Issuu on Google+

Oulun kokousk채sikirja


Sisällysluettelo Oulu Capital of Northern Scandinavia....................2 Oulu on lähellä! ....................................................... 4 Oulun seudulla ........................................................ 6 Viehkeä ja houkutteleva tapahtumakaupunki .... 8 Kokoustilat............................................................. 10 Kokoustilojen esittely..................................................................... 11 Maikkulan kartano........................................................................... 16 Lasaretti................................................................................................. 18 Technopolis .......................................................................................20 Kokoushotellit.........................................................22 Kokoushotellien esittely..............................................................23 Kokouspalvelutoimistot........................................ 24 Kokouspalvelutoimijoiden esittely........................................25 Oulu Convention Bureau.............................................................26 Ohjelmapalvelut.................................................... 28 Ohjelmapalvelutoimijoiden esittely.....................................29 Kuljetuspalvelut.....................................................30 Kuljetuspalvelujen esittely..........................................................31 Asiakaspalvelua parhaimmillaan..........................32 Otteita Kongressikalenterista...................................................33 Kokoustilojen vertailutaulukko........................... 34

VisitOulu.fi Kokoukset & Kongressit Oulun Matkailun nettisivuilta www.visitoulu.fi löytyy kattava valikoima Oulun seudun kokouspalveluita; kokoustiloja ja hotelleja, ohjelmapalveluita, kuljetusfirmoja ja monipuolisia kokous­palvelutoimistoja. Ajankohtaiset kuvaukset, kootut yhteystiedot ja värikkäät kuvat tekevät tiedon etsimisen helpoksi.

Oulun Kokouskäsikirja Julkaisija: Oulun Matkailu Oy Toteutus: Pohjolan Mylly, www.mylly.fi

Capital of Northern Scandinavia

Monipuolinen, innovatiivinen ja elämyksellinen Oulu Oulu on Skandinavian pohjoinen pääkaupunki, jossa yhdistyvät luova ilmapiiri ja huipputeknologia, yrittäjyys ja taitavat tekijät, modernin merikaupungin omaperäinen kulttuuri ja elävä maaseutu.   Oulussa on kunnioitettava koulutustarjonta ja Euroopan nuorin väestö sekä kykyä yhdessä rohkeasti rakentaa osaamisesta kansainvälisiä menestystarinoita. Kaikki tämä sopivan suuressa ja hyvinvoivassa kaupungissa, joka tarjoaa erinomaiset eväät onnelliseen elämään. Kokouksien ja kongressien järjestäjille Oulu ja sen lähiympäristö tarjoavat monipuoliset puitteet ja runsaasti kokousvaihtoehtoja kilpailukykyisesti.

2 | Oulun Kokouskäsikirja

www.visitoulu.fi | 3


Oulu on lähellä! Matkustaminen Ouluun on kätevää ja liikkuminen Oulussa on ketterää. Monipuoliset palvelut, luonto ja kaupungin syke ovat lähekkäin. Lämminhenkinen Oulu on täynnä elämyksiä, hyvää palvelua, iloisia ihmisiä ja onnistuneita kokouksia.

Sopivankokoisessa Oulussa

ovat lähekkäin eläväinen keskusta, monipuolinen kulttuurielämä ja luonnon kauneus. Kompaktissa kaupungin keskustassa on hyvät shoppailumahdollisuudet ja lukuisia tasokkaita ravintoloita, joiden paikallisia herkkuja ei voi vastustaa.

Tromssa Junalla kätevästi Ouluun eri puolilta Suomea, vain 7 h Helsingistä tai 5 h Tampereelta. Lentäen alle 1 h Helsingistä. Oulun uudistetulle lentokentälle saapuu päivittäin useita kymmeniä lentoja. Keskustaan lentokentältä on vain 15 minuutin matka. Autolla hurauttaa helposti Ouluun eri puolilta Suo-

mea. Kokoustilat tarjoavat lähes aina erinomaiset parkkipaikat kokousvieraille, joten oman auton kanssa liikkuminen on helppoa ja kätevää.

Luulaja

Oulu

Oulu on ketterä kokouspaikka, jossa palvelut ovat lähellä. Etäisyydet kokoustilojen, majoitusten, ravintoloiden ja monipuolisten ohjelmapalveluiden välillä ovat lyhyet.

Helsinki Tukholma Oulu on lähellä ihmistä. Aidot ja rehelliset oululaiset ottavat sinut vastaan hyväntuulisena ja pitävät lupauksensa. Oulu on luotettava ja aito kokouspaikka, jossa toiveet kuunnellaan, kokoukset toteutetaan ammattitaidolla ja vieraista pidetään huolta. Mukavasta murteesta tutut oululaiset toivottavat vieraat lämpimästi tervetulleeksi kaupunkiinsa.

4 | Oulun Kokouskäsikirja

www.visitoulu.fi | 5


Syöte Pudasjärvi

Luonnonrauhaa, toimintaa ja tapahtumia

Oulun seudulla Oulun ja lähiseudun mukaansatempaavat tapahtumat ja upeat nähtävyydet tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja kokousvieraille. Lähellä ovat muun muassa Suomen eteläisin tunturialue Syöte, UNESCO:n Global Geoparks -verkostoon kuuluvan Rokua Geoparkin upeat jääkauden perintömaisemat, Kalajoen kuuluisat hiekkarannat saaristomaisemineen, linnuistaan tunnettu Liminka ja Kainuun uljaat vaarat.

Hailuoto

Oulu Ukkohalla Liminka Rokua Rokua Geopark

Kalajoki Vuokatti

50 km

Etäisyydet Oulun keskustaan Oulun seutu täynnä ohjelmaa

Sujuvasti seutukohteisiin

Oulun seutukohteet ovat lyhyen etäisyyden päässä ja ne tarjoavat kokousvieraille lukuisia aktiviteetteja. Safareita, ohjattua liikuntaa ja pelejä, luonnossa liikkumista, lintubongausta, hiihtoa, moottorikelkkailua, laskettelua, puistoja, rantoja ja risteilyjä.

Keskustassa kaikki on kävelymatkan päässä. Monipuolisten kuljetus- ja ohjelmapalveluiden avulla Oulun seudun kauemmatkin kohteet saavuttaa helposti ja kätevästi. Lue lisää kuljetuspalveluista sivulta 30.

Tutustu Oulun seutuun osoitteessa

www.visitoulu.fi

Hailuoto........................................................................54 km Liminka. . ......................................................... 28 km Kalajoki. . ...................................................... 132 km Pudasjärvi..................................................................88 km Syöte. . ............................................................. 141 km Ukkohalla . . ................................................. 173 km Rokua Geopark. . ...................................... 20 km Vuokatti. . ...................................................... 191 km

Lue lisää monipuolisista ohjelmapalveluista sivulta 28.

6 | Oulun Kokouskäsikirja

www.visitoulu.fi | 7


Viehkeä ja houkutteleva

tapahtumakaupunki

Oulu, Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki, on viehkeä ja houkutteleva kansainvälisen tason kongressikaupunki, joka tarjoaa älykkäät tapahtumapaikat, yllätyksellisen luonnon, luovat oheisohjelmat ja 50 000 aikuisopiskelijan yliopistokaupungin riemut.

O

nnistunut kongressi tarvitsee mielenkiintoiset sisällöt, johon Oulun aktiivinen businesselämä voi tarjota ainutlaatuisen asiantuntijapanoksen. OuluHealth kehittää hyvinvointia, eri toimialojen testauslaboratoriot avaavat näkymät tulevaisuuteen tosimaailmaan, OIA:n laaja-alainen yhteistyö johtaa alueen tutkimus ja kehitystoimintaa, tuhannet ICT-yritykset ja puolentuhatta Oulun startupia skaalaavat tuotteitaan globaaliin kysyntään. Kaupungin menestys on perustunut kansainvälisyyteen, rohkeuteen ja kaukonäköisyyteen. Näihin arvoihin se nojaa myös nyt ja tulevaisuudessa. Kymmenet ohjelmapalvelut ja reitistöt ohjaavat jokaisen liikkujan suoraan parhaisiin elämyksiin. Ihmisen käden jäljet on esitelty Tietomaassa ja taltioitu huolella alueen älykkäissä museoissa. Uusi maailma avautuu vaikkapa toimivan vesivoimalaitoksen uumenissa. Kokouksien ja kongressien järjestäjät onnistuvat helposti löytämään kilpailukykyiseen ratkaisun Oulussa. Maistuvat palvelut, täydelliset puitteet ja runsaat kokouspaikkavaihtoehdot on tuotteistettu ammattitaidolla sujuviksi, korkeatasoisiksi ja tehokkaiksi. Jokaiselle kokoukselle, kongressille ja tapahtumalle oikea paikka on Oulussa.

Tiesitkö?

• Oulun seudulla on 230 000 asukasta • Oulun yritysyhteisössä on yli 9000 yritystä • Kaupungissa on 30 000 opiskelijaa ja oululaisista 33 %:lla on yliopistotutkinto. EU:ssa yleisesti vastaava luku on 20 % • Oulu on globaali johtaja langattomassa IT-teknologiassa • Oulussa on aito testaus- ja pilotti­laboratorio, elävä laboratorio • Oulussa on eläväinen ja vilkas tutkimus­yhteisö • Oulun yliopisto on Suomen toiseksi suurin monitieteellinen yliopisto

8 | Oulun Kokouskäsikirja

Oulussa järjestetään vuosittain yli 750 tapahtumaa.

www.visitoulu.fi | 9


Kattavat kokoustilat

kekseliäällä, sydämellisellä ja kansainvälisellä otteella

L

aadukas ja monipuolinen kokoustilojen valikoima, edullinen hintataso, ammattitaitoiset kokousjärjestelyt, erinomainen palvelu ja mielenkiintoinen oheisohjelmatuotanto takaavat onnistuneen kokouksen Oulussa.

Oulu tarjoaa runsaasti monipuolisia kokoustiloja, oli kyseessä sitten pienen ryhmän tiimikokous tai tuhansien vieraiden kongressitapahtuma. Suurkokouksiin on tarjolla upeita, isoja tiloja ja lähialueiden kauniit kartanot sekä upeat kokoushotellit sopivat erinomaisesti päiväkokouksiin ja illanviettoihin.

Kokoustilat Alle 100 hengelle 10 | Oulun Kokouskäsikirja

Vihiluodon kalaravintola

Liminganlahden luontokeskus

Kalaruokiin erikoistunut ravintola vain 15 minuutin päässä Oulusta. Ravintola panostaa kotimaisuuteen ja lähiruokaan. Kokoustilat n. 40 hlö:lle sekä saunakabinetti 10–15 hlö:lle. Ravintolasalissa voi järjestää jopa 100 hlö:n tilaisuuksia. Kokoukseen voi yhdistää kalaaiheisia ohjelmapalveluita. Puh. 08 521 2725 info@vihiluodonkala.fi www.vihiluodonkala.fi

Luontokeskuksesta löydät useita kokoustiloja 5–30 henkilölle, nykyaikaisen auditorion 80 henkilölle, 12 henkilön saunan sekä majoitustilat 27 henkilölle. Suomen hienoin lintuvesi, luonto ja upea lintuaiheinen näyttely rentouttavat kokouksen lomassa. Puh. 0400 565 040 Luontokeskus@liminganlahti.fi www.liminganlahti.fi

Nallikari Lomakylä

Oulu-laiva

Oulun taidemuseo ja monitoimitila Satula

Nallikarin upea tilaussauna Meriholsti sopii loistavasti illanistujaisiin, yritysjuhliin ja kokouksiin. Meriholstin kokoustila (max 25 hlö) on jaettavissa kahteen tilaan, jossa on kaksi saunaa sekä terassit. Kesällä 2016 valmistuva Villa Kippari sopii pienen ryhmän palavereihin; 92 m² huvilassa on iso oleskelutila keittiöineen, saunatilat, 3 makuuhuonetta ja terassi omalle pihalle. Puh. 044 703 1353 sales@nallikari.fi www.nallikari.fi

Oulu-laivan Kapteeninsalonki on mitoitettu 14 ruokailijalle, buffetista nauttimaan mahtuu n. 20 hlöä. Merimatkalla henkilömäärä max. 44. Kokoustila nykyaikaisin AV-välinein 25 henkilölle. Aluksen sauna on vuokrattavissa. Tilaa mieleisesi ateriat pitopalvelusta tai tuo omat ruoat ja juomat, räätälöimme tilaisuuteen ohjelmaa sopimuksen mukaan. Hyttimajoitus 18 hengelle. Puh. 046 5248 540 info.msoulu@gmail.com www.merellinenoulu.com

Vanha Paloasema

Maikkulan Kartano

Kierikkikeskus

Vanha Paloasema tarjoaa loistavat puitteet kokouksiin ja yksityistilaisuuksiin. Uniikit tilat neljässä kerroksessa sopivat erinomaisesti häiden, karonkkien ja muiden juhlatilaisuuksien tai kokousten järjestämiseen 10–90 henkilölle. Tarjolla ovat nykyaikaiset varusteet, esitystekniikka, tietoliikenneyhteydet, maistuvat tarjoilut ja ammattitaitoiset kokouspalvelut. Puh. 08 3123 255 sales.oulu@sokoshotels.fi www.vanhapaloasema.fi

Olipa kyse yritystilaisuudesta, kokouksesta, saunaillasta, syntymäpäivä- tai hääjuhlasta, kaikki onnistuu Maikkulassa vain vartin matkan päässä Oulun keskustasta. Viihtyisiä kokoustiloja, joista suurimpaan yhtenäiseen tilaan mahtuu tuolirivein 100 henkilöä. Kartanon eri tiloihin sopii yhteensä 200 kokousvierasta ja 500 juhlavierasta. Puh. 044 7403 550 maikkula@maikkulankartano.fi www.maikkulankartano.fi

Järjestä juhlasi tai kokouksesi luonnonrauhan ympäröimässä Kierikissä. Päärakennuksen auditorio tarjoaa ainutlaatuiset puitteet asiakastilaisuudelle, kokoukselle tai koulutukselle. Iijokikabinetti sopii 12 hengen kokouksiin. Tunnelmallinen ravintola sopii illanviettojen tai pikkujoulujen järjestämiseen. Kysy lisätietoja saunatiloista ja majoituspalveluista. Puh. 044 703 1335 myynti.luuppi@ouka.fi www.oulunluuppi.fi

Peuhun Kartano

Luotsihotelli

Peuhun tunnelmallinen kartanoalue sijaitsee vajaan 20 km päässä Oulusta. Sivurakennus, iso grillikota sekä upea rantasaunamme palvelevat teitä monipuolisesti erilaisten tapahtumien ja juhlien pitopaikkana. Kartano tarjoaa hyvät puitteet noin 200 vieraalle, erityisjärjestelyin hoidamme isommatkin tilaisuudet. Kauttamme saat cateringpalvelut, kuljetukset, ohjelmat ja aktiviteetit. Puh. 040 4858 750 info@peuhu.net www.peuhu.net

Villi Pohjolan Luotsihotelli sijaitsee Perämeren suurimmalla saarella, Hailuodolla. Majakan juurella, entisessä luotsiasemarakennuksessa toimiva kiehtova hotelli tarjoaa uskomattomat näkymät Perämerelle. Hailuotoon pääsee Oulunsalosta ilmaisilla lautoilla. Lauttaranta on 30 minuutin ajomatkan päässä hotellilta, Oulusta 62 km. Puh. 0306 502539 info@luotsihotelli.fi wildnordic.fi/fi/hailuodonluotsihotelli

Keskustan tuntumassa sijaitsevan taidemuseon kokoustila Satula tarjoaa tyylikkäät tilat monentyyppisten tilaisuuksien järjestämiseen. Tila sopii erinomaisesti esimerkiksi syntymäpäivien, kokousten tai koulutusten järjestämiseen max. 40 henkilölle. Käytössänne on nykyaikainen esitystekniikka, maistuvat tarjoilut ja kokousemännän- tai -isännän palvelut. Puh. 044 703 1335 myynti.luuppi@ouka.fi www.oulunluuppi.fi

Laajemmat kokoustilaesittelyt löydät

www.visitoulu.fi

www.visitoulu.fi | 11


Best Western Hotel Samantta

Rokuanhovi

Airport Hotel

Cumulus Oulu

Break Sokos Hotel Eden

Scandic Oulu

Hotelli Samanttassa on kokoustilat jopa 70 vieraalle sekä pienempiä noin 15 hengen neuvottelutiloja. Saunatilat antavat mahdollisuuden rennompaan neuvotteluun. Ravintolan ruokailukabinetti toimii myös mainiona kokoustilana. Kaikissa kokoustiloissa on ilmainen langaton Internet-yhteys. Puh. 08 343424 hotel@samantta.fi www.samantta.fi

Rokuanhovin jykevät hirsiseinät pitävät hyvin salaisuuksia. Pihapiirin soma Väentupa ja päärakennuksen kokous- ja juhlatila Karukko tarjoavat toimivat puitteet 30–80 hengen tilaisuuksiin, ja ikkunasta avautuva maisema rauhoittaa hektisenkin kokouspäivän kulkua. Rantasaunan Kammarissa tehdyt päätökset sinetöidään saunan pehmeissä löylyissä. Puh. 010 5014 420 www.rokuanhovi.fi sales@rokuanhovi.fi

4 km lentokentältä ja 10 km Oulun keskustaan. Airport Hotel tarjoaa rauhalliset puitteet kokouksille, koulutustilai­ suuksille ja juhlille. Hotellilla on 3 erilaista kokoustilaa, ryhmätyötiloja yhteensä 100 vieraalle ja kaksi saunaosastoa. Tilat ovat muunneltavissa yksilöllisten tarpeiden mukan. Puh. 08 5145 100 sales@airporthotel.fi www.airporthotel.fi

Kokoustilat pieniin tai jopa 180 henkilön tilaisuuksiin löytyvät Oulun Cumuluksesta. Hotellin monipuolisia kokoustiloja voidaan muunnella ja varustella tarpeen mukaan. Hotellin ravintola tarjoaa kokouksiin myös loistavat kokoustarjoilut. Puh. 08 882 7111 oulu.cumulus@restel.fi www.cumulus.fi

Sokos Hotel Eden sijaitsee Oulun Nallikarissa, meren rannalla upeiden ulkoilumaastojen ympäröimänä. Hotellissa on kokous- ja majoitustilojen lisäksi kylpyläosasto sekä laaja hyvinvointiosasto. Hotellin 13 kokoustilaa ovat helposti muunneltavissa erilaisiin kokouksiin ja tilaisuuksiin. Puh. 020 1234 603 myynti.eden@sokoshotels.fi www.sokoshotels.fi

Hotellissa on kymmenen modernia kokoustilaa 10–160 hengelle, niin kokous- kuin juhlakäyttöön. Hotellin yhteydessä olevan elokuvateatterin salit ovat myös varustettu ajanmukaisella kokoustekniikalla, joten ne soveltuvat jopa 409 hengen kokous- ja kongressikäyttöön. Puh. 09 47399 454 meeting.oulu@scandichotels.com www.scandichotels.fi

Merilän Kartano

Oulun Kiipeilykeskus

Ravintola Rauhala

Oulu Lines

Tiedekeskus Tietomaa

Teatteri Rio

Merilän Kartano on kokouksien ja juhlien hotelliravintola parhaimmillaan. Sijaitsemme 40 minuutin päässä Oulusta Oulujoen rannassa, VT 22:n varrella. Maaseutuhotellin historia ulottuu 1800-luvun kv-koskiveneturismiin, lohen kalastukseen sekä tervan kuljetukseen saakka. Nykyaikaisen hotellin huoneet on vasta päivitetty ja ravintola on kuuluisa hyvästä ruuastaan. Puh. 050 382 0206 merilan.kartano@utanet.fi www.merilankartano.com

Oulun Kiipeilykeskuksen kokoustilan pöydän ääreen mahtuu 24 henkilöä. Tilojen yhteydessä on sauna, kattoterassi ja palju grilleineen. Alvar Aallon suunnittelemassa tehdasrakennuksessa järjestät elämykselliset ja monipuoliset tapahtumat. Tilat mahdollistavat isommankin henkilömäärän erikoisjärjestelyillä. Puh. 045 180 1403 info@oulunkiipeilykeskus.com www.oulunkiipeilykeskus.com

Upeasta rakennuksesta, keskustan kupeesta löytyy useita eri tiloja, joten erikokoiset ryhmät ovat taloon enemmän kuin tervetulleita. Rauhalasta löytyy isompi sali sekä pienempiä kabinetteja nykyaikaisilla varusteluilla. Istuen tilaa on 100 hengelle. Herkulliset ja käsin tehdyt tarjoilut aina istuvasta illallisesta kevyempiin kokoustarjoiluihin. Puh. 0400 532 285 myynti@ravintolarauhala.fi www.ravintolarauhala.fi

M/S Alexandran ja M/S Angelinan tilat sopivat sekä kokouksiin että juhlatilaisuuksiin. M/S Alexandran tilat ovat parhaimmillaan 25–140 henkilölle. Ravintolasalissa on 125 ruokapaikkaa ja aurinkokannella 140 paikkaa. M/S Angelinan ruokasalissa on 85 ja aurinkokansilla noin 50 paikkaa. Tilaisuudet ja risteilyt järjestetään toiveiden mukaan. Puh. 040 528 2190, 050 408 2120 toimisto@oululines.fi www.oululines.fi

Tiedekeskus Tietomaan iso auditorio ja pienemmät kokoustilat varustuksineen mahdollistavat joustavasti erikokoiset kokoukset, asiakas- ja henkilöstötilaisuudet, koulutukset ja seminaarit. 210 paikkaisen auditorion, 24 hengen Mediatilan ja 24 hengen Tiedeluokan lisäksi ravintolan buffettilaisuuksiin sopii noin 200 henkilöä. Puh. 044 7031 335 myynti.luuppi@ouka.fi www.oulunluuppi.fi

Teatteri Rio on Oulun keskustassa sijaitseva 250-paikkainen teatteriravintola. Sen viihtyisä, klubimainen interiööri antaa mainiot puitteet niin juhlille, seminaareille ja vaikkapa ohjelmallisille illanvietoille. Onnistumista avittavat ystävällinen henkilökunta ja mainiot teknilliset näyttämövalmiudet. Puh. 050 595 1497 info@teatteririo.fi www.teatteririo.fi

Virpiniemen liikuntaopisto

Hotelli Iso-Syöte

Oulun kaupunginkirjasto

Uusi Seurahuone

Virpiniemen liikuntaopisto sopii erinomaisesti kokous- ja koulutustilaisuuksiin. Kokoustiloja löytyy pienistä ryhmätyötiloista 108 hengen auditorioon asti. Luonto ja uudenaikaiset liikuntatilat mahdollistavat mielenkiintoisen kokousohjelman. Majoitustiloja 1hh tasokkaisiin GolfStar huoneistoihin. Puh. 08 561 4200 info@virpiniemi.fi www.virpiniemi.fi

Hotelli Iso-Syöte on suosittu kokousten pitopaikka. Hotellissa on kolme laadukasta kokoustilaa, joista suurin on 100 henkilölle. Kolme ryhmätyötilaa ja 200-paikkainen maisemaravintola täydentävät tarjontaa. Kokous- ja saunatilat, ravintola sekä hotelli muodostavat toimivan kokonaisuuden. Puh. 0201 476 400 myyntipalvelu@isosyote.fi www.hotelli-isosyote.fi

Pääkirjaston Pakkalan sali on auditorio (168– 190 henkilöä), joka soveltuu erilaisten tapahtumien, kokousten ja koulutusten järjestämiseen. Pääkirjastolta löytyy lisäksi kaksi 12–20 hengen kokoustilaa. Kahvila Tarina palvelee kokousvieraita kirjaston ala-aulassa. Puh. 044 703 7315 sirpa.mahlakaarto@ouka.fi www.ouka.fi/oulu/kirjasto/kokoustilojen-varaukset

Uusi Seurahuone pitää sisällään nykyaikaisia juhla- ja kokoustiloja yli sata vuotta vanhassa rakennuksessa Oulussa. Tilat ovat entisöityjä, kauniita ja asianmukaista tekniikkaa myöten loppuun ajateltuja kokonaisuuksia. Asiakaspaikkoja kokoustiloissa on 10–160 henkilölle. Puh. 020 1432 200 myyntipalvelu@uusiseurahuone.com www.uusiseurahuone.com

Tuba – Food and lounge Vain kiven heiton päässä Oulun keskustasta, kierrätys- ja ekohenkinen, lähi- ja luomutuotteita suosiva kaiken kansan kulttuurikuppila. Yksi viihtyisä tila tarjoaa puitteet aamiaiselle, lounaalle, illalliselle, kokkikouluille tai kokouksille (max. 70–120 hlö). Meiltä myös tarjoilut mukaan tai pitopalveluna! Kerromme mielellämme lisää vaihtoehdoista. Puh. 040 081 8998 anne.mikkola@tuba.fi www.tuba.fi 12 | Oulun Kokouskäsikirja

Kokoustilat Alle 300 hengelle

www.visitoulu.fi | 13


Original Sokos Hotel Arina

Ukkohalla Ski-In kylä

Kulttuuritalo Valve

Kylpylähotelli Sani

Technopolis

Kauppakeskus Valkeaan avautuu huhtikuussa 2016 Original Sokos Hotel Arinan 6 täysin uutta kokoustilaa. Tilojen koko luokkamuodossa on 6–154 ja teatterimuodossa 250– 300 henkilöä. Suurin tila sopii myös illallisten järjestämiseen 120 henkilölle. Käytössäsi on uusin kokoustekniikka ja luovaan kokoukseen energisoivat tilat. Puh. 08 3123 255 sales.oulu@sokoshotels.fi www.sokoshotels.fi

Ukkohalla tarjoaa ainutlaatuiset kokouspuitteet Kainuun korkeimmilla vaaroilla. Kokoustilat sekä Saaga-areena mahdollistavat suurtenkin tapahtumien järjestämisen. Kokouksen ohessa voit nauttia Ski-in kylän palveluista; keilauksesta, Saunamaailmasta, hyvinvointipalveluista ja ohjatusta liikunnasta. Kokeile Saunamaailman 9 Saunan kokouspakettia! Puh. 08 748 500 miia.huovinen@ukkohalla.fi www.ukkohalla.fi

Valve on viihtyisä kulttuuritalo, joka toimii vanhassa, arvokkaassa, 3500 neliön rakennuksessa aivan keskustan ytimessä. Kulttuuritalo Valve tarjoaa persoonalliset puitteet tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Valveen vuokrattavina tiloina ovat muun muassa noin 150 hengen auditorio/sali, näyttämötiloja, kokoushuone, galleria ja elokuvateatteri. Puh. 044 703 7545 pauliina.eronen@ouka.fi www.kulttuurivalve.fi

Kylpylähotelli Sanista löytyy useita kokoustiloja 8–400 henkilölle sekä loistavat puitteet virkistys- ja työhyvinvointipäiville. Kylpylähotellin suurin tila, Aaltosali soveltuu jopa 400 henkilön tilaisuuksiin. Kokoustarjoilut tarjoillaan toiveiden mukaan joko kokoustilaan tai ravintoloihin. Puh. 08-4692500 myynti@kalajokiresort.fi www.kalajokiresort.fi

Tarjoamme ympäri Oulua yli 50 erikokoista, hyvin varusteltua kokoustilavaihtoehtoa 4–200 hengen tilaisuuksiin. Tilojemme joukossa on auditorioita, sauna- ja edustustiloja, koulutuksiin soveltuvia tiloja sekä perinteistä kokoustilaa. Tarjonnastamme löytyy myös upeita ravintolasaleja noin 100–1200 osallistujan tilaisuuksiin. Puh. 040 450 4013 kokous@technopolis.fi www.technopolis.fi/kokoustilat

Lapland Hotel Oulu

Ravintola Nallikari

Ouluhalli

Oulun kaupunginteatteri

SuperPark elämyskeskus

Lapland Hotel Oulusta löytyy 12 hyvin varusteltua kokoustilaa, joiden lisäksi Ravintola Oulasta tuttu makumaailma on tuomassa lisämaustetta tapahtumiin. Valittavinasi ovat kaikki vaihtoehdot koko päivän kokouksista aina juhlahuoneiston upeisiin illalliskattauksiin. Ravintolamme muuntautuu vaivatta yli 300 vieraan illallistilaksi tai 600 henkilön cocktail-tilaisuuteen. Puh. 08 880 100 sales.oulu@laplandhotels.com www.laplandhotels.com

Tarjoamme korkeatasoiset puitteet kokouksille ja kongresseille. Nykyaikainen kokoustekniikka ja muuntautuvat tilat mahdollistavat erilaiset tapahtumat pienistä palavereista aina 300 hengen tilaisuuksiin. Ulkoalueita hyödyntäen saadaan tilaa jopa 2000 henkilön tapahtumiin. Ravintola on jaettavissa 4 kokoustilaan, 2 ravintolaan sekä yhdistettävissä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Puh. 044 515 1710 myynti@ravintolanallikari.fi
 www.ravintolanallikari.fi

Ouluhallissa järjestetään vuosittain useita massiivisia messuja ja tilaisuuksia. Isossa kokoushuoneessa järjestyvät 100 henkilön tilaisuudet ja pienempi kokoushuone soveltuu noin 20 henkilölle. Ouluhallin kiinteässä katsomossa on 800 ja lisäkatsomossa 700 istumapaikkaa sekä 4500 tuolia. Puh. 044 7038 101 jari.leviakangas@ouka.fi www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/ouluhalli

Meiltä löytyy tiloja jopa 1000 vieraalle messuja, konferensseja ja pienempiä tilaisuuksia varten. Käytettävissä on uusin teatteritekniikka valoineen ja äänentoistoineen sekä ammattitaitoinen naulakko- ja vahtimestarihenkilökunta. Teatteriravintola järjestää herkut helposti yli 1000 vieraalle. Puh. 0300 472 333 (0,51 €/min) arja-liisa.lansineva@ouka.fi www.teatteri.ouka.fi

SuperPark on monipuolinen keskus kokousten ja tykypäivien viettoon. Elämyskeskus tarjoaa huikeat mahdollisuudet pienten ryhmien kokouksista jopa 1500 hengen tilaisuuksiin. Päivän kruunaa vauhdikas puistoseikkailu. Puh. 050 4131 655 johanna.heffernan@superpark.fi www.superpark.fi/oulu

Energia Areena

Jatulin liikuntakeskus

Oulun Musiikkikeskus

Energia Areena eli Oulun jäähalli on monipuolinen tapahtumakeskus, jossa järjestyvät suuretkin messut, konsertit ja tilaisuudet. Katsomopaikkoja hallissa on yli 6600, joista istumapaikkoja on lähes 4800. Jäähalli on osa aivan keskustan tuntumassa sijaitsevaa Raksilan urheilukeskusta. Puh. 044 7038 101 jari.leviakangas@ouka.fi www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/oulun-jaahalli

Vapaa-ajankeskus Jatulin tilat soveltuvat erinomaisesti suuriin juhliin, messuihin, näyttelyihin ja muihin tilaisuuksiin. Suuri sali pitää sisällään kaksi esiintymislavaa ja 600 istumapaikan lisäksi sinne on mahdollista saada 400 lisäpaikkaa irtotuoleilla. Kerrallaan sali vetää jopa 1200 henkilöä. Puh. 044 703 8101 jari.leviakangas@ouka.fi www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/jatulin-liikuntakeskus

Oulun Musiikkikeskus on vireä kulttuurin ja koulutuksen keskus Oulussa. Musiikkikeskus on erinomainen paikka erilaisille kokouksille, kongresseille ja suurille juhlatilaisuuksille. Madetojan monipuolisessa salissa paikkoja on yli 800 vieraalle ja Musiikkikeskuksen tiloissa on mahdollista järjestää jopa 1200 vieraan cocktail-tilaisuus. Puh. 044 703 7221 virpi.lankela@ouka.fi www.oulunmusiikkikeskus.fi

Kokoustilat Alle 500 hengelle

Rokua health & spa

Pohjankartano

Lasaretti

Kylpylähotellin 12 erilaista kokoustilaa ja kolme tunnelmallista tilaussaunaa kabinetteineen mukautuvat pienten ryhmien palaverihuoneista 400 henkilön konferenssien tiloiksi. Tilaisuuksien onnistumisen takana ovat upea sijainti sekä hyvinvointi-, liikunta- ja elämyspalvelut. Puh. 020 7819 200 myynti@rokua.com www.rokua.com

Oulun keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta Pohjankartanon koulurakennuksen 470-paikkaisesta juhlasalista löydät puitteet seminaareille, koulutuksille, juhlatilaisuuksille ja näytöksille. Salissa on ajanmukainen kokous-, ääni- ja valotekniikka. Aulatiloissa palvelee Oulu-opiston opiskelijat ry:n kahvio. Puh. 044 703 9108 masi.junkkari@ouka.fi

Historiallisesta Lasaretista löytyy kaikki, mitä kokous tai tunnelmallinen juhla kaipaa onnistuakseen.  Modernilla esitystekniikalla varustettujen tilojen lisäksi saatavilla on ensiluokkaiset tarjoilu- ja majoituspalvelut. Kestävä kehitys otetaan huomioon kaikessa toiminnassa, hotelli on joutsenmerkitty. Puh. 020 757 4700 lasaretti@lasaretti.com www.lasaretti.com

14 | Oulun Kokouskäsikirja

Kokoustilat Yli 500 hengelle

www.visitoulu.fi | 15


Upeat puitteet mahdollistavat ikimuistoisen kokouksen

Hyvät unet mahdollistavat onnistuneen tapahtuman.

Maikkulan Kartano

Kokouksia kartanomiljöössä Oulujoen rannalla, noin 6 km päässä Oulun keskustasta, aukeaa aito 1800-luvun kartanomiljöö lähes alkuperäisellä pihapiirillä. Maikkulan Kartano tarjoaa upean kokonaisuuden kokouksille, juhlille ja virkistystapahtumille.

K

ruununvouti Lilljeqvistin rakennuttama kartanoalue ja sen rakennukset ovat arvokkaita suojelukohteita, joiden historiallista loistoa kunnioitetaan ja ylläpidetään huolellisesti hoitaen. Kartanon 1830-luvulta peräisin oleva päärakennus Liiteri, sen lasikatteinen terassi sekä lukuisa määrä muita tunnelmallisia tiloja tarjoavat upeat puitteet erilaisien tilaisuuksien järjestämiseen. Kartanon miljööseen sopivat uudisrakennukset on tehty täydentämään olemassa olevia tiloja ja palveluita. Liiteriin vastikään lisätty ilmastointi viilentää tilan kesällä ja pitää pakkasen loitolla talvella. Näin myös terassi palvelee talvisissa tilaisuuksissa entistä paremmin.

Elämyksiä kartanossa Kartanon korkeatasoinen keittiö valmistaa maukkaat ateriat kotimaisista, lähiseudun tuottajien puhtaista raaka-aineista. Kauniissa ympäristössä, Oulujoen rannalla sijaitseva tilausravintola tunnetaankin erinomaisesta ruoasta ja hyvästä palvelusta. Jokirannan ainutlaatuinen savusauna on unohtumaton elämys. Maikkulaan voi tehdä myös tervavenematkan kaupungista. Pihapiirissä voi nauttia kisailuista tai kalastusohjelmista - vaikkapa pilkkikilpailun merkeissä. Upeat puitteet mahdollistavat ikimuistoisen kokouksen, ruokailuineen ja aktiviteetteineen.

Maikkulan Kartanon pihapiirissä ovat: • Kartanon päärakennus n. 100 hegelle • Upeita saleja, joista suurin on enintään 50 henkilön Iso sali. Pienempiä ovat Pietarilainen sali sekä Kustavilainen sali. Jokisalista aukeaa kaunis jokimaisema ja Flyygelisalissa on tilaa upealle buffetille sekä tietysti flyygeli vieraiden käytössä • Tunnelmalliset Väentupa ja Fredrikan talo • Elämyksien Lohikellari & Siikapirtti • Lohikellari on saunarannan moderni koko-

16 | Oulun Kokouskäsikirja

ustila ja sen yläkerran Lohisali viihtyisä 16 henkilön ruokailutila isoine maisemaikkunoineen • Siikapirtin avotulella nautittu nokipannukahvi maistuu varmasti kaikille • Liiteri & lasikatteinen terassi, 100 henkilön seminaareihin, illallistilaa jopa 400 vieraalle • Upeat saunat saunarannassa: Savusauna, Korsusauna ja Lohisauna ja lisäksi Fredrikan talon sauna

www.visitoulu.fi | 17


Lasaretti tarjoaa toimivia, tunnelmallisia kokouksia

Lasaretti Vanhanajan tunnelmaa, nykyaikaisia kokouspalveluja

Lasaretti yhdistää miellyttävästi uutta ja vanhaa. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä ympäristö ja vanhat rakennukset yhdessä modernien kokouspalvelujen ja -tekniikan kanssa tarjoavat onnistuneita tilaisuuksia idyllisessä ympäristössä. Lasaretti toimii kulttuurihistoriallisella alueella Lasaretinsaaressa, lähellä Oulun keskustaa. Lasaretin historia yltää aina 1600-luvulle saakka. Upeat kunnostetut rakennukset tarjoavat tunnelmalliset puitteet kokouksille ja tapahtumille.

Tiesitkö? • Vuonna 1828 rakennettu Kilstupa eli Ståhlberg-sali on yksi Oulun vanhimmista rakennuksista ja se on toiminut muun muassa leipomona, erityisosastona ja sairaalan henkilökunnan asuntona. • Pääosin vuonna 1849 valmistunut D-talo toimi aluksi sotasairaalana. • Lasaretin ravintola Virta on palkittu rotissöörikilvin ja sen maittava ruoka on maankuulu.

18 | Oulun Kokouskäsikirja

• Naima Kurvisen kabinetti on sisustettu olohuoneeksi ja sen nojatuolit sopivat mainiosti rentoihin ideointipalavereihin. • Kunnostettu Lasaretinsaari palkittiin vuonna 2005 ”Vuoden ympäristörakenne” -palkinnolla, joka on tunnustus korkeatasoisesta ja monipuolisesta ympäristön suunnittelusta ja rakentamisesta.

Lasaretinsaaren upea luonto ja ulkoilumahdollisuudet ihastuttavat ympäri vuoden. Saaren rauhasta kävelee halutessaan keskustan vilinään. Aivan vieressä toimivat myös Oulun taidemuseo, Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo.

Laadukas Lasaretti Lasaretti tarjoaa kaikki palvelut yhdestä paikasta. Kokoustilavalikoimasta löytyy pieniä ja sieviä huoneita intiimeihin tilai-

suuksiin tai suurempia, näyttäviä saleja aina 350 hengen tapahtumiin. Palkittu ravintola Virta taikoo vieraille maukkaat tarjoilut. - Lasaretissa hoidetaan myös vaativat ja kansainväliset kongressit ammattitaidolla, kokousjärjestelyt saavat paljon kiitosta. Huomioimme asiakkaiden toiveet ja pyrimme palvelemaan kaikki asiakkaat niin, että he poistuvat Lasaretista tyytyväisinä, kertoo Lasaretin viestintäpäällikkö Virpi Mäkitalo. Laadukas Lasaretti tarjoaa vanhanaikaista tunnelmaa, historiallisia tiloja, modernin kokoustekniikan, maukkaita herkkuja ja ammattitaitoisen henkilökunnan.

www.visitoulu.fi | 19


Technopoliksen asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluun.

Hyvät unet mahdollistavat onnistuneen tapahtuman. ”Hyvin toimiva puhelinvaraus ja joustava palvelu kiireellisissä tilanteissa.”

Technopolis Viiden tähden palvelua Oulun laajin valikoima monipuolisia kokoustiloja yhdistettynä ystävälliseen ja ammattitaitoiseen palveluun. - Joskus asiakkaat tarvitsevat tiloja nopeasti, jopa samalle päivälle. Monipuolisen ja laajan tilavalikoiman ansiosta voimme tarjota ratkaisuja ja vaihtoehtoja heti. Kokoustilojen lisäksi meillä on myös videoneuvottelu- ja saunatiloja sekä auditorioita aina 200 henkil��ön asti, kertoo Sanna Autio, Technopoliksen palvelukoordinaattori. Technopolis on ottanut Oulun haltuun ja tarjoaa alueen suurimman kokoustilavalikoiman viidellä erinomaisella sijainnilla: Kontinkangas/Peltola, Laanila, Lentokentäntie, Linnanmaa ja Ydinkeskusta. Technopoliksen suosion takana on nimenomaan asiakas-

Technopolis

TOP 3

20 | Oulun Kokouskäsikirja

1. Parasta palvelua. Avoin ja auttavainen palvelu takaa sen, että tilaisuudet onnistuvat ja odotukset ylittyvät.

2. Monipuolisimmat tilavaihtoehdot. Oulun monipuolisin ja laajin kokoustilavalikoima pitää sisällään 50 neuvotteluhuonetta, 2 videoneuvottelutilaa, 4 auditoriota ja 6 saunatilaa.

lähtöisyys ja erinomainen palvelu, jotka tekevät asiakkaista tyytyväisiä. Technopolis auttaa kaikissa järjestelyissä, kuten kokoustarjoiluissa, tarjoamalla av-tukea tai markkinointiapua. Tarvittaessa käytössä on erillinen tapahtumatiimi, joka räätälöi tilaisuuden ja ohjelman asiakkaan toiveiden mukaan. - Työntekijämme ovat iloisia, rehellisiä ja aitoja ihmisiä. Haluamme tarjota jokaiselle asiakkaalle viiden tähden palvelua ja ylittää heidän odotuksensa, kertoo Autio. Vuoden 2013 asiakaskyselyissä Technopoliksen kokousvieraiden asiakastyytyväisyys oli 92 %.

3. Tavoitettavuus. Henkilökuntamme on aina tavoitettavissa ja kyselyihin vastataan kahden tunnin kuluessa. Myös tilat ovat hyvin tavoitettavissa joko julkisilla kulkuneuvoilla tai omalla autolla. Tilojen yhteydestä löytyy myös parkkipaikkoja.

www.visitoulu.fi | 21


Lue lisää kattavasta majoitusvalikoimasta

www.visitoulu.fi

Virpiniemen liikuntaopisto

Airport Hotel Oulu Majoitushuoneiden lukumäärä 40.

Majoitushuoneiden lukumäärä 40.

Majoitushuoneiden lukumäärä 24.

Laadukas majoitus

kaupungin sykkeessä tai metsän siimeksessä

O

luita. Laadukkaat huoneet, hyvä ja ystävällinen palvelu sekä Oulun miellyttävä ilmapiiri takaavat onnistuneen yöpymisen. Hotellit ovat uusia ja täyttävät konferenssivieraiden tasokkaat toiveet.

Ydinkeskustan korkeatasoiset hotellit majoittavat kokousvieraat aivan kaupungin sykkeeseen, lähelle palve-

Majoittumalla keskustan humusta hieman etäämmälle pääsee tutustumaan esimerkiksi Oulun seudun merelliseen luontoon tai Nallikarin rantoihin. Oulussa ja sen lähialueilla on runsas valikoima hotelleja, hostelleja, lomahuoneistoja ja mökkejä.

ulun majoitustarjonta on laadukasta ja monipuolista. Huonehinnat ovat kohtuullisia verrattuna moniin kotimaisiin ja eurooppalaisiin kokouskaupunkeihin. Suurin osa hotelleista tarjoaa konferenssiasiakkaille erikoishintoja ja huonehintaan sisältyy lähes aina aamiainen. Oulun majoituskapasiteetti on mittava, lähes 3500 vuodepaikkaa.

22 | Oulun Kokouskäsikirja

Best Western Hotel Samantta

Lasaretti

Hotelli Iso-Syöte

Rokua health&spa

Majoitushuoneiden lukumäärä 49.

Majoitushuoneiden lukumäärä 66.

Majoitushuoneiden lukumäärä 146.

Break Sokos Hotel Eden

Cumulus Oulu

Scandic Oulu

Majoitushuoneiden lukumäärä 170.

Majoitushuoneiden lukumäärä 207.

Majoitushuoneiden lukumäärä 214.

Original Sokos Hotel Arina

Nallikari Lomakylä / Poiju Villat

Rokuanhovi

Majoitushuoneiden lukumäärä 260.

(valmistuu kesäkuussa 2016) Majoitushuoneiden lukumäärä 24 huvilaa.

Majoitushuoneiden lukumäärä 24 huvilaa, mökkejä 10.

Merilän Kartano

Hotelli Apollo

Lapland Hotel Oulu

Majoitushuoneiden lukumäärä 12.

Majoitushuoneiden lukumäärä 70.

Majoitushuoneiden lukumäärä 160.

Oulun alueella on lähes 3500 vuodepaikkaa. Kylpylähotelli Sani

Luotsihotelli

Majoitushuoneiden lukumäärä 97.

Majoitushuoneiden lukumäärä 20.

www.visitoulu.fi | 23


Kokouspalvelutoimiston käyttämisen hyötyjä • • • • • • • • • • •

Oikeat asiat hoidetaan oikeaan aikaan Optimoitu riskinhallinta Kustannussäästöt Ammattilaistyökalut ja ohjelmistot käytössä Luotettavat järjestelmät Laaja alihankintaverkoston tuntemus Sopimusneuvotteluosaaminen Laajojen kokonaisuuksien hallinta Oikea raportointi Taloushallinto ja maksuliikenne hoidetaan oikein ja täsmällisesti Konsultointi järjestelyprosessin aikana

Kokouspalvelutoimistot tarjoavat paikallistuntemusta ja rautaista ammattitaitoa

K

onferenssipalvelutoimistojen ammattitaito kattaa erittäin laajan osaamiskokonaisuuden, paljon enemmän kuin vain kokouspalvelun. Paikalliset kokouspalveluyritykset tuntevat kaupungin ympäristöineen ja ovat erikoistuneet kokousten järjestämiseen juuri Oulussa. Kokouspalveluyritykset järjestävät erilaisia kokonaisuuksia valiten niihin sopivat majoituspalvelut, kokouspaikat ja oheisohjelmat. Konferenssin tai kongressin järjestäminen on useiden kuukausien, joskus jopa vuosien työ. Ammattimaiset kongressitoimistot (PCO, Professional Congress Organizer) tuntevat haku- ja järjestelyprosessin sekä paikallisella tasolla juuri oikeat ihmiset ja päättäjät - tämä tuo korvaamatonta tietoa ja apua konferenssin järjestäjälle.

24 | Oulun Kokouskäsikirja

Kokouspalvelut

Go Arctic!

RTG Sales Oy

Oulu Convention Bureau

Go Arctic! tarjoaa kokonaisvaltaiset kokous- ja tapahtumajärjestelyt niin pieniin kuin suuriinkiin tapahtumiin. Toteutamme kokousjärjestelyt, oheisohjelmat, illalliset sekä pre ja post tourit ammattitaidolla ja asiakasta kuunnellen. Vahva paikallistuntemuksemme takaa aitoja oululaisia kokemuksia yrityksesi arkeen ja juhlaan. Puh. 08 415 27770 info@goarctic.fi www.goarctic.fi

RTG Sales Oy tarjoaa kaiken kattavaa ammattitaitoista apua erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja suunnitteluun. Järjestämme kongressit, kokoukset, tiimipäivät tai toiveesi mukaisen tapahtuman joko kokonaan tai osittain. RTG Sales Oy toimii niin valtakunnallisten kuin kansainvälistenkin tapahtumien järjestelyapuna kokoluokkaan katsomatta, myös Suomen rajojen ulkopuolella. Puh. 010 389 2207 myynti@rtgsales.fi www.rtgsales.fi

Toimimme BusinessOulun viestintä- ja markkinointitiimissä. Kehitämme ja markkinoimme Oulua kokous-, kongressi- ja tapahtumakaupunkina ja olemme yrityksille ja yhteisöille oikea kumppani, kun suunnitelmissa on kokoontua Oulussa. Autamme tapahtuman hakuprosessissa, tilojen ja majoituksen alustavissa varauksissa, markkinoinnissa sekä oheisohjelmien suunnittelussa. Puh. 044 7031 323 conventionoulu@oulu.com ocb.fi

www.visitoulu.fi | 25


Kongressien asiantuntija tekee olosi mukavaksi Oulussa

Kongressien asiantuntija Oulussa

OCB voi auttaa sinua...

• konferenssin tai tapahtuman hakuprosessissa. • konferenssin markkinoinnissa: mm. videot, esitteet, kartat ja kaupungin markkinointimateriaali. • tilojen, majoituksen ja kuljetuksen ennakkovarauksissa. • sosiaalisen ohjelman, post- ja pretourien ideoinnissa ja suunnittelussa. • järjestäjien tutustumisvierailuissa. • muussa markkinoinnissa tapauskohtaisesti. www.ocb.fi

Oulu Convention Bureau (OCB) tarjoaa puolueetonta asiantuntija-apua ja neuvontaa kokouksen, kongressin, kansainvälisen konferenssin tai muun tilaisuuden järjestäjälle. OCB on Oulun kaupungin virallinen kokous- ja kongressitoimisto, joka on osa BusinessOulun viestintä- ja markkinointitiimiä. OCB markkinoi ja kehittää Oulua kokouskaupunkina, jotta kotimaisten ja kansainvälisten kongressien ja osallistujien määrä jatkossa kasvaa. Monitieteellisen yliopiston ja vahvan tutkimusyhteisön ansiosta Oulussa järjestetään joka vuosi useita tieteellisiä kongresseja. OCB on mukana kokousten ja tapahtumien hakemisessa Ouluun, tarjoaa suunnittelu- ja konsultointiapua, esittelee kaupunkimme vahvuuksia, tarjoaa markkinointiapua ja etsii vaihtoehtoja kokouksen tai kongressin toteuttamiseksi. OCB toimii tiiviisti verkostojen ja toimijoiden yhdistäjänä ja tarjoaa asiakkailleen yksit-

26 | Oulun Kokouskäsikirja

täisten ratkaisujen sijaan kokonaisen Oulupaketin. OCB:llä on kokemusta yhteistyöstä kokous- ja kongressielinkeinon kanssa sekä vahvat paikalliset verkostot. Asiakkaita ovat tieteentekijät, järjestövaikuttajat, eri organisaatiot, tapahtumanjärjestäjät sekä yritykset ja yhteisöt. Myös harrastustoiminta tuo kaupunkiimme monenlaisia tapahtumia. Oulu Convention Bureaun asiantuntijapalvelut ovat puolueettomia ja veloituksettomia. www.ocb.fi sivuilta löydät lisätietoa Oulu Convention Bureaun palveluista, kongressikalenterin sekä hyödyllisen tietopankin, josta löytyy kongressijärjestäjän muistilista, budjettipohja ja hakemusmalli.

www.visitoulu.fi | 27


Eventours

Finnature

Go Arctic!

Eventours suunnittelee ja toteuttaa ryhmille erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia avaimet käteen -periaatteella Oulussa ja lähialueilla. Kattavat ohjelmapalvelut voidaan yhdistää useisiin erilaisiin tapahtumiin. Kauttamme järjestyvät safarit, liikunnalliset ohjelmapalvelut, esiintyjät, luennoitsijat, kokkikurssit, mukavat tilat saunoineen... Puh. 040 761 1466 sales@eventours.fi www.eventours.fi

Yksi Suomen vanhimmista lintu- ja valokuvausmatkailuyrityksistä vie kokousvieraat rennosti luontoon. Opi kuvaamaan ammattioppaiden johdolla, lähde linturetkelle kaupungin puistoihin tai rakenna ryhmähenkeä leikkimielisessä bongauskilpailussa. Ohjelma onnistuu Oulun seudulla missä vain. Puh. 045 129 4264 info@finnature.fi www.finnature.fi

Go Arctic! tarjoaa kokonaisvaltaiset kokous- ja tapahtumajärjestelyt. Tuotamme ohjelmapalvelut vahvalla ammattitaidolla opastetuista kaupunkikierroksista koskenlaskuun, tiimikisoista teemaillallisiin. Verkostomme kattaa myös kokouksen oheen innostavan luennoitsijan tai kevyen välipalan ja illanviettoon laadukkaan esiintyjän. Puh. 08 415 27770 info@goarctic.fi www.goarctic.fi

Oulu Safarit

Virpiniemen liikuntaopisto

Moments

Tutustu Oulun seudun ohjelmapalveluihin, elämyksiin ja tapahtumiin

www.visitoulu.fi

Ohjelmapalvelut Elävä keskusta ja kesytön korpi

Oulu on täynnä elämyksiä

S

opisiko kokouksenne yhteyteen vauhdikas kelkkasafari, leppoisa jokiristeily tai rentouttava savusauna? Oulun seutu tarjoaa unohtumattomat puitteet elämykselliselle kokoukselle.

Pienimuotoinenkin kokous jää parhaiten mieleen, kun siihen yhdistetään jotain erityistä. Oulussa on paljon vaihtoehtoja ja alueella toimivat ohjelmapalveluyritykset järjestävät ohjelman toiveidenne mukaan. Oli kyseessä sitten vireää kaupunkikulttuuria hamuavat

28 | Oulun Kokouskäsikirja

kokousvieraat tai luonnon rauhaa kaipaavat kokouskävijät, Oulusta löytyy sopivanlainen elämyspaketti kaikkiin tarpeisiin. Vilkas kaupunkikulttuuri, monipuolinen tapahtumatarjonta ja houkuttelevat ravintolapalvelut tarjoavat keskustan ytimessä mukavaa tekemistä kokousvieraille. Oulua ympäröivä upea luonto ja meri sekä vaihtuvat vuodenajat tarjoavat omat eksoottiset mahdollisuutensa kokousten ohessa tapahtuville aktiviteeteille ja verkostoitumiselle.

Oulu Safarit järjestää tiimiaktiviteetteja ympärivuotisesti. Valikoimista löytyy monipuoliset aktiviteetit ryhmien tilaisuuksiin – olipa sitten kyseessä henkilöstön virkistyspäivät, mukavaa tekemistä kokousten lomassa tai liikeneuvottelujen vauhdittaminen. Luontoretket, melonta- ja tervaveneretket, erilaiset tiimikisat sekä hauskat seikkailut järjestetään luotettavien oppaiden ohjaamana. Puh. 040 761 1466 sales@eventours.fi www.eventours.fi

Virpiniemen liikuntaopistolta löydät puitteet kokous- ja koulutustilaisuuksien järjestämiseksi. Kokoustiloja löytyy pienistä ryhmätyötiloista 120 hengen auditorioon asti. Luonto ja uudenaikaiset liikuntatilat mahdollistavat liikunnallisen ohjelman liittämisen kokous­ohjelmaan. Majoitustilat yhden hengen huoneista 10 hengen huoneistoihin. Puh. 08 561 4200 info@virpiniemi.fi www.virpiniemi.fi

Upeita hetkiä ilmassa! Kuumailmapallolento on taatusti unohtumaton ilmailukokemus, joka sopii kaikille, myös korkeanpaikankammoisille. Retki kestää noin 3–4 tuntia, josta ilmassa ollaan noin tunti. Ryhmän optimikoko on 4–8 henkeä. Puh. 040 50 888 00 myynti@moments.fi www.moments.fi

Leijakoulu Lappis

Oulun kiipeilykeskus

Hotelli Iso-Syöte & Safaris

Oulu tarjoaa huikeat merelliset ulkoilumahdollisuudet. Meidän kanssa pääset tutustumaan Oulun jokisuistoon leppoisasti SUP-lautaillen, kokeilemaan tuulen voimaa leijasurffaten ja purjelautaillen tai hakemaan vauhtia vesillä kaapeli wakeboardingissa. Voimme rakentaa kokouspäivän tauolle nopeaa toimintaa tai koko virkistyspäivän kestävän kokonaisuuden. Ota yhteyttä, järjestämme teille aktiviteettia, joka jää mieleen! Puh. 041 433 8602 harri.rautava@lappis.fi www.lappis.fi

Tule kokeilemaan seinäkiipeilyä yhdessä Suomen suurimmista ja monipuolisimmista kiipeilykeskuksista! Korkeimmat kiipeilyseinämme kohoavat 16 m korkeuteen. Kiipeilykokeiluun et tarvitse aiempaa kokemusta. Myös kiipeilyvarusteet ja opastuksen saat paikan päällä. Tiloissamme on myös kattoterassilla ja paljulla varustettu kokous- ja saunatila.

Hotelli Iso-Syöte ei ole vain hotelli, vaan myös safarihotelli. Kaikki ohjelmapalvelut – moottorikelkkasafarit, porotilavierailut, huskysafarit, lumikenkäretket, pilkkiretket, erämaailtamat ja ryhmäohjelmat – voi ostaa suoraan hotellilta. Räätälöidyt ohjelmapalvelut tilauksesta jopa 150 hengelle. Luomme ainutlaatuisen elämyksesi täällä Iso-Syötteellä! Puh. 020 147 6400 www.hotelli-isosyote.fi myyntipalvelu@isosyote.fi

Puh. 045 180 1403 info@oulunkiipeilykeskus.com www.oulunkiipeilykeskus.com

www.visitoulu.fi | 29


Kuljetuspalvelut

Ketterä kuljetuspalvelu takaa mukavan matkan

O

ulussa etäisyydet ovat lyhyitä, joten siirtyminen paikasta toiseen onnistuu nopeasti ja mukavasti. Oululaiset kuljetusliikkeet tarjoavat monipuolisesti palveluitaan sekä suurten että pienten ryhmien liikuttamiseen. Matkustusmukavuudesta pitävät huolen korkealuokkainen kalusto ja kielitaitoiset kuljettajat. Ja mikä tärkeintä, kohteeseen saavutaan aina lämminhenkisen sekä ammattitaitoisen asiakaspalvelun saattelemana. Jos matka Oulun seutukohteeseen on pidempi, voi kokousasioita hoitaa halutessaan jo matkalla, sillä valikoimassa on nykyaikaisella kokoustekniikalla varustettuja ajoneuvoja. AV-laitteet mahdollistavat powerpointtien ja videoiden näyttämisen autoihin asennetuilta näytöiltä, mikä kuljettaa kokousta sekä matkaa mukavasti eteenpäin.

30 | Oulun Kokouskäsikirja

Europcar

Sixt Autovuokraamo

OTP Travel

Saat meiltä juuri tarpeisiisi sopivan kuljetusratkaisun näppärästä kaupunkiautosta 9-paikkaiseen minibussiin tai 17-paikkaiseen linjaautoon. Tavarasiirtoihin kalustossamme on laaja valikoima pakettiautoja ja kuorma-autoja. Ammattitaitoinen henkilökuntamme Oulussa palvelee Sinua lentoasemalla, keskustassa ja Äimärautiolla. Autamme tekemään kokousmatkastasi vieläkin sujuvamman. Puh. 0403 062 871 oulu@europcar.fi www.europcar.fi

Sixt on yksi johtavista autovuokraamoketjuista, joka toimii yli 100 maassa ja 4000 toimipisteessä. Autokalustostamme löytyy edullisia autoja niin pienille kuin suuremmillekin kokouskuljetuksille kahden hengen autoista 9 henkilön minibusseihin. Varauksen voit tehdä helposti ja nopeasti verkkosivuiltamme www.sixt.fi. Puh. 0200 111 222 rent@sixt.fi www.sixt.fi

Tervetuloa korkealaatuiselle matkalle nykyaikaisella bussi- ja taksikalustollamme, joka koostuu 63:sta 5–68 henkilön autosta. Hoidamme myös suuret ja vaativat kuljetuskokonaisuudet. Olemme virallinen matkanjärjestäjä. OTP Travel huolehtii matkasi järjestelyiden onnistumisesta ja viihtyvyydestäsi matkan aikana kaikin keinoin. Taksikuljetus: 08 100 60 (0,33€/puhelu + ppm), taksit@otptravel.fi Bussikuljetus: 0200 222 66 (1,18€/puhelu + ppm), tilaus@otptravel.fi www.otptravel.fi

Huiput

V.Alamäki Oy

Huiput järjestää asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjä tilausmatkoja erilaisiin matkakohteisiin. Huiput hoitaa vaivatta suurtenkin kongressien kaikki kuljetukset. Viihtyisä ja siisti kuljetuskalusto sekä ammattitaitoiset kuljettajat varmistavat laadukkaat matkat niin koti- kuin ulkomaille. Kuljetuskalusto koostuu 30:sta 9–59 henkilön nykyaikaisesta turistibussista. Puh. 044 565 9500 info@huiput.fi www.huiput.fi

Alamäki Oy tarjoaa tilausajoa niin kotimaahan kun ulkomaillekin matkanjärjestäjän oikeuksin. Meiltä järjestyy matkat, majoitus, ruokailut sekä esimerkiksi leirikoulut toiveittesi mukaan yli 90 vuoden kokemuksella ja ajanmukaisella kalustolla. Puh. 045 873 6226 tai 044 562 9115 info@v-alamaki.fi www.v-alamaki.fi

Lue lisää korkealuokkaisista kuljetuspalveluista osoitteessa

www.visitoulu.fi

www.visitoulu.fi | 31


Asiakaspalvelua parhaimmillaan Aitoja kohtaamisia Oulussa

O

ulu tunnetaan maailmalla hyvästä palvelusta ja rautaisesta ammattitaidosta. Kaupungissa on kaikki tarvittavat palvelut, ja kokousalan asiantuntijat auttavat konferenssien ja kokousten järjestäjiä löytämään parhaat ratkaisut. Oululaisasenne näkyy huolellisissa järjestelyissä, vieraanvaraisuudessa ja onnistuneissa tapahtumissa. Aidot ja rehelliset oululaiset ottavat kokousvieraat vastaan hyväntuulisena ja pitävät lupauksensa. Oulu on luotettava ja aito kokouspaikka, jossa kokousjärjestäjien toiveet kuunnellaan, kokoukset toteutetaan ammattitaidolla ja vieraista pidetään huolta. Oululaiset kohtaavat vieraansa aidosti, rennolla ja hyväntuulisella palveluasenteella, mukavaa Oulun murretta puhuen.

Tapahtumia Oulussa Kongressikalenteri kokoaa Oulun seudun tapahtumat yhteen paikkaan. Tutustu ajankohtaiseen kokous- ja tapahtumalistaukseen osoitteessa www.businessoulu.com.

Otteita Kongressikalenterista • • • • • • • • • • • • • • •

4.–6.2.2016 11.2.2016 27.4.2016 20.–22.5.2016 25.–26.5.2016 10.–12.6. 2016 15.–18.6.2016 20.–25.6.2016 12.–14.8.2016 21.8.2016 22.–26.8.2016 13.–16.9.2016 1.10.2016 5.–6.10.2016 18.–20.11.2016

• • • •

Helmikuu, 2017 POLAR BEAR PITCHING Toukokuu, 2017 POHJOINEN TEOLLISUUS 2017 -TAPAHTUMA 12.–15.6.2017 EUCNC 2017 -KOKOUS Lokakuu, 2017 6. TEOLLISUUS SUMMIT

• 8.–9.6.2018

32 | Oulun Kokouskäsikirja

OPO-päivät 2016 Fulbright Arctic Symposium Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla SF-Caravanin liittokokous 2016 Pohjoinen Teollisuus 2016 Vasemmistoliiton 8. puoluekokous 9th International Workshop on Osteoarthritis Imaging ISO C++ Standards Committee Meeting Suomen Leipuriliiton vuosikokous Chaîne des Rôtisseurs Finland eCAADe 2016, 34th Annual Conference EUROSIM 2016 - The 9th EUROSIM Congress on Modelling and Simulation MAOL ry:n syyskoulutuspäivä 2016 TeollisuusSummit ’16 Suomen Partiolaisten jäsenkokous

Lions-liiton vuosikokous

www.visitoulu.fi | 33


Kokoustilat Vertaile vaihtoehtoja ja löydä tilaisuuteenne sopiva kokoustila Lue lisää osoitteessa www.vitisoulu.fi

u ko Ko

sp

a

t ärä t * ee elu to mä en s t i n i alv huon e l t l p do h a y il tie ill ola us a s eri n t t t a i t y e n t jo ck te a vi oj uv Yh Til Ist Ra Co Te Ma

a ikk

o mu

Alle 100

u ko Ko

sp

a

a ikk

t ä rä t * ee elu to mä en s t i n i alv huon e l t l p do h a y il tie ill ola us a s eri n t t t a i t y e n t jo ck te a vi oj uv Yh Til Ist Ra Co Te Ma o mu

Alle 300 -

www.vihiluodonkala.fi

Uusi Seurahuone

160

250

160

7

x

-

x

6

www.liminganlahti.fi

Original Sokos Hotel Arina

250

450

120

6

x

260

www.sokoshotels.fi

x

28

www.nallikari.fi

Ukkohalla

150

300

150

4

x

300

www.ukkohalla.fi

-

8

www.merellinenoulu.com

2

x

-

www.vanhapaloasema.fi

Kulttuuritalo Valve

150

300

80

9

x

-

www.kulttuurivalve.fi

200

10

x

1

www.maikkulankartano.fi

Technopolis

200

1200

600

56

x

-

www.technopolis.fi/kokoustilat

50

3

x

16

www.oulunluuppi.fi

Ravintola Nallikari

200

2000

300

5

x

-

www.ravintolanallikari.fi

100

40

2

x

41

www.samantta.fi

Merilän Kartano

150

180

100

4

x

12

www.merilankartano.com

90

60

4

x

24

www.rokuanhovi.fi

Lapland Hotel Oulu

180

600

350

12

x

160

www.laplandhotels.com

Peuhun Kartano

150

200

150

3

x

2

www.peuhu.net

Rokua health&spa

400

600

150

12

x

136

www.rokua.com

Vihiluodon kalaravintola

40

60

100

3

x

Liminganlahden luontokeskus

80

200

170

5

Nallikari Lomakylä

-

-

-

2

Oulu-laiva

26

44

14

3

Vanha Paloasema

96

96

80

Maikkulan kartano

90

400

Kierikkikeskus

80

80

Best Western Hotel Samantta

70

Rokuanhovi

80

+ 10 mökkiä

huoneistoa

huvilaa

www.uusiseurahuone.com

Airport Hotel Oulu

80

48

80

3

x

40

www.airporthotel.fi

Oulun taidemuseo

40

120

-

3

x

-

www.oulunluuppi.fi

Tuba – Food and lounge

90

90

70

1

x

-

www.tuba.fi

Oulun Kiipeilykeskus

40

60

24

4

-

-

www.oulunkiipeilykeskus.com

Pohjankartano

470

-

250

2

x

-

masi.junkkari@ouka.fi

Luotsihotelli

40

120

100

1

x

20

wildnordic.fi/fi/hailuodon-luotsihotelli

Hotelli Lasaretti

350

350

250

10

x

49

www.lasaretti.com

Kylpylähotelli Sani

300

400

220

12

x

97

www.kalajokiresort.fi

Alle 300

Alle 500

Virpiniemen liikuntaopisto

120

-

-

3

x

24

www.virpiniemi.fi

Yli 500

Cumulus Oulu

180

-

-

6

x

207

www.cumulus.fi

Ouluhalli

-

7000

4500

-

x

-

Break Sokos Hotel Eden

200

450

250

13

x

170

www.sokoshotels.fi

www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/ ouluhalli

Scandic Oulu

160

150

150

10

x

214

www.scandichotels.fi

Oulun kaupunginteatteri

900

900

550

4

x

-

www.teatteri.ouka.fi

Oulu Lines

140

-

125

-

x

-

www.oululines.fi

Energia Areena (Oulun jäähalli)

6641

-

-

-

-

-

www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/ oulun-jaahalli

Tiedekeskus Tietomaa

210

200

96

5

x

-

www.oulunluuppi.fi

SuperPark elämyskeskus

1200

1400

700

12

x

-

www.superpark.fi/oulu 

Teatteri Rio

250

-

-

1

x

-

www.teatteririo.fi

Oulun Musiikkikeskus

816

1200

460

-

-

-

www.oulunmusiikkikeskus.fi

Hotelli Iso-Syöte

100

150

80

3

x

66

www.hotelli-isosyote.fi

Jatulin liikuntakeskus

1200

-

-

-

-

-

Ravintola Rauhala

100

180

150

6

x

-

www.ravintolarauhala.fi

www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/ jatulin-liikuntakeskus

Oulun kaupunginkirjastomaakuntakirjasto

190

190

-

3

-

-

www.ouka.fi/oulu/kirjasto/ tilojen-varaukset

34 | Oulun Kokouskäsikirja

*) Kokoustilat on jaoteltu suuruusluokkaan Teatterimuodon koon perusteella

www.visitoulu.fi | 35


Oletko järjestämässä kokousta tai kongressia? Pyydä tarjous www.visitoulu.fi/fi/kokous+kongressi/tarjouspyyntolomake Tarjouspyyntölomakkeen täyttämällä lähetät tarjouspyynnön yhdellä kertaa usealle Oulun seudulla toimivalle palveluntarjoajalle, jotka voivat auttaa sinua tilaisuuden järjestämisessä.


Oulun kokouskäsikirja