Page 1

S O LV E I G S E L J

bak objektivet


S O LV E I G S E L J bak objektivet

Tekst: bildernordic.no / Photos: Solveig Selj © All Rights Reserved

Ett år etter endt utdanning ved Bilder Nordic har Solveig Selj blitt et av de heteste nye navnene innen motefotografi i Norge. Hun har hatt moteserier i Costume, Det Nye, SVA, Dmoda, Heart Magazine og Vanity Teen for å nevne noen. Hun kan også pryde seg med to musikkvideoer på MTV, samt tittelen Nikon-ambassadør.


– Jeg hadde i utgangspunktet ingen planer om å bli fotograf. Jeg søkte det halvårige studieløpet på Bilder Nordic, der jeg egentlig bare ville ha et pausesemester fra Blindern. Når semesteret var over, skjønte jeg at det var foto jeg ville og måtte drive med, forteller Solveig.

27-ÅRINGEN FRA SØNDRE LAND SØKTE SEG DERFOR INN PÅ SKOLENS TOÅRIGE UTDANNING, DER HUN SPESIALISERTE SEG INNEN MOTE- OG REKLAMEFOTOGRAFI. INTERESSE FOR MOTE HAR HUN ALLTID HATT, MEN DET VAR EN WORKSHOP MED FOTOGRAFEN JULIE PIKE SOM TRIGGET SOLVEIG TIL Å SATSE PÅ AKKURAT DETTE FAGFELTET.


– Julie viste oss hvordan vi kunne jobbe med naturlig lys pü spennende og kreative müter, og da üpnet det seg en helt ny verden for meg. Det vekket mildt sagt min sans for motefotografi.


t t e r t r o p v sel


Aldri utlært I STUDIETIDEN JOBBET SOLVEIG BEINHARDT FOR Å UTVIKLE SIN EGEN SIGNATUR PÅ SERIENE SINE – SLIK AT HUN STOD STERKERE NÅR HUN SKULLE GÅ UT BRANSJEN SOM PROFESJONELL FOTOGRAF.

– Jeg kunne svært lite om foto generelt før jeg begynte på Bilder Nordic. Vi hadde gode lærere som lærte oss det vi burde kunne, men samtidig motiverte oss til å forme vår egen fotografiske identitet. Å forlate skolens trygge rammer var skummelt, men samtidig veldig gøy. Plutselig kunne jeg bruke all min tid og energi på egne ideer og produksjoner. Det er viktig å huske på at man ikke er utlært, selv om man er ferdig på skolen. Det første året etter endt skolegang dedikerte jeg til å lage en ren moteportefølje, noe som gjorde at jeg også lærte mye om bransjen underveis.


– Jeg forsøker alltid å ha egne opptak på gang, selv om jeg nå begynner å få en del oppdrag som tar mye av min tid. Jeg bruker kvelder og helger på å finne inspirasjon og planlegge nye opptak. Slik utvikler jeg meg, forteller Solveig, men understreker at det er en tøff bransje å tre inn i.


– Som nyutdannet student har man ikke de økonomiske midlene for å markedsføre seg selv. Jeg tror derfor det er desto viktigere å produsere sterke bilder og serier som gjør at man blir lagt merke til. Samtidig er konkurransen beintøff, noe som igjen stiller krav til individualitet og originalitet. Hvorfor akkurat hun har lykkes, har hun en klar formening om;


– Jevn produksjon og et bevisst forhold til hva jeg produserer og hvor jeg publiserer mine bilder. Jeg har konsentrert meg om ett område av fotografi og jobbet mye med dette. For å lykkes må man jobbe hardt, fokusere på det positive som skjer og glemme det negative. Det er ekstremt vanskelig, men veldig bra for sjela.


I tillegg til stillbilder, jobber Solveig mye med film i produksjonene sine – noe hun tror vil prege motebildet mer og mer i tiden som kommer.


– Motemagasinene er ikke lenger bare et magasin som blir gitt ut en gang i måneden. De har også nettsider og dermed et voksende behov for materiale. Her åpnes mulighetene for å publisere både bilder og film. En fremtidig fotograf bør benytte seg av mulighetene en slik utvikling gir. Det er et helt nytt marked.

ET MARKED SOM SOLVEIG ALLEREDE HAR GJORT SEG BEMERKET I. HUN HAR LAGET FASHIONFILMER FOR SVA IN MOTION, OG VANITY TEEN, SAMT MUSIKKVIDEOER FOR CHARLOTTE QVALE OG SAMSAYA. FILMENE SER OGSÅ SETT AV TUSENVIS AV FANS PÅ YOUTUBE VERDEN OVER, OG TILBAKEMELDINGENE LAR IKKE VENTE PÅ SEG.


– Det er utrolig gøy å høre at folk både fra Australia og Sør-Amerika finner og liker det jeg gjør. Det viser jo hvilke muligheter som finnes for fotografer idag via internett.


– Å bli publisert i de store motemagasinene er selvsagt en drøm, og mitt hovedmål er å kunne jobbe med motefotografi på et internasjonalt plan,

sier Solveig, som har en klar idé om hvordan hun skal nå sitt mål;

– Jobbe hardt, prøve nye ideer og alltid etterstrebe fornyelse. Man kan alltid bli bedre, avslutter Solveig.

www.solveigselj.moo.no solveigselj.blogspot.com.


Solveigs fashion- og musikkvideoer:

"No wallflower" "The Hammering" "LIE" av Sigrun Sparboe "The Long Spin" av Charlotte Qvale "Innocence" "Breaking Bad" - Samsaya "Winter Wonderland" "Cave In" "The American Dream" "Morning Bliss"

SOLVEIG SELJ HAR OGSÅ GJORT ANDRE FILMPROJEKTER FOR BLANT ANNET MARIANN ROSA, MARIA MENA OG GABRIELLE, OG HAR OGSÅ FILMET TIL FLERE MULTIMODALE TEATERSTYKKER SOM "HAVET", "GRÅTEPLANKEN" OG STYKKET SOM SKAL SETTES OPP I SOMMER I KRISTIANSAND: "WILLIAM".


v l ø s t l e d l i t k k v a fi E g i T So lve orien MO en g Ê t e i t a m o i k k t t i sn l l u G . . . 1 1 0 i 2


g o o t o f e d 책 b t r o j g r a h j l e S d e m r e t k e j s filmpro Mariann Rosa


forskjellige presseklipp...


i e l a t Om d n a l Opp d a l b r e d i e b Ar


u j v r Inte


Diverse pre


esseomtaler


noen m otebilde r...


r o f a s o R n n a i r a M Y T v U a A o E t B fo t e n i s maga


elj S g i e v l o S m o s e i r e s mote gjorde i New York


t r e s i bl u p ie t r e e n s i Mote a Magas l l e t i S


g i l l je k s r fo t t i L .... K K for


. . . e t o m r enda me


.. . r e m a l k re


P ro d u c t i o n & G ra p h i c d e s i g n by :

www.VISUELLEmagazine.com

VISUELLE PLUS SOLVEIG SELJ  

SOLVEIG SELJ - bak objektivet

VISUELLE PLUS SOLVEIG SELJ  

SOLVEIG SELJ - bak objektivet

Advertisement