Page 1

2016 | 2017

LÄHINNÄ TAIVASTA

YLLÄS


SUOMEN HIENOIN MATKAILUKESKUS

Y

llästä ympäröivät seitsemän tunturia toivottavat sinut tervetulleiksi nauttimaan aidosta Lapin tunnelmasta ja lukuisista harrastusmahdollisuuksista. Meillä on sekä Suomen suurin hiihtokeskus että maan laajin latuverkosto. Ja mikä parasta, ympärillä on Lapin puhdas luonto, aidot, elävät Lapin kylät sekä todistetusti maailman puhtain ilma. Ylläs tarjoaa monipuolisia palveluita kaikille matkailijoille. Hulppeiden puitteiden lisäksi meillä on tunnelmallisia ravintoloita, kylpylöitä ja hemmottelupalveluita sekä maan sympaattisimmat latukahvilat. Ylläkselle on helppo tulla viihtymään joko luonnon rauhasta nauttien tai erilaisiin tapahtumiin osallistuen. Tervetuloa Ylläkselle, aktiivisen lomailijan paratiisiin!

2

YLLÄS

Kuva: Mikko Lampinen Laskija: Antte Lauhamaa

Janne-Juhani Haarma Markkinointipäällikkö Visit Ylläs www.yllas.fi

YLLÄS

3


JOKIVARRESTA TUNTURIIN

Y

lläksen, Kolarin helmen lisäksi kuntaamme määrittää vapaana virtaava runsaslohinen Tornion-Muonionjoki ja rikas meänkieli­ nen kulttuuri. Se näkyy ja etenkin kuuluu murteen muodossa myös tunturialueella. Ylläksen kävijän kannattaakin vierailla myös jokivarressa, missä vuorovaikutus Ruotsin rajan yli on ollut aina vilkasta. Rantatie Kolarista Pelloon on maisemiltaan kaunis, ja vierailu Pajalassa aidossa ruotsalaisessa kyläkaupassa on elämys. Kolarin kirkonkylältä taas löytyy runsaasti erilaisia palveluita. Kolari on myös kiinnostava investointikohde: Ylläs, sijainti Pohjois-Ruotsiin ja Norjaan nähden keskeisellä paikalla, hyvä työvoiman saatavuus ja viihtyisät asuinympäristöt luovat mahdollisuuksia monenlaiselle liiketoiminnalle. Tulitpa lomalle, asumaan tai investoimaan – olet osa Ylläksen tunturikylien aitoa tarinaa. Tervetuloa Kolahriin! Antti Määttä Kunnanjohtaja Kolari www.kolari.fi

4

YLLÄS

YLLÄS

5


YLLÄS

Tunturijärven latukahvila

Velhon kota

Rantakahvio

ÄKÄSLOMPOLON KYLÄ

Maisematie

Ylläs Ski Resort Gondolihissi Aurinkotupa

Sport Resort Ylläs

Kahvikeidas Kesängin keidas

YLLÄSJÄRVEN KYLÄ

6

YLLÄS

Latvamaja

YLLÄS

7


VAPAUS VALITA Koskematon tunturin kuve vai samettinen lumikissan jälki? Ylläksellä laskijalla on vapaus valita laskulinjansa halunsa mukaan. Ylläs ja sen luonnonvaraiset lähitunturit ovat viihdyttäneet niin seikkailijoita kuin nautiskelijoita jo 60 -vuotta.

YLLÄS –SUOMEN MONIPUOLISIN KESKUS Ylläksen 63 hoidettua rinnettä tarjoavat lukuisia laskureittejä kaikentasoisille laskijoille. Syvää lunta etsiville tunturista avautuu joka ilmansuuntaan toinen toistaan upeampia off-pistealueita. Kokeneimmille vapaalaskijoille kansallispuiston lähituntureilta löytyy laskettavaa leppoisista lumikentistä äkkijyrkkiin seinämiin.

Hissilipunmyynti, suksivuokraamo

Ylhäällä Yllästunturin rinteessä, Ylläsjärven puolella, sijaitsee Lapland Hotel Saaga. Saaga on todellinen ski-in, ski-out -kohde: gondoli vie laskijat takapihalta suoraan tunturin huipulle, ja joistakin huoneista pääsee terassin kautta suoraan rinteeseen. Hotellin ikkunoista avautuvat upeat maisemat tunturiin ja taivaanrantaan, ja kylpylä hemmottelee laskupäivän päätteeksi kehoa ja mieltä.

Lapland Hotel Snow Villagessa yhdistyy taianomaisella tavalla lumen ja jään maailma. Ylläksen ja Levin puolivälissä sijaitseva hotellikokonaisuus on täynnä henkeäsalpaavaa lumi- ja jäätaidetta ja nähtävyys jo sinänsä. Yö lumihotellissa kauniisti valaistun jäätaiteen ja paksujen lumiseinien ympäröimänä on varmasti ikimuistettava elämys!

SUPER SKI PASS Länsi-Lapin yhteislipulla, SuperSkiPassilla, lasket rajattomasti Ylläksellä, Oloksella, Pallaksella ja Levillä. Lisäksi Ylläksen kuuden päivän ja sitä pidemmillä lipuilla sekä kausilipuilla voit lasketella yhden päivän ajan sekä Oloksella, että Pallaksella lipun voimassaoloaikana.

Lapland Hotel Äkäshotellista löytyy majoitusta moneen makuun –on hotellihuoneita, lomahuoneistoja ja kelomökkejä. Legendaarisen Pirtukirkon esiintyjäkorokkeella esiintyvät koko kevätkauden ajan Suomen artistitaivaan kirkkaimmat tähdet, joukossa myös alaikäisille tarkoitettuja keikkoja.

HISSILIPPUJEN ONLINE-LIPPUKAUPPA Osta hissilippu edullisemmin ennakkoon osoitteesta Yllas.fi. Ennakkoon ostetuissa lipuissa mahdollisuus maksun jaksotukselle useammalle kuukaudelle käyttämällä Ylläs Erämaksua. Hissilipunmyynti

Lapland Hotel Ylläskaltio tarjoaa mutkatonta majoitusta ja hyviä öitä Äkäslompolon kylässä. Kaikista huoneista löytyy oma sauna, ja tuhdit buffet-ruokailut tarjoavat energiaa aktiviteetteihin.

Kuva: Mikko Lampinen | Laskija: Antte Lauhamaa

Hissilipunmyynti

Palvelemme sinua numerossa 016 3232 OULU | TAMPERE | LEVI | YLLÄS | ROVANIEMI | OLOS | PALLAS | HETTA | KILPISJÄRVI | SAARISELKÄ | LUOSTO 8

YLLÄS

YLLÄS

9


LASKETTELIJAN PARATIISI

Aktiiviset laskijat ovat aina tienneet, ettei Ylläksen rinteille löydy Suomesta vertailukohtaa. Suomen suurin korkeusero ja pisin rinne sijaitsevat molemmat Ylläksen hiihtokeskuksessa. 63 laskettelurinteestä ja ympäröivien tuntureiden vapaalaskukohteista löytyy mäkiä eri tarpeisiin. Parkki, lasten rinteet ja hiihtokoulu lisäävät hauskanpidon mahdollisuuksia koko perheelle.

10

YLLÄS

YLLÄS

11


YLLÄSJÄRVI

TÄYDEN PALVELUN HIIHTOKESKUS Ylläsjärven etelärinteiden kaikki palvelut ovat kätevästi kävelyetäisyydellä. Koko perheen keskus tarjoaa elämyksiä ja tekemistä kaikenikäisille. RINTEET | GONDOLIHISSI | MAJOITUS | RAVINTOLAT | SHOPIT | OHJELMAPALVELUT

TAIGA KESKUS

HIIHTOKOULU

GONDOLIHISSI

Ravintolat | Sport Shop | Vuokraamo

Seitsemässä minuutissa huipulle.

Kaikki tyylit, loistavat opettajat.

S ILrAaU E€ K9 ta/h 2

YLLÄ SJÄR VEN PUOL ELLA

LAPLAND HOTEL SAAGA

sis. kengät sta Ei hlö rajoitu

KLO 15 ASTI

GONDOLI-HISSIN ALA-ASEMAN VIERESSÄ CHALETS -HUONEISTOT RINNERAVINTOLAT

Ski In Ski Out -kylpylähotelli.

Yli 100 tyylikästä huoneistoa.

Nauti upeista maisemista.

! NYT KEILAJAASKMIBARAAN KEILARATA

avoinna päivittäin RATAVARAUKSET

LASTEN OMA RINNEALUE

Ilmainen mattohissi ja paljon muuta. Mountain Dew Pro Park & Junior Park

ään.

klo 11- iltamyöh

0181 OLAT.FI | 044 774

| WWW.YLLASRAVINT

SAUNAGONDOLI

KEILAHALLI Gr8 PÖLLÖ

Ylläksen huipulla myös tilaussauna. Varaukset p. 040 544 7743

Ski bar-lounge | www.gr8.fi Varaukset p. 044 774 0181

150-PAIKKAINEN MATKAILUVAUNUALUE

Sport Resort Ylläs

@sportresortyllas

@SportResYllas

Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy | Iso-Ylläksentie 44, 95980 Ylläsjärvi puh. (016) 5103 500 | info@iso-yllas.fi | sportresortyllas.com

LUONTOA SÄÄSTÄEN Lämmitämme biopolttoaineella ja maalämmöllä.


MAASTOHIIHTÄJÄN UNELMAKOHDE Suomen laajin latuverkosto tarjoaa jokaiselle hiihtäjälle tekemistä koko loman ajaksi. Erinomaisesta kunnostaan tunnetun, 330 kilometrin pituisen latuverkostomme kruunaa 15 tunnelmallista ja persoonallista latukahvilaa, jotka palvelevat hiihtäjiä koko kauden. Osassa latukahviloista voi myös yöpyä ja saunoa. Latupalvelun avulla saat ajankohtaista tietoa latukoneiden liikkeistä, latukahviloiden palveluista, tarkat kartat hiihtäjän paikannuksella ja tuet samalla latujen kunnossapitoa ja kehittämistä.

14

YLLÄS

Latupalvelu • sähköinen latukartta • reaaliaikainen kunnossapidon seuranta • latukoneiden sijaintitieto • laajat, tarkat kartta-aineistot • mobiilitoiminnot käyttäjän paikannuksella • taukopaikat ja latukahvilat • reittien mittaus

YLLÄS

15


Tunturien raikkaimmat klassikot

TERVEHDYS YLLÄKSELTÄ! OLEMME YLLÄKSEN ALUEEN SUURIN MÖKKIVÄLITTÄJÄ Tiesitkö, että Lomarenkaan ja Ylläksen Matkailu Oy:n kautta voit varata mökin tai huoneiston Ylläksen alueen laajimmasta tarjonnasta. Lähes 500 kohteesta molemmin puolin tunturia löytyy jokaiselle jotain, pikku kelomökeistä isoihin luksushuviloihin. Lomarengas täyttää 50 vuotta ja on täysin kotimaisessa omistuksessa. Suurin omistajataho on iso joukko suomalaisia mökinomistajia, joiden ääni kuuluu päätöksenteossa. Ylläksen Matkailu Oy kuuluu Lomarengas-konserniin ja yhteistyötä yhtiöiden välillä onkin tehty jo 10 vuotta. Mökkivarauksen voit tehdä Lomarenkaan verkkopalvelusta tai paikallisesti Ylläksen Matkailun kautta.

MEILTÄ SAAT ELÄMYKSIÄ JA PAIKALLISIA PALVELUITA Lomarengas-konserniin kuuluva Villi Pohjola Oy järjestää moottorikelkka- ja huskysafarit, pororekiajelut ja muut sesonkien mukaiset luontoaktiviteetit nyt myös Ylläksellä.

Yllästunturin luontokeskus Pallastunturin luontokeskus Tunturi-Lapin luontokeskus Pallastunturintie 557 Kellokas Peuratie 15 Tunturintie 54 95970 Äkäslompolo Puh. 0206 39 7039 luontoon.fi/kellokas

99330 Pallastunturi Puh. 0206 39 7930 luontoon.fi/pallastunturi

Juha-Pekka Olkkola Konsernijohtaja, toimitusjohtaja Lomarengas Oy

Villi Pohjola Cafe & Restaurant sijaitsee Äkäslompolossa Luontokeskus Kellokkaan tiloissa. A-oikeuksin varustetussa ravintolassamme on talvikaudella tarjolla lounasta joka päivä klo 11-15. Kellokkaan asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa luontoa, reittejä tai palveluita koskevissa kysymyksissä. Tervetuloa viihtymään Ylläkselle!

99400 Enontekiö Puh. 0206 39 7950 luontoon.fi/tunturi-lappi

Ylläksen Matkailu Oy, Tunturintie 54, Kolari • puh. 0306 502 580 • lomarengas.fi • villipohjola.fi • yllaksenmatkailu.fi


Suomen paras rinnelaskutarjonta monipuolisine parkkeineen sekä Ylläksen seitsemän tunturin mahtavat offarit luovat hienot puitteet onnistuneelle laskureissulle. Alueen vuokraamoista löydät kaikki tarvittavat varusteet ikimuistoista tunturiseikkailua varten. Tarjolla on niin lumilautoja, lumikenkiä kuin splitboardejakin. Muistathan, että rinteiden ulkopuolelle suunnistaessa on sekä sää- että lumiolosuhteet tunnettava tarkkaan.

LUMILAUTAILIJOIDEN LEIKKIKENTTÄ 18

YLLÄS

YLLÄS

19


YLLÄS

AURORA 3.10.2016 –19.2.2017 NÄE REVONTULET! Sammutamme katuvalot joka ilta klo 22–06. Lumoava tanssi taivaalla Koe maagiset revontulet mahtavimmillaan! Ylläs sijaitsee sopivasti parhaalla revontulivyöhykkeellä ja aurinko on nyt aktiivinen, joten odotettavissa on huikeita taivaanvalkeita.

Sovellus kertoo revontulien sijainnin!

2,99 €

Sovelluksen käyttäjät saavat ilmoituksen, kun joku ilmoittaa nähneensä revontulet Ylläksellä. Ylläs Aurora sovellus on ladattavissa iPhone-, Androidja Windows- puhelimille.


MOOTTORI­ KELKKAILIJAN MEKKA Ylläs tarjoaa monipuoliset olosuhteet moottorikelkkailun harrastajille. Yli 400 kilometriä, joista säännöllisesti huolletut 300 kilometriä, moottorikelkkareittiä tarjoaa loistavat puitteet ikimuistoisille kelkkareissuille. Ostamalla moottorikelkkapalvelun varmistat, että saat ajantasaista tietoa reittien kunnosta ja samalla tuet reittien kunnossapitoa.

Moottorikelkkapalvelu • reaaliaikainen kunnossapidon seuranta • reittienhoidon koneiden sijaintitieto • laajat, tarkat kartta-aineistot • mobiilitoiminnot käyttäjän paikannuksella • taukopaikat ja latukahvilat • reittien mittaus

22

YLLÄS

YLLÄS

23


aUppa UUSI UrheIlUk

SSa! ÄkÄSlompolo

PARAS LOMA YLLÄKSELLÄ

Varaa vuokravälineet netissä!

Shop / reNTal

Tunturitie 16, ÄKÄSLOMPOLO www.sportia-yllas.com | akaslompolo@teamsportia.fi

Mökkiviikko alk.

Tutustu kohteisiin:

300 €

lomarengas.fi/yllas Lomarenkaan valikoimista löydät kaiken erämökeistä kelomökkeihin ja arktisista oloista hulppeisiin huviloihin. Varmista paikkasi rinteessä!

Boutique Hotelli ja Ravintola Tirroniementie 4C 020 734 0800 95980 YLLÄSJÄRVI info@auroraestate.fi

www.auroraestate.fi Ylläksen matkailu Oy, Tunturintie 54, Kolari • puh. (03) 0650 2580

YLLÄS

25


TALVI­PYÖRÄILIJÄN TAIVAS

Talvipyöräily kasvattaa suosiotaan entisestään, mikä ei ole ihme, sillä paksurenkaisella fatbike-pyörillä pääsee liikkumaan sujuvasti lumisessa tunturissa. Paksu rengas tekee menosta tasaista ja miellyttävää, vaikka reitti olisikin epätasainen ja pehmeä. Ylläs laajentaa entisestään talvipyöräilyreitistöään ja tänä vuonna sitä on tarjolla jo 70 kilometriä.

26

YLLÄS

YLLÄS

27


RAVINTOLAMME TARJOAA TUORETTA JA MAUKASTA ITSEVALMISTAMAAMME RUOKAA Tule sinäkin yksin, kaksin tai sankoin joukoin kokeilemaan herkullisia luomuksiamme Avoinna talvikautena päivittäin 12-22 Toivomme näkevämme sinut jonain päivänä!

MEILLÄ

LASKUNAUTINTO EI JÄÄ VÄLINEISTÄ KIINNI Head Ski Rent -vuokraamoista saat juuri sinun laskutyylille ja taidoille sopivimmat välineet. Aina viimeisintä mallia. Vuokralle tai omaksi.

Next to the Gondola lift

Ylläs Head Ski Rent & Sport Shop • Vaeltajantie 2, 95980 Ylläsjärvi /headskirent 040 4503 758 • yllas@headskirent.fi • headskirent.fi •

YllasChalets .net VILLI POHJOLA CAFE & RESTAURANT Sijaitsemme Luontokeskus Kellokkaan tiloissa. Ravintolamme suurista ikkunoista avautuvat upeat maisemat Pallas-Yllästunturin kansallispuiston jylhiin maisemiin. Meille pääset mukavasti suoraan hiihtoladuilta!

Buffet lounas päivittäin klo 11.00-15.00 Aukioloajat: 1.12.16.-30.4.17. klo 10.00-17.00. 26.6.-30.9.17. klo 10.00-17.00. Palvelemme myös tilausravintolana Villi Pohjola Cafe & Restaurant Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yhteystiedot: +358 (0) 407 781 808 yllas@villipohjola.fi, www.villipohjola.fi

28

YLLÄS

Helppoa ja huoletonta lomaa! Unohda hetkeksi arkihuolet - varaa täydellisesti varustettu loma-asunto tunturin rinteestä Katso vapaat huoneistot ja tee varaus kätevästi online -varaamossamme

YllasChalets .net info@chalets.fi - puh. 0400 550208

YLLÄS

29


LUMIKENKÄILIJÄN LUVATTU MAA

Lumikenkäily on loistava tapa tutustua Ylläksen seitsemään tunturiin. Lunasta alueen talviurheilukartta esimerkiksi Luontokeskus Kellokkaasta ja nautiskele merkityistä talvipoluista, joita on alueella lähes 80 km. Seikkailunhaluinen suuntaa omille reiteilleen tunturiin, mutta tällöin on tärkeää tuntea hyvin vallitsevat sää- ja lumiolosuhteet sekä kantaa mukanaan karttaa, kompassia, eväitä sekä varavaatetusta.

30

YLLÄS

YLLÄS

31


Ylläksen ystävien ikioma lehti Lue Kuukkelia!

Mainosta Kuukkelissa & Ylläs Timesissä!

Kuukkeli tietää, mitä Ylläksellä Tavoitat Ylläksen kävijät, tapahtuu, elää mukana Ylläksen lähialueen asukkaat ja mökkiläiset. sykkeessä ja tarinoi alueen Kuukkelin painos 11 000–16 000, arjesta ja historiasta. englaninkielisen Ylläs Timesin 6 000.

44,-

vuosikerta (19 numeroa) Ilmaisjakelussa mm. Ylläksellä, Kolarissa, Kittilässä, Levillä, Muoniossa, Ruotsin Kolarissa ja Pajalassa.

www.kuukkeli.com Toimitus: 016 569 567, toimitus@kuukkeli.com

Ylläksen Tarjolla useita korkealaatuisia majoitusvaihtoehtoja. Valitse Chalets -huoneisto tai viihtyisä laadukas mökki. Lisätiedot ja varaukset: www.yllakselle.com tai soita 0400 887 454

LINJA-AUTOT 0400 123 911

TAXI

0400 711 911 AUTOVUOKRAAMO • CAR RENTAL

Majoitu mukavasti – olet ansainnut sen! 32

YLLÄS

Yöpuu

www.yllasexpress.fi

www.yllaksenyopuu.com info@yopuu.fi 0400 796 012 Äkäslompolo

YLLÄS

33


YLLÄS 2016–2017

TALVITAPAHTUMAT

• MARRAS-JOULUKUU 19.11.2016 | Tavoiteaikataulu rinteiden aukai­ sulle

23.–26.3. | VAPAALLA

Paljon tekemistä ja ohjelmaa koko perheelle. Tarjouksia ja tuote-esittelyjä sekä tapahtumia usean päivän ajan.

Vapaalaskutapahtuma Ylläksellä. Ylläs Ski Resort Äkäslompolo.

23.12.2016–1.1.2017 | Ylläksen joulu ja uusi­ vuosi

25.–26.3. | 24h laskukisa

• TAMMIKUU 13.–15.1. | Kaamos Drag Race

Yksilö-, joukkue- tai hyväntekeväisyyssarjana 24 tunnin ajan laskettava kilpailu Sport Resort Ylläksellä.

• HUHTIKUU 1.4. | 7 Summits

Ylläksen seitsemän huippua suksilla kahdessatoista tunnissa. Tai niin monta huippua kun jaksat!

Kaamos Drag Race on moottorikelkkojen kiihdytyskilpailu Sport Resort Ylläksellä. Luvassa on myös lapsille oma kiihdytyskilpailu minimoottorikelkoilla.

2.–7.4. | Ylläs Alpine Games

14.1. | Talvennapa -festivaalit

8.4. | Visma Ski Classics Ylläs-Levi

Talvennapa eli sydäntalvi on vanha suomalainen keskitalvea merkitsevä päivä noin tammikuun puolivälissä. Festivaalit Ylläsjärvellä pitävät sisällään koko päivän tapahtumia teemaan liittyen.

26.–29.1. | Ylläs Jazz Blues 2017 

Ylläs Jazz Blues tuo jazzin, bluesin sekä rytmimusiikin sykkeen ja lämmön keskelle talvista tunturia.

• HELMIKUU 14.–17.2. | Ylläs Alpine Games

Alppihiihdon SM/FIS -kisat Sport Resort Ylläksellä. Lajeina super-G (SG) ja suurpujottelu (GS).

• MAALISKUU 16.–19.3. | Ladyt Lumella 2017

Hauska ja rento laskuviikonloppu huippunaisten ja alansa parhaiden hiihdonopettajien seurassa.

16.–19.3. | Ylläs Huipulla Puhaltaa 2017

Ylläs Huipulla Puhaltaa tulee taas jo viidennen kerran Sport Resort Ylläkselle.

YLLÄS

Riittävästi ylä- ja alamäkeä Ylläksen hienoissa maisemissa. Skimo-yksilökisa sekä kilpa- ja toppahoususarjat. Ylläs Ski Resort Äkäslompolo.

2.–6.12.2016 | Ylläksen talvikausi alkaa!

Kaamoksen värit ja luminen maisema luovat puitteet Ylläksen tunnelmalliselle joululle ja iloiselle uudelle vuodelle.

34

17.–19.3. | Ylläs Rando 2017

Alppihiihdon SM/FIS -kisat Sport Resort Ylläksellä. Lajeina syöksy (DH), super-G (SG) ja suurpujottelu (GS). Ylläs-Levi on uusi pitkän matkan hiihtotapahtuma, joka on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Ensimmäinen virallinen kisa järjestettiin 2016 ja 2017 tapahtuma on Visma Ski Classics -sarjan päätöskisa. Kyseinen sarja on pitkän matkan hiihdon maailmancup, jossa on 13 osakilpailua Euroopassa ja yksi Kiinassa.

14.–17.4. | Ylläksen pääsiäinen 2017

Pääsiäinen Ylläksellä tarjoaa mahtavat lumiolosuhteet ja monipuolista tekemistä reiteillä, rinteillä, laduilla tai luonnon rauhassa. Iltaisin voit nauttia ravintolaelämästä, konserteista, keikoista ja tansseista. Myös lapsille paljon kivaa puuhaa!

16.4. | Tornionlaakso Cup

FIS hiihdon osakilpailu Sport Resort Ylläksellä.

30.4. | mayh3m @ylläs ja Ylläksen vappu

Perinteiseen tapaan tapahtumassa moottorikelkkahypyt ovat pääosassa, mutta hyppykisoja löytyy myös laskijoille (sukset ja lauta). Pidätämme oikeudet muutoksiin.

YLLÄS

35


YLLÄS 2016–2017

KESÄTAPAHTUMAT • KESÄKUU

13.–16.7. | Hullun Polkasu 

Ylläksellä riittää juhannuksena tekemistä laidasta laitaan. Yötöntä juhannusyötä ihaillaan kokon loimussa kylissä molemmin puolin tunturia ja myös huipulla.

Hullun Polkasu on yksi Suomen kuuluisimman kyläkauppiaan ja some-ilmiön, Sampo Kaulasen älynväläyksistä: matka ja selviytyminen 345 km:n pyöräretkestä Äkäslompolosta Hetan ja Kautokeinon kautta Jäämeren rannalle.

• HEINÄKUU

14.–15.7. | NUTS Pallas 

23.–24.6. | Ylläksen juhannus

1.7. | Midnight Sun Swimrun

Unohtumattoman erikoinen, todennäköisesti huikean upea uintijuoksukisakokemus sekä lyhyellä että pitkällä radalla Äkäslompolossa.

1.–2.7. | JM SM 2017

Kolarin Moottorikerho järjestää vuoden 2017 Jokkisajojen suomenmestaruuskisat, jotka ajetaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kolarin Juvakaisen moottoriurheiluradalla aivan Ylläksen kupeessa.

Tunturi-Lapin mahtava polkuseikkailu. Odotettavissa jotain ihan muuta kuin kotipoluilla.

19.–23.7. | Ylläs Soikoon! 2017

Ylläs Soikoon, tanssimusiikin ystävien tapahtuma täyttää tänä vuonna 30 vuotta! Tarjolla on jälleen monipuolista artistitarjontaa Äkäslompolon tapahtumapaikoissa.

22.7. | Äkäslompolon Ympärijuoksu

Koko perheen juoksutapahtuma Äkäslompolojärven ympäri.

23.–29.7. | Ylläksen rullahiihtoviikko

Rullasuksikilpailujen FIS/ICR-sääntöjen mukainen SM-tason kilpailu Ylläksellä, sekä paljon muuta ohjelmaa.

25.–27.7. | Lapponia-pyöräily

Lapponia-pyöräily on maantiepyöräilijöiden oma tapahtuma huikeissa Tunturi-Lapin tunturimaisemissa! Heinäkuussa järjestettävä Lapponia-pyöräilytapahtuma kokoaa pyöräilyharrastajat Ylläkselle Äkäslompoloon, josta poljetaan Tunturi-Lapin maanteillä kolmena päivänä.

27.7. | Ylläs-Levi MTB

Ylläs-Levi MTB -reitti kulkee pitkin virallista Ylläs-Levi -maastopyöräreittiä. Lähtö tapahtuu Ylläksen päässä Luontokeskus Kellokkaassa ja maali löytyy Leviltä Zero Pointin edestä. Kokonaisuudessaan reitti on 55 km pitkä.

28.–29.7. | Jonnen Pytty -lentopalloturnaus

• SYYSKUU 8.–10.9. | Ylläs Acappellas

Luvassa on taas elämyksellinen “kuorojen kokoontumisajo”, tapahtuma täynnä laulun hurmaa ja samanhenkisiä musiikin ystäviä.

8.–10.9. | Tori- ja metsäpäivät 2017

Luontokeskus Kellokkaan tori- ja metsäpäivät tarjoavat monenlaista tekemistä. Kellokkaan piha-alueella on kojumyyjiä ympäri Lappia.

9.9. | Oktoberfest

Sadonkorjuujuhlat Ylläsjärven rannassa. Luvassa musiikkia, olutta, makkaraa, palvattua villisikaa Kaukosesta ja ennenkaikkea aito Oktoberfest-tunnelma!

16.9. | Ylläksen Venetsialaiset

Ulkona pelattava lentopalloturnaus on pitkäaikainen perinnetapahtuma Ylläksen kesässä!

Venetsialaisia juhlitaan vuorovuosittain Ylläksen kylissä, ja vuonna 2017 juhlintavuorossa on Ylläsjärvi. Tapahtuma järjestetään Sport Resort Ylläksellä.

• ELOKUU

• LOKAKUU

25.–27.8. | Ylläs Ruska Open

28.10. | OtsoRock

Viikonlopun kestävä frisbeegolftapahtuma, kisa kahdella radalla molemmin puolin tunturia.

Syksyn pimeimpiin iltoihin menoa ja meininkiä Ylläsjärvellä! Juomaa ja kansanhuvia yli puolen yön

25.8.–1.9. | Lapland Classic Original 27.–31.8. | Lapland Classic Original Pikkumutka

Lapland Classic on elo-syyskuun vaihteessa tehtävä huollettu ja ohjattu vaellus kauniin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston halki. Tapahtuma alkaa puiston eteläpäästä Ylläkseltä ja päättyy 126 km pohjoiseen perinteiseen Hetan saamelaiskylään.

31.8.–3.9. | Kino Ylläs 

Elokuvan katsominen syysillassa, avoimen taivaan alla, on unohtumaton elämys, joka kaikkien kannattaa kokea.

36

YLLÄS

YLLÄS

37


Sport Resort Ylläs

Ylläsjärvi | Sport Resort Ylläs 38

YLLÄS

Äkäslompolo | Ylläs Ski Resort

Ylläs Ski Resort

YLLÄS

39


MAJOITUSPALVELUT

HOTELLIT

YLLÄSJÄRVI

LAINIO

YLLÄSJÄRVI

ÄKÄSLOMPOLO

Lapland Hotel Saaga

Lapland Hotel Snow Village

Ylläsjärven Tunturihotelli

Lomarengas

Destination Lapland

Kuerkaltion lomakylä

Lapland Hotel Saagassa yhdistyy upeat näköalat loistavaan sijaintiin Ylläsjärven hiihtokeskuksen ytimessä.

Lapland Hotel Snow Villagessa yhdistyy taianomaisella tavalla lumen ja jään maailma. Jäinen yhdistelmä sisältää: • hotellihuoneita, sviittejä • jääveistoksia, jääkappelin • jääravintolan ja jäisen cocktail baarin

RETKEILYHENKEÄ JA LAPIN TUNNELMAA Tunturihotellista kodikasta majoitusta, maittavaa kotiruokaa ja lempeitä löylyjä. Ladulle tai patikkareiteille pääsee suoraan pihasta ja suksienhuoltoa varten on oma lämmin tilansa.

Satoja vuokramökkejä, huviloita ja huoneistoja molemmin puolin Yllästunturia. Kaikki kohteemme on laatutarkastettu ja luokiteltu. Tutustu kohteisiin: lomarengas.fi/yllas

• Ylläksen majoituspalvelut kylässä ja tunturissa. Yli 400 kohdetta • Paikallinen, perinteinen ja palveleva • Viikko-ohjelmat • Räätälöidyt ohjelmapalvelut

• • • • •

Iso-Ylläksentie 42, 95980 Ylläsjärvi p. 016 323 600, saaga@laplandhotels.com laplandhotels.com

Lainiontie 566, Kittilä p. 040 5890 858 snowvillage@laplandhotels.com laplandhotels.com

Ylläsjärventie 160, 95980 Ylläsjärvi p. 040 572 4328, tunturihotelli@yllas.fi yllasjarventunturihotelli.com

Lomarengas Oy / Ylläksen Matkailu Oy Tunturintie 54, Äkäslompolo p. 0306 502 580, www.lomarengas.fi yllaksen.matkailu@yllas.fi

p. (016) 510 3300 info@destinationlapland.com www.destinationlapland.com

ÄKÄSLOMPOLO

ÄKÄSLOMPOLO

ÄKÄSLOMPOLO

ÄKÄSLOMPOLO

KOLARI

ÄKÄSLOMPOLO

Lapland Hotel Ylläskaltio

Lapland Hotel Äkäshotelli

Kuerkievari Kuerhotel & Kuerhostel

7 Fells Hostel

Lappean Loma

Lodge 67 °N

Hotellimme on rauhallinen vaihtoehto majoittumiseen. Majoitu mukavasti saunallisissa huoneissamme, isommalle porukalle tarjoamme myös parvellisia huoneita. • 72 majoitusvaihtoehtoa • ruokaravintola

Äkäshotelli on paikka aktiiviseen lomaan ja kokoukseen. Perinteisessä Pirtukirkossa huippuartistit tanssittavat kansaa pikkutunneille. • 141 majoitusvaihtoehtoa • ruoka- ja tanssiravintola • auditorio 120 hengelle

• • • • • •

• • • • •

• • • • • •

• • • • • •

Sivulantie 7, Äkäslompolo, p. 016 552 000 yllaskaltio@laplandhotels.com laplandhotels.com

Äkäsentie 10, Äkäslompolo p. 016 553 000, akashotel@laplandhotels.com laplandhotels.com

Kievarintie 5, 95970 Äkäslompolo varaukset@kuerkievari.fi / 044 230 9540 www.kuerkievari.fi

• 196 majoitusvaihtoehtoa • Kylpylä ja kuntosali • 3 ravintolaa • Kokoustilat 12–98 hengelle

40

YLLÄS

Lappi on lääkettä Sopii myös urheiluhulluille Nauti min. kaksi viikkoa vuodessa Extreme on extraa Love#latu Uusi resepti: www.kuerkievari.fi

Ekohostelli Lemmikkiystävällinen Petipaikkoja, huoneita ja mökkejä Hyvät sängyt ja rento meininki! Reppureissaajan oma hostelli

Kartanontie 2, 95970 Äkäslompolo 040 522 9925 www.sevenfellshostel.fi

ÄKÄSLOMPOLO

Huone- ja mökkimajoitusta Kalastusta ympäri vuoden Lumikenkä - ja luontoretket Kokouspalvelut Savusauna ja tilausruokailut Perhejuhlat

Lappeantie 251, 95900 Kolari p. 0400 397484, info@kylmamaatours.fi www.lappeanloma.fi

ÄKÄSLOMPOLO

Rauhallinen lomanviettopaikka Saunallisia pari- ja rivitalohuoneistoja Lämmin suksienhuoltotila Latuverkostoon pihasta Palvelut kävelyetäisyydellä

Kuerkaltion lomakylä, 95970 Äkäslompolo p. 016 510 0100 www.kuerkaltio.fi

Hyvän mielen majatalo Keskellä Äkäslompolon kylää Aamupala 8 huonetta, 1 x 3mh huoneisto Lämmin suksienhuoltotila 2 saunaa, takkahuone, kokoustila

Äkäsentie 6, 95970 Äkäslompolo p. 040 671 1167, lodge@yllaslodge.com www.yllaslodge.com

YLLÄS

41


ÄKÄSLOMPOLO

Mäkelän Mökki- ja Talomajoitus Oy

ÄKÄSLOMPOLO

YllasChalets .net Tunturioravat

• Äkäslompolon kylän ydinkeskustassa • Ympärivuotista huone- ja mökkimajoitusta viihtyisissä ja hyvin varustelluissa mökeissä • Palvelut kävelyetäisyydellä • Rinteet 3 km, skibussi ja ladut 150 m, kelkkareitit ja kauppa 700 m

YllasChalets.net

• 5 kpl hyvin varustettua erillistä mökkiä. • Valaistu latu 150 m päässä • Mökeissa on 2x2 h mh, 58 m2 tupa/tupakeittio, sauna, pesuh/wc • Hinta sisältää aina liinavaatteet, takkapuut ja lappusiivouksen.

• Korkealuokkaisia huoneistoja yksiöistä kolmioihin, 1–7 hengelle. • Ylläksen rinteessä. • Ovelta suoraan rinteisiin.

Aihkitie 1 B, 95970 Äkäslompolo p. 0500 894 876, info@yllasmakela.fi www.yllasmakela.fi

Oravapolku 1, 95970 Äkäslompolo p. 040 520 7021 www.tunturioravat.fi

info@Chalets.fi www.chalets.fi p. 0400 550 208

ÄKÄSLOMPOLO

YLLÄSJÄRVI

YLLÄSJÄRVI

YLLÄSJÄRVI

Ylläksen Yöpuu

Aurora Estate

Yllakselle.com

Ravintola Ylläksen Pihvikeisari

Revontuliravintola Poro

Ravintola RestaurantRouhe Rouhe

• • • • • •

• • • • • •

• Laadukkaat mökit ja huoneistot Sport Resort Ylläksen alueella. • Ladut ja rinteet vieressä. • Hiihtokeskuksen kaikki palvelut ja gondolihissi kävelyetäisyydellä.

• • • • •

Tarjoilemme lappilaisessa tunnelmassa annoksia porosta, hirvestä, karhusta, metsosta sekä lohesta ja raudusta. Lapsille myös oma lista tai hampurilaisia. Lounas joka päivä 13,90 € klo 13-16. Avoinna 1.12. alkaen koko talven klo 13-22.

•• Tarjoamme We offer a wonderful dining experience! ihania makuelämyksiä! •• Tilava A spacious restaurant with akabinetti separate cabinet ravintola ja erillinen •• Pienimuotoista Small-scale Catering service Catering toimintaa •• Avoinna Open during winter and summer kesät talvet •• Meille With us you canniin come alone... mahdut yksin... •• ...kaksin ...by two kuin or with a larger crowd suuremmalla seurueellakin.

Reittitie 2, 95970 Äkäslompolo www.lappvillage.fi

Lompolontie Lompolontie3,3,95970 95970Äkäslompolo Äkäslompolo +358 64044 044 p. 04040505064 rouhe@ravintolarouhe.fi rouhe@ravintolarouhe.fi

YLLÄSJÄRVI

ÄKÄSLOMPOLO

KOLARI

Kotaravintola Sarakka

Villi Pohjola Cafe & Restaurant

Haltiakammi & Kivinavetta Restaurants HALTIAKAMMI & KIVINAVETTA restaurants Tervetuloa Haltioiden kotiin ja elävän

mökkejä Ylläksen parhaalla paikalla wi-fi ja revontulihälytys rantasauna vuokrattavana kotkasafarit latu pihasta ja lämmin suksienhuoltotila kelkkareitti ja tankkaus 100 m

Tunturintie 18 B, 95970 Äkäslompolo p. 0400 796 012, info@yopuu.com www.yllaksenyopuu.com

HIIHTO­KES­KUKSET

7 huonetta Ravintola jossa myös Nespresso Saunat Catering Ladut ja reitit 200m Koiraystävällinen

Aurora Estate Tirroniementie 4 C, 95980 Ylläsjärvi p. 020 734 0800, www.auroraestate.fi

YLLÄS

Yllakselle.com p. 0400 887 454 varaukset@yllakselle.com www.yllakselle.com

YLLÄSJÄRVI

ÄKÄSLOMPOLO

Sport Resort Ylläs

Hiihtokeskus Ylläs Ski

Iso-Ylläksen Hiihtokoulu kaikentasoisille: Alppihiihto, lautailu, telemark, maastohiihto • Fis Ski World Day | 15.1. • Ladyt Lumella | 16.-9.3. • 24 h Laskukisa | 25.-26.3. • Ylläs Alpine Games | 14.-17.2. and 2.-7.4. • Ski End | 28.4.-1.5

Rinteissä on vaihtoehtoja jokaiselle ikään ja taitoihin katsomatta. • 63 rinnettä, 28 hissiä, tuolihissi • 4 Snowpark-aluetta, lasten leikkirinne • Rinneravintoloita, Ski Shop • Y-1-palvelukeskus, hiihtokoulu

Iso-Ylläksentie 44, 95980 Ylläsjärvi p. (016) 5103 500 www.sportresortyllas.com

42

YLLÄSJÄRVI

Tunturintie 56, Äkäslompolo p. 040 509 3082 yllas-ski@laplandhotels.com laplandhotels.com

RAVINTOLA • BAR • LATUKAHVILA

Tunnelmallinen riista&pihviravintola Myös kasvis ja kalaruokia Riistaruokia: karhua, metsoa, poroa Lapsille oma ruokalista Chaine des rotisseurs-kilpiravintola

Iso-Ylläksentie 1, 95980 Ylläsjärvi pihvikeisariyllas.com facebook.com/yllaksenpihvikeisari pihvikeisari@kurtakko.fi p. 016 565 440 / p. 040 55 600 55

• Uudenvuoden herkkupöytä kannattaa kokea: yli 25 ruokalajia 2 kattausta klo 18-20 ja 21-23 • Noutopöytä tulen loimussa keväällä • Tilausravintola Iso-Ylläksentie 1, Ylläsjärvi pihvikeisariyllas.com/ kotaravintola-sarakka pihvikeisari@kurtakko.fi p. 040 55 600 55

ÄKÄSLOMPOLO

Luontokeskus Kellokkaan tiloissa A-oikeuksilla varustettu ravintola sekä kahvila Ylläksen upeissa maisemissa Lounasta päivittäin sekä herkulliset kahvilan tuotteet. Iltaisin tilausravintolana! Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo p. 040 778 1808 yllas@villipohjola.fi, www.villipohjola.fi

Äkäslompolo ÄKÄSLOMPOLO

tulen ruokaravintoloihin. Voitja tulla Tervetuloa Haltioiden kotiin elävän syömään myös ilman pöytävarausta.

tulen ruokaravintoloihin. Voit tulla syömään myös ilman pöytävarausta. Ylläksentie 168, 95900 Kolari Ylläksentie 168, 95900 Kolari +358 442374623 p. 044 237p.4623 Info@haltiakammi.fi Info@haltiakammi.fi www. haltiakammi.fi

WWW.HALTIAKAMMI.FI YLLÄS

43


YLLÄSJÄRVI

ÄKÄSLOMPOLO

ÄKÄSLOMPOLO

ÄKÄSLOMPOLO

YLLÄSJÄRVI JA ÄKÄSLOMPOLO

Bar Kaappi

Public House Selvä Pyy

Elämänluukku

​​Äkäslompolo SportShop

Kaikkien alamäki-ihmisten oma olohuone aivan Sport Resort Ylläksen ytimessä. Meiltä löydät myös Napapiirin Sankarit­ -elokuvista tutun TIS-51 Ford Sierran. Avoinna sesonkina joka ilta.

• • • •

• • • • • •

Kylmämaa Tours / Kylmämaan Ohjelmat Oy

Sport Resort Ylläs Vaeltajantie 2, 95980 Ylläsjärvi barkaappi@barkaappi.com p. 0400 760 773

Tunturintie 16, Äkäslompolo Jounin Kauppakeskus p. 050 557 709, info@selvapyy.fi www.selvapyy.fi

• Se erilaisempi urheilukauppa Äkäslompolon sydämessä! • Verkkokaupassamme voit tutustua kattavaan merkkivalikoimaamme www.akaslompolosportshop.fi • Suuri 600m² myymälämme sisältää myös välinevuokraamon ja huollon

ÄKÄSLOMPOLO

LUOSUJÄRVI

Laaja juomavalikoima Musiikkia Urheilua Maukasta pubiruokaa

Latukahvila, luonnonmehubaari Paikalliset herkut, päivän keitto Aitoa tukkikämpän tunnelmaa Ladut ja lumikenkäreitit pihaan Lapsille sisä- ja lumileikkipaikat Parkkipaikka

Kukaslompolonvaara 8 km Äkäslompolosta pohjoiseen p. 0500 331 227, www.elamanluukku.fi

• • • • • •

Tilausliikenne Moottorikelkkasafarit Lumikenkäretket Husky- ja Pororetket Savusauna ja tilausruokailut Majoitusta

YLLÄSJÄRVI

Safartica Tervetuloa mukaan opastetulle moottorikelkkasafarille sekä lumikenkä-, metsähiihto-, rekikoira- ja porosafarille. Myös moottorikelkkojen ja varusteiden vuokraus!

JJ Stock Oy Tunturintie 15, 95970 Äkäslompolo p. 016 569 099, gsm 0400 696 885

Hotellintie 4, 95980 Ylläsjärvi p. 0400 397484 info@kylmamaatours.fi www.kylmamaatours.fi

Ylläsjärven Tunturihotelli Ylläsjärventie 160, 95980 Ylläsjärvi p. 040 502 6458 yllas@safartica.com

ÄKÄSLOMPOLO

ÄKÄSLOMPOLO

ÄKÄSLOMPOLO

Annen Taksi

Ylläs Express

Konijänkän kotieläinpiha

Taksi 8 hlöä Mikon Taksi p. 0400 380 835 Annen Taksi p. 0500 380 835 Myös paari- ja pyörätuolikuljetukset

• • • • • •

• • • • • •

VUOKRAAMOT OHJELMAPALVELUT KULJETUSPALVELUT Kesängin Keidas Palvelemme hiihtokauden ajan sekä syksyllä ruska-aikaan. Tervetuloa!

Rönölä Vanha savottakartano

Tilauksesta isompiin ja pienempiin tapahtumiin ja retkeilykohteeksi. • Perinteikäs tilava hirsikämppä • Istuinpaikat jopa noin 50 hengelle • Puulämmitteinen iso rantasauna • Pari laavua rannassa tulisteluun

p. 040 551 2185 www.facebook.com/kesanginkeidas

Luosuntie 88, 95900 Kolari p. 040 511 8102 tai 050 555 9131 www.rönölä.fi | info@ronola.fi

YLLÄSJÄRVI

YLLÄSJÄRVI

Taksi 4 hlöä p. 0400 951 202 Bussit 16/17 hlöä Seppo p. 040 548 1660 Anne p. 0400 750 835 mikontaksi.fi | kultima@mikontaksi.fi ÄKÄSLOMPOLO

ÄKÄSLOMPOLO

44

Konijänkäntie 1, 95970 Äkäslompolo p. 044 297 6039 info@konijanka.fi, www.konijanka.fi

ÄKÄSLOMPOLO

KAUKONEN

LINJA-AUTOT 0400 123 911

TAXI

Head Ski Rent

Jemes Sport

Team Sportia Äkäslompolo

Kuukkeli

Meillä laskunautinto ei jää välineistä kiinni! Head Ski Rent -vuokraamoista saat juuri sinun laskutyylille ja taidoille sopivimmat välineet. Aina viimeisintä mallia. Vuokralle tai omaksi.

URHEILUKAUPPA Laadukkaat ulkoiluvaatteet ja varusteet VUOKRAAMO Laskettelusukset, maastohiihtosukset, lumilaudat, lumikengät, ahkiot ym. SUKSIHUOLTO Alppisukset, maastohiihtosukset, laudat

• SHOP & RENTAL • Maastohiihdon erikoisliike • suksihuolto/voitelupalvelu • World Cup hionta • FISCHER Racing Center • FAT bike-vuokraamo

Ylläksen ystävien ikioma lehti. Kuukkeli tietää mitä Ylläksellä tapahtuu. Painos 11 000-16 000 kpl Englanninkielinen Ylläs Times 6000 kpl

Liikekeskus Taiga Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi, p. 0400 725 766 jemessport@gmail.com

Tunturintie 16, 95970 Äkäslompolo akaslompolo@teamsportia.fi www.sportia-yllas.com

YLLÄS

Kotieläinpihalla lähes 300 eläintä Ratsastusretket ja -tunnit Hevos- ja poroajelut Ponitalutusratsastus Lasten moottorikelkkailu Kahvila

YLLÄS EXPRESS | Liikenne Satokangas Oy Metsävelhonpolku 7, 95970 Äkäslompolo info@yllasexpress.fi | p. 0400 123 911

Ylläksen ystävien ikioma lehti

Head Ski Rent & Sport Shop Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi, p. 040 450 3758, yllas@headskirent.fi, www.headskirent.fi facebook.com/headskirent instagram.com/headskirent

kuljetuspalveluita Länsi-Lapin alueella Perinteiset taksikuljetukset Ylläksellä Skibussi -liikennöinti Ylläksellä Airport Express Kittilän lentoasemalta Ryhmien tilausajot bussikalustolla Vuokra-autojen tilauspalvelu

0400 711 911 Jounin Kauppa

Särestöniemi-Museo

• • • • •

Reidar Särestöniemen taiteilijakoti • Vanha Särestö, Galleria, Ateljee • Kahvila ja museokauppa • Luonnonrauhaa Ounasjoen rannalla. • Vain reilu tunti ajomatkaa Ylläkseltä • Avoinna läpi vuoden ti-la 12-18

Ruokakauppa Hulluimmat tarjoukset Ruokaa omasta keittiöstä Tuore lihatiski Laaja olutvalikoima

AUTOVUOKRAAMO • CAR RENTAL

Lehontie 2 A 1, 95970 Äkäslompolo Toimitus: p. 016 569 567 toimitus@kuukkeli.com www.kuukkeli.com

Sannanrannantie 3, 95970 Äkäslompolo p. 040 711 8800 www.jouninkauppa.com

www.yllasexpress.fi

Särestöntie 880, 99110 Kaukonen p. 016 654 480 www.sarestoniemenmuseo.fi

YLLÄS

45


YLLÄKSEN PALVELUT Ylläksen Matkailuinfo Tunturintie 54, Äkäslompolo p. 040 550 2424 info@yllas.fi www.yllas.fi

Kuljetus Ylläksen Taksit Tunturintie 16, Äkäslompolo Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 020 071 800 www.yllaksentaksi.fi Annen Taksi Äkäslompolo p. 0500 380 835 kultima@mikontaksi.fi www.mikontaksi.fi Empun taksi Ylläsjärvi p. 0400 444 190 info@empuntaksi.fi www.empuntaksi.fi Jaakon Taksi Ylläsjärvi p. 040 190 4444 jaakko@koivumaa.fi www.jaakontaksi.com JOUNIN TAKSI® Ylläsjärvi p. 0400 563 264 jounintaksi@gmail.com www.jounintaksi.fi Rundgren Ky Kaivajantie 9, 95800 Sieppijärvi p. 040 502 5691 rundgrenky@msn.com www.rundgrenky.fi Ylläksen Pirssit Äkäslompolo p. 040 548 1660 kultima@mikontaksi.fi www.mikontaksi.fi Ylläs Express/ Liikenne Satokangas Oy Metsävelhonpolku 7, Äkäslompolo p. 0400 123 911 info@yllasexpress.fi www.yllasexpress.fi

Terveyspalvelut Lääkäriasema MediYlläs Äkäsentie 8 ja 10, Äkäslompolo Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 040 411 2262 katja@mediyllas.fi www.mediyllas.fi

46

YLLÄS

Majoitusvaraamoja Destination Lapland Ahdinkuja 1/Sivulantie, Äkäslompolo p. 016 510 3300 info@destinationlapland.com www.destinationlapland.com Yllakselle.com p. 0400 887 454 varaukset@yllakselle.com www.yllakselle.com YllasChalets.net p. 0400 550 208 info@Chalets.fi www.chalets.fi Ylläksen Matkailu Oy Sivulantie 8, Äkäslompolo p. 0306 502 580 yllaksen.matkailu@yllas.fi www.yllaksenmatkailu.fi

Hotellit , hostellit ja majatalot Ylläsjärvi Aurora Estate Tirroniementie 4 C, Ylläsjärvi p. 0207 340 800 info@auroraestate.fi www.auroraestate.fi Lapland Hotel Saaga Iso-Ylläksentie 42, Ylläsjärvi p. 016 323 600 saaga@laplandhotels.com www.laplandhotels.com Lainio Snow Village Lainiontie, Kittilä p. 040 416 7227 info@snowvillage.fi www.snowvillage.fi Ylläsjärven Tunturihotelli Ylläsjärventie 160, 95980 Ylläsjärvi p. 040 572 43 28 www.yllasjarventunturihotelli.com

Hotellit, hostellit ja majatalot Äkäslompolo 7 Fells Hostel Kartanontie 2, Äkäslompolo p. 040 522 9925 info@sevenfellshostel.fi www.sevenfellshostel.fi Lapland Hotel Ylläskaltio Sivulantie 7, Äkäslompolo p. 016 552 000 yllaskaltio@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Lapland Hotel Äkäshotelli Äkäsentie 10, Äkäslompolo p. 016 553 000 akashotel@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Joutoaikamajat Suorannantie, Äkäslompolo p. 0400 393 811 heikka.joutoaika@yllas.fi www.joutoaikamajat.fi

Ylläs-Niiles Sivulantie 20, Äkäslompolo p. 040 520 7006 pirkko.pudas@yllasniiles.fi www.yllasniiles.fi

Äkäslompolo Sportshop Tunturintie 15, Äkäslompolo p. 016 569 099 sportshop@yllas.fi www.akaslompolosportshop.fi

Safartica Ylläsjärventie 160, Ylläsjärvi p. 040 502 6458 yllas@safartica.com www.safartica.com

Lodge 67˚N Äkäsentie 6, Äkäslompolo p. 040 671 1167 lodge@yllaslodge.com www.yllaslodge.com

Juhani Kukkola Tmi Äkäslompolo p. 0400 478 108 juhakkk@saunalahti.fi www.yllasmokit.com

Ylläskieppi Koulutie 6, Äkäslompolo p. 0400 399 271 yllaskieppi@pp.inet.fi www.yllaskieppi.net

Hyvinvointipalvelut

Snow Fun Safaris Sivulantie 12, Äkäslompolo p. 050 589 2223 info@snowfunsafaris.com www.snowfunsafaris.com

Peurakaltio Wilderness B&B Aakenuksentie 388 p. 040 514 6655 riitta.kekalainen@cpf.fi www.peurakaltio.fi Mökit ja lomahuoneistot Ylläsjärvi

Kiinteistö Oy Äkäsniva Lohitie, Äkäslompolo p. 050 516 8792 hetecon@kolumbus.fi www.nukuttaako.fi

Caravan-alueet

Mökit ja lomahuoneistot – Ylläsjärvi Hannun mökki Loukkupellontie, Ylläsjärvi p. 0400 271 851 hannu.yllasjarvi@gmail.com LomaYlläs B46 Suppapolku 12, Ylläsjärvi p. 040 558 2910 valtteri.teurajarvi@pp.inet.fi Rasessi Group Oy Iso-Ylläksentie 42, Ylläsjärvi p. 0400 521 212 kimmo.tiainen@ilmatuote.fi www.yllaschaletsasunnot.fi YllasChalets.net p. 0400 550 208 info@chalets.fi www.chalets.fi Ylläs-Topin Lomamajat Ylläs-Topintie 4, Ylläsjärvi p. 040 738 6084 ulla.yllasjarvi@gmail.com Ylläs-Äijän majat Rantasaarentie p. 0400 891 772 yllas.aijanmajat1@gmail.com www.yllasaijanmajat.fi

Mökit ja lomahuoneistot – Äkäslompolo Escape to Lapland Ay / Tunturioravat Myllylehdontie 12, Äkäslompolo info@escapetolapland.fi www.escapetolapland.fi Feeling -huoneisto Kesänkijärventie 4, Äkäslompolo p. 050 912 8320 feeling@lapland-feeling.net www.lapland-feeling.net

Kuerkaltion Lomakylä Karhunkoantie 6, Äkäslompolo p. 016 5100 100 infon.hoitaja@kuerkaltio.fi www.kuerkaltio.fi Lomakiekerö Oy Tunturintie 15, Äkäslompolo p. 040 702 1356 ahti.kaulanen@yllas.fi www.lomakiekero.fi Mäkelän Mökki-ja talomajoitus Aihkitie 1 B, Äkäslompolo p. 0500 894 876 info@yllasmakela.fi www.yllasmakela.fi Mäntymajat Aihkitie 2, Äkäslompolo p. 016 569 160 Savu Myllylehdontie 8, Äkäslompolo p. 040 184 4350 savu@vuokramokki.fi www.vuokramokki.fi/savu Sielikkö Karilantie 9, Äkäslompolo p. 0400 424 299 pasi.sielikko@gmail.com Ylläksen Oravanpesät Oravapolku 6, Äkäslompolo p. 050 547 6054 mervi@oravanpesat.com www.oravanpesat.com Ylläksen Yöpuu Tunturintie 18, Äkäslompolo p. 0400 796 012 info@yopuu.fi www.yllaksenyopuu.com Ylläshilla kelomökki/ Lumihilla Oy Ollintie 14, Äkäslompolo p. 040 5444 029 info@lumihilla.fi www.lumihilla.fi

Sport Resort Ylläs Iso-Ylläksentie 44, Ylläsjärvi p. 016 510 3500 info@iso-yllas.fi www.sportresortyllas.com

Hiihtokeskukset Sport Resort Ylläs Iso-Ylläksentie 44, Ylläsjärvi p. 016 510 3500 info@iso-yllas.fi www.sportresortyllas.com Ylläs Ski Resort Äkäslompolo Tunturintie 56, Äkäslompolo p. 040 509 3082 yllas-ski@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Hierontahoidot Simo Kallo Karilantie 14, Äkäslompolo p. 040 540 6354 simo.kallo@gmail.com

Opas- ja ohjelmapalvelut Aurora Estate, tilaussauna Tirroniementie 4 C, Ylläsjärvi p. 020 734 0800 info@auroraestate.fi www.auroraestate.fi/sauna/ Elämänluukku p. 0500 331 227 elamanluukku@elamanluukku.fi www.elamanluukku.fi GR8 Pöllö Skibar & Bowling Iso-Ylläksentie 44, Ylläsjärvi p. 044 774 0181 yllas@gr8.fi www.gr8.fi/yllas

Välinevuokraamot

Husky Ranch Lapland Kurtakontie 205, Kurtakko p. 040 842 4469 juho@huskyranch.fi www.huskyranch.fi

Head Ski Rent & Sport Shop Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 040 450 3758 yllas@headskirent.fi www.headskirent.fi

Konijänkän Kotieläinpiha Konijänkäntie, Äkäslompolo p. 044 297 6039 info@konijanka.fi www.konijanka.fi

Jemessport Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 0400 725 766 jemessport@gmail.com www.jemessport.com

Kylmämaan Ohjelmat Hotellintie 4, Ylläsjärvi p. 0400 397 484 info@kylmamaatours.fi www.kylmamaatours.fi

Saaga Ski Rental Lapland Hotel Saaga Iso-Ylläksentie 42, Ylläsjärvi p. 040 509 3105 yllas-ski@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Lapland Safaris Ylläs Sivulantie 10, Äkäslompolo p. 016 569 666 yllas@laplandsafaris.fi www.laplandsafaris.com/fi/kohteemme/yllas

Team Sportia Äkäslompolo Tunturintie 16, Äkäslompolo p. 020 712 0460 yllas@sportia.com www.sportia-yllas.com

Lappean Loma Lappeantie 251, 95900 Kolari p. 0400 397 484 info@kylmamaatours.fi www. lappeanloma.fi

Y1 Ski Rental Tunturintie 56, Äkäslompolo p. 040 509 3082 yllas-ski@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Rami’s Huskies Lainio, Kittilä p. 040 537 0593 rami.kulppi@ramishuskies.fi www.ramishuskies.fi

Snow Village Lainiontie, Kittilä p. 040 416 7227 info@snowvillage.fi www.snowvillage.fi Trubaduuri Kauno Kaulanen kaulanen@saunalahti.fi Ylläksen Vaellushevoset Kuerlinkantie 2, Äkäslompolo p. 050 436 1921 info@yllaksenvaellushevoset.fi www.yllaksenvaellushevoset.fi Ylläksen Yöpuu Tunturintie 18, Äkäslompolo p. 0400 796 012 info@yopuu.fi www.yllaksenyopuu.com Ylläsguide p. 040 565 2573 info@yllasguide.com www.yllasguide.com Ylläs Ski Hiihtokoulu Tunturintie 56, Äkäslompolo p. 040 509 3117 yllas-ski.hiihtokoulu@ laplandhotels.com www.laplandhotels.com

www.routa.net Cafe Restaurant Ylläs Kota Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 0400 902 890 yllaskota@gmail.com https://www.facebook. com/Yll%C3%A4s-KOTA-347467558730408/?fref=ts Elämänluukku-savottakahvila p. 0500 331 227 elamanluukku@elamanluukku.fi www.elamanluukku.fi Jokerikuppila -rinnekahvila Ylläs-Ski p. 0400 891 220 yllaskuurakka@saunalahti.fi Karilan Navettagalleria Karilantie 31, Äkäslompolo p. 0400 589 638 navettagalleria@gmail.com www.navettagalleria.fi Kesängin Keidas -latukahvila Kesänkijärven itäpää p. 040 551 2185 yllaskuurakka@saunalahti.fi Konditoria-Leipomo Suklaa­ ruusu Tunturintie 16 A 4, Äkäslompolo p. 045 257 6550 posti@suklaaruusu.com www.suklaaruusu.com Konijänkän Kotieläinpiha Konijänkäntie, Äkäslompolo p. 044 297 6039 info@konijanka.fi www.konijanka.fi

Ruokailu, illanvietto ja latukahvilat

Lapland Hotel Saaga Iso-Ylläksentie 42, Ylläsjärvi p. 016 323 600 saaga@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Aurinkotupa Aurinkokuja 1, Ylläsjärvi p. 050 433 8358 posti@suklaaruusu.fi www.aurinkotupa.fi

Lapland Hotel Ylläskaltio Sivulantie 7, Äkäslompolo p. 016 552 000 yllaskaltio@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Aurora Estate Tirroniementie 4 C, Ylläsjärvi p. 0207 340 800 info@auroraestate.fi www.auroraestate.fi

Lapland Hotel Äkäshotelli Äkäsentie 10, Äkäslompolo p. 016 553 000 akashotel@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Bar Kaappi - Ylläs Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 0400 760 773 barkaappi@barkaappi.com www.barkaappi.com

Luosujärven Rantakahvila Luosunkuja 5, Kolari p. 040 762 7795 raimoheikkinen@suomi24.fi

Cafe & Bar Routa Sannanrannantie 3, Äkäslompolo p. 0400 818 884 mikko@routa.net

Lysti Kahvila Sivulantie 1, Äkäslompolo posti@suklaaruusu.com www.facebook.com/LystiKahvila

YLLÄS

47


Paikallisten palveleva URHEILUKAUPPA, VUOKRAAMO ja HUOLTO! www.jemessport.com • p. 0400 725 766 • /jemessport Peurakaltio Tallikahvio Aakenuksentie 388 p. 040 514 6655 riitta.kekalainen@cpf.fi www.peurakaltio.fi

Velhon Kota -latukahvila p. 0400 927 901 satu.uuttu-kenttala@ velhonkota.fi www.velhonkota.fi

Neulepaja Pirkko Pudas Sivulantie 20, Äkäslompolo p. 040 520 7006 pirkko.pudas@yllasniiles.fi www.yllasniiles.fi

Public House Selvä Pyy Tunturintie 16, Äkäslompolo p. 050 555 7709 info@selvapyy.fi www.selvapyy.fi

Villi Pohjola Cafe & Restaurant Tunturintie 54, Äkäslompolo p. 040 778 1808 yllas@villipohjola.fi wildnordic.fi/fi/villi-pohjola -cafe-restaurant/

Team Sportia Äkäslompolo Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 0400 774 757 kari.anttila@pp4.inet

Ravintola-Pizzeria Otso Iso-Ylläksentie 1, Ylläsjärvi p. 0400 883 060 otso@talvennapa.fi www.ravintolaotso.fi Ravintola Rouhe Lompolontie 3, Äkäslompolo p. 040 50 64 044 rouhe@ravintolarouhe.fi www.ravintolarouhe.fi Ravintola Ylläksen Pihvikeisa­ ri ja Sarakka Iso-Ylläksentie 1, Ylläsjärvi p. 016 565 440 pihvikeisari@kurtakko.fi www.pihvikeisariyllas.com Ravintolamaailma Taiga Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 040 351 0977 taiga@tch.fi www.taigaan.fi Ravintola Toweri Tunturintie 16, Äkäslompolo p. 040 741 1670 toweri@yllas.fi www.toweri.fi Ravintola Ylläskammi Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 040 738 5307 yllaskammi@iso-yllas.fi www.yllasravintolat.fi Revontuliravintola Poro Reittitie 2, Äkäslompolo p. 040 544 0585 info@yllasholiday.fi www.lappvillage.fi SnowVillage Lainiontie, Kittilä p. 040 416 7227 info@snowvillage.fi www.snowvillage.fi Sport & Safari Pub Ylläksen Kaivohuone Tunturintie 22, Äkäslompolo p. 016 569 008 kaivohuone@laplandhotels.com www.yllaksenkaivohuone.fi

48

YLLÄS

Äkäsmylly Cafe Äkäslompolontie 1360 p. 0400 722 733 hannu.kekalainen@cpf.fi www.akasmylly.fi

Kaupat ja ostospaikat Antin Mini-Market Iso-Ylläksentie 42 A, Ylläsjärvi p. 0400 774 757 kari.anttila@pp4.inet Head Ski Rent & Sport Shop Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 040 450 3758 yllas@headskirent.fi www.headskirent.fi Jemessport Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 0400 725 766 jemessport@gmail.com www.jemessport.com Joulupukin käsityöpirtti Reittitie 2, Äkäslompolo p. 040 544 0585 info@yllasholiday.fi www.lappvillage.fi K-Market Eelin Kauppa Tirroniementie 1, Ylläsjärvi p. 016 565 501 eelin.kauppa@k-market.com www.eelinkauppa.fi K-Market Jounin Kauppa Oy Sannanrannantie 3, Äkäslompolo p. 040 711 8800 jounin.kauppa@nic.fi www.jouninkauppa.com Konditoria - Leipomo Suklaaruusu Tunturintie 16 A 4, Äkäslompolo p. +358 45 257 6550 posti@suklaaruusu.com www.suklaaruusu.com Lumiperhonen Oy Tunturintie 15, Äkäslompolo p. 040 702 1356 ahti.kaulanen@yllas.fi www.lumiperhonen.fi

Ylläsjärvi Souvenirs Shop Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi p. 0400 774 757 kari.anttila@pp4.inet Y1 Ski Shop, Äkäslompolo Tunturintie 56, Äkäslompolo p. 016 553 377 yllas-ski@laplandhotels.com www.laplandhotels.com Äkäslompolo Sportshop Tunturintie 15, Äkäslompolo p. 016 569 099 sportshop@yllas.fi www.akaslompolosportshop.fi

Muut palvelut Kolarin kunta Isopalontie 2, 95900 www.kolari.fi kunta.info@kolari.fi Kolarin Pesula Teollisuustie 8, 95900 Kolari p. 016 561 313 posti@kolarinpesula.fi www.kolarinpesula.fi Santa Claus Medias/ Kuukkeli-lehti Lehontie 2 A 1, Äkäslompolo p. 016 569 567 toimitus@kuukkeli.com www.kuukkeli.com Pyhän Laurin Kappeli Kotivaarantie, Äkäslompolo p. 040 538 6943 kolari@evl.fi www.kolari.seurakunta.net Särestöniemi-museo Särestöntie 880, 99110 Kaukonen p. 016 654 480 anne.koskamo@ sarestoniemenmuseo.fi www.sarestoniemenmuseo.fi Tanon talo Tiurajärventie 1, Äkäslompolo p. 0400 069 3730 ahti.kaulanen@yllas.fi www.lumiperhonen.fi

Tunturi-Lapin Vesi Oy Martinsaarentie 3, Äkäslompolo p. 0400 315 761 hanna.lehtonen@ tunturilapinvesi.fi www.tunturilapinvesi.fi Tunturi-Lapin Hinaus, Car towing Kisatie 1, Sieppijärvi 24/7 päivystysnumero: 040 580 6999 hinaus@t-lh.fi www.t-lh.fi

VUOKRAAMOSTA!

MYYMÄLÄSTÄ!

LasketteLusukset

Maastohiihtosukset LuMiLaudat • snow surf

Laadukkaat ulkoilijan vaatteet ja varusteet koko perheelle! Laaja valikoima kypäriä, laseja ja suojavarusteita.

takaMaastoon väLineet ja tarvikkeet LuMikengät ja LiukuLuMikengät ahkiot • fatbike • yM.

SUKSIHUOLTOA!

Ylläksen Kiinteistöpalvelu Oy Aihkitie 1 B, Äkäslompolo p. 0400 690 163 kiinteistopalvelu@yllas.fi www.yllasmakela.fi YlläsAvain Tunturintie 16 A 1, Äkäslompolo p. 0400 190 217 yllasavain@yllas.fi www.yllasavain.fi Ylläspalvelu Iso-Ylläksentie 42 A, Ylläsjärvi p. 0400 774 757 huolto@ant-tilat.fi www.kiinteistohuoltoyllas.fi Yllästunturin luontokeskus Kellokas Tunturintie 54, Äkäslompolo p. 0206 39 7039 kellokas@metsa.fi www.luontoon.fi/yllastunturi

TM

Alppisukset Maastohiihtosukset Lumilaudat

VAIHDA LAJIA!

Meiltä yli 4 päivän välinevuokrasta voit vaihtaa kerran esim. OPASPALVELUT! hiihtovälineistä lasketteluMeiltä myös maastohiihtokurssit! välineisiin tai toisin päin (ei lumilautaan tai Liikekeskus Taiga parempiin välineisiin).

p. 0400 725 766

TAX FREE

jemessport@gmail.com

Vaeltajantie 2, Ylläsjärvi

Käytössäsi on aina monipuolinen hedelmä- ja vihannesosasto. Herkkutorin ympäriltä löydät alueen parhaat liha-, kala- ja leipomotuotteet.

24 h

Ylläksen taksit

0200 71800

VAIN N LYHYE AN TK A M O AJ SÄ PÄÄS LTÄ E S YLLÄK ILTÄ! V E L ja

Puhelun hinta 1,17 € + pvm

Käytössäsi 20 taksia!

Tilataksit • Edustusajot • Pyörätuoli- ja paarikuljetukset Ennakkotilaukset: lentoasemat ja juna-asemat.

Lataa Valopilkku-sovellus!

KITTILÄ

Valtatie 31–33, 99100 Kittilä, (016) 620 0600 Avoinna MA–LA 7–21 ja SU 10–21


Näin saavut Ylläkselle Kittilä

Näin mobilisoidut YlläksellÄ

Arctic Circle

Ylläs Around

Android, iOS, Windows

Helsinki

New York

Manchester Düsseldorf London

Tokyo

15,00 €

Löydä kuljetus perille hyödyntäen kattavasti eri liikennöitsijöiden reittejä ja niiden yhdistelmiä, kuten bussia ja taksia. Matkan maksat sovelluksen kautta kokonaisuudessaan yhdellä kertaa. Aina parhaaseen hintaan. • Syötä lähtöosoite ja määränpää • Jaa kustannukset muiden samaan suuntaan matkustavien kanssa • Maksu pankki- tai luottokortilla

Suorin lennoin Kittilään matkustat talvikaudella 2016-2017 Lontoosta ja Manchesterista (Monarch), Münchenista (Lufthansa) sekä Düsseldorfista (Germania). Helsinkiin liikennöivät useat lentoyhtiöt ympäri maailman.

München

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa, noin 175 km napapiirin pohjoispuolella – vain puolen tunnin ajomatkan päässä Kittilän lentokentältä ja Kolarin rautatieasemalta.

Ylläs Tiketti Android, iOS 15,00 €

• Bussikyyditykset lentokentälle ja rautatieasemalle, Ski-bussit, tilausajot • Pääsyliput, lounasliput, latumaksut • Maksu tilauksen yhteydessä: pankki- tai luottokortti, Svea-maksu, MobilePay

Lentäen Kittilän ja Rovaniemen lentoasemalle Helsingistä, Turusta ja Tampereelta liikennöivät Finnair, Norwegian ja SAS. Lennon kesto on 1 - 1,5 tuntia. Kittilän lentoasemalta on järjestetty bussikuljetus Ylläkselle. Katso aikataulutiedot ja varaa lennot verkkosivustoilta: finnair.com, norwegian.com, flysas.com. Kittilä

Android, iOS, Windows

Rovaniemi

Arctic Circle

15 min.

Kemi

Tilaa taksikyyti paikalle nopeasti ja turvallisesti – missä ikinä oletkin. Suomen taksiliiton valtakunnallisesti käytettävä sovellus toimittaa auton perille sijaintisi perusteella. • Asiakkaan paikannus ja tilauksen tekeminen sijainnin mukaan • Auton saapumisajan seuranta • Maksu kuljettajalle mittarilukeman mukaan pankki- tai luottokortilla tai käteisellä

Oulu

Bussilla Bussilla matkustat suoraan Ylläkselle kaikkialta Suomesta. Yhteydet, aikataulut ja liput löydät verkkosivustoilta: matkahuolto.fi, onnibus.fi. Autolla Ylläkselle saavut vaivatta myös omalla autolla. Etelästä saapuessasi aja tietä 21/E8 Kolariin ja tietä 939 Ylläsjärvelle. Äkäslompoloon pääset kääntymällä 10 km Kolarin jälkeen tielle 940. Rovaniemeltä Kittilään pääset myös tietä 79 ja Ylläsjärvelle Kittilän keskustan jälkeen tietä 939. Ylläsjärveltä ajat Äkäslompoloon kätevästi maisematietä pitkin.

Valopilkku

Kolari

Junalla Helsingin rautatieasemalta lähtevällä autoyöjunalla saavut perille seuraavaksi aamuksi. Voit nousta junan kyytiin myös välipysähdyspaikoilta läpi Suomen. Kolarin rautatieasemalta on järjestetty bussikuljetus Ylläkselle. Yhteydet, aikataulut ja liput löydät osoitteesta: vr.fi.

Hanki lippusi ajoissa haluamaasi palveluun tai liikennöitsijän reitille. Kattava valikoima eri palveluntarjoajien tuotteita.

Seinäjoki

Tampere Turku Helsinki

Lataa ilmaiset sovellukset käyttöösi ja nauti vaivattomasta lomasta.


www.volkswagen.fi

Kelistä riippumatta. Volkswagen 4MOTION-neliveto.

Passat ja Golf Alltrack 4MOTION Winter Edition. Passat ja Passat Variant 4MOTION sekä Golf Alltrack ja Passat Alltrack 4MOTION -nelivetomallit laittavat luonnonvoimat ojennukseen tarjoten pitoa, turvallisuutta ja väkevää vetovoimaa silloin kun sitä tarvitaan. Tervetuloa tutustumaan.

Passat 4MOTION-malliston yhdistetty EU-kulutus 4,5-7,2 l/100 km, CO2-päästöt 117–163 g/km. Golf Alltrack malliston yhdistetty EU-kulutus 4,8-6,5 l/100 km, CO2-päästöt 125–153 g/km. Kuvan auto erikoisvarustein.

Visit Ylläs, talviesite kaudelle 2016-2017  

Tutustu Ylläksen palvelutarjontaan sekä tapahtumiin!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you