Page 1

MAGAZINE DECEMBER 2016

Op naar een gelukkig en succesvol 2017! National Business Succes Award (p.10) Visschedijk uitgeroepen tot “Best Presterende Werkgever� in de branche schoonmaak!

Per 1 januari 2017 digitaal! (p.3) Van het papieren logboek naar een digitale versie. Wat betekent dit voor jullie?

Felua catering (p.10) Een frisse wind door de keuken bij Felua groep in Apeldoorn.


INHOUD

Voorwoord Het jaar 2016 ligt alweer bijna achter ons. We tellen af naar 2017 waarin weer veel mooie en nieuwe ontwikkelingen staan te gebeuren. In 2016 hebben we veel verbeterd binnen Visschedijk. We zijn o.a. gestart met facility-apps. Dit heeft ons de mogelijkheid gegeven om steeds meer processen te digitaliseren. Hierdoor kunnen we sneller inspelen op situaties en kunnen de digitale formulieren sneller verwerkt worden. Het uitvoeren van de DKS is hier een goed voorbeeld van. De aanmelding van een nieuwe collega of wijzigingen in contracten verloopt allemaal via de app. Vanaf januari zullen alle logboeken gedigitaliseerd worden, daar lezen jullie in dit magazine meer over. Verder zijn wij begonnen met de vernieuwing van ons wagenpark. De nieuwe auto’s zijn ergonomisch minder belastend voor onze collega’s en minder belastend voor het milieu. De specialisten rijden sinds kort in opvallende bestickerde Caddy’s. Hebben jullie ze al zien rijden? In de catering zijn we gestart met Gastblij Visschedijk. Een training over gastvrijheid in de catering waarbij zowel klassikaal als bij onze klanten wordt getraind. Onze collega’s van catering zijn al toppers en dit ondersteund hen om nog beter te worden. Visschedijk is voorstander van langdurige relaties met onze klanten, medewerkers maar zeker ook met onze leveranciers. In 2016 hebben wij met diverse leveranciers onze samenwerking verlengt. Zo ook met Ecolab, onze leverancier van schoonmaakproducten en Huuskes, onze huisleverancier voor de catering. Het nieuwe jaar staat voor de deur! In 2017 gaan we er samen voor om deze stijgende lijn door te zetten. Nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Hier zullen wij jullie in de komende magazines meer over vertellen. Wij willen jullie bedanken voor jullie inzet van het afgelopen jaar. We willen er in 2017 weer een mooi jaar van maken met zijn allen! Tot slot wensen wij jullie hele fijne dagen toe! Hartelijke groet, Erwin Wigbold en Hilco Kok pag. 2

Voorwoord 2. Opleiden... 3. In 2017 digitaal! 3. Fit&food 4. Nieuws 6. Eindejaarsgroeten 8. Te doen in de regio 10. Werknemers 14. Uitgelicht 15.

Schoonmaaktip

Tip!

Niets is erger dan door weer en wind naar jullie schoonmaak pand gaan en bij binnenkomst een gigantische vieze hal aantreffen vol met ingelopen strooizout, gesmolten hagelstenen of natte sneeuw. De logische gedachte is vaak: laat ik maar extra schoonmaakmiddel bij mijn water gieten om zo de vloer toch schoon te krijgen. Vaak herhalen we dit dan ook 1 of 2 maal en besteden we hier meer tijd aan dan gebruikelijk. Tip: Wis de vloer met een klamvochtig vlak of microvezelmop om zo de grootste vervuiling eraf te halen. Vervang de mop door een schone en ververs je water door goed warm water zonder schoonmaakmiddel. Mop de vloer zo snel mogelijk zodat het water niet te koud wordt. Zout en sneeuw zijn hier heel gevoelig voor. Dit komt door het verdampingsproces wat optreed door het warme water. Je zult zien dat je een schone vloer krijgt zonder dat er zeepresten op de vloer achterblijven. Succes!


Opleiden… Meer dan alleen een diploma Schoonmaak is belangrijk voor de hygiëne. Een hygiënische omgeving ziet er niet alleen schoon uit, maar voorkomt ook dat wij ziek worden en bloot worden gesteld aan schadelijke stoffen. Om ons vak professioneel uit te oefenen hebben we de juiste vakkennis nodig. Om deze reden bieden wij de basis(vak)opleiding aan. Door het behalen van deze opleiding beschikken we over de juiste kennis en vaardigheden om het schoonmaakvak uit te oefenen. We krijgen inzicht in welke volgorde we het beste te werk kunnen gaan en wat de meest hygiënische en efficiëntste manieren van schoonmaken zijn. Voor het officiële examen worden we middels ‘train de trainer’ opgeleid door onze coördinator. Ook wordt er een proefexamen afgelegd. Het opleiden vindt plaats op onze eigen werklocaties. Stofwissen, moppen, sanitair onderhoud en kantooronderhoud met stofzuigen zijn onderdelen waar we op getraind worden. Hier wordt ook rekening gehouden met ergonomie. Schoonmaken is fysiek zwaar werk en weten hoe we preventief klachten kunnen voorkomen is belangrijk voor onze gezondheid. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar wij waarderen jullie inzet enorm. Het is een vak waar je trots op mag zijn. Hoe fijn is het om te weten dat mensen beter presteren, opgewekter zijn en minder vatbaar voor ziektes door een schone omgeving? Schoonmaken is een vak, en vakmanschap verbindt!

Per 1 januari 2017 digitaal logboek! Zoals jullie gemerkt hebben maken jullie coördinatoren en rayonmanagers gebruik van een iPad. Waar wij voorheen altijd papieren formulieren gebruiken, zoals DKS, gaan we nu de digitale versie hiervoor gebruiken. Door deze ontwikkeling en het sterk afnemen van de papieren logboeken is er besloten om het papieren logboek te vervangen voor het digitale logboek. Anders dan bij een papieren logboek zijn met het digitale logboek meldingen rondom schoonmaak en/of gebouw, documenten, gespreksverslagen en kwaliteitsinspecties altijd toegankelijk. Door op afstand in te loggen kan dit vanaf elke locatie, op elk moment. Wat betekent dit voor jullie? Er komen vanaf 2017 géén papieren logboeken meer op jullie locaties/panden te liggen. Meldingen en/of vragen welke jullie in het logboek noteerden geven jullie voortaan door aan jullie coördinatoren. Zij zetten dit vervolgens in het digitale logboek. Meldingen en/of vragen vanuit de klant komen binnen via de coördinator. Hij of zij communiceert dit vervolgens met jullie, zodat jullie op de hoogte blijven van bijvoorbeeld studiedagen en bedrijfssluitingen. Los van het milieuaspect denken wij hiermee onze dienstverlening en communicatie te verbeteren. pag. 3


FIT & FOOD Ellen-bellen

Gezond genieten in de decembermaand De feestmaand is begonnen: een maand met veel avonden bij kaarslicht, gezelligheid met familie en vrienden en… veel lekkers. Kijk je al uit naar het kerstdiner? Of zie je er misschien een beetje tegenop? Dan heb ik nog wat tips voor jullie om gezond te genieten! Goed ontbijten: Denk je er goed aan te doen om je ontbijt over te slaan omdat er de rest van de dag toch nog genoeg op tafel komt? Dat is misschien niet de allerbeste strategie. Met een gezond ontbijt begin je de dag goed. Bewegen: Maak een wandeling en geniet van de mooie verlichting in de buurt tijdens deze periode. Leuk met de hele familie na het kerstdiner. Geniet: GENIET! December is de maand van de feestdagen vol liefde en gezelligheid. Daar horen avonden met lekker en bijzonder eten en drinken bij. Gun jezelf dat en geniet ervan! Ik wens jullie allen hele fijne feestdagen!

Fit tijdens de feestdagen

Fit tip!

De warme kaarsjes en de gezellige avonden brengen helaas één groot nadeel met zich mee. We worden inactief, de broek gaat strakker zitten en de massa van de buik neemt toe. Daarom hebben we voor jullie een paar oefeningen op een rij gezet om ook tijdens de laatste dagen van het jaar ‘in shape’ te blijven. 1. De squat De squat is het beste te omschrijven als volgt: doe alsof je op een stoel gaat zitten en net voordat je billen de stoel raken ga je weer omhoog. Dit is een hele mooie oefening voor zowel de bovenbenen, buik, rug en bilspieren. Een paar keer squaten en je zit er na kerst ook nog stralend bij! LET OP! De knieën mogen niet voorbij de tenen, dit is de klassieke fout die tijdens het squatten gemaakt wordt. 2. Step-up De Step-up is een mooie oefening voor de winterse dagen. Wanneer je geen zin hebt in een mooie winterwandeling is de step-up een prima alternatief. Zoek een opstapje in huis, bijvoorbeeld de trap, en stap hierop en er weer af. pag. 4


Handen wassen: Wat is schoon?

Wat is sc h

oon?

Handen wassen na ieder toiletbezoek doen jullie vast allemaal. Maar wat is schoon en hoe lang ‘wassen’ is schoon? 6 stappen voor hygiënische handontsmetting. Maak de handen volledig, ook de handpalmen en de rug, nat met een op alcohol gebaseerde ontsmettende oplossing en wrijf als volgt: 1. Wrijf beide handpalmen tegen elkaar en dan beide polsen. 2. Wrijf de rechter handpalm over de linker handpalm en de linker handpalm over de rechter handpalm. 3. Haak de vingers in elkaar en wrijf beide handpalmen over elkaar. 4. Wrijf de buitenzijde van de vingers op de tegenovergestelde handpalm. 5. Wrijf de rechter duim in cirkels in de gesloten linker handpalm en doe hetzelfde met de andere duim. 6. Wrijf de toppen van de rechtse vingers afwisselend op de linker handpalm en herhaal deze nog eens met de linker vingers.

Kerst Trifle van Michael

Omdat het bijna kerst is heeft kok Michael Koeleman van Visschedijk Catering een heerlijk nagerecht voor jullie. Veel plezier met het maken van dit lekkere toetje en geniet ervan! Ingrediënten voor 4 personen: 400 gr roomboter cake 900 g bosvruchten (diepvries) 4 el bosvruchtenjam 150 ml cream sherry 1 vanillestokje 500 ml slagroom 500 ml volle melk 150 g suiker 6 eieren 50 g custardpoeder 50 g amandelschaafsel Bereiding Snijd de roomboter cake in blokjes en doe dit in een grote schaal. Ontdooi de bosvruchten. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Meng de helft van de slagroom, de melk, de helft van de suiker en het vanillestokje en breng dit aan de kook.

Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten trekken. Neem het vanillestokje eruit, schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje en roer het merg door het roommengsel.

Rece pt

Splits de eieren en mix de dooiers (het eiwit wordt niet gebruikt) met 1/6 van de suiker en de custardpoeder schuimig. Voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk over de cake en vruchten en strijk glad. Klop de rest van de slagroom stijf met rest van de suiker en strijk uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat de trifle vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover. Tip: Voor een alcoholvrije trifle kun je 150 ml cream sherry vervangen door 100 ml biologische diksap met de smaak appel. pag. 5


NIEUWS Visschedijk Schaatscafé Nova Zembla

Foto: Wil Kanis

We gaan door! Het was een spannend jaar wat betreft onze samenwerking met de gemeente Emmen. Al vanaf 1 oktober 2008 verzorgen wij daar het schoonmaakonderhoud. Dit jaar ging de gemeente Emmen weer opnieuw aanbesteden. Met een sterk team hebben wij gewerkt aan een passende offerte, gelukkig met een positief resultaat! Het nieuwe contract is ingegaan op 1 oktober en dankzij onze collega’s in Emmen succesvol van start gegaan.

Zoals jullie al eens hebben kunnen lezen in ons magazine verrichten wij ook diensten voor Sportbedrijf Deventer. Deze samenwerking verloopt voor beide partijen zeer prettig. Hierdoor heeft Visschedijk besloten het schaatscafé in de Scheg te sponsoren. Het schaatscafé is omgedoopt in het Visschedijk Schaatscafé Nova Zembla. Dus mocht je eens op de schaatsbaan staan in de Scheg, neem een kijkje in ons schaatscafé!

Specialistische afdeling in nieuw concept Na een voorbereiding van een half jaar is het zover. De specialistische afdeling start per 1 januari met een nieuwe werkwijze. In plaats van het werken in de 3 gebieden oost, midden en noord met drie verschillende werkmethodes is er gekozen er 1 gebied van te maken met 1 werkwijze. Aangestuurd vanuit 1 centraal punt met in iedere regio een coördinator. Die zorgt voor de weekplanning, werkvoorbereiding en instructie op de werkvloer en de controle van het werk. Zo zorgen we ervoor dat er een grotere verbondenheid ontstaat met jullie als collega’s, de klanten en de specialisten onderling. Ze zullen namelijk ook in elkaars regio gaan werken om elkaar op te zoeken bij grote specifieke opdrachten. Zo kunnen ze elkaar hierin versterken om op deze manier ook de kwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen. Ook verwachten we hiermee iedere specialist nog meer en beter in zijn kracht te laten werken. Een gelukkige en blije medewerker levert een tevreden klant op. Uiteraard is het vanuit ons als bedrijf belangrijk om zowel de coördinator als de specialist hierin zo veel en goed mogelijk te ondersteunen en te faciliteren. Vlak na de zomer zijn we begonnen met een geheel nieuw wagenpark en in 2015 al met de nieuwe kledinglijn. Een groot aantal specialisten heeft al 1 of meerdere opleidingen gevolgd en de overige mensen zullen in 2017 volgen. Ook de coördinatoren volgen een specifieke interne opleiding. Wij verwachten hiermee onze klanten nog beter en specifieker te kunnen bedienen en hopen zeer zeker dat jullie als collega’s dit ook zo zullen ervaren. Gezamenlijk zullen wij hand in hand zorg dragen voor een prachtig schoon gebouw en een blije en tevreden klant. Op naar een succesvol 2017!

pag. 6


OntZORGen Treant Zorggroep heeft ons gevraagd een voorstel te maken voor het schoonmaakonderhoud. Uiteraard zijn wij hiermee aan de slag gegaan. Met trots kunnen wij jullie vertellen dat wij op nieuwjaarsdag starten met de schoonmaak bij woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen! Het is een relatief nieuw gebouw (2011) waar ouderen wonen en verzorging krijgen. Dat betekent ook dat wij daar 365 dagen per jaar aanwezig zijn om te zorgen voor een schoon gebouw. Onze collega’s staan daarbij in nauw contact met de bewoners, medewerkers en bezoekers van de locatie. Het is dus niet alleen schoonmaken, maar ook zorgen dat de bewoners zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden én vriendelijk te woord worden gestaan. Natuurlijk worden zij ondersteund, ook met training en opleiding, waarin ook gastvrijheid naar voren komt.

Bakkerij Smithuis Bakkerij Smithuis in Oldenzaal heeft een zware keuring ondergaan om te kijken of zij voldoen aan alle normen die in de voedingsindustrie gelden. Zij hebben alles erg goed doorstaan en zijn glansrijk door de keuring gekomen. Wij als Visschedijk hebben hier natuurlijk ook een bijdrage aan geleverd en hier zijn wij erg trots op. Ook Bakkerij Smithuis wil haar dank uitspreken aan alle collega’s die werkzaam zijn bij Bakkerij Smithuis. Collega’s, bedankt voor het topwerk dat jullie hebben geleverd!

Teambuilding: rondvaart door Groningen Samen met onze collega’s van Jeugdgevangenis Het Poortje hebben we een stadsrondvaart door Groningen georganiseerd. Ze kregen de gelegenheid de geschiedenis van de stad Groningen vanaf het water te bewonderen en om zo de stad van een andere kant te zien. Ondanks dat de meesten al jaren in de stad wonen en komen kregen ze een heel andere kijk op hun stad Groningen. Ook was dit een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen buiten de muren van een jeugdgevangenis, waar de mensen vroeg beginnen en er vele zwaar beveiligde deuren zijn. Het teamuitje is op eigen initiatief georganiseerd. Dit is een mooi voorbeeld van teambuilding!

pag. 7


EINDEJAARSGROETEN

Beste wensen voor het nieuwe jaar met heel veel Lenteachtige Hoop Zomerse Warmte Herfstig Geluk Winterse Geborgenheid - Romy Goelema

Hoi collega’s, Graag wil ik jullie ontzettend bedanken voor jullie inzet het afgelopen jaar. Ik wens jullie alvast hele fijne feestdagen toe en laten we er een gezond, leuk en succesvol 2017 met elkaar van maken. - Marcel Eertink

Geniet van de feestdagen en tot gauw in 2017 - Mathia Brandsma Het jaar 2016 is weer voorbij gevlogen. Ik wens iedereen hele fijne dagen toe en een gezond 2017! - Mustafa Unal

2016 alweer voorbij! Via deze weg wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie inzet en betrokkenheid. Een heel mooi 2017 gewenst. - Corinne Grefte

Ik wil iedereen een gezond en liefdevol 2017 wensen! - Luc Kok Iedereen bedankt voor jullie inzet, geniet van de feestdagen en een goed 2017! - Leon Reinshagen

Stap vol vertrouwen in het nieuwe jaar 365 dagen om te houden van elkaar Maak elke dag een beetje bijzonder 0ntdek in de kleinste dingen het wonder….. - Jessica Johannink

Het eind van het jaar is inzicht, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme van het afgelopen jaar. Ik wens jullie allen fijne dagen toe en laten we er een succesvol 2017 van maken! - Britt Timmerman

Dank voor al jullie inspanningen voor ons mooie bedrijf Visschedijk! Ik wens jullie een fijne eindejaarsperiode met familie en/of vrienden en een goed en gezond 2017. - Erwin Wigbold

Stap boordevol vertrouwen in het splinternieuwe jaar. Maak elke dag een tikkeltje bijzonder. Voor iedereen het beste, het mooiste wat er is en telkens weer een prachtig wonder. - Harm Visser

Bij deze bedank ik al mijn collega’s voor hun inzet en harde werken over het jaar 2016. Ik wens jullie fijne en gezellige feestdagen en vooral een gezond 2017 toe! - Corina ten Brinke


Voor de laatste dagen van het jaar Veel gezelligheid met elkaar Voor de 365 dagen die volgen Veel liefde, gezondheid, geluk en weinig zorgen - Hanneke Leijdekkers

Dank aan alle collega's voor jullie inzet het afgelopen jaar! Fijne feestdagen en een voorspoedig Nieuwjaar! - Astrid Reinink

Voor iedereen Een heel goed en gezond 2017 gewenst - Sieni Aveskamp

Bedankt voor jullie samenwerking en we gaan op naar een kraakhelder 2017, Powered by Visschedijk! - Gerard Peters

De beste wensen voor 2017. “Puur voor jou!” - Harry de Wals

Iedereen bedankt voor de inzet het afgelopen jaar, op naar een heel mooi 2017! Hele fijne dagen toegewenst met jullie dierbaren. - Hilco Kok

Ik wil iedereen bedanken voor het afgelopen jaar en wens iedereen een goed en gezond 2017. - Henk Kamping

Ik wens iedereen hele goede en smaakvolle feestdagen toe. Geniet ervan en proost op een mooi nieuw jaar! - Henri Velthuizen

Lieve collega’s, ik wil jullie allen heel erg bedanken voor de goede inzet en gezellige samenwerking dit jaar. 0p een mooie voortzetting in 2017! - Sanne Wouterson


NIEUWS Felua Catering Er gaat een frisse wind door de keuken bij Felua Groep. Kokkin Arja Wilbrink gaat er samen met het team voor zorgen dat de keuken klaargestoomd wordt als satellietkeuken. Dat wil zeggen dat wij vanuit deze locatie in Apeldoorn klanten in de regio Stedendriehoek kunnen bedienen. Er is inmiddels een cateringauto waarmee we het eten en drinken gekoeld vervoeren naar bedrijven in de omgeving. De locatie in Apeldoorn is volop in beweging. Onlangs hebben we samen met Felua de ondernemers uit de Stedendriehoek uitgenodigd voor een ‘Learning Dinner’. Daarmee hopen wij hen te enthousiasmeren om kennis te delen en met elkaar samen te werken. Het was een gezellige avond met positieve reacties. Een pluim voor onze cateringmedewerkers! Een andere ontwikkeling is uitbreiding van de locatie. Het Werkplein gaat zich vestigen in het pand bij Felua Groep. Het Werkplein ondersteunt werkzoekenden bij het vinden van een geschikte baan. Door de intrek komen er meer mensen op de locatie waarvoor wij het eten en drinken mogen verzorgen. Om dit te realiseren hebben wij voldoende handjes nodig en dat betekent uitbreiding van het team. Wordt vervolgd…

Doorzetters met dromen Woensdag 12 oktober 2016 stond Visschedijk op de banenmarkt. Ieder jaar zijn wij samen met het UWV en gemeenten aanwezig op de grootste ‘meet & greet’ bijeenkomst van Twente. Ook dit jaar hebben we ons verhaal kunnen vertellen en nieuwe collega’s enthousiast kunnen maken om te komen werken bij Visschedijk, zelfs Superman (Adje, bekend van het televisieprogramma van Paul de Leeuw) was van de partij.

Visschedijk winnaar Nationale Business Succes Award in de branche ‘Schoonmaak’ Toen we dit artikel voor ons magazine van december schreven hadden wij net te horen gekregen dat wij door de Nationale Business Succes Award zijn uitgeroepen tot ‘Best Presterende Werkgever’ in de branche ‘Schoonmaak’. Naast het behalen van deze prachtige award strijden wij samen met de andere branchewinnaars ook nog mee voor de titel ‘Best Presterende Werkgever 2016’. Deze award is de grootste ondernemersprijs van Nederland en zal worden uitgereikt in het televisieprogramma ‘de succesfactor’ op RTL7! Deze prijs zegt iets over onze toewijding en ons talent, en het bevestigt dat onze koers de juiste is. Met het behalen van deze award bewijzen wij dat we samen ontzettend succesvol zijn! Wij willen dan ook iedereen, alle medewerkers, klanten, leveranciers én partners bedanken en feliciteren met het behalen van deze prijs.

pag. 10

Uitgeroepen worden tot branchewinnaar is een prestatie waar wij samen heel erg trots op mogen zijn!


TE DOEN IN DE REGIO’S

NOORD

Welke activiteiten zijn er te doen in Nederland? Er zijn genoeg leuke activiteiten om de vrije dagen mee te vullen! Op de komende pagina’s staan een aantal leuke tips voor verschillende regio’s. Veel plezier!

Kerstmarkten en ijsbanen Het is altijd leuk om een kerstmarkt te bezoeken. In heel veel steden of op landgoederen worden deze georganiseerd gedurende de decembermaand. Zeker over de grens in Duitsland zijn mooie kerstmarkten. Denk bijvoorbeeld aan Düsseldorf en Oberhausen. Ook zijn er in veel grotere steden ijsbanen geopend.

Bourtange Vesting Bourtange - het hele jaar door geopend

Van realistisch nagespeelde veldslagen tot gezellige markten: de geschiedenis ligt voor het oprapen. Ga honderden jaren terug in de tijd en ontdek het historische verdedigingswerk Vesting Bourtange. Er is voor ieder wat wils: kanoën door de grachten, survivaltochten of wellicht wil je boogschieten. In de winter is de vesting op zaterdag en zondag geopend. De entree is gratis.

Borger Geopark de Hondsrug - het hele jaar door geopend Het verhaal van het Geopark wordt vertelt door middel van expedities. Er zijn diverse expedities: bossen, ijstijd, sporen van strijd, kunst, veen, prehistorie, natuur en water. Met behulp van een app op je tablet of telefoon kun je deze expedities beleven. Lijkt dit je leuk om te doen, dan kun je je melden bij het Hunebedcentrum. De kosten zijn € 6,00 per persoon

pag. 11


TE DOEN IN DE REGIO’S

MIDDEN

Hattem Nederlands Bakkerij Museum - hele jaar door geopend Het Nederlands Bakkerijmuseum is het grootste en meest veelzijdige bakkerijmuseum van ons land. In dit belevingsmuseum genieten jong en oud op originele manier van de geschiedenis van brood en banket. Zien, proeven, ruiken, doen en voelen staan centraal als u door de geschiedenis wandelt. Op feestdagen en in de schoolvakanties is er elke dag iets leuks te doen. De kosten zijn € 7,50 per persoon.

Radio Kootwijk Lichtjeswandeling Radio Kootwijk - 27 december Het beroemde gebouw midden op de Veluwe is deze avond spaarzaam verlicht. Buiten branden lichtjes langs de oprijlaan, buiten bij het gebouw brandt het kampvuur. In de directe omgeving zijn 2 sfeervolle lichtjeswandelingen uitgezet. Terug bij het voormalig zendstation staat koffie, thee, chocomel of glühwein voor je klaar, muzikaal begeleid door de klankschalen van ‘Het is er al’. De kosten € 10,00 incl. consumptie. Voor meer informatie kijk je op www.anwb.nl.

Deventer Dickens festijn - 17 & 18 december De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 17 en zondag 18 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven. Vorig jaar hebben we jullie hier ook op geattendeerd, maar het is zo leuk dat we het dit jaar weer voor jullie op de lijst zetten. Gratis toegankelijk in het centrum van Deventer. www.dickensfestijn.nl

pag. 12


TWENTE Oldenzaal Nieuwjaarsduik op het Hulsbeek - 1 januari Op de locatie Outdoor Challenge op het Hulsbeek in Oldenzaal kun je deelnemen aan de nieuwjaarsduik. De nieuwjaarsduik begint om 13:00. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om een duikmuts op te halen! Na de duik is er de mogelijkheid om bij te komen in de hottub of onder een warme douche. Ook zijn er erwtensoep, broodjes warme rookworst en warme dranken aanwezig! De kosten zijn €7,50 per persoon. www.hethulsbeek.nl

Delden Midwinterwandeling Delden - 28 december om 10:00 uur Ontdek één van de mooiste landgoederen van Nederland tijdens de traditionele Midwinterwandeling Delden. De route vertrekt vanaf VVV Hof van Twente in het centrum van Delden. De route leidt o.a. langs de Houtzaagmolen, Schaapskooi, Noordmolen, Museumboerderij de Wendezoele en Wagenmakerij Van den Barg. Hier kunt u natuurlijk een kijkje nemen. Prijs voor deelname is €1,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

pag. 13


WERKNEMERS Post Zuid Hallo collega’s, wij zijn Adele, Christine en Remy (van links naar rechts). Dagelijks zijn wij druk aan het werk op Post Zuid in Apeldoorn. Wij zijn verantwoordelijk voor de begane grond, de 1e- en de 2e verdieping. Op de 3e verdieping begeleidt Wilma mensen om een goede startkwalificatie kunnen behalen voor de arbeidsmarkt.

40 jaar, een mijlpaal! Op 3 november jl. was Geertje Rijfkogel–Niemeijer 40 jaar werkzaam in de schoonmaak. In die 40 jaar heeft ze haar werkzaamheden voor de gemeente Emmen mogen verrichten. Geertje is sinds 1 oktober 2008 in dienst bij Visschedijk en is van plan om dit vol te houden tot aan haar pensioen. Wij willen Geertje van harte feliciteren met dit bijzondere jubileum en hopen dat Geertje nog lang bij ons zal blijven werken!

pag. 14


Uitgelicht Ik ben Danny Tol, 27 jaar en woonachtig te Apeldoorn. Mijn hobby’s zijn hardlopen, zwemmen en uitgaan met vrienden. Sinds november 2014 werk ik voor Visschedijk. Voordat ik bij Visschedijk in dienst kwam heb ik 1,5 jaar vanuit de Felua bij panden van Visschedijk gewerkt. Op dit moment is mijn werk erg afwisselend wat het heel leuk maakt. Mijn uren draai ik bij het Stadhuis, het Activerium, post Noord en de Brandweer. Mijn taken wisselen van schoonmaak, vloeren opblokken, glasbewassing, tapijtreiniging en werken met de hoge druk. Daarbij werk ik samen met een grote groep leuke collega’s. Er is altijd wel wat te beleven bij ons op de werkvloer. Vieze onderbroeken in het toilet, maandverband tegen de wand geplakt. Je kunt het zo gek niet bedenken. Daarnaast zijn er ook geregeld evenementen vanuit de gemeente Apeldoorn waar wij als Visschedijk ook een rol spelen, zoals het beachvolleybal toernooi, de giro en volgend jaar zelfs het Glazen huis! De leukste momenten die ik heb meegemaakt? Een week op pad met de specialisten. Met Johannes ben ik mee geweest om de gymzalen bij de omliggende gemeenten te foamen. Daarnaast ben ik met Dimitri mee geweest om de vloeren bij gemeente Zutphen op te knappen. Hopelijk kan ik mijn werk binnen Visschedijk nog lang voortzetten!

pag. 15


Visschedijk wordt steeds groener! Niet alleen zijn we als bedrijf klant bij Pure Energie. Ook hebben we voor onze collega’s een donkergroen aanbod voor energie geregeld bij het groenste energiebedrijf van Nederland: Pure Energie! Als collega krijg je via Visschedijk, een mooi aanbod om over te stappen. Goed voor het milieu én voor je portemonnee! Pure Energie is al goedkoper dan de grootste 3 (grijze) energiebedrijven, dus de kans is groot dat je maandelijks écht gaat besparen. Hoe gaat het in zijn werk? - Ga naar de link: http://kortingvoormedewerkers.pure-energie.nl/ - Ga naar “bereken je tarief” - Tip: gebruik voor het vergelijken van de tarieven je laatste jaarafrekening. Pure Energie levert 100% groene stroom uit zon en windprojecten in Nederland en is als enige energiebedrijf in Nederland tot 4 x toe uitgeroepen tot het groenste energiebedrijf van Nederland door Greenpeace, WNF en de Consumentenbond. Heb je vragen? Bel 0800-222 8885 (gratis klantenservice Pure Energie)

Redactie Romy Goelema Harm Visser Sanne Wouterson Jessica Johannink Rianne Bossink Veli Irturk Staephanie Nieuwburg

Profile for Visschedijk

Visschedijk nieuwsbrief december  

Visschedijk nieuwsbrief december  

Advertisement