__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

ELÄMYSTEN, TAPAHTUMIEN JA INNOVAATIOIDEN KAUPUNKI

Visit Espoo 14

21 VASTUULLINEN MATKAILUTOIMIJA

&

18

NUUKSION KANSALLISPUISTO -ELÄMYKSIÄ ERÄMAASSA

IHASTU ESPOOLAISEEN RANTARAITTIIN JA SAARISTOON


VISIT ESPOO – INFO

2

ONNI ON LOMA ELÄMYSTEN

Y

ksi tunnetuimmista kohteista on Näyttelykeskus WeeGee, jossa sijaitsevat EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen kellomuseo sekä Futuro-talo.

Espoossa Espoo on innovatiivinen kestävän kehityksen toimija

E

spoossa voit nautiskella vastuullisista tapahtumista ja palveluista sekä kulttuurista ympäri vuoden. Kaupungin kaunis luonto kutsuu liikkumaan niin maalla kuin merellä. Espoo on kuin Suomi pienoiskoossa. Etelä-Espoossa nautit kulttuurista, tapahtumista, saariston ja rannikon lumosta sekä shoppailusta. Kun jatkat pohjoiseen, Espoo hurmaa järvillään, maalaismaisemillaan ja kartanoillaan. Pohjois-Espoossa pääset kokemaan erämaatunnelmaa Nuuksion kansallispuistossa. Metrolla pääsee lähimetsään, museoon ja merelle ja kaupunkipyörät ja -soutuveneet kuljettavat kestävästi ympäri pääkaupunkiseutua.

Otaniemen ja Keilaniemen alue on busineksen, innovaatioiden, tutkimuksen ja tieteen keskus, jossa Startup -maailma, investorit ja kansainväliset yritykset kohtaavat elävällä Aaltoyliopiston kampuksella ja sen tuntumassa.

TÄRKEIMMÄT NÄHTÄVYYDET

N

oin 40 kilometriä pitkä Espoon Rantaraitti kiemurtelee meren äärellä Laajalahdesta Kivenlahteen. Kävele, pyöräile tai lenkkeile ja viihdy kahviloissa ja ravintoloissa. Metro vie merelle: merenranta on parhaimmillaan alle kilometrin päässä metroasemasta.

K

un haluat irti kaupungin sykkeestä, kannattaa suunnata Nuuksion kansallispuiston erämaahan samoilemaan ja nauttimaan hiljaisuudesta. Pakkaa reppuun eväät ja retkeilymieli ja suuntaa merkityille reiteille. Muistathan siivota jälkesi, niin luonto kiittää!


Espoo-faktat 1458

KAUPUNGIKSI

1972

Espoon asiointipisteet ʊ ʊvisitespoo.fi/matkailuneuvonta

Seudullinen matkailuneuvonta Helsinki-Vantaan lentokenttä, Vantaa

285 000

VÄKILUKU

Helsingin matkailuneuvonta

58 km

MERENRANTAA SAARIA

165

JÄRVIÄ

95

KANSALLISPUISTO

Nuuksio

PYÖRÄILYREITTEJÄ

600 km

Helsingin päärautatieasema Puh. 09 310 13300 ʊ ʊmyhelsinki.fi

Kirkkonummen matkailuneuvonta NURMIJÄRVI VIHTI

200 km

LATUJA LÄHIN LENTOKENTTÄ

25 km

MATKAA HELSINKIIN

10 km

Luckan, Puh. 09 296 3832 ʊ ʊvisitkirkkonummi.fi

Visit Vihti VANTAA

ESPOO

Puh. 040 821 0485 ʊ ʊvisitvihti.fi

HELSINKI

KIRKKONUMMI

Day Tripster NURMIJÄRVI

VIHTI

VANTAA

NUUKSIO HELSINKI-VANTAA

OITTAA LEPPÄVAARA K AU

N IA

IN E

HUOPALAHTI

N

ESPOON KESKUS

Lataa ilmainen Day Tripster App Espoo -vierailusovellus, ja tutustu Espoon huippukohteisiin ajasta ja paikasta riippumatta. Voit seurata valmiiksi teemoitettuja vierailukierroksia ja saat mahdollisuuden räätälöidä kierroksia juuri omiin tarpeisiin sopiviksi. Day Tripster App Espoo -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Applen App Store ja Google Play -sovelluskaupoista.

OTANIEMI M

M M M M

TAPIOLA

MATINKYLÄ

M M

M

M M HELSINKI

SUVISAARISTO

Seuraa meitä verkossa ja somessa

KIRKKONUMMI

#visitespoo visitespoo.fi Julkaisija ja kustantaja Visit Espoo, Espoo Marketing Oy Design Antti Kangassalo / Farm.fi Kuvat Espoon kaupunginmuseo, Henna Aaltonen, Discovering Finland, dspmedia, Mika Haaranen, Antti Hannuniemi, Jussi Helimäki, Honkalintu, Aino Huhtaniemi, Tommi Ista, Antti Kangassalo, Heidi-Hanna Karhu, Ari Karttunen, Riikka Laatikainen, Minttu Lukkala, Natura Viva, Markku Ojala, Zahar Petrov, Patriks Raski, Salla Repo, Hanna Saari, Nina Sivén, Laura Tahkokallio, Marjaana Tasala, Olli Urpela, Joni Viitanen Etukannen kuva Marjaana Tasala Painopaikka PunaMusta Oy, 01/2020. Painettu PEFC-sertifioidulle paperille: puu on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä ja valvotuista kohteista. Visit Espoo ei vastaa yhteystietojen, aukioloaikojen tai muiden vastaavien tietojen muutoksista tai oikeellisuudesta VISIT ESPOO • Puh. 043-824 6866 • A Grid, Otakaari 5, 02150 Espoo • visit@espoo.fi • visitespoo.fi

Löydä Espoon parhaat käyntikohteet ja vinkit hauskimpiin aktiviteetteihin!

3 VISIT ESPOO – INFO

PERUSTETTU

Matkailuneuvontaa


Y

ksi Espoon tunnetuimmista kulttuurikohteista on Näyttelykeskus WeeGee, jossa sijaitsevat EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen kellomuseo sekä Futuro-talo. Näyttelykokemustaan voi syventää maksuttomilla yleisöopastuksilla ja kannattaa myös tutustua näyttelykeskuksen ympärivuotiseen, monipuoliseen tapahtumatarjontaan. WeeGeen pihalla seisova arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema omaleimainen ”UFO-talo” Futuro on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuuhun.

VISIT ESPOO – KULTTUURI JA TAPAHTUMAT

4

Vuosi on täynnä mukaansatempaavia tapahtumia ja huippunäyttelyitä maailmanlaajuisesti tunnettujen nykytaiteilijoiden teoksista videoinstallaatioihin ja tekoälyn yhdistämisestä taiteeseen. Teatterin lavalla pureudutaan muun muassa pankkikriisiin ja koetellaan komedian keinoin ennakkoluuloja. Olitko lapsi 80-luvulla? Käy Lelumuseo Hevosenkengän Kasarin lapset -näyttelyssä muistelemassa! Upea LUX Hanaholmen valaisee Hanasaaren ympäristön helmikuun loppuun asti.

KULTTUURIELÄMYKSIÄ

& tapahtumia

Lähde kokemaan ja näkemään – anna Espoon kulttuuritarjonnan yllättää!

Näyttelykeskus WeeGee AHERTAJANTIE 5 ʊ ʊweegee.fi

Koko perheen kulttuurikohde Tapiolassa, 15 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta. Futuro-talo, EMMA Shop, kahvila ja neljä museota: • EMMA – Espoon modernin taiteen museo • KAMU – Espoon kaupunginmuseo • Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä • Suomen Kellomuseo


SAARISTON HISTORIASTA KANSALLISTAITEILIJAAN PENTALAN SAARI ʊ ʊespoonkaupunginmuseo.fi

Saariston elämästä ja historiasta kertova museo Espoon uniikissa saaristossa Pentalan saaressa.

Gallen-Kallelan Museo GALLEN-KALLELAN TIE 27 ʊ ʊgallen-kallela.fi

Kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna ja taidemuseo. Näyttelyjä ja tapahtumia, Tarvaspää Cafe Zoceria.

Talomuseo Glims GLIMSINTIE 1

T

ee aikamatka saariston elämään Saaristomuseo Pentalaan hurmaavalle Pentalan saarelle Espoon Suvisaaristoon. Hyppää reittiveneeseen ja vietä mukava kesäpäivä Espoon saaristossa, tutustu museoon, poikkea luontopolulle ja käy katsomassa, miltä näyttää saari saaressa. Ennen kesää EMMAssa voi tutustua brasilialaiseen karnevaalitanssiin, ihastella tämän hetken kansainvälisesti arvostetuimpiin nykytaiteilijoihin lukeutuvan kuvataiteilija Tacita Deanin ensimmäistä laajaa yksityisnäyttelyä Pohjoismaissa tai perehtyä ympäristön tilaan taiteen keinoin. Vuoden aikana pääsee ihailemaan myös Michael Schilkinin keraamisia eläinfiguureita ja kotimaisia videoinstallaatioita sekä nähdään, miten tekoäly liittyy taiteeseen. Yksi ehdottomasti vierailun arvoinen kohde on Gallen-Kallelan Museo lumoavan Laajalahden kupeessa. Kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Kokonaisuutena ympäri Espoota sijaitsevat museot antavat laajan katsauksen kansainväliseen taidekenttään, Espoon historiaan maaseudulta merelle, kansallistaitelijan elämään sekä lelujen ja kellojen tarinoihin. Ajassa pääsee taaksepäin myös vierailemalla espoolaisissa kartanoissa, joilla jokaisella on oma tarinansa. Historiallisia kartanoita voi myös vuokrata juhliin ja kokouksiin. Kirkkojen ystävä löytää Espoosta mm. Espoon vanhimman rakennuksen eli Espoon tuomiokirkon, funkkis-tyyliä edustavan Tapiolan kirkon sekä koristeellisen ortodoksikirkko Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkon.

ʊ ʊespoonkaupunginmuseo.fi

Talonpoikaistilan ja entisen kestikievarin elämää 1700-luvulta. Museopuoti ja kahvila.

Helinä Rautavaaran museo KAUPPAKESKUS ENTRESSE, SILTAKATU 11 ʊ ʊhelinamuseo.fi

Euroopan ulkopuolisten kulttuurien esineistöä ja ilmiöitä.

Kartanoita Kulje ajassa taaksepäin Bastvikin, Bodomin ja Oittaan kartanoissa tai Backbyn Kartanossa. Historiallisia kartanoita voi myös vuokrata juhliin ja kokouksiin.

KULTTUURIESPOOSSA ON MISTÄ VALITA, MUTTA TUTUSTU VUONNA 2020 AINAKIN NÄIHIN NÄYTTELYIHIN:

1.

Vieraile kansallistaiteilijan ateljeekoti Tarvaspäässä GallenKallelan Museossa ja tee matka aikarajat ylittävään kuuden suomalaisen ja norjalaisen taiteilijan kohtaamiseen Nordic Noir -näyttelyssä 8.2.–26.4.2020. Äläkä unohda nauttia kakkuja ihanassa Tarvaspää Café Zoceriassa samassa pihapiirissä.  gallen-kallela.fi

2.

Uppoudu tämän hetken kansainvälisesti arvostetuimpiin nykytaiteilijoihin lukeutuvan kuvataiteilija Tacita Deanin ensimmäiseen laajaan yksityisnäyttelyyn Pohjoismaissa 26.2.–3.5.2020. Taiteilija tunnetaan analogisen elokuvan perinteen puolustajana ja suurikokoisista liitutaulumaalauksistaan.  emmamuseum.fi

3.

Astu ajassa taaksepäin talonpoikaistilan ja kestikievarin elämään 1700-luvulla suloisessa Talomuseo Glimsissä. Näyttelyn lisäksi tarjolla on erilaisia työpajoja ja työnäytöksiä ympäri vuoden.  espoonkaupunginmuseo.fi

VISIT ESPOO – KULTTUURI JA TAPAHTUMAT

Pentalan saaristomuseo

5


VISIT ESPOO – KULTTUURI JA TAPAHTUMAT

6 Espoon Kaupunginteatteri – The International Theatre of Finland REVONTULENTIE 8 JA KULTTUURIAUKIO 2 ʊ ʊespoonteatteri.fi

Omia tuotantoja klassikoista ja uutuuksista sekä vierailu­esityksiä Suomesta ja ulkomailta.

Tapiola Sinfonietta ʊ ʊtapiolasinfonietta.fi

Espoon kaupunginorkesteri. Wieniläisklassisen musiikin tulkintoja sekä perinteisiä rajoja rikkovia tuotantoja.

Lisää teattereita Espoon Sirkus ʊ ʊespoonsirkus.fi

Monipuolista sirkuskulttuuria.

Glims & Gloms ʊ ʊglimsgloms.com

Palkittu espoolainen tanssiteatteri. Tutustu teattereihin: ʊ ʊvisitespoo.fi

TEATTERIA JA TAPAHTUMIA

K

ivenheiton päässä Näyttelykeskus WeeGeestä sijaitsee Espoon kaupunginteatteri tarjoten tasokasta kotimaista teatteria ja mielenkiintoisia kansainvälisiä vierailuesityksiä. Laadukkaan lastenteatterin ystävän kannattaa suunnata sympaattiseen Teatteri Hevosenkenkään, joka sijaitsee vanhassa kansakoulussa Espoon Juhannusmäellä. Kansainvälisestikin arvostetun Tapiola Sinfoniettan esityksiä pääsee kuulemaan Tapiolassa, esittävän taiteen ja kulttuurielämän päänäyttämöllä Espoon kulttuurikeskuksessa, jonka upea ulkovalaistus illan hämärtyessä on jo nähtävyys sinänsä. Kulttuurikeskus tarjoaa ohjelmaa koko perheelle festivaaleista teatteriin ja lastenkonserteista klassiseen musiikkiin.

Teatteri Hevosenkenkä JUHANNUSMÄKI 2 ʊ ʊhevosenkenka.fi

Nukke- ja musiikkiteatteria lapsille ja koko perheelle.

Espoon kulttuurikeskus KULTTUURIAUKIO 2 ʊ ʊespoo.fi/kulttuurikeskus

Teatterin ja näyttelyiden lisäksi lukuisat festivaalit, konsertit, kaupunki- ja urheilutapahtumat sekä sirkus ovat Espoon kulttuuri- ja tapahtumatarjonnan parasta antia ja toivottavat sinut tervetulleeksi KulttuuriEspooseen. Sellosali toimii estradina keikoille popista stand up -komediaan ja Espoo Metro Areena tarjoaa huipputason urheiluelämyksiä koripallosta jääkiekkoon. Elokuinen kaupunkitapahtuma Espoo-päivä kokoaa kaupunkilaiset ja vierailijat näkemään ja kokemaan lukuisiin erilaisiin, toinen toistaan mielenkiintoisempiin tapahtumiin ympäri kaupunkia. Espoon omat pienpanimot ovat myös tutustumisen arvoisia.

Esittävän taiteen ja kulttuurielämän keskus sekä Tapiola Sinfoniettan kotisali.

Sellosali SOITTONIEKANAUKIO 1 A ʊ ʊsellosali.fi

Konsertteja, pienoisoopperaa, tanssiesityksiä, teatteria ja lastenkulttuuria.


TAPAHTUMIA KAIKKIALLA ESPOOSSA

NÄYTTELYKESKUS WEEGEE Museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus. Erikoisuutena Futuro-talo. www.weegee.fi

ESPOON KULTTUURIKESKUS

KARATALO

Kulttuurin, taiteen ja vapaa-ajan harrastus- ja tapahtumapaikka. www.karatalo.fi

KANNUSALI

Esittävän taiteen ja kulttuurielämän päänäyttämö Espoossa. www.espoonkulttuurikeskus.fi

Uudistunut Kannusali avautuu syksyllä 2020. Musiikkia, teatteria, elokuvaa, klubeja jakoko perheen tapahtumia. www.kannusali.fi, www.kannukino.fi

SELLOSALI

KAUPUNKITAPAHTUMAT ESPOO

LASTEN KULTTUURIKESKUS AURORA

Tapahtumatarjonnasta vastaa Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

Korketasoisia klassisen ja kevyen musiikin konsertteja, pienoisoopperaa, tanssiesityksiä, teatteria sekä lastenkulttuuria. www.sellosali.fi

Iloisten kohtaamisten paikka lapsille ja aikuisille tunnelmallisessa pihapiirissä. www.lastenkulttuurikeskusaurora.fi

Kiinnostavaa kaupunkikulttuuria ja tapahtumia eri puolilla kaupunkia. www.kaupunkitapahtumatespoo.fi


VISIT ESPOO – KULTTUURI JA TAPAHTUMAT

8

URHEILUELÄMYKSIÄ JA FESTIVAALITUNNELMAA Elämä lapselle -konsertti ʊ ʊkummit.fi

16.9.2020 ESPOO METRO AREENA

E

spoo Metro Areena on nykyisin Susijengin kotiluola ja vuosi 2020 tuo areenalle myös itsensä Bryan Adamsin. Muodostelmaluistelijat kisaavat suomenmestaruuksista talvella ja syksyllä Finlandia Trophy tuo jäälle Euroopan ja maailman parhaat taitoluistelijat. Yleisurheilutähdet puolestaan kokoontuvat kesäkuussa Leppävaaraan Motonet GP:ssä ja maratoonarit valtaavat Espoon rannat syyskuussa Rantamaratonilla.

ʊ ʊespoocine.fi

Festarivuoden avaa huhtikuussa svengaava April Jazz Festival ja sitä seuraa toukokuussa elokuvan ystävien Espoo Ciné International Film Festival. Kesäiltojen tunnelmasta voi nauttia Urkuyö & Aaria -festivaalilla historiallisessa Espoon tuomiokirkossa läpi kesän. Yhä useampi tapahtuma kunnioittaa nykyisin vastuullisesti myös vihreitä arvoja.

4.-10.5.2020 Espoo Ciné International Film Festival valloittaa Espoon valkokankaat toukokuussa.

Lähde kivalle päiväretkelle museoon tai matsiin, keikalle tai teatteriin! Hyppää metroon ja jatka kesällä saaristoveneellä merelle asti.

Espoo Ciné

Viihdy vastuullisesti tapahtumissa Lue lisää vastuullisuudesta tapahtumien ja toimijoiden omilta sivuilta.

April Jazz 22.-26.4.2020 ʊ ʊapriljazz.fi

Bodom Trail 8.-9.5.2020 ʊ ʊbodomtrail.com

Urkuyö & Aaria 4.6.-31.8.2020 ʊ ʊurkuyofestival.fi

Nuuksio Classic Trail Marathon 5.9.2020 ʊ ʊnuuksioclassic.com

Finlandia Trophy Espoo 9.-11.10.2020 ʊ ʊfinlandiatrophy.com

Suomen luontokeskus Haltia ja Haltian näyttelyt ʊ ʊhaltia.com

Espoon tuomiokirkko KIRKKOPUISTO 5

Espoon vanhin säilynyt rakennus, jonka vanhimmat osat ovat 1480-luvulta.

Kirkkoja Otaniemen kappeli JÄMERÄNTAIVAL 8

Heikki ja Kaija Sirenin arkkitehtuuria keskellä Alvar Aallon suunnittelemaa teekkarikylää.

Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko KAUPINKALLIONTIE 2

Ortodoksikirkko.

Tapiolan kirkko KIRKKOPOLKU 6

Aarno Ruusuvuoren arkkitehtuuria.

Tiesitkö, että Espoo on monipuolinen golfkaupunki, josta löytyy golfkenttiä niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin pelaajalle? Espoo Ringside Golf, Espoon Golfseura, Gumböle Golf, Löfkulla Golf, Master Golf Club, Suur-Helsingin Golf ja Tapiola Golf TAGi kutsuvat viheriöille. ʊ ʊgolf.fi


Urkuyö &Aaria festivaali 4.6. – 31.8.2020

KL A SSISTA

LUMOA

Musiikin ja kesäyön taikaa Tunnelmalliset konsertit koko kesän 4.6.–20.8. torstaisin klo 21 (4.6. klo 19) Espoon tuomiokirkossa Beethovenin ooppera Fidelio Espoon kulttuurikeskuksessa elokuussa 2020 urkuyofestival.fi

ESPOON KULTTUURIKESKUS

TAPIOLASINFONIETTA.FI

EMMA – Espoo Museum of Modern Art Ahertajantie 5, Espoo / Metro: Tapiola WWW.EMMAMUSEUM.FI


Tiesitkö, että Espoossa on historiaa!


11 VISIT ESPOO – OSTOKSET

Shoppaile kauppakeskuksissa ja tee löytöjä tehtaanmyymälöissä. Levähdä ja herkuttele kahviloissa ja ravintoloissa ostosten lomassa.

Tee löytöjä

KAUPPAKESKUKSISSA JA TEHTAANMYYMÄLÖISSÄ Kauppakeskus AINOA TAPIOLA PARK – ETELÄTUULENTIE 1 / LÄNSITUULENKUJA ʊ ʊainoatapiola.fi

Laajentunut Tapiolan liikekeskuksen sydän ja herkuttelijan ravintolamaailma.

Kauppakeskus Iso Omena PIISPANSILTA 11 ʊ ʊisoomena.fi

Kuin pieni kaupunki Matinkylässä. M.E.E.T ravintolamaailma.

Ikea ESPOONTIE 21 ʊ ʊikea.fi

Kodinsisustajan ykköskohde.

E

spoossa on useita kauppakeskuksia, joista jokainen löytää suosikkinsa. Täyteen loistoonsa laajentunut Kauppakeskus AINOA ja Stockmannin tavaratalo ovat Tapiolan liikekeskuksen sydän. Leppävaarassa Suomen parhaaksi kauppakeskukseksi valittu Kauppakeskus Sello on yksi Pohjoismaiden suurimmista ja monipuolisimmista kauppakeskuksista ja vastuullisen toiminnan edelläkävijä alallaan. Länsimetro vie shoppailijan Matinkylään ja Kauppakeskus Isoon Omenaan, joka on kuin pieni kaupunki liikkeineen ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksineen. Ison Omenan M.E.E.T ravintolamaailmassa voit valita lukuisista kahviloista ja ravintoloista mieleisesi. Kauppakeskus Entressessä, Espoon keskuksessa, voit yhdistää shoppailun ja kulttuurin urbaanin kaupunkikeskuksen ytimessä, ja siitä kivenheiton päässä pääset sisustamaan kotia Suomen ensimmäisessä IKEAssa Espoon Lommilassa. Iittalan Outlet -myymälässä täydennät kodin astiavarastoja niin klassikoilla kuin uutuuksilla, kun taas Lumenen tehtaanmyymälä avaa ovet kauneuden ja hyvinvoinnin maailmaan.

Iittala Outlet

Lumene Oy

ESPOONTIE 25

LASIKUJA 2

ʊ ʊiittala.com/outlet

ʊ ʊlumene.com

Iittalan, Arabian ja Hackmanin tuotteita.

Suomalaista kosmetiikkaa pohjoisen luonnosta.

Stockmann Tapiola TAPIOLA PARK – ETELÄTUULENTIE 1 / LÄNSITUULENKUJA ʊ ʊstockmann.fi

Uuden sukupolven tavaratalo.

Kauppakeskus Sello LEPPÄVAARANKATU 3–9 ʊ ʊsello.fi

Yksi Pohjoismaiden suurimmista ja monipuolisimmista kauppa­ keskuksista. Sellossa voit olla enemmän kuin ostoksilla.

Kauppakeskus Entresse SILTAKATU 11 ʊ ʊentresse.fi

Shoppailua ja kulttuuria urbaanin kaupunki­keskuksen ytimessä.


Duudsonit Activity Park

VISIT ESPOO – LAPSIPERHEET

12

ISO OMENA, PIISPANSILTA 11 ʊ ʊdap.fi

Trampoliinialue, Ninjaseikkailurata, puumaja ja paljon muuta seikkailua kaikenikäisille.

Extreme Esport TAPIOLAN URHEILUPUISTO, KOIVU-MANKKAAN TIE 3 ʊ ʊesportextreme.fi

Aktiviteettiareena varustettuna lukuisilla trampoliineilla, peleillä ja radoilla.

HopLop Espoo FINNOONLAAKSONTIE 9 ʊ ʊhoplop.fi

Koko perheen liikuntaseikkailupaikka.

Lasten kulttuurikeskus Aurora JÄRVENPERÄNTIE 1-3 ʊ ʊkulttuuriespoo.fi

Iloisten kulttuurikohtaamisten paikka lapsille ja aikuisille.

Leppävaaran skeittipuisto VERÄJÄPELLONKATU 16

Suuri valaistu skeittipuisto.

Leppävaaran maauimala ja uimahalli VERÄJÄPELLONKATU 15 ʊ ʊespoo.fi

Uimarannat ja -hallit ʊ ʊespoo.fi/liikunta

Espoossa viihtyy koko perhe. Täällä voit seikkailla yläilmoissa ja maan tasolla, skeitata, uida, leikkiä Angry Birds -puistoissa, kiivetä Duudsonien puumajaan tai syöttää poroja. Onni on reipas aktiiviloma. Seikkaile korkeuksissa, hiihdä, luistele, laskettele tai pyöräile. Valitse suosikkikohteesi!

Perheen kanssa

ESPOOSEEN VIIHTYMÄÄN

Nuuksion poropuisto NUUKSIONTIE 83 ʊ ʊnuuksioreindeerpark.fi

Ripaus Lapin eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa.

Oittaan ulkoilukeskus KUNNARLANTIE 33-39 ʊ ʊvisitespoo.fi

Kahvila, saunoja, hiekkaranta, esteetön uimalaituri, luontopolku, frisbeegolfrata, kuntoratoja, latuja, välinevuokraamo ja suksihuolto sekä Angry Birds -leikkipuisto Bodominjärven rannalla.

Pikseli Arcade ISO OMENA, PIISPANSILTA 11 ʊ ʊpikseli.fi

Pelejä, elokuvia ja elämyksiä virtuaalitodellisuudessa.

Seikkailupuisto Huippu VERÄJÄPELLONKATU 15 ʊ ʊseikkailupuistohuippu.fi

Koko perheen seikkailupuisto aurinkoisessa mäntymetsässä Leppävaaran urheilupuistossa.

Serena Ski TORNIMÄENTIE 10 ʊ ʊserena.fi

Laskettelua, lumilautailua, telemarkia ja maastohiihtoa.


Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä AHERTAJANTIE 5 ʊ ʊlelumuseohevosenkenka.fi

Näyttelyitä, opastuksia ja tapahtumia.

Suomen luontokeskus Haltia Ks. s. 20.

Talomuseo Glims Ks. s. 5.

Tapiolan Jääpuutarha TAPIONAUKIO 3 ʊ ʊvisitespoo.fi

Suosittu tekojäärata. Kahvila Hile ja luistinvuokrausta.

Teatteri Hevosenkenkä Ks. s. 6.

Vesipuisto Serena TORNIMÄENTIE 10 ʊ ʊserena.fi

Pohjoismaiden suurin vesipuisto.

Villa Elfvikin luontotalo ELFVIKINTIE 4 ʊ ʊespoo.fi/villaelfvik

Ohjelmaa lapsiperheille. Luontopolkuja ja esteetön lintutorni. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä.

POHJOISMAIDEN SUURIN VESIPUISTO ETELÄN SIISTEIN HIIHTOKESKUS OSTA LIPUT NETISTÄ: SERENA.FI

Tornimäentie 10, Espoo | 020 5010 300


VISIT ESPOO – RANTARAITTI JA SAARISTO

14

Onni on hetki meren äärellä ja Espoossa pääset merelle helposti. Espoon 165 saarta ovat kuin mosaiikki ja 40 kilometriä pitkä Espoon Rantaraitti kiemurtelee meren äärellä Laajalahdesta Kivenlahteen.

IHASTU ESPOOLAISEEN

Rantaraittiin JA SAARISTOON

K

esäisin saaristovene kuljettaa sinut viehättäviin ulkoilusaariin – tai voit rentoutua viehättävällä lounasristeilyllä saaristossa vailla huolia. Piipahda lähisaarilla tai karujen kallioiden ulkosaaristossa. Kävele, pyöräile tai lenkkeile ja viihdy uimaran-

Saaristovene ja ulkoilusaaret Kesäisin pääset ulkoilusaariin kätevästi saaristoveneellä. Saarissa on laiturit tai kiinnityslenkkejä, keittokatokset, käymälät ja tulentekopaikat polttopuineen. Juomavesi kannattaa varata mukaan. Saaristoveneliikenteen aikataulut löytyvät nyt myös HSL:n Reittiopaasta! Reitti, aikataulut ja tietoa saarista: ʊ ʊvisitespoo.fi

noilla, venesatamissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Lähde kalaan, melomaan tai hyppää SUP-laudan päälle. Rohkeimmat haastavat itsensä wakeboarding -radalla ja tyrskyveneen kyydissä.

Rantaraitti nuku talvellakaan, vaan kutsuu liikkumaan, kokemaan ja nauttimaan. Pakkastalvina voit hiihtää, lumikenkäillä tai pilkkiä meren jäällä ja tunnelmoida useissa merenrantakahviloissa- ja ravintoloissa.

Metrokin vie merelle: merenranta on parhaimmillaan alle kilometrin päässä metroasemasta. Eikä

Espoon Rantaraitti

Omalla veneellä

Noin 40 kilometriä pitkä kevyen liikenteen väylä Espoon Rantaraitti kulkee meren äärellä Laajalahdesta Kivenlahteen tarjoten maisemien kirjon luonnonsuojelualueelta urbaanin Keilaniemen kautta viehättäville uimarannoille. Nappaa alle kaupunkipyörä, kävele hiekkarannalta toiselle tai vuokraa kaupunkisoutuvene. Fiilistele terasseilla ja hengitä raikasta meri-ilmaa. Rantaraitti mobiilisti: ʊ ʊm.citynomadi.com

Nauti saaristosta omalla veneellä! Ulkoilusaarissa on vierasvenepaikkoja. Pääset herkuttelemaan saaristoravintoloihin, kuten Haukilahden Paviljonkiin, Gula Villaniin ja Paveniin, myös omalla veneellä.


VIIHTYISÄ MERENRANTAKAHVILA ESPOON HAUKILAHDESSA PALVELEMME YMPÄRI VUODEN. TERVETULOA! WWW.CAFEMELLSTEN.COM MELLSTENINTIE 6, 02170 ESPOO (099 452 2995 @CAFEMELLSTEN

TAPIOLAN OMA MERENRAVNTAKAHVILA ESPOON RANTARAITIN VARRELLA T E R V E T U LO A V I I H T YM Ä Ä N ! WWW.CAFEOTSOLAHTI.COM SATEENKAARI 9, 02100 ESPOO (+3588 50 4420341 @CAFEOTSOLAHTI

Kalastaminen Voit kalastaa vapaasti mato-ongella ja pilkillä. Rantakalaan merenrantaan pääset vaikka metrolla ja kaupunkifillarilla! Osta uistelulupa Espoon asiointipisteistä tai verkosta: ʊ ʊeraluvat.fi

Uimarannat Nauti merellisestä Espoosta uiden! Valvottuja uimarantoja on Hanikassa (Suinonsalmi), Haukilahdessa (Mellsten), Kivenlahdessa, Matinkylässä, Soukassa (Klobben) ja Westendissä sekä Laaksolahden ja Oittaan järviuimarannoilla. Uimarantojen veden lämpötila, levätilanne, kahvilat ja pukukopit: ʊ ʊulkoliikunta.fi

Villa Elfvikin luontotalo The Nature House Villa Elfvik Elfvikintie 4, Laajalahti, Espoo +358 9 8165 4400 www.espoo.fi/villaelfvik


Kaupunkipyörät

VISIT ESPOO – RANTARAITTI JA SAARISTO

16

Kaupunkifillarit löytyvät kesäkaudella Espoon katukuvasta, mm. metroasemien läheisyydestä. Hyppää fillarin selkään metroasemalla ja pyöräile rannalle!

Kaupunkiveneet

Metro Metrolla merelle! Metroasemia Espoossa ovat Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Metron aikataulut: ʊ ʊreittiopas.fi

Vuokraa kaupunkisoutuvene ja souda retkelle lähisaareen tai vuokraa kaupunkimoottorivene ja lähde kalaan. Rekisteröidy käyttäjäksi skipperi. fi -palvelussa ja veneile kätevästi kuukausi- tai kausimaksulla pitkin kesää. ʊ ʊskipperi.fi

M LIIKU Saaristoliikenne Hyppää saaristoveneen kyytiin ja tutustu Espoon saariston helmiin omatoimisesti. Jo yhden päivän aikana ehdit käydä useammassa ulkoilusaaressa. Tai ota teltta mukaan ja jää yöksi.

ESPOON SAARISTO JA

Rantaraitti 3 1

Pentalan saaristomuseo

2

Ravintola Paven

Saariston elämästä ja historiasta kertova museo Espoon uniikissa saaristossa Pentalan saaressa. ʊ ʊkulttuuriespoo.fi ʊ ʊespoonkaupunginmuseo.fi

Villa Rulludd Huvilakahvila sekä kokous- ja juhlatila ihastuttaa kävijöitä Espoon Hyljelahdessa kauniilla Rullaniemellä. ʊ ʊespoonkaupunginmuseo.fi

Merellinen kesä- ja tilausravintola sijaitsee aivan veden äärellä luonnonkauniissa Suvisaaristossa Pentalan saarella. ʊ ʊpaven.fi

1

2


14 8 9

Ravintola Haikaranpesä

13

Maisemia ja makuelämyksiä lounas- ja tilausravintolassa Haukilahden vesitornin huipulla. ʊ ʊravintolahaikaranpesa.fi

15

Gallen-Kallelan Museo Kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna ja taidemuseo. Näyttelyitä ja tapahtumia, Tarvaspää Cafe Zoceria. ʊ ʊgallen-kallela.fi

Villa Elfvikin luontotalo Historiallinen Jugend-huvila, joka toimii luontotalona, merenrannan tuntumassa Laajalahden luonnonsuojelualueen kainalossa. ʊ ʊespoo.fi/villaelfvik

Näyttelykeskus WeeGee

AALTOYLIOPISTO

13

Museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus Tapiolassa. ʊ ʊweegee.fi

Haukilahden Paviljonki

URHEILUPUISTO

Upealla paikalla Haukilahden venesatamassa sijaitseva kahvila-ravintola ja terassi. ʊ ʊhaukilahdenpaviljonki.fi

17

14

KEILANIEMI

TAPIOLA

10

11 12

NIITTYKUMPU

13

MATINKYLÄ

4

Kaunis ja viihtyisä lounas- ja tilausravintola vehreässä kartanomiljöössä Espoon Nuottaniemessä meren läheisyydessä. ʊ ʊvillapentry.fi

4

3

KOIVUSAARI

8

Villa Pentry

9

5

5

10

Otsolahden melontakeskus

11

Lucy in the Sky

12

Vesiurheilukeskus Laguuni

13

Hanasaari - Hanaholmen

Nokkalan Majakka Meren äärellä sijaitseva kahvilaravintola Nokkalan venesatamassa. ʊ ʊnokkalanmajakka.fi

6

6

Saaristolaisravintola Gula Villan Isossa Vasikkasaaressa sijaitseva idyllinen kesä- ja tilausravintola. Merellisissä puitteissa onnistuvat mieleenpainuvat perhejuhlat ja yritystilaisuudet. ʊ ʊgulavillan.fi

7

7

VISIT ESPOO – RANTARAITTI JA SAARISTO

15

Iso Vasikkasaari Monipuolinen ulkoilualue, josta löytyy mm. kesäravintola, keittokatoksia, uimaranta ja näköalatorni. Pääsy kesäisin reittiveneellä. ʊ ʊespoo.fi

Espoo Linen saaristoristeilyt Nauti jännittävistä saaristolaistarinoista ja laivan oman keittiön valmistamista saariston herkuista. ʊ ʊespooline.fi

Sea Adventures Laadukkaita elämysretkiä RIB-veneellä upeissa merimaisemissa. ʊ ʊseaadventures.fi

Melontavälineistön vuokrausta Otsolahden rannassa. ʊ ʊvisitespoo.fi

Laadukkaita ja rentoja ruokaelämyksiä Accountor Towerin huipulla Keilaniemessä. ʊ ʊlucyinthesky.fi

Suomen suurin vesiurheilu- ja ravintolalaituri Keilaniemen urbaaneissa maisemissa. ʊ ʊlaguuniin.fi Hanasaari on ainutlaatuinen yhdistelmä kongressihotellin monipuolisia palveluita, hyvää ruokaa, designia, taidetta ja tapahtumia upeissa saaristomerellisissä puitteissa. Pyöriä lainattavissa hotelliasukkaille. ʊ ʊhanaholmen.fi


VISIT ESPOO – NUUKSIO

18

Rauhaa ja hiljaisuutta erämaassa aivan kaupungin sykkeen tuntumassa? Kyllä, Nuuksion kansallispuistossa se onnistuu!

NUUKSION KANSALLISPUISTO

–elämyksiä erämaassa

O

nni on raikas ilma, luonto ja hiljaisuus. Kun haluat irti kaupungin hälinästä ja sykkeestä ja antaa tilaa ajatuksille, kannattaa suunnata Nuuksion kansallispuiston erämaahan samoilemaan ja nauttimaan hiljaisuudesta.

Luontoon samoilemaan Pakkaa reppuun eväät ja retkeilymieli ja suuntaa merkityille reiteille, joiden varsilta löytyvät mm. keittokatokset ja käymälät. Hyvin merkittyä reittiä on helppo seurata ja jokainen voi valita juuri itselleen sopivan reitin. Nuuksion kansallispuistossa liikut monipuolisesti: lähde samoilemaan ja hiljenny hetkeksi kaupunkilomalla, kurvaa metsään virkistymään työpäivän jälkeen tai pakkaa reppu reippaalle viikonloppuretkelle.

Järvet, metsät, laaksot, suot ja kalliot tarjoavat täydellisen retkiympäristön metropolin kansallisaarteessa. Samalla kannattaa vierailla koko Suomen luontoa esittelevässä Suomen luontokeskus Haltiassa, jossa voit rakastua Suomen luonnon helmiin etelästä pohjoiseen.

Kaupunkiluonto on aina lähellä Luontoaarteita löytyy ympäri Espoota – nauti lähi- ja kaupunkiluonnosta tai sukella metsään toinen toistaan upeammille, omaleimaisille luontopoluille. Vietä lounastauko ulkona meren rannassa, pyrähdä töiden jälkeen metrolla metsään tai lähde marjastamaan ja sienestämään. Suunnittele kiva viikonloppuretki koko perheelle paikassa, jossa ette vielä ole ehtineet käydä, mutta josta voi tulla uusi salainen suosikkipaikkanne.


Helsingin seutu on maailman luontopääkaupunki. Seudulla sijaitsee muun muassa kaksi kansallispuistoa (Nuuksio ja Sipoonkorpi), upea Espoon Rantaraitti, Espoon ja Helsingin keskuspuistot, kymmeniä puistoja, lukuisia ulkoilu- ja virkistysalueita sekä Itämeri upeine saarineen ja rantakohteineen.

Reitit Merkittyjä reittejä ja luontopolkuja helppokulkuisista vaativiin (1,5-17km), 30 km pyöräilyreittejä, 22 km ratsastusreittejä. Haltian vierestä lähtee kaksi lähiluontopolkua, joista toinen on esteetön. Lue lisää: luontoon.fi/nuuksio/reitit

Nuuksioresort Lisää tietoa Nuuksion matkailuyritysten palveluista: ʊ ʊnuuksioresort.fi

Kulkuyhteydet Bussilla erämaahan? Onnistuu! Bussi 245 lähtee Espoon keskuksesta, jonne pääset junalla. Aikataulut: reittiopas.fi. Auton voit pysäköidä Haltian tai Hotelli Nuuksion luona, Haukkalammella, Högbackassa, Kattilassa, Siikaniemessä, Veikkolassa tai Kurjolammella.

Soveltuvuus Koko perheen kohde. Haukkalammen, Kattilan ja Haltian alueella voi liikkua pyörätuolilla.

Retkeilyneuvontaa Katso luontoon.fi/nuuksio ja haltia.com tai soita Haltian asiakaspalveluun, puh. 040 163 6200. Paikan päällä saat retkivinkkejä Haltiasta sekä kesäisin myös Haukkalammelta.

Palvelut Suomen luontokeskus Haltia, Ravintola Haltia ja seikkailuyrittäjät palvelevat sinua. Nuuksiossa on tulentekopaikkoja, keittokatoksia, kuivakäymälöitä, vuokratupia, kokous- ja saunatiloja, välinevuokrausta, laavuja ja telttailualueita. Voit yöpyä myös vuokramökissä tai hotellissa.

Jokamiehenoikeudet Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen oikeutta käyttää luontoa – kuitenkin luontoa kunnioittavalla tavalla. Lue lisää: luontoon.fi/ jokamiehenoikeudet

19 VISIT ESPOO – NUUKSIO

Maailman luontopääkaupunki


6

VISIT ESPOO – NUUKSIO

20 3

2 9 7 5

1 8

4

NUUKSION

1

Suomen luontokeskus Haltia NUUKSIONTIE 84 ʊ ʊhaltia.com

Koko Suomen luontoa esittelevä luonto- ja tapahtumakeskus. Näyttelyitä, ravintola ja tapahtumia.

2

kansallis- 5 puisto 6 ʊ ʊhonkalintu.fi

Majoitusta tentsilepuuteltoissa, toimintaa luonnossa ja perhokalastusta.

NUUKSION HAUKANPESÄ, HAUKKALAMMENTIE 32 ʊ ʊnaturaviva.fi

Välinevuokrausta, opastusta ja takuulähtöjä retkille Nuuksion kansallispuistossa. Café Silva.

FoRestful ʊ ʊforestful.fi

4

Hotelli Nuuksio

ʊ ʊhawkhill.fi

Korkealuokkaista mökkimajoitusta, kokous- ja juhlapalveluja, ohjelmaa luonnossa sekä pitopalvelu.

Hostel- ja telttamajoitusta.

Nuuksion Taika PARATIISINTIE 115 ʊ ʊnuuksiontaika.fi

Sea & Mountain Adventures NUUKSIONTIE 83/77

Nuuksion poropuisto sekä kokous-, seikkailu- ja ohjelma­ palveluja. Kotakylpylä ja -ravintola sekä hirsihuvilat.

8

Solvallan urheiluopisto NUUKSIONTIE 82 ʊ ʊfolkhalsan.fi/solvalla

Ravintola-, sauna- ja majoitus­ palveluja, liikuntaa, väline­ vuokrausta ja grillikatos.

Hawkhill HAUKKAMÄENTIE 100

ʊ ʊkaikuva.fi

ʊ ʊsma.fi

ʊ ʊhotellinuuksio.fi

Erä- ja luontohenkisiä ohjelma- ja matkailupalveluita.

3

7

NARUPORTINTIE 68

Luonnonläheinen hotelli Siikajärven rannalla. Saunoja, allasosasto, tapahtumia ja ravintola.

KAISLAMMENTIE 65

Metsäretkiä, melontaa, majoitusta ja rantasauna sekä tapahtumakeskus Wäinölä.

Honkalintu

Natura Viva

Nuuksio Hostel & Camping

Tiesitkö, että kaikki Metsähallituksen kanssa yhteistyössä toimivat ohjelmapalveluyritykset toteuttavat kestävän luontomatkailun periaatteita toimiessaan kansallispuistossa. ʊ ʊwww.metsa.fi

9

Solvalla-Swinghill NUUKSIONTIE 71 ʊ ʊswinghill.fi

Laskettelurinteitä, hiihtokoulu, freestyle-klinikka ja SnowCamp.


Luontoon voi tutustua myös pyörän satulasta käsin! Espoon Rantaraitti ʊ ʊm.citynomadi.com

40 km pitkä merenrantareitti.

Nuuksion kansallispuisto ʊ ʊluontoon.fi/nuuksio Hyviä maastopyöräilyreittejä kokeneillekin pyöräilijöille.

Pirttimäen ulkoilualue KUNNARLANTIE 110

Erinomaisia polkuja vaativaan menoon.

Matinkylän BMX -rata MATINKARTANONTIE 11 ʊ ʊbmxracing.fi/radat/espoo

&

Espoonlahden Pumptrack ESPOONLAHDENTIE 2–4 ʊ ʊespoo.fi Testaa taitosi BMX-fillarilla tai perinteisemmällä menopelillä.

Reitti 2000 Neljän kunnan alueella kulkeva 110 km pitkä ulkoilureitti.

Vastuullisuus on tärkeää espoolaisille matkailualan toimijoille ja koko kaupungille. Espoo on innovatiivinen kestävän kehityksen toimija. Espoolaiset matkailualan yritykset ovat olleet ympäristöystävällisen matkailun edelläkävijöitä jo pitkään. Myös vierailijana voit toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti.

Vastuullista matkailua Espoossa

E

spoo on yksi Euroopan kestävimmistä kaupungeista. Tätä täydentää Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelma alueen matkailuyrityksille. Syö ja juo Reilun kaupan antimia ja lähellä tuotettua ruokaa espoolaisissa Reilun kaupan kahviloissa ja ravintoloissa. Pyöräile - lainaa polkupyörä hotellista tai nappaa kesäkaudella käyttöösi kaupunkipyörä. Tutustu vastuullisiin matkailutoimijoihin ja -kohteisiin ja valitse vihreä tapahtuma tai kokouspaikka. Tunnistat vastuullisen vaihtoehdon lehti-symbolista.

Valitse vastuullisesti

Majoitus

s. 26

Ravintolat

s. 24

Tapahtumat

s. 8

Aktiviteetit

s. 12

Katso vinkit vastuulliseen matkailuun ja vihreämpiin kokouksiin Espoossa: visitespoo.fi


VISIT ESPOO – NUUKSIO

22

KESTÄVÄÄ MATKAILUA SUOMEN LUONTOKESKUS HALTIASSA

G S

uomen luontokeskus Haltia on puurakenteinen näyttely- ja tapahtumakeskus Nuuksion kansallispuiston kupeessa, vain 40 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Puurakenteinen, ympäristöystävällinen luontokeskus esittelee näyttelyissään kaikki Suomen kansallispuistot ja retkeilykohteet.

Luontokeskus esittelee näyttelyissään kaikki Suomen kansallispuistot ja retkeilykohteet.

Haltian rakennus ja arkkitehtuuri ovat saaneet innoituksen Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, maailman synnystä kertovasta runosta. Kestävästi toimivan luontokeskuksen taustalla on huolellinen suunnittelu sekä huippumodernit ekologiset ratkaisut. Tavoitteena on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Ympäristö otetaan huomioon kaikessa toiminnassa. Professori Rainer Mahlamäen suunnittelema luontokeskus on ensimmäinen julkinen rakennus, joka on kokonaan puuta kellarikerrosta lukuun ottamatta. Katolla komeilevat aurinkopaneelit, joilla on merkittävä osuus rakennuksen energiansäästössä. Haltia on suunniteltu siten, että lämmitykseen, jäähdytykseen ja valaistukseen tarvitaan mahdollisimman vähän energiaa. Ympäristöystävällisesti suunniteltaessa ja rakennettaessa on otettu huomioon muun muassa rakennuksen muoto, elementtien sijoittelu, ikkunoiden määrä, ilmansuunnat ja vuorokauden vaihtelu.

Haltian rakennus ja arkkitehtuuri ovat saaneet innoituksen Kalevalan, maailman synnystä kertovasta runosta.

Aidoin luonto on kuitenkin ulkona ja luontokeskuksesta on helppo lähteä retkelle lähiluontoon tai Nuuksion kansallispuistoon. Etukäteisvarauksella on mahdollista varata ammattitaitoisen eräoppaan opastus näyttelyn lisäksi Haltian arkkitehtuurista ja ekoteknologiasta tai vaikkapa retkelle luontoon. ʊ ʊhaltia.com


VISIT ESPOO – RAVINTOLAT

24

Tunnelmallisia kahviloita

Meren rannalla

Bembölen kahvitupa

Haukilahden Paviljonki

BELLINMÄKI 1

MELLSTENINTIE 12

Café Mellsten

Nokkalan Majakka

MELLSTENINTIE 6

NOKKALANNIEMI 2

Café Otsolahti

Ravintola Blägä

SATEENKAARI 9

LAGUUNI, KEILALAHDENTIE 8 (AVOINNA KESÄKAUDELLA)

Robellas Cafe

Syö hyvin!

LATURINKUJA 10

Tarvaspää Cafe Zoceria GALLEN-KALLELAN TIE 27

Kartanohenkeä ja näköaloja Bodomin kartano BODOMINKUJA

Backbyn Kartano BODOMINTIE 37

Ravintola Haikaranpesä HAUENKALLIO 3

Lähiruokaa Ravintola Haltia NUUKSIONTIE 84

Ravintola Kylä

Nauti herkullisista suomalaisista mauista ja lähiruoasta tai kokeile jotain uutta mieleenpainuvissa miljöissä kesällä saaristomaisemissa, talvella kynttilänvalossa. Piipahda syömään Espoon paras burgeri, risteile saaristoon lounaalle, nautiskele tornin huipulla tai illallista fiinisti.

TAPIONTORI 3

Uusia makuelämyksiä Bistro O Mat Tapiola LÄNSITUULI 5

3 hyvää lounaspaikkaa

Lucy in the Sky ACCOUNTOR TOWER, KEILANIEMENTIE 1

Ravintola Johannes HANASAARENRANTA 5

Etnistä Sandro Tapiola KAUPPAKESKUS AINOA, TUULIKINSILTA 5

Saaristotunnelmaa Gula Villan ISO VASIKKASAARI

Ravintola Paven PENTALAN SAARI

Sporttitunnelmaa O’Learys SELLO, LEPPÄVAARANKATU 3-9 JA ISO OMENA, PIISPANSILTA 11

Ravintola KG SCANDIC ESPOO, NIHTISILLANTIE 1

Ravintola Vista TURVERADANTIE 17

TAGin ravintola sekä yksityistilaisuudet

Löytyykö joukosta uusi suosikkisi? • Panimoravintola Fat Lizard

sijaitsee Otaniemen ytimessä ja tarjoilee suosittujen espoolaisten oluiden lisäksi maistuvaa ruokaa rennolla otteella.

Espoon Rantaraitilla Matinkylässä sijaitseva Nokkalan Majakka on viehättävä ja rento kohtaamispaikka aivan meren äärellä.

Bistro O Mat on laajentanut Kirkkonummelta myös Espoon Tapiolaan. Nauti huolellisesti valmistetusta nykyaikaisesta ruuasta, jonka valmistuksessa on kunnioitettu pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja.

Bongaa Espoon parhaat vege-ravintolat Day Tripster App Espoo -vierailusovelluksella, jonka pääset lataamaan maksutta Applen App Store ja Google Play sovelluskaupoista.

Katso tiedot Espoon kahviloista ja ravintoloista: visitespoo.fi


Get ready to

loosen your belt

ravintolafatlizard.fi p. 020 127 7710 / Tietotie 1, 02150 Espoo Avoinna Su-To 10:30 - 24:00 Pe-La 10:30 - 02:00 otaniemi@ravintolafatlizard.fi


VISIT ESPOO – MAJOITUS

26

Nuku

MAKEASTI! Onni on hyvä uni. Espoossa ja lähialueilla voit nukkua merenrantahotellissa tai huvilassa järven rannalla. Tutustu majoitustarjontaan ja löydä yösija: visitespoo.fi Hotellit

Mökit

Forenom Espoo Aparthotel Leppävaara

Hotelli Nuuksio

Aurinkohuvilat

NARUPORTINTIE 68

LOMATIE 4, LAHNUS

PORARINKATU 1

ʊ ʊhotellinuuksio.fi

ʊ ʊaurinkohuvilat.fi

Backbyn Kartano

Hawkhill

BODOMINTIE 37

NUUKSIO, TERVALAMPI

ʊ ʊbackby.fi

ʊ ʊhawkhill.fi

Original Sokos Hotel Tapiola Garden

Sea & Mountain Adventures

TAPIONAUKIO 3

Majoitusta mökissä ja päremajoissa.

ʊ ʊforenom.fi

GLO Hotel Sello LEPPÄVAARANKATU 1 ʊ ʊglohotels.fi

Hanasaari HANASAARENRANTA 5 ʊ ʊhanaholmen.fi

Hellsten Espoo PORARINKATU 3 ʊ ʊhellstenhotels.fi

Hotelli Korpilampi KORPILAMMENTIE 5

ʊ ʊsokoshotels.fi

Radisson Blu Hotel Espoo OTARANTA 2 ʊ ʊradissonblu.fi

Scandic Espoo

NUUKSIONTIE 77 JA 83 (ESPOO); TORSNÄSINTIE 82 (KIRKKONUMMI) ʊ ʊsma.fi

NIHTISILLANTIE 1

Serena Huvilat

ʊ ʊscandichotels.fi

TORNIMÄENTIE 10

ʊ ʊkorpilampi.fi

ʊ ʊserena.fi

Hotelli Lepolampi

Villa Paratiisi

KIVILAMMENTIE 1

PARATIISINTIE 115

ʊ ʊlepolampi.fi

ʊ ʊnuuksiontaika.fi


Muut yöpymispaikat KATTILANTIE 426

Forenom Hostel Espoo Kivenlahti

ʊ ʊauroranuuksio.fi

AALLONHUIPPU 4

Aurora Nuuksio

Espoo Camping Oittaa KUNNARLANTIE 31 ʊ ʊsuncamping.fi

Honkalintu - Tentsile Experience Eco Camp Tentsile-puumajoite Nuuksiossa ʊ ʊhonkalintu.fi

Nuuksio Hostel & Camping

ʊ ʊforenom.fi

Forenom Hostel Espoo Otaniemi KIVIMIEHENTIE 2 ʊ ʊforenom.fi

Hiisi Homes Espoo Center ASEMAKUJA 1 ʊ ʊhiisihomes.fi

KAISLAMMENTIE 65 ʊ ʊkaikuva.fi

Solvallan urheiluopisto NUUKSIONTIE 82 ʊ ʊfolkhalsan.fi/solvalla

Hotel Matts avautuu Matinkylään loppuvuonna 2020.

Hanasaari POHJOISMAINEN HELMI

RANTARAITIN VARRELLA Upeat hotellihuoneet Tasokas ravintola Viihtyisä kahvila & viinibaari Saaristomerimiljöö Taidetta ja designia Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo +358 (0)9 435 020 | reception@hanaholmen.fi www.hanaholmen.fi

STAY FEEL LIVE BETTER Nihtisillantie 1, 02630 Espoo Tel. +358 9 43 520 espoo@scandichotels.com scandichotels.com/espoo


VISIT ESPOO – LÄHELLÄ ESPOOTA

28

Elämyksiä lähellä Espoota

Kirkkonummi HURMAA MAALLA JA MERELLÄ

K

irkkonummi on kiehtova kohde merikarhuille. Porkkalassa sisäsaariston maisemista pääsee nopeasti ulkosaaristoon, ja matkalla voi jalkautua suositulle Linlon ulkoilualueelle, johon pääsee myös kävelysiltaa maalta käsin. Porkkalan parenteesiaika on jättänyt alueelle kulttuurihistorialliset jälkensä kuten Stora Träskön linnoituksen rauniot. Kallbådanin ja Rönnskärin majakat ovat historiallisestikin merkittäviä kohteita. Ainutlaatuinen Hylkypuisto kutsuu sukelluksen harrastajat tutustumaan Porkkalanniemen edustalle uponneiden laivojen hylkyihin - niin sukeltamalla kuin digitaalisestikin.

NURMIJÄRVI

Maakrapujen paratiisi

VIHTI

ESPOO

VANTAA

HELSINKI

KIRKKONUMMI

Uniikkiin Porkkalan vuokra-ajan historiaan pääsee tutustumaan myös kuivin jaloin Kirkkonummen keskustassa sijaitsevalla Ragvaldsin museoalueella. Kulttuuria ja kauneutta etsivälle Kirkkonummelta löytyy mm. kansallisromanttisen arkkitehtuurin helmi, Hvitträskin ateljeekoti. Pokrovan luostarin ortodoksinen kirkko ja veljestö sekä häikäisevän kaunis puutarha muodostavat näkemisen arvoisen paikan, jossa valmistuvat myös herkulliset ateriat. Kirkkonummi houkuttelee ulkoilijoita. Porkkalanniemen ulkoilualueella metsä kohtaa meren - komeat kalliorannat, metsät ja merinäköalat kutsuvat retkeilemään koko perheen kera. Meikon erämaajärven luonnonsuojelualue sekä Nuuksion kansallispuisto Veikkolasta käsin tarjoavat luontoharrastajille kiehtovia retkeilyreittejä.

Tekeminen ei pääse loppumaan

Espoon naapurikunta Kirkkonummi yllättää luonnon monipuolisuudella ja kauneudella. Merellinen Porkkalan alue sekä upeat kartanoiden koristamat maalaismaisemat järviseudulla saavat kokeneenkin matkailijan henkäisemään ihastuksesta.

Alueen viisi golfkenttää, useat ratsutallit ja kiehtovat kartanokohteet takaavat, että tekeminen ei heti pääse loppumaan. Lapsiperheille mielenkiintoisia maaseutukohteita ovat mm. Kirkkonummen Maatilapuoti satupolkuineen sekä Rehndalin kotieläinpiha, jossa saa lähikosketuksen kotieläimiin. Majoituspaikaksi voi valita esim. kokous- ja kongressihotelli Majvikin tai kokous- ja kylpylähotelli Långvikin

Visit Kirkkonummi Lisää kohteita ja tekemistä Kirkkonummella: visit@kirkkonummi.fi ʊ ʊvisitkirkkonummi.fi ʊ ʊretkipaikka.fi/kirkkonummi


VISIT ESPOO – NUUKSIO

29 Käyntikohteita ja aktiviteetteja Vihdissä Globe Hope ʊ ʊglobehope.com

Hennolan kotieläinpiha ʊ ʊhennola.net

Hill Side ʊ ʊGolfhillsidegolf.fi

Home Times/Tom Tailor Home ʊ ʊShoptomtailor.com NURMIJÄRVI

Nuuksion Taika

VIHTI

ʊ ʊnuuksiontaika.fi

ESPOO

HELSINKI

PuuhaPark

KIRKKONUMMI

ʊ ʊpuuhapark.fi

Vihdin ratsutalli ʊ ʊvihdinratsutalli.fi

Vihti Golf ʊ ʊvihtigolf.fi

Vihti Ski ʊ ʊvihtiski.fi

Vihdin hotelleja ja muuta majoitusta Air Hotel ʊ ʊairhotel.fi

Hawkhill ʊ ʊhawkhill.fi

Hiisi Homes ʊ ʊhiisihomes.fi

Härkälän Monitoimikeskus ʊ ʊharkalankoulu.fi

Selli-majoitus ʊ ʊselli.fi

Ravintoloita ja kahviloita Vihdissä Kartanohuvila Joutsela ʊ ʊcasalen.fi

Kahvila Tuusan Tupa ʊ ʊTupatuusantupa.com

Kirkonkylän Rantakioski VIHDIN VENERANTA, VIHDIN KIRKONKYLÄ

VANTAA

Elämyksiä lähellä Espoota

SEIKKAILE JA SAMOILE

Vihdissä

Vihdin värikäs ja moninainen luonto sekä maalaismaisemat tarjoavat elämyksiä ja kokemuksia niin Nuuksion kansallispuistossa kuin upeissa järvimaisemissakin.

A

loita kansallispuistoretkesi vaihteeksi Nuuksion Pohjoiselta Portilta Salmen ulkoilualueelta. Lapset viihtyvät temppuilemassa PuuhaParkissa ja talvisin Vihti Ski kutsuu ulkoilemaan rinteisiin koko perheen voimin. Rapsuttele kotieläimiä Hennolan kotieläinpihalla ja ratsasta Vihdin ratsutallilla, osta ekologisesti Globe Hopen tehtaanmyymälässä ja majoitu vaikkapa Hawkhillin kelohuvilassa, Nuuksion Taian Villa Paratiisissa tai Sellissä.

Visit Vihti Lisää kohteita ja tekemistä Vihdissä visitvihti@gmail.com ʊ ʊvisitvihti.fi ʊ ʊretkipaikka.fi/vihti


VISIT ESPOO – YRITYSTAPAHTUMAT

30

Tervetuloa järjestämään yritystapahtuma Espooseen – Elämysten, innovaatioiden ja kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkiin!

KOKOUKSET JA VIRKISTYSPÄIVÄT ESPOOSSA Ideat virkistyspäiviin Tankatkaa energiaa luonnon ja meren äärellä, ulko- ja sisäaktiviteettien parissa. ʊ ʊvisitespoo.fi/virkistyspaivat

Hyödynnä Visit Espoon maksuttomia kongressipalveluita Sopivan kokouspaikan kartoitus Ideat ja ehdotukset oheisohjelmiin

Kokous- ja juhlatilat Tilat 10-1000 hengen kokoustapahtumiin ʊ ʊvisitespoo.fi/kokoustilat

Tutustumisvierailut Markkinointimateriaalit ʊ ʊvisitespoo.fi/kongressipalvelut

visit@espoo.fi • Puh. 043 824 6866 • visitespoo.fi/kokous


Valitse vastuullinen vaihtoehto Katso vinkit vastuulliseen matkailuun ja vihreämpiin kokouksiin Espoossa: ʊ ʊvisitespoo.fi/vihreampikokous

Hotelli Korpilampi tarjoaa tyylikkäät, monipuoliset ja hyvin varustetut kokoustilat Meillä järjestät vaivattomasti niin työpaikan työhyvinvointipäivän kuin monipäiväisen kokouksenkin. Ota yhteyttä niin räätälöidään teille sopiva kokonaisuus.

Tunnistat vastuullisen vaihtoehdon lehti-symbolista.

Korpilammentie 5, 02970 Espoo korpilampi.fi | myynti@korpilampi.fi | p. 09 6138 411


haltiacom

Tule nauttimaan Suomen upeasta luonnosta Suomen luontokeSkuS haltiaan, nuukSion kanSalliSpuiSton kupeeSeen

Suomen luonto -päänäyttely

Herkullinen Luonto lautaselle -lounas

heiDi muhonen

Luontopolkuja ja yhteys Nuuksion kansallispuistoon

HELPOSTI PERILLE! Junalla Espooseen ja bussilla 245 Nuuksioon!

Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiontie 84, Espoo www.haltia.com I nuuksioon.fi

Monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä

Profile for Visit Espoo

Visit Espoo 2020  

Elämysten, tapahtumien ja innovaatioiden kaupunki.

Visit Espoo 2020  

Elämysten, tapahtumien ja innovaatioiden kaupunki.

Advertisement