Page 19

rubriek innovatie

interview

‘Zo normaal mogelijk en zo gezond mogelijk’ Miro Thuis zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek en wil dat zij zoveel mogelijk in staat zijn om hun leven zelfstandig in te vullen. Oprichter Rob Harteveld aan het woord. Wat doen jullie? “Wij willen zoveel mogelijk de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen bevorderen. Daarom wonen onze patiënten in een normale woonwijk met normale buren. Ons uitgangspunt is: zo normaal mogelijk en zo gezond mogelijk. Er zit geen stickertje met hun aandoening op de woning, maar gewoon hun eigen naam. Dat werkt heel genezend. We benaderen mensen niet vanuit hun ziektebeeld. De ziekte waaraan patiënten hun identiteit vaak ophangen verdwijnt naar de achtergrond en het gezonde gedeelte komt naar voren. En dat boekt ook resultaat. We hebben een hele gezonde uitstroom van mensen die uiteindelijk op zichzelf gaan wonen en waar het ook goed mee gaat.”

gebruikt voor nieuwe projecten vanuit de gemeente, zoals bijvoorbeeld Beschermd Thuis.”

Wat doet Miro Thuis anders dan anderen? “Miro Thuis is een heel nieuw concept. Ik kom zelf uit de zorg en zag dat mensen van het wonen in groepsverband in een instelling alleen maar slechter werden. Mijn idee was om deze mensen in een eigen woning te zetten en dan wel met de zorg die ze nodig hebben eromheen. In het begin keek zorgland met argusogen naar wat wij deden. Ondertussen zijn we hier al bijna tien jaar mee bezig en wordt ons concept ook als blauwdruk

 mirothuis.nl

Wat zijn innovatiedoelen voor de toekomst? “Het blijven bieden van kwaliteit, ook al groei je daardoor minder hard. Dat is voor mij innovatie. Natuurlijk moet je financieel gezond blijven, maar ik heb gezien dat kwaliteit vaak ten koste gaat van kwantiteit. Hoewel groei niet ons doel is, blijft Miro Thuis wel gestaag uitbreiden. Op dit moment zijn we sterk WMO-gericht, maar we willen ons ook certificeren voor de Wet langdurige zorg, zodat we met zorgverzekeraars kunnen gaan zitten en ook Wlz-indicaties kunnen gaan bedienen. Daar gaan we zeker naartoe. In 2021 is dat rond.”

19

Profile for Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs

Visser & Visser Deel! september 2019  

Deel! is het relatiemagazine van Visser & Visser

Visser & Visser Deel! september 2019  

Deel! is het relatiemagazine van Visser & Visser

Advertisement