Page 1

2018

TARTU RETKEEN

K A U P U N K I K U L T T U U R I A

S A A R I S T O N

S Y L I S S Ä


KI

Ä!

TN TKE ETISS E R

/

KAIK KI

Ä!

KAIK

.fi u k r u ät visitt ryhm TN TKE ETISS RE

TÄYDELLINEN PÄIVÄ TURUN ALUEELLA 2018 VIETÄ TÄYDELLINEN PÄIVÄ TURUSSA! PEREHDY VALMIISIIN

SEEN MAKUUN. VALMIIDEN RETKIEN LISÄKSI VOIMME RÄÄTÄ­

RETKIIMME TAI ANNA MEIDÄN RAKENTAA RYHMÄLLESI PERSOO­

LÖIDÄ SINULLE TOIVOMUSTESI MUKAISEN OHJELMAPAKETIN

NALLINEN ELÄMYS. TOTEUTAMME OHJELMIA YHDESSÄ YHTEIS­

SEKÄ TEHDÄ YKSITTÄISIÄ OPASVARAUKSIA ERI KOHTEISIIN.

TYÖKUMPPANEIDEMME KANSSA KOKO ALUEELLA.

OTA YHTEYTTÄ JA KERRO, MINKÄLAISEN RETKIKOKONAISUU­ DEN HALUAISIT KOKEA! SAAT RETKIPAKETTISI SAMASTA

TUTUSTU VAIKKA KESKIAIKAISEEN TURKUUN, ASTU HISTORIAN,

OSOITTEESTA YHDELLÄ PUHELINSOITOLLA!

TAITEEN JA ARKKITEHTUURIN MAAILMAAN, KURKISTA KAUPUN­ GIN SALAPERÄISEEN PUOLEEN, HYÖDYNNÄ OSTOSMAHDOLLI­

TÄSSÄ ESITTEESSÄ ON VAIN OSA RETKISTÄMME, KOKO RETKI­

SUUDET JA IHASTU SAARISTOON – VAIHTOEHTOJA ON JOKAI­

TARJONTAMME LÖYTYY NETISTÄ: WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT.

TILAA RETKESI MEILTÄ: VISIT TURKU, MYYNTIPALVELU p. (02) 262 7900 Aurakatu 2, 20100 Turku myynti@visitturku.fi www.visitturku.fi/ryhmät


RUOKAPÄÄKAUPUNKI TURKU VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

U US I RETK I! SUOLASILAKASTA LOHITARTARIIN – RUOKAKULTTUURIN KEHITYS TURUSSA

ILLALLISRISTEILY HÖYRYLAIVA UKKOPEKALLA – S/S UKKOPEKKA 80 V

Kerää ryhmä kokoon ja lähde viettämään iltaa ruokamatkailijan Food Walk -etukortti taskussa. Kortilla voit valita kymmenestä Turun parhaita makuja edustavasta yhteistyöravintolasta viisi, joista saat maistiaisannoksen. Aurajoen rantaa myötäilevällä reitillä on helppo suunnistaa kortista löytyvän kartan avulla.

Mitä ja miten Turussa syötiin keskiajalla? Minkälainen on Turun ruokakulttuuri tänä päivänä?

Illallisristeily lähtee Aurajoesta kohti pohjoisella Airistolla sijaitsevaa Loistokarin saarta. Laivalla alkupaloina pöytiin tarjoiltavat saaristolaistapakset vievät kielen mennessään ja valmistavat makuhermot ottamaan vastaan Loistokarin saaristolaispöydän herkulliset vastasavustetut ja -loimutetut kalat lisukkeineen. Myös lihan ystävät muistetaan!

Mukana olevat ravintolat saat selville osoitteesta visitturku.fi/turku-food-walk_ sekä myyntipalvelustamme.

Mitä kierrokselle tarvitsee ottaa mukaan? Säänmukaiset varusteet ja hyvä mieli. Kesto: 1,5 t (n. 1,8 km kävelyä) Ryhmän suosituskoko: 7–15 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 111 €, su ja pyhinä 190 € Sis. opastuksen 1,5 t Lisämaksusta: maistiaisia Kauppahallissa

Jokaisella iltaristeilyllä on aina laivalla elävää musiikkia, niin meno- kuin paluuristeilyillä, ja legendaariset Loistokarin laitu­ ritanssit saarella! Voimassa: ke–la 16.5.–1.9.2018 klo 19–23. Toukokuussa ei tehdä iltaristeilyjä tiistaisin. Hinnat: 48 €/hlö (alasalongissa), 55 €/hlö (yläsalongissa), Sis. risteilyn, pöytävarauksen laivan salongista, saaristolaistapakset, Loisto­ karin saaristolaispöydän sekä grilliher­ kut, elävän orkesterin musiikki ja laituri­ tanssit. HUOM! Juomat eivät sisälly risteilylipun hintaan.

Tilaisuus alkaa samalla kuohuviinillä, jota Dali tarjoili vierailleen: Perelada Brut Rose. Ruoka valmistetaan Dalin keittokirjasta ja viinit ovat suurimmaksi osaksi Dalin viinikirjasta. Ruoan valmistaa Rotisseur-kokki Kjell Gustafsson. Ylellinen pöytäkattaus poikkeaa tavallisen ravintolan kattauksesta ja valaistuksena on Dalin suunnittelemat valaisimet ja kynttilänvalo. Tilaisuutta varten paikalle on tuotu kierrebarokki, jossa tuolit on puettu kultanyörein ja kulkusin. Lautasliinat ovat kullattua kangasta, johon sisältyy asiakkaan toivoma brodeeraus muistoksi osallistujille. A-oikeudet ja illallisen juomat kuuluvat hintaan. Ryhmän koko: 6–10 henkilöä Hinta: 2810 €/ryhmä HUOM! Tarkemman ohjelman ja menun saat Visit Turun myyntipalvelusta.

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

Tilaa Food Walk -kortit myyntipalvelustamme, joka varaa teille myös pöydät etukäteen. Kortti on voimassa kolmen vuorokauden ajan ensimmäisestä ravintolakäynnistä, jos ette halua kiertää kaikkia ravintoloita samana päivänä. Mikäli kierrätte kaikki ravintolat kerralla, kannattaa aikaa varata vähintään kolme tuntia.

Tule tutustumaan Suomen ruokapääkaupungin ruokakulttuurin kehitykseen. Kävelykierros kulkee mm. vanhoilla sekä uusilla kaupallisilla alueilla. Kierroksella tulee myös tutuksi sekä entisajan ja nykypäivän majoituspaikat että legendaariset ravintolat.

ILLALLINEN SALVADOR DALIN HENKEEN

MYYNTI@VISITTURKU.FI

RUOKAKULTTUURIN YTIMEEN FOOD WALK -KORTILLA

P. (02) 262 7900

UUD TUNUIS­ T!


KYSY M ISOM YÖS MILLE RYHM ILLE!

PIENRYHMILLE

U US I RETK I!

PIENI RYHMÄ, ISO ELÄMYS AINA RYHMÄN EI TARVITSE OLLA SUURI, SILLÄ TARJO­ AMME RETKIÄ MYÖS 5–10 HENKILÖN RYHMILLE. TUTUSTUKAA TURKUUN VAIKKA MAKUMATKALLA TAI KÄVELLEN. MONET RETKISTÄMME SOPIVAT MAINIOSTI MYÖS PIEN­ RYHMILLE. KYSY IHMEESSÄ, MITÄ ON TARJOLLA!

RENTO MELONTARETKI SAARISTOSSA – SOPII MYÖS ALOITTELIJOILLE! Ryhmä kokoontuu Ruissalon Saaronniemen rantaan ja alkuopastuksen jälkeen lähdetään melomaan merelle. Ammattitaitoinen opas katsoo reitin ryhmän mukaan – melotaanko salaperäiselle kanavalle, ihaillaanko Ruissalon rantoja vai piipahdetaanko Vepsän saarella. Kaikki osallistujat kunnosta ja iästä huolimatta saavat viihtyisän ja turvallisen luontokokemuksen kauniissa Turun saaristossa! Varusteiksi tarvitset rennon vaatetuksen, juotavaa, varavaatetuksen sekä esim. aurinkolasit ja päähineen suojaamaan auringonpaisteelta. Melontaretkelle voidaan lähteä myös muista paikoista Turun saaristossa, kuten Naantalista, Paraisilta ja Kemiönsaaresta. Kysy lisää! Kesto: n. 3,5 t Ryhmäkoko: 5–12 henkilöä Voimassa: touko–syyskuu Hinta: 55 €/hlö Sis. merimelontaoppaan palvelut, perustei­ den opettamisen ja laadukkaat merimelonta­ välineet (merikajakki) Lisämaksusta: retkilounas, kokouspäivä­ paketti HUOM! Pyydä tarjous koko päivän kestä­ västä melontaretkestä!

CLU TKU – PAKOHUONE Aikamatkailevia etsiviä tarvitaan! CLU TKU on kaupungin parhaimmistoon kuuluva ulottuvuuk­ sien välinen etsivätoimisto, jossa ratkaistaan haastavia mysteerejä halki ajan ja avaruuden. Tervetuloa ensiluokkaisiin pakohuoneisiin aivan kaupungin ytimeen, kauppatorin kulmalle! Sinulla on tasan 60 minuuttia aikaa selvittää ryhmäsi kanssa arvoitukset, jotka vaativat loogista ja luovaa päättelykykyä. Temppeli (2–5 pelaajaa) Arkeologinen retkikunta Jukatanin viidakon sydämessä… Kadonnut! Matkusta löytöretkien ja tutkimusmatkailun aikaan etsimään mayojen muinaista esinettä. Temppelin mysteeri odottaa sinua – pakene kuitenkin ennen kuin tulivuori purkautuu! Baker Street (2–6 pelaajaa) Kuuluisa etsivä on pulassa! Rikollisnero on pakottanut Sherlockin valitsemaan joko kruununjalokivet tai oman henkensä. Nyt sinun pitää seurata tämän kuuluisan konsultoivan etsivän jalanjäljkiä, mennä hänen työhuoneeseensa ja pelastaa hänet turmiolta.

Pankkikeikka (2–6 pelaajaa) Kiireinen pankki 70-luvun lopulla, muinaisia kolikoita, sisäpiirin homma. Kuinka se tehtiin? On vain yksi tapa selvittää asia: matkusta ajassa taaksepäin ja tutki asiaa, ennen kuin varkaat saapuvat paikalle. Kesto: 1,5 t Voimassa: läpi vuoden Hinta: yksittäinen peli 90 €/huone HUOM! Suuremmille ryhmille tarjoamme pakettia, johon sisältyy kaikki 3 huonetta (yhtä­ aikaisesti jopa 17 henkilölle), kuppikakkuja MBakerystä sekä vähän enemmän aikaa naut­ tia niistä. Lisäksi pieni yllätysläksiäislahja jokai­ selle. Paketin kesto 2 t ja hinta 425 €.


KI

Ä!

VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

/ryhm

KI

Ä!

KAIK

.fi u k r u visitt ät

KAIK

OPPINEIDEN TURKU

TN TKE ETISS RE

TN TKE ETISS RE

PIISPANKADUN HERRASVÄKEÄ JA OPPINEITA

TURUN VANHAT TORIT KERTOVAT

Akateeminen kävely on ainutlaatuinen tilaisuus kokea aka­ teemisen Turun historian koko kirjo. Kierroksella kuljetaan suomen kirjakielen isän, Mikael Agricolan perinnön ääreltä Yliopistonmäelle, jonne uusi yliopisto rakennettiin vapaan kansan lahjana vapaalle tieteelle.

Totta, tarinaa ja tunnelmia 1700–1800-luvun Turusta tähän päivään. Maltillisen hauska opastettu kävelykierros tehdään Piispankadulla, mamselli Fannyn seurassa.

Turun vanhat torit kertovat -kävelykierroksella tarkastellaan kaupungin historiaa kolmen torin näkökulmasta.

Kesto: 1,5 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 111 €, su ja pyhinä 190 €. Sis. opastuksen 1,5 t Lisämaksusta: kahvitus/lounas

Piispankatu on tänä päivänä kirkon, tutkimuksen ja opetuksen katu. Kierroksella tulevat tutuiksi niin menneiden aikojen Piispankadun asukkaat kuin elämänmenokin. Minkälaista oli säätyläiselämä tai taiteilijaelämä? Tai maailmanmeno kirkonmiehen ja oppineen saappaissa? Matkan varrella kohtaamme empire- ja uusrenessanssirakennuksia, mm. Dahlströmin palatsin, Arkkipiispantalon ja Ett Hem -museon.

Kesto: n. 2 t Ryhmän koko: max 20 henkilöä Voimassa: ma–su, keväästä syksyyn Hinta: 240 €/ryhmä Lisämaksusta: kahvit Fikanissa

Opastuksella tutustutaan Turun kaupungin syntyyn ja kehitykseen kolmen vanhan torin kautta: Akatemiatalon edustalla oleva Akatemiatori, Vanha Suurtori ja pääkirjaston edessä sijaitseva Vähätori. Akatemiatorin toimiessa nykyisen Suomen alueen sivistyneisyyden kehtona keskiajalta lähtien sijaitsi Vanha Suurtori Ruotsiin, Venäjälle ja Hämeeseen vievien teiden risteyksessä. Torista muodostui maallisen vallan keskus, jonka päädyssä komeili mahtava Raatihuone. Vähätorilla taas on aikanaan sijainnut maan ensimmäinen ravintolahotelli. Kierroksella vieraillaan myös kirkon raunioihin rakennetussa yksityisessä kappelissa. Kesto: 1,5 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: läpi vuoden Hinta: ma–la 111 € ja sunnuntaisin ja pyhinä 190 €. Sis. opastuksen 1,5 t Lisämaksusta: kahvitus/lounas

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

Yllätymme Pietari Kalmin kasveista ja vierailemme Domvillan, Säwen talon ja Hus Lindmanin pihapiireissä. Lähtö kierrokselle on Tuomiokirkon pääoven edustalta.

Missä tapahtui Turun verilöyly vuonna 1599? Mistä tulee vanha sanonta ”mennä päin Brinkkalaa”? Miksei Vähätorin laidalle 1600-luvulla rakenteilla ollut suuri kirkko koskaan valmistunut?

MYYNTI@VISITTURKU.FI

AKATEEMINEN TURKU

P. (02) 262 7900

U US I RETK I!

U US I RETK I!


OPPINEIDEN TURKU

U US I RETK I! MIKAEL AGRICOLAN TURKU

SISARTEN LAULU NAANTALISSA

Tällä kävelykierroksella kuljetaan Suomen reformaattorin ja kirjakielen isän Mikael Agricolan jalanjäljillä tutustuen samalla Agricolalle tärkeisiin paikkoihin kuten Turun tuomiokirkkoon ja katedraalikouluun. Kierroksella kuullaan Agricolan monipuolisesta toiminnasta niin rehtorina, piispana kuin kääntäjänäkin.

Tervetuloa Naantalin vanhaan kaupunkiin eläytymään keskiajan birgittalaisnunnan tarinaan opastetulla kierroksella, joka johdattaa ryhmänne 1400-luvun luos­ tarin tunnelmiin. Luostarin kaikuja aistitaan laulamalla oppaan johdolla samoja liturgisia säveliä, jotka ovat sisarten laulamina soineet yli 500 vuotta sitten. Toki voi vain kuunnella ja nauttia laulusta. Laulumatkalla syvennytään tutkimustietoon nojautuen myös birgittalaisluostarin arkeen osana pientä, vastaperustettua Naantalin kaupunkia.

Agricolan elämäntarinan kautta tutustutaan myös niihin muutoksiin, joita reformaatio toi kirkolliseen elämään. Kierroksen lopuksi vieraillaan Pyhän Hengen kappelissa. Kierros on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita Agricolasta, kirkollisesta historiasta sekä Turun roolista Suomen kirkollisena pääkaupunkina. Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 €. Sis. opastuksen 2 t

Kesto: 1,5 t Voimassa: ympäri vuoden Hinta (ma–la): 220 €/ryhmä max. 30 osallistujaa Sis. sisäänpääsyn Naantalin kirkkoon sekä 1,5 tunnin teemaopastuksen.


KIERTOAJELULLA TURUSSA

Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 20–50 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: opastus arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 €. Ei sisällä kuljetusta. Sis. opastuksen 2 t, käynnin Tuomiokirkossa.

Kesto: 3,5 t Ryhmän suosituskoko: 20–30 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden museoiden aukioloaikojen mukaan Hinnat: 10–20 henkilöä 41 €/hlö 21–30 henkilöä 32 €/hlö 31–40 henkilöä 29 €/hlö 41–50 henkilöä 27 €/hlö (kesä ma–la, talvi ti–la, korotetut hinnat su ja pyhinä). Sis. opastuksen 3,5 t, käynnit kaikissa kolmessa koh­ teessa ja näiden kohteiden sisäänpääsymaksut.

Lähdetään matkalle keskiaikaiseen Turkuun ja koko Suomen keskiaikaiseen historiaan. Kierroksen käyntikohteita ovat vuonna 1300 maamme kansallispyhätöksi vihitty Turun tuomiokirkko, yli 700 vuotta vanha Turun linna sekä vanhasta Turusta kertova Aboa Vetus -museo, jossa esittäytyy kokonainen esiin kaivettu kortteli keskiaikaisine kujineen ja kortteleineen. Kierros toteutetaan ryhmän omalla bussilla. Voimme myös varata bussikuljetukset puolestanne.

Voimme myös varata bussikuljetukset puolestanne. Hinnat kuljetuksen kanssa: 5–19 henkilöä: 245 €/ryhmä 20–50 henkilöä: 331 €/ryhmä Sis. opastuksen 2 t, käynnin Tuomiokirkossa ja kuljetuk­ sen 2 t

Kesto: 3,5 t Ryhmän suosituskoko: 20–30 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden museoiden aukioloaikojen mukaan Hinnat: 10–20 henkilöä 43 €/hlö, 21–30 henkilöä 35 €/hlö, 31–40 henkilöä 34 €/hlö, 41–50 henkilöä 32 €/hlö (kesä ma–la, talvi ti–la, korotetut hinnat su ja pyhinä). Sis. opastuksen 3,5 t, käynnit Tuomio­kirkossa, Turun lin­ nassa ja Aboa Vetuksessa ja näiden kohteiden sisään­ pääsymaksut. (Suuremmissa ryhmissä sisältyy toinen opas Aboa Vetuksessa).

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

KESKIAIKAINEN TURKU

Oppaan johdolla tutustutaan Turun tuomiokirkkoon, Luostarinmäen käsityöläismuseoon ja Turun linnaan. Retken aikana perehdytään Turun ja koko Suomen keskiaikaiseen elämään sekä käsityöläisten elämään 1800-luvulla. Kierros toteutetaan ryhmän omalla bussilla. Voimme myös varata bussikuljetukset puolestanne.

MYYNTI@VISITTURKU.FI

TURUN KOLME KÄRJESSÄ

Kahden tunnin kiertoajelun aikana nähdään Turun tärkeimmät nähtävyydet kuten Turun linna ja Luostarinmäen käsityöläismuseo ulkoapäin sekä piipahdetaan sisällä Tuomiokirkossa. Kierros tutustuttaa matkailijan myös Tuomiokirkon ympäristöön, yliopistoalueeseen, Turun keskustaan, Aurajokinäkymiin ja satamaan.

P. (02) 262 7900

© Jule Berlin

VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

PERUSKIERTOAJELU TURUSSA


KIERTOAJELULLA TURUSSA

U US I RETK I! TURKULAISEKSI 50 MINUUTISSA

TURUN SEINÄT KERTOVAT

Tällä retkellä opitaan turkulaisuuden syvällisin olemus. Opettajana toimii turkulaisuuden tunnetuimpiin ylipappeihin kuuluva Förin Äijä alias VähäHeikkilä. Nimimerkin taakse kätkeytyy radiopersoonallisuus ja kotiseutukirjailija Markku Heikkilä. Ohjelma alkaa Förin Äijän huumoripitoisella johdatuksella turkulaisuuden alkulähteille, jonka jälkeen tehdään 50 minuuttia kestävä kiertoajelu, mikä sisältää mm. sulkeisharjoitukset, jolloin opetellaan ilmaisun ”päin Brinkkalaa” synty. Ajelu sisältää myös miniristeilyn Turusta Oopuun ja takaisin. Kierros tehdään ryhmän omalla bussilla.

Luulitko, että katutaide on vain töhryjä ja ilkivaltaa? Ehei! Katutaiteen keinoin kerrotaan kaupungin elämästä. Turkulaiset ovat jättäneet rakennusten seiniin puumerkkinsä historian alkumetreiltä asti, ja tänä päivänä kaupunkia kaunistetaan maalaamalla isoja muraaleja. Turun seinät -opastuksella tutustutaan Turun keskeisiin nähtävyyksiin, sukelletaan kaupungin historiaan ja tulkitaan katutaiteen tarinoita rakennusten seiniltä.

Kesto: 50 min (kokonaiskestoaika 1,5 t) Ryhmän suosituskoko: 20–50 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinta: 600 €/ohjelma Sis. ohjelman mukaisen opastuksen.

Kierros tehdään pääosin bussin kyydissä, mutta hetkittäin jalkaudutaan tutustumaan kohteisiin tarkemminkin. Opastuskierrokselle kannattaa pukeutua sään mukaisesti ja varata hyvät kengät jalkaan! Kierros tehdään ryhmän omalla bussilla. Voimme myös varata bussikuljetukset puolestanne. Kesto: 2,5 t Ryhmän suosituskoko: 20–50 henkilöä Voimassa: läpi vuoden Hinta: 147 € (opastus 2,5 t), su ja pyhinä 263 € Lisämaksusta: kahvitus/lounas, bussikuljetus


KI

Ä!

/ryhm

TN TKE ETISS RE

Oppaan seurassa perehdytään siihen Turkuun, joka kätkeytyy postikorttien, matkailumainosten ja perinteisen historiankirjoituksen taakse. Matkan varrella kerrotaan tarinoita myös varjoisilta kujilta. Luvassa on hurjia juttuja mestauksista, kaupungin ravintola- ja yöelämästä, kummituksista ja rikoksista. Tämä kävelykierros vie matkailijan paikkoihin, joita hän ei omin päin löytäisi ja joista paikallisetkaan eivät välttämättä tiedä!

Osallistujana tarvitset säänmukaisen varustuksen ja mukavat jalkineet. Ei sovellu huonojalkaisille. Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 €. Sis. opastuksen 2 t

Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 15–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: opastus arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 €. Sis. opastuksen 2 t Lisämaksusta: voidaan toteuttaa myös bussikierroksena, jolloin lisäkuluna bussin hinta.

ENSIMMÄISENÄ TURUSSA – FIRST IN FINLAND Missä sijaitsi Suomen ensimmäinen luostari? Kuka oli Johan Seipel ja mitä hän teki? Kuka on julkaissut ensimmäisen suomenkielisen almanakan? Miltä näyttää Suomen vanhimman teatterin, Åbo Svenska Teaterin kulisseissa? Tule kuulemaan näistä ja monista muista Turusta alkaneista asioista. Kävelykierros kestää noin kaksi tuntia. Reitti kulkee Turun turuilla ja toreilla päättyen Åbo Svenska Teaterin opastettuun esittelyyn Kauppatorin laidalle. Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ma–la läpi vuoden Hinnat: arkisin 170 €, su ja pyhinä 277 €. Sis. opastuksen 2 t ja sisäänpääsymaksun Åbo Svenska Teateriin. Lisämaksusta: kahvit kierroksen päät­ teeksi MBakeryssa kauppahallissa

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

Lisätietoa kierroksista: visitturku.fi/ryhmät Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 €. Sis. opastuksen 2 t

SALAPERÄINEN TURKU

Tämä jännittävä kävelykierros kulkee Aurajoen rannoilla rikollisten ja murha­ miesten jalanjäljissä. Kierroksella tutustutaan oikeisiin rikoksiin ja rikospaikkoihin sekä perehdytään vielä ratkaisemattomiin murhatapauksiin. Miten Hans Assman liittyy Sirkka-Liisa Waljuksen kohtaloon? Mitä tapahtui heinäkuisena yönä Mikaelinkirkon lähellä vuonna 1963? Liikkuuko Aurajoen rannoilla sarjamurhaaja? Onko olemassa jokeentyrkkääjä?”

MYYNTI@VISITTURKU.FI

– Turun palo – Kävelykierros Vanhalla Suurtorilla – Itsenäistä elämää Aurajoen rannalla – Pyhiinvaeltajien Turku – Arkkitehtuurikävely keskustassa – Turkulainen muotoilu tutuksi

TURKU DARK SIDE -KIERROS

P. (02) 262 7900

KIERTOKÄVELYJÄ VOI VARATA MYÖS NÄILLÄ TEEMOILLA:

VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

Ä!

KAIK

.fi u k r u visitt ät

KAIK KI

KÄVELE JA KOE

TN TKE ETISS RE


KÄVELE JA KOE

U US I RETK I! ASTU VARES-DEKKARIIN

USKOMATON TURUN NAINEN

Missä Turun alamaailma punoo juoniaan? Eläydy Reijo Mäen kirjojen maailmaan kiertokävelyllä, jolla pääset tutustumaan Vares-dekkareista tuttuihin tapahtumapaikkoihin. Kierrokseen on mahdollista liittää myös kierroksen sisältöön perustuva Vares-tietokilpailu. Kierroksen jälkeen ryhmä voi pistäytyä Vareksen kantapaikoissa nauttimassa Jussin lempijuoman. Jalkaan hyvät kävelykengät ja asu sään mukaan!

Kävelykierros esittelee turkulaisia naisia ja naisten Turkua kautta vuosisatojen. Reitin kiinnekohtia ovat mm. turkulaisten liike­ naisten vaiheet 1500-luvun mahtiporvari Valpuri Innamaasta ”Vanumammaan” ja vuorineuvos Irja Ketoseen. Kierroksen aikana esitellään ravintoloitsijat, kuten Börsin Wallina Valtin, kuva- ja näyttelytaiteen naiset, maamme ensimmäiset naispuoliset maaherrat, ”Portsan tytöt”, ”Pumpula flikat” ja Luostarinmäen uutterat perheenäidit, Harmaalinnan ilolintuja unohtamatta. Huomionsa saavat myös Tuomiokirkon naispyhimykset, kirkon suojiin haudatut ylimysnaiset sekä Turun linnan kolme Katariinaa. Kierroksen aikana käydään sisällä Tuomiokirkossa.

Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: opastus arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 €. Sis. opastuksen 2 t Lisämaksusta: huurteiset Vareksen kanta­ paikassa, pienet suolaiset tarjoilut HUOM! Voidaan toteuttaa myös bussi­ kierroksena, jolloin lisämaksuna bussin hinta

Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 € Sis. opastuksen 2 t, käynnin Tuomiokirkossa HUOM! Kierros voidaan toteuttaa myös kiertoajeluna

NAANTALIN NAISSI – JUHLAVA ILTA NAANTALIN LUMOSSA Elämänmakuisia tarinoita Naantalissa eläneistä ja vaikuttaneista naisista vuosisatojen ajan. Kierroksella kuljetaan birgittalaisnun­ nien, vanhan kylpylaitoksen kylvettäjättärien, krouvien pitäjien, Lindbomin sisarten sekä monien muiden upeiden naisten jalanjäljissä tutustuen samalla Naantalin idylliseen vanhaan kaupunkiin. Lisäksi nautitaan kuohuviiniä ihastuttavassa galleriassa elävän musiikin säestämänä ja kuullaan yhden tämän päivän naisyrittäjän tarina. Ilta päättyy upeaan illalliseen ravintola Uudessa Killassa. Kesto: 4 t Hinta (ma–la): 88 €/hlö kun ryhmässä min. 10 osallistujaa 78 €/hlö kun ryhmässä min. 20 osallistujaa Sis. opastuksen 1,5 t, lasillisen kuohuvaa, taitelijatapaamisen ja illallisen vanhan kaupungin rannan parhaalla paikalla.

U US I RETK I! TURKU LINSSIN LÄPI – INSTAWALK Miltä Turku näytti ennen valokuvauksen keksimistä? Kuka turkulainen otti ensimmäisen valokuvan? Miltä näyttää Turun kaunein katu? Tällä kävelykierroksella otetaan kuvia nykyisestä Turusta ja luodaan mielikuvia menneestä ajasta. Kierroksen aikana tutustutaan jokivarren nähtävyyksiin ja yksityiskohtiin, kuullaan kaupungin historiasta ja myös siitä kaupungista, jota emme enää näe. Kierros tarjoaa mahdollisuuden valo­ kuvaukseen omalla kameralla/kännykällä, mutta osallistua voi hyvin ilmankin keskittyen mielikuviin. Kuvasi voit jakaa vaikka Instagramissa kierroksen aikana tai sen jälkeen! Kierros lähtee Tuomiokirkolta ja päättyy pääkirjaston eteen. Mukavat kengät jalkaan ja säänmukainen varustus mukaan! Kesto: 1,5 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 € Sis. opastuksen 1,5 t


KÄVELE JA KOE VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

U US I RETK I!

KIEHTOVA KUPITTAA

KÄVELLÄÄN PORTSASSA

Skanssin malmille vuonna 1807 perustettu Turun vanha hautausmaa kuuluu Suomen arvokkaimpiin. Kahdensadan vuoden aikana sinne on haudattu tunnettuja ja vähemmän tunnettuja turkulaisia.

Kupittaanpuisto on osa Turun historiaa ja nykypäivää. Tule kävelemään ja katselemaan Suomen vanhimman ja laajimman kaupunkipuiston ympäristöä. Tiesitkö, että Kupittaalla pelattiin Suomen historian ensimmäinen jalkapallomatsi ja että aikoinaan siellä sijaitsi puutarhakoulu? Erilaisten urheilukenttien ja -lajien lisäksi Kupittaalta löytyy mm. hirvi ja mato, puistojoogaa, kuplakävelyä, liikennepuisto, PaPuleikkipuisto sekä lintulampi.

Retki alkaa Mikaelinkirkon edestä. Retkellä kierretään kirkko ympäri ulkosalla ja ihaillaan kirkon ainutlaatuista ja kaunista arkkitehtuuria. Miksi kirkon suunnitellut arkkitehti ei pitänyt luomuksestaan? Kirkon jälkeen tutustutaan Porth Arthurin kaupunginosaan, joka sijaitsee Mikaelinkirkon vieressä. Mistä kaupunginosa on saanut epätyypillisen nimensä? Miksi suurin osa taloista on rakennettu puusta? Mikä tekee Portsan niin erityiseksi ja suosituksi paikaksi asua? Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen kävelykierroksen aikana.

Parituntisen kierroksen aikana tutustutaan hautausmaan perustamisvaiheisiin, muistomerkkeihin, taideteoksiin ja vainajien tarinoihin. Hautausmaakierroksia voi varata eri teemoilla. Ensikertalaisille suosittelemme peruskierrosta eli tunnettuja turkulaisia kahdensadan vuoden ajalta.

Koska liikkuminen hautausmaan kapeilla käytävillä on hankalaa liian suuressa ryhmässä, ryhmän kooksi suositellaan korkeintaan 30 henkilöä. Kokoontuminen Uudenmaantien puolella kukkakioskin viereisellä parkkipaikalla. Kesto: 2 t Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: opastus 128 € arkisin, su ja pyhinä 227 €. Sis. opastuksen 2 t Lisämaksusta: kahvitus/lounas, käynti Ylösnousemus­ kappelissa

Kävelykierroksen aloituspaikka on Kupittaan lähdepaviljonki. Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 € Sis. opastuksen 2 t Lisämaksusta: kahvitus/lounas

Kesto: 1,5 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden Hinnat: arkisin 111 €, su ja pyhinä 190 € Sis. opastuksen 1,5 t Lisämaksusta: käynti Mikaelinkirkossa, jolloin kesto on 2 tuntia ja hinnat arkisin 128 €, su ja pyhinä 227 €

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

Muut teemat: – Taidetta ja taiteilijoita Turun vanhalla hautausmaalla – Liikemiehiä ja yrittäjiä – Koskettavia kohtaloita – Julkiset muistomerkit – Arvon turkulaisrouvia maan povessa – Tunnettuja turkulaisia – Kunniakierros – urheilijat ja urheiluvaikuttajat

MYYNTI@VISITTURKU.FI

KÄVELYKIERROS HAUTAUSMAALLA

P. (02) 262 7900

U US I RETK I!


OIVALLISIA OPINTORETKIÄ

U US I RETK I! MEYER TURKU -KIERROKSET

OLUEN YSTÄVIEN OMA RETKI

Tutustu turkulaiseen telakkateollisuuteen ja näe maailman suurimpien risteilyalusten rakennuspaikka.

Retki alkaa Panimoravintola Koulusta, joka toimii 1800luvun lopulla rakennetussa entisessä tyttökoulussa. Oluen ystävät pääsevät tutustumaan Koulussa oluen tekemiseen, raaka-aineisiin, olutlaatuihin sekä ravintolan omaan panimoon. Olutkoulutuksen aikana maistellaan neljää Koulun omaa olutta. Koulusta jatketaan kävellen Old Bankiin, joka sijaitsee 1900-luvun alussa rakennetussa, arvokkaassa ja historiallisessa pankkikiinteistössä. ”Pankista” jatketaan matkaa kävellen joen toiselle puolelle Uuteen Apteekkiin. Persoonallisessa pubissa vanhan apteekin miljöö on yhdistetty hyviin juomiin. Apteekissa nautitaan vielä yhdet huurteiset. Mukana retkellä on myös paikallinen Turku-opas, joka kertoo matkalla lisää Turun ravintolakulttuurista ja historiasta.

Kierros alkaa merikeskus Forum Marinumista, jossa perehdytään Turun laivanrakennuksen menneisyyteen ja nykypäivään näyttelyn ja pienoismallien sekä monipuolisen videomateriaalin avulla. Tästä jatketaan kiertoajelulle Meyer Turun telakalle. Matkalla opas kertoo Meyerin telakan toiminnasta ja historiasta. Telakalla kierros tapahtuu bussissa, rakenteilla olevaan alukseen ei pääse sisälle turvallisuussyistä johtuen. Retki päättyy Forum Marinumiin, jossa ryhmä voi omatoimisesti jatkaa tutustumista näyttelyihin. Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 15–30 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden, Forum Marinumin ja Meyerin telakan saatavuuden mukaan Hinnat: 5–9 henkilöä 42 €/hlö 10–20 henkilöä 29 €/hlö 21–30 henkilöä 23 €/hlö 31–40 henkilöä 21 €/hlö 41–50 henkilöä 21 €/hlö Sis. opastuksen (2 tuntia), sisäänpääsymaksut kohteisiin ja toisen oppaan (Forum Marinumissa) yli 40 hlön ryhmille. HUOM! Forum Marinumin lippu on voimassa koko päivän. Erityisohjeet: Tilaus tehtävä 14 vrk ennen vierailua. Ryhmästä toimitet­ tava etukäteen nimilista. Ikäraja 15 vuotta. Lisämaksusta: bussikuljetus, lounas tai kahvitus Ravintola Göranissa

Kesto: 3 t Ryhmän suosituskoko: min. 10 henkilöä, max. 40 henkilöä Voimassa: ma–la ympäri vuoden pubien aukiolo­aikojen mukaan Hinnat: 10–20 henkilöä 54 €/hlö 21–30 henkilöä 42 €/hlö 31–40 henkilöä 38 €/hlö (korotetut hinnat su ja pyhinä) Sis. opastuksen, olutkoulutuksen maistiaisineen (4 kpl) sekä yhdet huurteiset Apteekissa ja Old Bankissä (yhteensä 2) Lisämaksusta: iltapala tai illallinen

PAAVO NURMI – JUOKSIJALEGENDAN ELÄMÄ TURUSSA Yhdeksällä kullallaan ja kahdella hopeallaan Paavo Nurmi on kaikkien aikojen menestynein suomalainen juoksija olympialaisissa. Paavo Nurmen eli Flying Finnin elämäntarina aloitetaan Turun hautausmaalta, jossa juoksijalegendan viimeinen leposija sijaitsee. Matka jatkuu kiertoajelun merkeissä, jonka aikana opas kertoo juoksijalegendan elämästä ja urheilusuorituksista. Retken aikana käydään myös Nurmen kotita­ lossa, joka on säilytetty ajan hengessä. Turussa sijaitsee myös Paavo Nurmen patsas ja hänen mukaansa nimetty urheilustadion. Retki tehdään ryhmän omalla bussilla. Voimme myös varata bussikuljetuksen puolestanne. Kesto: 2,5 t Voimassa: läpi vuoden Hinnat: 10–20 henkilöä 24 €/hlö, 21–30 henkilöä 17 €/hlö, 31–40 henkilöä 14,50 €/hlö, Sis. opastuksen 2,5 t, käynnit em. kohteissa sisäänpääsymaksuineen Lisämaksusta: laajennettu kierros neljän olympia­ voittajan haudoilla


OIVALLISIA OPINTORETKIÄ VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

Luostarinmäen käsityöläismuseo

Kakola

Louhisaaren linna

TUNNIN TARINAT

Turun seudulla elinkeinoelämä kukoistaa – tule katsomaan miksi!

Aina ei tarvitse lähteä paikan päälle, vaan erilaisiin kohteisiin voi tutustua oppaan johdolla nojatuolimatkalla. Nojatuolimatkan voi toteuttaa vaikka työpaikalla tai seniorikodin virkistysohjelmana.

Pohjoismaisittain ainutlaatuinen ja Suomen ensimmäinen alueellinen vierailukeskus Joki on monipuolinen ja vuorovaikutteinen elämyskokonaisuus. Se tarjoaa ympäri vuoden interak­ tiivisia näyttelyitä ja tuoreita näkökulmia alueen elinkeino­ elämästä, kaupunkikehityksestä ja vetovoimatekijöistä.

Kierroksella tutustutaan Turun ja Turun seudun monipuoliseen elinkeinoelämään: sen juuriin, nykypäivään ja erityisesti tulevaisuuden näkymiin. Pääosin digitaalisessa business showroomissa esillä ovat paikalliset yritykset, innovaatiot ja koulutus. Turun kaupungin omassa näyttelyssä pureudutaan kaupunkisuunnitteluun, kaupunkikehitykseen ja mm. Smart City -teemaan. Kesto: 1 t Voimassa: läpi vuoden Hinnat: 93 €/ryhmä Lisämaksusta: kahvitus/lounas

HUO KYSY M! RÄÄT KÄÄ ÄL KOKO ÖITYÄ N SUUT AI­ TA

Turun tuomiokirkko

Ruissalo

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

Turun kampusalueen sydämessä sijaitseva (Lemminkäisenkatu 12B) vierailukeskus on innovaatioiden, liiketoiminnan ja tutkimuksen moderni näyttelytila. Upeissa tiloissa Turun alueen yritykset, korkeakoulut ja Turun kaupunki esittelevät toimintaansa, ajankohtaisia ilmiöitä ja Turun aluetta innovatiivisena, kilpailukykyisenä ja kehittyvänä toimintaympäristönä.

Mahdollisia aiheita ovat mm. • Uskomaton Turun Nainen • Ikuinen Turun linna • Kansallispyhäkön tarinoita • Maarian ja Katariinan keskiaikaiset kirkot • Joulurauhan Turku • Pyhä Birgitta ja birgittalaisuus • Luostarinmäen käsityöläismuseo • Salaperäinen Turku • Turku Dark Side -kierros • Piispankadun herrasväkeä ja oppineita Turussa • Saksalaisten jalanjäljillä • Svenska spår i Åbo • Kakola, hurjan pojan koti • Alvar Aallon ja Erik Bryggmanin arkkitehtuuri • Paavo Nurmi • Ruissalon historia, luonto ja huvila-arkkitehtuuri • Seili ja Ominainen • Louhisaaren linna

MYYNTI@VISITTURKU.FI

VIERAILU- JA INNOVAATIOKESKUS JOKI

P. (02) 262 7900

U US I RETK I!


Kurjenrahkan kansallispuisto

Kuva: Petri Hautala

Kuva: Petri Hautala

LUONTO LÄHELLÄ KAUPUNKIA

U US I RETK I! OPASTETTU VENERETKI AURAJOELLA

RUISSALOKIERROS

Opastetulla veneretkellä tutustutaan Suomen vanhimpaan kaupunkiin jokinäkökulmasta. Joella ja merellä on ollut keskeinen sija Turun kaupungin synnylle ja kehitykselle. Idyllisellä veneretkellä livutaan kaupungin keskustaa halkovan Aurajoen siltojen ali, jokilaivojen vieritse ja ihastellaan kaupunkimaisemaa jokiperspektiivistä. Edestakainen retki ulottuu Tuomiokirkkosillan kupeesta Aurajokisuuta kohti, ja sen aikana kuullaan jokivarren nähtävyyksistä sekä joellisen ja merellisen Turun historiasta ja nykypäivästä.

Ruissalo on vehreä keidas aivan Turun keskustan tuntumassa. Retkellä perehdytään Ruissalon historiaan, nykypäivään ja ainutlaatuiseen luontoon. Retken aikana tehdään kiertoajelu Ruissalossa, nähdään kauniita pitsihuviloita ja tutustutaan Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan, jonka kasvikokoelma käsittää yli 5000 lajia ja lajiketta. Osa kierroksesta voidaan tehdä myös kävellen. Retken aikana nautitaan munkkikahvit Honkapirtissä. Retki tehdään ryhmän omalla bussilla. Voimme myös varata bussikuljetukset puolestanne.

Kesto: 1 t Ryhmän suosituskoko: max. 8 henkilöä Voimassa: keväästä syksyyn Hinta: 152 € /ryhmä Sis. opastuksen 1 t, Lånan sähkökäyttöisen piknikveneen vuokran 1 t Lisämaksusta: pidennetty opastus, piknikkori veneeseen

Kesto: 3,5 t Ryhmän suosituskoko: 20–30 henkilöä Voimassa: ympäri vuoden (paras tutustumisaika kevät/kesä) kohteiden aukiolo­aikojen mukaan Hinnat: 10–20 henkilöä 37 €/hlö, 21–30 henkilöä 29 €/hlö, 31–40 henkilöä 25 €/hlö, 41–50 henkilöä 24 €/hlö (su ja pyhinä korotetut hinnat). Sis. opastuksen 3,5 t, sisäänpääsymaksun kasvitieteel­ liseen puutarhaan ja kahvituksen Lisämaksusta: lounas Honkapirtillä tai Ruissalon kylpy­ lässä, kokouspalvelut, kuljetus

SAVOJÄRVEN KIERROS – PATIKOINTIA KUHANKUONON KANSALLISPUISTOSSA Savojärven kierros on Kuhankuonon retkeilyreitistön uusin reitti, joka kulkee mahtavissa maisemissa Savojärven rantoja mukaillen. Reitti tarjoaa erinomaisen kattauksen eteläsuomalaista suota, jonka yli päästään kuivin jaloin helppokulkuisten pitkospuiden ansiosta. Patikoimaan lähdetään Rantapi­ halta Savojärveltä tai Kurjenpesältä. Rantapihasta lähdettäessä paistamme makkarat Kurjenpesän taukopaikalla ja nautimme päälle nokipannukahvit. Kurjenpesältä lähdettäessä pidetään evästauko Rantapihassa, jossa voi vaikka pulahtaa järveen. Kesto: 2 t, 6 km Ryhmän suosituskoko: 5–20 henkilöä (min. 5) Voimassa: maalis–marraskuu Hinta: 5–10 henkilöä 47 €/hlö 11–15 henkilöä 31 €/hlö 16–20 henkilöä 26,50 €/hlö Sis. opastuksen, makkarat ja nokipannukahvin Lisämaksusta: kuljetus Kuhankuonolle HUOM! Toisena reittinä Pukkipalon–Lakjärven vaellus 9 km (3,5 t)


KESÄISET TUULAHDUKSET VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

Kustavin Savipajan käsityökylä

NÄILLE RETKILLE KUTSUTAAN MUKAAN

Retki aloitetaan oppaan johdolla kierto­ajelulla historiantäyteisessä Turussa. Kiertoajelun aikana nähdään Turun tärkeimmät nähtävyydet kuten Turun linna, Luostarinmäen käsityöläismuseo sekä Tuomio­kirkko ulkoapäin. Kiertoajelun jälkeen vaihdetaan bussi höyrylaivaan ja merimatka höyrylaiva Ukkopekalla voi alkaa. Ukkopekka lipuu rauhallisesti läpi kauniin saariston kohti aurinkoista Naantalia. Laivalla nautitaan risteilylounas. Laivan saavuttua Naantaliin on vuorossa kävelykierros vanhan kaupungin värikkäillä, kapeilla kujilla. Kuljetukset tehdään ryhmän omalla bussilla. Voimme myös varata bussikuljetukset puolestanne.

KAIKKI RISTEILEMISESTÄ JA HYVÄSTÄ RUOASTA PITÄVÄT. RAIKAS MERITUULI PUHALTAA RYHMÄHENKEÄ SAMALLA KUN LAINEET LIPLATTAVAT. TARJOLLA ON OHEISTEN RETKIEN LISÄKSI MUITAKIN MERELLISIÄ JA KESÄISIÄ ELÄMYKSIÄ, JOTKA SAAVAT SYDÄMEN SYKKIMÄÄN. TURUN MYYNTIPALVELUSTA TAI KÄY TUTUSTUMASSA ERI VAIHTOEHTOIHIN OSOITTEESSA WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT.

Kesto: 5 t Ryhmän suosituskoko: 20–30 henkilöä (min. 20 henkilöä) Voimassa: ti–la 9.6.–18.8.2018 Ukkopekan aikataulujen mukaan. Hinnat: 20–30 henkilöä 58 €/hlö 31–40 henkilöä 54 €/hlö 41–50 henkilöä 52 €/hlö Sis. opastuksen (5 t), risteilyn Turusta Naantaliin Ukko­ pekalla sekä lounaan. HUOM! Aikataulujen puitteissa kierros voidaan tehdä myös toisin päin. Lisämaksusta: tutustuminen Kultarantaan

Ensimmäisenä kohteena on Naantalin Luonnonmaalla sijaitseva tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta, jonka puutarhaan tutustutaan oppaan kanssa. Kultarannasta jatketaan Naantalin vanhaan kaupunkiin, jossa kävelyretken jälkeen nautitaan lounas. Matka jatkuu kohti Askaista, jossa tutustutaan oppaan johdolla marsalkka Mannerheimin syntymäkotiin, Louhisaaren kartanolin­ naan. Tämän jälkeen suunnataan kohti Kustavia ja Kusta­ vin Savipajan käsityökylää. Savipajalla nautitaan munkkikahvit, joiden jälkeen tutustutaan käsityökylän yrityksiin. Kustavin Savipajalla on aikaa myös ostoksille. Kohteissa on omat oppaat (bussissa ei mukana opasta). Retki tehdään ryhmän omalla bussilla. Voimme myös varata bussikuljetukset puolestanne. Kesto: n. 8–9 t Ryhmän suosituskoko: 30–50 henkilöä Voimassa: ma–pe kesäkuukausina kohteiden aukioloai­ kojen mukaan Hinnat: 10–20 henkilöä 48 €/hlö, 21–30 henkilöä 45€/hlö, 31–40 henkilöä 42 €/hlö, 41–50 henkilöä 40 €/hlö Sis. opastuksen Kultarannassa, Louhisaaressa sekä Kustavin Savipajalla, sisäänpääsymaksut Louhisaa­ reen, lounaan ja iltapäiväkahvit Kustavin Savipajalla. Korotetut hinnat su ja pyhinä. Lisämaksusta: opas koko retken ajan

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

KYSY VAIHTOEHTOJA SUORAAN VISIT

PRESIDENTIN PUUTARHA, LOUHISAAREN KARTANO JA OSTOKSIA KUSTAVISSA

MYYNTI@VISITTURKU.FI

KESÄKAUPUNGIT JA PALA KAUNEINTA SAARISTOA

P. (02) 262 7900

OHOI! LÄHDE RETKELLE


KIERRÄ KAUEMMAS – SAAVU SAARISTOON

AIKUISTEN SAARISTOSEIKKAILU S/S UKKOPEKKA 80 V Retki alkaa klo 10.30 Turun Aurajokirannasta, jossa nautitaan Vaakahuoneella maittava lounas jokinäkymin. Höyrylaiva S/S Ukkopekka vie ryhmän tämän jälkeen merimatkalle Airis­ tolle. Risteilyllä pysähdytään pienellä ja eksoottisella Loisto­ karin saarella, jossa tutustutaan museoituun Loistonvartijan mökkiin. Retki jatkuu kahvien ja makean palan kera Rymätty­ län Herrankukkaroon, vanhalle kalatorpparitilalle, jossa isäntä vastaanottaa vieraat. Esittelykierroksen jälkeen lähdetään ryhmän omalla bussilla paluumatkalle klo 15.30. Retki voidaan tehdä myös Herrankukkarosta Vaakahuoneelle, jolloin risteily lähtee Herrankukkarosta noin klo 15 ja saapuu Turkuun Vaakahuoneelle klo 18. Tämä on hyvä vaihtoehto ryhmille, jotka viettävät aamupäivän opastuksineen Naantalissa ja haluavat siirtyä meritse Naantalista Turkuun. Kesto: 5 t Ryhmän suosituskoko: min. 30 henkilöä, max. 150 yhteen suuntaan Voimassa: la 19.5., ke 23.5., la 26.5., ke 30.5., ke 6.6., ke 15.8., la 8.8., ke 22.8. Hinnat: 39 €/hlö Sis. risteilyn, kalakeiton Vaakahuoneella, kahvin ja makean palan. Vaihtoehtoisesti runsas saaristolaispöytä Vaakahuo­ neella keiton sijaan, hinta 49 €/hlö. Lisämaksusta: kahvi ja suolainen pala Herrankukkarossa, Herrankukkaron maasavusauna kaislikkokylpylän lämminve­ sialtaiden kera, saaristolaisleipä tuliaiseksi, evästasku bussiin sekä Pentti-Oskari Kankaan Kalahullun päiväkirja tai Onnelli­ sen miehen tarinat.

SAARISTON SYLIIN! SAARISTO ON TÄYNNÄ MERELLISIÄ ELÄMYKSIÄ, PERSOONALLISIA TUTUSTUMISKOHTEITA JA TAPAH­ TUMIA SEKÄ RAUHOITTUMISTA KESKELLÄ LUONTOA. LÄHDE VAIKKA 80-VUOTIAAN S/S UKKOPEKAN KYYDISSÄ SEIKKAILEMAAN LÄHISAARISTOON TAI KOKO PÄIVÄKSI LUONTORIKKAALLE ÖRÖN LINNAKESAARELLE. TUTUSTU OHEISIIN RETKIIMME JA KYSY MUISTA VAIHTOEHDOISTA. VOIMME MYÖS RÄÄTÄLÖIDÄ RYHMÄLLESI TOIVEIDESI MUKAISEN UNOHTUMATTOMAN SAARISTOMATKAN!

RETKI ÖRÖN LINNAKESAARELLE

M/S KÖKARILLA TURUSTA ÖRÖN SAARELLE

Sata vuotta suljettuna sotilasalueena ollut Örön linnakesaari on nykyään auki osana Saaristomeren kansallispuistoa. Järeät Obuhov-tykit ja historialliset kasarmialueet kertovat rannikkopuolustuksesta tsaarin ajoilta nykypäivään. Örö on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä.

Örön linnakesaari Turun saariston etelälaidalla oli sata vuotta suljettuna yleisöltä. Nyt tähän upeaan luonto- ja historiakoh­ teeseen pääsee tutustumaan kesällä 2018, heinä–elokuussa, risteillen M/S Kökarilla suoraan Turusta Örön saarelle. Koe uskomattoman ihana päivä merellä! Menomatkalla nautitaan lohikeittolounas. Aluksella on myös ohjelmaa: luonto-opastus reitillä, kiikariesittely, kirjallisuutta aiheesta sekä lintu- ja hyl­ jebongausta.

Retki alkaa Kasnäsin satamasta ja merimatka tehdään yhteysaluksella. Perillä pääset tutustumaan vajaan kahden tunnin opaskierroksella ainutlaatuiseen luontoon sekä sota- ja kulttuurihistoriaan. Lounas nautitaan kasar­ mialueella. Aikaa jää vielä omatoimiseen kiertelyyn saarella. Kesto: n. 6 t Ryhmän suosituskoko: 20 henkilöä Voimassa: kesä–elokuussa, muina aikoina pyydä tarjous – mahdollista läpi vuoden Sis. kuljetuksen yhteysaluksella Kasnäs–Örö–Kasnäs, vajaan 2 t opastuksen saarella sekä lounaan (alku­ ruoka- ja salaattipöytä, lämmin kotiruoka ja kahvi sekä pieni makea). Hinta: alk. 54 €/hlö Korotetut hinnat sunnuntaisin. Lisämaksusta: bussikuljetus Turusta Kasnäsiin, majoitus Hotel Kasnäsissä tai Örössä, risteily Turusta Öröseen.

Saarella on mahdollisuus osallistua opastukseen, ruokailla tai juoda vaikka kahvit ihastuttavassa pienvenesatamassa. Örössä voit tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon ja historiaan. Merimatka Turusta Örön saarelle kestää reilut 4 tuntia. Saarella vietetään kolme tuntia. Risteily ei sovellu liikuntarajoitteiselle, sillä M/S Kökar ei ole esteetön. Aluksella on kahvio A-oikeuksin, ja se on avoinna koko risteilyn ajan. Örössä laivalta palvelujen äärelle on kävelymatkaa noin kaksi kilometriä. Polkupyörät voi ottaa mukaan! Turvalliset laiturit, ei säävarausta. Kesto: n. 12 t Voimassa: Heinä-elokuussa tiettyinä päivinä (kysy Visit Turun myyntipalvelusta) Hinta: vakiolähdöillä 80 € ja lapset alle 14 vuotta 30 € (myös ryhmille) HUOM! Voidaan tehdä myös tilausristeilynä, kysy hintaa!


VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

KIERRÄ KAUEMMAS – SAAVU SAARISTOON Kasnäs

Kemiönsaarella yhdistyvät pitkä historia, vauras maaseutu, saaristolaiselämä ja rautaruukin toiminta. Kemiönsaaren kierroksella tutustutaan ensimmäiseksi saaren keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon. Kirkolta matka jatkuu kohti Taalintehdasta, jossa tehdään linja-autolla kierros ruukkimiljöössä sekä vieraillaan myös Ruukinmuseossa. Maittavan lounaan jälkeen ajetaan Kasnäsiin. Kierroksella vieraillaan myös Taalintehtaan kullan tehtaanmyymälässä, jossa kesällä on mahdollisuus tutustua myös rannan käsityökauppaan sekä Silverfishin koru- ja matkamuisto­ kauppaan. Tehtaanmyymälältä matka jatkuu Söderlångvikin kartanolle, jossa tutustutaan Amos Andersonin taidekokoelmiin ja kartanon puutarhaan. Iltapäiväkahvit nautitaan Kahvila Vivanissa.

Seiliin pääsee omalla risteilyllä Turusta, yhteysaluksella Turusta, Rymättylän Han­ gasta tai Nauvosta. Voimassa: keväästä syksyyn Hinta: Pyydä tarjous eri vaihtoehdoista! Lisämaksusta: opas koko retken ajaksi

Retki tehdään ryhmän omalla bussilla. Kesto: 7,5 t Ryhmän suosituskoko: 30–50 henkilöä Voimassa: 1.5.–30.9.2018 Hinnat: 52 €/hlö Sis. lounas noutopöydästä, kahvit kahvi­ leivän kera sisäänpääsymaksut, paikallis­ opas 7,5 t. Lisämaksusta: tutustuminen Sagalundiin, bussikuljetus

SAARISTO ON LÄHELLÄ – RETKI PARAISILLE JA NAUVOON Saaristo-opas nousee ryhmän bussiin Turusta, jonka jälkeen ajetaan Paraisille, jossa tutustutaan kiertoajelulla saariston pääkaupunkiin ja avolouhokseen. Seuraavaksi käydään vierailemassa hätkähdyttävässä Salvador Dali -näyttelyssä Art Ban­ kissa. Lauttamatkan jälkeen saavutaan Nauvoon ja kirkonkylässä nautitaan lounas, jonka jälkeen opas tutustuttaa merenkulkumuseoon ja kirkonkylän elämään niin entisaikaan kuin nykyäänkin. Retki päättyy Turkuun. Retki tehdään ryhmän omalla bussilla. Kesto: 6 t Ryhmän suosituskoko: 10–30 henkilöä Voimassa: kesäkuukausina, ma–la Hinnat: 10–20 henkilöä 62 €/hlö, 21–30 henkilöä 48 €/hlö, 31–40 henkilöä 43,50 €/hlö Sis. oppaan palvelut 6 t, sisäänpääsymak­ sun Art Bankiin ja Merenkulkumuseoon, esittelyn Art Bankissa, kuohuviinin/alko­ holittoman juoman, lounaan.

MATILDAN TAIKA Mathildedalin ruukkitehdasalue on kulttuurihistoriallisesti arvokas miljöö, joka edustaa 1800-luvun ruukkia. Retken aikana tutustutaan Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan punamultataloineen, kartanomiljöineen ja vanhoine tehdasalueineen. Aluksi nautitaan kahvit ja leivonnaiset kahvila Kyläkonttorissa, jonka jälkeen tehdään kävelyretki ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan. Samalla kurkistetaan myös Teijon alueen ruukkien historiaan sekä vieraillaan Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa -historianäyttelyssä. Tämän jälkeen tutustutaan kylällä laiduntaviin alpakoihin ja käydään alpakkakehräämössä. Retken aikana ostosmahdollisuus kylän puodeissa. Retken päätteeksi ruokaillaan ravintola Ruukin Krouvissa. Ajoaika Turusta Meri-Teijoon kestää reilun tunnin (80 km). Retki toteutetaan ryhmän omalla bussilla. Voimme myös varata bussikuljetukset puolestanne. Kesto: n. 4 t paikan päällä (+ ajomatkat) Voimassa: ympäri vuoden, min. 20 henkilöä Hinnat: 1.9.–31.5.2018 arkisin 42 €/hlö 1.6.–31.8.2018 sekä viikonloppuisin 47 €/hlö Sis. kahvituksen, lounaan ja oppaan palvelut (kohteessa). Lisämaksusta: kuljetus sekä oppaan palvelut myös matkalla

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

KEMIÖNSAAREN KIERROS

Retki Seilin saarelle, joka on aikoinaan tunnettu leprapotilaiden karkotuspaikkana. Seilissä opas valottaa kiertokävelyn aikana saaren dramaattista historiaa spitaalisten ja mielisairaiden asuinpaikkana. Retkeen voidaan yhdistää kahvitukset ja ruokailut sekä majoitus- ja kokouspalvelut.

MYYNTI@VISITTURKU.FI

SEILIIN RETKELLE TAI KOKOUSTAMAAN

U US I RETK I!

P. (02) 262 7900

U US I RETK I!


HYVÄÄ TYÖTÄ! TYÖHYVINVOINTIIN SATSAAMINEN KANNATTAA. YHDESSÄ TEKEMINEN JA KOKEMINEN LISÄÄVÄT YHTEISHENKEÄ JA TUOVAT PUHTIA SEKÄ MOTIVAATIOTA ARKISEEN AHERRUKSEEN. INNOSTAKAA TOISIANNE JA INNOSTUKAA YHDESSÄ HYVIN SUUNNITELLUILLA RETKILLÄMME TAI PYYTÄKÄÄ TARJOUS RÄÄTÄLÖIDYSTÄ HYVINVOINTIPÄIVÄSTÄ!

Kuva: Nella Turkki

EDISTÄ TYÖHYVINVOINTIA

U US I RETK I! SUPERKISAILUT SUPERPARKISSA

VIELLÄK SÄÄKI ELÄT?

Superkisailut pitävä sisällään kevyitä ja hauskoja liikunnallisia aktiviteetteja. Alussa on ohjeistus, jonka jälkeen ryhmät kiertävät aktiviteetit omatoimisesti. Superkisailut voidaan järjestää myös niin, että SuperParkin henkilökunta on miehittänyt rastit ja organisoi ja opastaa ryhmiä rasteilla. Rasteja on kahdeksan kappaletta ja niistä voi valita viisi koko ryhmälle suoritettavaksi. Koko ryhmä jaetaan 4–8 henkilön tiimeihin. Tiimit kisailevat leikkimielisesti toisiaan vastaan ja lopuksi järjestetään palkintojenjako. Liikunta on kevyttä ja sopii kaiken kuntoisille. Kisailuiden tarkoitus on yhteishengen kohottaminen ja hauskanpito.

Turku on tarjonnut eloa ja iloa ainakin jo vuodesta 1229 lähtien. Tule mukaan kävele­ mään reippaasti sauvoen ja samalla kuulemaan tarinoita Turun historiasta; Miksi urheilupuisto on urheilupuisto, ja miten se liittyy Paavo Nurmeen? Mitä iloa on ollut munkeista? Milloin Aurajoki oli kaupungin paras uimapaikka ja miksi Kupittaalla kylvettiin? Mistä turkulainen on ammentanut hyvinvointinsa?

Kesto: 2 t Ryhmän suosituskoko: 6–150 henkilöä Avoinna: päivittäin Hinta: Ohjattu Superkisailu 36 €/hlö Omatoiminen (ohjeistettu) Superkisailu 25 €/hlö Lisämaksusta: lounas, Caribian allas­ osaston käyttö

Kierrokselle lähdetään Wäinö Aaltosen museolta ja suunnataan kohti Kupittaanpuis­ toa. Voidaan kävellä myös toiseen suuntaan. Pukeudu sään mukaan ja valitse jalkaan kävelyyn sopivat kengät. Mukaan omat sauvat tai vuokraa meiltä. Voit osallistua myös ilman sauvoja. Kesto: n. 1,5 t Ryhmän suosituskoko: 5–10 henkilöä Voimassa: keväästä syksyyn Hinta: arkisin 111 €, su ja pyhinä 190 € Sis. opastus 1,5 t Lisämaksusta: kahvitus/lounas, sauvavuokra

U US I RETK I! LEIKKISÄSTI HYVINVOINTIA KEHOLLE JA MIELELLE!

NUKKETEATTERIESITYS OHEISOHJELMAKSI

Mielen piristykseksi ja kunnon kohotukseksi Aboa Vetus & Ars Nova ja Flowpark tarjoavat hauskaa yhdessäoloa koko päiväksi.

Aura of Puppets tarjoaa laadukkaita ja monimuotoisia esityksiä kaikenikäisille katsojille. Erityisen tunnettuja turkulaiset nukketeatterintekijät ovat aikuisille suunnatuista teoksistaan. Tiesitkö, että nukketeatteriesityksen voi tilata vaikka kokouksen tai juhlan oheisohjelmaksi? Miltä kuulostaisi vaikka nukkehupailu Neito Rositan himot Federico García Lorcan hen­ gessä?

Museon Minuuttitaidetreffeillä työyhteisö pikadeittailee taideteosten kanssa ja pohtii, minkä teoksen kanssa mieluiten lähtisi kynttiläillalliselle. Ajatusten ja työkavereiden haastamisen jälkeen siirrytään Flowparkin seikkailuhuvipuistoon, jossa heittäydytään kiipeilemään ja koettelemaan omia rajoja eritasoisten liikunnallisten tehtävien avulla. Kummassakaan kohteessa ei tarvita ennakkoosaamista, vain leikkimieltä. Väliajalla Aboa Vetus & Ars Nova -museossa nautitaan maittava ja monipuolinen lounas ja Flowparkissa iltapäivällä pullakahvit. Kohteiden välimatka taittuu kätevästi paikallisbussilla tai voimme varata puolestanne kuljetuksen. Kesto: n. 6 t Ryhmän suosituskoko: 10–25 henkilöä, pyydä tarjous isommille ryhmille! Voimassa: huhti–lokakuussa kohteiden aukiolo­ aikoina, tilauksesta myös muulloin Hinta: 64 €/hlö Sis. Aboa Vetus & Ars Novassa ohjauksen, mate­ riaalit, tilat, sisäänpääsyt ja lounaan sekä Flow­ parkissa seikkailun, kiipeilyvarusteet, ohjauk­ sen, hanskavuokran ja kahvituksen

Kysy lisää, niin kerromme eri vaihtoehdoista! Esitysten kestoajat vaihtelevat 15 minuutista 1,5 tuntiin.


VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

EDISTÄ TYÖHYVINVOINTIA Herrankukkaro

SAARISTON VIRKISTYSPÄIVÄ HERRANKUKKAROSSA

SAARISTOON SEIKKAILEMAAN

Puuttuuko tapahtumastanne esiintyjä, vai puuttuuko koko tapahtuma? Tapahtuman tiedetään kokoavan ihmiset yhteen ja Muumitapahtuman puolestaan paljon ihmisiä yhteen! Muumien suosion perusta on yksinkertainen: Muumifilosofian mukaisten perheystävällisten arvojen ympärille rakentuvat viihdyttävät ja laadukkaat esiintymiskokonaisuudet.

Tervetuloa virkistymään Rymättylän Herrankukkaroon, aidon kalastajatilan perinteikkääseen ympäristöön! Päivä aloitetaan tervetulojuoman kera tervetulotilaisuudella, jossa kuullaan mm. Herrankukkaron historiasta ja ympäröivästä saaristosta. Avoveden aikaan matkataan aidoilla rysäveneillä läheiseen saareen, jossa tutustutaan kieltolain aikaiseen kätköluolaan ja nautitaan maistiaisista sekä jännittävistä tarinoista. Muuna aikana tehdään erikseen sovittava talviaktiviteetti.

Vieta TYHY-päivä saariston helmassa seikkaillen, saunoen ja hyvästä ruuasta nauttien. Kokeile rajojasi, opi uutta ja nauti elämyksistä. Liitä päivään risteily ja rentouttava päivä muistetaan pitkään!

Retken jälkeen viimeisetkin stressin rippeet karistetaan mielestä ja kropasta Herrankukkaron savusaunan lempeissä löylyissä ja kaislikkokylpylän lämminvesialtaissa.

• Rentoudu ja liiku Kultaranta Resortissa

Pyydä tarjous Muumitapahtumallenne!

Päivä kruunataan Herrankukkaron suositulla Koivuniemen Jannen saaristolaispöydällä tai eksoottisella elävän tulen päivällisellä. Halukkaat voivat jäädä vielä nauttimaan saariston tunnelmasta yömyöhään asti tai lisämaksusta yön yli. Kesto: n. 7–10 t tilaajan toiveiden mukaan Voimassa: ympäri vuoden Hinta: 139 €/hlö (min. 20 henkilöä) Lisämaksusta: majoitus & aamiainen, lounas Herran­ kukkaron emännän tapaan, nuotiolla itse paistettua tikkukalaa ja makkaraa. Kysy myös muita aktiviteetti­ vaihtoehtoja.

• Patikkaretki Ryövärin luolille Villa Wolaxista • Shoot and throw Villa Wolaxissa • Archipelago games • Päivä sirkustähtenä Kustavin ArtTeatrossa

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

Muumit kuljettavat asiakkaanne viidakkoseikkailuista meriseikkailuihin lempihahmojen turvallisessa seurassa. Tämä esiintyminen ei vaadi suuria puitteita, Muumit tuovat tärkeimmän tullessaan – nimittäin tunnelman! Noin 20 minuu­ tin esiintymiset rakentuvat viihdyttävästä yhdessäolosta, tarinasta, musiikista, tanssista ja leikistä. Mikä parasta, esitys päättyy yleisön kanssa tapaamiseen, jolloin voi vaikka napata valokuvan Muumin halauksesta! Sopeudumme niin suuriin kuin pieniin tilaisuuksiin, oli kyse sitten asiakkaille tai henkilökunnallenne suunnatusta tilaisuudesta.

MYYNTI@VISITTURKU.FI

TAPAHTUMA MUUMIEN KANSSA

P. (02) 262 7900

U US I RETK I!


LISÄÄ IDEOITA RETKEESI Flowpark

SuperPark

JukuPark

Cafe Kakola – Kakolankruunu

Åbo Svenska Teater

MUSEUM WALK

JUKUPARK

CAFE KAKOLA – KAKOLANKRUUNU

TURUN KAUPUNGINTEATTERI

Oletko museoiden heavy-user? Museum Walk tarjoaa sinulle pääsyn yhteensä kahteentoista turkulaiseen museoon. Museum Walk -kortin haltija voi käydä kortissa mukana olevissa kahdessatoista museossa yhden kerran kussakin. Ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi korttiin sisältyy muitakin etuja, esimerkiksi alennusta museokauppojen tuotteista.

JukuPark Turku avataan taas kesällä 2018. Vesipuistossa on huikeita vesiliukumäkiä, joissa voi laskea renkailla, vauhtimatolla tai perinteisesti, vesileikkimaailma, Merirosvo­ saari, sekä ravintola-, grilli- ja kioskipalvelut sekä auringonotto­alueet terasseineen. JukuParkissa vietät vauhdikkaan päivän kaveriporukalla tai perheen kanssa. Kaikille vauhdista pitäville löytyy valinnanvaraa. Myös ryhmävarauksia!

Kesäkahvila Kakolan vankilanjohtajan entisessä asunnossa Kakolan ainutlaatuisessa miljöössä. Vankilanjohtan entisessä hevostallissa on esillä historiallinen valokuvanäyttely Kakolan arjesta ja vankien elämästä.

Turun kaupunginteatterissa suoritettu peruskor­ jaus ja laajennus valmistui syksyllä 2017. Teatteri tuottaa vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä.

Kortti on myynnissä Visit Turun matkailuneuvonnassa ja verkkokaupassa.

FLOWPARK SUPERPARK Uusi SuperPark Turku on koko perheen liikunnallinen sisäaktiviteettipuisto. SuperParkista löydät hauskimmat huvit ja liikuttavimmat elämykset – ympäri vuoden ja säällä kuin säällä. Sisäaktiviteettipuiston Freestyle Hallissa odottavat skeitti- ja scoottialueet, volttiradat, hyppyrit ja trampoliinit. Game Are­ nalla otetaan toisista mittaa muun muassa lätkätutkan, futisflipperin ja koriksen kera. Seikkailualueella voit kiipeillä korkeuksiin, kokeilla vauhdikasta liukumäkeä tai mutkitella polkuautoradalla.

Flowpark on ekologinen seikkailuhuvipuisto, jossa pääsee testaamaan kestääkö kantti. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Lukuisia erilaisia tehtäviä pääsee suorittamaan jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Tehtävät ovat yläköysiratoja sisältäen mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille seikkailumielisille 7-vuotiaasta ylöspäin.

EMMA TEATTERI Emma Teatteri sijaitsee Kailon saaressa Naan­ talin vanhan kaupungin edustalla, noin 16 kilometrin päässä Turusta. Saarelle vie kaunis kävelysilta Naantalin vanhan kaupungin rannasta. Kesäteatteri on päiväaikaan Muumimaailman käytössä ja toimii iltaisin kesäteatterina aikuisille. LINNATEATTERI Kalle Lambergin johtama Linnateatteri sijaitsee Linnankadulla. Kokonaisuuteen kuuluu kesäteatteri pihalla, teatterisali ja teatteriravintola. Varsinkin komedianälkäiset suuntaavat tänne! SAMPPALINNAN KESÄTEATTERI Kesällä 2018 Samppalinnassa nähdään musikaali Honeymoon in Vegas. Broadwaylla vuonna 2015 esitetty musikaali saa Euroopan ensiiltansa Samppalinnassa.

ÅBO SVENSKA TEATER Turun ruotsalainen teatteri on Turussa Kauppatorin laidalla sijaitseva Suomen vanhin teatteri. Teatterin ohjelmisto esitetään ruotsiksi, suuremmissa tuotannoissa on tekstitys suomeksi. Myös teatterikierroksia! KESKIAIKAISET MARKKINAT Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma järjestetään Turun Vanhalla Suurtorilla 28.6.– 1.7.2018, to–pe klo 12–20 ja la–su klo 12–18. LÅNA Låna on uudenlainen tapa kokea kaupunki. Näe se omin silmin sähkökäyttöisellä piknikveneellä joesta käsin ja lainaa kaupunki itsellesi! Sähkökäyttöisiin piknikveneisiiin mahtuu 2–8 henkilöä.


LISÄÄ IDEOITA RETKEESI VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

Låna

S/S Ukkopekka

Kaiturin tila Maskussa

KAITURIN TILA MASKUSSA

PIKKU PUKIN PITSIPAVILJONKI

Vuonna 2018 80 vuotta täyttävä höyrylaiva S/S Ukkopekka on Suomen merialueen viimeinen reittiliikenteessä oleva mat­ kustajahöyrylaiva. Aluksen kotisatama on Turku, ja sen laituripaikka on Aurajoessa Martinsillan vieressä. Höyrylaiva S/S Ukkopekan untuvanpehmeässä kyydissä pääset näkemään ja kokemaan Turun ja sen saariston aitiopaikalta: mereltä käsin.

Kaiturin tila Maskun Pakaisissa tarjoaa kävijöilleen palan elävää maaseutua kauniine piha­ piireineen ja maalaiseläimineen. Tila sopii niin ryhmille retki- ja kokouspaikaksi kuin opintoretkikohteeksi sekä lapsi- että aikuisryhmille. Tilalla eläimiin tutustutaan ensin aina opastetusti, mikä takaa niin ihmisten kuin eläintenkin viihtymisen. Uutuutena valikoimaan ovat tulleet myös yrityksille tarjottavat TYKY-päivät!

250 hengen paviljonki meren rannalla, Pikku Pukin saaressa. Merimatka Turusta kestää 30 minuuttia. Ravintola on auki tilauksesta. Pikku Pukissa onnistuvat häät, yritystilaisuudet, kongressien banketit ja muut juhlat. Risteilyt saareen toteutetaan Rositan aluksilla, yleisimmin 200-paikkaisella M/S Lilyllä.

M/S RUDOLFINA

VIKING LINE

PARATIISISAARI

Turusta Tukholmaan vai suositulle piknikpäiväristeilylle?

Paratiisisaari kutsuu ihastumaan ympäri vuoden! Naantalin saariston Rymättylässä sijaitseva Äijälän tila ja sitä ympäröivä kaunis luonto tarjoavat erinomaiset puitteet kokous-, koulutus-, juhla- ja asiakastilaisuuksiin. Kysy myös saaristoristeilyjä!

Kuralan kartanotila on ympäri vuoden auki oleva lomakohde, joka tarjoaa Pöytyän Yläneellä majoitusta, juhlatiloja ja elämyksiä niin erilaisille ryhmille kuin perheillekin.

Rannikkoreitti, Teijon kansallispuisto

Kemiönsaaren ja Salon välille viime kesänä avattu pyöräreitti pitenee tänä kesänä 120 kilometriin. Meren­läheinen Rannikkoreitti yhdistää kaksi kansallispuistoa, Saaristomeren kansallis­ puiston ja Teijon kansallispuiston. SAARISTON RENGASTIE Suosittu Turun saaristossa kiertävä matkailutie on noin 250 km pitkä ja käsittää 12 siltaa, yhdeksän lossia ja lauttaa sekä monta hienoa saaristopitäjää. Autolla Rengastien kiertää jopa päivässä, mutta miksi kiirehtiä näin ihanissa maisemissa? Reitti on varsinkin pyöräilijöiden suosiossa.

Saariston Rengastie

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

M/S Rudolfinalla voit nauttia runsaan risteilypöydän antimista, raikkaasta meri-ilmasta ja upeista maisemista. M/S Rudolfina viihdyttää asiakkaitaan myös vaihtuvilla eri­ kois- ja teemaristeilyillä!

KURALAN KARTANOTILA YLÄNEELLÄ

RANNIKKOREITTI

MYYNTI@VISITTURKU.FI

S/S UKKOPEKKA

Pikku Pukin pitsipaviljonki

P. (02) 262 7900

Keskiaikaiset markkinat


OPASHINNAT 2018 ARKISIN 2018

SUNNUNTAISIN JA PYHÄPÄIVINÄ 2018

1 T 93 €

1 T 154 €

1,5 T 111 €

1,5 T 190 €

2 T 128 €

2 T 227 €

2,5 T 147 €

2,5 T 263 €

3 T 165 €

3 T 300 €

3,5 T 183 €

3,5 T 332 €

4 T 202 €

4 T 369 €

4,5 T 221 €

4,5 T 406 €

5 T 238 €

5 T 441 €

5,5 T 257 €

5,5 T 478 €

6 T 274 €

6 T 512 €

6,5 T 291 €

6,5 T 548 €

7 T 309 €

7 T 585 €

7,5 T 327 €

7,5 T 621 €

8 T 345 €

8 T 658 €

8,5 T 364 €

8,5 T 697 €

9 T 384 €

9 T 735 €

9,5 T 399 €

9,5 T 767 €

10 T 420 €

10 T 806 €

Oppaamme opastavat suomen kielen lisäksi myös seuraavilla kielillä: albania, englanti, espanja, esperanto, italia, japani, kiina, puola, ranska, ruotsi, saksa, tanska, ukraina, venäjä ja viro. Arkihinnat ovat voimassa maanantaista lauantaihin klo 6.00–23.00. Sunnuntai- ja pyhähinnat ovat voimassa klo 00.00–24.00. Mikäli opas opastaa ryhmää samanaikaisesti kahdella tai useammalla kielellä, lisätään hintaan noin 15 %.


VARAUSEHDOT MYYNTI@VISITTURKU.FI. TILAUKSEN TEKOA VARTEN TARVITSEMME AINA RYHMÄN NIMEN, LASKUTUSOSOITTEEN (JO TILAUKSEN TEKOVAIHEESSA), HENKILÖMÄÄRÄN SEKÄ HALUTUN RETKIPÄIVÄMÄÄRÄN JA KELLONAJAN. MIKÄLI VALMIISTA PAKETTIKIERROKSESTA EI LÖYDY SOPIVAA, SUUNNITTELEMME NIITÄ MYÖS TOIVOMUSTEN MUKAAN. RYHMÄRETKIPAKETTIEN LISÄKSI JÄRJESTÄMME MYÖS PELKKIÄ OPASTUKSIA ERI KOHTEISIIN.

MUUTOKSET

RYHMÄRETKIPAKETTI

• Retkipakettihinnat ovat aikuisten henkilöhintoja arkisin. Lasten hinnoista pyydämme ottamaan yhteyttä Visit Turun myyntipalveluun.

Tilaus laskutetaan varatun henkilömäärän mukaan. Henkilömäärämuutokset tulee tehdä viimeistään 48 tuntia ennen varauksen ajankohtaa maanantaista perjantaihin klo 9.00–15.00 Visit Turun myyntipalveluun. Mikäli henkilömäärä ylittyy vahvistetusta henkilömäärästä, ryhmää laskutetaan toteutuneen henkilömäärän mukaan.

Ryhmäretkipaketti tulee peruuttaa myyntipalveluun maanantaista perjantaihin klo 9.00–15.00. Ryhmäretkipaketin peruutuksesta perimme aina 30 € peruutusmaksun.

• Opintoretkissä hinnat ovat koululaisten ja opiskeli- joiden henkilöhintoja arkisin. Muiden aikuisten kuin opettajien hinnoista pyydämme ottamaan yhteyttä Visit Turun myyntipalveluun.

VARAUSVAHVISTUS

Mikäli retkipaketti sisältää ruokailun, tulee mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittaa etukäteen myyntipalveluumme. Suosittelemme ottamaan erillisen matkavakuutuksen.

Ilmoitetut opastusajat ovat tarkkoja. Mikäli ryhmä myöhästyy sovitusta opastusajasta, tulee siitä ilmoittaa Visit Turun myyntipalveluun. Opas odottaa ryhmää puoli tuntia sovitulla tapaamispaikalla ja suorittaa opastuksen ryhmälle varatun kellonajan puitteissa. Opastuksesta peritään kuitenkin täysi maksu.

PERUUTUKSET Kaikkien tilausten peruutukset ja muutokset tulee tehdä viivytyksettä kirjallisesti Visit Turun myyntipalveluun maanantaista perjantaihin klo 15.00 mennessä. Peruutus tai muutos on voimassa siitä hetkestä lähtien, kun myyntipalvelusta vahvistetaan peruutuksen tai muutoksen vastaanotto.

OPASTUSVARAUS Pelkän opastusvarauksen voi peruuttaa kuluitta 48 tuntia ennen opastusta maanantaista perjantaihin klo 9.00–15.00. Mikäli opastus peruutetaan alle 48 tuntia ennen opastusta, perimme kuluina minimiveloitus­ hinnan. Mikäli opastusvarausta ei peruuteta, mutta opastus jää syystä tai toisesta toteutumatta (no show), perimme koko opastuspalkkion hinnan.

Mikäli ryhmäretkipaketin peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 10/30 päivää ennen matkaa, perimme peruutuskuluina koko paketin hinnan. Mikäli ryhmäretkipakettia ei peruuteta, mutta matka jää syystä tai toisesta toteuttamatta (no show), perimme koko paketin hinnan.

VISIT TURKU, MYYNTIPALVELU p. (02) 262 7900 Aurakatu 4, 20100 Turku myynti@visitturku.fi www.visitturku.fi/ryhmät

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

WWW.VISITTURKU.FI/RYHMÄT

Tilauksesta lähetetään asiakkaalle aina kirjallinen varausvahvistus sähköpostilla tai postitse. Varaajalla on velvollisuus tarkistaa varausvahvistus, jotta päivämäärät ja kellonajat vastaavat puhelimessa tai sähköpostilla sovittua. Varausvahvistus kannattaa ottaa mukaan retkelle. Tilaus laskutetaan aina jälkikäteen. Varausvahvistus ei toimi laskuna vaan lasku lähetetään retkenne jälkeen sovittuun laskutusosoitteeseen. Myös sähköinen laskutus on mahdollista.

Mikäli jo sovittua ryhmäretken päivämäärää muutetaan, perimme muutoskuluina 10 €.

MYYNTI@VISITTURKU.FI

Sunnuntaisin ja pyhinä on voimassa korotetut hinnat. Kuljettaja on aina vapaa (tietyn ryhmäkoon ylittyessä myös matkanjohtaja on vapaa). Pakettihintamme sisältävät paketissa mainitut palvelut. Hinnat eivät sisällä bussi- tai muita kuljetuksia (risteilypaketteja lukuun ottamatta). Hintaan sisältyvät välityspalkkio, sosiaaliturvamaksut sekä marginaaliverotuslain 80 §:n mukainen arvonlisävero. Opaspalkkioon sisältyvät sosiaaliturvamaksu, arvonlisävero ja toimistopalkkio. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja.

Mikäli ryhmäretkipaketti sisältää ruokailun tai kuljetuksia, on peruutus tehtävä viimeistään 10 päivää ennen matkaa. Majoituspalvelun, risteilyn tai ohjelmapalvelun sisältävät paketit on peruutettava vähintään 30 päivää ennen matkaa. Mahdollisen majoituksen, risteilyn tai ohjelmapalvelun tarkemmat peruutusehdot toimitetaan asiakkaalle varausvahvistuksen yhteydessä.

P. (02) 262 7900

HINNAT

VISIT TURKU / MYYNTIPALVELU

RYHMÄRETKIPAKETIN, OPASTUKSEN JA KULJETUKSEN VOI TILATA VISIT TURUSTA JOKO SOITTAMALLA TAI LÄHETTÄMÄLLÄ SÄHKÖPOSTIA OSOITTEESEEN


KAIKK IO

Ä!

MAT NETIS EL S HJ

! SÄ

/ryh

ELM HJ

AT NET IS

Myyntipalvelu p. (02) 2627 900 • myynti@visitturku.fi www.visitturku.fi/ryhmät

KAIK KI O

u.fi k r u tt visi mät

Tartu retkeen 2018 | Visit Turku  

Lähde ikimuistoiselle retkelle Turkuun ja Varsinais-Suomeen, alueen matkailutarjonta on vain yhden yhteydenoton päässä. Perehdy valmiisiin r...

Tartu retkeen 2018 | Visit Turku  

Lähde ikimuistoiselle retkelle Turkuun ja Varsinais-Suomeen, alueen matkailutarjonta on vain yhden yhteydenoton päässä. Perehdy valmiisiin r...

Advertisement