Page 1

Visser Instrument

Uitzetten wordt kinderspel


Trimble Epoch 35 GPS

Eenvoudig & betaalbaar

Met de Spectra Precision Epoch 35 van Trimble, wordt inmeten en uitzetten kinderspel. Positiebepaling van kabels en leidingen doet u snel en precies. Revisies levert u voortaan zelf digitaal aan. Ook voor depotmetingen biedt de Epoch 35 uitkomst. Het systeem is eenvoudig onder de knie te krijgen. Daarnaast gaat geen tijd verloren aan ingewikkelde software.

Uw voordelen Maximale dekking door zowel GPS als GLONASS satellieten Licht in gewicht, handzaam en compact GeĂŻntegreerd Bluetooth, voor eenvoudige gegevensoverdracht SD-card aansluiting Bestand tegen alle (weers-) condities Gebruikersvriendelijke en eenvoudige software Laag energieverbruik Snelle, precieze en efficiĂŤnte dataverwerking

Doe het Zelf: Niet langer duur uitbesteden. Meer flexibiliteit! 2


Eenvoudige Nederlandstalige software

Overzichtelijke Nederlandstalige software.

Onboard volumeberekeningen maken en DTM bekijken.

Onboard berekeningen maken, zoals afstanden berekenen en oppervlaktes berekenen. (1)

Onboard berekeningen maken, zoals afstanden berekenen en oppervlaktes berekenen. (2)

Achtergrondbestanden meeladen en bekijken.

3


In de wereld van de Geo-informatie weet men als geen ander dat nagenoeg alle informatie plaatsgebonden is. Het netwerk van 06-GPS zorgt ervoor dat posities zo snel en nauwkeurig mogelijk bepaald kunnen worden met GNSS (Global Satellite Navigation Systems).

Bij positiebepaling met GPS dient men te be-

is cm-nauwkeurigheid mogelijk. De door

signaal. Dit kan via een basisstation, maar

om de GPS-ontvanger (rover) elke seconde

schikken over correctiegegevens van het GPSeenvoudiger en sneller via het netwerk van 06-GPS. Door inzet van de modernste tech-

nieken op het gebied van GNSS-netwerken biedt 06-GPS een landelijke infrastructuur

die meten met de hoogste nauwkeurigheid mogelijk maakt, nu en in de toekomst.

Voordelen 06-GPS

• Geen zorg meer voor opstellen en bewaken

van een referentieontvanger of het beheren van een eigen referentiestation.

• Geen grondslagpunten meer zoeken, bepa-

len of kopen; de grondslag wordt vervangen door het netwerk van 06-GPS.

• Voor veel toepassingen kan men volstaan met een éénmansmeetploeg.

• Real time coördinaten meten in RD (x en y) en NAP (z).

• Digitaliseren in het veld.

• Snelle, nauwkeurige en homogene plaatsbepaling.

• Aanzienlijke tijd- en kostenbesparing is in veel gevallen haalbaar.

RTK

De methode Real Time Kinematic is dé

methode voor het met GPS real time kunnen

meten van posities met cm-nauwkeurigheid. Met een enkele ontvanger haalt men door

invloed van veel typen verstoringen slechts een nauwkeurigheid van enkele meters.

Door echter ten opzichte van op bekende

posities opgestelde GPS-ontvangers te meten

4

06-GPS gehanteerde methode bestaat eruit per GSM of internet (NTRIP) correcties toe te

zenden. Deze correcties zijn afkomstig uit een foutenmodellering waarbij van alle referentiestations gebruik wordt gemaakt. Hiertoe

wordt de meest geavanceerde software ingezet. De RTK-correcties kunnen in combinatie

met de GPS-waarnemingen aan de roverzijde de foutenbronnen elimineren.

Abonnementen

De Real Time Kinematic correcties kunnen uitsluitend met behulp van een GSM telefoon/ modem of via een (mobiele)

internetverbinding (GPRS of UMTS) middels het NTRIP protocol worden ontvangen. De correcties worden volgens de

internationale RTCM standaard ongecodeerd en ongecomprimeerd afgegeven en zijn

daardoor direct bruikbaar in het Spectra Precision Epoch GPS-systeem.

Men kan op drie verschillende methodes

gebruik maken van de diensten van 06-GPS: • Jaarabonnement

• Maandabonnement • Abonnementsvrij


“De Epoch is breed inzetbaar en wordt binnen het bedrijf voor veel verschillende toepassingen gebruikt” Edwin Horinga van Koninklijke Sjouke Dijkstra

“We kunnen nu heel snel volumeberekeningen maken ” Johan van Hattum van Van Hattum Infra Rhenen

Spectra Precision – Epoch 35 Rover met glasfiberstok De zogenaamde rover van de Epoch 35 is uitgerust met Bluetooth, zodat draadloos met het veldboek gecommuniceerd kan worden. De batterij en satelliet status kunnen eenvoudig afgelezen worden van het digitale display.

Trimble Nomad Veldboek Het waterdichte en schokbestendige Nomad veldboek is voorzien van Nederlandse software en maakt het mogelijk, realtime de horizontale en verticale as vast te leggen op bijvoorbeeld een kadastrale kaart.

“Erg makkelijk om mee te werken en snel in gebruik.” Marnix Camies van A. Hak Noord-Oost

Meer weten? Wilt u meer weten over het Epoch 35 GPS systeem van Trimble? Neem dan contact op met onze productspecialist GPS:

Harm Spiker: 06 - 29553163 5


Meer info op moussoftware.nl Met de programma’s van MOUS Software is het mogelijk om snel en betrouwbaar in CAD-tekeningen uitzetinformatie aan te maken. Opmetingen zijn met gecodeerd meten eenvoudig te verwerken tot een tekening van de gemeten situatie, een berekend volume of tot profielen. De software is door iedereen even simpel te bedienen. MC Start MC Start is een programma voor de interactie tussen GPS en CAD waarmee de meest elementaire functies vervuld kunnen worden. Dankzij de vele wizards die u aan de hand meenemen om taken uit te voeren, is het programma geschikt voor personen met slechts basiskennis van computers en CAD. MC Start heeft met opzet een bescheiden hoeveelheid functies en is – dit lijkt een tegenstelling – toch compleet. Indien u meer en uitgebreidere functies wenst, dan is MC Next wellicht uw keuze. Heeft u geen CAD-programma? Met MC Start kunt u uiteraard feilloos met uw GPS communiceren: u kunt punten uit een bestand laden en u kunt gemeten punten omzetten tot een bestand, ook tot een tekeningbestand (DXF). Metingen aan een hoop of een kuil zijn binnen enkele muisklikken omgezet naar een terreinmodel en een berekend volume. MC Next MC Next vormt het meest uitgebreide pakket dat MOUS Software uitgeeft. Het programma biedt alle functionaliteit die eveneens door MC Start en MC Check worden geleverd. MC Next heeft uitgebreide functies voor het aanmaken van uitzetgegevens en gebruikt een universele methode voor alle CAD programma’s. Of u nu werkt met AutoCAD Full, AutoCAD LT, ZWCad of BricsCAD Classic of Pro, u bemerkt geen verschil en kunt direct aan de slag. MC Next beschikt onder andere over de volgende functies in CAD: Plaatsen punten, Ordenen in Groepen, Automatisch plaatsen van punten over objecten. Met ‘Export punten’ kunt u zowel de uit te zetten punten als een achtergrondtekening naar uw Nomad zenden. Dankzij geavanceerde volumeberekeningen in een DTM kunt u volumeverschillen nauwkeurig bepalen. De functie Contourlijnen en 3D weergave biedt u fraaie visuele informatie over het DTM. Als u buiten gecodeerd meet, heeft u achter uw PC met enkele muisklikken een overzichtelijke tekening van de gemeten situatie. En het mooie is: iedereen met basiskennis van CAD en Windows kan het. MC Check

MC Check is een programma voor het controleren van maatvoeringen en het vergelijken van tekeningen. Dankzij de gebruiksvriendelijke wizards is het programma uitermate geschikt voor werkvoorbereiders om snel en eenduidig tekeningen te controleren. 6

Maatvoeringscontrole Om te voorkomen dat handmatige maatwijzigingen in een CAD-tekening in het werk tot maatproblemen leiden, beschikt MC Check over een maatvoeringscontrole. Het programma spoort automatisch bematingen op waar iemand mee ‘geknoeid’ heeft. Deze worden weergegeven in de tekening met een wolksymbooltje en de werkelijke CAD-maten. Slordig tekenwerk wordt zo in de meeste gevallen tijdig ontdekt en het uitzetten van de verkeerde positie van bijvoorbeeld ‘gewijzigde’ palen kan daarmee worden voorkomen. Tekeningvergelijk Met de functie Tekeningvergelijken kunt u twee revisies van dezelfde tekening met een paar muisklikken over elkaar leggen, waarbij automatisch alle teksten en arceringen worden weggelaten en alle relevante tekenelementen van beide tekeningen een afwijkende kleur krijgen. Verschillen zijn snel opgemerkt door afwisselend tekening 1 en tekening 2 op de voorgrond te plaatsen. Ook tekeningen van verschillende herkomst – bijvoorbeeld constructeur en overheid – kunnen eenvoudig met verschillende kleuren over elkaar gelegd worden, waarbij met behulp van pushpins de tekeningen op elkaar worden gelegd. Erg handig!

mous software

mc start

mc next

hoofdfunctionaliteit Puntenbeheer Import export GPS/Nomad Export naar CAD Volumeberekening/DTM Gecodeerd meten Profielen cad-functionaliteit Plaatsen punten Automatisch punten plaatsen Wijzigen punten Maatvoeringscontrole Tekeningvergelijking

mc check


Markeringsverf 1HandMark

Fluor tape Opvallend en eenvoudig verwijderbaar uw piketten en andere meetpunten markeren.

Spuitbus VA 1HandMark 500 ml. Met één hand markeren! Verpakt in doos van 12 of los verkrijgbaar. In de fluorkleuren: groen, cerise, blauw, rood, oranje en paars.

Peilstok alu 5/8 rvs 1mtr Peilstok om waterdieptes te bepalen. Te verlengen middels 5/8’’ bevestiging of te voorzien van andere hulpstukken zoals voetplaat, scharnierstuk of slibdieptemeter.

Asfaltnagels Verkrijgbaar met opschrift ‘meetpunt’ in de lengtes 50, 75 of 100 mm. Tevens zonder opschrift leverbaar in de lengte 45 mm.

Piketten Per bundel van 49 stuks. Leverbaar in vuren hout of azobe (hardhout).

Tweebeen statief carbon SECO Het SECO Carbon statief is een zeer licht statief om uw prismastok of GPS-stok eenvoudig en solide te plaatsen. Deze statieven zijn leverbaar in twee- of driebenige uitvoering. De poten zijn afzonderlijk uit te schuiven tot een lengte van 180 cm, middels het praktische mechanisme met duimknoppen.

Meetband Million Meetband Million is een soepele glasvezelmeetband, versterkt met een coating. De meetband is aan beide zijden voorzien van maatverdeling. Op kunststof haspel en verkrijgbaar in 30, 50 of 100 meter.

7


Visser Instrument www.visserinstrument.nl (0592) 343 963

assen Koperslagerstraat 3 9403 VM Assen T (0592) 34 39 63 F (0592) 37 05 01

de goorn De Wieder 17 1648 GA De Goorn T (0229) 54 18 62 F (0229) 54 40 66

instrument@visser-assen.nl

reeuwijk Edisonstraat 1 B 2811 EM Reeuwijk T (0182) 30 01 10 F (0182) 30 02 50

veghel De Amert 140a 5462 GH Veghel T (0413) 36 99 11 F (0413) 36 99 12

Uitzetten wordt kinderspel GPS  
Uitzetten wordt kinderspel GPS  

Brochure GPS

Advertisement