__MAIN_TEXT__

Page 1

ELÄMYSTEN, TAPAHTUMIEN JA INNOVAATIOIDEN KAUPUNKI

Visit Espoo 8

HUIPPUURHEILUA JA FESTIVAALITUNNELMAA

&

12

16

NUUKSION KANSALLISPUISTO -ELÄMYKSIÄ ERÄMAASSA

IHASTU ESPOOLAISEEN RANTARAITTIIN JA SAARISTOON


VISIT ESPOO – INFO

2

ONNI ON LOMA ELÄMYSTEN

Y

ksi tunnetuimmista kohteista on Näyttelykeskus WeeGee, jossa sijaitsevat EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen kellomuseo sekä Futuro-talo.

Espoossa

Espoossa voit nautiskella kulttuurista ja tapahtumista ympäri vuoden

K

aupungin kaunis luonto kutsuu liikkumaan niin maalla kuin merellä. Espoo on kuin Suomi pienoiskoossa. Etelä-Espoossa nautit kulttuurista, tapahtumista, saariston ja rannikon lumosta sekä shoppailusta. Kun jatkat pohjoiseen, Espoo hurmaa järvillään, maalaismaisemillaan ja kartanoillaan. Pohjois-Espoossa pääset kokemaan erämaatunnelmaa Nuuksion kansallispuistossa. Metrolla pääsee lähimetsään, museoon ja merelle ja kaupunkipyörät ja -soutuveneet kuljettavat kestävästi ympäri pääkaupunkiseutua.

Otaniemen ja Keilaniemen alue on busineksen, innovaatioiden, tutkimuksen ja tieteen keskus, jossa Startup -maailma, investorit ja kansainväliset yritykset kohtaavat elävällä Aaltoyliopiston kampuksella ja sen tuntumassa.

TÄRKEIMMÄT NÄHTÄVYYDET

N

oin 40 kilometriä pitkä Espoon Rantaraitti kiemurtelee meren äärellä Laajalahdesta Kivenlahteen. Kävele, pyöräile tai lenkkeile ja viihdy kahviloissa ja ravintoloissa. Metro vie merelle: merenranta on parhaimmillaan alle kilometrin päässä metroasemasta.

K

un haluat irti kaupungin sykkeestä, kannattaa suunnata Nuuksion kansallispuiston erämaahan samoilemaan ja nauttimaan hiljaisuudesta. Pakkaa reppuun eväät ja retkeilymieli ja suuntaa merkityille reiteille.


PERUSTETTU

1458

KAUPUNGIKSI

1972

VÄKILUKU MERENRANTAA

280 000 58 km

SAARIA

165

JÄRVIÄ

95

KANSALLISPUISTO

Nuuksio

PYÖRÄILYREITTEJÄ

600 km

LATUJA

200 km

LÄHIN LENTOKENTTÄ

25 km

MATKAA HELSINKIIN

10 km

Matkailuneuvontaa Espoon asiointipisteet ʊ ʊvisitespoo.fi/matkailuneuvonta

Seudullinen matkailuneuvonta Helsinki-Vantaan lentokenttä, Vantaa

Helsingin matkailuneuvonta Helsingin päärautatieasema Puh. 09 310 13300 ʊ ʊmyhelsinki.fi

Kirkkonummen matkailuneuvonta Luckan, Puh. 09 296 3832 ʊ ʊvisitkirkkonummi.fi

Visit Vihti Puh. 040 8210485 ʊ ʊvisitvihti.fi

Tripsteri Lataa ilmainen Tripsteri App Espoo -vierailusovellus, ja tutustu Espoon huippukohteisiin ajasta ja paikasta riippumatta. Voit seurata valmiiksi teemoitettuja vierailukierroksia ja saat mahdollisuuden räätälöidä kierroksia juuri omiin tarpeisiin sopiviksi. Tripsteri App Espoo -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Applen App Store ja Google Play -sovelluskaupoista.

Seuraa meitä verkossa ja somessa #visitespoo visitespoo.fi Julkaisija ja kustantaja Visit Espoo, Espoo Marketing Oy Design Antti Kangassalo / Farm.fi Kuvat Espoon kaupunginmuseo, Henna Aaltonen, Discovering Finland, dspmedia, Mika Haaranen, Antti Hannuniemi, Jussi Helimäki, Honkalintu, Aino Huhtaniemi, Tommi Ista, Antti Kangassalo, Heidi-Hanna Karhu, Ari Karttunen, Riikka Laatikainen, Minttu Lukkala, Markku Ojala, Zahar Petrov, Patrik Raski, Hanna Saari, Nina Sivén, Laura Tahkokallio, Marjaana Tasala, Olli Urpela, Joni Viitanen Painopaikka Erweko Painotuote Oy, 01/2019 • Visit Espoo ei vastaa yhteystietojen, aukioloaikojen tai muiden vastaavien tietojen muutoksista tai oikeellisuudesta Etukannen kuva Kim Simonsson, Emma jättää jäljen, 2017. kuva: Antti Kangassalo VISIT ESPOO • Puh. 043-824 6866 • A Grid, Otakaari 5, 02150 Espoo • visit@espoo.fi • visitespoo.fi

Löydä Espoon parhaat käyntikohteet ja vinkit hauskimpiin aktiviteetteihin!

3 VISIT ESPOO – INFO

Espoo-faktat


Y

ksi Espoon tunnetuimmista kulttuurikohteista on Näyttelykeskus WeeGee, jossa sijaitsevat EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen kellomuseo sekä Futuro-talo. Näyttelykokemustaan voi syventää maksuttomilla yleisöopastuksilla ja kannattaa myös tutustua näyttelykeskuksen ympärivuotiseen, monipuoliseen tapahtumatarjontaan. WeeGeen pihalla seisova arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema omaleimainen ”UFO-talo” Futuro on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuuhun. Vuoden 2019 ehdottomien kulttuuritärppien joukossa on elokuussa starttaava EMMAn Michael Jackson – On the Wall -näyttely. Eikä espoolainen pop-taide siihen lopu – helmikuussa nopeimmat pääsevät tutustumaan kuulun mainospiirtäjän ja taiteilijan elämään Andy Warhol -oopperassa Espoon Kaupunginteatterin näytöksissä.

VISIT ESPOO – KULTTUURI JA TAPAHTUMAT

4

KULTTUURIELÄMYKSIÄ

& tapahtumia

Lähde kokemaan ja näkemään – anna Espoon kulttuuritarjonnan yllättää!

Näyttelykeskus WeeGee AHERTAJANTIE 5 ʊ ʊweegee.fi

Koko perheen kulttuurikohde Tapiolassa, 15 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta. Futuro-talo, EMMA Shop, kahvila ja neljä museota: • EMMA – Espoon modernin taiteen museo • KAMU – Espoon kaupunginmuseo • Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä • Suomen Kellomuseo


SAARISTON HISTORIASTA KANSALLISTAITEILIJAAN PENTALAN SAARI ʊ ʊespoonkaupunginmuseo.fi

Saariston elämästä ja historiasta kertova museo Espoon uniikissa saaristossa Pentalan saaressa.

Gallen-Kallelan Museo GALLEN-KALLELAN TIE 27 ʊ ʊgallen-kallela.fi

Kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna ja taidemuseo. Näyttelyjä ja tapahtumia, Tarvaspää Cafe Zoceria.

Talomuseo Glims GLIMSINTIE 1

K

esällä 2018 avattiin saaristoelämästä kertova Saaristomuseo Pentala hurmaavalla Pentalan saarella Espoon Suvisaaristossa. Hyppää reittiveneeseen ja vietä mukava kesäpäivä Espoon saaristossa, tutustu museoon, poikkea luontopolulle ja käy katsomassa, miltä näyttää saari saaressa. Helmikuussa 2019 meriteema saa jatkoa, kun WeeGeen KAMUssa avautuu Katse Horisontissa -näyttely, joka tutustuttaa kävijän merelliseen Espooseen historiasta tähän hetkeen. Yksi ehdottomasti vierailun arvoinen kohde on Gallen-Kallelan Museo lumoavan Laajalahden kupeessa. Kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Kokonaisuutena ympäri Espoota sijaitsevat museot antavat laajan katsauksen kansainväliseen taidekenttään, Espoon historiaan maaseudulta merelle, kansallistaitelijan elämään sekä lelujen ja kellojen tarinoihin. Ajassa pääsee taaksepäin myös vierailemalla espoolaisissa kartanoissa, joilla jokaisella on oma tarinansa. Historiallisia kartanoita voi myös vuokrata juhliin ja kokouksiin. Kirkkojen ystävä löytää Espoosta mm. Espoon vanhimman rakennuksen eli Espoon tuomiokirkon, funkkis-tyyliä edustavan Tapiolan kirkon sekä koristeellisen ortodoksikirkko Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkon.

ʊ ʊespoonkaupunginmuseo.fi

Talonpoikaistilan ja entisen kestikievarin elämää 1700-luvulta. Museopuoti ja kahvila.

Helinä Rautavaaran museo KAUPPAKESKUS ENTRESSE, SILTAKATU 11 ʊ ʊhelinamuseo.fi

Euroopan ulkopuolisten kulttuurien esineistöä ja ilmiöitä. Museo avautuu Entressessä syksyllä 2019.

Kartanoita Kulje ajassa taaksepäin Bastvikin, Bodomin ja Oittaan kartanoissa tai Hyvinvointi­ kartano Kaisan­kodissa. Historiallisia kartanoita voi myös vuokrata juhliin ja kokouksiin.

KULTTUURIESPOOSSA ON MISTÄ VALITA, MUTTA TUTUSTU VUONNA 2019 AINAKIN NÄIHIN NÄYTTELYIHIN:

1.

Vieraile kansallistaiteilijan ateljeekoti Tarvaspäässä Gallen-Kallelan Museossa ja sukella suomalaiseen mytologiaan Kalevala – toisin sanoen -näyttelyssä 26.1.5.5.2019. Äläkä unohda nauttia kakkuja ihanassa Café Tarvaspää Zoceriassa samassa pihapiirissä.  gallen-kallela.fi

2.

Hyppää popstaran jäjille EMMA – Espoon modernin taiteen museon Michael Jackson – On the Wall -näyttelyssä 21.8.201926.1.2020. Samalla kannattaa tutustua EMMAn muihinkin näyttelyihin.  emmamuseum.fi

3.

Astu ajassa taaksepäin talonpoikaistilan ja kestikievarin elämään 1700-luvulla suloisessa Talomuseo Glimsissä. Näyttelyn lisäksi tarjolla on erilaisia työpajoja ja työnäytöksiä ympäri vuoden.  espoonkaupunginmuseo.fi

VISIT ESPOO – KULTTUURI JA TAPAHTUMAT

Pentalan saaristomuseo

5


VISIT ESPOO – KULTTUURI JA TAPAHTUMAT

6 Espoon Kaupunginteatteri – The International Theatre   of Finland REVONTULENTIE 8 JA KULTTUURIAUKIO 2 ʊ ʊespoonteatteri.fi

Omia tuotantoja klassikoista ja uutuuksista sekä vierailu­esityksiä Suomesta ja ulkomailta.

Tapiola Sinfonietta ʊ ʊtapiolasinfonietta.fi

Espoon kaupunginorkesteri. Wieniläisklassisen musiikin tulkintoja sekä perinteisiä rajoja rikkovia tuotantoja.

Lisää teattereita Espoon Sirkus ʊ ʊespoonsirkus.fi

Monipuolista sirkuskulttuuria.

Ravintola Alberga LEIPURINKUJA 2

TEATTERIA JA TAPAHTUMIA

K

ivenheiton päässä näyttelykeskus WeeGeestä sijaitsee Espoon kaupunginteatteri tarjoten tasokasta kotimaista teatteria ja mielenkiintoisia kansainvälisiä vierailuesityksiä. Laadukkaan lastenteatterin ystävän kannattaa suunnata sympaattiseen Teatteri Hevosenkenkään, joka sijaitsee vanhassa kansakoulussa Espoon Juhannusmäellä. Kansainvälisestikin arvostetun Tapiola Sinfoniettan esityksiä pääsee kuulemaan Tapiolan keskuksessa, esittävän taiteen ja kulttuurielämän päänäyttämöllä Espoon kulttuurikeskuksessa, jonka upea ulkovalaistus illan hämärtyessä on jo nähtävyys sinänsä. Kulttuurikeskus tarjoaa ohjelmaa koko perheelle festivaaleista teatteriin ja lastenkonserteista klassiseen musiikkiin.

Teatteri Hevosenkenkä JUHANNUSMÄKI 2 ʊ ʊhevosenkenka.fi

Nukke- ja musiikkiteatteria lapsille ja koko perheelle.

Espoon kulttuurikeskus KULTTUURIAUKIO 2 ʊ ʊespoo.fi/kulttuurikeskus

Teatterin ja näyttelyiden lisäksi lukuisat festivaalit, konsertit, kaupunki- ja urheilutapahtumat sekä sirkus ovat Espoon kulttuuri- ja tapahtumatarjonnan parasta antia ja toivottavat sinut tervetulleeksi KulttuuriEspooseen. Sellosali toimii estradina keikoille popista stand up -komediaan ja Espoo Metro Areena tarjoaa huipputason urheiluelämyksiä koripallosta jääkiekkoon. Elokuinen kaupunkitapahtuma Espoo-päivä kokoaa kaupunkilaiset ja vierailijat näkemään ja kokemaan lukuisiin erilaisiin, toinen toistaan mielenkiintoisempii tapahtumiin ympäri kaupunkia.

Esittävän taiteen ja kulttuurielämän keskus sekä Tapiola Sinfoniettan kotisali.

Sellosali

ʊ ʊravintolaalberga.fi

SOITTONIEKANAUKIO 1 A

Teatteria illallisen äärellä.

ʊ ʊsellosali.fi

Lisää teattereita: ʊ ʊvisitespoo.fi

Konsertteja, pienoisoopperaa, tanssiesityksiä, teatteria ja lastenkulttuuria.


TAPAHTUMATARJONTAA ESPOOSSA, POIMI OMASI! NÄYTTELYKESKUS WEEGEE

SELLOSALI

LASTEN KULTTUURIKESKUS AURORA

KARATALO

Museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus. Erikoisuutena Futuro-talo. www.weegee.fi

Iloisten kohtaamisten paikka lapsille ja aikuisille tunnelmallisessa pihapiirissä. www.lastenkulttuurikeskusaurora.fi

Korketasoisia klassisen ja kevyen musiikin konsertteja, pienoisoopperaa, tanssiesityksiä, teatteria sekä lastenkulttuuria. www.sellosali.fi

Kulttuurin, taiteen ja vapaa-ajan harrastus- ja tapahtumapaikka. www.karatalo.fi

KAUPUNKITAPAHTUMAT ESPOO KANNUSALI

Musiikkia, teatteria, elokuvaa, klubeja ja koko perheen tapahtumia. www.kannusali.fi, www.kannukino.fi

URBAN ESPOO -MOBIILISOVELLUS Kulttuuripalveluita saatavillasi ajasta ja paikasta riippumatta.

ESPOON KULTTUURIKESKUS

KULTTUURIKONTTI kesän ajan eri puolilla Espoota.

Esittävän taiteen ja kulttuurielämän päänäyttämö Espoossa. www.espoo.fi/kulttuurikeskus www.espoonkulttuurikeskus.fi

Tapahtumatarjonnasta vastaa Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

ESPOO-PÄIVÄ 30.-31.8. ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLAKONSERTTI Espoo Metro Areenalla 6.12. -> seuraa livenä verkossa espoo.fi/livetapahtumat


VISIT ESPOO – KULTTUURI JA TAPAHTUMAT

8

Espoo Metro Areena URHEILUPUISTONTIE 3 ʊ ʊmetroareena.fi

Urheilu- ja muita tapahtumia sekä konsertteja.

Naisten jääkiekon MM-kilpailut ʊ ʊiihf.com

4.–14.4.2019 ESPOO METRO AREENA

FIMBA World Maxi Basketball Championships ʊ ʊespoofimba2019.fi

25.7.–4.8.2019 ESPOO

Espoon tuomiokirkko KIRKKOPUISTO 5

Espoon vanhin säilynyt rakennus, jonka vanhimmat osat ovat 1480-luvulta.

HUIPPU-URHEILUA JA FESTIVAALITUNNELMAA

E

spoo Metro Areena on nykyisin Susijengin kotiluola ja vuosi 2019 tuo Espooseen naisten jääkiekon MM-kisat sekä koripallosenioreiden maailmanmestaruuskilpailut. Yleisurheilutähdet puolestaan kokoontuvat elokuussa Leppävaaraan Motonet GP- kauden päätöskisaan. Finlandia Trophy Espoon luistelijat valtaavat jään lokakuussa. Festarivuoden avaa huhtikuussa svengaava April Jazz Festival ja sitä seuraa toukokuussa elokuvan ystävien Espoo Ciné International Film Festival. Kesäiltojen tunnelmasta voi nauttia Urkuyö & Aaria -festivaalilla historiallisessa Espoon tuomiokirkossa läpi kesän. Musiikinystävän kannattaa myös tsekata JuuriJuhla sekä PianoEspoo Festivaali. Lähde kivalle päiväretkelle museoon tai matsiin, keikalle tai teatteriin! Hyppää metroon ja jatka kesällä saaristoveneellä merelle asti.

April Jazz ʊ ʊapriljazz.fi

24.-28.4.2019 Keväinen jazztapahtuma tuo estradeille tasokkaan kattauksen kotimaisia ja kansainvälisiä muusikoita.

Espoo Ciné ʊ ʊespoocine.fi

6.-12.5.2019 Espoo Ciné International Film Festival valloittaa Espoon valkokankaat toukokuussa.

Kirkkoja Otaniemen kappeli JÄMERÄNTAIVAL 8

Heikki ja Kaija Sirenin arkkitehtuuria keskellä Alvar Aallon suunnittelemaa teekkarikylää.

Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko KAUPINKALLIONTIE 2

Ortodoksikirkko.

Tapiolan kirkko KIRKKOPOLKU 6

Aarno Ruusuvuoren arkkitehtuuria.

Tiesitkö, että Espoo on monipuolinen golfkaupunki, josta löytyy golfkenttiä niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin pelaajalle? Espoo Ringside Golf, Espoon Golfseura, Gumböle Golf, Löfkulla Golf, Master Golf Club, Suur-Helsingin Golf ja Tapiola Golf TAGi kutsuvat viheriöille. ʊ ʊgolf.fi


Urkuyö &Aaria festivaali 6.6. – 29.8.2019

KL A SSISTA

LUMOA

ESPOON KULTTUURIKESKUS

Musiikin ja kesäyön taikaa Avajaiskonsertti Rossini: Petite Messe Solennelle to 6.6. Tapiolan kirkossa Tunnelmalliset konsertit koko kesän 13.6.–29.8. torstaisin klo 21 Espoon tuomiokirkossa urkuyofestival.fi

TAPIOLASINFONIETTA.FI

EMMA – Espoo Museum of Modern Art Ahertajantie 5, Espoo / Metro: Tapiola WWW.EMMAMUSEUM.FI


www.espoonteatteri.fi

ESPOON KAUPUNGINMUSEO

KAMU ESPOON KAUPUNGINMUSEO | TALOMUSEO GLIMS | KOULUMUSEO LAGSTAD HUVILAMUSEO VILLA RULLUDD | SAARISTOMUSEO PENTALA Lisätiedot:

www.espoonkaupunginmuseo.fi


11 VISIT ESPOO – OSTOKSET

Shoppaile kauppakeskuksissa ja tee löytöjä tehtaanmyymälöissä. Levähdä ja herkuttele kahviloissa ja ravintoloissa ostosten lomassa.

Tee löytöjä

KAUPPAKESKUKSISSA JA TEHTAANMYYMÄLÖISSÄ Kauppakeskus AINOA TAPIOLA PARK – ETELÄTUULENTIE 1 / LÄNSITUULENKUJA ʊ ʊainoatapiola.fi

Tapiolan liikekeskuksen sydän.

Kauppakeskus Iso Omena PIISPANSILTA 11 ʊ ʊisoomena.fi

Kuin pieni kaupunki Matinkylässä. M.E.E.T ravintolamaailma.

Ikea ESPOONTIE 21 ʊ ʊikea.fi

Kodinsisustajan ykköskohde.

E

spoossa on useita kauppakeskuksia, joista jokainen löytää suosikkinsa. Kauppakeskus AINOA ja Stockmannin tavaratalo ovat Tapiolan liikekeskuksen sydän. Leppävaarassa Kauppakeskus Sello on yksi Pohjoismaiden suurimmista ja monipuolisimmista kauppakeskuksista. Metro vie shoppailijan Matinkylään ja Kauppakeskus Isoon Omenaan, joka on kuin pieni kaupunki liikkeineen ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksineen. Ison Omenan M.E.E.T ravintolamaailmassa voit valita lukuisista kahviloista ja ravintoloista mieleisesi. Kauppakeskus Entressessä, Espoon keskuksessa, voit yhdistää shoppailun ja kulttuurin urbaanin kaupunkikeskuksen ytimessä, ja siitä kivenheiton päässä pääset sisustamaan kotia Suomen ensimmäisessä IKEAssa Espoon Lommilassa. Iittalan Outlet -myymälässä täydennät kodin astiavarastoja niin klassikoilla kuin uutuuksilla, kun taas Lumenen tehtaanmyymälä avaa ovet kauneuden ja hyvinvoinnin maailmaan.

Iittala Outlet

Lumene Oy

ESPOONTIE 25

LASIHYTTI 1

ʊ ʊstore.iittala.fi

ʊ ʊlumene.com

Iittalan, Arabian ja Hackmanin tuotteita.

Suomalaista kosmetiikkaa pohjoisen luonnosta.

Stockmann Tapiola TAPIOLA PARK – ETELÄTUULENTIE 1 / LÄNSITUULENKUJA ʊ ʊstockmann.fi

Uuden sukupolven tavaratalo.

Kauppakeskus Sello LEPPÄVAARANKATU 3–9 ʊ ʊsello.fi

Yksi Pohjoismaiden suurimmista ja monipuolisimmista kauppa­ keskuksista. Sellossa voit olla enemmän kuin ostoksilla.

Kauppakeskus Entresse SILTAKATU 11 ʊ ʊentresse.fi

Shoppailua ja kulttuuria urbaanin kaupunki­keskuksen ytimessä.


VISIT ESPOO – RANTARAITTI JA SAARISTO

12

Onni on hetki meren äärellä ja Espoossa pääset merelle helposti. Espoon 165 saarta ovat kuin mosaiikki ja 40 kilometriä pitkä Espoon Rantaraitti kiemurtelee meren äärellä Laajalahdesta Kivenlahteen.

IHASTU ESPOOLAISEEN

Rantaraittiin JA SAARISTOON

K

esäisin saaristovene kuljettaa sinut viehättäviin ulkoilusaariin – tai voit rentoutua viehättävällä lounasristeilyllä saaristossa vailla huolia. Piipahda lähisaarilla tai karujen kallioiden ulkosaaristossa. Kävele, pyöräile tai lenkkeile ja viihdy uimaran-

Saaristovene ja ulkoilusaaret Kesäisin pääset ulkoilusaariin kätevästi saaristoveneellä. Saarissa on laiturit tai kiinnityslenkkejä, keittokatokset, käymälät ja tulentekopaikat polttopuineen. Juomavesi kannattaa varata mukaan. Reitti, aikataulut ja tietoa saarista: ʊ ʊvisitespoo.fi

noilla, venesatamissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Lähde kalaan, melomaan tai hyppää SUP-laudan päälle. Rohkeimmat haastavat itsensä wakeboarding -radalla ja tyrskyveneen kyydissä.

Rantaraitti nuku talvellakaan, vaan kutsuu liikkumaan, kokemaan ja nauttimaan. Pakkastalvina voit hiihtää, lumikenkäillä tai pilkkiä meren jäällä ja tunnelmoida useissa merenrantakahviloissa- ja ravintoloissa.

Metrokin vie merelle: merenranta on parhaimmillaan alle kilometrin päässä metroasemasta. Eikä

Espoon Rantaraitti

Omalla veneellä

Noin 40 kilometriä pitkä kevyen liikenteen väylä Espoon Rantaraitti kulkee meren äärellä Laajalahdesta Kivenlahteen tarjoten maisemien kirjon luonnonsuojelualueelta urbaanin Keilaniemen kautta viehättäville uimarannoille. Nappaa alle kaupunkipyörä, kävele hiekkarannalta toiselle tai vuokraa kaupunkisoutuvene. Fiilistele terasseilla ja hengitä raikasta meri-ilmaa. Rantaraitti mobiilisti: ʊ ʊm.citynomadi.com

Nauti saaristosta omalla veneellä! Ulkoilusaarissa on vierasvenepaikkoja. Pääset herkuttelemaan saaristoravintoloihin, kuten Haukilahden Paviljonkiin, Gula Villaniin ja Paveniin, myös omalla veneellä.


Café Mellsten Palvelemme vuoden ympäri. Tervetuloa!

Tervetuloa viihtymään!

Katso tarkemmat aukioloajat nettisivuiltamme.

Kalastaminen Voit kalastaa vapaasti mato-ongella ja pilkillä. Osta uistelulupa Espoon asiointipisteistä tai verkosta: ʊ ʊeraluvat.fi

Uimarannat Nauti merellisestä Espoosta uiden! Valvottuja uimarantoja on Hanikassa (Suinonsalmi), Haukilahdessa (Mellsten), Kivenlahdessa, Matinkylässä, Oittaalla, Soukassa (Klobben) ja Westendissä sekä Laaksolahden ja Oittaan järviuimarannoilla.

Villa Elfvikin luontotalo The Nature House Villa Elfvik Elfvikintie 4, Laajalahti, Espoo +358 9 8165 4400 www.espoo.fi/villaelfvik


Kaupunkipyörät

VISIT ESPOO – RANTARAITTI JA SAARISTO

14

Kaupunkifillarit löytyvät kesäkaudella Espoon katukuvasta, mm. metroasemien läheisyydestä. Hyppää fillarin selkään metroasemalla ja pyöräile rannalle!

Kaupunki- soutuveneet

Metro Metrolla merelle! Metroasemia Espoossa ovat Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Metron aikataulut: ʊ ʊreittiopas.fi

Vuokraa kaupunkisoutuvene ja souda retkelle lähisaareen tai lähde kalaan. Rekisteröidy käyttäjäksi skipperi.fi -palvelussa ja veneile kätevästi kuukausi- tai kausimaksulla pitkin kesää. ʊ ʊskipperi.fi

M LIIKU Saaristoliikenne Hyppää saaristoveneen kyytiin ja tutustu Espoon saariston helmiin omatoimisesti. Jo yhden päivän aikana ehdit käydä useammassa ulkoilusaaressa. Tai ota teltta mukaan ja jää yöksi.

ESPOON SAARISTO JA

Rantaraitti 3 1

Pentalan saaristomuseo

2

Ravintola Paven

Saariston elämästä ja historiasta kertova museo Espoon uniikissa saaristossa Pentalan saaressa. kulttuuriespoo.fi ʊ ʊespoonkaupunginmuseo.fi

Villa Rulludd Huvilakahvila sekä kokous- ja juhlatila ihastuttaa kävijöitä Espoon Hyljelahdessa kauniilla Rullaniemellä. ʊ ʊespoonkaupunginmuseo.fi

Merellinen kesä- ja tilausravintola sijaitsee aivan veden äärellä luonnonkauniissa Suvisaaristossa Pentalan saarella. ʊ ʊpaven.fi

1

2


14 8 9

Ravintola Haikaranpesä

13

Maisemia ja makuelämyksiä lounas- ja tilausravintolassa Haukilahden vesitornin huipulla. ʊ ʊravintolahaikaranpesa.fi

Kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna ja taidemuseo. Näyttelyitä ja tapahtumia, Tarvaspää Cafe Zoceria. ʊ ʊgallen-kallela.fi

15

14

Villa Elfvikin luontotalo Historiallinen Jugend-huvila, joka toimii luontotalona, merenrannan tuntumassa Laajalahden luonnonsuojelualueen kainalossa. ʊ ʊespoo.fi/villaelfvik

Näyttelykeskus WeeGee

AALTOYLIOPISTO

13

Museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus Tapiolassa. ʊ ʊweegee.fi

Haukilahden Paviljonki

URHEILUPUISTO

Upealla paikalla Haukilahden venesatamassa sijaitseva kahvila-ravintola ja terassi. ʊ ʊhaukilahdenpaviljonki.fi

15

Gallen-Kallelan Museo

KEILANIEMI

TAPIOLA

10 11

NIITTYKUMPU

12

MATINKYLÄ

4

Kaunis ja viihtyisä lounas- ja tilausravintola vehreässä kartanomiljöössä Espoon Nuottaniemessä meren läheisyydessä. ʊ ʊvillapentry.fi

4

3

KOIVUSAARI

8

Villa Pentry

9

5

5

10

Nokkalan Majakka Meren äärellä sijaitseva kahvilaravintola Nokkalan venesatamassa. ʊ ʊnokkalanmajakka.fi

Saaristolaisravintola Gula Villan Isossa Vasikkasaaressa sijaitseva idyllinen kesä- ja tilausravintola. Merellisissä puitteissa onnistuvat mieleenpainuvat perhejuhlat ja yritystilaisuudet. ʊ ʊgulavillan.fi

12

Hanasaari - Hanaholmen

Iso Vasikkasaari Monipuolinen ulkoilualue, josta löytyy mm. kesäravintola, keittokatoksia, uimaranta ja näköalatorni. Pääsy kesäisin reittiveneellä. ʊ ʊespoo.fi

Espoo Linen saaristoristeilyt Espoo Linen lounas- ja illallisristeilyillä nautit upeista maisemista, jännittävistä saaristolaistarinoista, hyvästä seurasta ja laivan oman keittiön valmistamista saariston herkuista. ʊ ʊespooline.fi

Melontavälineistön vuokrausta Otsolahden rannassa. ʊ ʊvisitespoo.fi

Vesiurheilukeskus Laguuni

7

7

Otsolahden melontakeskus

11

6

6

VISIT ESPOO – RANTARAITTI JA SAARISTO

15

Suomen suurin vesiurheilu- ja ravintolalaituri Keilaniemen urbaaneissa maisemissa. ʊ ʊlaguuniin.fi

Uudistettu Hanasaari on ainutlaatuinen yhdistelmä kongressihotellin monipuolisia palveluita, hyvää ruokaa, designia, taidetta ja tapahtumia upeissa saaristomerellisissä puitteissa. Pyöriä lainattavissa hotelliasukkaille. ʊ ʊhanaholmen.fi


VISIT ESPOO – NUUKSIO

16

Rauhaa ja hiljaisuutta erämaassa aivan kaupungin sykkeen tuntumassa? Kyllä, Nuuksion kansallispuistossa se onnistuu!

NUUKSION KANSALLISPUISTO

–elämyksiä erämaassa

O

nni on raikas ilma, luonto ja hiljaisuus. Kun haluat irti kaupungin hälinästä ja sykkeestä ja antaa tilaa ajatuksille, kannattaa suunnata Nuuksion kansallispuiston erämaahan samoilemaan ja nauttimaan hiljaisuudesta.

Luontoon samoilemaan Pakkaa reppuun eväät ja retkeilymieli ja suuntaa merkityille reiteille, joiden varsilta löytyvät mm. keittokatokset ja käymälät. Hyvin merkittyä reittiä on helppo seurata ja jokainen voi valita juuri itselleen sopivan reitin. Nuuksion kansallispuistossa liikut monipuolisesti: lähde samoilemaan ja hiljenny hetkeksi kaupunkilomalla, kurvaa metsään virkistymään työpäivän jälkeen tai pakkaa reppu reippaalle viikonloppuretkelle.

Järvet, metsät, laaksot, suot ja kalliot tarjoavat täydellisen retkiympäristön metropolin kansallisaarteessa. Samalla kannattaa vierailla koko Suomen luontoa esittelevässä Suomen luontokeskus Haltiassa, jossa voit rakastua Suomen luonnon helmiin etelästä pohjoiseen.

Kaupunkiluonto on aina lähellä Luontoaarteita löytyy ympäri Espoota – nauti lähi- ja kaupunkiluonnosta tai sukella metsään toinen toistaan upeammille, omaleimaisille luontopoluille. Vietä lounastauko ulkona meren rannassa, pyrähdä töiden jälkeen metrolla metsään tai lähde marjastamaan ja sienestämään. Suunnittele kiva viikonloppuretki koko perheelle paikassa, jossa ette vielä ole ehtineet käydä, mutta josta voi tulla uusi salainen suosikkipaikkanne.


Helsingin seutu on maailman luontopääkaupunki. Seudulla sijaitsee muun muassa kaksi kansallispuistoa (Nuuksio ja Sipoonkorpi), upea Espoon Rantaraitti, Espoon ja Helsingin keskuspuistot, kymmeniä puistoja, lukuisia ulkoilu- ja virkistysalueita sekä Itämeri upeine saarineen ja rantakohteineen.

Reitit Merkittyjä reittejä ja luontopolkuja helppokulkuisista vaativiin (1,5-17km), 30 km pyöräilyreittejä, 22 km ratsastusreittejä. Haltian vierestä lähtee kaksi lähiluontopolkua, joista toinen on esteetön. Lue lisää: luontoon.fi/nuuksio/reitit

Nuuksioresort Lisää tietoa Nuuksion matkailuyritysten palveluista: ʊ ʊnuuksioresort.fi

Kulkuyhteydet Bussilla erämaahan? Onnistuu! Bussi 245 lähtee Espoon keskuksesta, jonne pääset junalla. Aikataulut: reittiopas.fi. Auton voit pysäköidä Haltian tai Hotelli Nuuksion luona, Haukkalammella, Högbackassa, Kattilassa, Siikaniemessä, Veikkolassa tai Kurjolammella.

Soveltuvuus Koko perheen kohde. Haukkalammen, Kattilan ja Haltian alueella voi liikkua pyörätuolilla.

Retkeilyneuvontaa Katso luontoon.fi/nuuksio ja haltia.com tai soita Haltian asiakaspalveluun, puh. 040 163 6200. Paikan päällä saat retkivinkkejä Haltiasta sekä kesäisin myös opastupa Haukanpesästä ja Haukkalammen luontotuvalta.

Palvelut Suomen luontokeskus Haltia, Ravintola Haltia ja seikkailuyrittäjät palvelevat sinua. Nuuksiossa on tulentekopaikkoja, keittokatoksia, kuivakäymälöitä, vuokratupia, kokous- ja saunatiloja, laavuja ja telttailualueita. Voit yöpyä myös vuokramökissä tai hotellissa.

Jokamiehen oikeudet Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen oikeutta käyttää luontoa – kuitenkin luontoa kunnioittavalla tavalla. Lue lisää: luontoon.fi/ jokamiehenoikeudet

17 VISIT ESPOO – NUUKSIO

Maailman luontopääkaupunki


6

VISIT ESPOO – NUUKSIO

18 3

2 9 7 5

1 8

4

NUUKSION

1

Suomen luontokeskus Haltia NUUKSIONTIE 84 ʊ ʊhaltia.com

Koko Suomen luontoa esittelevä luonto- ja tapahtumakeskus. Näyttelyitä, ravintola ja tapahtumia.

2

kansallis- 5 puisto 6 ʊ ʊhonkalintu.fi

Majoitusta tentsilepuuteltoissa, toimintaa luonnossa ja perhokalastusta.

NUUKSION HAUKANPESÄ, HAUKKALAMMENTIE 32 ʊ ʊnaturaviva.fi

Välinevuokrausta, opastusta ja takuulähtöjä retkille Nuuksion kansallispuistossa. Café Silva.

Feel The Nature ʊ ʊfeelthenature.fi

4

3

HAUKKAMÄENTIE 100 ʊ ʊhawkhill.fi

Korkealuokkaista mökkimajoitusta, kokous- ja juhlapalveluja, ohjelmaa luonnossa sekä pitopalvelu.

ʊ ʊkaikuva.fi

Hostel- ja telttamajoitusta.

Nuuksion Taika PARATIISINTIE 115 ʊ ʊnuuksiontaika.fi

Sea & Mountain Adventures NUUKSIONTIE 83/77 ʊ ʊsma.fi

Nuuksion poropuisto sekä kokous-, seikkailu- ja ohjelma­ palveluja. Kotakylpylä ja -ravintola sekä hirsihuvilat.

NARUPORTINTIE 68 ʊ ʊhotellinuuksio.fi

Takuulähtöjä: esim. melontaa, lumikenkäilyä sekä marja- ja sieniretkiä. Kuljetus Helsingistä ja Espoosta.

Hawkhill Nature

7

Hotelli Nuuksio Luonnonläheinen hotelli Siikajärven rannalla. Saunoja, allasosasto, tapahtumia ja ravintola.

KAISLAMMENTIE 65

Metsäretkiä, melontaa, majoitusta ja rantasauna.

Honkalintu

Natura Viva

Nuuksio Hostel & Camping

8

Solvallan urheiluopisto NUUKSIONTIE 82 ʊ ʊfolkhalsan.fi/solvalla

Ravintola-, sauna- ja majoitus­ palveluja, liikuntaa, väline­ vuokrausta ja grillikatos. Tiesitkö, että kaikki Metsähallituksen kanssa yhteistyössä toimivat ohjelmapalveluyritykset toteuttavat kestävän luontomatkailun periaatteita toimiessaan kansallispuistossa. ʊ ʊwww.metsa.fi

9

Solvalla-Swinghill NUUKSIONTIE 71 ʊ ʊswinghill.fi

Laskettelurinteitä, hiihtokoulu, freestyle-klinikka ja SnowCamp.


Luontoon voi tutustua myös pyörän satulasta käsin! Espoon Rantaraitti ʊ ʊm.citynomadi.com

40 km pitkä merenrantareitti.

Nuuksion kansallispuisto ʊ ʊluontoon.fi/nuuksio Hyviä maastopyöräilyreittejä kokeneillekin pyöräilijöille.

ia ja s k llu a v i ekä uonto ,o s ä t työ isia – nen l i m i Ti istum aagi onn men m Suo

Pirttimäen ulkoilualue

Pako metsästä!

KUNNARLANTIE 110

Erinomaisia polkuja vaativaan menoon.

Matinkylän BMX -rata MATINKARTANONTIE 11 ʊ ʊespoo.fi Testaa taitosi BMX-fillarilla tai perinteisemmällä menopelillä.

‘ Salaperäinen virus levittää

kammottavaa tautia suomalaisten keskellä. Löydättekö tienne turvaan? Taistelu aikaa vastaan alkaa... ..

Reitti 2000 Neljän kunnan alueella kulkeva 110 km pitkä ulkoilureitti.

www.elamystorppa.fi

Tervetuloa Solvallan urheiluopistoon!

Solvalla on kansallinen urheiluopisto Espoon Nuuksiossa, Nuuksion Pitkäjärven rannalla Nuuksion kansallispuiston ainutlaatuinen, koskematon luonto on Etelä-Suomessa ainutlaatuista erämaaympäristöä. Solvallan Urheiluopistolla voit yöpyä, osallistua erilaisiin liikunta-alan koulutuksiin, lyhytkursseihin, leireihin, tapahtumiin ja aktiviteetteihin. Tekemistä löytyy kaikille: lapsille, nuorille, yrityksille ja urheiluseuroille!

Yhteystiedot Solvallan urheiluopisto Nuuksiontie 82, 02820 Espoo solvalla@folkhalsan.fi Puh. +358 9 867 8430


VISIT ESPOO – NUUKSIO

20

KESTÄVÄÄ MATKAILUA SUOMEN LUONTOKESKUS HALTIASSA

G S

uomen luontokeskus Haltia on puurakenteinen näyttely- ja tapahtumakeskus Nuuksion kansallispuiston kupeessa, vain 40 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Puurakenteinen, ympäristöystävällinen luontokeskus esittelee näyttelyissään kaikki Suomen kansallispuistot ja retkeilykohteet.

Luontokeskus esittelee näyttelyissään kaikki Suomen kansallispuistot ja retkeilykohteet.

Haltian rakennus ja arkkitehtuuri ovat saaneet innoituksen Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, maailman synnystä kertovasta runosta. Kestävästi toimivan luontokeskuksen taustalla on huolellinen suunnittelu sekä huippumodernit ekologiset ratkaisut. Tavoitteena on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Ympäristö otetaan huomioon kaikessa toiminnassa. Professori Rainer Mahlamäen suunnittelema luontokeskus on ensimmäinen julkinen rakennus, joka on kokonaan puuta kellarikerrosta lukuun ottamatta. Katolla komeilevat aurinkopaneelit, joilla on merkittävä osuus rakennuksen energiansäästössä. Haltia on suunniteltu siten, että lämmitykseen, jäähdytykseen ja valaistukseen tarvitaan mahdollisimman vähän energiaa. Ympäristöystävällisesti suunniteltaessa ja rakennettaessa on otettu huomioon muun muassa rakennuksen muoto, elementtien sijoittelu, ikkunoiden määrä, ilmansuunnat ja vuorokauden vaihtelu.

Haltian rakennus ja arkkitehtuuri ovat saaneet innoituksen Kalevalan, maailman synnystä kertovasta runosta.

Aidoin luonto on kuitenkin ulkona ja luontokeskuksesta on helppo lähteä retkelle lähiluontoon tai Nuuksion kansallispuistoon. Etukäteisvarauksella on mahdollista varata ammattitaitoisen eräoppaan opastus näyttelyn lisäksi Haltian arkkitehtuurista ja ekoteknologiasta tai vaikkapa retkelle luontoon. ʊ ʊhaltia.com


haltiacom

JaRi koStet

HaltiaSuomi

Tule nauttimaan Suomen upeasta luonnosta Suomen luontokeSkuS haltiaan, nuukSion kanSalliSpuiSton kupeeSeen

Tällä kupongilla uniikki Haltian Halla-karhu -

Suomen luontokeskus Haltia

heijastin

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo mika huiSman

vain 4,50 €

haltia@metsa.fi puh. 040 163 6200

Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiontie 84, Espoo www.haltia.com

(norm. 5,50 €)


Duudsonit Activity Park

VISIT ESPOO – LAPSIPERHEET

22

ISO OMENA, PIISPANSILTA 11 ʊ ʊdap.fi

Trampoliinialue, Ninjaseikkailurata, puumaja ja paljon muuta seikkailua kaikenikäisille.

Espoon Automuseo BODOMINTIE 35 ʊ ʊespoonautomuseo.com

Suomen suurin, monipuolisin ja vanhin ajoneuvomuseo. Avoinna touko-syyskuussa.

HopLop Espoo FINNOONLAAKSONTIE 9 ʊ ʊhoplop.fi

Koko perheen liikuntaseikkailupaikka.

Leppävaaran skeittipuisto VERÄJÄPELLONKATU 17

Suuri valaistu skeittipuisto.

Leppävaaran maauimala ja uimahalli VERÄJÄPELLONKATU 15 ʊ ʊespoo.fi

Uimarannat ja -hallit: ʊ ʊespoo.fi

Nuuksion poropuisto

Espoossa viihtyy koko perhe. Täällä voit seikkailla yläilmoissa ja maan tasolla, skeitata, uida, leikkiä Angry Birds -puistoissa, kiivetä Duudsonien puumajaan tai syöttää poroja. Onni on reipas aktiiviloma. Seikkaile korkeuksissa, hiihdä, luistele, laskettele tai pyöräile. Valitse suosikkikohteesi!

Oittaan ulkoilukeskus

Perheen kanssa

Seikkailupuisto Huippu

ESPOOSEEN VIIHTYMÄÄN

KUNNARLANTIE 33-39 ʊ ʊvisitespoo.fi

Kahvila, saunoja, hiekkaranta, esteetön uimalaituri, luontopolku, frisbeegolfrata, kuntoratoja, latuja, välinevuokraamo ja suksihuolto sekä Angry Birds -leikkipuisto Bodominjärven rannalla.

Pikseli Arcade ISO OMENA, PIISPANSILTA 11 ʊ ʊpikseli.fi

Pelejä, elokuvia ja elämyksiä virtuaalitodellisuudessa.

VERÄJÄPELLONKATU 15 ʊ ʊseikkailupuistohuippu.fi

Koko perheen seikkailupuisto aurinkoisessa mäntymetsässä Leppävaaran urheilupuistossa.

Serena Ski TORNIMÄENTIE 10 ʊ ʊserena.fi

Laskettelua, lumilautailua, telemarkia ja maastohiihtoa.

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä AHERTAJANTIE 5

NUUKSIONTIE 83

ʊ ʊlelumuseohevosenkenka.fi

ʊ ʊnuuksioreindeerpark.fi

Näyttelyitä, opastuksia ja tapahtumia.

Ripaus Lapin eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa.


Suomen luontokeskus Haltia Ks. s. 18.

SuperPark Espoo KUITINMÄENTIE 27 ʊ ʊsuperpark.fi

Koko perheen sisäaktiviteettipuisto.

Talomuseo Glims Ks. s. 5.

Tapiolan Jääpuutarha TAPIONAUKIO 3 ʊ ʊvisitespoo.fi

Suosittu tekojäärata. Kahvila Hile ja luistinvuokrausta.

Teatteri Hevosenkenkä Ks. s. 6.

Vesipuisto Serena TORNIMÄENTIE 10 ʊ ʊserena.fi

Pohjoismaiden suurin vesipuisto.

Villa Elfvikin luontotalo ELFVIKINTIE 4 ʊ ʊespoo.fi/villaelfvik

Ohjelmaa lapsiperheille. Luontopolkuja ja esteetön lintutorni. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä.

POHJOISMAIDEN SUURIN VESIPUISTO ETELÄN SIISTEIN HIIHTOKESKUS OSTA LIPUT NETISTÄ: SERENA.FI

Tornimäentie 10, Espoo | 020 5010 300


VISIT ESPOO – RAVINTOLAT

24

Tunnelmallisia kahviloita

Meren rannalla

Bembölen kahvitupa

Haukilahden Paviljonki

BELLINMÄKI 1

MELLSTENINTIE 12

Café Mellsten

Nokkalan Majakka

MELLSTENINTIE 6

NOKKALANNIEMI 2

Café Otsolahti

Ravintola Blägä

SATEENKAARI 9

LAGUUNI, KEILALAHDENTIE 8 (AVOINNA KESÄKAUDELLA)

Peroba Cafe LATURINKUJA 10

Tarvaspää Cafe Zoceria GALLEN-KALLELAN TIE 27

Kartanohenkeä ja näköaloja Bodomin kartano BODOMINKUJA

Hyvinvointikartano Kaisankoti BODOMINTIE 37

Ravintola Haikaranpesä HAUENKALLIO 3

Lähiruokaa Ravintola Haltia NUUKSIONTIE 84

Ravintola Kylä TAPIONTORI 3

Syö hyvin! Nauti herkullisista suomalaisista mauista ja lähiruoasta tai kokeile jotain uutta mieleenpainuvissa miljöissä – kesällä saaristomaisemissa, talvella kynttilänvalossa. Piipahda syömään Espoon paras burgeri, risteile saaristoon lounaalle tai illallista fiinisti.

Ravintola Johannes HANASAARENRANTA 5

Etnistä Sandro Tapiola KAUPPAKESKUS AINOA, TUULIKINSILTA 5

Saaristotunnelmaa Gula Villan ISO VASIKKASAARI

Ravintola Paven PENTALAN SAARI

Sporttitunnelmaa O’Learys SELLO, LEPPÄVAARANKATU 3-9 JA ISO OMENA, PIISPANSILTA 11

Ravintola KG SCANDIC ESPOO, NIHTISILLANTIE 1

Ravintola Vista TURVERADANTIE 17

3 hyvää lounaspaikkaa

TAGin ravintola sekä yksityistilaisuudet

Löytyykö joukosta uusi suosikkisi? • Panimoravintola Fat Lizard

sijaitsee Otaniemen ytimessä ja tarjoilee suosittujen espoolaisten oluiden lisäksi maistuvaa ruokaa rennolla otteella.

Espoon Rantaraitilla Matinkylässä sijaitseva Nokkalan Majakka on viehättävä ja rento kohtaamispaikka aivan meren äärellä.

Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Välimeren keittiöstään tunnettu Sandro Tapiola Kauppakeskus AINOAssa on osa suosittua Sandro-ravintoloiden perhettä.

Bongaa Espoon parhaat vege-ravintolat Tripsteri App Espoo -vierailusovelluksella, jonka pääset lataamaan maksutta Applen App Store ja Google Play sovelluskaupoista.

Katso tiedot Espoon kahviloista ja ravintoloista: visitespoo.fi


Get ready to

loosen your belt

ravintolafatlizard.fi p. 020 127 7710 / Tietotie 1, 02150 Espoo Avoinna Su-To 10:30 - 24:00 Pe-La 10:30 - 02:00 otaniemi@ravintolafatlizard.fi


VISIT ESPOO – MAJOITUS

26

Nuku

MAKEASTI! Onni on hyvä uni. Espoossa ja lähialueilla voit nukkua merenrantahotellissa tai huvilassa järven rannalla. Tutustu majoitustarjontaan ja löydä yösija: visitespoo.fi Hotellit

Mökit

Forenom Espoo Aparthotel Leppävaara

Hotelli Nuuksio

Aurinkohuvilat

NARUPORTINTIE 68

LOMATIE 4, LAHNUS

PORARINKATU 1

ʊ ʊhotellinuuksio.fi

ʊ ʊaurinkohuvilat.fi

Hyvinvointikartano Kaisankoti

Hawkhill

BODOMINTIE 37

NUUKSIO, TERVALAMPI

ʊ ʊkaisankoti.fi

ʊ ʊhawkhill.fi

Original Sokos Hotel Tapiola Garden

Sea & Mountain Adventures

TAPIONAUKIO 3

Majoitusta mökissä ja päremajoissa.

ʊ ʊforenom.fi

GLO Hotel Sello LEPPÄVAARANKATU 1 ʊ ʊglohotels.fi

Hanasaari HANASAARENRANTA 5 ʊ ʊhanaholmen.fi

Hellsten Espoo PORARINKATU 3 ʊ ʊhellstenhotels.fi

Hotelli Korpilampi KORPILAMMENTIE 5

ʊ ʊsokoshotels.fi

Radisson Blu Hotel Espoo OTARANTA 2 ʊ ʊradissonblu.fi

Scandic Espoo

NUUKSIONTIE 77 JA 83 (ESPOO); TORSNÄSINTIE 82 (KIRKKONUMMI) ʊ ʊsma.fi

NIHTISILLANTIE 1

Serena Huvilat

ʊ ʊscandichotels.fi

TORNIMÄENTIE 10

ʊ ʊkorpilampi.fi

ʊ ʊserena.fi

Hotelli Lepolampi

Villa Paratiisi

KIVILAMMENTIE 1

PARATIISINTIE 115

ʊ ʊlepolampi.fi

ʊ ʊnuuksiontaika.fi


Muut yöpymispaikat KATTILANTIE 426

Forenom Hostel Espoo Kivenlahti

ʊ ʊauroranuuksio.fi

AALLONHUIPPU 4

Aurora Nuuksio

Espoo Camping Oittaa KUNNARLANTIE 31 ʊ ʊsuncamping.fi

Honkalintu - Tentsile Experience Eco Camp Tentsile-puumajoite Nuuksiossa ʊ ʊhonkalintu.fi

Nuuksio Hostel & Camping

ʊ ʊforenom.fi

Forenom Hostel Espoo Otaniemi KIVIMIEHENTIE 2 ʊ ʊforenom.fi

Hiisi Homes Espoo Center ASEMAKUJA 1 ʊ ʊhiisihomes.fi

KAISLAMMENTIE 65 ʊ ʊkaikuva.fi

Solvallan urheiluopisto NUUKSIONTIE 82 ʊ ʊfolkhalsan.fi/solvalla

STAY FEEL LIVE BETTER Nihtisillantie 1, 02630 Espoo Tel. +358 9 43 520 espoo@scandichotels.com scandichotels.com/espoo

Hanasaari POHJOISMAINEN HELMI RANTARAITIN VARRELLA Upeat hotellihuoneet Pohjoismainen ruoka Saaristomerimiljöö Taidetta ja designia Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo +358 (0)9 435 020 reception@hanaholmen.fi www.hanaholmen.fi


VISIT ESPOO – LÄHELLÄ ESPOOTA

28

Elämyksiä lähellä Espoota

VIIHDY JA VIETÄ

aktiivilomaa

VIHDISSÄ JA KIRKKONUMMELLA

Käyntikohteita ja aktiviteetteja Kirkkonummella Sarfvik Golf ʊ ʊgolfsarfvik.fi

Hirsala Golf ʊ ʊhirsalagolf.fi

Kurk Golf ʊ ʊkurkgolf.fi

Peuramaa golf ʊ ʊpeuramaagolf.com

Hvitträskin museo ʊ ʊhvittrask.fi

Peuramaa Ski ʊ ʊpeuramaaski.fi

Rehndahlin kotieläinpiha ʊ ʊrehndahl.fi

Ribit.fi Oy ʊ ʊribit.fi

Kirkkonummen hotelleja Kokous- ja kongressihotelli Majvik ʊ ʊmajvik.fi

Långvik Congress Wellness Hotel ʊ ʊlangvik.fi

Ravintoloita ja kahviloita Kirkkonummella Bistro O mat ʊ ʊbistromat.fi

Espoon naapurikunnat Kirkkonummi ja Vihti kutsuvat viihtymään luonnossa - sekä maalla että vesillä. Historiallinen Porkkalanniemi, tunnetut golfkentät sekä Nuuksion Pohjoinen Portti ja maalaismaisemat ovat oivia päiväretkikohteita.

N

auti Kirkkonummen merimaisemista ja kulttuurihistoriallisista kohteista kuten viehättävästä Hvitträskin museosta ja pelaa golfia tasokkailla golfkentillä. Vieraile Rehndahlin kotieläinpihalla, paistattele päivää rantakallioilla, retkeile saaristossa ja kansallispuistossa ja yövy ylellisessä kylpylähotelli Långvikissa. Järjestä kokous Majvikissa ja nauti herkullista ruokaa mainetta niittäneessä Bistro O Matissa. Talvisin pääse paitsi laduille, myös laskettelemaan Peuramaa Skin rinteille.

Lapinkylän leipomo-kahvila ʊ ʊlapinkylanleipomo.com

Långvik Bistro ʊ ʊlangvik.fi

Maatilapuoti ja kahvila ʊ ʊmaatilapuoti.fi

Ravintola Bryggan ʊ ʊtritonmarin.fi

Ravintola Hvitträsk ʊ ʊkansallismuseo.fi

Visit Kirkkonummi Lisää kohteita ja tekemistä Kirkkonummella visitkirkkonummi.fi


Käyntikohteita ja aktiviteetteja Vihdissä

29

Globe Hope

VISIT ESPOO – NUUKSIO

ʊ ʊglobehope.com

Hennolan kotieläinpiha ʊ ʊhennola.net

Hill Side ʊ ʊGolfhillsidegolf.fi

Home Times/Tom Tailor Home ʊ ʊShoptomtailor.com

Nuuksion Taika ʊ ʊnuuksiontaika.fi

PuuhaPark ʊ ʊpuuhapark.fi

Vihdin ratsutalli ʊ ʊvihdinratsutalli.fi

Vihti ʊ ʊGolfvihtigolf.fi

V

ihdin värikäs ja moninainen luonto sekä maalaismaisemat tarjoavat elämyksiä ja kokemuksia niin Nuuksion kansallispuistossa kuin upeissa järvimaisemissakin. Aloita kansallispuistoretkesi vaihteeksi Nuuksion Pohjoisen Portilta Salmen ulkoilualueelta. Lapset viihtyvät temppuilemassa PuuhaParkissa ja talvisin Vihti Ski kutsuu ulkoilemaan rinteisiin koko perheen voimin. Rapsuttele kotieläimiä Hennolan kotieläinpihalla ja ratsasta Vihdin ratsutallilla, osta ekologisesti Globe Hopen tehtaanmyymälässä ja majoitu vaikkapa Hawkhillin kelohuvilassa, Nuuksion Taian Villa Paratiisissa tai Sellissä.

Vihti Ski ʊ ʊvihtiski.fi

Vihdin hotelleja ja muuta majoitusta Air Hotel ʊ ʊairhotel.fi

Visit Vihti Lisää kohteita ja tekemistä Vihdissä visitvihti.fi

Hawkhill ʊ ʊhawkhill.fi

Hiisi Homes ʊ ʊhiisihomes.fi

Hopeaniemi Resort ʊ ʊhopeaniemiresort.fi

Härkälän Monitoimikeskus ʊ ʊharkalankoulu.fi

Selli -majoitus ʊ ʊselli.fi

Ravintoloita ja kahviloita Vihdissä Cafe Casalen ʊ ʊcasalen.fi

Kartanohuvila Joutsela ʊ ʊcasalen.fi

Kahvila Tuusan ʊ ʊTupatuusantupa.com

Cafe Tutta NIUHALANRAITT 23, VIHDIN KIRKONKYLÄ

Kirkonkylän Rantakioski VIHDIN VENERANTA, VIHDIN KIRKONKYLÄ

KAUKANA KIIREESTÄ ~ LÄHELLÄ IHMISTÄ

HOPEANIEMI RESORT

KOKOUSPALVELUT ~ TAPAHTUMAT MAJOITUS ~ LUONTO ~ RAVINTOLA ~ RANTASAUNA ~ WWW.HOPEANIEMIRESORT.FI


30 VISIT ESPOO – YRITYSTAPAHTUMAT

Kokous- ja juhlatilat Tilat 10-1000 hengen kokoustapahtumiin ʊ ʊvisitespoo.fi/kokoustilat

Tervetuloa järjestämään yritystapahtuma Espooseen – Elämysten, innovaatioiden ja kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkiin!

KOKOUKSET JA VIRKISTYSPÄIVÄT ESPOOSSA Ideat virkistyspäiviin Tankatkaa energiaa luonnon ja meren äärellä, ulko- ja sisäaktiviteettien parissa. ʊ ʊvisitespoo.fi/virkistyspaivat

Hyödynnä Visit Espoon maksuttomia kongressipalveluita Sopivan kokouspaikan kartoitus

Valitse vastuullinen vaihtoehto Vinkit ympäristöystävällisempään tapahtumaan Espoossa. ʊ ʊvisitespoo.fi/vihreampikokous

Ideat ja ehdotukset ohjeisohjelmiin Tutustumisvierailut Markkinointimateriaalit ʊ ʊvisitespoo.fi/kongressipalvelut

visit@espoo.fi • Puh. 043 824 6866 • kokousespoo.fi


FinnkinoB2B.fi

Parhaat paikat yritysasiakkaillemme. De bästa platserna för våra företagskunder.

Hotelli Korpilampi tarjoaa tyylikkäät, monipuoliset ja hyvin varustetut kokoustilat

The best seats for our corporate clients.

Meillä järjestät vaivattomasti niin työpaikan työhyvinvointipäivän kuin monipäiväisen kokouksenkin. Ota yhteyttä niin räätälöidään teille sopiva kokonaisuus.

Korpilammentie 5, 02970 Espoo korpilampi.fi | myynti@korpilampi.fi | p. 09 6138 411

Tule kokoustamaan, lomailemaan tai nauttimaan hiljaisuudesta ja luonnosta Nuuksion kansallispuiston äärelle. Vain puoli tuntia Helsingin keskustasta tai lentokentältä.

Tel. + 358 9 867971 sales@hotellinuuksio.fi www.hotellinuuksio.fi Naruportintie 68, 02860 ESPOO

Kirkkonummella, Espoonlahden rannalla. Hyvää ruokaa ja majoitusta upeassa ympäristössä. Kaikkiin juhliin. www.majvik.fi


espoo.fi/reilukauppa

Profile for Visit Espoo

Visit Espoo 2019  

Espoon vapaa-ajan matkailuesite, jossa kerrotaan Espoon kohteista, tapahtumista, majoitus- ja ravintolavaihtoehdoista sekä annetaan vinkkejä...

Visit Espoo 2019  

Espoon vapaa-ajan matkailuesite, jossa kerrotaan Espoon kohteista, tapahtumista, majoitus- ja ravintolavaihtoehdoista sekä annetaan vinkkejä...

Advertisement