Kotkan-Haminan ja Loviisan seudun kokousesite 2021

Page 1

Kokous- ja virkistysmatkat Kotkan, Haminan ja Loviisan seudulla

1


Läheltä kaukomatkan tunt Vain reilu tunti Helsingistä itään, Suomenlahden rannalla, ulottuvillasi on upea aarreaitta. Kotkan, Haminan ja Loviisan seutu kutsuu kokoustamaan, rentoutumaan ja kokemaan uutta. Täällä aavojen merimaisemien äärellä ja kosken pauhussa syntyy oivalluksia, ratkaistaan haasteita ja koetaan yhdessä. Merenrantakaupunkiemme idyllisillä kujilla, maaseutumaisemassa ja rajaseudun metsissä olet hetken täydellisessä ympäristössä, ilman arjen rajoitteita. Unohtumattomia elämyksiä voi löytyä yllättävän läheltä!

Loviisa

Helsinki

22


tua Miehikkälä Hamina

Pyhtää

Virolahti

Kotka

Etäisyys Helsingistä

Loviisa Pyhtää Kotka Hamina Virolahti Miehikkälä

89 km 107 km 133 km 146 km 1813km 186 km

3


Santalahti Resort

Meren äärellä

Tässä viiden tähden lomakeskuksessa yhdistyvät rentous ja korkealaatuiset puitteet. Upeissa Kotkan merimaisemissa kokoustat ja herkuttelet huippukokkien loihtimia aterioita. Suloiset löylyt hellivät luolan savusaunassa tai perinteisessä saunassa. Pidä kokous tyylikkäässä villassa, saunatuvalla tai Lapin Kodassa. Alueella on myös runsaasti erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia golfista lumikenkäilyyn. Santalahden merenrantaa kulkevat luontopolut tarjoilevat upeita maisemia läpi vuoden. Kysy myös meriretkiä!

44

Suurin kokoustila 70 Kokoustilat yhteensä 120 Vuodekapasiteetti 190

santalahti.fi


Höyrypanimo Tule nauttimaan merimaisemista Höyrypanimon historiallisessa miljöössä! Kotkan toiseksi vanhin rakennus pitää sisällään kaksi paikallista ylpeyttä: Ravintola Keisarinsataman, joka tarjoilee italialaistyylisiä aterioita, ja pienpanimo Kotka Steam Breweryn tilat. Höyrypanimon tiloissa järjestät sujuvasti kokoukset ja palaverit panimokierroksen kera. Ravintolan juhlapalvelu järjestää ikimuistoiset suuremmat ja pienemmät juhlat ja yritystilaisuudet.

Metsolan kaupunginosassa sijaitsevaan Keisarinsatamaan saavut herkuttelemaan ja maistelemaan oluita joko merkittyä Aleksanteri III ulkoilureittiä Kotkan keskustasta tai komeasti ravintolan omaan laituriin vaikka isommallakin aluksella. Meren poukaman ja jokisuiston välimaastossa sijaitseva Keisarinsatama on täydellinen paikka auringonlaskusta nauttimiseen viihtyisällä terassilla istuskellen.

Suurin kokoustila 250 Kokoustilat yhteensä 380

hoyrypanimo.fi kotkasteambrewery.com 5 5


Karhusaari

Merellä

Kotkan edustalla, luonnon rauhassa sijaitseva Karhusaari on korkeatasoinen kokousympäristö. Karhusaari tarjoaa kaiken, mitä tarvitset onnistuneeseen päivään kokoukselle tai yritystapaamiselle. Voit pitää kokouksen sisällä, pihan aurinkoterassilla tai vaikkapa saunamaailmassa. Tarjoilut valmistetaan parhaista, eettisesti

66

tuotetuista raaka-aineista, pääosin lähialueen tuottajilta ja luomuviljelijöiltä. Ateriat valmistuvat saaren keittiössä, grillissä ja savustamossa. Matka saareen kestää 15-40 min sen mukaan, millaisella aluksella liikutaan.

Kokoustilat yhteensä 50 Vuodekapasiteetti 39

karhusaari.fi


MeriSet-risteilyt Järjestä ainutlaatuinen asiakastilaisuus, yritystapaaminen tai virkistyspäivä aavalla Itäisellä Suomenlahdella tai uljaalla Kymijoella. MeriSet järjestää laadukkaita risteilyjä Kotkan Sapokasta. Voit räätälöidä omanlaisesi paketin lähtien matkan reitistä ja pituudesta aina menuun ja esiintyjiin saakka. Voit viedä ryhmäsi tutustumaan Itämeren historian suurimman meritaistelun raunioihin Kukourissa, pitkiin hiekkarantoihin ja elinvoimaiseen saariyhteisöön Pyhtään Kaunissaaressa, idylliseen kalastajakylään Haminan Tammiossa tai historialliseen luontopolkuun Ulko-Tammiossa. Risteilyn aikana voitte kokoustaa, nauttia pitopalvelun ja laivakahvilan herkuista ja ihailla upeita maisemia.

Henkilömäärä 128 Ajankohta: Huhti-lokakuu

meriset.fi 777


Erämys - Keisarin Kosket Kymijoki on luonnon upea taideteos lukuisine suistoineen ja haaroineen. Sen jylhissä maisemissa, kosken kohinassa ja erämaaluonnon rauhassa vietät ikimuistoisen päivän oman yrityksesi väen tai sidosryhmiesi kanssa. Tarjolla on koskenlaskua, koskiuintia, koskijoogaa, koskiristeilyjä ja kalastusta - sekä ruokailua erätulilla.

Kokoustilat yhteensä 35

eramys.fi

Villa Koskenäyräs

Joen varrella

Ammenna voimaa kosken pauhusta majoittumalla Kokonkosken rannalla sijaitsevaan hirsilinnaan. Nauti rantasaunan löylyistä ja ainutlaatuisen Kymijoen maisemista luonnon helmassa. Inspiroivassa ympäristössä syntyy uusia ideoita ja mieli lepää. Vesimassojen vellonnassa on valtava voima. Täällä voit pysähtyä ihailemaan luontoa ja sen jylhää ulkomuotoa.

8

8

Kokoustilat yhteensä 50

koskenayras.fi


Strömforsin ruukki Vietä unohtumaton päivä Strömforsin ruukin elämysmiljöössä Kymijoen läntisen haaran varrella Loviisan Ruotsinpyhtäällä. Historiallinen ruukkikylä pitää sisällään monenlaisia kokous- ja elämystiloja, kuten esimerkiksi sepän pajan vesivasaroineen, jurttasaunan, taidegallerian, kesäteatterin ja pajamuseon. Kylässä on useita ravintoloita, aktiviteettimahdollisuuksia suppailusta ja patikoinnista melontaretkiin ja maastopyöräilyyn. Majoitu Strömforsin Bed & Bistrossa ja jatka rentouttavaa ja elämyksellistä kokousmatkaa nauttien ainutlaatuisen ruukkimiljöön kauneudesta seuraavanakin päivänä.

Useita erilaisia tiloja ja palveluja

stromforsinruukki.fi

99


Original Sokos Hotel Seurahuone, Kotka

Kaupungissa

Aivan Kotkan ytimessä sijaitseva perinteikäs Seurahuone tarjoaa vierailijalle modernit kokoustilat, mutta myös laadukkaan ja viihtyisän paikan latautua seuraavaa päivää varten. Rentoudu Seurahuoneen väljissä ja tyylikkäissä huoneissa ja herkuttele sen

1010

ravintoloissa. Valittavanasi on kolme erilaista ravintolaa saman katon alla. Seurahuoneella saunot, kuntoilet ja nautit upeista näkymistä Kotkansaaren puistoihin. Kaikki keskustan nähtävyydet ja Sapokan satama ovat kävelyetäisyydellä.

Suurin kokoustila 170 Kokoustilat yhteensä 250 Huoneita 164 Vuodekapasiteetti 380

sokoshotels.fi


Merikeskus Vellamo Tämä alueemme suvereeni ykkösvierailukohde pitää sisällään monenlaisia moderneja ja monipuolisia kokoustiloja, mutta myös elämyksellistä koettavaa. Kokoustamisen ohessa voit tutustua veneilyn historiaan, Itämeren suurimman meritaisteluun ja sen taustoihin sekä elämään sen ajan Ruotsinsalmen linnoituskaupungissa. Viihtyisä ravintola Laakonki huolehtii kokousväelle vatsantäytettä ja herkullisia makuelämyksiä Kantasataman näkymien äärellä. Kaikki keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä Vellamosta, tunnelmallisen Kotkansaaren sydämessä.

Suurin kokoustila 213 Kokoustilat yhteensä 550

merikeskusvellamo.fi

11 11


Kaupungissa

Suurin kokoustila 220 Kokoustilat yhteensä 500

Kotkan Konserttitalo Kotkansaaren ytimessä kokoustat jykevällä ja perinteikkäällä Kotkan konserttitalolla Ravintola Vaustin fine dining -herkkujen äärellä. Vuonna 1907 valmistuneen konserttitalon on suunnitellut Eliel Saarinen. Aiemmin työväentalona toiminut rakennus kunnostettiin ja restauroitiin 1980-luvun puolivälissä ja toimii nyt konsertti-, juhla- ja kokoustilana.

Datariina Datariinan viihtyisät ja muokkautuvat, modernit tilat sopivat mainiosti kokouspäivään. Järjestä vaikkapa useita rinnakkaistapahtumia yhdistäen sisääntuloaulan ja eri tilojen tarjoamia mahdollisuuksia. Ravintola Data pitää huolen energiatason ylläpitämisestä ja makunautintojen liittämisestä kokouspäivään, jonka voit päättää rennosti saunoen Datariinan saunaosastolla. Valitse joko valmis paketti tai koosta oman näköinen päiväsi Datariinan palveluista.

Suurin kokoustila 100 Kokoustilat yhteensä 178

12

datariina.fi


Suurin kokoustila 177

kinomarilyn.fi

Kulttuurikeskus Marilyn Kulttuurikeskuksessa voit järjestää yksityis- ja yleisötilaisuuksia, tilausnäytöksiä sekä kokouksia ja seminaareja. Auditoriossa on langattomat mikrofonit ja korkeatasoinen digitaalinen elokuvateatterijärjestelmä. Avarissa aulatiloissa onnistuvat herkulliset kokoustarjoilut.

Wanha Työski Haminan legendaarinen Wanha Työski järjestää tapahtumat ruokineen ja ohjelmapalveluineen asiakkaan tarpeisiin räätälöityinä. Nauti vanhan ajan tunnelmasta upealla Työskillä Haminan sydämessä. Iästään huolimatta, Työski hurmaa tyylikkyydellään ja täyttää kaikki modernitkin kokoustarpeet. Avara Juhlasali sopii suurempien seurueiden käyttöön ja lämminhenkisessä Viinikellarissa tai tyylikkäässä Ruusukabinetissa kokoontuvat sujuvasti pienemmät ryhmät.

Suurin kokoustila 250 Kokoustilat yhteensä 300

wanhatyoski.fi

13 13


Suurin kokoustila 40 Tapahtuma-areena 5000

Elämysmiljööt

haminabastioni.fi

1414

Hamina Bastioni Tunnelmallisessa Haminassa, vain 20 minuutin ajomatkan päässä Kotkasta vietät vaikuttavan kokouspäivän Bastionin holvistojen taianomaisessa tunnelmassa. Kansainvälistenkin tapahtumien, kuten Hamina Tattoon kotiareenalla tilaa on ruhtinaallisesti. Tapaamisten ja esitelmien väliajoilla virkistäydyt idyllisen vanhan kaupungin tunnelmassa ja sen viihtyisissä kahviloissa. Bastioni on osa 1700-luvulta saakka säilynyttä ja restauroitua linnoitusta, jossa järjestetään monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden.


Malmgårdin kartano Yli 400 vuotta saman suvun hallinnassa olleella Malmgårdin tilalla kreivi Henrik Creutz kierrättää ryhmäsi upeassa Malmgårdin renesanssilinnassa ja kertoo muinaisviljojen viljelystä sekä panimon toiminnasta ja historiasta. Malmgårdin oluet ovat kansainvälisesti palkittuja. Panimon yhteydessä on myös kartanopuoti, joka myy muun muassa itse tuotettuja jauhoja, sekä kahvila, jossa voi järjestää 30–50 hengen tapahtumia, esimerkiksi illallisen tai muita räätälöityjä tilaisuuksia.

Rönnäs Seaside Resort Yhdistä maaseuturetkeen yöpyminen Rönnäs Seaside Resortissa Loviisan rannikolla. Kauniit merimaisemat, lukuisat luontoaktiviteetit ja viihtyisät tilat luovat erinomaiset puitteet kokoustyöskentelylle ja rentoutumiselle työn ohessa. Tutustu Rönnäsin monipuolisiin kokouspaketteihin!

malmgard.fi

Suurin kokoustila 30 Kokoustilat yhteensä 80

ronnas.fi

15 15


Elämysmiljööt

Useita erilaisia tiloja ja palveluja

stockforsvillage.fi

Stockfors Rosoisen rustiikkisella Stockforsin ruukkialueella uppoudut taiteeseen, hyvinvointiin, tai molempiin, samalla kun kokoustat ja nukut hyvin idyllisessä kartanomiljöössä. Alueella sijaitsee Patruunantalo, jossa on majoitustiloja, vanha paloasema, Pakkausmuseo ja tunnelmallisia tehdashalleja, joissa järjestetään tapahtumia ja taidenäyttelyitä. Tilaa ateriat kartanon saliin, viinikellariin tai rantasaunalle, nauti luonnon rauhasta yksityissaunalla ja paljussa, joogaa ja lataudu hieronnassa. Lepohetket täysihoidolla kutsuvat Pyhtäällä!

1616


Aeronautica Arena Kaipaatko aktiivista tekemistä, uusia kokemuksia ja ehkä jopa itsesi ylittämistä? Miltä kuulostaisi lentotunneli, sisäsurffi, elämyslennot tai safari? Aeronauticalta pääset vaikka kopterilla Tallinnaan, veneellä Strukan sulkujen läpi saaristoon, vesitasolla lounaalle autiolle saarelle tai laskemaan koskea yön yli eräoppaan kanssa. Pyhtäällä sijaitseva Aeronautica Arena tarjoaa kaikki yritystapahtumien oleelliset

elementit saman katon alla: runsaasti erilaisia kokous- ja seminaaritiloja, oma ravintola, josta saat joko täyden illallispaketin tai retkieväät, VIP-sauna, baari ja lounge, sekä paljon hauskoja aktiviteetteja. Kokoukset, yritystilaisuudet, konferenssit, messut, tuotelanseeraukset - Toteutetaan yhdessä tai kerro mitä tarvitset, se suunnitellaan sinulle valmiiksi. Aeronautica on antigravitaatio experience!

Suurin kokoustila 70 Kokoustilat yhteensä 200

aeronautica.fi

1717


Elämysmiljööt Maretarium Suomalaisten kalalajien luonnonmukainen akvaariotalo Maretarium sijaitsee Kotkan Sapokan satamassa. Tilaisuus Maretariumissa täydentyy mukavasti merellisellä miljööllä ja puistokävelyllä Kotkan palkituissa puistoissa. Virkistäydy Merisydän Caféssa, nauti maittava päivällinen Ravintola Wanha Fiskarissa ihan naapurissa ja shoppaile matkamuistomyymälä Meripuodissa. Voit järjestää mieleenpainuvan tilaisuuden Maretariumin Meriteatterissa parhaiten alkusyksyn kuukausina.

1818

Suurin kokoustila 60

maretarium.fi


Wanha Veteraani Järjestä elämysmatka kasarmimiljööseen Haminan varuskunnan kupeeseen. Wanha Veteraani on rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan museo, mutta myös elämyksellinen kokous- ja juhlatila, jossa voit yöpyä, syödä ja juoda hyvin ja eläytyä rauhanturvaajan elämään maailmalla. Voit varata messin ja saunan yksinomaan oman ryhmäsi käyttöön ja teemanmukaista, elämyksellistä ja askeettista majoitustilaa tukikohtamajoituksesta löytyy noin 40 henkilölle. Kysy myös teeman mukaista ohjelmaa ja opastusta! Wanhassa Veteraanissa osataan kertoa tarina jos toinenkin alueen historiasta.

Suurin kokoustila 40

rvpk.fi 1919


Luonnossa Salpalinja Järjestä mieliinpainuva vierailu kaakkoisrajan metsien raikkaassa ilmassa, viime sotien aikaisen Salpalinjan vahvimmin linnoitetulla alueella. Koe aitoja elämyksiä historian ja luonnon keskellä, ja herkuttele kotimaisista raaka-aineista valmistetulla maukkaalla ruualla. Salpalinjan varrelle asettuu Miehikkälän Salpalinja-museo, jossa voit tutustua alueen historiaan ja kokoustaa sodanaikaisessa tulenjohtokorsussa (max 16 hlöä) sekä Virolahden Bunkkerimuseo, jonka Korsupiknik on kuin aikamatka sadan vuoden päähän sota-ajan tunnelmiin. Retki huipentuu ruokailuun tai kahvitteluun betonikorsun hämyssä, katetun pirttipöydän ääressä. Sekä Miehikkälän Salpalinja-museon että Virolahden Bunkkerimuseon tilat sopivat kokouksiin ja erilaisiin tilaisuuksiin. Ulkoile kokoustamisen välillä näitä museoita yhdistävällä Salpalinjalla patikoiden tai pyöräillen.

20 20

Suurin kokoustila 80 Kokoustilat yhteensä 158

salpalinjamuseo.fi Suurin kokoustila 50 Kokoustilat yhteensä 80

bunkkerimuseo.fi


Vimpa Islands Koe ainutlaatuinen elämys luonnonkauniilla Haminan saaristoon kuuluvalla Rakin Kotkan saarella tai Vimpasaaressa. Nauti merimaisemista, nuotiotulien loimusta ja luonnonrauhasta, aisti Viikinkien muinaispolku ja hemmottele itseäsi viikinkipäällikkö Ruhrigin Viikinkiillallisella. Rakin Kotkan saaressa on paljon nähtävää ja tekemistä. Istahda omalle

autiorannalle, kiipeä lintutorniin tähystämään merikotkia, sauno merenrantasaunassa, narraa kaloja tai syötä kanoja ja lampaita. Majoitut viihtyisissä saaristomökeissä ja kokoustat saareen rakennetussa viikinkikylässä. Tätä elämystä et unohda!

Suurin kokoustila 70 Vuodekapasiteetti 62 Useita erilaisia tiloja

vimpa.fi

21 21


Maaseudulla

Suurin kokoustila 40

aholafarm.fi

Suurin kokoustila 150

villajaakkola.com

Aholafarm

Aholafarm

Villa Jaakkola

Vietä päivä persoonallisesti maaseudun rauhassa, ja koe kokoustamisen tai tykypäivän ohessa kaakon elinvoimainen maaseutu. Idylliset Latopirtti ja Metsäkota odottavat sinua ja vieraitasi. Tarjolla myös monipuolisesti teemaan sopivia aktiviteettejä kuten rallikyydityksiä, alpakkavaelluksia, metsäretkiä, offroad- ja hevosajeluja - sekä tietysti maaseudun herkkuja. Voimaannu maaseudun rauhasta ja anna katseesi levätä peltomaisemassa.

Kun kaipaat maaseudun rauhaan, Haminan Villa Jaakkola on täydellinen vaihtoehto. Villa Jaakkolassa nautit maaseudun ja maatilan tunnelmasta sekä toimivasta, uniikista kokousympäristöstä. Navetan ylisille rakennettu iso Anttonin Juhlatila tarjoaa tilan isommallekin tapahtumalle ja entisen kanalan paikalla toimiva Sakarin Saunatila puolestaan avautuu kauniiseen peltomaisemaan. Lisäksi Vanhassa Riihessä kokoustat ja nautit kahvilan herkuista kesäaikaan.

2222


Harjun Hovi Idyllinen kartanomiljöö Virolahdella on täyden palvelun keskus kaikenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Harjun kartanon yli 200-vuotias, upea päärakennus soveltuu erinomaisesti kokousten ja muiden tilaisuuksien pitopaikaksi. Räätälöi mieleenpainuva kokonaisuus kokoustilojen ja majoituksen sekä monipuolisten aktiviteettien, kuten patikoinnin, ratsastuksen,

kalliolta laskeutumisen, off-roadajelun, hevosajoneuvomuseoon tai Salpalinjaan tutustumisen ympärille. Harjun miljöö on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Kesäaikaan tapahtumia voi järjestää myös kartanon upealle puistoalueelle, lammen rannalle, merenrantasaunalle tai Kiessin vintin maalaisromanttiseen tilaan.

Suurin kokoustila 80 Kokoustilat yhteensä 200 Vuodekapasiteetti 80

harjunopk.fi

23 23


Yhdistä myös nämä

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja Haluatko viettää päivän historiallisessa keisarin kalastusmajassa kosken äärellä?

Puistot Suomen puistopääkaupungissa Kotkassa pääset tutustumaan valtakunnallisesti tunnettuihin ja palkittuihin puistoihin, joista jokainen on omanlaisensa ja joista huolehditaan ympäri vuoden. Kotkansaaren puistokierroksella koet mm. Suomen palkituimman puiston Sapokan Vesipuiston, sekä Katariinan Meripuiston ja Veistospromenadin, joka on osa Suomen suurinta ulkogalleriaa. Henkilömäärä 25/opas

kotkaguides.fi 2424

Venäjän keisari Aleksanteri III vieraili 1880-luvulla Kymijoen suistossa. Hän ihastui kalaisaan Langinkoskeen ja halusi sen partaalle oman kalastusmajan. Nykyään keisarin kalastusmaja toimii museona ja sitä ympäröi kaunis luonnonsuojelualue. Keisarillista historiaa henkivän opastetun kierroksen voit päättää koskiluonnon ihasteluun luontopolulla tai virkistävään kahviin tai lounaaseen Langinkosken kahviloissa. Henkilömäärä 30/opas

kansallismuseo.fi


Alvar Aallon Sunila Tutustu maailmanluokan arkkitehtuuriin valitsemalla kokouskohteeksi Alvar Aallon Sunila Kotkassa. Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Sunila on Kotkan, Haminan ja Loviisan seudun kansainvälisesti tunnetuin arkkitehtuurikohde. Aikoinaan maailman kauneimmaksi tehtaaksi kutsutusta Sunilan tehtaasta ja sen asuinalueesta tuli Aallon kansainvälisen modernismin ikoni, jota esiteltiin Pariisin ja New Yorkin maailmannäyttelyissä vuosina 1937 ja 1939. Kantola toimi 1980-luvulle saakka Sunilan tehtaan johtajan edustuskotina. Tällä hetkellä Kantola on vuokrattavissa erilaisiin yksityisiin tai yritysten tilaisuuksiin ja toimii myös majoitustilana.

Haminan historiaa kävellen Kävellen näet enemmän ja Haminan harvinaisessa ympyräkaupungissa koet kokonaisen kaupungin jalan. Asiantuntevat oppaat tutustuttavat sinut linnoituskaupungin tuhansiin värikkäisiin tarinoihin. Nauti herkullinen lounas Lounashuone Kerholla ja majoitu SpaHotel Haminassa.

haminanseudunoppaat.fi

Kokoustilat 60 Vuodekapasiteetti 12

alvaraaltosunila.fi

25 25


Viivy yön yli Santalahti Resort Kokousta, nauti olostasi ja majoitu upeissa merimaisemissa viiden tähden lomakeskuksessa! Kun haluat parasta, varaa tyylikäs Villa Aava, jonka täydelliseen kokonaisuuteen kuuluu kymmenen makuuhuonetta, useita tilavia oleskelutiloja, ruokailutila, kaksi saunaosastoa, isot lämmitetyt lasiterassit avomerimaisemilla ja kaksi keittiötä, joista toinen ravintolatasoinen. Santalahdessa pääset kokemaan uniikkeja elämyksiä varaamalla käyttöösi oman kokin, luolan savusaunan tai meriristeilyn. Täydennä vierailuasi wellness-hoidoilla ja erilaisilla aktiviteeteilla kuten esimerkiksi golf, lumikenkäily tai suppailu. Santalahdessa on lisäksi laadukkaita, erikokoisia lomamökkejä, elämyksellisiä näköalavilloja, 10 hengen luksushuoneistoja ja leirintäalue glampingillä. Santalahdentie 150, Kotka

26 26

26


Original Sokos Hotel Seurahuone, Kotka

Hotelli Jokipuisto

Kotkansaaren sydämessä, palkittujen puistojen ympäröimänä saarihotelli Seurahuone panostaa vieraidensa onnellistamiseen. Nauti olostasi väljissä, tyylikkäissä ja viihtyisissä Marko Paanasen sisustamissa huoneissa, kauniista näkymistä upeaan Sibeliuspuistoon ja lempeistä löylyistä kaupungin kattojen yllä. Salitreenin saat hoidettua hotellin omalla kuntosalilla ja aamulenkin Kotkansaaren puistoja kierrellen. Mitä tahansa lisäpalveluita tai -ohjelmaa kaipaatkaan, saat ne aivan läheltä ystävällisen henkilökunnan opastamana.

Ystävällinen palvelu on tuonut Hotelli Jokipuistolle vakioasiakaskuntaa jopa 20 vuoden takaa. Yövy kotoisassa tunnelmassa ja viihtyisissä huoneissa, rentoudu saunalla ja aulabaarissa. Sijainti E18-tien varrella ja ilmainen tilava parkkipaikka mahdollistavat näppärän liikkumisen alueella. Läheisestä Jokipuistosta pääset kesäaikaan jokiristeilyllä Kotkan keskustassa sijaitsevaan Sapokan puistoon. Varausta tehdessä kannattaa kysyä elämyspalveluista alueella. Kyminlinnantie 18, Kotka

Keskuskatu 21, Kotka

Kartanohotelli Karhulan Hovi, Kotka Kymijoen kuohujen äärellä yövyt ja kokoustat perinteikkään ja historiallisen kartanohotellin idyllisessä tunnelmassa. Karhulan lasitehtaan perustaja William Ruth rakennutti kartanon omaksi edustuskodikseen vuonna 1891 ja se toimi yli sadan vuoden ajan teollisuuden ja liike-elämän tapaamispaikkana sekä valtiovieraiden ja valtion päämiesten majoituspaikkana. Hotellina ranskalaisesta aatelislinnasta vaikutteita saanut kartano on toiminut noin 20 vuotta, ja tarjoaa majoitusta, ravintolapalveluita sekä kokous- ja juhlatiloja. Karhulan Hovintie 1, Kotka

27 27


Viivy yön yli

Original Sokos Hotel Seurahuone, Kotka

****

Kokoustilat 250 henkilölle Huoneita 164 Vuodekapasiteetti 380 sokoshotels.fi

Hotel Leikari

***

Kokoustilat 50 henkilölle Huoneita 93 Vuodekapasiteetti 253 leikarihotel.com

Kartanohotelli Karhulan Hovi *** Kokoustilat 80 henkilölle Huoneita 23 Vuodekapasiteetti 46 karhulanhovi.fi

Hotelli Uninen

***

Huoneita 40 Vuodekapasiteetti 92 uninen.weebly.com

Hotel Leikari, Kotka Majoitu ja kokousta hyvien liikenneyhteyksien päässä Kotkan ja Haminan rajalla, täyden palvelun Hotelli Leikarissa. Valitse sinulle sopiva huone useista eri vaihtoehdoista standard-tason huoneesta saunalliseen sviittiin, ja nauti sujuvasta kokouspäivästä kokeneen ja ystävällisen henkilökunnan avustuksella. Sekä Haminan että Kotkan monipuoliset nähtävyydet ja palvelut sijaitsevat lyhyen ajomatkan päässä, ja alueella on paljon erilaisia ulkoiluaktiviteetteja laskettelusta koskenlaskuun. Leikarissa illat sujuvat leppoisasti saunoen ja hotellin kahvila-ravintolassa musiikin ja biljardin parissa. Haminantie 261, Kotka

SpaHotel Hamina

***

Huoneita 31 Vuodekapasiteetti 65 spahotelhamina.fi

Santalahti Resort

*****

Kokoustilat 120 henkilölle Vuodekapasiteetti 190 santalahti.fi

Rönnäs Seaside Resort

28 28

Kokoustilat 80 henkilölle Vuodekapasiteetti 130 ronnas.fi

Hotelli Uninen, Loviisa Herra ja Rouva Uninen majoittavat matkailijoita aivan Loviisan keskustassa sijaitsevassa viihtyisässä ja tilavassa itsepalveluhotellissa Loviisan merellisessä miljöössä. Unisen rauhallisissa ja tilavissa huoneissa saat makoisat yöunet ja pittoreski Loviisan vanhakaupunki on aivan kulman takana, jos kaipaat artesaaniravintoloiden herkkuja tai unohtumatonta iltakävelyä harvinaisessa, yhtenäisenä kokonaisuutena säilyneessä, historiallisessa puutalokaupungissa, jonka puutarhat ovat maankuuluja. Herra ja Rouva Uniselta saat vinkit myös kaupungin parhaisiin kokoustiloihin! Brandensteininkatu 17, Loviisa


SpaHotel Hamina Kun majoitut Haminan keskustan uusitussa SpaHotel Haminassa, pääset nauttimaan sekä Haminan ainutlaatuisista nähtävyyksistä että allasosaston poreilevasta lämmöstä. Hamina on monipuolinen ja kiehtova pikkukaupunki, jonka ainutlaatuisen ympyräasemakaavan ja historiallisen linnoituksen holvikaariston uumenista löydät uusia maku- ja kulttuurielämyksiä, tunnelmalliset tilat kokoustamiselle, sekä ennen kaikkea tuhansia tarinoita värikkään kaupungin historiasta. Eikä siinä kaikki, Haminan saaristo on sykähdyttävän kaunis. Anna SpaHotel Haminan räätälöidä juuri sinun ryhmällesi sopiva kokonaisuus! Sibeliuskatu 32, Hamina

Rönnäs Seaside Resort Majoitu mukavasti Loviisan upeissa merellisissä maisemissa tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Rönnäs tarjoaa rauhallisen miljöön kokoustyöskentelyyn ja virkistäytymiseen yhteensä 16 erikokoisessa, hyvin varustellussa mökissä ympäri vuoden. Golfkausi on täällä pisimmillään ja Pernajanlahden saaristossa teet unohtumattomat saaristoretket joko kalastamaan, lintujen muuttoa ja hylkeiden loikoilua seuraamaan tai muuten vain maisemia ihailemaan. Merikaari 1, Loviisa

2929


Syö hyvin

Original Sokos Hotel Seurahuone Kotka, Ravintolamaailma

Valitse Seurahuoneen kolmesta monipuolisesta ja laadukkaasta ravintolasta oma suosikkisi. Rento Amarillo, VENNin herkulliset pizzat ja Frans & Rosalien ranskalaiset klassikot kannattaa käydä testaamassa vaikka kaikki.

Keskuskatu 21, Kotka

Ravintolat Vausti ja Laakonki

Herkuttele hersyvillä mauilla joko Eliel Saarisen suunnittelemassa, yli satavuotiaassa Kotkan Konserttitalossa tai lukuisten ainutlaatuisten elämysten äärellä, arkkitehtonisesti ainutlaatuisessa Merikeskus Vellamossa. Näissä sisarravintoloissa viihdytään ja saman katon alta löytyy myös kattavat kokouspalvelut. Konserttitalo Vausti tunnetaan fine dining -tason annoksistaan ja Vellamon Laakonki tarjoilee maittavan aterian lisäksi auringonlaskunäkymiä Kotkan Kantasatamaan.

Kotkankatu 7 ja Tornatorintie 99, Kotka

Kotkan Klubi

Nauti ruokaelämyksiä kauniissa ja arvokkaassa miljöössä historiallisella Kotkan Klubilla. Suosittu ravintola tarjoaa unohtumattomia makuelämyksiä vuonna 1927 valmistuneessa klubirakennuksessa, jonka uumeniin kätkeytyy myös Salakapakka.

Kirkkokatu 2, Kotka

30 30

Ravintola Keisarinsatama

Luonnonkauniilla paikalla Kymijoen suistossa, jossa meri ja joki kohtaavat täytät vatsasi Keisarinsataman herkuilla kattavien kokouspalveluiden äärellä. Keisarinsatama tarjoaa konstailematonta ruokaa kotimaisista raaka-aineista, mausteena hyppysellinen italialaista makumaailmaa. Arkipäivisin tarjolla on maukas lounas ja muulloin herkullinen á la carte -menu. Kesäaikaan pääset aterian lisäksi nauttimaan merellisistä maisemista yli satavuotiaan rakennuksen pihaterassilla.

Metsontie 41, Kotka


Osteria Locale

Loviisalaisten olohuoneessa herkuttelet pizzoilla, burgereilla, ribseillä, paikallisella kalalla ja kasvisannoksilla.

Mannerheiminkatu 2, Loviisa

Seurahuone Loviisa

Tunnelmallinen ja uniikki 1863 valmistunut Loviisan Seurahuone tarjoaa ryhmällesi tilat ja cateringin isompiinkin tapahtumiin.

Itäinen tullikatu 7, Loviisa

Strömfors Bed & Bistro

Postikorttimaisemissa ja elämysten äärellä täytät vatsasi villiyrtein maustetulla lähiruualla. Värit, maut ja loppuun asti harkittu kokonaisuus takaavat unohtumattoman kokemuksen.

Strömforsin ruukki, Loviisa

Wanha Fiskari

Paikallinen, tuore kala ja satamamiljöö. Siinäpä kaksi hyvää syytä saapua Fiskariiin lounaalle tai päivälliselle.

Kuningattarenkatu 19, Kotka

Ravintola Vaakku

Täysmahonkinen M/S Klippan vie sinut 10 minuutissa Kotkan edustan Varissaareen nauttimaan upeista, lähes 360 asteen merimaisemista ja Ravintola Vaakun herkuista. Saunalauttaakin saa vuokrata!

Varissaari, Kotka

Ravintola Tori

Kotkan Kauppatorilla sijaitseva välimerellinen Ravintola Tori tarjoilee antipastoja, artesaanipizzaa, pastaa, risottoa ja gelatoa, ja viihtyisää tunnelmaa.

Kauppatori, Kotka

Loviisan Kappeli

Varaa ryhmällesi ruokailu ja tilat vehreän puistomaiseman keskellä sijaitsevasta Loviisan Kappelista, jonka perinteet juontavat juurensa 1800-luvun kukoistavaan kylpyläkaupunkiin.

Kuningattarenkatu 19, Loviisa

Lounashuone Kerho

Tilat ja herkulliset tarjoilut tapahtumiin ja kokouksiin tarjoilee Lounashuone Kerho. Kerholla pääset nauttimaan myös viinibaarin antimista ja tilaussaunasta. Ruokasalissa mahdollisuus järjestää 100 hengen tilaisuuksia.

Kadettikoulunkatu 3, Hamina

Ravintola Rampsi Kitchen & Lounge

Haminan Tervasaaren terassilla tarjoillaan raikkaiden juomien lisäksi maukasta ruokaa isompaan ja pienempään nälkään.

Tullimakasiininranta 21, Hamina

31 31


Satama Areena - tulossa pian! Elokuussa 2023 valmistuvan Satama Areenan monipuoliset ja muuntuvat tilat tarjoavat huikeat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tilaa löytyy suurille ja pienille kohtaamisille ja laadukkaat oheispalvelut viimeistelevät elämyksen. Kotkan Kantasataman merellinen maisema kruunaa rakennuksen vaikuttavan arkkitehtuurin ainutlaatuisuudellaan. Katso lisää: www.satama.fi Kotkan, Haminan ja Loviisan seudun matkailu 040 674 9192 traveltrade@visitkotkahamina.fi visitkotkahamina.fi

32