LevangerTur

Page 1

1

Moan

Sjøparken

– fjæra og lekeplass

Sjøparken ligger mellom Kommunebrygga og Dampskipsbrygga. Her står det to ­populære skulpturer på hver sin side av den store poppelen. Rådyrs­kulpturen av Skule Waksvik og «Fòrbonden» av Oddmund Raudberget. I Sjøparken er det bygd en arena for konserter, gudstjenester, bryllup og folkemøter.

Helt nede ved sjøkanten er det en fin flat sti, lett t­ ilgjengelige for alle. Levanger­sundet passerer Levanger sentrum og binder Trondheims­fjorden sammen med Eidsbotn.

1

Levanger Arboret – oppdag, utforsk og nyt!

MOAN

1,2 km

2

PÅ TUR I LEVANGER

På denne turen kan du rusle gjennom frukthagen på Staup – her kan folk fritt høste frukt, eller kanskje gå på epleslang i høstens skumringstimer. På vinters­tid er det herlige akebakker her. Gå på oppdagelsesferd eller nyt utsikten mot byen fra de mange utsiktspunktene!

2

LEVANGER ARBORET 2,0 km Stadionparken

3

Røstad – historiske svinger Kjærlighetsstien går over Holmgangen og opp­den ­­lille bakken til Holmhaugen. Holmhaugen var i gamle dager husmanns­ plass­under Røstad nordre, før staten kjøpte plassen i 1899 og bygget en ­spesialskole der. Holmhaugen ble flittig brukt som samlingssted med båltenning og leiker for elever og personale.

Staupshaugen

Stadionparken

Levanger

– høyt og lavt Staupshaugen er stor og innholdsrik med hemmelige oaser, som for eksempel edelløvskogen. Den majestetiske bøkeskogen består av 50-60 storvokste trær. Haugen har stier som går på kryss og tvers, og det er lange fine bakker for aking vinterstid.

Trehusbyen Levanger feiret tusenårsjubileum i 2011. Byen har siden middelalderen, om ikke lenger tilbake, vært et handel- og møtested med sin nærhet til sjøen og Sverige. Navnet Levanger kommer fra norrønt Lifangr, og betyr mest trolig lun havn.

3

Levanger har mye og variert natur, og selve byen har flere grønne oaser. God tur – i eller rundt Levanger.

4

STAUPSHAUGEN 1,4 km

Stadionparken – Kom igjen! Stadionparken er anlagt på den gamle idrettsplassen som ble kalt «stadion». Nå er den en leike- og aktivitetspark for alle! Stadionparken er også utgangspunkt for flere sentrumsnære spaserturer. Her er et utvalg, god tur! VISIT INNHERRED

4

RØSTAD

4,8 km

Oppdag Levanger hele året. Vi har merket fire turer for deg.

W W W. V I S I T I N N H E R R E D . C O M

med kart


1,4 km

LEVANGER

“Kjærlighetsstien” Trønderhallen y erø

Ytt

Levanger kommune 774 #levangertur

æ rge

0,2 km

Æ

128

0,6 km

125

Æ

START HER

rn

Fr ol

as st

er

ng

Brusve

126

1 MOAN 2 LEVANGER ARBORET 3 STAUPSHAUGEN 4 RØSTAD

Kvilstad

Mo gård

IhC

ba

n jo

Y

Stadionparken

t

119

Pi

0,5 km

i

va

0,

0,2 km

es

0,

K 1

km

Hver tur er merket fra Stadionparken, og har egne infotavler langs ruta.

Le

0,6 km

0,1

km

0,5 km

0,

0,

Staup

Æ

Y

2

1

119

km

km

5

Sjøparken i

et

le

0,7 km

lei

km

i

ø

Fe

ko

3. Staupshaugen

2. Levanger arboret

Sand

0,9 km

i

Levanger u.skole

i

Vårtun

b

0,7 km

0,6 km

Veske

ø

Gjemle

Gjemle

TEGNFORKLARINGER Turløype i Infotavle km Avstand i km. P Parkeringsplass Målestokk 1: 39 000

Holmhaugen

Følg oss på i facebook og del 134 turene med oss! 134

4. Røstad

Helt eller delvis tilrettelagt. Se kart og flere turer på www.ut.no

Ulve

1. Moan i

UtstyrsBUA låner ut sportsog fritidsutstyr helt gratis!

Geite GENERELL • Ingen gradering LETT • Nybegynnere • Krever ingen spesielle ferdigheter • I hovedsak kortere turer • Symbol for rullestolbrukere/barnevogn MIDDELS • De med litt erfaring i terreng • Middels trente turgåere • De med grunnleggende ferdigheter KREVENDE • Erfarne turgåere • De med god utholdenhet • Godt turutstyr og gode fjellsko • Kunnskap om kart og kompass Se kart og flere turer på: www.ut.no

1,2 km 2,0 km 1,4 km 4,8 km

0,9 km

Eidsbotn

125

E6

Magneten

E6 Design og illustrasjon: WOW Reklame as Foto: Espen Aamo Storhaug Tekst: WOW Tekst, Gudrun Ramfjord Kart: Visitinnherred