Page 18

Foto: Martin Litens

6

PÅ CYKELSEMESTER RUNT DALHALLA

D

et bästa sättet att komma Dalar­ nas små slingrande byar riktigt nära är på två hjul. Rulla fram i behagligt tempo och stanna till vid genuina smultronställen. Få tid till att spana in vacker arkitektur, industrihisto­

risk mark och rar natur. Runt den kända konsertarenan Dalhalla, utanför Rättvik, finns en cykelled som levererar unika möten med så väl flora som historia. Välkommen att följa med på resan runt Dalhalla.

2

3

SOLGÅRDSKRO GEN

Bykrog i Nittsjö som drivs av Jonathan och Genevieve Bjurenstedt (kock och sommelier). I en lantlig miljö tillagas maten från grunden på råvaror från skogen, det egna grönsakslandet och från lokala producenter. Säsongerna bestämmer menyn och under sommaren står den vedeldade grillen i fokus. Stor matupplevelse!

1

R ÄT T VIKS GA M M ELGÅRD

Tidstypisk rättviksgård från ca 1830, byggd i en stil med anor från medeltiden. Sommartid dagliga visningar av gården och trädgårdscaféet Nyfiket erbjuder ekologisk fika och lunch. Stoppet kräver att du avviker från leden.

18

visitdalarna.se

NIT TSJÖ KER A M IK

Krukmakeri med 100-årig tradition. Fabriken är öppen dagligen. Titta in och se hantverkarna jobba och besök butiken med 2: a sortering. I närheten håller Café Gökungen öppet sommartid.

4

A MTJÄRNSBROT TET

I det nedlagda kalkbrottet norr om Nittsjö finns möjligheten att studera de geologiska verkningarna efter meteoritnedslaget som skedde för 377 miljoner år sedan. Stövlar eller rejäla skor rekommenderas för promenaden fram till brottet. Och var försiktig, tänk på rasrisken!

Outdoor Dalarna 2018  

Inspireras inför sommarens aktiviteter. Vandring, cykling, fiske och evenemang.

Outdoor Dalarna 2018  

Inspireras inför sommarens aktiviteter. Vandring, cykling, fiske och evenemang.

Advertisement