Page 1

HET INSPIRATIE MAGAZINE VOOR GROEPSUITJES EN EVENTS

HET HELE JAAR DOOR IETS TE MISSEN!

DE MEEST EUROPESE STAD VAN NEDERLAND

CULINAIRE HOTSPOTS MET KARAKTER


1

Rederij Stiphout Beleef Maastricht vanaf het water De vijf passagiersschepen van Rederij Stiphout bevaren dagelijks de Maas en het Albertkanaal en tonen u de mooiste plekjes van onze streek. U kunt een keuze maken uit het uitgebreide lijndienst­programma of een eigen boot charteren voor uw gezelschap. Tijdens de boottocht naar Luik en de 4-Sluizentocht passeren wij o.a. de bekende sluis van Ternaaien met een verval van maar liefst 15 meter. De boottocht naar de historische binnenhaven ’t Bassin met de salonboot mps. ‘Jekervallei’ is nog echt varen in nostalgische stijl en de ca. 1 uur durende rondvaart op de Maas laat u op een comfortabele manier kennis maken met de bruisende stad Maastricht.

Lijndienstprogramma

MAASTRICHT

• Rondvaart op de Maas •  Rondvaart in combinatie met een bezoek aan de mergelgrotten • Historische vaarroute door de binnenhaven ’t Bassin • 4-Sluizentocht (tocht om Maastricht incl. passage van 4 sluizen) • Dagtocht naar Luik (incl. 2,5 uur pauze in Luik) • Saturday Night Dinner Cruise (2,5 uur durende avondtocht incl. dinerbuffet) • Brunchboottocht (2 uur durende boottocht met uitgebreid brunchbuffet) • Pannenkoekenboottocht (2 uur durende boottocht incl. pannenkoekenbuffet)

Charter een schip Voor gezelschappen vanaf 30 personen is het mogelijk om een van onze passagiersschepen te charteren waarbij u zelf tijd en route bepaalt, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een: • lunch cruise

Daar waar Noord- en Zuid-Europa elkaar ontmoeten, waar de drie landen die de Euregio vormen samenkomen en waar het lijkt alsof je Nederland hebt verlaten: precies daar ligt Maastricht.

• afternoon cruise • borrel cruise • dinner cruise •  Party on the River

Rederij Stiphout Maaspromenade 58 6211 HS Maastricht T: +31 (0)43 351 53 00 E: info@stiphout.nl www.stiphout.nl

Henriette Manager Maastricht: for Groups & Events

Een stad die bruist vanwege haar Bourgondische karakter, maar ook door de aanwezigheid van internationale studenten en bezoekers. Een stad waar indrukwekkende historische hotspots en nieuwe hedendaagse concepten elkaar afwisselen. Een stad die, gelegen op de kennis-as Limburg, voor zakelijke bezoekers steeds interessanter wordt.

Een stad die steeds groter lijkt te worden door de talloze mogelijkheden die het omliggende heuvelland en aangrenzende Belgische en Duitse steden te bieden hebben. Die dankzij de mix van natuur, cultuur en architectuur elk bezoek onvergetelijk maakt. Een stad dus, die je samen wilt ontdekken!


2

3

INHOUDSOPGAVE Welkom 1 Maastricht

Maastricht

Veneus met een verhaal 12

Het hele jaar door iets te missen! 3

Maastricht Actief:

Teambuilding, spellen & workshops 35

MAASTRICHT

Maastricht

Good to know 43

HET HELE JAAR DOOR

Maastricht

Blijf slapen! 16

IETS TE MISSEN!

Maastricht Maastricht

De meest Europese stad van Europa 4

Maastricht

Underground 20

Smaakt naar meer 46

Wij nodigen je uit om naar Maastricht te komen. Om te voelen en te beleven wat het betekent om bewust te genieten, om te ontdekken hoe oud en nieuw goed leven bij elkaar komen. Want dat is Maastricht. De stad bruist elk jaar van spraakmakende evenementen en festiviteiten zoals Magisch Maastricht, TEFAF, Museumnacht Maastricht, Heiligdomsvaart Maastricht, André Rieu concerten op het Vrijthof, ’t Preuvenemint, Docfest, de landelijke aankomst van de Kerstman en nog veel meer.

Maastricht

For groups & events 10 Maastricht Go Local:

Tours & tochten 24 Q&A 33

Maastricht Culinair:

Eten, proeven, spellen & culinaire workshops 49

Prijzen zijn onder voorbehoud van (BTW) wijzigingen.

Het hele jaar door biedt Maastricht daarmee op geheel eigen wijze de ideale ingrediënten om met klanten, collega’s, familie of vrienden te genieten van een bijzonder, internationaal smakenpalet.


4

MAASTRICHT

DE MEEST EUROPESE STAD VAN NEDERLAND

5

INTERNATIONAAL, ORIGINEEL, DYNAMISCH, GASTVRIJ EN AUTHENTIEK Maastricht is een van de meest Europese en internationale steden van Nederland. Dat voel je, dat zie je en dat proef je. Het is een plek met een authentieke energie en dynamiek, zoals je die nergens in Nederland ervaart. De mix van culturen, talen en smaken maakt dat de stad barst van creativiteit, van onderzoekers, ondernemers Ên smaakmakers. En al die dingen kun jij ontdekken samen met je familie, vrienden, collega’s of zakelijke relaties. De bijzondere ligging leidt al eeuwen tot een spannende ontmoeting van de twee grootste Europese culturen: de Romaanse en Germaanse. Wijngaarden en kalksteengroeves zoals je ze in Zuid-Europa ziet, de ENCI groeve die een prachtig on-Nederlands plaatje geeft van Maastricht. De internationale sfeer is voelbaar in de straten, niet alleen door de vele talen die je op straat hoort, ook de manier van leven (savoir vivre) zoals je die alleen kan ervaren in Zuid-Europa.


6 — Maastricht — DE MEEST EUROPESE STAD VAN NEDERLAND

7 — Maastricht — DE MEEST EUROPESE STAD VAN NEDERLAND

MUST DO! Maastricht is een compacte stad. Alle hotspots liggen op loopafstand, zijn makkelijk te vinden en veilig en snel te bereizen, ook in groepsverband; Van besneeuwde pistes, een wandeling door het Heuvelland, wijnproeverij tot grotten. Zowel in de stad als in de omliggende regio barst het van de mogelijkheden; De ligging in het hart van Europa, maakt van Maastricht een bijzonder prettig bereikbare stad met auto, trein en vliegtuig vanaf diverse internationale luchthavens in een kring rondom Maastricht;

INTERNATIONALE ALLURE

VAN MAAKINDUSTRIE TOT KENNISSTAD

Al jaren draagt Maastricht de stempel ‘Gastronomische hoofdstad’ van Nederland. En reken maar dat je hier goed zit voor ongedwongen, smakelijke gezelligheid. Maar Maastricht is inmiddels zoveel meer. De komst van de universiteit, inmiddels zo’n 40 jaar geleden, heeft de stad een internationaal karakter bezorgd. Was het eerst nog voornamelijk Vlaams en Duits dat je zo nu en dan om je heen hoorde, inmiddels hoef je niet meer raar op te kijken als je op een willekeurige dag vier of vijf verschillende talen om je heen hoort. Internationale studenten, zakelijke bezoekers en toeristen zorgen voor een bijzondere, levendige mix en geven de stad kleur. Bovendien zijn de verschillende faculteiten van de universiteit gehuisvest in indrukwekkende historische gebouwen die er dankzij het zorgvuldige onderhoud tiptop uitzien en te bezichtigen zijn tijdens de Arts & Heritage tour. Of wat dacht je van een rondleiding door de stad door een van die (internationale) studenten of locals die je door hun ogen kennis laten maken met de stad. Liever meer (historische) achtergrond? Kies dan voor een highlights tour, rondleiding door gebouwen met een herbestemming of architectuurwandeling onder begeleiding van een local guide. Zij inspireren je graag met al hun verhalen.

Naast het internationale karakter is Maastricht dankzij de universiteit veranderd van een industriestad in een kennisstad. Niet voor niets is Maastricht de laatste jaren steeds meer in trek als congresstad en weten zakelijke bezoekers de stad te vinden en te waarderen. De accommodaties waar deze zakelijke ontmoetingen kunnen plaatsvinden, spelen daar handig op in en ontvangen een gezelschap, groot of klein, met een perfecte ontvangst op maat. Van officieel congres- en beurzencentrum MECC Maastricht tot kleinschalig château, buitenverblijf, wijnkelder en alles wat daartussen zit.

MAASTRICHT REGION ’s Ochtends in Luik, ’s middags in Aken en ’s avonds in Maastricht. Het zou zomaar kunnen op één dag. Net zoals je de pistes van SnowWorld kunt afwisselen met een tour door het ondergrondse gangenstelsel van Maastricht en een wijnproeverij op een landgoed in het Heuvelland. Ook dat kan. Op één dag. Maastricht biedt naast een stad vol activiteiten en accommodaties, ook een regio met tal van mogelijkheden. Zowel in eigen land, met het Heuvelland van Zuid-Limburg als decor, alsook Euregionaal gezien. Gewoon, grenzeloos goed dus.

Maastricht is na Amsterdam de stad met de meeste monumenten in Nederland; De rijke historie en restanten van Maastricht als industriestad, heeft de stad tal van bijzonder sfeervolle locaties en venues opgeleverd om je gasten te verrassen. Van kastelen en landgoederen tot grotten en oude industriële gebouwen; De stad heeft de grootste dichtheid aan sterrenrestaurants van Nederland en traditionele smaakmakers en ambachtelijke producenten zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Over culinair genot hoef je je dus sowieso geen zorgen te maken.


8

9

Bonnefantenmuseum Maastricht Kunst & architectuurprogramma’s Het Bonnefantenmuseum Maastricht, dé culturele hotspot aan de Maas, biedt ook voor groepen het perfecte uitje. Van een exclusieve avondopenstelling, privé rondleiding, workshop en ‘art talk’ tot interactieve speurtocht, feest of borrel met culturele omlijsting in de toren van café Ipanema. Alles is bespreekbaar. Bonnefantenmuseum staat voor: een verrassende verzameling kunst / kunst kijken / workshops / lunch / art talks / museumbezoek / auditorium / studio Rossi / terras / tentoonstellingen / oude kunst / hedendaagse kunst / audiotour / interactieve speurtocht / evenementenlocatie aan de Maas en meer…

Algemene informatie Open: dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur Groepsarrangementen t/m programma’s op maat voor 10-650 personen, ook mogelijk buiten openingstijden. Bonnefantenmuseum Avenue Céramique 250 6221 KX Maastricht T: +31 (0)43 329 01 11 E: info@bonnefanten.nl www.bonnefanten.nl / www.ipanema.nl

Huiskamer De Groote Sociëteit Grandeur van weleer voor stijlvolle feesten en partijen Huiskamer De Groote Sociëteit is een bekend monumentaal gebouw op het Vrijthof. De grandeur van weleer met alle hedendaagse gemakken en technieken maken het tot een geweldige locatie voor bijeenkomsten en feesten in een stijlvolle omgeving. Op de begane grond bevinden zich twee recent gerestaureerde zalen. De grote ramen bieden op elk moment een prachtig zicht op het historische Vrijthof. In totaal kunnen 130 personen zittend dineren. Voor feesten en recepties is er ruimte tot 200 personen. Maar ook kleinere gezelschappen kunnen uitstekend terecht in de intieme sfeer van de zalen. Graag verzorgen wij uw diners, buffetten, koffietafels, borrels of high tea. Gastheer Daniël en gastvrouw Noëlle stemmen de catering helemaal af op al uw wensen. Tevens kan de locatie exclusief afgehuurd worden waarbij uw privacy gegarandeerd is.

Stayokay Maastricht

Eden Designhotel Maastricht****

Even iets anders met je groep!

Gastvrijheid centraal in een eigentijds interieur

Vriendengroepen, sportclubs, collega’s en families: velen

Op slechts een paar minuten lopen van het centraal station

hebben Stayokay Maastricht inmiddels ontdekt. Het is dan

ligt het Eden Designhotel Maastricht. Achter de historische

ook een druk bezochte plek, door gasten en ook de locals van

gevels staat gastvrijheid centraal in een eigentijds interieur.

Maastricht. Niet gek ook, met zo’n fantastisch uitzicht over de

Het hotel beschikt over 102 individueel ingerichte kamers en

Maas en zo’n ongedwongen persoonlijke sfeer. Onze mede-

ligt midden in de trendy buurt Wyck. Het oude stadscentrum

werkers zorgen ervoor dat je met je groep een onvergetelijke

is op loopafstand. Heerlijk dineren kan bij Brasserie FLO

ervaring beleeft. Houd je van shoppen, lekker eten & drinken,

Maastricht, pal naast het hotel. Als hotelgast heeft u het

of wil je mooie fietstochten maken in de omgeving? Stayokay

geluk hier de dag te kunnen beginnen met een op-en-top

Maastricht is de ideale uitvalsbasis!

ontbijt.

Zonnige zomer- & warme winterbarbecue

De Franse klassiekers van Brasserie FLO

In de zomermaanden kun je iedere avond genieten van een

Een stukje culinair Parijs in ‘Mestreech’. De keuken is

barbecue op het terras aan de Maas. Liever een uitgebreid

karakteristiek Frans en dagelijks open voor lunch en diner.

diner? Geen probleem. Zelfs een diner tot 500 personen is

Naast de Fruits-de-Mer kaart is er een seizoensgebonden kaart en

mogelijk. Iedere groep heeft eigen wensen. Jij vast ook! We

het populaire FLO keuzemenu. Met trots winnaar ‘Publieksprijs

horen ze graag.

Fijnste Franse restaurant van Nederland 2016’ en een bijzondere

Onze voorzieningen:

beleving voor gezelschappen van 2 tot 160 personen! Private

•  gratis WiFi •  inclusief ontbijt •  privékamers mogelijk •  altijd eigen douche & toilet

dining is mogelijk tot 35 personen. Faciliteiten: 102 hotelkamers - gratis wifi - gratis fitness 120 brasseriestoelen- multifunctionele zaal (5-35 personen)

•  terras aan de Maas •  persoonlijk & kleinschalig

Huiskamer De Groote Sociëteit Vrijthof 36 6211 LE Maastricht

Stayokay Maastricht Maasboulevard 101 6211 JW Maastricht

T: +31 (0)43 321 28 87 E: info@huiskamerdegrootesocieteit.nl www.huiskamerdegrootesocieteit.nl

T: +31 (0)43 750 17 90 E: maastricht@stayokay.com www.stayokay.com/maastricht

Eden Designhotel Maastricht & Brasserie FLO Stationsstraat 28-40 6221 BR Maastricht T:+31 (0)43 328 25 25 E: info.designhotel@edenhotels.nl www.designhotelmaastricht.com www.flomaastricht.nl


10

11 — Maastricht — FOR GROUPS & EVENTS

MAASTRICHT SPECIALISTEN Wil je weten wat hip en trendy is in Maastricht? Maak dan kennis met Kimberley. Ze is enthousiast, jong en allround en weet de leukste uitjes te filteren. Kimberley voelt haarfijn aan wat het perfecte uitje is voor een vrijgezellenfeest of een groep vrienden. Geef je wensen door en Kimberley regelt het. Zo wordt jullie dagje uit in Maastricht onvergetelijk.

Leuk zo’n weekend weg organiseren voor de hele familie, een uitje samen met je collega’s of teamgenoten dat naast vermakelijk ook origineel moet zijn. Of nog zo’n uitdaging: het randprogramma samenstellen voor zakelijke relaties waarbij de keuze voor locatie, eten en drinken allemaal perfect op elkaar afgestemd moeten zijn. Help! Waar begin je? Nou hier, bij Maastricht for Groups & Events. Een team van lokale en professionele Maastrichtspecialisten die jouw zorgen maar al te graag uit handen nemen.

MAASTRICHT

FOR GROUPS & EVENTS

Van voordelige tot exclusieve arrangementen, standaard of op maat, met overnachting, eventueel inclusief charters, begeleiding en vervoer. Maastricht for Groups & Events bestaat uit een team van locals en professionals die alle in’s en out’s van

het evenementen- en organisatievak beheersen, de stad op hun duimpje kennen en dit graag met je delen. Ze hebben elk zo hun specialiteit. Niet voor niets noemen we hen onze Maastrichtspecialisten.

Kimberley adviseur

Als je het unieke smakenpalet van Maastricht wilt leren kennen, dan kan Joyce je op authentieke wijze van Maastricht laten proeven. Door haar kennis van de horeca-gelegenheden en gezellige, bourgondische inslag zorgt ze er hoe dan ook voor dat je de smaak te pakken krijgt! Een tweede passie van Joyce is de Maas en alles wat ermee samenhangt. Daarnaast is ze binnen ons team gespecialiseerd in de samenwerking met incoming touroperators.

Joyce adviseur

Met al je vragen, groot of klein, kun je bij Joost terecht! Hij helpt je op weg en zorgt dat je de antwoorden vindt waar je naar op zoek bent. Joost is de man in het team. Hij is creatief en gedreven. En door zijn brede kennis, is hij de sympathieke ‘vraagbaken’ van Maastricht: for Groups & events. Daarnaast is Joost gespecialiseerd in het opzetten van activiteiten voor kleine groepjes.

Neem contact met ons op: bel +31(0)43 350 62 62 of mail naar info@groups-events.nl. Volg onze Maastricht specialisten via facebook.com/maastrichtgroupsevents

Joost adviseur


12

13 — Maastricht — VENUES MET EEN VERHAAL

MAASTRICHT

VENUES MET EEN VERHAAL

Je gasten verwennen met hippe hapjes van een sterrenchef, terwijl ze swingen op de beats van een DJ in het decor van een voormalige kerk. Na een actief dagje vergaderen of teambuilding, aanschuiven aan luxe gedekte tafels in de sfeervolle grotten. Al varend en borrelend over de Maas de stad aan je voorbij zien gaan. Wil je je familie, vrienden, collega’s of zakelijke relaties een ervaring bieden die ze nog niet eerder beleefden? Stel samen met ons je eigen programma samen en kies uit één van onze unieke venues.


14

Hotel Monastère Maastricht**** Perfecte locatie voor diner, event, private dining of vergadering in uniek monumentaal viersterrenhotel.

15

Beaujean Vacances Geniet van Maastricht vanuit uw eigen vakantiewoning

Hotel Monastère Maastricht is gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw en ligt op een gunstige locatie middenin het stadscentrum. Het restaurant biedt plaats aan 60 couverts en is zeer geschikt voor grote groepen en events (grotere groepen op aanvraag). Voor de zakelijke gasten is er een ruime vergaderzaal met een capaciteit van 12 personen en mogelijkheid tot private dining. Het hotel telt 52 luxe kamers en een suite. Vraag direct naar ons groepen-en eventarrangement!

Kies uw eigen sfeervolle vakwerkhuis, statige kasteel of hippe

Hotel Monastère Maastricht Boschstraat 69-71 6211 AV Maastricht

Beaujean Vacances Gulpen

E: groups@vondelhotels.com www.hotelmonasteremaastricht.com

loft op een van de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. Heerlijk voor de open haard kruipen na een dagje shoppen of nog even de eigen sauna induiken? Het kan allemaal! Desgewenst vult u uw verblijf aan met catering of activiteiten. Boek uw vakantiewoning eenvoudig zelf via www.geuldal.com of bel ons voor telefonisch advies.

T: +31 (0)43 455 90 75 E: info@geuldal.com www.geuldal.com

Derlon Hotel Maastricht**** Ultieme gastvrijheid direct aan het Onze Lieve Vrouweplein In het hart van het oude stadscentrum van Maastricht,

Hotel Au Quartier*** Sfeervol overnachten in het hart van Maastricht Kapoenstraat 32 6211 KW Maastricht T: +31 (0)43 325 80 88 E: info@auquartier.nl www.auquartier.nl

Amrâth Grand Hotel de l’Empereur**** Gemak en comfort midden in de stad Amrâth Grand Hotel de l’Empereur is een 4-sterrenhotel gevestigd in een Rijksmonument, gelegen in het centrum van Maastricht tegenover het Centraal Station en op 5 minuten rijden van de A2. De locatie is geschikt voor gezelschappen tot 1.250 personen. De zalen bieden daglicht en grenzen aan de hoteltuin. De klassiek ingerichte kamers met Jugendstil elementen zijn van alle moderne gemakken voorzien. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant en een binnenzwembad. We kijken ernaar uit om u te mogen verwelkomen.

Petit Bonheur Dineren in een unieke ambiance en zeer geschikt voor gezelschappen van 10 tot 150 personen Achter de Molens 2 6211 JC Maastricht T: +31 (0)43 321 51 09 E: info@petitbonheur.nl www.petitbonheur.nl

gelegen aan het sfeervolle Onze Lieve Vrouweplein, vindt u het viersterren Derlon Hotel. Overnacht hier in één van de 50 luxe hotelkamers, suites of city appartementen. Sinds 1870 prijzen hotelgasten de persoonlijke service bij Derlon, wiens naam een eerbetoon is aan de Franse chef-kok Louis Desiré Derlon. Organiseer uw culinaire of zakelijke evenement (tot 120 personen) onder het huidige straatniveau van Maastricht, direct naast authentieke Romeinse opgravingen. In Museumkelder ‘Piazza Romana’ vindt u meer dan 2000 jaar historie. Ook ideaal als vertrekpunt voor uw uitstapje of avondje uit. Vergaderen kunt u in de vergaderlocatie Forum X, uniek gelegen op het terrein van het Jezuïetenklooster. Uw smakelijke lunch of diner geniet u in ons restaurant of op het prachtige terras. Restaurant Derlon serveert klassieke en nieuwe gerechten op een verrassende wijze. Het gebruik van verse streek- en biologische producten is hierbij van groot belang.

Crowne Plaza Maastricht**** Perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door Maastricht Crowne Plaza Maastricht is een prachtig gelegen viersterren hotel aan de Maas. Met 144 kamers biedt het een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes. Naast hotel is Crowne Plaza Maastricht een geschikte locatie voor een bijeenkomst, conferentie, productpresentatie of training. Het hotel heeft negen luxe multifunctionele vergaderruimtes, waarvan een aantal geschakeld kan worden. Ook voor feestelijke bijeenkomsten is Crowne Plaza Maastricht een prima plek. U kunt er met 1500 gasten een bijeenkomst plannen en tot maximaal 350 gasten confereren. Het bijbehorende restaurant ‘De Mangerie’ met romantisch zonneterras aan de Maas, is bovendien een heerlijke plek om even bij te komen van een drukke dag confereren of de stad verkennen.

Amrâth Grand Hotel de l’Empereur Stationsstraat 2 6221 BP Maastricht

Derlon Hotel Maastricht Onze Lieve Vrouweplein 6 6211 HD Maastricht

Crowne Plaza Maastricht Ruiterij 1 6221 EW Maastricht

T: +31 (0)43 321 38 38 E: info@hotel-empereur.nl www.amrathhotelempereur.nl

T: +31 (0)43 321 67 70 E: info@derlon.com www.derlon.com

T: +31 (0)43 350 91 91 E: info@cpmaastricht.nl www.crowneplazamaastricht.nl


16

17 — Maastricht — BLIJF SLAPEN!

MAASTRICHT

BLIJF SLAPEN!

Eén dag is dus eigenlijk niet genoeg. Wil je het optimale uit je zakelijke bezoek halen, ga je als groep voor maximale gezelligheid of wil je het nuttige met het aangename verenigen? Blijf dan slapen. In en rond Maastricht zijn er volop mogelijkheden om als gezelschap te verblijven in één van de luxe, trendy, kleine, grote, persoonlijke of juist zakelijke hotels. GASTVRIJHEID Er wordt weleens gekscherend gezegd dat het gastheerschap in Maastricht is uitgevonden. Nu laten we even in het midden of dat daadwerkelijk zo is. Wat we wel zeker weten, is dat de stad inmiddels jaarlijks erg goed scoort op het gebied van gastvrijheid, dat we met de aanwezigheid van de Hotel Management School Maastricht over de nodige ambassadeurs op het gebied van gastvrijheid beschikken. En dat, waar je ook slaapt, je onder de hoede bent van hoteliers die gastvrijheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Van jeugdherberg, hotel in een historisch pand, een trendy designhotel met kamers voor 4 personen, een châteauhotel of toch liever de service van een internationaal ketenhotel. Slapen doe je in Maastricht zoals jij dat wenst, in een gastvrije en sfeervolle omgeving en vrijwel altijd op loopafstand van een of meerdere highlights in de stad. Maastricht for Groups & Events geeft je graag een passend advies over waar je met jouw gezelschap en reisbestemming het beste kunt overnachten. Met een netwerk vol hoteliers, lukt het ons om gemakkelijk en snel een groepsreservering te verzorgen.

NEW KIDS IN TOWN!

THE STUDENT HOTEL

Gevestigd in het iconische Eiffel gebouw, is het Student Hotel hot and happening in het upcoming Sphinxkwartier. Anders dan de naam zegt, kan hier iedereen verblijven!

HOTEL MONASTÈRE

The newest kid in town opende in 2018 haar deuren; een viersterren boutique hotel en gevestigd in een oud klooster ook in het upcoming Sphinxkwartier.

EASY HOTEL

Een van de nieuwste aanwinsten van de stad! De comfortabele en aantrekkelijk geprijsde hotelkamers van easyHotel zijn praktisch en eenvoudig ingericht.


18

19

Eropuit op twee wielen! Maastricht en omgeving verkennen op een topkwaliteit tweewieler!

Dormio Resort Maastricht

Dormio Hotel de Prins van Oranje

Als partner van Maastricht for Groups & Events is Cycle Center

Het beste van twee werelden

LUXE HOTEL

gemak plat op een E-bike met middenmotor. Bezoek de mooiste

Gelegen op de Dousberg, binnen de stadsgrenzen van Maastricht, en aan de golfcourse van de International Golf Maastricht, biedt dit luxueuze resort haar gasten het beste van twee werelden; de rust van de natuur en het stadse vertier.

Dormio Hotel de Prins van Oranje is een nieuw, luxueus ingericht hotel, dat deel uit maakt van Dormio Resort Maastricht. Dit viersterren hotel is de ideale uitvalsbasis voor elk event of vergadering, gecombineerd met een goede lunch of diner.

Dormio Resort Maastricht biedt ruime, luxueus ingerichte vakantiewoningen tot max. 20 personen. Voor elke groepssamenstelling kunnen wij een optimale variant aanbieden, zowel voor korte als voor langere verblijven. De woningen zijn voorzien van hoogwaardig sanitair en een luxueuze inrichting. Een aantal woningen heeft de beschikking over een privésauna en/ of hot-tub. Om het verblijf van onze gasten te optimaliseren heeft Dormio Resort Maastricht een gezellig foodcourt, een proeflokaal en een zwembad. Het centrum van Maastricht, met het alom bekende Vrijthof, ligt op slechts 10 fietsminuten afstand. Wij informeren u graag over de op maat-mogelijkheden voor uw groep of arrangement.

Dormio Resort Maastricht Het Wilhelmus 1 6216 GK Maastricht T: +31 (0)43 204 30 80 www.dormio.nl/maastricht

Resort

Maastricht

Alle (hotel-) appartementen zijn ruim (ca. 80m2) en comfortabel ingericht en hebben de beschikking over 2 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden, 2 badkamers met douche en toilet en een open keuken met luxe inbouwapparatuur. De woonkamer geeft toegang tot een ruim balkon of terras. Er is gratis wifi aanwezig. De hotelappartementen zijn eveneens als suite met woon- en slaapkamer, of als hotelkamer te reserveren. Op de bovenste verdieping van Dormio Hotel de Prins van Oranje, onder de sterrenhemel van Limburg, bevindt zich het bekende restaurant Rantree. Hier geniet u van een top-klasse maaltijd en een panoramisch uitzicht over het Limburgse en Belgische heuvellandschap.

Dormio Hotel Prins van Oranje Het Wilhelmus 1 6216 GK Maastricht T: +31 (0)43 204 30 80 www.dormio.nl/maastricht

Dormio Hotel

ANNO 2018

tweewielerverhuur geschikt om een volledig ontzorgd programma te voorzien. Beleef een actieve, culturele of culinaire dag in de stad of geniet van het Heuvelland. Die heuvels strijk je trouwens met plekjes en regisseer uw eigen dag of laat het groups and events team uw ontzorgen met bijvoorbeeld een heerlijke picknick, actief arrangement of andere activiteit. Cycle Center verhuurt top kwaliteit tweewielers, zowel e-bikes als tandems, kickbikes, racefietsen, mountainbikes stadsfietsen maar ook Vespa’s, Elektrische Solexen en meer. De hoofdzetel van het bedrijf is in Valkenburg (10 autominuten van Maastricht in het groene hart van Zuid Limburg) en aldaar zijn meer dan 3000 tweewielers op voorraad. Vanaf 8 personen tot 400 personen biedt het bedrijf transport van de tweewielers naar uw hotel of logeeradres. Opstappen en genieten! In Valkenburg is het bedrijf gelegen op het nieuw geopende Par’Course sportterrein nabij het centrum en tijdens de zomerdagen iedere dag geopend. Controleer de openingstijden en boek direct je tweewieler op de website!

Cycle Center tweewielerverhuur De Leeuwhof 21 6301 KZ Valkenburg aan de Geul T: +31 43 601 53 38 (informatie en boekingen) E: info@cyclecenter.nl www.cyclecenter.nl


20

De culturele erfenis van Maastricht gaat verder dan het oog reikt. Onder de grond bevinden zich minstens evenveel historische schatten. Ga terug in de tijd, treed het donker tegemoet en laat je fantasie de vrije loop met de verhalen die Maastricht Underground je te vertellen heeft. Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat er te zien en te beleven is in Fort Sint Pieter, de Maastrichtse en Zuid-Limburgse grotten, de Kazematten en de ENCIgroeve.

MAASTRICHT

UNDERGROUND

21 — Maastricht — UNDERGROUND

TripAdvisor® Traveller Review

PUUR NATUUR Maastricht Underground brengt de geschiedenis tot leven. Van de Krijtzee en de Mosasaurus tot de wereld van de blokbrekers en de drie Musketiers. Ontdek hoe het was om in een schuilkelder te zitten tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Hoe soldaten hebben geleefd in een belegerde stad. Of beleef de ultieme stilte en totale duisternis in de 10.000 gangen die het Zuid-Limburgse grottenstelsel telt. De ervaren gidsen van Maastricht Underground nemen jou en je gezelschap mee en vertellen vol passie hun spannende en interessante verhalen die je nog niet eerder hoorde. Aangevuld met interessante weetjes en anekdotes die jij en je gasten waarschijnlijk niet snel zullen vergeten en mogelijk jullie kijk op de geschiedenis zal veranderen. Bijzonder aan Maastricht underground is het authentieke karakter van de locaties. Er komen geen technische hoogstandjes aan te pas. Alles wat je ziet is puur natuur, ontstaan door de jaren heen en gebleven zoals het was. En dat maakt het zo mooi, zo echt en zo tastbaar.

TRIPADVISOR Voor kinderen en volwassenen. Voor avonturiers, sportievelingen, historici en cultuurliefhebbers. Voor iedereen heeft Maastricht Underground wel iets te bieden. Dat kunnen wij hier opschrijven, maar je kunt het ook nalezen op Tripadvisor. Al jaren wordt Maastricht Underground op Tripadvisor de leukste attractie van Maastricht genoemd en zijn de locaties van Maastricht Underground (Grotten Sint Pietersberg, Fort Sint Pieter en de Kazematten) door Tripadvisor in 2018 wederom Bekroond met het ‘Certificate of Excellence’.

Tripadvisor reikt een ‘Certificaat van Uitmuntendheid’ uit aan accommodaties, attracties en restaurants die consistent goede beoordelingen van reizigers ontvangen op de reviewsite.

INDRUKWEKKEND VAN BINNEN ÉN VAN BUITEN Bij Maastricht Underground denk je misschien al snel aan het ondergrondse gangenstelsel en de grotten. Maar er is nog veel meer, want naast cultuur is er ook natuur. Met de Sint Pietersberg als icoon en de Enci-groeve als parel; nu nog een combinatie van bedrijvigheid en natuurontwikkeling rondom de Cementfabriek. Dit jaar stopt hier - Na bijna 100 jaar - de volledige mergelwinning. De afgelopen jaren is het gebied steeds meer getransformeerd naar een bijzonder natuurreservaat. Het gebied is van enorme historische waarde, zo is in de loop der jaren gebleken. In de groeve zijn grote aantallen fossielen (waaronder de Mosasaurus) gevonden die verwijzen naar het leven dat zich hier miljoenen jaren geleden heeft afgespeeld. Tijdens een speciale rondleiding, vaak door voormalige medewerkers van de Enci-fabriek, kom je hier veel meer over te weten. Eind 2015 is een uitzicht-platform boven de groeve en een trap naar beneden gerealiseerd waarmee je met iedere trede naar beneden, een miljoen jaar teruggaat in de tijd! De ondergrondse schatten van Maastricht Region nodigen je uit om al speurend, fietsend, steppend, wandelend, kortom op jouw manier kennis te maken met deze verborgen en voor Nederland unieke wereld. Van sobere tot kleurrijke grotten, van open groeves en forten tot kazemattentunnels onder de stad.

Who’d have thought going underground could brighten your day! We live in the Netherlands and had visitors from the UK. The weather was typically cold and miserable for the start of December and going underground was really just to have something to do. What a wonderful hour it turned out to be! Our guide, Edwin L., was just brilliant. We learned so much, saw incredible sights and experienced true darkness too! Thank you, Maastricht Underground, for filling our heads with knowledge and happy memories, and for brightening our day! Carolinki S. | 22 december

TripAdvisor® Traveller Review

It really delivered! A tour you shouldn’t miss once you visit Maastricht! It was an hour full of interesting historical facts and inside stories. I tend to get bored very easily once tour guides start getting into dates and unnecessary details that no one will remember 5 minutes later but our tour guide Willy was something else! More like hanging around with a friend that tells you the story of a place rather than a boring tour. Willy managed to captivate our attention with this direct way of narrating and his nice jokes. I am sure he has told them a million times, but it sure felt like a first time to me! He was also more than knowledgeable in his field and he was able to answer all kinds of questions regarding not only the fort but also the city itself. Totally recommend it! Olia K. | 6 februari

TIP De temperatuur in de grotten is constant 11 graden Celsius dus we raden je aan een vest, trui of jas mee te nemen.


22 — Maastricht — UNDERGROUND

MAASTRICHT UNDERGROUND

RONDLEIDING GROTTEN MAASTRICHT UNDERGROUND Ga mee diep de Sint Pietersberg in en ontdek de authentieke ondergrondse wereld van de grotten. Geen licht, geen geluid, geen geur, geen vervuiling, geen bereik met je telefoon, geen tijdsbesef… Een plek waar de geschiedenis tot leven komt! Beleef een donker avontuur met je eigen groep in het statige stelsel van de Grotten Zonneberg. Duur: 1 uur Prijs: € 7,20 p.p. / 15

Door de bezoekers al voor de 4e keer uitgeroepen tot de nummer 1 van “things to do” in Maastricht en bekroond met het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor.

> Een waanzinnig uitzicht op Maastricht, België en het Heuvelland.

ONTDEK DE GEHEIMEN VAN FORT SINT PIETER Laat je verrassen door dit bijzondere historische monument en de boeiende verhalen van een Maastricht Underground guide. Het fort wordt de parel van de Sint Pietersberg genoemd, niet alleen vanwege het fort zelf, maar ook door de vergezichten op de prachtige omgeving. Een boeiend stuk Maastrichtse historie in een notendop. Duur: 1 uur Prijs: € 7,20 p.p. / 15

23 — Maastricht — UNDERGROUND

TIP: COMBI GROTTEN & FORT

Tip van Kimberley

Wist je dat het fort via een steile wenteltrap ondergronds verbonden is met de grotten Noord. En waardoor die enorme koepel in de grotten is ontstaan? De grotten Noord en het fort Sint Pieter zijn onlosmakelijk qua verhaal met elkaar verbonden. Ontdek het tegen een aantrekkelijk combi-tarief! Duur: ca. 2,5 uur Prijs: € 11,10 p.p. / 15

Steppen in de grotten Zonneberg Een heel andere manier om de grotten te verkennen. Leuk om te doen zeker ook, omdat ik als gids op plekken kom die normaal in afstand niet te bereiken zijn. Zoals het net heropende museum van Zonneberg met een levensechte kopie uit begin vorige eeuw van de Nachtwacht van Rembrandt.

JEZUÏETENBERG Even buiten Maastricht bevindt zich één van de mooist bewerkte kalksteengroeven ter wereld. Dat zich in het gangenstelsel nu een onderaards museum bevindt, is te danken aan de Paters Jezuïeten uit Maastricht die hier tussen 1860 en 1960 talloze bekende en onbekende reliëfs en beelden in de mergelwanden aanbrachten. Duur: 1,5 uur Prijs: € 7,50 p.p. / 10 (plus € 10,00 reserveringskosten)

ONDERGRONDSE CULTUURSCHATTEN VAN MAASTRICHT Ontdek het Noordelijk gangenstelsel van de Sint Pietersberg en haar ondergrondse Kluis waar tijdens WOII de Nachtwacht van Rembrandt veilig werd bewaard. De guide vertelt je bijzondere anekdotes van zowel de bezetter als het verzet, over smokkelroutes en deelt uniek beeldmateriaal dat vertelt over de reis van de Nachtwacht en vele andere kunstschatten in de jaren ’40. Duur: 1,5 uur Prijs: € 8,50 p.p. / 15

De prijzen van de uitjes zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Het getal achter de prijs geeft het minimum aantal deelnemers aan.

DE ONDERGRONDSE KAZEMATTEN Je ziet het niet, toch ligt er onder de huizen en straten van Maastricht een 14 kilometer lang ondergronds labyrint van tunnels en mijngalerijen. Betreed deze wereld en ga een paar eeuwen terug naar de tijd van de vele belegeringen van Maastricht. Het stelsel herbergt diverse fraaie en indrukwekkende exposities die het verhaal van de guide versterken. Ontdek hoe een goede verdediging de beste aanval kan zijn! Duur: 1 uur Prijs: € 7,20 p.p. / 15

TIP: JAAR VAN REMBRANDT Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar staat 2019 in het teken van de grote meester Rembrandt. Vernieuwend en provocerend, Rembrandt zette in de Gouden Eeuw de kunstwereld op z’n kop. Het Rijksmuseum start in juli 2019 met de restauratie van Rembrandts Nachtwacht onder toeziend publiek. Maar wist je dat in Maastricht ook een levensgrote Nachtwacht van kunstenaar Jules Sondeijker verborgen ligt in de Grotten Zonneberg? Ook dit werk wordt momenteel gerestaureerd en wel door Stichting Restauratie Atelier Limburg. Dit te zien levert een unieke ervaring op waaraan je kunt deelnemen tijdens de speciaal georganiseerde tours in het voorjaar van 2019.

STEENKOLENMIJN Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. Bekijk en beleef de ondergrondse pracht van steenkolenwinning aan de hand van unieke filmbeelden, demonstraties van mijnbouwmachines en boeiende, persoonlijke verhalen van ex-koempels (mijnwerkers). Duur: ca. 1,5 uur Prijs: € 7,80 p.p. entree, kosten rondleiding door een guide € 15,00

RONDLEIDING FLUWEELENGROT EN BEZOEK KASTEELRUÏNE Een bijzondere combinatie van Nederlands enige hoogteburcht en het eronder gelegen grottenstelsel. Wandel door de ruïnes van de ridderzaal en wapenkamers en daal af naar de grotten die veel fraaie wandschilderingen, inscripties en een Franse kapel herbergen. Duur: 1,5 uur Prijs: vanaf € 12,00 p.p. / 25, exclusief kosten guide

STEPTOCHT DOOR DE GROTTEN De step is een ideaal middel om lange afstanden mee af te leggen in de grotten. Zo kun je diep de Sint Pietersberg in dringen en kom je op bijzondere plekken, elk met een eigen verhaal. Een spannend en verrassend uitje waar vaart achter zit! Duur: 1,5 uur Prijs: € 18,50 p.p. / 12

Tip van Paul De rijksbewaarplaats nr. 9 De rijksbewaarplaats, ofwel de kluis van de Sint Pietersberg, is een van de bijzondere verhalen die Grotten Noord herbergt. Dit bouwwerk dwingt respect af en de verhalen over bezetter, smokkelroutes, de Margriet­ zender en de Nachtwacht veilig opgeslagen in een grot… Pure verwondering.

Jurassic World in het echt beleven? Ga mee 70 miljoen jaar terug in de tijd naar het Krijt tijdperk, wandel op de bodem van tropische zeeën, en stuit op de Mosasaurus! Waar? In de grotten en groeves van Maastricht, in het Natuurhistorisch Museum Maastricht en nieuw Columbus Earth Theater (Kerkrade).

GROTTENTEKENINGEN BIJ KAARSLICHT

TWEEDE WERELDOORLOG ONDERGRONDS

Grotten Noord in de Sint Pietersberg staan vol met unieke houtskool tekeningen. De vele tekeningen zijn gemaakt bij weinig licht en komen dan ook het best tot hun recht bij het sfeervolle licht van enkele wapperende kaarsjes. Deze tocht is alleen te boeken na 17:30u. Uniek is dat de grot verder helemaal leeg is. Geen licht van andere groepen die in het stelsel rondlopen. Duur: 1 uur Prijs: € 11,00 p.p. / 15

De Sint Pietersberg is in tijden van de Tweede Wereldoorlog veelvuldig gebruikt: als schuilgelegenheid voor 50.000 mensen, als smokkelroute en als bewaarplaats voor de meest waardevolle kunstschatten van Nederland. Daarvoor werd een speciale kluis gebouwd, waar onder andere het beroemde schilderij van Rembrandt ‘De Nachtwacht’ 4 jaar lang gelegen heeft. Om alle locaties te bereiken wordt er ook buiten de grot gewandeld (2 km). Duur: 2,5 uur Prijs: € 12,00 p.p. / 15

FOTOSAFARI ZONNEBERG De grotten bieden voor iedere (hobby) fotograaf een uniek landschap. Grotten Zonneberg kent hoge gangen, een kathedraal, prachtige houtskooltekeningen en unieke opschriften. De volledige duisternis maakt het mogelijk om op unieke wijze te spelen met licht, sluitertijd en beweging. Samen met een privé gids ga je op pad en krijg je alle tijd voor het maken van prachtige foto’s. Note: hoewel de gids enige tips kan meegeven zul je zelf je fotodeskundigheid mee moeten nemen. Duur: 1,5 uur Prijs: € 105,00 per groep, max. 10 personen

MAASTRICHT UNIEK VERDEDIGD (COMBI: FORT SINT PIETER & DE KAZEMATTEN) Maastricht was in vroegere tijden met haar strategische ligging, een belangrijke vestingstad. Maar door de heuvels was het verdedigen van Maastricht absoluut geen koud kunstje. Er kwamen 2 ingenieuze bouwwerken uit voort, die Maastricht als Nederlandse vestingstad uniek maken. Je start met een rondleiding door het eeuwenoude Fort Sint Pieter en eindigt bij het Waldeckpark waar de Kazematten verscholen liggen. Duur: 2,5 uur Prijs: € 12,00 p.p. / 15


24

25 — Maastricht Go Local — tours & tochten

Wie houdt van rondleidingen, kunst, cultuur of trendy stadsontwikkeling vindt hier de leukste suggesties! Ervaren local guides laten je zien wat de stad nu echt speciaal maakt. Denk maar aan de basilieken, de vele kerken, de oude vesting, eeuwen aan geschiedenis en traditie achter elke deur. Maar ook innovatieve herbestemming van het (industrieel) erfgoed, trendy concepten en tal van hedendaagse exposities. Onze official guides zijn trotse ‘locals’ die je graag de mooiste plekjes van hún stad laten zien. Je meenemen in hun verhalen en je zo Maastricht echt laten beleven.

TOURS & TOCHTEN

MAASTRICHT

GO LOCAL

TripAdvisor® Traveller Review

Highlights Tour Maastricht. Boeiende en toffe ervaring onder leiding van een ervaren gids. Al vaak in Maastricht geweest, maar de stad nu op een heel andere manier leren kennen. Een dikke aanrader! Bart T | 6 december

THE OFFICIAL GUIDES Een perfecte manier om Maastricht te leren kennen. Een club gepassioneerde locals die op persoonlijke wijze hun stad laten zien. Van de leukste pleintjes en steegjes, tot winkels, cafeetjes, de Maastrichtse highlights, musea, van urban tot klassiek, wat jij leuk vindt. Te voet, op de fiets of per step. Duur: vanaf elke gewenste tijdsduur Prijs: vanaf € 91,50 (voor 1,5 uur)

MINI-CRUISER Geniet aan boord van een nostalgische mini-cruiser met schipper van de verrassende contouren van Maastricht die zich afwisselen met uitgestrekte vergezichten. Je kunt kiezen uit 3 routes: een boottocht op de Maas richting de Belgische grens en het sluizencomplex van Ternaaien, de Historische Vaarroute door ’t Bassin inclusief het passeren van 3 sluizen óf beide ineen. Duur: 2 uur Prijs: vanaf € 310,00, max. 8 pers.

> Het pand is recentelijk geheel gerenoveerd. De toren dateert van 1684 en bevat een carillon met 49 klokken, dat regelmatig bespeeld wordt.

STADHUIS RONDLEIDING Een bezoek aan het statige stadhuis van Maastricht, gebouwd tussen 1659-1664 onder bouwmeester Pieter Post, is een must do. Het interieur is versierd met prachtige en kostbare wandtapijten, fraai stucwerk, plafondschilderingen, schouwstukken en kroonluchters. De hal wordt bezichtigd evenals één of meerdere van de vier aanwezige stijlkamers. Op zaterdag exclusief en volledig te bezoeken. Duur: 1,5 uur Prijs: € 91,50 per gids / 15 Bijzonderheden: exclusieve rondleiding op zaterdag: € 225,00 voor 1.5 uur excl. gidskosten.


26 — Maastricht Go Local — tours & tochten

DE DORST VAN MAASTRICHT Ontdek Maastricht aan de hand van een prachtige wandeling doorspekt met intrigerende verhalen en anekdotes over de dorst van de Maastrichtenaar vanaf de Middeleeuwen tot het heden. Over de dorst naar water, dat nog tot in de 20e eeuw vervuild was en dodelijke ziektes als cholera kon veroorzaken, maar vooral over de dorst naar bier en wijn. De vele brouwerijen, de eerste herbergen en de diverse cafés in de stad passeren tijdens de wandeling de revue. Indien mogelijk wordt ook een bezoek gebracht aan het oudste wijnhuis en het oudste café van Maastricht. De wandeling eindigt bij Brouwerij Bosch. Na het proeven van een heerlijk speciaalbier volgt een gezellige rondleiding door de brouwerij. Ter afsluiting proef je nog een 2e speciaalbier. Duur: 3 uur Prijs: € 21,00 p.p. / 10

MAASTRICHT SLOEP Een heerlijke privé rondvaart door Maastricht op de Maas of op de binnenwateren richting België? Charter je eigen sloep met schipper en maak er een onvergetelijk uitje van op het water. Je mag je eigen hapjes, drankjes en muziek mee­ nemen of laat je verwennen en kies ervoor om alles voor je te laten regelen. Sloepen zijn te huur voor kleine en grotere gezelschappen (max. 32 opvarenden) Duur: vanaf 2 uur Prijs: vanaf 17,25 / 20

27 — Maastricht Go Local — tours & tochten

De prijzen van de uitjes zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Het getal achter de prijs geeft het minimum aantal deelnemers aan.

Op het grootste plein van Maastricht vind je de imposante en monumentale Sint Servaasbasiliek. Deze oudste basiliek van Nederland heeft één van de rijkste schatkamers van Europa. Niet voor niets prijkt zij op de lijst van UNESCO. Eén van de toppers van Maastricht die je gezien moet hebben! Duur: 1,5 uur Prijs: € 4,50 p.p. entree, kosten guide: € 91,50

Meer informatie over deze uitjes? Check groups-events.nl of neem contact met ons op: bel +31(0)43 350 62 62 of mail naar info@groups-events.nl

Een van de markantste en oudste algemene begraafplaatsen van Nederland. Dit versteende archief vertelt op bijzondere wijze een stukje geschiedenis van Maastricht en enkele van haar beroemde inwoners. Duur: 1,5 uur Prijs: € 8,95 p.p. / 15

BOOTTOCHTEN OP DE MAAS

In de stad is het heerlijk vertoeven, maar het natuurschoon rondom Maastricht is overweldigend en uniek. Laat je stroomopwaarts varen naar de voet van de Sint Pietersberg. Na een korte klim arriveer je bij Buitengoed Slavante waar een lunch voor je klaar staat. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht. Vervolgens ga je op verkenning in Maastricht Underground, tijdens de grottentocht. Het 2e gedeelte van de rondvaart brengt je naar de Belgische grens, waarna de boot terugkeert naar het centrum van Maastricht. Een heerlijk arrangement in het buitengebied van Maastricht waarbij actief bezig zijn mooi wordt gecombineerd met ontspanning. Duur: 4 uur Prijs: € 33,80 p.p. / 10

Ontdek Maastricht vanaf het water: deinend over de Maas, de contouren van de stad als decor en de gezellige sfeer met koffie en verse Limburgse vlaai aan boord. Er is keuze uit een keur aan thematochten. Zodra je aan boord gaat van een van de passagiersschepen, ervaar je vanzelf dat heerlijk vrije vakantiegevoel, terwijl je ondertussen nog meer van de stad te weten komt. Boottochten die we graag uitlichten:

Back to the old days…? Ontdek op de hippe elektrische Solex de heuvels van Maastricht en geniet van een Een heerlijke picknick onderweg. Duur: min. 5 uur Prijs: vanaf € 49,50 p.p.

Geen zin in een rondje om de kerk, maar wil je Maastricht in korte tijd goed leren kennen? Ga dan mee met deze krachtige wandeling langs de highlights van de stad onder leiding van een local, die zijn stad graag met jou wil delen. Een leuke en inspirerende manier om de hoogtepunten van de stad te leren kennen inclusief een kort bezoekje aan twee echte Maastrichtse iconen. Afhankelijk van de mogelijkheden zijn dit het Stadhuis, de Sint Servaas, Piazza Romana en de Brouwerij Bosch. Inclusief een drankje. Duur: 2,5 uur Prijs: € 17,85 p.p. / 15

DE MONUMENTALE BEGRAAFPLAATS VAN MAASTRICHT

Geen gebied zo afwisselend als het groene heuvellandschap rondom Maastricht. De leukste manier om dit te ontdekken is per fiets, samen met een local. Prachtige vergezichten, de maasoevers, historische gebouwen en vestingwerken wisselen elkaar in een rap tempo af. Van avontuurlijk door het groen tot dwars door het bruisende stadsleven! Duur: vanaf 1,5 uur Prijs: € 28,50 p.p. / 10

HEERLIJK SINT PIETERSBERG

SOLEX TOUR DOOR HET HEUVELLAND INCLUSIEF PICKNICK

MAASTRICHTSE HIGHLIGHT TOUR

RONDLEIDING IN DE SINT SERVAASBASILIEK EN SCHATKAMER

TOUR DU MAESTRICHT

MADE IN MAASTRICHT! Deze tocht voert je langs een keur aan Maastrichtse specialiteiten, waarbij (culinaire) tradities, (oude) ambachten en de mooiste historische plekjes de revue passeren. Deze tocht wordt op maat voor je samengesteld. Duur: 3,5 uur Prijs: € 59,50 p.p. / 15

HISTORISCHE VAARROUTE NAAR ’T BASSIN < Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het restauratiefonds t.b.v. geadopteerde graven.

Een van de verborgen pareltjes van Maastricht ontdek je tijdens deze vaarroute. Geniet al dobberend van de onbekende delen van de stad: de vele woonboten, vestingwerken en het nauwe sluisje 19. Uiteindelijk arriveer je bij de historische binnenhaven ’t Bassin waar je een prachtig zicht hebt op de oude kadekelders waar vroeger de schepen hun vracht losten. Tegenwoordig zijn hier tal van gezellige winkeltjes en restaurants gevestigd. Duur: 2 uur Prijs: € 14,75 p.p.

DE AMERIKAANSE BEGRAAFPLAATS IN MARGRATEN Bezoek het enige oorlogskerkhof van de Verenigde Staten in Nederland en laat je imponeren door de sereniteit van deze bijzondere plek. Duur: 1,5 uur Prijs: € 91,50 per guide

RONDVAART OP DE MAAS Ontdek een aantal bijzondere Maastrichtse hoogtepunten in één boottocht. Duur: ca. 1 uur Prijs: € 10,50 p.p.

> Als je Maastricht als shopping stad niet goed kent is deze route een echte aanrader. Je ziet de leukste en meest bijzondere winkels en boetiekjes, zodat je na afloop de weg weet om dat ene unieke (kleding) stuk op de kop te tikken.

DE SHOPROUTE VAN MAASTRICHT Maastricht is een mode- en winkelstad pur sang! Als je niks wilt missen ga dan met een local op pad en ervaar het unieke aanbod van de stad. Kleine boetiekjes en grote merken worden afgewisseld met authentieke speciaalzaken die unieke musthaves presenteren op het gebied van mode, lifestyle, accessoires en design. Dat alles tegen het sfeervolle decor van de historische binnenstad. In overleg vooraf kan er altijd een bepaalde route afgesproken worden. En je gaat niet met lege handen naar huis! Duur: 2 uur Prijs: € 18,95 p.p. / 10

RONDVAART OP DE MAAS MET BEZOEK AAN MAASTRICHT UNDERGROUND Een mooie combinatie: je ziet Maastricht vanaf het water en je brengt een bezoek aan de grotten Zonneberg ofwel de Zuidelijk ingang van de Sint Pietersberg. Een kathedraal achtig groot stelsel met hoge wanden en plafonds. In de jaren 40 klaar gemaakt voor de evacuatie van Maastricht: de kapel, de bakkerij en de pompenkamers zijn nog intact. Ook de meest fraaie houtskool tekeningen zijn aangebracht en sinds 2018 weer toegankelijk het museum met een 100 jaar oude replica van de Nachtwacht. Duur: ca. 3 uur Prijs: € 17,70 p.p. / 15

MAASTRICHT & OMGEVING VERKENNEN MET EEN VESPA OF RETRO SCOOTER Ga op ontdekkingsreis met deze Italiaanse raspaardjes. Verken zelf maastricht region of kies ervoor om samen met een gids een tour te maken zodat ook de mooiste ‘geheime’ plekjes niet verborgen blijven. Duur: max. 4 uur Prijs: vanaf € 51,00 p.p. / 6

ARTS AND HERITAGE TOUR De universiteit van Maastricht is gevestigd in de meest historische en markante gebouwen: kloosters, provinciehuis, gerechtsgebouw en oud adellijk bezit. Dompel je onder in het gevoel van de Maastrichtse universiteit en ervaar de vele nationaliteiten van haar studenten. Als kers op de taart, de variëteit aan kunstwerken die deze gebouwen van binnen en van buiten sieren. Duur: 1,5 uur Prijs: € 91,50 (max. 20 pers.)

HISTORISCH HARTJE Deze tour is niet voor niets de meest populaire en bekendste tour van Maastricht. In één route worden de mooiste monumenten, de gezelligste pleinen en de sfeervolste straatjes aaneengeschakeld. Van stadsmuur en verdedigingswal, naar restanten uit een ver Romeins verleden en statige basilieken. Van een sfeervol park, door een voormalige verwaarloosde buurt, naar een van de meest exclusieve winkelstraten in Maastricht. Duur: vanaf 1,5 uur Prijs: vanaf € 91,50 max. 20 personen


28 — Maastricht Go Local — tours & tochten

29 — Maastricht Go Local — tours & tochten

GOUVERNEMENT AAN DE MAAS

BELEEF HET BONNEFANTENMUSEUM

Ontdek de indrukwekkende kunstcollectie en architectuur van het Provinciehuis dat gedeeltelijk gebouwd is op een eiland in de Maas. Duur: ca. 1,5 uur en uitsluitend op afspraak.

Verrijk je kennis met een bezoek aan hét kunstmuseum van Limburg onder begeleiding van een expert. Het museum herbergt een mix van oude, moderne en hedendaagse kunst met daarnaast een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Duur: 1,5 uur Prijs: € 8,00 / 10, kosten guide: € 112,50, kennismakingstour: € 75,00

TIP Marres, huis voor hedendaagse cultuur: dé plek voor liefhebbers van kunst, architectuur, design, mooie boeken en verrukkelijk eten...

EXPLORER TOUR Innovatie en traditie op spanning zetten; het duurzaam herbestemmen van oude gebouwen en fabrieksterreinen is verankerd in het straatbeeld van Maastricht. Een verlaten klooster dat wordt omgebouwd tot hip designhotel, een imposante kerk waar een van de mooiste boekhandels ter wereld in is gevestigd en een enorm fabrieksgebouw wat intussen een smeltkroes van ‘creative industry’ herbergt. Als je van innovatieve concepten houdt en de combinatie van oud en nieuw weet te waarderen, dan is dit jouw Maastrichtse ontdekkingstocht. Een lokale gids keert Maastricht binnenstebuiten zodat je zowel de gebouwen als de verhalen van binnen en buiten leert kennen. Duur: Ongeveer 2 uur Prijs: € 8,95 p.p. / 15

WYCK IS MAGNIFIQUE Het monumentale maar hippe Wyck aan de oostoever van de Maas is een eigenzinnige wijk met sfeervolle straatjes, hippe hotels, authentieke winkels, bruisende business en tevens volop monumentale panden en gevelstenen. Ontdek dit stadsdeel met een local en ‘ga op de koffie’ in het authentieke woonhuis van de brouwer Bosch. Hier word je getrakteerd op koffie met handgemaakte bonbons en waan je je terug in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Na een korte rond­leiding door het woonhuis word je nog uitgenodigd voor een speciaalbiertje waarna je weer terugkeert in levendige Wyck van 2019. Duur: ca. 2,5 uur Prijs: € 21,00 p.p. / 10

Het verspreiden van tekst en afbeeldingen Is vandaag de dag een fluitje van een cent. Maar hoe ging dit vóór het computertijdperk? Volg een rondleiding en ontdek hoe grafische kunst en industrieel erfgoed hand in hand gaan. Duur: 1 uur Prijs: 6-15 personen € 60,00 / vanaf 15 personen € 4,50 p.p.

De highlights en de verborgen schatten van de stad komen aan bod tijdens deze sfeervolle dagtocht. Er wordt gestart met een echte Maastrichtse traditie: koffie en vlaai! Vervolgens maak je kennis met de meest bijzondere schatkamer van Maastricht, die van de Sint Servaasbasiliek, gelegen aan het Vrijthof. Hier liggen schatkamers vol traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst verscholen. Daarna volgt een lekkere lunch om aansluitend het Quartier Latin van Maastricht te ontdekken. De bezoekerstip nummer 1, de grotten, mogen niet aan de lijst ontbreken. Maak kennis met deze magische serene wereld en de verhalen die ze herbergen. Duur: 7 uur Prijs: € 49,50 p.p. / 15

RONDLEIDING MUSEUM AAN HET VRIJTHOF INCLUSIEF KOFFIE EN VLAAI Museum aan het Vrijthof vertelt het unieke verhaal van ‘Made in Maastricht’. Heden en verleden komen samen in de wisselende tentoonstellingen en in het gebouw, waarbij ondernemerschap, samenwerken en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Duur: 2 uur Prijs: € 25,00 p.p. / 15

SOLAR SUN SHUTTLE Met deze Sun Shuttle ontdek je gemakkelijk en ontspannen de veelzijdigheid van de stad, opgeluisterd door allerlei wetenswaardigheden over Maastricht en haar historie. Duur: 1 uur Prijs: € 5,00 p.p. / 8

THEATERWANDELING

DRUKKUNSTMUSEUM

DE MUST SEES VAN MAASTRICHT

< Dit museum bezit ook een collectie prentkunst.

Een hilarische, persoonlijke ontmoeting met Maastricht aan de hand van befaamde Maastrichtse personages vertolkt door theatrale locals! Als je de geschiedenis van Maastricht wilt ontdekken op ludieke, originele wijze, dan is deze tocht een absolute aanrader. Maak kennis met Pieke, Pater Vinck en Dikke Mia! Duur: ca. 2 uur Prijs: € 27,50 p.p. / 20

SEGWAY Vind je balans op de Segway en word één met de omgeving terwijl je geniet van de prachtige skyline van Maastricht! De tourguide zorgt dat alle hotspots op de route liggen en hij vertelt je de leukste weetjes over de stad. Duur: vanaf 1,5 uur Prijs: vanaf € 49,00 p.p. / 4

De prijzen van de uitjes zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Het getal achter de prijs geeft het minimum aantal deelnemers aan.

> Kom meer te weten over de wereld van kanalen en de binnenvaart. Ervaar de vaart, de werking van bruggen en sluizen en of jezelf een schip kunt besturen.

DE ZUID-LIMBURGSE STOOMTREIN Stap in voor een onvergetelijke rit terug in de tijd, langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! Duur: ca. 5 uur Prijs: vanaf € 13,50 p.p. / 20

Prachtige doorkijkjes, verrassende plekjes, van liefelijk naar grillig. Industrialisatie, arbeidersbuurten, de vele kloosters en vestingwerken komen aan bod. Wil je juist niet die geijkte bezienswaardigheden zien? Dan krijg je met deze wandeling echt een andere kijk op Maastricht! Instagram- of amateurfotografen, liefhebbers van urban exploring of Maastrichtenaren die hun stad opnieuw willen ontdekken, kunnen hier hun hart ophalen. Duur: 2 tot 2,5 uur Prijs: € 13,75 / 15 incl. drankje

BELEVINGSCENTRUM DE BRUG Deze brug over het Albertkanaal net over de Belgische grens bij Maastricht is een bijzondere plaats. Het is de plek waar WO II in België begon. Bezoek het centrum en beleef de oorlog alsof je er zelf deel van uitmaakt. In een ander deel van de brug leer je meer over de binnenvaart. Duur: 2 uur (incl. rondleiding) Prijs: € 6,00 p.p., voor gids € 60,00 (max. 20 pers.)

STEPTOCHT DOOR MAASTRICHT Wil je Maastricht ontdekken, ben je sportief aangelegd en hou je wel van een beetje jeugdsentiment? Doe dan deze vrolijke step en ga op ontdekkingstocht. Maastricht is er de ideale stad voor; compact en met legio bezienswaardigheden. Dat maakt steppen tot de perfecte sightseeing activiteit. Onderweg krijg je een traktatie met koffie en Limburgse vlaai in een gezellig café. Op de step ben je sneller dan te voet. Ook stop je net iets makkelijker dan met de fiets. Hierdoor haal je het meeste uit je steptour, naast het jeugdsentiment dat de step en dit uitje oproepen. Eén ding is zeker, plezier verzekerd. Je eindigt deze tour met een drankje in de hippe zaak: The Commons, gevestigd naast The Student Hotel. Duur: 2 uur Prijs: € 19,95 p.p. / 10

HIDDEN PLACES, SECRET SPACES SPHINXKWARTIER

Tripadvisor Traveller Review:

“Het was vandaag een leuke tocht met local guide Lianne in het kader van de Hidden Places, Secret Places. Je komt dan op plekken waar je normaal niet zo snel zou komen. Ik heb de wandeling samen met mijn vrouw Ria gemaakt.” Hans V | Oktober

HIDDEN PLACES, SECRET SPACES JEKERKWARTIER Van romantische stadsmuren en grote villa’s tot ondergrondse tunnels en kleine straatjes: ontdek bijzondere plekjes in het Jekerkwartier. Een lokale gids leid je door het oude Maastricht en laat je zien hoe de strategische ligging het leven in de stad door de jaren heen heeft beïnvloed. Hou je van bijzondere plekjes en wil je meer weten over de geschiedenis van Maastricht? Dan is dit de tocht voor jou! Wandel over oude stadsmuren, door ondergrondse vestingtunnels en door de vernieuwde Tapijn Kazerne. Ontdek hoe het was om te wonen in een Vestingstad. Duur: 2 tot 2,5 uur Prijs: € 13,75 p.p. / 15 Bijzonderheden: incl. drankje

Meer informatie over deze uitjes? Check groups-events.nl of neem contact met ons op: bel +31(0)43 350 62 62 of mail naar info@groups-events.nl


30

31

Explore Maastricht Mooie verhalen, spannende anekdotes en interessante weetjes die je zelf nooit hebt kunnen achterhalen. Volg de Official Maastricht Guide die je meeneemt op ontdekkingstocht in én rond Maastricht. Zowel door de straten in de stad als het mysterieuze ondergrondse Maastricht.

Maastrichtsloep.nl Welkom aan boord! Bedrijfsfeesten, teambuilding, vrijgezellenfeesten, familiefeesten: Bij Maastrichtsloep beleeft u Maastricht vanaf het water, voor groepen van 2 tot 109 personen. In een ontspannen sfeer trekt Maastricht aan u voorbij. Op weg naar een volgend programmaonderdeel of een rondvaart met, al dan niet, een activiteit aan boord zoals een wijnproeverij, cocktailworkshop etc. Informeer

Zonnetrein Maastricht

je wil ontdekken. De highlights van de stad of juist verborgen parels?

Waar de zon u naartoe leidt…

Prijs: € 6,- p.p. Kinderen € 4,-. Voor groepen vanaf € 5,-.

Maastrichtsloep.nl Bassinkade 9 6211 AL Maastricht

Zonnetrein Maastricht Kesselskade 6211 EN Maastricht

T: +31 (0)43 609 05 77 E: info@maastrichtsloep.nl www.maastrichtsloep.nl

Maastricht verkennen in een Amerikaanse schoolbus Tijdens een City-Tour maakt u niet alleen kennis met het historische Maastricht zoals o.a. de Markt en het Vrijthof, maar ook met het moderne Maastricht zoals de nieuwe stadswijk Céramique en het markante Gouvernementsgebouw.

Eten, drinken en feesten met een uitzicht! Op de helling van de St. Pietersberg, met prachtig zicht op de Maas en het Maasdal, ligt het uit 1846 daterende Buitengoed Slavante, waar in authentieke sfeer lunches, banketten en diners verzorgd kunnen worden voor gezelschappen. Van hieruit vertrekken ook de VVV gidsen voor de rondleiding door de mergelgrotten. Gezelschappen kunnen het Buitengoed in de avonduren exclusief reserveren voor feesten, diners, enz. Kijk op onze website of vraag de groepsbrochure.

haar ervaring, niet alleen als gids maar ook als local van Maastricht. Locals know best! Zin in wat meer activiteit? Kies dan voor een tocht per fiets of step. Zin om wat meer kilometers in een kortere tijd af te leggen? Neem dan een bustour! Je kunt iedere tour handig combineren met een proeverij, bezoek aan museum of zelfs een boottocht. Neem contact op met Maastricht for Groups & Events, om een eigen Maastricht ervaring te plannen. Let’s explore Maastricht!

Ben je met een kleiner gezelschap? Boek dan gemakkelijk online je tickets via www.exploremaastricht.nl

T: +31 (0)6 12 36 44 16 E: info@zonnetrein.nl www.zonnetrein.nl

Stiphout Tours & Trips

Buitengoed Slavante

De gids laat je de stad ervaren op een memorabele manier. Met zijn of

Beleef de binnenstad van Maastricht met de milieuvriendelijke zonnetrein. Ontdek het gezellige Vrijthof, de karakteristieke Markt, het historische Onze Lieve Vrouweplein en het authentieke Bassin. Maar ook het moderne Mosae Forum en de eigentijds gerenoveerde Maasboulevard. Wij brengen u langs de oude stadsgrachten, door het schitterende Stadspark. Tijdens de route vertellen wij u de vele wetenswaardigheden van de stad.

voor een arrangement op maat.

maastrichtsloep.nl 

Het enige dat jij hoeft te doen is aan te geven welk deel van Maastricht

City-Tour A: Stadsrondrit (45 min.) City-Tour B: Stadsrondrit met boottocht (2 uur) City-Tour C: Stadsrondrit met boottocht incl. grottenbezoek (4 uur)

Uiteraard kunt u de schoolbus ook charteren om uw gasten naar diverse bestemmingen in en rond Maastricht te brengen.

Steenkolenmijn Valkenburg “Het zwarte goud” Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze ‘ondergrondse’ omgeving. Beleef die harde, indrukwekkende tijd en proef de sfeer van toen! Eerst ziet u ‘uniek’ filmmateriaal over de Limburgse mijnbouw. Daarna vertelt een ex-mijnwerker zijn verhaal en laat de aanwezige mijnbouwmachines ‘echt’ werken. De rondleiding duurt ±75 minuten. Na afloop kunt u rustig nagenieten in het sfeervolle grotcafé.

Stiphout Tours & Trips Maaspromenade 58 6211 HS Maastricht

Voor groepen is deze rondleiding zeer interessant! Groepskorting

T: +31 (0)43 351 53 00 E: info@stiphout.nl www.stiphout.nl

De Steenkolenmijn heeft een eigen parkeergelegenheid

vanaf 20 personen, eventueel in combinatie met het Grotcafé.

schuin tegenover de ingang.

Buitengoed Slavante Slavante 1 6212 NB Maastricht

Steenkolenmijn Valkenburg Daalhenerweg 31 6301 BJ Valkenburg aan de Geul

T: +31 (0)43 321 00 15 E: info@slavante.nl www.slavante.nl

T: +31 (0)43 601 24 91 E: info@steenkolenmijn.nl www.steenkolenmijn.nl


32

33

Brasserie Monte Nova

Q&A

Op en top genieten in Maastricht Gelegen op de flank van de prachtige Sint Pietersberg en grenzend aan het historische Fort Sint Pieter uit de 18e eeuw biedt Brasserie Monte Nova u een groot terras en minigolf met een prachtig uitzicht over de stad Maastricht. Geniet van de idyllische rust op loopafstand van het stadscentrum. Na een mooie wandeling, rondleiding door de grotten of het fort kunt u bij ons heerlijk uitrusten en genieten van

ALLES WAT JE MOET ÉN WIL WETEN

een lekkere kop koffie met Limburgse vlaai. • een uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten en dranken • een prachtig plekje op de mooiste berg van Nederland,

IS 1 DAG MAASTRICHT GENOEG?

WAT IS DE BESTE REISPERIODE?

IS HET ORGANISEREN VAN EEN UITJE NIET HEEL VEEL WERK?

Je kunt heel veel doen, zien en beleven tijdens een dag in Maastricht, maar Maastricht heeft natuurlijk niet voor niets de hoogste hoteldichtheid van Nederland. Wil je Maastricht echt ontdekken, dan heb je meerdere dagen nodig. Bovendien zorgt de gunstige ligging van de stad ervoor dat je een verblijf goed kunt combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het hippe franstalige Luik, de duitse studentenstad Aken, de natuur van het Heuvelland of SnowWorld en GaiaZOO in Parkstad.

Die is er niet! In Maastricht heeft ieder seizoen haar eigen charmes, smaken, evenementen en activiteiten. En vergeet niet, ook in de winter zit je in Maastricht gewoon op het terras. Wil je de drukte ontlopen? Kom dan in het begin van het jaar, met uitzondering van carnaval natuurlijk.

de Sint Pietersberg • 18 banen minigolf, leuk voor het hele gezin maar ook voor bijv. kinder- en bedrijfsfeesten • veel zitplaatsen en ruimte, ook voor groepen • volop gratis parkeergelegenheid voor de deur

Brasserie Monte Nova Luikerweg 78 6212 NH Maastricht T: +31 (0)43 321 17 29 E: info@montenova.eu www.montenova.eu

Golfbaan Het Rijk van Margraten Ervaar zelf hoe mooi golf kan zijn In het Zuid-Limburgse heuvellandschap, tussen landerijen, wijngaarden en oude bossen, ligt Golfbaan Het Rijk van Margraten. De prachtige 18-holes golfbaan verkeert in topconditie en het afwisselende karakter van de holes maakt iedere golfronde aantrekkelijk als uitdagend. Het hoogteverschil in de baan is maar liefst 50 meter en dankzij professioneel baanonderhoud is golfen op onze golfbaan het hele jaar door mogelijk. Naast een volwaardige golfbaan beschikt Het Rijk van Margraten over een 9-holes Short Golfbaan, dus ook als u nog nooit gegolfd hebt, kunt u hier goed uit de voeten. Vanaf het ruime terras heeft u een fantastisch uitzicht op het omringende landschap. U bent van harte welkom met uw groep op Golfbaan Het Rijk van Margraten om te ervaren hoe mooi golf kan zijn!

Golfbaan Het Rijk van Margraten Bemelerweg 99 6267 AL Cadier en Keer T: +31 (0)43 356 99 99 E: info@golfbaanhetrijkvanmargraten.nl www.golfenophetrijk.nl

Meer informatie over Maastricht? Check groups-events.nl of neem contact met ons op: bel +31(0)43 350 62 62 of mail naar info@groups-events.nl

WANNEER KAN IK HET BESTE BOEKEN? Uiteraard geldt: hoe eerder je bent, hoe meer keuze je hebt, hoe beter de prijzen zijn én hoe meer voorpret je beleeft. Het biedt je bijvoorbeeld de kans om vooraf een keer te komen kijken en proeven tijdens een ‘site inspectie’. Op tijd boeken zorgt er ook voor dat je collega’s, familie of vrienden het uitje op tijd in hun agenda hebben staan en jullie de voorpret samen kunnen delen.

Dat ligt eraan wat je organiseert en of je het leuk vindt om te doen. Organiseren is een vak. Ons vak! Wij beschikken over alle vaardigheden, ideeën en contacten om jou te helpen en van jouw zorgen de onze te maken. Van vervoer, hotel, programma’s en feesten, tot catering, registratie, draai­boeken en uitnodigingen.

IS MAASTRICHT GOED BEREIKBAAR? Ja, of je nu per vliegtuig, trein, boot, bus of auto komt. Alle verbindingen zijn optimaal. We houden je als gast altijd op de hoogte van wijzigingen in verkeer of drukte zodat jij rustig en ontspannen je reis naar Maastricht kunt plannen. Klinkt dat niet fijn?

HOE ZORG IK DAT IEDEREEN HET NAAR ZIJN ZIN HEEFT? Zoveel mensen, zoveel interesses, ideeën en voorkeuren. Zeker bij grote groepen. Door het samenstellen van een keuzeprogramma, kun je zoveel mogelijk tegemoet komen aan die persoonlijke wensen. Het vergt wellicht enige voorbereiding en organisatie, maar daar helpen we je graag bij zodat ook jij volop kunt genieten, zelfs tijdens die voorbereiding. Zorg voor tijdige en duidelijke communicatie naar je groepsleden en maak er vooral zelf een feestje van.

HOE BEREIK IK MAXIMAAL EFFECT MET MIJN BEDRIJFSUITJE? Wellicht is het feit dat jullie tijd voor elkaar hebben in een ontspannen sfeer al een goede impuls om samenwerking, onderling begrip en creativiteit te stimuleren. De echte grote kwesties los je niet in een paar dagen op. Ben je op zoek naar inspiratie of reflectie? In ons netwerk zitten diverse coaches en inspirators die je daarbij kunnen helpen.

ONZE ADVISEURS: Joyce

Joost

Kimberley

Marsha


34

35

MAASTRICHT ACTIEF TEAMBUILDING, SPELLEN & WORKSHOPS

Cycle Center Belevingstochten met Cycle Center Het verhuurbedrijf Cycle Center werkt samen met Maastricht for Groups and Events om volledig verzorgde tochten te organiseren. Bijvoorbeeld een mooie tocht op de Vespa door Zuid Limburg met mooie stops onderweg voor bijvoorbeeld een lunch of activiteit onderweg. Daarbij heeft Cycle Center een breed scala aan modellen en mogelijk tweewielers; van ontdekkingstochten in de stad op de kickbike, moeiteloos heuvels bedwingen op de e-bike tot genieten van het Italiaanse charme van een Vesparit. Vanaf 8 personen tot 400 personen biedt het bedrijf transport van de tweewielers naar uw hotel of logeeradres. Opstappen en genieten! Cycle Center verhuurt top kwaliteit tweewielers, zowel e-bikes als tandems, kickbikes, racefietsen, mountainbikes stadsfietsen maar ook Vespa’s, Elektrische Solexen en meer. De hoofdzetel van het bedrijf is in Valkenburg (10 autominuten van Maastricht in het groene hart van Zuid Limburg) en aldaar zijn meer dan 3000 tweewielers op voorraad. In Valkenburg is het bedrijf gelegen op het nieuw geopende Par’Course sportterrein nabij het centrum en tijdens de zomerdagen iedere dag geopend. Controleer de openingstijden en boek direct je tweewieler op de website!

Cycle Center tweewielerverhuur De Leeuwhof 21 6301KZ Valkenburg aan de Geul T: +31 43 601 53 38 (informatie en boekingen) E: info@cyclecenter.nl W: www.cyclecenter.nl

Midden in de historische binnenstad of juist in de groene heuvels, zowel bovengronds als ondergronds, Maastricht biedt unieke teambuildingprogramma’s. Ludiek, speels of juist vol actie? In Maastricht zit je op de beste plek! De groene heuvels van het Geuldal, de Maasvallei en de Vaalserberg én de authentieke architectuur zorgen voor een on-Nederlands gevoel. Voeg daar de vele kastelen aan toe die je pad kruisen en je hebt de perfecte ambiance voor elke activiteit. Overdag genieten van het groen en ’s avonds de gezelligheid in de historische binnenstad: in Maastricht staan alle ingrediënten voor je klaar!

OPERATIE FORT SINT PIETER

STADSSPEL: DOSSIER FLIKKEN MAASTRICHT

Een zenuwslopend en actief teambuildingprogramma in het eeuwenoude fort. Bij dit spel draait het om teamwork, behendigheid en een goede dosis doorzettingsvermogen. Samen met je team zoek je zoveel mogelijk sleutels in het doolhof van donkere gangen in, op en rondom het fort. Ben jij klaar voor de strijd en bemachtig jij de felbegeerde schat van Fort Sint Pieter? Duur: 2 uur Prijs: € 22,50 p.p. / 15

Kruip in de huid van Angela Schijf en Victor Reinier en speel een rol bij het oplossen van een lugubere moord in Flikkenstad Maastricht! Ontmasker de moordenaar tijdens een spannende wandeltocht. Onderweg krijg je een hapje en drankjes en voer je diverse speuracties uit om de moordzaak op te lossen. Duur: 2,5 uur Prijs: € 34,50 p.p. / 10

> De prijzen van de uitjes zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Het getal achter de prijs geeft het minimum aantal deelnemers aan.


36 — Maastricht Actief — teambuilding, spellen & workshops

37 — Maastricht Actief — teambuilding, spellen & workshops

De prijzen van de uitjes zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Het getal achter de prijs geeft het minimum aantal deelnemers aan.

AVONTUURLIJKE GROTTENTOCHT Ga samen met jouw team op pad tijdens deze spannende en gezellige Fort Boyard-achtige doolhoftocht 40m ondergronds. Je wordt mentaal en fysiek uitgedaagd met oriëntatie-opdrachten, verrassende problemen, raadsels en puzzels. Een bijzondere teambeleving waarbij gezelligheid, vertrouwen, onderlinge banden versterken en elkaar beter leren kennen centraal staan. Duur: 1,5 uur Prijs: € 28,50 p.p. / 10

< De grootste en meest authentieke escape room van Nederland! > ‘Schuilt er een musketier in jou?’ is een dagvullend programma. Heb je geen hele dag de tijd om te ontdekken of er een musketier in jou schuilt? Dan is dit een korter programma.

STADSSPEL: GENEET VAAN MESTREECH! Maak op gezellige wijze kennis met Maastricht en ontdek de hotspots van de stad tijdens dit competitieve spel! Met een boek vol vragen ga je samen met je team al wandelend op pad. Het parcours brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van Maastricht. Onderweg zoek je naar de antwoorden die verscholen liggen in de historische gebouwen, gevelstenen, monumenten en standbeelden. Sprokkelt jouw team de meeste punten bij elkaar? Dan slepen jullie de prijs in de wacht. De tocht wordt gepast afgesloten met een heerlijk drankje in een gezellig cafeetje. Duur: 3 uur Prijs: € 19,90 p.p. / 15

Meer informatie over deze uitjes? Check groups-events.nl of neem contact met ons op: bel +31(0)43 350 62 62 of mail naar info@groups-events.nl

Veel groepsuitjes worden ergens bedacht en dan gekopieerd van de ene stad naar de andere. Maar hier vind je authentieke actieve programma’s. Die kun je gewoon echt nergens anders zo beleven dan in Maastricht Region.

SCHUILT ER EEN MUSKETIER IN JOU? D’Artagnan, de bekende vierde Musketier, ontvangt jou aan zijn koffietafel met heerlijke Limburgse vlaai voor het eerste deel van deze dag. Hij vertelt over zijn belevenissen rondom de stadsmuren van Maastricht en hij geeft nuttige informatie die je gebruikt bij de eerste speurtocht. Bij elk onderdeel kun je attributen van de d’Artagnan outfit winnen zoals zijn hoed, kaplaarzen, cape en zwaard. Het team dat aan het einde van de dag een teamlid heeft omgetoverd tot de meest complete Musketier is de winnaar. Je vertrekt in kleine groepjes en maakt een tocht langs de Maastrichtse vestingwerken. De behendigheid van jou en je team wordt op de proef gesteld met bijvoorbeeld een wedstrijd handboogschieten. Maar de score die je neerzet, bepaalt nog niet de winnaar. Na een stevige lunch ben je klaar voor het ondergrondse werk in de Kazematten tijdens de avonturentocht d’Artagnan. De winnaar van de dag wordt uitgeroepen onder het genot van een tweetal opwarmertjes in een Maastricht café. Een van de meest veelzijdige en unieke activiteiten van Limburg! Duur: 8 uur Prijs: € 93,50 p.p. / 20

WORD EEN MUSKETIER!

LIPDUB

Allereerst leer je hoe je als een echte musketier een degen hanteert. Tijdens een sportieve workshop schermen leer je de kneepjes van het vak, waarbij strategie, tactiek en techniek je eigenhandig worden gemaakt. Vervolgens start er een avonturentocht in het ondergrondse labyrint van de Kazematten. Door het beantwoorden van vragen en het volgen van aanwijzingen ontvouwt zich de juiste route. Na afloop wordt de score berekend en tijdens een gezellige prijsuitreiking bekend gemaakt onder het genot van een lekker drankje. Duur: 3,5 uur Prijs: € 69,50 p.p. / 15

Altijd al gedroomd om in een videoclip te mogen spelen? Dat kan nu! Er wordt een videoclip gemaakt van een, door jullie gekozen, lied. Iedere deelnemer, of een groepje deelnemers, neemt een gedeelte van de tekst voor zijn rekening en playbackt deze of beeld hem uit. Dit op de unieke locatie Slavante, met een Grand Café, prachtig uitzicht, bos, een mergelgrot en een wijngaard. Na de opname kan de videoclip direct bekeken worden. Duur: 2,5 uur Prijs: vanaf € 460,00 / 20

Volg je golfballetje via een speciaal, ludiek parcours langs de mooiste parken, pleinen en straten van Maastricht. Onderweg krijg je uitleg over de mooie bezienswaardigheden die de revue passeren. Uiteraard is er ook gelegenheid om even uit te rusten op een charmant, pittoresk of trendy terras. De tocht is voor iedereen en voor elke outfit geschikt. Duur: 2,5 uur Prijs: € 32,50 p.p. / 6

Fort Sint Pieter vormt het indrukwekkende decor voor een uniek teamspel dat vraagt om samenwerking, behendigheid en strategisch inzicht. Door het volbrengen van diverse leuke opdrachten in en rondom het fort komen jij en je team in het bezit van hulpmiddelen, die leiden naar de slotopdracht. Na afloop kun je je ervaringen delen en op adem komen tijdens een heerlijke lunch. In het middagdeel staan de hoogtepunten van de binnenstad centraal. Geen rondje om de kerk, maar een wandeling waarin je de diversiteit van Maastricht ziet en proeft en waarin je de verschillende sferen die de stad te bieden heeft leert kennen. Onderweg kun je genieten van koffie en vlaai. Deze energieke en indrukwekkende dag eindigt tot slot met een borrel in een gezellig Maastrichts café. Duur: ca. 7 uur Prijs: € 61,50 p.p. / 15

GROTBIKEN Deze fietstocht van 8 à 10 km voert je door Europa’s grootste toegankelijkste gangenstelsel in Valkenburg. De ervaren gids leidt je steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in tijdens deze actieve ontdekkingstocht. Enkel het schijnsel van de fietslampjes verraad de details van deze bijzondere omgeving. Minimum lengte 1m40. Duur: 1,5 uur Prijs: € 28,50 p.p. / 10

STADSSPEL: WIEKENT MAASTRICHT BEST KEPT PLACES Wist je dat er onder de straten en pleinen van Maastricht een kilometers lang tunnelnetwerk ligt? En dat er in hartje Maastricht een wijngaard met eeuwenoude wijnkelders te vinden is? Ontdek de geheimen van de één in spelvorm en van de ander tijdens een proeverij met rondleiding. Tussentijds wordt een smakelijke lunch geserveerd op wederom een verscholen locatie. Duur: 6,5 uur Prijs: € 67,50 p.p. / 20

Ontdek de leukste, meest bijzondere (verborgen) plekken van Maastricht aan de hand van een innovatief sudokuspel dat je door de hele stad leidt! Je gaat met minimaal 2 teams op pad en vervult opdrachten die inventiviteit en logica van jou en je teamgenoten vragen. Het beste team ontvangt een lekker glas prosecco om te toosten op de overwinning! Inclusief 1 consumptie onderweg. Duur: 2,5 uur Prijs: € 19,95 p.p. / 15

SURVIVAL OF THE FITTEST IN GAIAZOO In het dierenrijk heerst er een constante strijd om voedsel en het vinden van een geschikte partner. Het is eten of gegeten worden en wie niet sterk of snel is, moet slim zijn. Tijdens deze bijzondere survivaltocht gaan diverse teams met elkaar de strijd aan om te ‘overleven’. Routes uitstippelen, opdrachten uitvoeren, kortom teambuilden in een wel heel bijzondere omgeving. Overleef jij deze survivaltocht? Duur: 2 uur Prijs: € 4,50 p.p. / 20, exclusief entree

CITY GOLF

MAASTRICHTSE HOOGTEPUNTEN

Tip van Paul GPS TOCHT Vind met GPS apparatuur je weg in Maastricht, terwijl je uitgedaagd wordt om de meest ludieke opdrachten te trotseren! Je sluit af met een drankje en prijsuitreiking. Duur: 3 uur Prijs: € 27,50 p.p. / 17

Spendeer eens een halve dag op de Sint Pietersberg. Top restaurants en cafés en een walhalla voor binnen en buiten activiteiten.

MISSION UNDERGROUND Ontdek dit spannende belevingsspel in de Kazematten; een ondergronds 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uit de 17e eeuw! Stap terug in de tijd en kruip in de huid van een geheim agent. In teamverband worden diverse missies uitgevoerd met als doel om Maastricht te behoeden voor de vijand. Dit bestaat uit het speuren door een labyrint van gangen en het ontcijferen van gecodeerde boodschappen tijdens 3 verschillende tijdszones: je verblijft in de 18e eeuw, de periode rond de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Je sluit met je team gezellig af met een borrel in een typisch Maastrichts café: Café Tribunal. Duur: 2,5 uur Prijs: € 25,75 p.p. / 20

> Ook geschikt voor collega’s of vrienden met hoogtevrees!

KUNST- EN VLIEGWERK Een teamprogramma voor groepen die op zoek zijn naar uitdaging, die hun grenzen willen verleggen, hun brein op de proef willen stellen of hun creativiteit de vrije loop willen laten gaan. Je gaat in 2 teams de competitie met elkaar aan. Zo kan iedereen deelnemen aan een taak die bij hem/haar past! Duur: 2 uur Prijs: € 37,00 p.p. / 16


38 — Maastricht Actief — teambuilding, spellen & workshops

DE SPOOKGROT Een vrolijke rondleiding mondt uit in een onvergetelijk, spannend avontuur in een ondergronds gangenstelsel. Tijdens deze uitdagende tocht worden vooral je lachspieren danig op de proef gesteld, afgewisseld met een gezonde dosis spanning. Duur: ca. 1 uur Prijs: € 18,50 p.p. / 15

<

> Op zoek naar spanning, kriebels in de buik, uitdaging? Dan zijn deze twee uitjes uitermate geschikt!

ROOM ESCAPE

Donkere gangen, trappen en caponnières… Dit 14 kilometer lange labyrint onder de huizen van Maastricht, vormt het unieke decor van dit spel. Tijdens de belegering van Maastricht stierf hier de musketier d’Artagnan. Zou zijn geest nog steeds door de gangen dolen…? Gewapend met je zaklamp en een dosis gezond verstand treed je samen met je team het onvoorspelbare tegemoet. Vervul spannende opdrachten en vind met jouw team als eerste de uitgang. Dan zijn jullie de terechte winnaars! Duur: 2,5 uur Prijs: € 20,50 p.p. / 25

Kijk niet naar beneden maar recht vooruit en focus op je doel. Overtref jezelf op 11 meter hoogte en overwin het hoogteparcours. Zowel over land als water en met 60 hindernissen op 4 verschillende niveaus, van gemakkelijk tot moeilijk, is dit hoogteparcours een avontuurlijke uitdaging! Duur: 2 uur Prijs: € 18,50 p.p. / 8 incl. entree

OUTDOOR IN LABYRINT DRIELANDENPUNT

ESCAPE GAME: MYSTERY BOX

Zoek je weg op het hoogste punt van Nederland daar waar drie landen aan elkaar grenzen! Voordat het spektakel los barst kun je eerst nog genieten van een kop koffie met vlaai. Vervolgens maak je een dwaaltocht naar het middelpunt van het labyrint van waaruit je start met de eerste opdracht: het vervullen en ontrafelen van de puzzel-kompas-tocht. Onderweg kom je drie opdrachten tegen: luchtbuksschieten, een funparcours met segway en het bouwen van een zes meter hoge toren van bamboestokken. Als je het hele parcours goed aflegt, dan lukt het jou misschien wel om de kluis te kraken en win jij de prijs. Duur: ca. 5 uur Prijs: € 28,50 p.p. / 20

Gebaseerd op de nieuwe rage van escape rooms! Dit escape spel kan op elke locatie plaatsvinden, zowel binnen als buiten. De tijdsdruk maakt dit ontsnappingsspel extra spannend. Dit zenuwslopende interactieve spel vraagt om samenwerking en communicatie. Wie is het meest vindingrijk, welk team ontcijfert de codes, wie maakt uiteindelijk de mystery box open en welk geheim bevat het? Duur: 2 uur Prijs: vanaf € 33,25 / 15 incl. 2 drankjes

< Zin in proeverijen of culinaire workshops? Kijk voor meer inspiratie op pag. 49 en verder. Dit is een greep uit ons aanbod.

WAAR IS WALLY? ‘Waar is Wally?’ is één van de bekendste ‘zoekboekenseries’ ter wereld en wordt tot leven gewekt in Maastricht! Je hebt het vast ooit al eens gezien of gedaan: in een druk getekend plaatje op zoek gaan naar het kenmerkende mannetje Wally met zijn rood-wit gestreepte shirt, brilletje, mutsje en wandelstok. Hoe leuk is het dat je ‘Waar is Wally?’ nu in het echt kunt spelen. Van een plat spel op papier naar een levendig avontuur! Duur: 2 uur Prijs: vanaf € 23,50 p.p. / 30

MAASTRICHT QR RALLY

Één kamer, één uur, één team, één mogelijke ontsnapping… Laat de deur achter je in het slot vallen en zorg dat je met jouw team onder tijdsdruk de juiste code van de deur weet te ontrafelen. Duur: 1,5 uur Prijs: vanaf € 85,00 per kamer, diverse rooms en mogelijkheden

AVONTURENTOCHT D’ARTAGNAN

HOOGTEPARCOURS

39 — Maastricht Actief — teambuilding, spellen & workshops

Met behulp van iPads ga je de uitdaging aan om een actieve speurtocht door historisch Maastricht tot een goed einde te volbrengen. Onderweg staan diverse instructeurs op een aantal hotspots klaar om je te verrassen met de meest ludieke opdrachten. Wie houdt het hoofd koel en weet de meeste punten te scoren? Duur: 2 uur Prijs: € 34,00 p.p. / 15

De prijzen van de uitjes zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Het getal achter de prijs geeft het minimum aantal deelnemers aan.

JEEPSAFARI DOOR HET MERGELLAND Dit avontuur per Jeep is uniek in Maastricht Region. Een uitdagend teamspel waarbij je de mooiste plekjes in het Heuvelland ontdekt. Met een kompas en aan de hand van vragen en opdrachten rijd je met een Suzuki Samurai door de ZuidLimburgse natuur. Via landelijke wegen en onverharde, holle weggetjes passeer je vakwerkhuizen en word je de Zuid-Limburgse ‘mergeljungle’ in geleid. Je eindigt bij een gezellig, authentiek Limburgs café. Duur: ca. 3 uur Prijs: € 55,00 p.p.

ONDERGRONDS LASERGAMEN Donkere ondergrondse gangen, mysterieuze schimmen, prikkelende rook- en lichteffecten, onheilspellende geluiden en bewapende tegenstanders. Dat ga je tegemoet tijdens deze actieve en spannende belevenis in de grotten. Uniek voor Maastricht Region. Duur: 1,5 uur Prijs: € 14,50 p.p. / 6

KWIZZEN

SHORTGOLF OP HET RIJK VAN MARGRATEN

WORKSHOP SCHERMEN Aanval en verdediging, actie en reactie, techniek en tactiek in één onvergetelijke activiteit! De stad Maastricht is heel vaak belegerd in de afgelopen eeuwen. Ook de Fransen onder leiding van d’Artagnan bestormden Maastricht met musket en sabel. Die sfeer is in Maastricht nog heel goed te beleven. De historische binnenstad van Maastricht vormt als geen ander het perfecte decor om deze sport onder de knie te krijgen. Duur: vanaf 1 uur Prijs: vanaf € 27,50 p.p. / 15

Dit golfspel wordt gespeeld op een prachtige 9 holes Par 3 golfbaan en is op elk niveau spannend en uitdagend. Van de afslag tot de vlag varieert de lengte van de holes tussen 50 en 80 meter. Door deze ‘kleine’ afstanden is het spel geschikt voor iedereen. Ook als je nog nooit gegolfd hebt, kun je op deze ShortGolf Golfbaan uitstekend uit de voeten. Kortom, sportief plezier voor iedereen. Inclusief koffie en vlaai. Duur: ca. 2 uur Prijs: € 18,50 p.p. / 4

Meer uitjes vind je op onze website of creëren we samen met onze partners graag voor jou op maat.

GROTKLAUTERTOCHT Beleef een spannende, uitdagende tocht rondom het thema hoogte die zich afspeelt in en om de kasteelruïne van Valkenburg. Beklim onze klimwand met de moeilijkheidsgraad die bij jou past, daal af in de 30m diepe oude waterput en vervolg de tocht via trappen en ladders door de eeuwenoude vluchtgangen. Een unieke ervaring waarbij elkaar stimuleren en grenzen verleggen centraal staan. Duur: 1,5 uur Prijs: vanaf € 28,50 p.p.

BEAUTY, BREAKFAST & BUBBELS

MERGELWORKSHOP

Meer informatie over deze uitjes? Check groups-events.nl of neem contact met ons op: bel +31(0)43 350 62 62 of mail naar info@groups-events.nl

Onverminderd populair voor jong en oud. Met vrienden, familie of collega’s aan de slag met vragen over tal van onderwerpen. Quizzen kun je op tal van plekken, binnen of buiten met een borrel of een hapje, koffie en vlaai zijn inbegrepen. De mogelijkheden zijn eindeloos in Maastricht want onze quizmaster is mobiel. Duur: vanaf 1,5 uur Prijs: vanaf € 18,00 p.p. / 14

KAJAKKEN OF RAFTEN Op volle kracht vooruit, of nu en dan prinsheerlijk mee dobberen met de stroming… Ontdek de Limburgse Grensmaas per kajak of raft! Prijs: kano/kajak/raft vanaf € 14,00 p.p., raft tot 10 personen € 150,00

Houd je ervan om met je handen bezig te zijn en wil je jouw creativiteit de vrije loop laten? Leer hoe je dit unieke gesteente eigenhandig kunt bewerken en vervaardig je eigen kunstwerk uit mergel. Duur: vanaf 1,5 uur Prijs: vanaf € 15,00 p.p. / 8

Vind je het leuk om samen met een vriend(in)en, moeder, collega’s, familie óf alleen de dag goed en positief te beginnen? Start je dag dan met een make-up workshop met handige tips & tricks. In de tussentijd geniet je van een heerlijk ontbijt of lichte lunch met bubbels, waarna jullie dag in Maastricht stralend kan beginnen. Prijs: vanaf € 60,- p.p. Duur: 3 uur Aantal personen: min. 4 max. 10


40 — Maastricht Actief — teambuilding, spellen & workshops

ROOFVOGEL WORKSHOP

VR MAASTRICHT

Kom oog in oog te staan met een roofvogel en maak kennis met de brute oerkracht en ingetogen elegantie van dit roofdier. Tijdens de workshop leer je de omgang met de basis principes van de valkerij kennen en krijg je een voorproefje van de intense emotie van het valkenier zijn. Duur: 2 uur Prijs: vanaf € 51,50 p.p. / 20

De 1ste VR Room in Limburg. Ook als je geen gamer bent is Virtual Reality fantastisch. Game ervaring is niet nodig, je zet je VR bril op en stapt zo een nieuwe wereld in: zweef als een astronaut, wandel tussen de dino’s. Aan de bril wordem controllers gekoppeld waardoor de VR interactief wordt. De game master selecteert de spellen aan de hand van jullie wensen. Duur: vanaf 50 minuten Prijs: vanaf € 69,00 tot € 267,00 vanaf 2 tot 20 deelnemers

41

> Denk ook eens aan een cocktail, barista of chocolade workshop.

SALSA & CUBA LIBRE IN QUARTIER LATIN De Maastrichtenaren zijn een gepassioneerd volk en daarom vinden salsa en cocktail prima hun plek in de stad. In het Quartier Latin begeef je je al heupwiegend in hogere sferen, zeker als je dit combineert met een 2e workshop: cocktails maken. Gegarandeerd een heel lollig uitje. Duur: 3 uur Prijs: € 37,50 p.p. / 16

Room Escape Maastricht 8 rooms beschikbaar: speel met 50 personen tegelijkertijd! De eerste escape room van Limburg! Ontsnap binnen 60 minuten uit onze Pokerroom, Army room, Lab, Grandpa’s Office, Operatiekamer, Radium Room, Pub of het Circus.

VR Maastricht

Sportpark Geusselt Spetterende groepsactiviteiten Op zoek naar een dagje onbezorgd zwemplezier of een leuke groepsactiviteit? De medewerkers van het Geusseltbad verwelkomen je graag! In de diverse baden kunnen bezoekers op alle mogelijk manieren genieten van uiteenlopende zwemactiviteiten.

Duik samen in een virtuele wereld! Het eerste VR centrum in Limburg! Virtual Reality is de nieuwe hype! Maak kennis met VR en duik samen in een wereld van simulaties en spellen. Geschikt voor groepen doordat je met elkaar kunt meekijken. Hilariteit gegarandeerd. Complete dagprogramma’s mogelijk Op onze urban locatie ontvangen we graag grote en kleine groepen. Op loopafstand van hartje centrum en met gratis parkeergelegenheid. Bekijk ook onze andere spellen, oa: Reallife Waar is Wally – LEGO Challenge – Archery Tag

Poolparties voor kids Jarig? Vier je kinderfeestje in het Geusseltbad! Wij hebben een aantal superleuke feestjes samengesteld voor een onvergetelijke verjaardag. Wordt het een Little Mermaids party of een actieve poolparty waarbij je samen met je vriendjes en vriendinnetjes het spannende Race & Splash parcours in het water trotseert? Je kunt je poolparty zelfs helemaal afmaken met een feestelijk eetfestijn.

Lady Mermaid Experience Droomde je er vroeger al van om een echte zeemeermin te zijn en neurie je nog steeds mee met ‘diep in de zee’? Laat jouw jeugddroom nu werkelijkheid worden! Tijdens de Lady Mermaid Experience voor volwassenen worden jullie omgetoverd tot volwaardige mermaids en leren jullie zwemmen met een zeemeerminnenstaart. Onze vier arrangementen bieden een geweldige ervaring voor jouw vriendinnen of misschien wel voor die ene aanstaande bruid!

Maastricht Sport Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: +31 (0)43 350 45 00 E: info@maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl www.geusseltbad.nl

Room Escape Maastricht T: +31 (0)6 40 09 55 62 E: info@roomescapemaastricht.nl www.roomescapemaastricht.nl www.vr-maastricht.nl

Altijd al eens een Triatlon willen doen? Dat kan nu in Maastricht op een hele leuke & ludieke manier! Ga de stad op 3 verschillende manieren zien en beleven, doe Dé Triatlon vaan Mestreech:

Vanaf het water Lopend in de historische binnenstad Steppen rondom het centrum En dat allemaal onder deskundige begeleiding van een aantal enthousiaste locals die u onderweg graag alles vertellen over de stad, heden en verleden. Iedereen die goed ter been is kan meedoen aan de Triatlon. Het is een superleuk wissel programma, geschikt voor groepen vanaf 30 personen. U heeft er een dagdeel voor nodig, ca 4 uur. De kosten per persoon bedragen € 65,00, dit is inclusief BTW, de charter van een sloep, huur van de steps, 3 locals ter begeleiding en koffie met vlaai. Minimale deelname / betaling: 30 deelnemers. Maximale groepsgrootte: 90 per dagdeel.

Maastricht for Groups & Events info@groups-events.nl T: +31 (0)43 350 62 62


42

43

ASP Adventure

MAASTRICHT GOOD TO KNOW!

Discover the unknown! Beleef een onvergetelijke en unieke ervaring met collega’s, familie of vrienden. Daal af in de mergelgrotten van Valkenburg, treed het flakkerende kaarslicht tegemoet en ervaar de bijzondere verhalen die in de donkere diepte verscholen liggen. Volg de gids per grot bike of te voet, steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in. Ook boven de grond valt er genoeg te ontdekken. Het Limburgse Heuvelland vormt met haar prachtige natuur en rijke historisch verleden namelijk het perfecte decor voor originele activiteiten voor groepen en teams van alle soorten en maten; te voet, per mountainbike of op grensverleggende hoogte. Ontdek het zelf! Neem contact met ons op en vraag naar onze bijzondere groepsactiviteiten en uitdagende teambuildingprogramma’s.

‘FRIET ZOERVLEIS’ Je kunt in Maastricht natuurlijk heel luxe aanschuiven voor een uitgebreid diner, charmant proeven van allerlei exclusieve gerechten uit de streek of wereldse keukens ontdekken. Maar wil je nu echt iets typisch Maastrichts proeven? Ga dan voor friet zoervleis (zuurvlees). Er wordt vaak geprobeerd uit te leggen wat zuurvlees is, het wordt vergeleken met stoofvlees, maar dan anders. Beter proef en oordeel je gewoon zelf.

ASP Adventure T: +31 (0)43 604 06 75 E: info@aspadventure.nl www.aspadventure.nl

City-Golf Maastricht

Jacobs Travel

Recreatief golfparcours door het centrum van Maastricht

Uw vervoerspartner voor elk evenement!

Hobbelige kinderkopjes, uitgestrekte pleinen en smalle

Met jarenlange ervaring in het vervoer van een diversiteit

steegjes. U passeert ze allemaal tijdens een originele golfuit-

aan groepen en (internationale) opdrachtgevers, is het onze

daging. City-Golf is ideaal voor gezelschappen die Maastricht

passie om u te voorzien van de meest complete en gunstige

op een ludieke manier willen ontdekken. De instructeur

vervoersoplossing.

Jacobs Travel biedt professioneel (bus)vervoer op maat.

begeleidt u langs een bijzondere selectie aan holes en vertelt over bezienswaardigheden. Prijs: € 32,50 p.p. excl. btw.

Touringcarverhuur – Transfers – Dagtochten –

(6 holes, duur 2½ uur, vanaf 6 personen, max. 40 personen).

Luchthavenvervoer – Taxi

Een aangepast arrangement, ontvangst met koffie en vlaai of lunch? Het kan!

City-Golf T: +31(0)84 869 18 14 E: info@city-golf.nl www.city-golf.nl

Jacobs Travel De Valkenberg 3 6301 PM Valkenburg a/d Geul T: +31 (0) 43 601 3877 E: info@jacobs-travel.com www.jacobs-travel.com

HOGE HAKKEN DRAMA Mooi hoor, die klinkende kinderkopjes in de binnenstad van Maastricht. En ze passen natuurlijk perfect bij het historische karakter van de stad. Maar, ‘hooggehakte dames’ op weg naar een etentje, borrel of avondje uit, wees gewaarschuwd. Wie mooi wil zijn… Dat dus. Of zorg voor een charmante partner aan je zijde, dan kom je er wel.

DERDE KEER ‘BESTE STEDENTRIP’ ZOOVER

HART VAN EUROPA

Nederlanders zijn nog steeds fan van Maastricht als het gaat om een stedentrip in eigen land. De Limburgse stad kreeg voor de derde keer op rij de Zoover Award voor Beste Stedentrip Nederland met een 9 als gemiddeld waarderingscijfer. Vorig jaar ontving Maastricht ook de Zoover Award, toen met een 8,8. We blijven vooruitgaan!

Maastricht is een van de meest Europese steden van Nederland, dat merk je voornamelijk aan de culturen én talen die je op straat ziet en hoort. Maastricht ligt in het hart van Europa en staat ook bekend als de Good Life Capital of Europe. En dat merk je aan alles! Wist je ook dat het Verdrag van Maastricht hier is getekend in 1992? Toen is tevens de Europese Unie ontstaan én de Euro geboren.

DE VLAAI

TEFAF & THE CITY

Het zoetste souvenir uit het zuiden: de vlaai! In Maastricht proef je hem natuurlijk bij de échte ambachtelijke bakkers. Je vindt ze in het centrum, maar ook net er buiten. Zoek bijvoorbeeld naar Bakkerij Hermans, Patisserie Royal, Bakkerij Souren, De Bisschopsmolen, Patisserie Lemmens of Bread & Delicious. Dit zijn de beste vlaaibakkers van Maastricht. Bij de een bekijk je de oude molen en drink je er een kopje koffie bij, bij de ander neem je hem mee voor thuis (of onderweg). www.maastrichtvlaai.nl

Wanneer TEFAF naar Maastricht komt, voel je dat in de hele stad. Allereerst in het MECC, dat jaarlijks het decor is voor deze exclusieve en bijzondere kunstbeurs. Het woord ‘kunstbeurs’ is eigenlijk een understatement, want wat er op én tijdens de TEFAF gebeurt is niet in woorden uit te drukken. Het lijkt alsof de stad is voorzien van een extra chique laagje, waardoor iedereen betoverd wordt. Schuif aan en ontdek het uitgebreide programma in de stad.


44

45

Pieke Potloed You didn’t visit Maastricht, if you didn’t visit Pieke Potloed Een eetcafé in een prachtig authentiek Maastrichts decor, waar gastvrijheid nog met hoofdletters wordt geschreven. Het ligt een beetje verscholen in de binnenstad. Op een steenworp afstand van de Bijenkorf, tussen het Amorsplein en de Grote Staat (grote winkelstraat) in de sfeervolle Sporenstraat, daar ligt Pieke Potloed, een authentiek Maastrichts eetcafé, met een schitterend zomer/winterterras.

Familia Enjoy Dining & Drinks

Eetcafé Minckelers

Bij Familia kun je voor een vriendelijke prijs genieten

Proef de Mestreechter Geis!

van een heerlijke maaltijd uit de Italiaanse of Argentijnse

Bij eetcafé Minckelers op het gezellige marktplein is het genieten

keuken en een breed assortiment aan wijnen en bieren.

van een kopje koffie, verrukkelijk Brand biertje, Limburgse

Met 90 zitplaatsen zijn wij bij uitstek een geschikte locatie

vlaai of een van de telkens wisselende weekgerechten. We

voor groepen. Wij organiseren graag uw groepsuitje, netwerk-

hebben al 20 jaar ervaring met groepsarrangementen en

borrel, jubileum of andere bedrijfsaangelegenheid! Natuurlijk

serveren met gemak diverse lunches, koffietafels, 3-gangen

kunt u bij ons ook met een klein gezelschap terecht.

menu’s en meer aan groepen tot 70 personen.

Pieke Potloed Sporenstraat 5 6211 EB Maastricht

Familia Maastricht Heggenstraat 3 6211 GW Maastricht

Eetcafé Minckelers Markt 35 6211 CK Maastricht

T: + 31 (0)43 321 59 68 E: info@piekepotloed.nl www.piekepotloed.nl

T: +31 (0)43 352 17 17 familiamaastricht@gmail.com www.familiamaastricht.nl

T: +31 (0)43 321 65 38 E: info@minckelers.nl www.minckelers.nl

Een eetcafé dus, geen restaurant, met eenvoud ten top. Heerlijke en eerlijke streekgerechten, met aandacht voor kwaliteit, vertrouwd lekker zoals men dat vroeger deed. Voor borrel, lunch en diner vanaf 11.00 uur dagelijks. Het is altijd thuiskomen bij Pieke. Aan de bar of aan tafel, we zijn blij met jouw bezoek, je voelt je er welkom.

Grand Café de Perroen Uw groepsuitje, vergadering, lunch of diner aan het mooiste plein van Nederland! Grand Café de Perroen ligt aan het prachtige Vrijthof. Door onze verschillende ruimtes kunnen wij onderdak bieden aan groepen tot wel 100 personen, maar voelen ook kleinere gezelschappen zich thuis en welkom.

Openingstijden Dinsdag t/m zondag vanaf 10.30 (Maandag gesloten)

Keuken Internationaal en Limburgse streekgerechten Maximaal aantal personen: 100 personen Vraag naar onze groepsarrangementen!

Grand Café-diner d’n Ingel Lunchen en dineren tussen de Engelen op het Vrijthof In d’n Ingel geniet je in een unieke sfeer - omringd door honderden engeltjes - van een heerlijke lunch, uitgebreid diner of verzorgd kopje koffie. Kom je met een groep? Dan kun je terecht in een van de twee prachtige stijlkamers met uitzicht op het mooiste plein van Nederland: het Vrijthof. Onze menukaart is afgestemd op de seizoenen en bevat topgerechten uit de internationale en Limburgse keuken. Grand Café-diner d’n Ingel Vrijthof 13 6211 LD Maastricht T: +31 (0)43 321 72 26 E: info@ingel.nl www.ingel.nl

Café - danslocatie D’n Hiemel Hemels dansen & feesten D’n Hiemel is gevestigd in de oude stadsmuur naast de Helpoort aan de rand van het stadspark. Op een steenworp afstand van de binnenstad van Maastricht. D’n Hiemel is ideaal voor groepen vanaf 25 personen (maximale capaciteit is 400 personen) en een perfecte locatie voor uw binnen- of buitenactiviteit, lunch, borrel of feestavond. Vraag naar de vele mogelijkheden!

Grand Café de Perroen Vrijthof 34-35 6211 LE Maastricht

D’n Hiemel St. Bernardusstraat 24 6211 HL Maastricht

T: +31 (0)43 325 20 73 E: info@perroen.nl www.perroen.nl

T: +31 (0)6 83 34 78 79 E: dnhiemel@gmail.com www.hiemel.com


46

47 — Maastricht — SMAAKT NAAR MEER

MAASTRICHT

SMAAKT NAAR MEER

Luxe en in stijl of vooral lekker informeel. Een proeverij of uitgebreid buffet. Tafelen in de grotten, aanschuiven in een bruine kroeg of hippe hapjes in de voormalige brandweerkantine. De culinaire omlijsting van je bezoek is absoluut een speciaal punt van aandacht. Je bent niet voor niets in Maastricht: de culinaire hoofdstad van Nederland, waar je je over culinair genot nooit zorgen hoeft te maken.

OUD VS. NIEUW Weet je wat nu zo leuk is aan het culinaire aanbod van Maastricht, dat je eindeloos kunt mixen & matchen tussen authentieke plekjes met hun traditionele (streek)gerechten én daarnaast de hippe, industriële spots met nieuwe creaties op de kaart. Zo start je ’s ochtends met een ontbijtje in een gezellige koffiebar in het hippe stadsdeel Wyck (uiteraard met verse koffie van Maastrichtse huisbrander Blanche Dael), lunch je uitgebreid in de voormalige brandweerkantine die tegenwoordig een hippe hotspot is met een lunch- en avondkaart vol verrassende, vergeten en biologische producten. Of je neemt alvast een paar kleine gerechtjes uit de wereldse keuken van Marres Kitchen (de huisgemaakte humus is hier echt een aanrader!). Of de Tapijnkazerne, daar draaien ze hun hand niet om voor een grote groep gezellige eters. En ’s avonds, dan schuif je gewoon aan bij een van de ‘old time favourites’ om uitgebreid te tafelen bij een zeevruchten banket op strak gestreken linnen, een wildmenu met wijn of asperges zoals je die alleen in Limburg eet. Of je kiest voor een meer informele setting waar je geniet van een smeuïge portie ‘Sjiek’ Zuurvlees (bij Café Sjiek natuurlijk), garnalenkroketjes op Belgische wijze of een hemelse hamburger. En bij de koffie toe, horen natuurlijk pralines van één van de Maastrichtse chocolatiers.

OVER SMAAK VALT TE TWISTEN En of er over smaak te twisten valt. Want als er zoveel smaken in één stad bij elkaar komen, ga je vanzelf twijfelen. Wordt het zoet? Dan zit je eigenlijk overal goed. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen favoriete plekjes voor sweets. Van high tea, koffie met de lekkerste wortelcake en verse vlaai van de Bisschopsmolen in het Jekerkwartier. Tot echte Maastrichtse ganachetaart en Coffeelovers in Wyck en verse taartjes en cupcakes in het centrum. Toch liever hartig? Om meteen te proberen of voor thuis bij de borrel? Wat dacht je dan van het zuurdesem/vijgenbrood bij Le Salonard, waar je ook zelf je kaasplankje voor thuis samenstelt, uiteraard met het Maastrichtse ‘Rommedoe’ kaasje erbij. Misschien zwicht je na het shoppen toch voor bloedworst met appel tussendoor bij ‘In den Ouden Vogelstruys’ (het oudste café van de stad) of de inmiddels steeds populairder wordende gehaktballen van traiteur Saveurs.

We kunnen nog even doorgaan, maar stiekem gaan we er vanuit dat het water inmiddels in je mond loopt. We hebben je gewaarschuwd: Maastricht smaakt naar meer.

UIT DE STREEK MAASTRICHT Friet zoervleis

Rommedoe kaas

Pasteitje

Grenache taart

Mosterd van Adriaan


48

49

MAASTRICHT CULINAIR ETEN, PROEVEN, SPELLEN & CULINAIRE WORKSHOPS Brasserie Bonhomme Gemak en gezelligheid aan de St. Servaasbrug Aan de oever van de Maas, met uitzicht op de St. Servaasbrug, vindt u Brasserie Bonhomme. Met zo’n 120 zitplaatsen binnen en 120 zitplaatsen op het terras, is dit een ideale locatie voor grote groepen. Of het nu voor ontbijt, brunch, lunch of diner is. Informeer eens naar onze arrangementen in combinatie met verrassend Maastricht of vraag naar onze groepsbrochure. Goed om te weten: Er is een invalide toilet aanwezig en touringcars mogen voor de deur stoppen.

Brasserie Bonhomme Maaspromenade 78 6211 HS Maastricht T: +31 (0)43 351 05 18 E: info@bonhomme.nl www.bonhomme.nl

Wijngaard Apostelhoeve Wijnproeverijen op de top van de heuvel Het perfecte groepsevent op een toplocatie. Wijngaard Apostelhoeve organiseert wijnproeverijen met deskundige toelichting in het sfeervolle proeflokaal tussen de wijnranken op de heuvels rond Maastricht. De proeverij wordt voorafgegaan door een rondleiding met een bezoek aan de wijngaard, het pershuis en de wijnkelders. Twee proeflokalen staan voor bezoekers ter beschikking. Tijdens de proeverij is er gelegenheid de wijnen gezamenlijk te beoordelen. Uiteraard worden al uw vragen over de Apostelhoeve en haar wijnen beantwoord. Tijdens de proeverij wordt een heerlijke schotel roggebrood met ham en kaas geserveerd. Kortom, Bourgondische gezelligheid verzekerd!

Reservering Een rondleiding met wijnproeverij vindt uitsluitend plaats na reservering en duurt ca. 1½ uur. Reservering is het gehele jaar mogelijk. Er is ruime parkeerplaats aanwezig. Kosten € 17,50,- p.p. (minimaal 12 personen) inclusief drie glazen wijn van de Apostelhoeve en roggebrood met ham en kaas.

Wijngaard Apostelhoeve Susserweg 201 6213 NE Maastricht T: +31 (0)43 343 22 64 E: info@apostelhoeve.nl www.apostelhoeve.nl

Goede smaak van eten en drinken staat centraal in dé gastronomische hoofdstad Maastricht. Proef het tijdens een wandeling of test je eigen culinaire kwaliteiten en ontmoet een wijnboer, ambachtelijke bakker of topkok. Tijdens één van de workshops sta je oog in oog met vaklui die hun dagelijks brood verdienen met hun passie en talent voor (h)eerlijk eten. Natuurlijk kun je na afloop genieten van het resultaat. Reden temeer om Maastricht eens op het menu te zetten!

> De prijzen van de uitjes zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Het getal achter de prijs geeft het minimum aantal deelnemers aan.

BIERKWIZZ Wijn na bier, geeft…? Dit en andere vragen, afgewisseld met het onderdeel ‘proeven’, komen aan bod tijdens deze oergezellige quiz! Hierbij word je uitgedaagd om samen met jouw team alle mogelijke kennis over bier om te zetten in punten. Duur: ca. 1,5 uur Prijs: vanaf € 32,50 p.p. / 11

WORKSHOP VLAAI BAKKEN Leer de kunst van het vlaai bakken in de oudste nog draaiende watermolen van Nederland. Een heerlijk typisch Limburgs groepsuitje! Duur: 2 uur Prijs: € 25,00 p.p. / 8


50 — Maastricht Culinair — eten, proeven, culinaire workshops & spellen

MAASTRICHTSE PROEFPROMENADE Maastricht is de stad van de smaak. Ervaar het zelf en verwen je smaakpapillen tijdens deze begeleide wandeling met vijf heerlijke culinaire intermezzo’s in het historische hart van Maastricht. Geniet van een fris glas Maastrichtse wijn bij het gerenommeerde wijnhuis Thiessen Wijnkoopers. Ga de geur van vers gebrande koffie achterna bij de ambachtelijke Maastrichtse koffiebrander en theepakker ‘Maison Blanche Dael’. Dan Sjinkerij de Bóbbel: maak in dit proeflokaal kennis met huisborreltjes als ‘Bitter Bobbelke’ of ‘Grampeer’s Gouweke’. Verwen jezelf met een stuk versgebakken Limburgse vlaai in de oudste nog werkende watermolen van Nederland. En geniet als afsluiter van het heerlijk lichte en frisse oerbier ‘Mestreechs Aajt’ in een typisch Maastrichts café. Wil je samen met je groep nog lekker na borrelen, dan ben je in heel Maastricht aan het juiste adres! Duur: 3 uur Prijs: € 35,00 p.p. / 12

THIESSEN WIJNKOOPERS Ontdek de bijzondere wijnkelders, de stadswijngaard en het prachtige historische pand van het oudste wijnhuis van Nederland en proef aansluitend de mooiste wijnen onder begeleiding van een vinoloog. De ultieme wijnbeleving in een bourgondische setting! Duur: 2 uur Prijs: € 12,00 p.p. / 9

>

TIP! Leuk om te combineren met een fietstocht

WIJNDOMEIN APOSTELHOEVE Boven op de Louwberg, aan het prachtige Jekerdal aan de zuidzijde van Maastricht, ligt de monumentale 15e eeuwse Apostelhoeve; de oudste en grootste wijngaard van Nederland! Tijdens een rondleiding wandel je tussen de wijnstokken met een prachtige uitzicht over het Jekerdal en krijg je alles te horen over het verbouwen van wijn. Aansluitend geniet je van een heerlijke wijnproeverij, dit alles begeleid door een deskundige wijnboer. Santé! Duur: 1,5 uur Prijs: € 17,50 p.p. / 12

51 — Maastricht Culinair — eten, proeven, culinaire workshops & spellen

BEZOEK EN PROEF BROUWERIJ BOSCH Brouwerij Bosch was actief tussen 1745 en 1970 en is de enige in zijn soort waarbij het woonhuis, de brouwerij en het mouthuis nog volledig intact zijn. Leer alles over het bierbrouwen door de eeuwen heen en geniet aansluitend van twee heerlijke speciaalbieren in de gezellige gelagkamer. Duur: 2 uur Prijs: € 11,00 p.p. / 9

< Ook leuk om te doen: een hapstap maar dan met ontbijt! In de meest lieflijke of hippe zaakjes eet of haal je een deel van je ontbijtje op. Ondertussen wandel je op je gemak door een ontwakende stad.

KOOKWORKSHOPS Verwen je smaakpapillen en leer de kneepjes van het vak tijdens een van de talrijke kookworkshops naar keuze. Bespreek jouw wensen met ons en wij zoeken een passende locatie die vast en zeker in de smaak valt! Drankjes zijn inbegrepen, max. 24 personen. Duur: 4 uur Prijs: vanaf € 45,00 p.p. / 8

Beleef een bourgondische vaart op de Maas, terwijl je geniet van het Zuid-Limburgse landschap dat aan je voorbij glijdt. Bij inscheping word je getrakteerd op een welkomstcocktail waarna het voorgerecht aan tafel geserveerd wordt. Het hoofden nagerecht worden in buffetvorm gepresenteerd en het Hollands assortiment drank is de hele avond inclusief. Je kunt je eigen cruise voorzien van een zelf gekozen sfeertje door er een thema en programma aan te koppelen. Zo kun je er een Caribbean Night van maken met dansdemonstraties, DJ en cocktails, een Sailing & Gambling avond of een Dixie on the River night met live muziek. Duur: 4 uur Prijs: vanaf € 81,00 p.p.

Zin in een ‘Mestreechs pèlske’? Volg dan de Mestreechter Brandslang langs 15 bijzondere horecagelegenheden. Elke locatie laat je kennis maken met de typische, bourgondische sfeer van Maastricht en proeven van het bier waar Limburg trots op is en dat onder begeleiding van een local. Duur: vanaf 1,5 uur Prijs: 1 x Brand speciaalbier incl. borrelhapje per café € 7,00 p.p. en begeleiding € 91,50

MAASTRICHTSE PROOST PROMENADE Proeven van Maastricht samen met een local! Dat is wat je doet tijdens deze stadswandeling waarbij je de mooiste plekjes van de binnenstad passeert. Onderweg stop je twee keer bij een typisch Maastrichts cafeetje of gezellige wijnbar voor een heerlijk drankje. Duur: 2 uur Prijs: € 122,00 vast tarief + 8,50 p.p. Max. 20 personen per gids

De prijzen van de uitjes zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Het getal achter de prijs geeft het minimum aantal deelnemers aan.

WIJNTRIPS IN DE REGIO

MOORDDINER

De regio Zuid-Limburg heeft een Bourgondisch karakter: het staat bol van tradities, authenticiteit, afwisselende natuur, landschappen en natuurlijk de typische producten. Sinds enkele jaren behoort daar ook de regionale wijn bij. Ga mee op Wijntrip! Incl. proeverijen, rondleiding, vervoer etc. Duur: ca. 3,5 uur. Prijs: € 65,00 p.p. / 8

Breng het spel Cluedo tot leven aan de dinertafel en ga als een detective op zoek naar de dader binnen jouw gezelschap! Gebruik je intuïtie en misschien ben jij degene die de moord weet op te lossen! Ondertussen kun je genieten van een smaakvol 3 of 4-gangen diner op een sfeervolle locatie in de binnenstad. Duur: vanaf 3,5 uur Prijs: vanaf € 30,25 p.p. / 15 (excl. drankjes)

PROEF VERSCHILLENDE STREEKWIJNEN IN WIJNGAARD SLAVANTE

NAAT & DRUUG ARRANGEMENT

HAPSTAP ARRANGEMENT Samen heerlijk eten, cultuur snuiven en genieten van Maastricht, dat kan met dit ‘walking dinner’ kriskras door de stad! Tijdens deze culinaire wandeling maak je kennis met drie eetgelegenheden. Je geniet van een driegangendiner, waarbij elk gerecht in een ander restaurant wordt geserveerd, met als voordeel dat je in elk restaurant een andere zitplaats hebt en dus ook andere tafelgenoten. Tussendoor maak je een prachtige wandeling langs historische plekjes in de binnenstad. Met veel enthousiasme vertelt onze local je interessante verhalen en wetenswaardigheden over de stad. Duur: 3,5 uur Prijs: menuprijs vanaf € 37,50 p.p., exclusief dranken en begeleiding

DINNERCRUISE

BOURGONDISCH BANJEREN Al wandelend de stad ontdekken en ondertussen proeven van de vele smaken die Maastricht rijk is! Voor lekkerbekken en fijnproevers die de bourgondische sfeer willen opzoeken is deze activiteit een smakelijke aanrader. Zo staat onder andere een bourgondische lunch nabij het Vrijthof ‘op het menu’. Vervolgens ga je een Brand speciaal biertje proeven in een typisch Maastrichts lokaal en als afsluiting wordt er in een gezellige brasserie diverse ambachtelijke lokale hapjes vergezeld van een lekker glas Maastrichtse wijn geserveerd. Enjoy! Duur: 3,5 uur Prijs: € 49,50 p.p. / 10

De oudste wijngaard van Nederland beschikt over zo’n 250 stokken en is prachtig gelegen op de oostelijke helling van de Sint Pietersberg met zicht op de Maas en het Maasdal. Hier krijg je uitleg over de Nederlandse wijncultuur, gevolgd door een proeverij van 3 heerlijke streekwijnen van verschillende hoeves. Duur: 1,5 uur Prijs: € 15,00 p.p. / 10

EN ROUTE FOR LOCAL FLAVORS Een activiteit die haar naam eer aan doet. Een dagvullend programma waarbij de mooiste landschappen aan je voorbij zoeven en waarbij je geniet van tal van lokale lekkernijen. Na ontvangst met de ‘Mestreechter vloaj’ start je fietstocht door Maastricht en haar omgeving. Over de pleinen en langs de oevers van de Maas, de Sint Pietersberg en de groeves. Een uitgebreide bourgondische lunch staat in de middag voor je klaar. Daarna fiets je naar een van de wijngoederen die Maastricht rijk is voor een rondleiding met een wijnproeverij, om te eindigen in de historische binnenstad voor een afsluiter met hapje en drankje. Duur: ca. 7 uur. Prijs: € 88,00 p.p. / 14 (max. 20 personen per gids)

Tip van Joyce Maastricht is een horeca stad pur sang. Met zoveel smaken en stijlen onmogelijk om allemaal te ontdekken, maar ook jammer als je er geen poging toe doet. Kortom, de tip die ik zou willen meegeven: leuk je uitje op met een proeverijtje in verschillende zaakjes. Zoals je leest hebben we al een aantal mogelijkheden voor je uitgewerkt.

Meer informatie over deze uitjes? Check groups-events.nl of neem contact met ons op: bel +31(0)43 350 62 62 of mail naar info@groups-events.nl


52 — Maastricht Culinair — eten, proeven, culinaire workshops & spellen

53

Schnitzelparadies Maastricht Bij het Schnitzelparadies waan je je in Tiroler sferen met keuze uit meer dan 50 schnitzelvarianten. De schnitzels worden allemaal geserveerd met frites of wedges en salade. De schnitzels zijn met een voorgerecht en een dessert ook als driegangenmenu verkrijgbaar. Schnitzelparadies is…

BIERPROEVERIJ

KWIZZ DINER

Maastricht herbergt diverse bierspecialiteitencafés waar je de lekkerste bieren kunt proeven onder leiding van een bierdeskundige. Je hoort de leukste anekdotes en wetenswaardigheden over het bier dat je drinkt, het brouwproces, de diverse brouwerijen, de geschiedenis en het bijbehorende glaswerk. Een festijn voor elke bierliefhebber, waarbij gezelligheid en optimaal genieten van smaak de boventoon voeren! Duur: 1,5 uur Prijs: vanaf € 16,50 p.p. / 8

Maak je diner met vrienden, familie of collega’s extra gezellig en haal onze quizmaster erbij. Hij zorgt voor hilarisch spelplezier, voor en tijdens of na het diner. In teams worden diverse rondes gespeeld met vragen over film, sport, geschiedenis, BN’ers, stad en regio. Iedere ronde is anders, interactief en humor staat centraal. Voor het winnende team is er een originele prijs. Duur: vanaf 3 uur Prijs: vanaf € 39,50 / 15 (incl. 3-gangendiner en quiz)

STEL JE GELUK OP DE PROEF SAMEN MET JE FAMILIE, VRIENDEN OF COLLEGA’S IN HOLLAND CASINO Holland Casino Welcome & Play: kies je voor dit arrangement, dan start je met een lekker glas prosecco. Na de speluitleg volgt een spannend minitoernooi. Daarna wordt een heerlijke borrelgarnituur geserveerd en ontvangt iedereen € 10,00 speelgeld. Duur: 1,5 uur Prijs: € 29,95 p.p. / 10

< Liever een compleet avondje uit? Met het Holland Casino Deluxe arrangement geniet je ook nog van een smakelijk drie-gangen diner vanaf € 59,95 p.p.

KOM OP DE KOFFIE IN DE 19E EEUW! In de trendy wijk Wyck ligt de oude brouwerswoning van de familie Bosch. Het woonhuis uit de 19E eeuw is nog geheel authentiek. De ontvangst is met koffie en bonbons in de woonkamer op de eerste verdieping. Uiteraard nemen we u mee door het huis: de directiekamer, salon, slaapkamer, het imposante trappenhuis en de cour compleet met volière en een buitentoilet. Duur: ca 1 uur Prijs: € 9,75 / 10

• Lekker én betaalbaar voor jong en oud

MAASTRICHTSE MO(NU)MENTJES

• Gelegen in het centrum

Wandelen in de oude binnenstad is genieten! Maastricht herbergt een aantal authentieke speciaalzaken. Maak je keuze en wij organiseren een bezoek aan het atelier van een hoedenmaakster, de vioolbouwer of bij de smaakmakers van Maastricht. Combineer dit met een aantal culinaire stops dan is dit het ultieme uitje. Afhankelijk van voorkeuren, duur en budget wordt een mo(NU)mentje op maat gemaakt. Een aantal voorbeelden: een bezoekje aan Brouwerij Bosch inclusief een speciaal biertje, of een proeverij van chocola of ijs bij een chocolatier, ambachtelijke chutneys proeven of smullen van prosecco met taart. Of kies je liever voor een typisch Mestreechs mo(NU)mentje: een bezoek aan een gezellig bruin café waar je heerlijk roggebrood met ‘huidvleis’ geserveerd krijgt. Duur: vanaf 2 uur Prijs: € 122 (2 uur gids), excl. momentjes naar keuze

• Met een leuke speelhoek en een speciaal kindermenu zeer kindvriendelijk • Voor iedereen toegankelijk en heeft naast schnitzels o.a. curryworst en vegetarische gerechten op de kaart • Rolstoelvriendelijk met een ruim gehandicaptentoilet • Ook zeer geschikt voor grotere groepen Daarnaast bieden we verschillende arrangementen aan. Van koffie met apfelstrudel en borrelarrangementen tot 3 gangendiners. Graag stellen we samen een passend arrangement vast. Meer info: Sanne Cox, sanne@coxenco.com, +31 (0) 6 81 41 76 76

Auf Wiederschnitzel! Schnitzelparadies Maastricht Kesselskade 58 6211 EN Maastricht Tel: +31 (0)43 208 20 00 www.schnitzelparadies.nl Schnitzelparadies heeft ook een vestiging in Roermond & Venlo.

Thiessen Wijnkoopers Meer informatie over deze uitjes? Check groups-events.nl of neem contact met ons op: bel +31(0)43 350 62 62 of mail naar info@groups-events.nl

De mooiste evenementenlocatie in hartje Maastricht Oudste wijnhuis van Nederland met historische wijnkelders. Diverse proeflokalen, een prachtige orangerie, sprookjesachtige gewelven en een besloten terras. Op deze fantastische locatie kunt u proeven, feesten, vergaderen en zelfs trouwen. Gastronomische kwaliteit is verzekerd, want er wordt op hoog niveau gekookt en top wijn geserveerd, uit de eigen kelder natuurlijk. Laat uw gasten versteld staan.

Op zoek naar een exclusieve of authentieke locatie voor een feest, diner of (product) presentatie? Onze grotten, kastelen, landerijen, wijnkelders, schepen, kerken, natuur en zalen bieden unieke entourages voor elk doel, elke groep en budget op maat.

Thiessen Wijnkoopers Grote Gracht 18 6211 SW Maastricht

Joyce Adviseur T: +31 (0)43 350 62 62 E: info@groups-events.nl

T: + 31 (0)43 325 13 55 E: wijnhandel@thiessen.nl www.thiessen.nl

Brouwerij Bosch De enige overgebleven stadsbrouwerij van Maastricht Stap een eeuw terug in de tijd tijdens een rondleiding in deze unieke en monumentale brouwerij. Zowel de mouterij, de brouwinstallaties en de brouwerswoning van familie Bosch zijn behouden gebleven. In de sfeervolle gelagkamer kunnen enkele heerlijke bieren worden geproefd. Naast een rondleiding incl. proeverij worden ook diverse arrangementen aangeboden. Kijk op onze site voor alle mogelijkheden.

Brouwerij Bosch Wycker Grachtstraat 26 6221 CX Maastricht E: info@brouwerijbosch.nl www.brouwerijbosch.nl


54

55

Bisschopsmolen De Sjans

Brandsøn

Genieten het karakteristieke Een goed in bewaard geheim… Jekerkwartier

Brandsøn drinking bar & dining room is gelegen aan de Maas pal naast de oude Romeinse stadsbrug. Van cocktailbar tot fine-dining restaurant maar juist ook private dining en luxe vergadermogelijkheden op niveau biedt Brandsøn aan in een aparte ruimte voor groepen tot 44 personen. Hier is tevens apparatuur aanwezig voor het geven van presentaties. Een arrangement op maat is uiteraard mogelijk.

…Zo zou je (eet)café de Sjans mogen noemen, aan de voet van Bij de Bisschopsmolen het bakkersambacht! de Sint Pietersberg. Als beleef je in dejeprachtige terrastuin je aperitief We laten met onze producten gerechten zien, hoe je je in drinkt samen met de bewonersenvan Sint Pieter waan door eenvoud onweerstaanbaar eten kunt Zuid-Frankrijk. Wij vinden dat jelekker voor goed eten maken niet vermet hoeft regionale Maak eigen Limburgse vlaai tijdens te gaan eningrediënten! dus zoeken we in dejeomgeving van Maastricht naar onze workshop, alles over voor de molen bakkerij tijdens eerlijke en verseleer ingrediënten onze en streekgerechten die eenmet rondleiding of schuif aan voor een rijkelijke lunch. we liefde voor jou bereiden.

Het Bat 2, 6211 EX Maastricht De Sjans Stenenbrug 3, 6211 HP Maastricht Mergelweg 1 6212 Maastricht T: +31XA (0)43 327 06 13 E: activiteiten@bisschopsmolen.nl T: +31 (0)43 321 4871 www.bisschopsmolen.nl E: info@sjansmaastricht.nl www.sjansmaastricht.nl

André Rieu concert op het Vrijthof

Holland Casino Valkenburg

Voor een onvergetelijke avond!

Volledig vernieuwde toplocatie voor een bijzondere middag of avond!

Samen met je collega’s, vrienden of familie beleef je een onvergetelijke avond vol meeslepende walsen, prachtige opera, hoogstaande klassieke muziek en vele ontroerende en komische momenten. Een uitje waar nog lang over nagepraat zal worden! André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht. Rieu tovert in juli 2019 het hele Vrijthof om tot één grote openlucht concertzaal. Geniet van heerlijke melodieën, van klassieke muziek tot meeslepende walsen. Maak de André Rieu beleving compleet met een hotelovernachting in een van de bijzondere hotels in Maastricht, aangevuld met een heerlijk diner in een unieke locatie. Concerttickets zijn verkrijgbaar vanaf € 59,- p.p. exclusief €3,50 boekingskosten. De concerten duren ca. 3,5 uur en beginnen om 21.00 uur. Groepen kunnen reserveren vanaf 7 deelnemers. Stuur je groepsaanvraag naar info@groups-events.nl.

Maastricht for Groups & Events T: +31 (0)43 350 62 62 E: info@groups-events.nl www.groups-events.nl

Heeft u iets te vieren? Is het úw beurt om een originele middag of avond te organiseren? Op de Cauberg in Valkenburg, een van de mooiste plekjes van Zuid-Limburg, ligt Holland Casino. Letterlijk een toplocatie voor een bijzondere avond of middag uit. Welkom in het enige echte casino. Waar spanning en ontspanning op sublieme wijze samenkomen. Wij maken het u gemakkelijk, want Holland Casino verzorgt aantrekkelijke arrangementen voor groepen vanaf 8 personen. Elk arrangement omvat een middag- of avondvullend programma

T: +31 (0)43 201 26 20 E: info@brandson.restaurant www.brandson.restaurant.nl

Maastricht Must-haves Je koopt ze bij het Maastricht Visitor Center! Bij het Maastricht Visitor Center krijg je de beste tips om stad en regio te ontdekken, maar vind je ook de leukste Maastrichtse cadeaus en specialiteiten. Wil je je klanten of groep verrassen en

met toegang tot het casino, persoonlijke ontvangst door een

een mooie herinnering mee naar huis

gastvrouw/heer, welkomstdrankje en speluitleg voor Ame-

geven van Maastricht? Bezoek dan het

rikaanse Roulette, Black Jack of Poker. Bij het Dine & Play

Visitor Center!

arrangement geniet u bovendien van de smakelijke gerechten van onze ervaren keukenchefs. Uiteraard kunt u ook uw eigen

Openingstijden:

arrangementen op maat samenstellen. Wij nodigen u uit

Ma t/m za* van 10.00 tot 18.00 uur

vrijblijvend een offerte aan te vragen en/of onze vernieuwde

Zo van 11.00 tot 17.00 uur

locatie te bekijken en uw wensen met ons te bespreken.

*van november t/m april op zaterdag tot 17.00 uur

Holland Casino Valkenburg Kuurpark Cauberg 28 6301 BT Valkenburg aan de Geul

Maastricht Visitor Center Kleine Staat 1 6211 ED Maastricht

T +31 (0)43 609 96 00 E: info@hollandcasino.nl www.hollandcasino.nl

T: +31 (0)43 325 21 21 E: info@visitmaastricht.com www.bezoekmaastricht.nl


56

TOT ZIENS IN MAASTRICHT

Labyrint Drielandenpunt & Taverne De Grenssteen Spel- en buitenevenementen voor jong en oud Voor zowel kleine als grote groepen biedt het Drielandenpunt volop mogelijkheden! Het Labyrint Ontdek het grootste en spannendste labyrint van Nederland. Mét of zonder een glaasje Drielandenbitter in het middelpunt v.a. € 3,50 p.p.

Schietcompetities Wij zijn gespecialiseerd in de volgende schietdisciplines: • Luchtbuksschieten • Handboogschieten • Kruisboogschieten • Blaaspijpschieten Prijzen variëren van € 10,- p.p. (2 onderdelen) tot € 19,- p.p. (4 onderdelen).

De Kompasspellentocht COLOFON Maastricht for Groups & Events 2019 met daarin ideeën en tips voor groepen is een uitgave van Maastricht Marketing.

Na ontvangst met koffie en Limburgse vlaai, wordt de groep verdeeld in teams. De teams gaan naar het labyrint om de code te kraken en het verborgen woord te zoeken. Vanuit het middelpunt van het labyrint worden de teams op pad gestuurd. Elk team moet zelf de te lopen route zoeken met behulp van een kompas. Onderweg moeten vragen worden beantwoord, cijfers worden

Vormgeving Studio Eikenhorst Fotografie Hugo Thomassen, Jonathan Vos, Bram Rusman Philip Driessen, Paul Mellaart, Laurens Bouvrie, Harry Heuts, Kim Zwarts, Sarah Leonora, Mark Kuipers, Eighty8things.nl, Petra Lenssen, Ditmaal | Gerlach Delissen Photography, Jean-Pierre Geusens, Loraine Bodewes, Maastricht Maastricht marketing, adverteerders, Participanten VVV en vele anderen.

gezocht om te cryptex te kunnen openen en de volgende opdrachten worden voldaan: handboogschieten, bamboo building en word fight. De prijs van dit programma is €28,50 p.p. en duurt maar liefst 5 uur.

Speciale aanbieding Om het zo compleet, voordelig en leuk mogelijk te maken hebben wij de volgende aanbieding voor u samengesteld: • Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai; • Een dwaaltocht door het labyrint met een glaasje drielandenbitter in het middelpunt; • Een schietcompetitie. De prijs van dit programma is €27,50 p.p. en duurt maar liefst 3 uur.

Drukwerk www.kontinu.com Oplage 5500 Uitgave Januari 2019 Verantwoording Deze brochure is met uiterste zorg samengesteld, genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Maastricht Marketing is niet aansprakelijk voor ongewisheden of wijzigingen in prijzen. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen waaronder een BTW verhoging.

Maak uw dag compleet met een van de vele mogelijkheden op culinair gebied. We verrassen u graag met eerlijke en heerlijke gerechten afgestemd op de omringende landen én natuurlijk ons eigen Bourgondische Zuiden.

Labyrint Drielandenpunt Vaals Viergrenzenweg 97 6291 BM Vaals T: +31 (0)43 306 52 00 E: info@drielandenpunt.nl www.drielandenpunt.nl


LETâ&#x20AC;&#x2122;S EXPLORE MAASTRICHT

www.exploremaastricht.nl

Profile for Visit Maastricht

Magazine Maastricht for Groups & Events 2019 | Nederlands  

Het inspiratie magazine voor groepsuitjes en events.

Magazine Maastricht for Groups & Events 2019 | Nederlands  

Het inspiratie magazine voor groepsuitjes en events.