Page 1

FISKE FISKE Friluftsliv Friluftsliv Fellesskap Fellesskap

Reiseguide for Namdalen 2016


VELKOMMEN


1

Velkommen til Namdalen! Sterke naturopplevelser står i kø når du besøker Namdalen: Fra den mektige fjellheimen i øst – via skogkledde heier og elvedaler med landets beste laksefiske – til øyriket og storhavet i vest. Men Namdalen er så mye mer: Her finner du ekte og kortreiste matopplevelser av høy klasse. Sterke kulturopplevelser rundt neste sving. Og felleskap. I Namdalen kommer du tett på det meste.

VELKOMMEN VELKOMMEN

FISKE Friluftsliv Fellesskap


HVOR?

2

HA

VET

STRIKSV

EIEN

NA

MS

EN

bテクrgefjell

Jテ連

FV17 KY

N

KE OR S

overhalla

lseid

da nam

trondheim

n or

ge

eur

o pa


3

HVOR?

DETTE er namdalen Hvor er Namdalen? Namdalen utgjør den nordligste halvdelen av Nord-Trøndelag fylke. Landskapet strekker seg fra skjærgården i Flatanger, Vikna og Leka, via Namsos og Grong til Lierne, Røyrvik og Børgefjell ved svenske-grensa. Du kan reise til Namdalen med båt, fly, tog eller langs landeveien. Veibeskrivelser og rutetabeller finner du på side 80-87.

INNHOLD fiske 4 friluftsliv 24 fellesskap 46 MAT & overnatting 76 veibeskrivelse & rutetabell 80 kart 88


FISKE FISKE

4

SHUTTERSTOCK/OX.


5

Forventninger. Det er det alt handler om. Den neste storfangsten venter på deg i Namdalen. I et stille fjellvann. I elva som flyter sakte mot fjorden. I storhavet utenfor. I Namdalen finner du alt dette. Bare ett kast til… Namdalen henter sitt navn fra en av landets ypperste lakseelver – Namsen. I Namdalen har fiske i ferskvann og saltvann dannet grunnlaget for bosetning og næringsaktivitet i flere tusen år. I våre dager er Namdalen reisemål for hobbyfiskere på alle nivåer. Alle med én ting til felles: Forventinger.

FISKE FISKE

VISIT FISKE NAMDALEN


FISKE FISKE

6

Fjellfiske i Børgefjell nasjonalpark – fjellørretens rike Børgefjell er fjellørretens rike. Her kan du vandre mellom mengder av fiskerike fjellvann på jakt etter ørretdrømmen. Simskardvatnet og Orvatnet er blant de mest betydningsfulle fiskevannene, og i nasjonalparken har også elvene Namsen og Vefsn sine utspring. Børgefjellkortet gir rett til fiske med stang i hele nasjonalparken og Austre Tiplingen landskapsvernområde. Nasjonalparken er med enkelte unntak lite tilrettelagt for overnatting i hytte. Børgefjell passer derfor for vante fjellfolk som overnatter på egen hånd.

Lierne nasjonalpark – fantastisk fjellfiske Lavfjellsområdene i Lierne nasjonalpark er kjent for svært gode fiskemuligheter. Her venter et utall førsteklasses fiskevann og milevis med elver på deg. I de aller fleste fjellvannene finnes ørret, og i noen vann også røye. Mange av fiskevannene er lett tilgjengelig – og her kan du være helt sikker på å slippe unna trengselen. I Lierne er det nemlig flere vann enn det er mennesker… Nordlikortet dekker deler av nasjonalparken, og gir deg tilgang til attraktivt fiske i sjøer, fjellvann og elver. Via Lierne Fjellstyre kan du leie hytte flere steder inne i nasjonalparken. Fjellstyret leier også ut båt i flere vann.

Blåfjella og Skjækerfjella – fjellfiske i spektakulære omgivelser Blåfjella og Skjækerfjella nasjonalpark er en av de største nasjonalparkene i landet, med et allsidig landskap med alt fra spennende urskog til ville høyfjell. I dette vidstrakte eldoradoet kan du gjerne vandre uforstyrret i dagesvis. Finn fram til et av de mange fjellvannene, og du vil raskt finne bitevillig ørret og røye.


7

FISKE FISKE

F

KJARTAN TRANA

Vil du vite mer? www.visitborgefjell. com

Røyrvik C

KJARTAN TRANA

Vil du vite mer? www.nasjonalparken.no

Lierne

Vil du vite mer? Les mer om Blåfjella og Skjækerfjella i Friluftslivdelen av denne reiseguiden, eller besøk www.nasjonal parken.no

Lierne

KJARTAN TRANA

N


FISKE FISKE

8

Gjeddefiske i Lierne – variert meny Med hele seks fiskearter «på menyen» er Kvesjøen i Lierne en godt bevart hemmelighet blant de mest pasjonerte sportsfiskerne i Skandinavia. Her kan du fiske etter kanadarøye, røye, ørret, harr, lake og gjedde. De som hvert år tar turen til Kvesjøen kan vente seg praktfulle eksemplarer og muligheter til å få rekordfisk på kroken. Pluss de gode historiene, selvsagt. For du skulle sett den som glapp…

Fiskeveien Krokom – Namsos – fra fjell til fjord Fiskeveien er en idyllisk reiserute mellom Krokom i Sverige og Namsos i Norge. Reiseruten byr på uendelige naturopplevelser, jakt- og fiskemuligheter. Ruten går langs vakre fjellvann og verdenskjente lakseelver, fra skogsbygd og vill fjellnatur i Krokom og Lierne, via frodige daler i Grong og Overhalla, til storslagen atlanterhavskyst i Namsos. Fisket kan oppleves fra båt eller land, med garn eller stang, i stille vann eller brusende stryk. Overnattingsmulighetene er like varierte; med gode muligheter til teltcamping, bobil- og caravanovernatting, koselige fjellhytter og innbydende hoteller med helpensjon.

Ørretfiske i Namsskogan – mange valgmuligheter Øverst i Namdalen venter friluftseldoradoet Namsskogan på deg. Med sine mer enn 800 vatn og 35 elver er området et mekka for pasjonerte sportsfiskere – og et ideelt utgangspunkt for barnefamilier og nybegynnere. Med Namsskogankortet får du tilgang til hele herligheten! Namsen – elvenes dronning – har sitt utspring i kommunen. I denne delen av elva finnes en utmerket ørretstamme, og den unike namsblanken. Mesteparten av dette varierte området forvaltes av Namsskogan Fjellstyre, som er blant de fjellstyrene i Norge som satser mest aktivt på utleie av hytter. Du finner hele 17 innbydende fjellstyrehytter rundt om i fjellheimen, i tillegg til en mengde robåter.


9

FISKE FISKE

L

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer om fiske i Kvesjøen? www.fiskeveien.com

Lierne H

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer? www.fiskeveien.com

Lierne grong overhalla namsos R

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer? Les mer i Friluftslivseksjonen i denne reiseguiden eller besøk www.visitnamsskogan. no

namsskogan


FISKE

10

Laksefiske i Namsen – elvenes dronning Namsen – elvenes dronning – springer ut fra Store Namsvatnet i Røyrvik kommune, før den slynger seg 229 kilometer gjennom majestetisk og storslagen natur mot utløpet i Namsos. Blant entusiaster fra inn- og utland er Namsen en av landets aller mest ettertraktede storlakselver. Både båtfiske og fiske fra elvebredden har lange tradisjoner. Grunneierne langs elva kan by på et rikt utvalg av tilbud for både den pasjonerte og den som vil ta sine første kast. Langs elva finner du et økende antall steder gir deg «full pakke» med overnatting av høy standard, delikate matopplevelser, tilgang til eksklusive laksevald og tilrettelegging av aktiviteter, natur- og kulturopplevelser. Du kan også kjøpe rimelige fiskekort hvis du vil kjenne på spenningen som Namsen byr på. I Namsen går startskuddet for laksefisket 1. juni. Fra 5. – 8. august arrangeres Namsen Laksefestival, med blant annet fiskekonkurranse, triatlon og konserter på programmet.

Namsen Laksakvarium – nærkontakt med storlaksen Ønsker du en solid innføring i villaks og laksefisket i Namsen? Da bør du legge turen innom Namsen Laksakvarium, som ligger like ved E6 i Grong kommune. Med den mektige Fiskumfossen som nærmeste nabo kan du besøke laksestudioet, hvor du får se levende laks på vei opp laksetrappa. Med tilrettelagte fiskeplasser og flere natur- og kulturstier i nærheten, er Namsen Laksakvarium et perfekt utgangspunkt for lakseopplevelser i Namdal. Laksebuffeten du får i restauranten er et høydepunkt i seg selv. Laks i alle former gjør matopplevelsen til en kulinarisk nytelse. Inne i museet får lærer du mer om laksefiskets historie, blant annet gjennom en rikholdig utstilling av historiske fiskeredskaper.


11

FISKE

A

grong overhalla namsos

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.grongfritid.no Her f책r du oversikt over alle mulighetene.

E

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.namsenlaks akvarium.no

grong


FISKE

12

Ørretfiske i Grong – ett kort, mange muligheter Med Grongkortet får du tilgang til innlandsfiske i så å si hele Grong kommune. Innenfor kommunegrensene finner du over 500 fiskevann og flere små og store elver. Fiskeslag er i hovedsak ørret og røye. Grongkortet omfatter alle private grunneierlag, kommuneskogen, samt Nordre Bangsjøen- og Brennmoen statsallmenning. I tillegg til stangfiske er det også tillatt med oter- og garnfiske i enkelte vann. Kortet gjelder ikke for lakseførende deler Namsen, Sanddøla og Nesåa (se «Laksefiske i Namsen»). Grong kommune byr på en usedvanlig variert natur, med ville fjell, vidstrakte vidder og frodige elvedaler. Med ett kort får du tilgang til hele herligheten!

Laksefiske i Sanddøla – prinsessen i Namsenvassdraget I Grong sentrum møtes to av landets beste lakseelver. Namsen er mest kjent, men stadig flere får øynene opp for sideelva Sanddøla. Den lakseførende delen av Sanddøla er særlig populær for fiske fra land. I de nedre delene av elva finner du dessuten to mektige fosser – Formofossen og Tømmeråsfossen – som byr på spennende og utfordrende fiskeplasser. Sanddøla innbyr til fiske i fred og ro. Bruk tid til å utforske elva, og du vil fort oppdage spennende stryk, høler og djuprenner som ikke er så lett å legge merke til ved første øyekast. Her biter fisken…

Laksefiske i Bjøra – idylliske omgivelser Bjøra er en klassisk lakseelv som bukter seg rolig forbi storgårder og innbydende kulturlandskap før den flyter ut i Namsen. Elva er hjem for de største laksene i Namsenvassdraget, og karakteriseres av entusiaster som en av Norges aller fineste lakseelver. Elva byr på varierte muligheter for fiske både fra land og båt – mange av sportsfiskerne som hvert år reiser til Bjøra foretrekker ett- eller tohånds fluestang, men det er også mulig å bruke sluk eller mark. Bjøra er også kjent for sitt svært gode sjøørretfiske.


13

FISKE

I

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.grongfritid.no

grong J

KJARTAN TRANA

Vil du vite enda mer om hvor fisken biter? www.grongfritid.no

grong M

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.visitnamdalen.no

overhalla


FISKE

14

Laksefiske i Høylandsvassdraget – variert fiske Høylandet kan by på mer enn revy og galskap. Området kan også skilte med en hel liten bukett av førsteklasses lakseelver. Høylandsvassdraget omfatter elvene Søråa, Eida, Flakken og Flåttelva. Søråa er den lengste av elvene i Høylandsvassdraget, med en lakseførende lengde på om lag 20 kilometer. Store deler av elva renner rolig gjennom områdets velpleide kulturlandskap. Her fiskes det hovedsakelig fra land. Søråa er en meget flott flueelv, og kanskje særs fin for fiske med ett-hånds fluestang. Gjennomsnittslaksen i Søråa ligger på mellom fire og fem kilo. Eida har en lakseførende strekning på om lag 1 kilometer. Dette er en veldig rask elv hvor det fiskes med både sluk og flue fra land. Også her kan du forvente laks mellom fire og fem kilo.

Elve- og fjordfiske i fantastiske Salen – fjell og storhav I de senere år har aktiv og systematisk forvaltning ført til at Salen i dag byr på spennende utfordringer for fritidsfiskere. I de mange fjellvannene kan du prøve deg på den store fjellørreten. Området har i tillegg to lakseførende elver – Salsvassdraget og Opløelva – som er populære blant sportsfiskere. Sistnevnte elv renner gjennom tettstedet Salsbruket, og har et betydelig innsig av laks som på spennende opplevelser for interesserte fiskere. Den nederste delen av elva er tilrettelagt for sportsfiske ved å etablere terskler som skaper fiskehøler og stryk. I vest grenser Salen mot Follafjorden og storhavet. Omgivelsene er med andre ord velegnet til å kombinere innlandsfiske med fjordfiske. I Salen tilbyr Utmarkscompagniet innholdsrike fiskeopplevelser med overnatting i flere tilrettelagte utmarksgårder.


15

FISKE

Q

Q

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.visitnamdalen.no

høylandet

O

WWW.JAKT-OG-FISKE.NO

Vil du vite mer? Les mer i Friluftsliv-seksjonen i denne reiseguiden eller besøk www.jakt-og-fiske.no

nærøy fosnes


FISKE

16

Visningsanlegg for laks – kystkultur i tre akter Vil du oppleve Namdalskystens skjærgård, fantastiske naturomgivelser – og samtidig lære noe nytt? Kystmuseet Norveg og havbruksselskapet SalmoNor forteller historien om norsk havbruk og viser fram moderne kystkultur i praksis. Opplevelsen starter med utstillingen «Landet med det store havet utenfor» i Kystkultursenteret Norveg. Her får du et innblikk i kystkultur gjennom elleve tusen år og den moderne havbruksnæringas rolle som matprodusent for kresne ganer verden over. Den påfølgende båtturen om bord i SalmoNors nye, hurtiggående og komfortable båt er en opplevelse i seg selv. Her får du oppleve havet og Namdalskystens storslagne imponerende skjærgårdsidyll. Vel framme på sjøanlegget blir du ønsket velkommen av røkteren og du vil få mulighet til å komme ned på mærkanten. Slik kommer du tett på livet i lakseanlegget og de hundretusenvis av laksene som svømmer i havet under deg. Røkteren forteller og svarer mer enn gjerne på spørsmål. Kanskje får du håndfôre laksen?

Nordøyan – der landet slutter og havet begynner Langt vest i havet ligger Nordøyan. Tre øyer, som gjennom alle tider har vært en utpost og havn for fiskere. Her har folk skaffet seg et utkomme av naturrikdommen som omkranser øyene. I pakt med naturen har de kunnet brødfø seg selv, og sine familier, av de godene som havet gir. I dette fredede fiskeværet kan du overnatte i autentiske rorbuer. På Nordøyan har du storhavet og de rike fiskefeltene på Namdalskysten rett utenfor bryggekanten. I tillegg til havfiske tilbys også havrafting, guiding og en rekke andre aktiviteter. Du trenger heller ikke egen båt for å komme deg til Nordøyan – i juli og august kan du ta hurtigbåten «Foldafjord» fra Namsos. Vel framme venter guide, butikk, kortreiste fiskekaker, kaffe og vafler på deg. Fra det gamle postkontoret kan du sende kort til venner og familie med eksklusivt Nordøyan-stempel. Nordøyan, med sine øyer og sitt hav, kan vanskelig beskrives, det må bare oppleves. Du drar ikke uberørt fra denne naturperlen. Langt fra land og folk, men tett på havet, fisken og naturkreftene.


17

FISKE

P

nærøy VIKNA

WWW.KYSTMUSEETNORVEG.NO

Vil du vite mer? www.kystmuseet norveg.no

ANNE GRETE WALAUNET

Vil du vite mer? www.nordoyan.no

WWW.NORDOYAN.NO

B

VIKNA


FISKE

18

Hasvåg – tett på storhavet Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor både pasjonerte havfiskere og familier på ferie kommer tilbake til Hasvåg i år etter år. Her rusler livet avgårde i sitt eget bedagelige tempo, i et naturskjønt og åpent kystlandskap. Fra båt kan du prøve deg på stortorsken – eller på kveite, sei, uer eller noen av de andre delikatessene som skjuler seg under vannskorpa. Hasvåg Fritid leier ut leiligheter som ligger usjenert til i nærhet til både kaianlegg og ei idyllisk badestrand. Ved flytebrygga finner du seks utleiebåter og sløyebenker under tak. Hver leilighet disponerer i tillegg låsbar bod til klær og fiskeutstyr, samt en fryser på 400 liter.

Sør-Gjæslingan – et fredet ferieparadis Helt ut mot det beryktede havstykket Folla finner du Sør-Gjæslingan. I tidligere tider var dette det største og viktigste fiskeværet sør for Lofoten. I våre dager er øyværet et fredet ferieparadis hvor du virkelig kan finne roen i autentiske omgivelser. Her kan du gjøre som fiskerne og overnatte i en sjarmerende rorbu. Utenfor veggene kan du oppleve det gamle fiskeværets karakter og sjarm. Foruten rorbuene er fiskehjell, fiskemottak, væreierbolig, butikk, fiskarheim, salteri og trandamperi bevart for ettertiden. Slik kan du utforske livet slik det var da Viknafisket var hovednæringen for folket på Namdalskysten. Sør-Gjæslingan er tilgjengelig med hurtigbåt fra både Namsos og Rørvik.

Skjærgårdsfiske i Vikna – blant 6000 øyer Med utgangspunkt i det restaurerte handelsstedet Løvøen gård kan du senke skuldrene i en maritim og historisk atmosfære. Løvøen gård er med sine ti innbydende leiligheter også utgangspunktet for opplevelser blant Viknas 6000 øyer, holmer og skjær. Skjærgårdseldoradoet byr på mektige naturopplevelser, med kritthvite strender, trange sund og åpent hav. Øygruppen er et eldorado for fuglekikkere, og byr i tillegg på fantastiske fiskemuligheter. Hver av de ti utleiebåtene har moderne navigasjonsutstyr og ekkolodd slik at det er enkelt å finne frem til fiskestedene. De beste rådene får du av lokalbefolkningen, som alltid vet hvor storfisken biter. Kast loss!


19

FISKE

K

VISIT NAMDALEN

Vil du vite mer? www.hasvaag.no

flatanger D

KYSTMUSEET NORVEG

Vil du vite mer? www.kystmuseet norveg.no

vikna G

TORGER RAMFJORD

Vil du vite mer? www.lovoengard.net

vikna


fiske G

P

3

B

EIEN

Q YSTRIK SV

D

Jテ連

FV17 K

FISKE

20

overhalla M

H K

I

E A J

id

lse a d nam

O


21

FISKE

børgefjell F

NA MS

EN

1

R

L

C N


FISKE

22

Namsskogan Fjellstyre

3

7890 Namsskogan +47 41 55 81 76 / namsskogan@fjellstyrene.no www.namsskogan-fjellstyre.no 550.000 dekar utmark med supre muligheter for ørretfiske sommer som vinter. Mange flotte utleiehytter på www.inatur.no.

Løvøen Gård Farm

2

Lauvøyvågveien 4, 7900 Rørvik +47 950 83 345 / frode@lovoengard.net www.lovoengard.net Idyllic, traditional farm and trading post at Lauvøya in Vikna. Welcome to an impressive facility with a wonderful atmosphere – perfect for families, couples, cyclists and anglers. from NOK 980 per day/2-8 pers/NOK 3900 per w. NOK 850 per day/NOK 4500 per week Løvøen gård

Nordøyan

Nordøyan PB 93, 7900 Rørvik post@nordoyan.no +47 95 79 70 77/90 50 98 85 www.nordoyan.no

1

Nordøyan, der landet slutter og havet begynner. Et besøk som gjør noe med en, ingen kommer uberørt tilbake fra denne kystperlen vest i havet. Benytt sjansen til å besøke dette unike fredede fiskeværet nå i sommer. Ta turen med ”Foldafjord” på lørdager. Plassbestilling : 41 51 36 22


23

FISKE


FRILUFTSLIV 24


25

Det sitrer gjerne litt ekstra i kroppen når entusiastene snakker om Namdalen. Det er ikke så rart. Med tre nasjonalparker, en spektakulær kystlinje og et stort antall andre storslagne områder er det mye som handler om jakt, fiske og andre naturopplevelser i Namdalen. Men du trenger slett ikke være pasjonert villmarksekspert for å sette pris på alt Namdalen har å by på. Her er det mer enn nok å velge i for barn og voksne – fra merkede turstier, sykkelruter langs idylliske landeveier og ypperlige muligheter for padling, roing og båtliv. Opplevelsene begynner like utenfor ytterveggen.

FRILUFTSLIV

VISIT FRILUFTsliv NAMDALEN


FRILUFTSLIV

26

Børgefjell nasjonalpark – barsk og vakker Høye topper og mjuke daler. Ville stryk og langstrakte heier. Eventyrlige muligheter for jakt og fiske. Velkommen til Børgefjell nasjonalpark. I øst finner du vidstrakte heier og runde topper, i vest høye tinder og djupe daler med botnbreer og fjellvatn, mens det i sør er flere ville stryk og vakre fosser. Her finner du også Norges eneste levedyktige bestand av fjellrev, i tillegg til jerv, gaupe og bjørn. Jaktmulighetene domineres av rype- og småviltjakt. Med sitt alpine terreng og til tider skiftende værforhold passer Børgefjell nasjonalpark aller best for pasjonerte friluftsentusiaster. Det er ikke tilfeldig at vante fjellfolk reiser til Børgefjell for å finne den ultimate sjelero.

Med pedalkraft i Indre Namdal Kom tett på natur, vakre kulturlandskap og severdigheter langs merkede sykkelruter. Her bestemmer du tempoet selv, og fra sykkelsetet kommer du virkelig tett på den varierte og storslagne naturen i Indre Namdal. Rutene er fra 4 til 25 kilometer lange, og du finner 20 av de i hver av kommunene i Indre Namdal.

Hanshelleren – unikt klatreparadis Flatanger har så langt vært kjent for havørnsafari og sportsfiske. Nå har flere av verdens beste klatrere fått øynene opp for området; nærmere bestemt den gedigne klatreveggen Hanshelleren. Her finner du et enormt overheng som gjør at du alltid kan klatre på tørt og mosefritt fjell. Flere av verdens beste klatrere har allerede tatt turen til Strøm i Flatanger for å la seg utfordre av en av de hardeste klatrerutene i verden – en såkalt 9a-rute. I dag finnes det rundt 40 klatreruter av varierende vanskelighetsgrad i Hanshelleren, og til sammen kan du velge blant mer enn 150 ruter for buldring og klatring på naturlig sikring i nærområdet.


27

KJARTAN TRANA

Lierne H

røyrvik Lierne namsskogan grong høylandet

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer om ruter og hvor du kan leie sykkel? www.grongfritid.no

G

TORE KRISTIAN AUNE

Vil du vite mer om klatreruter og overnattingsmuligheter? www.climbflatanger.com

flatanger

FRILUFTSLIV

L Vil du vite mer? www.visitnamdalen.com


FRILUFTSLIV

28

Blåfjell og Skjækerfjella nasjonalpark – kontrastenes rike Velkommen til en av Norges største nasjonalparker. Velkommen til et fantastisk turterreng med et enestående planteliv og fantastiske jaktmuligheter. Velkommen til Blåfjell og Skjækerfjella! Nasjonalparken er kjent for sin rike bestand av rype og skogsfugl. Elg kan også jaktes. Dalene og liene er hjortens og rådyrets domene, og gjennom kameralinsa kan du også få jerv, gaupe og bjørn på «skuddhold». Området er dessuten ideelt for fuglekikkere – her kan du se våtmarksfugler, rovfugler og ugler. Store deler av nasjonalparken består av lave fjell og snilt terreng. Et rikt utvalg av merkede stier gjør Blåfjell og Skjækerfjella til et ypperlig utgangspunkt for familieturen. Kontrastene møter du blant annet ved Midtiklumpen, som strekker seg 1333 meter over havet. For lengre turer er det godt å vite at det finnes flere overnattingsmuligheter. Turistforeningen stiller Holden Fjellgård og Skjækerdalshytta til selvbetjent disposisjon, og det er også flere andre overnattingsmuligheter.

Lierne nasjonalpark – rikt og variert Lierne nasjonalpark byr på et mangfoldig dyre- og planteliv i uberørt natur – en perfekt boltreplass for alle som er glade i jakt, fiske og friluftsliv. Landskapet er også en fantastisk utstilling av hvordan istida preget området. Nasjonalparken er preget av lave og åpne fjellområder, med unntak av fjellpartiet Hestkjølen, som strekker seg opp mot 1300 moh. Det varierte landskapet er habitat for en rekke fuglearter, særlig vadere, ender og lommer. Her kan du observere både boltit, svømmesnipe og fjelljo. Dessuten gir området med sitt villmarkspreg godt livsgrunnlag for arealkrevende arter som jerv, gaupe og bjørn. Dessuten finner du en rekke kulturminner som vitner om områdets samiske tilknytning og arv. Nasjonalparken er også et sikkerstikk for deg som setter pris på sopp og bær i overflod. Området er godt egnet til turgåing, men det er få merkede stier og åpne hytter. Både i og utenfor nasjonalparken har Lierne fjellstyre hytter som det er mulig å leie. Fjellstyrene leier ut båt i flere vann.


29

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.nasjonalparken.no

Lierne

O

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.nasjonalparken.no

Lierne

FRILUFTSLIV

N


FRILUFTSLIV

30

Namsskogan – friluftseldorado på toppen av Namdalen Namsskogan ligger lengst nord i Namdalen, ved grensa til Nordland og med ei arm inn i Børgefjell nasjonalpark. Her møtes du av et variert villmarksterreng bestående av dype daler, skogkledde lier og høyfjellsområder. I Namsskogan er dessuten naturopplevelsene lett tilgjengelig fra skogsbilveier og stier. Rundt halvparten av utmarksarealet i kommunen er statsgrunn. Her forvalter Namsskogan Fjellstyre bruksretter for små- og storviltjakt. Fjellstyret har hele 17 utleiehytter, og disse gir deg et fantastisk utgangspunkt for minnerike jakt- og friluftsopplevelser.

Grongtur – noe for alle Grongtur består av 20 merkede turstier som gjør det enkelt å oppdage den storslåtte og varierte naturen i Grong kommune. Her finnes det turmål som passer for alle: Noen av turene er lange, andre er korte. Noen av turene tilbakelegger du til fots, mens andre også passer med sykkel eller ski som framkomstmiddel. Turpakken består av en brosjyre i lommeformat som viser de ulike rutene inntegnet på kart. Du finner også GPS-koordinater, vegbeskrivelser for å komme seg til startpunktene og en beskrivelse av turene.

Tømmeråshøla – Norges råeste naturlige badeanlegg Det er naturen selv som er arkitekten bak det som muligens er Norges fineste badeanlegg i friluft. Den særegne badeplassen Tømmeråshøla ligger i elva Sanddøla, like ved Grong sentrum. Her kan du boltre deg i fossestryket eller la deg føre med strømmen nedover langs en spektakulær sklie som er formet i berget. Nedenfor fossen kan du bade og sole deg i rolige omgivelser.


31

FRILUFTSLIV

Q

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.namsskoganfjellstyre.no

namsskogan C

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer? www.grongfritid.no

grong F

KRISTIAN NESSER

Vil du vite mer? www.grongfritid.no

grong


FRILUFTSLIV

32

Kanopadling i Grong Med over 500 innsjøer og mange små og store elver er Grong et eldorado for alle som vil oppleve stillheten mellom åretakene. Mange velger Finnbursvatnet fritidsområde eller Brusvatnet for padleturer i flotte naturomgivelser. Begge innsjøene er tilgjengelig med bil og godt tilrettelagt for en dag i det fri. Grong fritidssenter tilbyr utleie av et rikt utvalg av båter, kanoer og flyteplagg til både sportsfiskere og andre friluftsentusiaster.

Småviltjakt i Grong Med sine store skog- og fjellområde er Grong et eldorado for småviltjegere. Kommunen er godt organisert i utmarkslag, i tillegg kan du jakte på kommunens to statsallmenninger. Med sin varierte natur trenger du ikke å lete lenge etter gode terreng for jakt på storfugl, orrfugl, li- og fjellrype og hare. I Grong kan du og dine venner leie eget jaktterreng i en avgrenset periode, eller kjøpe «vanlig» jaktkort.


33

FRILUFTSLIV

E

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer? www.grongfritid.no

grong K

KJARTAN TRANA

Vil du vite mer om jaktmulighetene i Grong? P책 www.grongfritid.no finner du oversikt over omr책de, jakttider, kvoter og priser. God jakt!

grong


FRILUFTSLIV

34

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten Utforsk flott og spennende kystnatur i ditt eget tempo! Med sykkel kommer du tett på kritthvite sandstrender med krystallklart hav, irrgrønne kulturlandskap og et spennende og variert dyre- og fugleliv. Langs Namdalskysten finner du flere øyer som egner seg svært godt for sykling. Området kan dessuten by på gode muligheter for transport med hurtigbåt, slik at du kan tilpasse distanse og reisemål. Underveis på turen kan du blant annet besøke Namdalsmuseet og Norsk Sagruksmuseum, oppleve Olav Duuns rike på idylliske Jøa, det spektakulære kystmuseet Norveg og den gamle butikken Berggården, før turen avsluttes på unike Leka.

Unike naturopplevelser i Salen – uberørt natur Salen er landskapsområdet som ligger langs Salvassdraget og som strekker seg fra innlandet ved Høylandet og ut mot Salsnes i vest. Her finner du et fantastisk variasjonsrikt område som er tilnærmet uberørt av menneskelig aktivitet. Frodige daler, store og små vatn og ville fjell knyttes sammen av flere elver. Et besøk i dette storslagne området gir deg både tid og plass nok til å koble av og dyrke friluftslivet, uforstyrret og i ditt eget tempo. Her kan alle glede seg over naturens mangfold. Hvorfor ikke ta med barna ut i naturen og gi dem opplevelser de sent vil glemme? Her kan de minste ta sine første forsiktige padletak over rolige fjellvatn. Kanskje får dere øye på ei en elgokse eller ei elgku som passer på kalven som hviler i graset? Salen er også et ypperlig utgangspunkt for jakt på elg, rådyr, bever og småvilt. I Salen tilbyr UtmarksCompagniet innholdsrike naturopplevelser med jakt- og fiskerettigheter med overnatting i flere tilrettelagte utmarksgårder.


35

FRILUFTSLIV

J

namsos fosnes nærøy vikna leka

STEINAR JOHANSEN

Vil du vite mer om ruteforslag, sykkelutleie og rutetider? På www.visitnamdalen.no finner du komplette turpakker.

A

nærøy fosnes

KJARTAN TRANA

Vil du vite mer? www.jakt-og-fiske.no


FRILUFTSLIV

36

Explore Ytre Namdal – sterke opplevelser på Namdalskysten Hva med å padle kajakk i solnedgangen mens du kjenner på draget og dønningene fra havet? Vil du våkne på ei øy ute i havgapet og høre måkeskrik og kanskje se havørna fange fisk? Vil du opp i høyden for å skue utover den fantastiske skjærgården og naturen i Ytre Namdal? Eller nøyer du deg med å høre knitringen fra bålet ved et av de mange fiskevannene? Explore Ytre Namdal gir deg alt dette – og mer til! Bedriften skreddersyr sterke og aktive turopplevelser for vennegjenger, bedrifter og andre grupper.

Med Ørnemannen ut i Flatangers skjærgård Bli med Ørnemannen Ole Martin Dahle ut i Flatangers skjærgård. Følg leia som mennesker i hundrevis av år har benyttet som hovedfartsåre. Se sola stå opp over fjella i øst og nyt synet av sola som senker seg i havstykket Folla. Med god guiding vil du som gjest få møte livet ved havet. Nærkontakt med havørna som tar pusten fra en. Måker som følger på og spør om mat, som de selvfølgelig får. Ørnemannen elsker måker! Her ser du nisa som boltrer seg i ren glede over livet eller i lynhurtig jakt etter sild og annen småfisk. Ørnemannen elsker å dele kunnskap med sine gjester. En dag eller flere vil være en opplevelse som vil sitte i hjertet for alltid. Velkommen til Namdalskysten. Velkommen i Ørnemannens rike. En reise du må oppleve.


37

FRILUFTSLIV

D

nærøy VIKNA

WWW.EXPLOREYN.NO

Vil du vite mer? www.exploreyn.no

B

KJARTAN TRANA

Vil du vite mer? www.norwaynature.com

flatanger


FRILUFTSLIV

38

Leka – vill og vakker Leka – lengst nord på Namdalskysten – er noe helt for seg selv. Her finner du karakteristiske fjellformasjoner ulikt noe annet i Norge. Norges geologiske nasjonalmonument har mer å by på: Her finner du utallige fornminner etter 10 000 års bosetningshistorie, et særdeles vakkert kulturlandskap, Norges største vikinggravhaug og en rik sagaskatt. Åpent storhav og et rikt fiske gjør dessuten Leka til et eldorado for fritidsfiskere fra inn- og utland, mens lune viker og krystallklart vann innbyr til både padling og turer i fjæresteinene. Leka er i tillegg ideell for sykkelturer i svært varierte omgivelser. Hos Lekamøya Spiseri kan du leie sykkel. Her kan du i tillegg nyte regionens tradisjonskost i et særegent og hjemmekoselig miljø. På Leka kan du velge blant et økende antall overnattingssteder.

Trollfjell Geopark – steingammel og spektakulær For en halv milliard år siden ble serpentin- og olivinforekomsten vi i dag kjenner som Leka skapt – som en øybue av magma like sør for ekvator. Øya ble hengende igjen på Namdalskysten da Europa og Amerika senere støtte sammen i en kjempekollisjon, og Leka har i dag med rette status som Norges nasjonale geologimonument. Her kan du – bedre enn noe annet sted i verden – oppleve grensen mellom mantelen og jordskorpa. I tillegg til Lekas karakteristiske rødgule og golde fjellformasjoner finner du et severdig kulturlandskap, Norges største vikingegravhaug, en rik sagaskatt og mange andre minner etter 10 000 års bosetningshistorie. Trollfjell Geopark dekker verdens vakreste strandflate i kommunene Leka, Brønnøy, Vevelstad, Sømna, Vega og Bindal. Det finnes et mangfold av naturopplevelser i Trollfjell Geopark. Foruten fotturer lang over 70 merkede løyper i landskap av høy natur- og kulturhistorisk verdi, er Trollfjell Geopark tilrettelagt for padling og sykling.


39

FRILUFTSLIV

P

WWW.VISITNAMDALEN.COM

Vil du vite mer? www.visit namdalen.com

leka

ANNA BERGENGREN

Vil du vite mer om overnattingsmuligheter, guiding, sykkel- og b책tleie i Trollfjell Geopark? www.trollfjell geopark.no

OLE HAMNES

I

leka


friluftsliv I

P

M

EIEN

4 D

YSTRIK SV

6

A

Jテ連

FV17 K

FRILUFTSLIV

40

overhalla G

B

H

J

36

F K

id

n

lse a d am

7


41

FRILUFTSLIV

børgefjell L

Q

NA MS

EN

8

E C O

N


FRILUFTSLIV 42

4


43

Grong skisenter Box 13, 7801 Grong / +47 74 33 03 40 post@grong-skisenter.no wwww.grong-skisenter.no Opplev ekte skiglede i flotte omgivelser i Indre Namdal! 15 nedfarter, overnatting i moderne leiligheter og skiutleie. Nyhet! Alltid oppdatert vær- og føre i FNUGG, tilgjengelig i App Store eller på fnugg.no (android/windows).

VISIT namdalen .com

FRILUFTSLIV

7


FRILUFTSLIV

44

8

Nyheim Camping Kleist Geddesvei 97, 7890 Namsskogan +47 99 51 65 58 / postmottak@nyheimcamping.no www.nyheimcamping.no Velkommen til Nyheim Camping! Like ved Namsskogan sentrum og mektige Namsen, omgitt av Namsskogans storslagne villmark. 30 km nord for Namsskogan Familiepark. Hytter i ulike størrelser, plasser for bobil og campingvogn. Fiskemuligheter og båtutleie. NOK 350-1.400 NOK 220

fra NOK 100-170 NOK 30

NOK 200

6

Explore Ytre Namdal v/Christian Haugerøy, 7950 Abelvær +47 95 99 78 11 / post@exploreyn.no www.exploreyn.no La oss ta dere med ut i øyriket. Explore Ytre Namdal tilbyr guidede opplevelser i ekte og variert natur. • Guidede kajakkturer 4-8 timer, fra NOK 590 p.p. • Ørnesafari 3-4 timer, fra NOK 490 p.p. • Havrafting, fra NOK 490 p.p. • Kajakkutleie • Kajakk-kurs • Guided fjellturer

besøk oss på

Explore Ytre Namdal

www.visitnamdalen.com


45

Jakt, fiske og friluftsliv i sentrum!

Tlf. 74 31 27 00 www.grongfritid.no facebook.com/grongfritid instagram.com/grongfritid

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

#visitnamdalen

FRILUFTSLIV

36


FELLESSKAP 46


47

Hva vil du huske aller best? Den storslagne naturen? Stillheten i lyse sommernetter? Eller menneskene du møtte? I Namdalen får du tid til å puste ut, til å ta en pause fra hverdagslivets mange tidsklemmer. Slik får du tid til å dyrke fellesskapet med dine nærmeste. I Namdalen kommer du også tett på lokalbefolkningen. Gjennom hele året sørger namdalingene for sterke kulturopplevelser, kortreiste og delikate matopplevelser – og adskillige doser god gammeldags galskap.

FELLESSKAP

VISIT FELLESSKAP NAMDALEN


FELLESSKAP

48

FLYKTNINGERENNET Portfjelløpet - grenseløse naturopplevelser 2. og 3. april inviterer innbyggerne i Nordli til en massemønstring for over 10 000 skientusiaster. Turrennet Flyktningerennet arrangeres til minne om de som måtte flykte fra Norge til Sverige under andre verdenskrig. Rennet starter i Nordli i Norge og ender opp i Gäddede i Sverige og følger i hovedsak den traseen som flyktningene benyttet under krigen. Under mottoet «I flyktnings spår for frihet och fred» holder rennet i hevd de den sterke svensk-norske forbrødringen som ble så viktig i krigsårene. Portfjelløpet arrangeres i juni, og er et kombinert fjell- og skogsløp som passer ypperlig for både konkurranseløpere og mosjonister. Den 16 kilometer lange løypa tar deg gjennom naturskjønne omgivelser fra Lindal Fjällgård via fjell- og skogsstier til Tunnsjø på norsk side av grensen.

Li-Martnan – ekte vare Li-Martnan lar deg oppleve den opprinnelige markedsstemninga slik den var da bygdefolket møttes for å utveksle varer og gode historier. Her står den lokale kulturen og stolte tradisjoner innen handverk og matproduksjon i sentrum. I tillegg kan de minste i familien bli med på spennende og lærerike aktiviteter. Li-Martnan arrangeres i Sørli i juli.


49

FELLESSKAP

D

Lierne

SHUTTERSTOCK

Vil du melde deg p책? www.flyktninge trippel.no

E

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer? www.lierne.no.

Lierne


FELLESSKAP

50

Pe-Torsa – forviklinger og galskap i Lierne Det vernede gårdsanlegget Oppgården i Kvelia danner kulissene for friluftsteateret og kulturfestivalen Pe-Torsa. Handlingen i teaterstykket foregår i 1950-årene og kretser rundt Pe-Torsa – ordfører i Nordli Herred og en noe sjølgod eier og driver av Oppgården. Teaterstykket har vært en massiv publikumssuksess siden årtusenskiftet, og hvert år drives historien fremover av nye intriger og humoristiske krumspring. Det knytter seg også stor spenning til hvem som blir årets gjesteskuespiller. Tidligere har blant annet Harald Heide-Steen jr., Elsa Lystad og Kristen Gislefoss bidratt til å trimme lattermusklene.

Vinteridrettslekene – folkefest i snøen Vinteridrettslekene i Lierne setter felleskap, idrettsglede og mestring i sentrum. Sports- og friluftsarrangementet samler hvert år mennesker med utviklingshemming til fartsfylte og trivelige dager i vintersportseldoradoet Lierne. Her står blant annet skiidrett, scooterkjøring, skyting, natursti og bocciaturnering på programmet. For mange er den store festmiddagen det store høydepunktet. Her blir du garantert kjent med nye mennesker fra alle deler av Nord-Trøndelag. Neste utgave av Vinteridrettslekene arrangeres 15. – 17. april 2016.

Skjenkestova i Skorovatn – et øldorado Skjenkestova i Skorovatn er en av Norges mest særegne puber. Her, i naturskjønne omgivelser midt på fjellet, finner du mer enn 500 ølsorter fra alle verdens kanter. Skjenkestova har også et av landets beste utvalg av akevitt og maltwhisky, og det er på ingen måte tilfeldig at folk fra hele landet reiser til Skjenkestova for å lære mer om mat- og drikkekultur. På matfatet ligger «ureist» mat fra vertskapets egen produksjon av røkt kjøtt, i tillegg en rekke andre delikatesser fra lokal flora og fauna. Et besøk på Skjenkestova er også en perfekt avslutning etter å ha utforsket den storslagne naturen i Skorovasfjella. Området kan by på flere merkede turstier.


51

FELLESSKAP

G

PE TORSA

Pe-Torsa arrangeres 25. - 28. august. Vil du vite mer? www.pe-torsa.no

Lierne P

Lierne

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer? www.lierne.no

J

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer om hva som st책r p책 menyen i Skorovatn? www.skorovasmat.no

namsskogan


FELLESSKAP

52

Namsskogan Familiepark – tett på naturen Namsskogan Familiepark er spekket med aktiviteter for både liten og stor. Her finner du et 30-talls nordiske dyrearter i store og naturtro innhegninger – blant annet jerv, gaupe, ulv og bjørn. For mange er møtet med de store rovdyrene et minne for livet. På Namsskogan Familiepark kan du også la deg fascinere over samspillet mellom barn og dyr på Barnas Seter. Namsskogan Familiepark byr på rikelig med fart og spenning for alle mellom 1 og 100 år. Krasjbåter, den heftige alpinraceren, strikkhopping på trampoline, hesteridning, gullgraving og padling er bare noen av aktivitetene som venter på deg et steinkast fra E6. For de aller modigste prøver seg alltid på Tøffingtårnet: Klatreturen ender i en 350 meter lang zipline som tar deg i høy hastighet over en innsjø. Få også med deg publikumssuksessen Rebella Hex. Rocketeateret passer for barn i alle aldre, og forestillingen vises gjennom hele sommerferien. Namsskogan familiepark har flere spisesteder, og er også tilrettelagt for grilling av medbrakte delikatesser.

Norsk revyfestival – gøy på landet! I 1987 gikk et knippe bygdetullinger på Høylandet sammen om å arrangere historiens aller første landsdekkende revyfestival. I løpet av 20 år har Norsk Revyfestival vokst dramatisk i deltagelse og publikumsoppslutning – men galskapen, latteren, inspirasjonen – og ikke minst «håloinnsola» er i høyeste grad intakt. Neste utgave av Norges morsomste festival går av stabelen i 2017, som vanlig med revyforestillinger, humorshow, foredrag og barnerevy. På kveldstid sørger en god gammeldags bygdefest for å få fram både dansefot og stemning. Overnatting skjer på festivalcampen, for anledningen nyslått og fagmessig preparert av de ypperste representantene for bygdas bondestand. Mat og drikke i alle varianter finner du inne på festivalområdet.


53

WWW.FAMILIEPARKEN.NO SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer? www.familie parken.no

namsskogan

K

WWW.REVY.NO

Vil du være med på galskapen? www.revy.no

høylandet

FELLESSKAP

C


FELLESSKAP

54

Grong Skisenter – idyll for aktive mennesker Like ved E6 i Grong finner du Nord-Trøndelags største alpinanlegg. Grong Skisenter har totalt 15 nedfarter med forskjellig vanskelighetsgrad, 4 skitrekk og eget barneskiområde. Det er også snowboardpark med både halfpipe, quarterpipe, terrengløype og rails. Snowboardparken og store deler av alpinanlegget har flombelysning. Med Geitfjellet (872 m.o.h) som hovedarena har vi et enestående vintertilbud for deg som liker å stå slalåm, snowboard eller telemark nedover fjellsidene. Eller om du foretrekker å legge i vei innover viddene med ryggsekk og turski.

Melamartnan – handel i historiske omgivelser I nær 300 år – mellom 1620 og 1900 – var Melamartnan et sentralt marked i Trøndelag. Hit kom fiskere, bønder, fjellfolk, handelsmenn, kramkarer, gjøglere og folk av mange slag for å selge sine varer, sikre sine vinterforsyninger og ikke minst oppleve den livlige stemningen som var på Melamartnan. Den historiske rammen er også utgaven for den moderne utgaven av Melamartnan. Gjennom handel, historiske tablåer, gjøgleri og musikk gjenskapes stemningen fra det historiske og tradisjonsrike markedet. Her kan du gjøre et kupp i de mange bodene som tilbyr tradisjonshåndverk og kortreiste matvarer. Her kan barna boltre seg på sitt eget marked, hoppe i høyet eller ta del i de mange andre aktivitetene som virkelig får fram både undring og latter hos de minste. Alt dette gjør Melamartnan til et unikt arrangement som hele familien kan ha glede av – sammen.

Namsosmartnan – folkefest i rockebyen Namsosmartnan kombinerer handel, fornøyelse og solide kulturopplevelser for å skape folkefest i regionhovedstaden. I tillegg til et stort markedsområde kan du oppleve teaterforestillinger, utstillinger og konserter med noen av våre mest kjente og populære artister. Tivoliet er dessuten et sikkerstikk for alle familier som tar turen til Namsos under martnan. Under Namsosmartnan sørger kjente norske artister for feststemning på kveldstid. I trønderrockens vugge får du selvsagt også oppleve lokale artister som er med på å gjøre dagens Namsos til en markant kulturby. Namsosmartnan arrangeres i uke 33.


55

KRISTIAN NESSER

grong R Melamartnan arrangeres 7. – 8. oktober 2016.

overhalla

MELAMARTNEN

Vil du vite mer? www.melamartnan.no

F

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer om folkefesten? www.namsosmartnan.no

namsos

FELLESSKAP

O Vil du vite mer om overnattingstilbud, skiutleie og matservering? www.grongskisenter.no


FELLESSKAP

56

Buøy Gård – en av Norges beste restauranter i herskapelige omgivelser Buøya i Nærøy er omringet av et flott kystlandskap og har en lang og interessant historie som sentralt handelssted på Namdalskysten. Ved å forene en lokalhistorisk skatt med et brennende engasjement for lokal mat, formidler herskapelige Buøy Gård matopplevelser som fenger langt utenfor distriktets grenser. Buøy Gård har mottatt en rekke utmerkelser og er i dag rangert som en av Norges beste restauranter i anerkjente White Guide. Menyen på Buøy Gård er hele tiden i endring, alltid tilpasset årstidene og med kompromissløst fokus på rene og kortreiste matvarer. Buøy Gård legger også til rette for utflukter i den spektakulære skjærgården på Namdalskysten. .

Norsk Sagbruksmuseum – en reise i tid Spillum Dampsag & Høvleri like sør for Namsos er landets eneste bevarte, større dampsagbruk, og ett av fjorten teknisk-industrielle kulturminner av nasjonal betydning i Norge. Norsk Sagbruksmuseum har bevart Spillum Dampsag & Høvleri som en tidsboble, der besøkende reiser tilbake til slutten av 1800-tallet. Ved museet produseres det tidvis på de gamle sagene og høvelen, noe som bidrar til å skape en autentisk stemning. Når du besøker sagbruksmuseet kan du velge å vandre rundt på egen hånd, eller bli guidet gjennom produksjonslokalene.

Namdalsmuseet – levende formidling Vil du lære mer om den rike kulturhistorien i Namdalen? Namdalsmuseet ligger like utenfor Namsos sentrum, og består av 24 bygninger og over 13 000 gjenstander og fotografier. Som kulturhistorisk museum har Namdalsmuseet gjenstander spredt over en rekke tema. Hovedvekten av samlingen er konsentrert om gammel bondekultur, skog- og utmarkshistorie og hospitalhistorie. Ved Namdalsmuseet kan du delta på en rekke lærerike og spennende aktiviteter, som kulturmartna, julemarked og teaterforestillinger.


57

FELLESSKAP

B

WILL WRIGHT

Vil du vite mer? www.buoygard.no

nærøy M

namsos

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer? www.sagbruks museet.no

Vil du vite mer? www.namdals museet.no

namsos

WWW.NAMDALSMUSEET.NO

N


FELLESSKAP

58

Namdal landhandel – kortreist og delikat Ved Namdal Landhandel på Kolvereid lever og ånder man for lokalmat og småskalaprodukter. Her finner du kortreiste kjøttprodukter, saft, frukt, grønnsaker, fisk, øl, ost, honning og sjokolade fra Midt-Norge. Og mye, mye mer. Slik bidrar den lille butikken i Norges minste by til å fremme den lokale matkulturen. Namdal Landhandel tilbyr også et spennende utvalg av antikviteter, og kan også skilte med egen systue og atelier. Velkommen til en butikkopplevelse som varer lenge etter at du har forlatt lokalene..

Kolvereiddagene – stor stemning i liten by Kolvereid er Norges minste by, uten at det går ut over bredden når lag, foreninger og næringsliv viser fram sin virksomhet fra distriktets lengste martnasgate i Kolvereid sentrum. Det viktigste er likevel å skape en arena hvor folk kan komme sammen og trives – enten det er på dansefest med kjente artister, på underholdningsshow for hele familien, på tivoliplassen eller i en av de mange bodene langs Sentrumsgata. 2016-utgaven av Kolvereiddagene arrangeres 10. – 13. august.

Rørvikdagan – store musikkopplevelser Ta turen til Rørvik i juli! Da får du oppleve god gammeldags martnasstemning og kystkultur i kombinasjon med musikkopplevelser fra øverste hylle. Idylliske Pollen i sentrum av kystbyen omgjøres til konsertarena for flere tusen musikkelskere når Kurt Nilsen, CC Cowboys, Morten Abel, Jonas Fjeld, Anders Jektvik, Senjahopen, Violet Road, Halvdan Sivertsen og Alejandro Fuentes entrer scenen. På samme arena kan du også oppleve kremen av lokale artister. Rørvikdagan har også mye å friste med for den yngre garde. Superpopulære Marcus & Martinus er en festgaranti blant barn og unge, mens tivoliet sørger for spenning og kribling i magen.


59

FELLESSKAP

Q

SHUTTERSTOCK

Vil du vite mer? www.namdalland handel.no

nærøy I

KAAKENMAGASINET

Vil du vite mer? www.kolvereid dagene.no

nærøy H

Vil du vite mer? www.rorvikdagan.no

VIKNA

WWW.RORVIKDAGAN.NO

Rørvikdagan 2016 arrangeres 26. - 30. juli.


FELLESSKAP

60

Norveg – et fyrtårn for kystkulturen Kystkultursenteret Norveg gir med sitt særegne design signal om at kystbyen Rørvik har ramsalt kystkultur som sitt fremste varemerke. Her kan du lære om de store linjene i vår historie, og om hvordan nærheten til havet og dets ressurser har formet Norge som nasjon – fra de første menneskene fulgte iskanten nordover til dagens muligheter og utfordringer som en av verdens ledende sjømatnasjoner. På Norveg kan du blant annet lære mer om moderne havbruk gjennom å bli med på reisen fra merd til matfat. Få også med deg det gamle handelsstedet Berggården og de andre historiske bygningene i Rørvik sentrum som er med på å gi den lille kystbyen sin udiskutable sjarm. Her kan det godt hende at tjenestejenta Pernille, eller selveste Johan Berg, tar det med 100 år tilbake i tid. Slik får du innblikk i livet i kystbyen og framveksten av Rørvik som knutepunkt ved det travle Nærøysundet.

Skreifestivalen – en hyllest til kystkulturen Hver seinvinter skjer det noe magisk i havet utenfor Namdalen. Da samles millioner av elskovssyk skrei på gyteplassene for å bringe arten videre. Samtidig eksploderer det i Viknaværene, for her har skreien til alle tider dannet grunnlaget for næring og bosetting. Skreifestivalen hyller kystkulturen, og viser samtidig fram det største skreifiskeriet sør for Lofoten. Under Skreifestivalen kan du bli med til idylliske Vandsøya for å oppleve atmosfæren ved et fiskemottak helt ute i havgapet. I Rørvik kan du rusle rundt langs den trivelige martnasgata og kanskje gjøre et kupp blant alle tilbyderne av tradisjonshåndverk. Her kan du også kjøpe kortreist skrei, lever og rogn til en svært billig penge. Prøv også de prisvinnende fiskekakene fra Rørvik. Du vil ikke angre! I løpet av skreifestivalen kan du dessuten oppleve et flere konserter og utstillinger, rorbu-pub – og selvsagt skrei servert på både tradisjonelt og nyskapende vis. Skreifestivalen 2016 arrangeres 3. – 6. mars.


61

FELLESSKAP

A

THOMAS MAYER

Vil du vite mer? www.kystmuseet norveg.no

VIKNA

L

KRISTIAN NESSER

Vil du vite mer? www.skreifestivalen.no

VIKNA


FELLESSKAP 32

24 21

11 33 22

EIEN

26

YSTRIK SV

23

Jテ連

16

FV17 K

FELLESSKAP

62

overhalla

35 31

34 20 27 28 17 19 30 18 29 10

id

n

lse a d am

12

E6 25 9


63

FELLESSKAP

NA MS

EN

børgefjell

14

15

13


FELLESSKAP

64

Norsk Sagbruksmuseum

33

Linbergvegen 16, 7820 Spillum +47 74 27 13 00 / sagbruksmuseet@museetmidt.no www.sagbruksmuseet.no Norsk Sagbruksmuseum, Spillum Dampsag & Høvleri, er ett av 15 nasjonale teknisk-industrielle kulturminner, og en tidsboble der du reiser tilbake til 1800-tallets sagbruksindustri. ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE

9:00-16:00

15

Li-vert’n Heggvollveien 4, NO-7882 Nordli +47 74 34 34 95 / 97 - 918 88 694 / post@liverten.no www.liverten.no Service, pride and character! Delicious menus for groups of all sizes, based on local seasonal ingredients. OPENING TIMES: Open

daily. See our web site.

D I N I N G - PA R T I E S - C AT E R I N G - B A K E R Y - F U E L / G A S S TAT I O N

Skorovasmat gårdsmat og skjenkestove

14

7893 Skorovatn/+47 41 31 35 11/post@skorovasmat.no www.skorovasmat.no Lokale og nasjonale mat- og drikketradisjonar, med nye impulsar for ekstra meirsmak. Unikt utvalg, unik plass og unik kneipvert. ÅPNINGSTIDER: LØR/SØN 21:00-01:00

Skjenkestova i Skorovas


65

Innfarten AS

Innfarten As

Sentrum, 7970 Kolvereid +47 74 39 55 40 / kolvereid@essostasjon.no http://ngruppen.no/innfarten/

ÅPNINGSTIDER: MAN - FRE 06:00 - 23:00 LØR - SØN 08:30 - 23:00

25

Harran Kro 7873 Harran / +47 74 33 27 45 Velkommen til oss! Harran Kro er et populært stoppested for reisende lang E6 som ønsker en pause i trivelige omgivelser. Vi serverer lunsjretter og god, hjemmelaget middag. Du finner oss like ved E6, 16 km nord for Grong. ÅPNINGSTIDER: SOMMER: MAN-FRE VINTER: MAN-FRE

8:00-22:00/LØR-SØN 8:00-22:00 8:00-20:00/LØR-SØN 9:00-20:00

Harran Kro

Besøk

Uke 33, 2016 www.namsosmartnan.no

28

FELLESSKAP

26


FELLESSKAP

66

Oasen Svømme & miljøsenter

29

Nord-Europas største badeanlegg i fjell

Jarle Hildrumsv. 6, N-7805 Namsos / +47 74 21 90 40 www.oasen-namsos.no • 50m basseng • Barnebasseng • Vannsklie • Boblebad • Badstuer ÅPNINGSTIDER: MAN/TIR/TOR ONS/FRE LØR/SØN

• • • • •

Kaldvasstamp Trimstudio Solarium Kafé og kiosk Gratis trådløst internett

09:00- 20:00 10:00- 20:00 10:00 - 16:00

Namdalsmuseet

27

- en del av Museet Midt

namdalsmuseet@museetmidt.no +47 488 80 034 www.museetmidt.no Kulturhistorisk museum med mange ulike tema. Guiding juni – august, ellers på forespørsel. Flere store kulturarrangement i løpet av året, blant annet julemarked og kulturmartna. Se museets hjemmeside for informasjon Norges eneste sykehusmuseum på et kulturhistorisk museum.

Trollfjell Geopark

– et geologisk eventyr gjennom millioner av år Storgata 51, 8900 Brønnøysund/+47 75 01 82 00 ww.trollfjellgeopark.no Geologien i Trollfjell Geopark byr på spennende fortellinger fra jordas egen historie; hav oppstår og forsvinner, kontinenter kolliderer, høye fjellkjeder dannes og brytes ned, istider former og forvitrer. I Trollfjell Geopark kan du den unike geologien på Leka - Norges nasjonale geologimonument. Se hvordan geologien har dannet grunnlaget for landskap, biologisk mangfold, kulturhistorie og biologisk mangfold på Sør-Helgeland og Leka.

32


67

Velkommen til store opplevelser i sommer! www.namsoskino.no

19

Kunstmuseet Nord-Trøndelag Stasjonsgata 3, 7800 Namsos / +47 400 39 240 kunstmuseet@museetmidt.no / www.kunstmuseet.no Kunstmuseet Nord-Trøndelag tilbyr spennende salgsutstillinger av aktuelle samtidskunstnere, samt utstillinger fra fast samling og visning av Johs Rians kunst i Riangalleriet. Kunstbutikk med godt utvalg av kunst, design og kunsthåndverk, kort, kataloger og bøker. Gratis kunstverksted for barn og unge hver 1. lørdag i måneden, utenom skoleferier

ÅPNINGSTIDER: MAN. - TOR. 11:00 - 16:00 FREDAG 11:00 - 15:30 LØRDAG 11:00 - 14:00

FELLESSKAP

17


FELLESSKAP

68

24

EN SMAK AV NAMDALEN Folla Event

Hansvik sport

Folla Event Boks 76, 7901 Rørvik / +47 91 76 46 26 arnosmat@online.no / www.gsport.no www.follaevent.no Nyt den vakre naturen i Ytre Namdalen på en unik måte. Padle sakte og pent blant våre 6000 øyer, holmer og skjær. Utleie av sykler og kajakker.

hansvik sport as +47 959 71 034 +47 743 90 876

En smak av Namdalen

18


69

FELLESSKAP

9

Velkommen til Grong Hotell, hotellet som ligger midt i Namdalen og like ved E6. Store behagelige rom, hjemmelaget mat og koselig atmosfære.

Grong Hotell

Sentrum, 7870 Grong T: +47 74 31 20 00 post@gronghotell.no www.gronghotell.no

20

Scandic Rock City

Scandic Rock City +47 74 22 40 00 / rockcity@scandichotels.com www.scandichotels.no/rockcity In Namsos you will find the only Trønder Rock hotel in the country. Scandic Rock City is a full service hotel suitable for the whole family, where you will find furnishings that reflect the city’s rock ‘n’ roll history. Situated in magnificent surroundings in the immediate vicinity of Rock City.


70

FELLESSKAP

21 32

Kleiva camping Evenstad N-7900 Rørvik / +47 90 19 05 16 / alfebbe@kleivacamping.no www.kleivacamping.no

Opplev fantastiske Vikna og kystbyen Rørvik Med mer enn 6000 øyer, holmer og skjær er Vikna et skjærgårdsparadis som byr på storslagne naturopplevelser. Kom nært på fugle- og dyrelivet blant kritthvite strender, trange sund og på åpent hav. Vikna kan by på fantastiske fiskemuligheter og er i tillegg et eldorado for fuglekikkere. I kystbyen Rørvik kan du besøke det spektakulære kystkultursenteret Norveg og det gamle handelsstedet Berggården. Blant gamle bryggerekker og idyllisk trehusbebyggelse finner du også en livlig småby med et godt utbygd handelstilbud.

• Komfortable hytter • Caravan- og bobilplasser • Kiosk og café • Gratis wifi • Båtutleie • Lekeplass • Sanitæranlegg • Medlem av NCC Topp Camping kleivacamping

Kleiva Camping ligger i naturskjønne omgivelser 9 kilometer fra Rørvik, og er et fantastisk utgangspunkt for alt Vikna har å by på. fra NOK 700-1490

NOK 200

NOK 30

NOK 160

pr telt


71

Kolvereid Familiecamping N-7970 Kolvereid / +47 97 65 27 27 / alfebbe@online.no www.kolvereidfamiliecamping.no

Besøk Norges minste – og triveligste – by! Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten? Spør du innbyggerne i Kolvereid, Norges minste by, skjønner du fort at trivsel og fellesskap gjennomsyrer by-livet. Den lille byen ligger i sentrum av vidstrakte og varierte Nærøy, som med sine fjell og fjorder, vakre kulturlandskap og åpne kystlandskap virkelig byr på allsidige muligheter for alle som trives utendørs.

• Nye hytter med høy standard • Caravan- og bobilplasser • Teltplasser • Sanitærbygg • Turstier • Lekeplass • Sykkelutleie

Kolvereid Familiecamping, like utenfor Kolvereid sentrum, er et ypperlig utgangspunkt for fiske og friluftsliv, sykkelturer og øyhopping. Vi tilrettelegger også for spennende havfisketurer i den fantastiske skjærgården på Namdalskysten. NOK

590-1490 (2-5 p.) Enkel- og høystandard hytter

NOK 200

kolvereidfamiliecamping

NOK 160

FELLESSKAP

22 32


7272

FELLESSKAP

11

31

tinosnamsos

Tinos Hotell

ÅPNINGSTIDER: MAN - LØR

Verftsgata 5, 7800 Namsos +47 74 21 80 00 / post@tinoshotell.no www.tinoshotell.no

11:00 - 22:00 SØNDAG

14:00 - 22:00

Aglen Camping

16

Aglen, 7819 Fosslandsosen / +47 47 97 39 11 booking@aglencamping.no/www.aglencamping.no Med storhavet som nærmeste nabo finner du Aglen Camping på Otterøya – bare 40 km fra Namsos. Fantastiske muligheter for fiske og dykking. Området er også et paradis for alle som liker å vandre i skog og fjell, med et variert dyre- og fugleliv. På campingplassen kan de minste besøke trollparken, med mange figurer fra våre folkeeventyr. SESONGÅPENT:

mellom 01.05 - 01.10 / 01.06-01.09

NOK 400-920

fra NOK 200

fra NOK230 NOK270-980

NOK40

Aglen Camping


73

30

Selnes, 7822 Bangsund / +47 906 39 889 www.urlaub-norwegen.at Selnes Camping – fantastiske fiskemuligheter Nærheten til fiskerike Namsenfjorden og en av Norges beste lakseelver garanterer for uforglemmelige fiskeopplevelser. Bo i en av våre trivelige hytter, eller ta med deg egen campingvogn eller bobil. Guidede turer og utleie av båter.

Pilgrimshotellet

13

Hotellplan 2, 830 90 Gäddede +46(0)672-104 20 / info@pilgrimshotellet.se www.pilgrimshotellet.se PilgrimsHotellet. Naturupplevelser i världsklass. Besök tre nationalparker och flera naturreservat. Pilgrims- och fjällvandringar, MTB Sykel. Fisketurer och scooteren direkte i tilknytning til løypenett. Utendørs boblebad och sauna. Restaurant med kortreist och økologiske varer basert på det lokale, alle rettigheter.

PilgrimsHotellet

Inn-/utsjekk. 7:00-21:00/ Restaurant: 17:00-20:00

Overhalla Hotel Svenningsvn 11, N-7863 Overhalla +47 74 28 15 00 / oddvar@overhalla-hotel.no www.overhalla-hotel.no Overhalla Hotel har majestetiske Namsen som nærmeste nabo. I restauranten kan du nyte laks, elg, rype og andre spesialiteter fra nærmiljøet.

12

FELLESSKAP

Selnes Camping


FELLESSKAP

74

Hamstad Bakericafe

10

Namsos Storsenter / +47 74 27 25 55 Amfisenteret Namsos / +47 74 27 00 20 Velkommen innom våre trivelige bakericafeer som ligger sentralt plassert i Namsos to kjøpesentre. Her kan vi friste med nystekte bakervarer, fristende kaker, soft-is og mye annet godt! Avd. Namsos Storsenter MAN-FRE

08:00-17:00, LØR 09:00-17:00

Avd. Amfisenteret Namsos MAN-FRE

08:00-19:00, LØR 09:00-17:00

Himmel & Hav

34

Namsos Storsenter, 2 etg. +47 74 27 21 50 Byens populære spisested i 2.etasje på Namsos Storsenter. Med fantastisk utsikt utover Namsenfjorden og stor terrasse. Her serveres dagens middag, burgere, wok og salater, smørbrød, soft is , kaker og mye mer! MAN-FRE

10:00-20:00, LØR 10:00-18:00

HimmelogHavNamsos

Krus Kaffebar Namsos Storsenter, 1. etg. +47 74 27 49 10 Namsos egen kaffebar som ligger ved hovedinngangen til Namsos Storsenter. Her serveres alt av kaffedrikker, milkshake, gode kaker og småretter. MAN-FRE

08:30-20:00, LØR 10:00-18:00

kruskaffebar

35


75

Strandgata 7, 7900 Rørvik +47 74 36 07 70 / post@museetmidt.no www.kystmuseetnorveg.no

Bli kjent med norsk kystkultur. • Utstillinger • Historiske vandringer • Matopplevelser • Rorbuferie ÅPNINGSTIDER:

Museum og museumskafe: 10-16

JUNI - AUG.

Restaurant: JULI 10-20

Kystmuseet Norveg

FELLESSKAP

23

Kystmuseet i Nord-Trøndelag Norveg


OVERTNATTING 76


77

Matopplevelser og overnatting i Namdalen Her finner du en enkel oversikt over alle overnattings- steder, restauranter og matutsalg som er omtalt i denne reiseguiden.

MATOPPLEVELSER

VISIT mat & overnatting NAMDALEN


OVERTNATTING

78

OVERNATTING

STRØMSUND (SVERIGE) Pilgrimshotellet

Annonse side 73

LIERNE Lierne Fjellstyre - fjellhytter

Omtale side 28

NAMSSKOGAN Namsskogan Familiepark Namsskogan Fjellstyre - fjellhytter Nyheim Camping

Omtale side 52 Omtale side 30 Annonse side 44

GRONG Grong Skisenter Grong Hotell

Annonse side 43 Annonse side 69

OVERHALLA Overhalla Hotell

Annonse side 73

NAMSOS Scandic Rock City Tinos Hotell Aglen Camping Selnes Camping

Annonse side 69 Annonse side 72 Annonse side 72 Annonse side 73

FLATANGER Hasvåg Fritid

Omtale side 18

FOSNES UtmarksCompagniet - utmarksgårder

Omtale side 14 og 34.

NÆRØY Kolvereid Familiecamping Utmarkscompagniet - utmarksgårder

Annonse side 71 Omtale side 14 og 34.

VIKNA Nordøyan - rorbuferie Sør-Gjæslingan - rorbuferie Løvøen Gård Kleiva Camping

Omtale side16 Omtale side18 Omtale side18 Annonse side 72


79

VELKOMMEN MATOPPLEVELSER

MATOPPLEVELSER

STRØMSUND (SVERIGE) Pilgrimshotellet

Annonse side 73

LIERNE Li-vert’n

Annonse side 64

NAMSSKOGAN Skjenkestova Omtale side 50. Annonse side 64 Namsskogan Familiepark Omtale side 52 GRONG Harran Kro Grong Hotell Namsen Laksakvarium

Annonse side 65 Annonse side 69 Omtale side 10

OVERHALLA Overhalla Hotell

Annonse side 73

NAMSOS Tinos Hotell Scandic Rock City Hamstad Bakeri Himmel&Hav Krus Kaffebar

Annonse side 72 Annonse side 69 Annonse side 74 Annonse side 74 Annonse side 74

NÆRØY Buøy Gård Namdal Landhandel Innfarten

Omtale side 56 Omtale side 58. Annonse side 72 Annonse side 65

VIKNA Restaurant Norveg Folla Event

Omtale side 60. Annonse side 74 Annonse side 68


80

VEI & RUTE

RUTETIDER Oppdaterte rutetider til buss, tog, fly og båt finner du her: www.trondelag.com/hvordan-reise-til-namdalen/

REISE TIL NAMDALEN MED BIL

E6 går praktisk talt rett gjennom Namdalen, så hit kommer du deg lett med bil, både nordfra og sørfra. Langs E6 ligger blant annet Grong og Namsskogan, men du kan også ta avstikkere til Lierne (FV74), Namsos (Kystriksveien/FV17), Flatanger (FV766), Nærøy og Vikna (FV 769) og Leka (FV771).

REISE TIL NAMDALEN MED FLY

I Namdalen ligger det to flyplasser, Namsos lufthavn i Namsos og Rørvik lufthavn Ryum i Rørvik. Fra Namsos lufthavn går det direkte flyruter til og fra Bodø og Mosjøen, Rørvik og Trondheim lufthavn Værnes. Fra Rørvik lufthavn Ryum går det direkte flyruter til og fra Mo i Rana, Namsos og Trondheim lufthavn Værnes. Via Værnes har man videre forbindelse til flyruter i hele Norge og store deler av Europa.

REISE TIL NAMDALEN MED TOG

Til Namdalen kan du reise med tog på Nordlandsbanen som går mellom Trondheim og Bodø. Nordlandsbanen har stoppesteder flere steder i Namdalen, blant annet i Grong, Harran, Lassemoen og Namsskogan.

REISE TIL OG I NAMDALEN MED BUSS

Til Namdalen kan du reise helt fra Trondheim med bussruten Trønderekspressen, som kjøres av Nor-Way Bussekspress. På turen nordover fra Trondheim stopper bussen blant annet i Levanger, Verdal og Steinkjer på Innherred, før den går videre mot Namdalseid og Namsos i Namdalen. Fra Namsos kan du reise med båt videre til blant annet Rørvik og Leka. Trønderbilene kjører flere lokale ruter i Namdalen, blant annet Namsos – Flatanger, Namsos – Grong, Namsos – Grong – Nordli – Sørli, Namsos – Lund/Hofles – Salsbruket/Kolvereid og Rørvik – Kolvereid – Grong/Namsos. AVSTANDER TIL GRONG I NAMDALEN Fra Oslo: Fra Trondheim: Fra Bodø: Fra Kristiansund: Fra Sundsvall i Sverige: Fra Østersund i Sverige:

690 km 200 km 509 km 393 km 457 km 272 km

(via Rv.3 og E6) (E6) (E6) (E39 og E6) (E14) (Rv.74)

8 timer og 45 minutter 2 timer og 45 minutter 6 timer og 45 minutter 5 timer og 45 minutter 6 timer og 15 minutter 4 timer og 10 minutter


Trondheim lufthavn

Røyrvik

Namsskogan

Nordli

Grong

Namsos

Høylandet

Leka

Kolvereid

Rørvik

60 88 74 111 187 136 184 279 381 800 598

206 184 198 97 140 92 71 48 261 308 785 467

48 212 314 737 463

822 800 817 717 688 694 751 737 785 527 650 1200

Tabellen viser distanse langs raskeste kjørerute.

VEI & RUTE

Bodø (E6) 620 598 557 511 554 507 520 463 467 675 721 1200

Oslo

Østerund 404 381 395 294 311 271 195 314 308 232 650 721

Trondheim 301 279 293 192 163 169 226 212 261 232 527 675 lufthavn

Røyrvik

Namsskogan 158 136 149 49 92 44 121

77 44 92 169 271 694 507

133 111 124 25 48

209 187 201 100 124 77 121 71 226 195 751 520

Grong

Nordli

48 124 92 140 163 311 688 554

50 25 100 49 97 192 294 717 511

87 74 152 50

Høylandet 109 88 102

82 60 102 152 124 201 149 198 293 395 817 557

Kolvereid 22

Namsos

Østersund

Leka

Oslo

22 82 109 87 133 209 158 206 301 404 822 620

Bodø (E6)

Rørvik

81


VEI & RUTE

82

FERJERUTER I NAMDALEN Med de ulike ferjerutene kommer du deg raskt og effektivt ut til den vakre Namdalskysten. En ferjetur er også en opplevelse i seg selv, og et behagelig avbrekk fra kjøreturen. GODE RÅD FØR AVREISE: • Ta deg god tid. Slik unngår du stress og bidrar til trygghet i trafikken. • Møt opp i god tid før avgang. Normalt er det lite køer ved ferjeleiene, men i høysesongen kan det hende at du må vente på neste ferje. Det er ikke mulig å forhåndsbestille plass på ferjene. • Du kan betale ferjebilletten med kort eller kontanter. På enkelte ferjer er det mulig å kjøpe café- og kioskvarer. • Husk kamera! På flere av ferjene kan du nyte overfarten ute på dekk.

FERJERUTER I NAMDALEN Rutene i denne reiseguiden ble trykket i desember 2015. Noen av disse kan ha blitt endret i ettertid. Vi tar forbehold om at oversikten over rutetider og takster kan inneholde trykkfeil. Vi anbefaler derfor at du sjekker de oppdaterte rutene på nett før ferjeturen. Bruk QR-kodene for å få rutene inn på mobilen, eller besøk ferjeselskapene på nett:


83

TTS (Vennesund-Holm og Gutvik-Skei (Leka): www.tts.no Seierstad (Jøa) – Ølhammeren:

Lund – Hofles:

Geisnes – Hofles:

Eidshaug – Gjerdinga:

Ramstadlandet – Borgan:

Gutvik – Skei (Leka):

Vennesund – Holm:

Namsos – Jøa – Abelvær – Rørvik – Gutvik – Leka:

Namsos/Rørvik – Sør-Gjæslingan:

Namsos – Nordøyan:

VEI & RUTE

FosenNamsos Sjø: www.fosennamsos.no


TAKSTER: Voksen 41,- / Barn 20,- / Kjøretøy inntil 6m 116,- / Kjøretøy 6-7m 282,- / Kjøretøy 7-8m 330,- / Kjøretøy 8-10 m 422,- / Kjøretøy 10-12 m 494,- / MC 70,MF Olav Duun, kapasitet 60 personbiler. Overfartstid: 30 min. Tlf: 95 19 09 30

HOFLES - LUND Dx67 Dx67 6 D D D D D D Dx6 D D 0600 0705a 0715 0830 1000 1130 1335 1520 1640 1800 2000 2130 LUND - HOFLES Dx67 Dx7 D D D D D D Dx6 D D 0625 0740 0900 1030 1200 1430 1550 1710 1830 2030 2200

TAKSTER: Voksen 26,- / Barn 13,- / Kjøretøy inntil 6m 56,- / Kjøretøy 6-7m 142,- / Kjøretøy 7-8m 169,- / Kjøretøy 8-10 m 232,- / Kjøretøy 10-12 m 291,- / MC 44,M/F Geisnes, kapasitet 24 personbiler. Overfartstid: 5 min. Tlf: 95 19 09 50

SEIERSTAD (JØA) - ØLHAMMEREN Dx67 67 Dx7 Dx7 D Dx67 D D D D D D Dx67 0600 0615 0645 0715 0745 0815 0845 0945 1045 1145 1245 1345 1415 D Dx7 D Dx67 D Dx67 D D D D D D Dx67 1445 1515 1545 1615 1645 1715 1745 1845 1945 2045 2145 2245 2330 ØLHAMMEREN - SEIERSTAD (JØA) D Dx7 Dx7 D Dx67 D D D D D D Dx67 D 0630 0700 0730 0800 0830 0900 1000 1100 1200 1300 1400 1430 1500 Dx7 D Dx67 D Dx67 D D D D D D Dx67 1530 1600 1630 1700 1730 1800 1900 2000 2100 2200 2300 2345

FORKLARING: D = daglig / X = unntatt / 1 = mandag, 2 = tirsdag, 3 = onsdag osv.

VEI & RUTE 84 80


TAKSTER: Voksen 30,- / Barn 16,- / Kjøretøy inntil 6m 67,- / Kjøretøy 6-7m 169,- / Kjøretøy 7-8m 199,- / Kjøretøy 8-10m 266,- / Kjøretøy 10-12m 325,- / MC 49,M/F Vikna, kapasitet 11 personbiler. Overfartstid: 10 min. Tlf: 95 19 09 25

VEI & RUTE

EIDSHAUG - GJERDINGA Dx67 Dx67 Dx67 6 35 Dx67 Dx67 67 Dx67 1 357 0725 0800 0845 1010 1245 1445 1530 1600 1800 2010 2110 GJERDINGA - EIDSHAUG Dx67 Dx67 Dx67 6 35 Dx67 Dx67 67 Dx67 1 357 0655 0740 0830 1000 1230 1430 1510 1545 1730 2000 2100

TAKSTER: Voksen 27,- / Barn 14,- / Kjøretøy inntil 6m 63,- / Kjøretøy 6-7m 158,- / Kjøretøy 7-8m 187,- / Kjøretøy 8-10m 253,- / Kjøretøy 10-12m 312,- / MC 48,MF Olav Duun, kapasitet 60 personbiler. Overfartstid: 10 min. Tlf: 95 19 09 30

GEISNES - HOFLES Dx67 D D D D Dx7 D D D Dx6 D D 0655 0815 0945 1105 1235 1320 1505 1625 1745 1905 2105 2245 HOFLES - GEISNES Dx67 D D D D Dx7 D D D Dx6 D D 0705a 0810 0935 1100 1230 1315 1500 1620 1740 1900 2100 2240

FORKLARING: D = daglig / X = unntatt / 1 = mandag, 2 = tirsdag, 3 = onsdag osv.

85


TAKSTER: Voksen 32,- / Barn 16,- / Kjøretøy inntil 6m 83,- / Kjøretøy 6-7m 205,- / Kjøretøy 7-8m 241,- / Kjøretøy 8-10m 318,- / Kjøretøy 10-12m 386,- / MC 54,MF Leka, kapasitet 38 personbiler. Overfartstid: 20 min. Tlf: 95 73 70 53

SKEI (LEKA) - GUTVIK Dx67 D Dx67 7 Dx7 Dx6 D D Dx67 Dx67 67 Dx7 Dx6 Dx7 7 Dx67 0650 0800 0935 1000 1035 1240 1340 1440 1540 1640 1700 1815 1915 2100 2130 2230 GUTVIK - SKEI (LEKA) Dx67 D Dx67 7 Dx7 Dx6 D D Dx67 Dx67 67 Dx7 Dx6 Dx7 7 Dx67 0730 0830 1005 1030 1105 1310 1410 1510 1610 1710 1730 1845 1945 2130 2200 2255

TAKSTER: Voksen 34,- / Barn 18,- / Kjøretøy inntil 6m 89,- / Kjøretøy 6-7m 214,- / Kjøretøy 7-8m 250,- / Kjøretøy 8-10m 327,- / Kjøretøy 10-12m 392,- / MC 58,M/F Haranes. Overfartstid: 20 min. Tlf: 95 19 09 26

BORGAN - RAMSTADLANDET Dx67 Dx67 6 1357 24 6 Dx67 7 Dx67 13 5 0620 0810 0910 1015 1235 1335 1430 1515 1805 2100 2235 RAMSTADLANDET - BORGAN Dx67 Dx67 6 1357 24 6 Dx67 7 Dx67 13 5 0645 0835 0935 1040 1300 1400 1455 1540 1830 2130 2300

FORKLARING: D = daglig / X = unntatt / 1 = mandag, 2 = tirsdag, 3 = onsdag osv.

VEI & RUTE 86 80


NAMSOS - JØA - ABELVÆR - RØRVIK - GUTVIK - LEKA NAMSOS - NORDØYAN / NAMSOS - RØRVIK - SØR-GJÆSLINGAN Besøk www.fosennamsos.no for oppdaterte hurtigbåtruter, eller bruk følgende QR-kode:

TAKSTER: Voksen 34,- / Barn 17,- / Kjøretøy inntil 6m 90,- / Kjøretøy 6-7m 221,- / Kjøretøy 7-8m 259,- / Kjøretøy 8-10m 338,- / Kjøretøy 10-12m 404,- / MC 58,M/F Lysingen. Kapasitet 60 personbiler. Overfartstid: 20 min. Tlf: 95 73 70 50 Supplertingsrute sommer: a) På lørdager utsettes avgangen 15 min (markert med grønt)

VEI & RUTE FELLESSKAP

VENNESUND - HOLM Dx67 Dx67 6 Dx67 67 67 Dx67 7 Dx67 67 Dx67 7 Dx67 7 0600 0650 0700 0740 0805 0900 0835 1000 1030 1100 1130 1200 1200 1230 D Dx6 Dx7 Dx67 D Dx6 D Dx6 D 7 D D a) D a) D 1300 1330 1400 1445 1520 1550 1620 1650 1715 1745 1815 2000 2100 2215 HOLM - VENNESUND Dx67 Dx67 6 Dx67 67 67 Dx67 7 Dx67 67 Dx67 Dx67 7 7 0625 0715 0730 0805 0830 0930 1000 1030 1100 1125 1130 1200 1200 1230 Dx6 D Dx67 Dx7 Dx6 D Dx6 D 7 D D D a) D a) 1300 1330 1400 1445 1520 1550 1620 1650 1715 1745 1840 2030 2130 2240

FORKLARING: D = daglig / X = unntatt / 1 = mandag, 2 = tirsdag, 3 = onsdag osv.

87


KART

88

VISIT kart namdalen


rtve

ww .ka

ver ket ,w

ŠK art

rke t.n o


INFO

SYMBOLFORKLARING

ROM/ LEILIGHET

SYKKELUTLEIE

KOKEMULIGHET

FROKOST INKL.

BOBIL

HYTTE

BÅTUTLEIE

VIN/ØL

SANITÆR

PÅFYLLING AV VANN

TELT

FISKE

KAFE

TV-ROM

TRÅDLØST INTERNETT

CAMPINGVOGN

STRØMUTTAK

BETALINGSTERMINAL

HANDICAP VENNLIG

UTGITT AV : Visit Nam dalen SA OPPLAG: 30

000 Utgitt på no rsk, engelsk

REDAKSJO

og tysk

N/TEKST: Pr osesskompe tanse AS LAYOUT: Ox yg

en Design AS nes Komm unikasjon AS Utgiver tar intet ansvar for mulige feil i publikasjo nen. TRYKK: Sk ip

Profile for Visit Namdalen

Reiseguide for Namdalen 2016  

Reiseguide for Namdalen 2016  

Advertisement