Page 1

RYHMÄMATKAT

Pohjois-Karjalaan 2018


RYHMÄMATKAT POHJOIS-KARJALAAN – TÄYDELLÄ SYDÄMELLÄ Ryhmä-, virkistys- ja kokousmatkat yhdellä puhelinsoitolla: räätälöimme retkipaketin avaimet käteen -periaatteella juuri ryhmänne toiveitten mukaisesti. Hoidamme majoitus-, ohjelma-, ruokailu-, kokous- ja kuljetusvaraukset. Meillä myös valmiita retkipaketteja! Matka Pohjois-Karjalaan alkaa yhdestä osoitteesta: VisitKarelia Sales Oy sales@visitkarelia.fi puh. 0207 434 660

Kulttuuria ja kesäteatteria kesällä 2018 Kesäinen retki Joensuussa aloitetaan tutustumalla oppaan johdolla kauniiseen kaupunkiimme. Parin tunnin mittaisen opastetun kierroksen aikana näet kaikki keskustan tärkeimmät nähtävyydet, kaupungin läpi virtaavan joen, kuulet kaupungin mielenkiintoisen historian ja saat nauttia karjalaisesta vieraanvaraisuudesta. Kierroksen aikana piipahdetaan myös Taitokorttelissa. Taitokorttelin ihanat pikku putiikit tarjoavat laajan valikoiman taidolla tehtyjä käsitöitä, vaatteita ja sisustustavaroita. Kaupunkikierroksen jälkeen nautitaan maittava noutopöytälounas Joensuun Teatteriravintolassa ja sen jälkeen majoitutaan Pielisjoen rannalla sijaitsevaan Original Sokos Hotel Kimmeliin. Illan päätteeksi nautitaan hauskasta maalaiskomediasta, Sika ihanaa, Utran Uudessa

teatterissa. Näytelmä on älykkään oikeasti nauruhermoja kutkuttava kertomus peräkamarinpojasta ja kaupunkilaistytöstä, jotka rakkaus panee samaan karsinaan. Näyttelijät: Mika Nuojua, Tuija Nuojua, Pauliina Hukkanen, Riitta Elstelä ja Ilmari Saarelainen. Väliajalla nautitaan maittavat väliaikakahvit. Seuraavan aamun ohjelmassa on kiertelyä Joensuun vilkkaalla kesätorilla ja tutustuminen Botaniaan, Joensuun kasvitieteelliseen puutarhaan.

Hinta alk. 125 €/hlö

kun ryhmässä väh. 20 hlöä

Hinta sis. ohjelmassa mainitut kohteet sekä majoituksen aamiaisella 2 hh. Kysy hintaa pienemmälle ryhmälle! Paketti voimassa kesäkuun lopusta elokuun alkuun 2018.


MAAKUNNAN MAINIO KESKUSPAIKKA Joensuuta, Pohjois-Karjalan pääkaupunkia, värittää iloinen elämän asenne ja lämminhenkisyys. Joensuu on tunnettu yliopistosta, kauniista jokimaisemasta, karjalaisista, iloisista asukkaista, vilkkaasta torielämästä, kirkoista, Eliel Saarisen suunnittelemasta kaupungintalosta sekä arvokkaasta karjalaisesta kulttuurista, joka ilmenee monissa asioissa mm. ruoassa, käsityöperinteessä sekä murteessa.

K

ulttuuri- ja matkailukeskus Carelicum tarjoaa koottua tietoa Pohjois-Karjalan kulttuurista, kulttuuritapahtumista ja historiasta. Carelicumissa sijaitsee Pohjois-Karjalan museo sekä lasten satukaupunki Mukulakatu.

Joensuun taidemuseon ONNIn monipuolisista kokoelmista jokainen löytää suosikkinsa: nähtävillä on mm. antiikin ja Kiinan taidetta, renessanssin madonnia, Suomen kulta-ajan maalaustaidetta, suomalaisia ikoneita ja modernia taidetta. Vaihtuvissa näyttelyissä on esillä ajankohtaisia taiteilijoita ja teemoja. Joensuun bunkkerimuseo on osa niin kutsuttua Salpalinjan linnoitusketjua. Alueella on myös kaksi teräsbetonibunkkeria. Taitokortteli on elävä, ympäri vuoden toimiva kulttuurikortteli, johon yhdistyvät Kauppaneuvoksen kahvilan tuoksut, seppien taonta, käsin

Pohjois-Karjalan museo

Taitokortteli

tekemisen mahdollisuus, näyttelyt ja putiikkien korkealaatuiset käsityöt. Joensuun kasvitieteellinen puutarha Botania on maailman pohjoisin ja Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha, joka tarjoaa elämyksellisiä matkoja maailman kasvien äärelle. Joensuun kaupunginorkesteri tarjoaa korkealaatuisia sinfonia-, kamari- ja viihdekonsertteja kaikille musiikin ystäville. Kaupunginteatterin ohjelmistoon syksyllä 2017 ja keväällä 2018 kuuluu mm. Väinö Linnan mestarioteos Täällä Pohjantähden alla ja musiikkiteatteriesitys Harmony Sisters. Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva Ortodoksinen kulttuurikeskus tekee tunnetuksi idän kirkon rikasta perinnettä ja elämäntapaa. Näyttelyt kertovat monipuolisesti ortodoksisuuden sanomasta helposti omaksuttavalla tavalla.

Botania


KAIVOKSILTA LUOSTAREIDEN TUNNELMAAN

Valamon luostari

Joensuusta on helppo tutustua myös ympäröivään seutuun. Valamon luostari Heinävedellä, Vanhan Kaivoksen tunnelit Outokummussa ja Lomakeskus Huhmari Polvijärvellä antavat uudenlaista sisältöä Pohjois-Karjalan retkelle.

V

alamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä. Outokummun Vanha Kaivos ja Kaivosmuseo, museotunnelit ja erilaiset näyttelyt johdattelevat elävästi kaivosmiesten arkeen ja kaivoshisto-

riaan. Lasten Kaivos on nuoremmille kävijöille suunnattu teemapuisto, jossa lapset pääsevät tutustumaan kaivostoimintaan leikkimisen ja oman tekemisen kautta. Lomakeskus Huhmari on monipuolinen lomakohde Huhmarisvaaran kainalossa, Höytiäisen rannalla puolen tunnin ajomatkan päässä Joensuusta. Huhmarista löytyy kylpylä, kehuttu ravintola noutopöytineen, kattavat kokoustilat ja aktiviteetit. Majoitusta on tarjolla huviloissa ja lomamökeissä.

Outokummun Vanha Kaivos

HOVIEN JA MAALAISKARTANOIDEN KESKI-KARJALA

K

itee, Rääkkylä ja Tohmajärvi ovat täynnä aitoja makuja, aaltojen loisketta, upeita tapahtumia ja ajattomia tarinoita. Venäjän rajan läheisyys on vaikuttanut vahvasti Keski-Karjalan alueen historiaan ja nykypäivään. Matka itärajalle on samalla myös tutustumisretki nykykarjalaiseen kulttuuriin ja itäsuomalaiseen elämänmenoon. Puun Sielu -galleriassa Tohmajärvellä on esillä suomalaista puuosaamista.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Koivikon Kartano on mielenkiintoinen retkikohde historian, luonnon ja hyvän ruuan ystäville. Pietarhovin maisemapuistossa voi ihailla noin 6 hehtaarin laajuita viher- ja kukka-aluetta.

Puun Sielu

Paikallismuseoiden parhaimmistoa edustaa Kiteellä Savikon maakauppa, yli 100-vuotias kaupparakennus, joka on peruskorjattu lähes alkuperäiseen asuun.

Retki Pogostalle, Ilomantsiin Kesäinen retki Ilomantsissa aloitetaan Parppeinvaaralta. Parppeinvaaran Runokylässä kuunnellaan kanteleen kauniita säveliä, Luontopirtti Mesikässä perehdytään ilomantsilaiseen luontoon ja eläimistöön ja Rajakenraalin majan näyttelyissä saadaan ripaus tietoa sotahistoriasta. Lounas nautitaan Ravintola Parppeinpirtissä, missä pöytä on katettu nykykarjalaisilla herkuilla.

Jokainen retkeläinen saa muistoksi retkipäivästä Parppeinpirtin piirakkapaketin ja Hermannin viinitilan alkoholittoman Mielikki-kuohujuomapullon. Näin jokaiselle jää ”hyvä maku suuhun” ja voi muistella retkipäivää vielä kotiin palattuaan.

Runokylästä siirrytään aivan Ilomantsin ytimeen. Piipahdetaan katsomassa Nukkeja nalletalon ”asukkaita”.

Hintaan sis. opastus Runokylässä, kanteletuokio, lounas Parppeinpirtissä, vierailu Nukke- ja nalletalossa, tutustuminen Hermannin viinitilaan sekä tuotemaistiaiset sekä valmiiksi pakatut kotiin viemiset jokaiselle osallistujalle.

Päivän lopuksi vieraillaan vielä Hermannin viinitilalla katsomassa, kuinka viini valmistuu ja maistellaan myös tilan herkullisia marjaviinejä.

Hinta alk. 74 €/hlö

kun ryhmässä väh. 16 hlöä

Lisähinnasta majoitus mm. Ilomantsissa tai Joensuussa. Kysy hintaa myös pienemmälle tai isommalle ryhmälle! Paketti voimassa kesäkuun alusta elokuun loppuun 2018


Möhkön ruukki

ILOMANTSI

– itäisintä Eurooppaa, aidointa Karjalaa Ilomantsi tunnetaan Kalevala-kuntana ja karjalaisen kulttuurin vaalijana, sotahistorian näyttämönä, Suomen ortodoksisimpana, Suomen ja Manner-EU:n itäisimpänä kuntana sekä erämaisen luonnon ja suurpetojen alueena.

Parppeinvaara

P

arppeinvaaran Runokylässä yhdistyvät karjalaisen kulttuurin ominaispiirteet: kantelemusiikki, käsityöt, ortodoksisuus, sotahistoria ja ilomantsilainen luonto eläimineen. Samassa pihapiirissä Parppeinpirtin karjalaistyylisessä ravintolassa vaalitaan karjalaista ruokaperinnettä parhaimmillaan.

Taistelijan Talo

Hermannin Viinitilan viinimyymälä palvelee ympäri vuoden, Hermannin Viinitornissa 33 m korkeudella oleva Viinibaari Huippu tarjoaa elämyksiä ja huikeita näköaloja kesäaikaan. Ilomantsin ev.lut. kirkko, ”Sadan enkelin kirkko”, on yksi Suomen värikkäimmistä kuvakirkoista (1796). Ortodoksinen Pyhän Elian kirkko on Suomen suurin puinen ortodoksikirkko (1892).

Möhkön ruukkissa aika kuluu huomaamatta tutustuessa rautaruukin toimintaan, sotatapahtumiin ja Möhkön metsäiseen aikaan. Museoalueella vanhassa asuntoproomussa sijaitseva Savottakahvila Möhkön Manta tarjoaa kahvilapalveluita. Kesällä 2017 Ilomantsiin valmistui Öykkösenvaaran sotahistoriallisen alueen näyttelytila, joka esittelee jatkosodan viimeisen suurtaistelun tapahtumia vuonna 1944. Tämä 21. prikaatin taistelupaikka on kaikille avoin ja vapaasti tutustuttavissa. Hattuvaarassa sijaitseva Taistelijan Talo on rakennettu kunnianosoitukseksi sotiemme veteraaneille. Rakennukset, näyttelyt ja esineistö kertovat sotiemme ajasta, erityisesti Ilomantsin ja Hattuvaaran taisteluista.


PIELISEN KARJALAN MONET KASVOT Mahtavan Pielisen äärellä sijaitsevat Koli, Lieksa, Nurmes ja Valtimo tarjoavat runsain mitoin perisuomalaista nähtävää ja koettavaa. Kolin kansallismaisema ja alueen kansallispuistot, Ruunaan kosket ja koko Pielisen Karjalan puhdas luonto tarjoavat matkailijalle mahdollisuuksia ja palveluja koko matkan ajaksi.

Kansallismaisemien Koli Kolin matkailualueella tulija kohtaa kesällä kansallispuiston jylhät vaaramaisemat ja Suomen neljänneksi suurimman järven Pielisen. laajalla polkuverkostolla on patikoijan hyvä taivaltaa ja Pielisellä voi lähteä vaikkapa melontaretkelle. Risteilyt ovat kesämatkailijan ehdoton suosikki. Talviaikaan alueella hiihdetään ja lasketellaan. Maastoon voi tutustua myös mönkijöillä tai islanninhevosilla. Hemmotteluhoidot tarjoavat virkistystä loman ohessa, voi käydä kylpylässä, hieronnassa, kauneushoitolassa tai savu- tai turvesaunassa. Hyvällä ruoalla voi helliä itseään alueen kahviloissa ja ravintoloissa.

Lieksan kulttuurihelmet Lieksassa luonto ja kulttuuri kulkevat käsi kädessä. Lieksassa, Kolin kaupungissa, on vauhdikkaita luontoaktiviteetteja molemmin puolin Pielistä. Kesällä luonnon vetovoimaa täydentää monipuolinen kulttuuritarjonta. Eva Ryynäsen ajattomat puuveistokset Paaterissa ja Pielisen museon historialliset rakennukset vaikuttavat katsojansa kerta toisensa jälkeen. Raja-alueen sotahistoriaan pääsee syventymään Rukajärvikeskuksen näyttelyssä ja Rukajärven tien kierroksella opas kertoo koskettavia tositarinoita sota-ajan tapahtumista.

Pielisen museo

Ruunaan retkeilyalue tarjoaa kävijöilleen luonnonläheisiä elämyksiä. Erämaan rauhasta pääsee nauttimaan esim. melontaretkellä Jongunjoella tai Patvinsuon kansallispuistossa Suomunjärvellä. Luonnoneläimiä voi kuvata ja tarkkailla turvallisesti katselukämpässä kesäyössä. Ruunaan kosket Lieksanjoessa virtaavat ja kuohuvat vapaina. Veden virtauksen lumon voi kokea puisella koskenlaskuveneellä tai koskilautalla.

Karjalaista elälmänmenoa Nurmeksessa ja Valtimolla Nurmes on tuttu erityisesti Bomban talosta, karjalaiskylästä, karjalanpiirakoista ja upeasta luonnosta. Karjalaisen elämän menon lisäksi alueelta löytyy mitä parhaimmat luontoaktiviteetit, perinteiset mökkilomat sekä kylpylähemmottelut uudistetussa Bomban kylpylässä. Ehkäpä haluaisitte kokea entisajan tunnelmaa höyryjunamatkalla! Bomban kesäteatteri on jokakesäinen suosikki, jonne tullaan matkojenkin päästä. Palkituilla Majatalosta majataloon -retkillä päästään aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin pariin sekä kulkemaan kauniissa ja idyllisissä vaaramaisemissa joko autolla, pyöräillen, meloen tai talvella hiihtäen.

Ruunaan kosket

Rukajärven tie


Pielisen kierros 2 vrk 1. retkipäivä klo 15 majoittuminen Break Sokos Hotel Bomballe klo 17 Bomban talon opastus klo 18 illallinen, omaa aikaa, kylpylä 2. retkipäivä klo 10.30 Pielisen museo. Näyttely ja opastus.

klo 17 0pastettu Kolin huiput -kierros klo 19.30 paluu Bomballe, illallinen 3. retkipäivä Aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Matkalla vierailu Valamossa klo 11.30 Valamon luostariopastus klo 12.45 lounas Ravintola Trapesassa

klo 12 Eva Ryynäsen ateljee ja taiteilijakoti, opastus ja kahvit Galleriakahvilassa

Hinta alk. 220 €/hlö/2 vrk

klo 15 autolautalla Pielisen yli Kolille, lounas autolautalla (autolautan liikennöidessä)

Hinta sis. ohjelmassa mainitut kohteet ja palvelut.

kun ryhmässä väh. 16 hlöä

Sibeliuksen jalanjäljillä Pielisen Karjalassa Opastettu kulttuurimatka Aino ja Jean Sibeliuksen häämatkan maisemiin Lieksaan. Vierailu Eva Ryynäsen ateljeessa Paaterissa aloittaa ainutlaatuiseen kulttuurielämykseen. Sibeliuksen musiikin helmiä pääset kokemaan retken konserteissa Lieksassa ja Kolilla. Monolan häämatka-aitalle kuljetaan veneellä kuten Aino ja Jean aikoinaan, kuunnellaan tarinoita Sibeliuksesta ja hänen musiikistaan sekä nautitaan nuotiokahvit. Päivän kulttuuriannin kruunaa konsertti Kolin maisemissa. Retken oppaina ja Sibelius-konserttien solistina toimivat sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Joillakin retkillä oppaina toimivat Lieksan Matkailuoppaat ja konserttien esiintyjinä paikalliset musiikkitaitelijat.

Autolautta MF Pielinen

Kolin vaarat

Hinta 170 €/hlö/2hh

kun ryhmässä väh. 16 hlöä

Hinta sis. ohjelmassa mainitut kohteet sekä majoituksen Break Sokos Hotel Kolilla 2hh aamiaisella. Lisähinnasta: kuljetukset, illallinen Break Sokos Hotel Kolilla, Koli Relax Span hemmottelupalvelut, opastettu kierros Kolin vaaroilla

Bomban kylpylä

Tule tutustumaan täysin uudistetun Break Sokos Hotel Bomban kylpyläosastoon ja saunamaailmaan!


LISÄTIEDOT JA VARAUKSET RYHMÄRETKILLE POHJOIS-KARJALAAN: VisitKarelia Sales Oy sales@visitkarelia.fi puh. 0207 434 660

Rovaniemi

www.visitkarelia.fi www.visitkarelia.store Oulu Kajaani

Nurmes Lieksa Vaasa

Kuopio

Koli

Ilomantsi

Joensuu Jyväskylä

VALTIMO Pori

Kitee

Tampere Lappeenranta Lahti

NURMES

Kotka

Turku Helsinki

RUUNAA

LIEKSA

KOLI

OUTOKUMPU

ILOMANTSI

MÖHKÖ

JOENSUU

ETÄISYYKSIÄ JOENSUUSTA

HEINÄVESI

RÄÄKKYLÄ TOHMAJÄRVI

KITEE

Ilomantsi..................................72 km Heinävesi................................80 km Outokumpu............................ 46 km Kitee........................................69 km Koli........................................... 70 km Lieksa...................................... 97 km Nurmes..................................129 km Helsinki.................................440 km

© Karttakeskus Oy, Helsinki Ulkoasu ja taitto: Entra Oy · Paino: PunaMusta Esitteen tiedot kerätty syyskuussa 2017. Emme vastaa mahdollisista muutoksista tai virheistä Karelia Expert Matkailupalvelu Oy | 09/2017

Ryhmämatkat Pohjois-Karjalaan 2018  

Ryhmämatkat, virkistysmatkat, kokousmatkat Pohjois-Karjalaan.

Advertisement