Page 1

CYKELOPLEVELSER

VESTFYN - ferie på to hjul 2017

VISITASSENS.DK

Få inspiration til cykelture på ferien og find cykelruter i det smukke landskab langs Lillebælts kyst. Med skiltede cykelruter, flotte udsigtspunkter, gode overnatningssteder, færger og hyggelige fynboere er Assens og hele Fyn et fantastisk sted at feriere på jernhesten.


VELKOMMEN TIL VESTFYN

Vi synes, at vi har det hele på Vestfyn. Smukke børnevenlige strande, bakker, dybe skove, unikke attraktioner, hyggelige byer med stolte traditioner og masser af aktiviteter og kulturelle oplevelser. Her kan du både finde ro og tid til samvær og holde aktiv ferie til lands og til vands. Vestfyn og Assens ligger midt i Danmark. Du kan nå til det hele på et par timer, men du kan også bare blive her og nyde ferien. Vi har oplevelser for alle – og her er så smukt.

Turistkontoret i Assens

Turistkontoret i Assens er åbent hver dag i sommerperioden. Besøg os i Tobaksgaarden og lad os inspirere dig til naturoplevelser og kulturelle aktiviteter. Og få vores insider-tips til de små lokale perler, hvor vi selv lader op og nyder vores fantastiske egn. Vi glæder os til at møde dig og din familie, for vi vil så gerne dele det hele med jer.

Ferie på to hjul

Skiltede cykelruter med flotte udsigtspunkter, gode overnatningssteder og hyggelige fynboere gør Vestfyn til et fantastisk sted at feriere på jernhesten. Det er nemt at finde rundt, og langt størstedelen af ruterne er på mindre veje uden meget trafik. Hvis du har cyklen med bag på bilen eller i båden, har vi forslag til halv- eller heldagsture, som bringer jer ud i naturen til nogle af vores dejligste steder. I kan selvfølgelig også leje cykler her. Prøv en anderledes cykeloplevelse for hele familien på vores skinnecykler. Ruten går mellem Tommerup St. og Assens, og undervejs nyder I udsigten til Dreslette kirke, Helnæs Bugten og det gamle fiskeleje Thorø Huse. Skinnecyklerne har plads til tre eller fire personer og er lette at træde. Langs med banen er der rastepladser med borde og bænke

Læs mere på VisitAssens.dk, find os på Facebook og bliv inspireret på Instagram #VisitAssens.

Photos: Andreas Schnalke, Colourbox.com, Danmarks Fugle Zoo etc.


MOUNTAINBIKE OPLEVELSER

MTB-ruten i Haarby Mountainbikeruten i Trunderupskoven, Haarby Assens Kommune har i samarbejde med Haarby Bicycle Club (HBC) anlagt MTB-sporet. Trunderupskoven i Haarby er kuperet med varierende beplantning af både løv- og nåletræer. Her er åbne skrænter og områder med skov, sø og overdrev, så du har rig mulighed for at udfolde dig. Den afmærkede rute veksler mellem kørsel på grus, skovbund og græs. Der er snoede strækninger gennem tæt skov, mere åbne strækninger på bredere stier, hårnålesving og mange stejle stigninger. Ruten er åben for alle og gratis. Når du benytter MTB-sporet i Trunderupskoven, skal du være opmærksom på, at rollespilsforeningen Fantasiverden bruger skoven hver onsdag kl. 18-21 og den 1. lørdag i hver måned kl. 11-15. Parkering: P-plads ved hundeskoven på Akkerupvej, 5683 Haarby (572.302,6 m; 6.120.450,9 m).


MTB-ruten i Assens Mountainbikeruten omkring Assens Stadion og Brunebjerg, Assens Assens Kommune har i samarbejde med MTB Assens anlagt MTB-sporet. Skovene omkring Assens Stadion og Brunebjerg er kuperede med varierende beplantning af både løv- og nåletræer. Her er åbne skrænter og områder med skov, åer og overdrev, så du har rig mulighed for at udfolde dig. Ruten er tydeligt afmærket med hvide/røde reflekspile og veksler mellem kørsel på grus, skovbund og græs. Der findes snoede strækninger (single track) gennem tæt skov, mere åbne strækninger på bredere stier, hårnålesving og flere stejle stigninger. Ruten er åben for alle og gratis. Parkering og start/mål: Assens Stadion Stadionvej 24 5610 Assens

Rutedata: Længde: 4,49 km Højdemeter: 80 m Max højde: 27 m


Glamsdalens Bikepark Assens kommune og Glamsdalens idrætsefterskole har samarbejdet om etablering af det ca. 3 km. lange mountainbikespor. Sporet veksler mellem kørsel på grus, skovbund og græs. Der findes snoede strækninger gennem tæt skov, mere åbne strækninger på brede stier, hårnålesving, og mange stejle op og nedkørsler. Mountainbikesporet er åben for alle og gratis. Al færdsel foregår på eget ansvar, og der kan være uforudsete forhindringer. Kør, hvor du må - kør ansvarligt - vis hensyn. Hvide, røde og sorte pile guider dig rundt på sporet. Hvid pil: hovedspor Rød pil: avanceret Sort pil: ekstrem

Parkering: Langbygårdsvej 14, 5620 Glamsbjerg


TURFORSLAG CYKELRUTER

TUREN GÅR TIL HELNÆS Den smukkeste tur langs vandet! Heldagstur - længde ca. 47 km 1 Start - Assens Havn: Kør ad Sdr. Ringvej forbi Assens Rådhus/ Gl. Sukkerfabrik til Torø Huse, som er et gammelt fiskerleje. 2 Torø: Torø er kendt for sin smukke og uberørte natur. Der er parkeringsplads ved Torø Huse Forsamlingshus. Gå evt. en tur på Torø, der trods navnet ikke længere er en ø men grundet tilsanding nu er landfast med Fyn. Den lille bro fører over en afvandingskanal fra Noret, der ligger længere mod syd. Øen har en spændende historie, sjove bygninger og huser tre kolonier, som kan lejes til lejrskoler, familiefester eller lign. Der kan arrangeres guidede vandreture på Torø. Der er meget sand på stierne, så øen er ikke velegnet til cykelture. Fortsæt ad cykelruten og oplev de fantastiske udsigter og meget slyngede veje. På den anden side af Lillebælt ses Aarø ved indsejlingen til Haderslev Fjord, længere mod syd anes Aabenraa og endnu sydligere ses Als samt tangen mod Helnæs. 3 Saltofte: Fortsæt til landsbyen Saltofte. Langs Strandvejen er der mange gode udsigtspunkter over Lillebælt og mange muligheder for vandring langs stranden. 4 Sønderby Klint: Sønderby Klint er et virkeligt eldorado for stensamlere. Klinten er næsten 30 m høj og udformet af istids-aflejringer. På klinten ses talrige væld, stejle og ubevoksede vægge, nøgne skråninger under udskridning og mere eller mindre stabile græs- og urtebevoksede eller kratklædte skrænter og dale. 5 Slots Alle: Kør til højre før Hagenskov gennem Slots Alle, den gamle slotsbanke med ”Fangehullet” og den gamle stråtækte vandmølle. Drej til højre ad Helnæsvej og forbi bindingsværksgården ”Flenstofte”, opført i 1746.

På strækningen mod dæmningen til Helnæs kommer man forbi Gl. Brydegaard og SINATUR Hotel Gl. Avernæs, hvor der er mulighed for at spise frokost, nyde en skøn middag eller overnatte. 6 Helnæs: Lige efter vejdæmningen ud til Helnæs ligger Bobakkerne som en kæmpevold, der om sommeren er klædt i et farverigt blomsterdække. Helnæs er en utrolig spændende halvø. Med sin prægtige natur, sit aktive kultur- og kunstnerliv samt spændende fortid er der nok at fordybe sig i og se på. Besøg f.eks. Helnæs Gl. Præstegård, Helnæs Antik og Helnæs Kirke. Vest for Helnæs by ligger det vældige engområde Maden. Næsten 300 ha enge og marker ligger bag strandvoldene ud mod Lillebælt. På Denmark Fishing and Outdoor Lodge eller på Helnæs Kro kan man få stillet sin sult. Der er mulighed for at overnatte på Helnæs Camping, Denmark Fishing and Outdoor Lodge eller på Helnæs Mølle ”Naturskole”. 7 Hagenskov Slot, tidligere Frederiksgave: Tilbage på fastlandet køres fra Helnæsvej til venstre ind ad Slots Alle. Fortsæt gennem det flotte slotsanlæg med Hagenskov slot fra 1775, tegnet af arkitekt Rosenberg. Slottet anses for at være en af landets fineste klassicistiske bygninger. Til venstre ses det store ladegårdsanlæg med ridebane i midten. Her blev en del scener i filmen og tv-serien ”1864” optaget, så måske forekommer det bekendt. Ved alleen til landevejen ligger den gamle smedje et stykke fra de øvrige bygninger på grund af brandfaren. Kør tilbage til Å Strandvej og følg ruten retur til Assens eller kør et smut via Ebberup.


pe n bje rgv

ej

op

d Ny

j

sv e Nyd am

Gyde

Stængelrisvej

e

e ve

j

g g ad

Lan

væ Søb ng yet

e ru pv

en

ark

Kir

Strandby se

ve j

Lysemosegyden

Gra Ba

Strandby vej

o m lle Nellemose Ne All ee Nabben n

en bb

gyden

Ung er

yÅ arb Ha

Sarup

se Mo

HELNÆS BY V E J

Skovkrogen

Sarup Sø

ose Løgism skov

Nymarksvej Skovkrogen

j e rg e

ler

Nelle mosevej

ej Søbrov

Bynkeslette

A ALG D

kem

Vo ldtofte V ænge Skåru pve j

Strærup Strærupvej

sevej Kragemo

BroMullerød vej Mul ø dvej

AS SE NS V j EJ Tøjsted ve

Strandg ade

t Nø rrelundsv.

Smedegyden

Elle

Sønde mar

ev ej Sogne So gneve j vej

Ve

Søll es

Trollesøvej

Ruer ne

Bi r ke

HEL NÆ SVE

Kallehave gyden -

ÅS t rand ve

323

Na

Brohusgyden Vone b jergvej

h ol

n

T hi ng gy lts

j

e

Løgismose

n

Damsb

e- j Elmrg ve bje

6 HE LN

ÆS

HELNÆS BUGT

BY

V EJ

NØRREFJORD

HELNÆS

H e gni ngen

VI erd rev e t

Stæ

s g e s kov vej

ILLUM nd St rab e t dy

Lindhov e dve j Lindehoved

HORSEHOVED

vej

Helnæs By

e vn

Ryet

Ov

-

Bjø

M gy ylle de r u n

ej

ling Kjel etoftev ej

tofteve j

G am j

t e ve

G amtof

ft e v ej

Gamto

E g eru p

ergsve j

Ry b

Voldtofte

j b o ve Kaste

Skæ srendej v

Gl. S k olevej

j

Hill

ej tev

ve j Holme

n

Krog

ej

HÅR BY V EJ

n yde

Gud øgy de

f to V o ld

yvej

Søb ro ve Skårup

Mulle rødve j

Ungersbjerge

e stemark n

ej rgv bje e d Bo

Flemløse

os e g

Bjer geg yde n

Ka

j

J

Sk o vhus Sømarksvej

ve j

Follesled

Blangs

Ma rk gyden-

Lan gsted gyden -

e

EJ

TV

FA R

E

RIN GV EJ

Al lé

T RE

La n g stedgyden

Tor u vej p-

n

sg yd e

Sm ej gydrup en

D y bvad

Skovhaveve j

Hellegårdsvej

t Strandheg ne

Mariendalsv

ej

ØS

Å Stran d v ej

Præ

RG VE

O

Egemarksvej

B FÅ

H årb

Dreslette

æk ve

Krengerupvej

ADE DERG

ej dv øe

sb

ej pv

N SØ

A lenb æ k Flad Køng mo s e vej

rle mo s

m Vese

H

Ny r u

E

AS S E NSVEJ

323

Ørb

Brunshuse

RR

168

d Ol

j

Snave

Bryd egaa rd s ve j Enemærket

ej upv

S pringenbjergvej

VanddeMo værks Gy vgård se - vej e ej s ng

Sna La vev ej

D ær

n

j

rgv e

Ruegyd e

K irk

byv e

b je

ej

Holt

GLAMSBJERG HEGN j ve rup ge GA n e DE Kr

Glamsbjerg Dæ Gra

To r ø Huse Vej

Hes tenha ve

n

d lan

Koveje

BUKKERUP KOHAVE

osen Stim

e Sø

merTømyden g ej Dresletteev vej

Allé

EJ Slots

e

E ge A ll é KOBBERSKOV

AGERNÆS

LILLEBÆLT

329

v erup

H

sbjerg rred He

Gl. Avernæs

Lillefald Bukkerup BO GENSE V EJ

168

Stig m ose

SKAN HA

FJÆLLEBRO HOLT

329

EB B E R UP V E J

Hø ed v

ULVEMOSEHULE SKOV

ÅÅ

GRØNNEFALD

329

SEVEJ

N årupvej

VOESBJERG SKOV

Dærup

esse l

j

GRØF

Nårupvej

Nårupvej

ose nsm Br u

rksv e

ve j

Kirk

Nyrup

j

Hestehave

K

Billesvej

os e

j Tylleve

Engelsvej

Nyvej

5

Brydegård ÅKROG BUGT

eTrollsø vej

ma Ul v e m

ej

EN OD

j

se Mo

PRINS E V

mosevej 7 rn Hagenskov

v ed

Grøfte bjergvej-

v en

Nyrupv e

sg yd e

stedSølle ej v Søllested

Sø Søby vej Sø Boelsb jerg yve Søb

gyd e n

Ebberup

Teglskov

de n

Kirke Søby

FÅBORGVEJ E RUPV EJ Vinte rgårdsvej

Hagenskov Herregård

ej orpv Vist

Skovsbjergvej

Snave n

de

j sve am

Vedtofte

Halstedvej

gy

ej

323

Å

Bo

V i esø ve j

ODENSE VEJ

ve Ro Rævesko

yden

ø ll

y

Hes t

Br yllegyden

bje gler vej gs-

EB B

Rybjerg vej ft dto

an H Vej øyas

ærvej

Nør gyrem arksden U

Å St ran dvej

j ve

J esg

VEJ BOGENSE

Bo g

t

Ravnek

d Langegy

Sønderby Klint

en

4

an dv ej

m

Øxne b j ergv

Jo h

307

Vistorp Dam

Søvej

Voldvej bro

en

g Kro

Å

Str

n de

Sø va ng e egyd Lang

by

Saltofte

Højd vej als-

rhøjvej

bjerg

S æ dholmvej

J VE Punge m UP R TU

Vedtoftevej

nd ange e n Sj o dv

168

n Sørebys Nordej V

d

Turup

Gamtofte Lille o ftev ej

J

Nordby Kærum Sø FÅB ORG VE J rg bj e r ej e v r L Søndere kæ Flæ

J VE UP R TU

ø

Å

3

e Saltoftvej Strand

kk

vej

um

of ket

t en

Voldbro vej

m

Salt oftevej

Torø Huse

j

TORØ SUND

Nyhuse

ve

je t

TORØ

323

g jer

Dr e

Kæ r

Kir

Melby OD ENS E VE

Møllerhuse

eb Eg

2

Melby Huse

ev ej

ej Brah es b org v

168

ej rksv rm a

Brahesborg Gods

K ær u

E

Torø

307 313

J

lø lle

SØN D R

TORØ VIG

GVE J

Ga

Korsgade

)

RI N

ASSENS

B ra hes V

9 mi n

B Sk ov OR GV ve j E

Lundag ager

eg ø ll

vej år d s

Dy

pv tru Heslevej

l leg y

307

dgi n d My lun

e Langeløkk Allé

gø (2 N

ej æs v

M

ej

ej er v

-Bå

1

L

Bæring

TURU PVEJ Jørgen

By s tævnevej

s en

START

D ID

Lun d

Mygind ve j

Bæ vej k age r-

313

Lundbankevej

M

313

Ra ah aven

in de ve j

Lille Lundager

Mariendal j e ev ind sm n de rre Kil Nø

Smejrup

j

dte

M

Kærsm

vej årds Nyg

Ass

Stumpen

Karupvej

Aborg Ab org Stran dvej Aborgvej Strand Aborg Mariendalsvej

ø (29 min)

j

j

Myllerup

gne Bre rgvej bje

j

j Barløsevej Bæri ngve

Mi

rgyden

devej

eve

ve

ad ve up

or

Rørmos

Kild e ve

se

Tageb æks gyden-

Lange mo

SalbroSm vad ejr

Sal brov

Ab

g mi n

rl Ba

Ørsted

strupvej

Sandage r Kirkevej

y

Kort - Turen går til Helnæs Ba Sandager un ev ej å Pug e Møll e

ng

ev øs

øj ev ej

Præste- Je gyden

alte K k bje rg e g pla ir dse d en n

Johan Rantzaus Vej

Barløse j e

v

ej

M

lve Fils h us e jen

Bla

VEJ

un d

er- n de

Strandgårdsvej H u

-

Helnæs Strand

Hesseløje Frue


KULTURELLE OPLEVELSER Godser, museer og unik natur! Heldagstur - længde ca. 45 km 1 Start - Assens Havn: Kør ad Kildensmindevej og fortsæt herefter ud af Brahesborgvej. 2 Galleri Sulegården: Tag en lille afstikker af Lundagervej og besøg Galleri Sulegaarden. Gården er en fin repræsentant for de fynske sulegårde. En sulegård har en speciel konstruktion af tømmer, der bærer tagkonstruktionen. Det giver stor loftshøjde og mulighed for at give laden runde hjørner. Galleriet blev startet i september 1991 af billedkunstneren Carl Henning Aarsø. På 5 skiftende udstillinger om året vises aktuel billedkunst af danske og udenlandske kunstnere. 3 Brahesborg Gods: Fortsæt mod Gamtofte til Brahesborg Gods. I middelalderen lå her en lille hovedgård Bispbo, som i 1638-1656 blev nyopført til det nuværende Brahesborg. Jørgen Steensen Brahe, ejer af Brahesborg i 1600-tallet, fik tilnavnet ”Den lille konge af Fyn”, da han var en stor godssamler. Navnet Brahesborg stammer fra hans tid som ejer af herregården. I 1828 blev Brahesborg købt af højesteretssagfører F.W. Treschow og har siden været i slægtens eje. 4 Gamtofte kirke: Kirken er opført i 1100-tallet på granitkvadre på en smuk profileret sokkel. Kirken har i årenes løb undergået store forandringer. Koret er blevet forlænget ca. 7 meter mod øst. På korets sydside findes en granitudsmykning kaldet ”Den spillende engel”. Englen spiller på en gige, og man mener i øvrigt, at dette er den ældste udsmykning af et strengeinstrument i Danmark. 5 Strøjer Samlingen: Fra Gamtofte mod Søllested ligger Strøjer Samlingen. En levende bilsamling i konstant udvikling. Se bilerne og oplev atmosfæren i en af Danmarks mest spændende privatsamlinger.

Bemærk, at Strøjer Samlingen kun er åben hver tirsdag i juli og første tirsdag i august samt for grupper efter forudgående aftale. Se Strøjer Samlingens kommende events på www.strojersamlingen.dk. 6 Krengerup Gods: Fortsæt turen mod Vedtofte og kør af Nårupvej/Krengerupvej til det fantastiske Krengerup Gods. Godset er omkranset af Krengerup Skov. Der er gratis adgang til parken, hvor man skal følge de afmærkede ruter. Om sommeren er der slotskoncerter med offentlig adgang. I tilknytning til Krengerup Gods ligger Hørvævsmuseet og Skoda Museet. - Hørvævsmuseet Hørvævsmuseet er et arbejdende museum med maskinvæve, håndvæve og gamle redskaber til hørforarbejdning. Der er en årlig temaudstilling, og cafeen har skiftende udstillinger af kunsthåndværk og butik med salg af egne produkter. - Skoda Museum Museets samling spænder vidt. Lige fra den første masseproducerede Škoda 420 Popular fra 1937 til Skoda Felicia fra 1996, som var den første bil i samarbejde med VW. 7 Øksnebjergstenen: Fortsæt ud af Dærupvej og drej til højre af Odensevej. På turen ses mindestenen for slaget ved Øksnebjerg i 1535. Herfra er der mod nord udsigt over det meste af Vestfyn. Mod syd er der en fin udsigt over Ebberup Banker. 8 Kærum Kirke: På turen tilbage kan man tage en afstikker til Kærum Kirke. En stor landsbykirke med 1800 pladser - indviet til Sct. Laurentius. Kirken har romansk kor, og skibet har krydshvælv fra 1400-tallet. Efter en brand i januar 1981 fandt man enestående kalkmalerier af slygende ranker og blade fra omkring 1570. Kirken er gennemgribende restaureret i 1981-82.


Elle mos ha ve e

d Ny

j sv e Nyd am

Hjortholmvej

j

e ve

OD EN ej

ær

Fil st

rup

LINIEN

Akkerup

Trunder upv e

Haarby

J

329

LA

e Gravke Ban

Strandby vej

Engh Bækvej

Strandby

Strandby

n ov

db

gyden

en bb

St r a k S

se

bj

l ev

n

e ru pv

Sarup

Strandg ade

en

kem

Kir

yÅ arb Ha

ve j

Lysemosegyden

ark

Bynkeslette

Signekær

UP ER J 323 SKA K E AK V

A ALG DE

se Mo

j e rg e

Do

e

g g ad Lan

væ Søb ng yet

Vo ldtofte V ænge

Skåru pve j

AS SE NS V j EJ Tøjsted ve

o m lle Nellemose Ne All ee Nabben n

ve j

y

ose Løgism skov

Nymarksvej Skovkrogen

Ung er

Aug b

Kirk gyde Søndermark

ej

Stængelrisvej

pe n bje rgv

op Nø rrelundsv.

Smedegyden

Gyde

ev ej

Trollesøvej

Ruer ne

Bi r ke

J

S igne k

N

HEL NÆ SVE

Sogne So gneve j vej

Ve

Søll es

t

Johan Rantzaus Vej

n

T hi ng gy lts

j

ÅS t rand ve

Højrup ve j

329

E GV

Kallehave gyden -

G amtof

ft e v ej

e

de n

OR AB FA

Sarup Sø

er

j

Hill

ej tev of

Na

Brohusgyden Vone b jergvej

h ol

t e ve

j

M gy ylle de r u n p-

ej

ling Kjel etoftev ej

tofteve j

G am

ergsve j

Ry b

Bjø

Gud øgy de

n

egy den Bjer g

Gamto

E g eru p

Sømarksvej

ve j

Follesled

Å Stran d v ej

Blangs

Ma rk gyden-

Sk o vhus

e

EJ

TV

FA R

E

Langsted gyden -

Sm ejr gyd up en

D y bvad

Al lé

RIN GV EJ

La n g stedgyden

Tor u vej p-

sg yd e

n

Tageb æks gyden-

t Strandheg ne

Skovhavevej

Hellegårdsvej

T RE

gen

ØS

ekro ed

Holtevej

Egemarksvej

j Sko vgy

ej

ej Søbrov

Gummerup

ej

323

Strærup Strærupvej

sevej Kragemo

ler

HELNÆS BY V E J

Skovkrogen

ve te

ej

Ho

J

Kroge ve j jerg d eb

Holmev

Skæ srendej v

Nelle mosevej

ej

Mariendalsv

vvej Sko

Hol tev

O

RG VE

Voldtofte

j

j

BroMullerød vej Mul ø dvej

sb

j ve ov Sk

B FÅ

t V o ld

VEJ SE

Glamsdal

e stemark n

Bo

j b o ve Kaste

Søb ro ve Skårup

Mulle rødve j

Ungersbjerge

rd

ADE DERG

To r ø Huse Vej

j

N SØ

Flemløse

Breg

erod Lang

168

HÅR BY V EJ

Gl. S k olevej

æk ve

Krengerupvej

E

s

n yde

Vand-

Ørb

Brunshuse

Karle mo

os e g

Dreslette

H

Holte

Søholm Sø

A lenb æ k Flad Køng mo s e vej Præ

m Vese

vej ed

Snave

Bryd egaa rd s ve j Enemærket

AS S E NSVEJ

323

merTømyden g Dreslettevej

Sna L vev ej

168

yvej H årb

eM værks ydgår ose vej ve ds- j

l

sv ej

d Ol

j

ej ev

G ge an

ej upv

e rupvej

Nårup

RR

rgv e

Hø K irk

D ær

S pringenbjergvej

ose nsm Br u

ej

jerg

esse l

b je

Hjort holmj ve

GLAMSBJERG HEGN ej pv eru GA ng DE Kre

Glamsbjerg v erup

H

K reng

SKANNESHAVE

Holtegå

n

j

ej pv

329

BUKKERUP KOHAVE

Dæ Gra

byv e

Ny r u

Lillefald Bukkerup BO GENSE V EJ

osen Stim

Billesvej

Allé

d lan

Hes tenha ve

n

ø ll

VEJ BOGENSE

e Sø

EB B E R UP V E J

Hø ed v

AGERNÆS

Løgismose Damsbo Herregård

329 SMUTTEHAVER

Koveje

n

Damsbo Strand

e- j Elmrg ve bje

HE LN

ÆS

NØRREFJORD

V EJ

HELNÆS

TJÆRE

HELNÆS BUGT

BY

H e gni ngen

VIGØ Ov

erd rev e t

s ov

HORSEHOVED

-

vej

Helnæs By

g es k vej

SØNDER

nd St rab e t dy

Lindhov e dve j Lindehoved

SØNDERFJORD

Stæ e vn

Ryet

LILLEBÆLT

Kirk

6

FJÆLLEBRO HOLT

168

Stig m ose

N årupvej

VOESBJERG SKOV

Dærup

SEVEJ

Skovstrup

GRØFTEN

GRØNNEFALD

329

Sko vs

Nyrupve

Nårupvej

Nårupvej

K

Ruegyd e

sb rred He

Gl. Avernæs

j Tylleve

Engelsvej

j

ULVEMOSEHULE SKOV

ÅÅ

ej

EN OD

j

Nyvej

E ge A ll é KOBBERSKOV

Brydegård ÅKROG BUGT

yve Søb

EJ Slots

Å

Trolle sø-j ve

rksv e

ve j

v ed

Grøftebjergvej

ma

PRINS E V

e

Teglskov

Ul v e m

os e

Hestehave

stedSølle ej v Søllested

Sø Søby vej Sø Boelsb jerg

Skovsbjergvej

se Mo

Ebberup

Hagenskov Herregård

de n

Kirke Søby

FÅBORGVEJ E RUPV EJ Vinte rgårdsvej

mosevej rn Hagenskov

ej orpv Vist

gy

ej

Snave n

Å St ran dvej

Bo

V i esø ve j

EB B

gne Bre rgvej bje

y

gyd e n ve Ro Rævesko v en

bje gler vej gs-

323

de

Nyrupve j

sg yd e

329

Te ha vm mes e -

j sve am

Vedtofte

Halstedvej

7

ODENSE VEJ

Br yllegyden

Præste- Je gyden

strupvej

Bo g

Hes t

an H Vej øyas

ærvej

Nør gyrem arksden U

307

LILLESKOV

rgvej Frøbje

Frøbjerg

S æ dholmvej

yde J esg n J VE Punge P m U

Rybjerg vej ft dto

5 j ve

Frøbjergv ej

rhøjvej

R TU

Vedtoftevej

m

k

S MO

Ørsted

Vistorp Dam

Øxne b j ergv

Jo h

Ravnek

en

Sønderby Klint

an dv ej

g Kro

Å

Str

t

en

d Langegy

e Saltoftvej Strand

Saltofte

Højd vej als-

168

8 KærumNordby Sø FÅB ORG VE J g r bj e Le r ærvej Sønderde k by Flæ

hø jev ej

Søvej

Voldvej bro

Torø Huse

Å

t en

J

Sø va ng e egyd Lang

Salt oftevej

um

of ket

n Sørebys Nordej V

Nyhuse

Kir

J VE UP

d ngen e n o dva

Gamtofte Lille o ftev ej

Voldbro vej

vej

323

3

m

Kæ r

n de

168

J

4

Brahesborg Gods

Melby OD ENS E VE

pv tru Heslevej

R TU

Sj

ev ej

ej Brah es b org v

Møllerhuse

j

TORØ SUND

Melby Huse

ve

je t

TORØ

2

g jer

Dr e

Lundag ager

307 313

eb Eg

Torø

ej

K ær u

E TORØ VIG

L

dvej

e ev os

Dy

Turup

ej rksv rm a

kk

SØN D R

ASSENS

GVE J

lø lle

Korsgade

)

RI N

Ga

9 mi n

B Sk ov OR GV ve j E

Lun d

307

dgi n d My lun

e Langeløkk Allé

gø (2 s ve j

D ID

ej er v

-Bå Næ

M

g lle

vej år d s

l leg y

TURU PVEJ Jørgen B ra hes V

By s tævnevej

s en

START 1

313

Lundbankevej

Bæring

Mygind ve j

Bæ vej k age r-

j

dte

ø

in de ve j

Lille Lundager

313

Myllerup

M

Kærsm

Mariendal j e ev ind sm n de rre Kil Nø

Smejrup

Ra ah aven

vej årds Nyg

Ass

Stumpen

Karupvej

Aborg Ab org Stran dvej Aborgvej Strand Aborg Mariendalsvej

ns-Bågø (29 min)

j

ve j

Mi

rgyden

j

se

devej

eve

Kild e ve

ve j Barløsevej Bæri ng

alte K k bje rg e g pla ir dse d en n

v se

ng

Lange mo

SalbroSm vad ejr

ad ve up

or

Rørmos

ÅGØ

r lø Ba

y

Sandage r Kirkevej

Sal brov

Ab

g mi n

Barløse j e

v

ej

Ba Sandager un ev ej å Pug e Møll e

M

nd

lve Fils h us e jen

em

vej trup

u Or el

err tn e n Ga gyd

Kort - Kulturelle oplevelser ej

ld Ki

j

Barløsev

Dy r

ø avneh

n Kaslunde

ej os e v

SE V EJ GEN

Grin dsm

Bla

Sandager Næs Strandgårdsvej H u

k bæ

ej

Åe

DDELFART VEJ

EMTEKÆR

-

Helnæs Strand

d

e ndsv nellaa Bøn

Hess

j

BØJD B ØJD E N t

HO

B jd

All A

BøjdenFynshav (45 min)

ANDE V E LLA

J

sg Eg


Historiske oplevelser En fantastisk tur omkring Assens! Heldagstur - længde ca. 26.5 km

1 Torø Huse: Følg Sdr. Ringvej fra Assens mod Torø Huse, der er et lille gammelt fiskerleje med små stræder, som bedst ses til fods. Der er toilet og parkering ved Torø Huse Forsamlingshus.

6 Spinderhuset: På vej mod Ebberup ligger Spinderhuset på højre hånd. Det var portbygning i alleen til Hagenskov. Fra Prinsevej drejes først til venstre og lige efter til højre over jernbanesporene fra jernbanen mellem Assens og Tommerup. Her kan man i dag køre på skinnecykler.

2 Torø: Gå evt. en tur på Torø, der trods navnet ikke længere er en ø, men grundet tilsanding nu er landfast md Fyn. Den lille bro fører over en afvandingskanal fra Noret, der ligger længere mod syd.

7 Spindeskolen: Vejen går ad Ravnekærvej. I nr. 48 var den gamle spindeskole fra dengang hørproduktionen havde sin storhedstid på Fyn i begyndelse af 1800-tallet. Besøg evt. Hørvævsmuseet på Krengerup og få mere at vide.

Øen har en spændende historie, sjove bygninger og huser tre kolonier, som kan lejes til lejrskoler, familiefester eller lign. Der kan arrangeres guidede vandreture på Torø. Der er meget sand på stierne, så øen er ikke velegnet til cykelture. Fortsæt ad ruten og oplev de fantastiske udsigter og meget slyngede veje. På den anden side af Lillebælt ses Aarø ved indsejlingen til Haderslev fjord, længere mod syd anes Aabenraa og endnu sydligere ses Als samt tangen mod Helnæs.

8 Gamtofte Kirke: Kør lige over krydset ved Odensevej og fortsæt gennem Voldbro til Gamtofte Kirke, der er en 1100- tals kirke med mange fine detaljer. I kirken kan man bl.a. se de meget smukke og moderne kirkeruder af Peter Brandes, som giver kirkerummet et helt specielt lys.

Start - Assens Havn:

3 Å Strandvej: Fører til en dejlig badestrand ud for campingpladsen, der ligger ved det tidligere badehotel. 4 Fangehullet på slotsbanken: Længere fremme går ruten til højre gennem Slots Allen, tag evt. en afstikker til den store borgbanke og se det gamle fangehul på toppen af banken. Her sad biskop Jacob Erlandsen fanget i 1259. 5 Hagenskov Slot, tidligere Frederiksgave: Fortsæt gennem det flotte slotsanlæg med Hagenskov Slot fra 1775, tegnet af arkitekt Rosenberg. Slottet anses for at være en af landets fineste klassicistiske bygninger. Til venstre ses det store ladegårdsanlæg med ridebane i midten. Her blev en del scener i filmen og tv-serien ”1864” optaget, så måske forekommer det bekendt. Ved alleen til landevejen ligger den gamle smedje et stykke fra de øvrige bygninger på grund af brandfaren. Kør til venstre ad Prinsevej, der har navn efter Prins Frederik den Syvende, der var guvernør over Fyn, inden han blev konge. Han brugte Hagenskov (dengang Frederiksgave) som sommerresidens og har spadseret her på vejene med sin Grevinde Danner.

9 Mindesmærke: Overfor kirken ligger en mindesten for en flybesætning på 8 mand, som blev dræbt under et flystyrt i maj 1944. Propellen fra flyet står ved stenen. Lancasterflyet havde ikke fået lagt miner ved Kiel som planlagt men blev ramt af Luftwaffe og faldt ned i præstegårdshaven og efterlod et stort hul, som stadig kan anes. Præstegården udbrændte sammen med 2 stråtækte gårde i byen, og kirkens tag blev slemt beskadiget. Fortsæt mod Assens af Brahesborgvej. 10 Brahesborg: Her passeres på højre hånd herregården Brahesborg, bygget som renæssanceborg i 1656 af Jørgen Brahe og ombygget i klassicistisk stil i 1756. Tag en afstikker gennem avlsanlægget og bemærk striberne i brolægningen helt oppe ved hovedbygningen. Det er hoveri-båse. Hver fæstegård havde sit felt på brolægningen, så fogeden let kunne overskue, om alle var mødt til hoveriarbejde. 11 Sulegården: I Lundager ligger Galleri Sulegården. Gården er en fin repræsentant for de fynske sulegårde. En sulegård har en speciel konstruktion af tømmer, der bærer tagkonstruktionen. Det giver stor loftshøjde og mulighed for at give laden runde hjørner. Følg ruten retur til Assens.


pe n bje rgv

ej

d Ny

j

sv e Nyd am

Gyde

Stængelrisvej

op

e

e ve

j

g g ad

Lan

væ Søb ng yet

e ru pv

Kir

yÅ arb Ha

Sarup

Strandg ade

en

A ALG D

ark

Bynkeslette

Gra Ba

Strandby vej

Strandby se

gyden

o m lle Nellemose Ne All ee Nabben n

en bb

se Mo

ve j

Sarup Sø

HELNÆS BY V E J

ose Løgism skov

Nymarksvej Skovkrogen

j e rg e

ej Søbrov

sevej Kragemo

ler

Nelle mosevej

AS SE NS V j EJ Tøjsted ve

kem

Skåru pve j

323

Strærup Strærupvej

Lysemosegyden

Kallehave gyden -

Vo ldtofte V ænge

Nø rrelundsv.

Smedegyden

Elle

Sønde mar

ev ej

t Trollesøvej

Ruer ne

Bi r ke

HEL NÆ SVE

Sogne So gneve j vej

Ve

Søll es

h ol

n

T hi ng gy lts

j

ÅS t rand ve

Hill

ej tev

j b o ve Kaste

Skæ srendej v

Gl. S k olevej

j

BroMullerød vej Mul ø dvej

Ung er

e

ej

Na

Brohusgyden Vone b jergvej

ej

ling Kjel etoftev ej

tofteve j

G am j

t e ve

G amtof

ft e v ej

Gamto

E g eru p

Løgismose

n

Damsb

e- j Elmrg ve bje

HE LN

ÆS

HELNÆS BUGT

BY

V EJ

NØRREFJORD

H e gni ngen

VI erd rev e t

Stæ

s g e s kov vej

ILLUM nd St rab e t dy

Lindhov e dve j Lindehoved

HORSEHOVED

vej

Helnæs By

e vn

Ryet

Ov

-

ergsve j

Ry b

Bjø

n

Krog

Voldtofte

n yde

Gud øgy de

ej rgv bje e d Bo

ve j Holme

Bjer geg yde n

f to V o ld

j

J

Sk o vhus Sømarksvej

ve j

Follesled

Å Stran d v ej

Blangs

Ma rk gyden-

Lan gsted gyden -

e

EJ

TV

FA R

E

RIN GV EJ

Al lé

T RE

ØS

La n g stedgyden

Tor u vej p-

n

sg yd e

Sm ej gydrup en

D y bvad

Skovhaveve j

Hellegårdsvej

t Strandheg ne

Mariendalsv

ej

Egemarksvej

e stemark n

HÅR BY V EJ

Skovkrogen

HELNÆS

RG VE

O

To r ø Huse Vej

B FÅ

Præ

Flemløse

yvej

Søb ro ve Skårup

Mulle rødve j

Ungersbjerge

Krengerupvej

ADE DERG

A lenb æ k Flad Køng mo s e vej

rle mo s

os e g

merTømyden g ej Dresletteev vej

æk ve

sb

ej pv

Ka

d Ol

N SØ

AS S E NSVEJ

m Vese

ej dv øe

H årb

Dreslette

Ørb

Ny r u

E

168

323

Snave

Brunshuse

ej upv

j

VanddeMo værks Gy vgård se - vej e ej s ng

Bryd egaa rd s ve j Enemærket

D ær

S pringenbjergvej

H K irk

RR

Glamsbjerg v erup

n

j

rgv e

Ruegyd e

ej

Holt

GLAMSBJERG HEGN j ve rup ge GA n e DE Kr

BUKKERUP KOHAVE

Dæ Gra

byv e

b je

Sna La vev ej

AGERNÆS

Hes tenha ve

n 329

osen Stim

e Sø

esse l

d lan

Koveje

Lillefald Bukkerup BO GENSE V EJ

Dærup

Stig m ose

SKAN HA

FJÆLLEBRO HOLT

168

ose nsm Br u

Allé

E ge A ll é KOBBERSKOV

ÅÅ

GRØNNEFALD

329

SEVEJ

N årupvej

VOESBJERG SKOV

329

EB B E R UP V E J

Hø ed v

GRØF

Nårupvej

Nårupvej

H

sbjerg rred He

Gl. Avernæs

LILLEBÆLT

Kirk

Nyrup

j

Hestehave

K

Billesvej

j

ULVEMOSEHULE SKOV

4

Brydegård

j Tylleve

Engelsvej

rksv e

ve j

ej

EN OD

j

os e

yve Søb

Nyvej

Nyrupv e

sg yd e

stedSølle ej v Søllested

Sø Søby vej Sø Boelsb jerg

eTrollsø vej

ma

e

Teglskov

Ul v e m

EJ Slots

mosevej rn Hagenskov

v ed

Grøfte bjergvej-

v en

se Mo

PRINS E V

6

5

de n

Kirke Søby

FÅBORGVEJ E RUPV EJ Vinte rgårdsvej

Hagenskov Herregård

ej orpv Vist

Skovsbjergvej

gyd e n

j sve am

Vedtofte

Halstedvej

gy

ej

Snave n

de

ve Ro Rævesko

Ebberup

Å 3

Bo

V i esø ve j

ODENSE VEJ

Br yllen

ærvej

323

EB B

Rybjerg vej ft dto

an H Vej øyas

7gyde

bje gler vej gs-

ÅKROG BUGT

Hes t

yden

ø ll

y

Nør gyrem arksden U

Å St ran dvej

j ve

J esg

VEJ BOGENSE

Bo g

t

en

Sønderby Klint

an dv ej

d Langegy

g Kro

Å

Str

Ravnek

Sø va ng e egyd Lang

en

m

Øxne b j ergv

Jo h

307

Vistorp Dam

Søvej

168

by

Saltofte

Højd vej als-

rhøjvej

bjerg

S æ dholmvej

J VE Punge m UP R TU

Vedtoftevej

nd ange e n Sj o dv

Voldvej bro

d

Turup

Gamtofte Lille o ftev ej

J

Nordby Kærum Sø FÅB ORG VE J rg bj e r ej e v r L Søndere kæ Flæ

n de

Å

J VE UP R TU

ø

um

9

of ket

n Sørebys Nordej V

j

e Saltoftvej Strand

kk

Melby OD ENS E VE vej

ve

Salt oftevej

Torø Huse

Kir

t en

Voldbro vej

m

g jer

TORØ SUND

323

eb Eg

1

10

K ær u

E

TORØ

Dr e je t

2

Kæ r

J

lø lle

SØN D R

Torø

Melby Huse

8

ej Brah es b org v

168

ej rksv rm a

ev ej

Brahesborg Gods

11

307 313

Møllerhuse

Nyhuse

Ga

Korsgade

)

TORØ VIG

GVE J

B ra hes V

9 mi n

RI N

ASSENS

Lundag ager

eg ø ll

vej år d s

Dy

pv tru Heslevej

l leg y

307

dgi n d My lun

e Langeløkk Allé

gø (2

B Sk ov OR GV ve j E

M

ej

ej er v

-Bå N

ej æs v

L

Bæring

TURU PVEJ Jørgen

By s tævnevej

s en

START

D ID

Lun d

Mygind ve j

Bæ vej k age r-

313

Lundbankevej

M

313

Ra ah aven

in de ve j

Lille Lundager

Mariendal j e ev ind sm n de rre Kil Nø

Smejrup

j

dte

M

Kærsm

vej årds Nyg

Ass

Stumpen

Karupvej

Aborg Ab org Stran dvej Aborgvej Strand Aborg Mariendalsvej

ø (29 min)

j

j

Myllerup

gne Bre rgvej bje

j

j Barløsevej Bæri ngve

Mi

rgyden

devej

eve

ve

ad ve up

or

Rørmos

Kild e ve

se

Tageb æks gyden-

Lange mo

SalbroSm vad ejr

Sal brov

Ab

g mi n

rl Ba

y

Sandage r Kirkevej

Ørsted

strupvej

Kort - Historiske oplevelser Ba Sandager un ev ej å Pug e Møll e

M gy ylle de r u n

ng

ev øs

øj ev ej

Præste- Je gyden

alte K k bje rg e g pla ir dse d en n

Johan Rantzaus Vej

Barløse j e

v

ej

M

lve Fils h us e jen

Bla

VEJ

un d

er- n de

Strandgårdsvej H u

-

Helnæs Strand

Hesseløj eløj


KULTUR OG NATUR

Ådalens kirker, baunehøj og udsigtspunkter Heldagstur - længde ca. 26,7 km Start - Assens Havn: 1 Mariendalsstranden: Lige efter havnen ligger Mariendalsstranden med badebroer. Fortsæt ad Mariendalsvej Assens` ”Sølvkyst” det ny flotte villakvarter med udsigt til Bågø. 2 Aborg: Aborg er fra gammel tid en stor og betydende landsby med mange gårde og huse. Ved Aborgvej kan man tage en afstikker til Aborg Strand, der har en fin badebro. Ruten fortsætter mod Tvingsbjerg Fyr. Umiddelbart kan man ikke se et fyrtårn, idet fyret består af et forfyr i en privat bolig ved Aborg Minde og et bagfyr ved Baunet længere inde i landet. 3 Aborg Nor: (kun cykelsti) Længere fremme passeres dæmningen og pumpestationen ved Aborg Nor. Puge Mølle Å løber her ud i Lillebælt. I Vikingetiden kunne man sejle op ad Puge Mølle Å, og navnet Aborg viser, der har været en borg i hvert fald på sydsiden, men man har også fundet ruiner på Næs-siden. Dæmningen blev etableret i 1913 for at forhindre oversvømmelser med saltvand fra Lillebælt. Noret har et rigt fugleliv og der er blandt andre observeret både havørn, bekkasiner, mudderklire og forskellige ænder og gæs. 4 Baunet: Ved Baunevej drejes til højre. På venstre hånd findes ”Baunet” en baunehøj med shelter og bålplads på toppen. For foden af højen, er der et godt picnicområde med borde og bænke samt lille legeplads. På den anden side af vejen ligger Tvingsbjerg bagfyr, et sortmalet tårn. I hele området omkring ådalen dyrkes mange forskellige grøntsager, som asparges, løg, jordbær, ærter, kartofler, kål, majs, der i sæsonen sælges fra Torup Bakkegård på Middelfartvej lige nord for Sandager. 5 Sandager Kirke: Fra bakketoppen på vejen ses hele Puge Mølle Ådal med både Sandager og Barløse Kirker. Spiret på Sandager kirke er opsat som sømærke af Fyr og Vagervæsenet. Kør ad Langemosevej og Barløsevej.

I Sandager Kirke findes en madonnastatue skåret af Claus Berg i begyndelsen af 1500-tallet. Kør til højre ad Sandager Kirkevej og lige over Middelfartvej til Barløse kirke. 6 Barløse Kirke: Højt over landskabet ligger kirken, der er fra 1100-tallet og en af de første romanske kirker. Barløse Kirke på sin bakketop er også et officielt sømærke. Fra kirken kan man lave en afstikker til Barløseborg Golfklub. Fra Barløse Kirke køres ad Langstedgyden. Drej til højre ad Bæringvej og derefter til venstre ad Barløsevej. 7 Puge Mølle: Lige før man kommer til det gamle vadested Salbrovad ligger Puge Møllegård på Barløsevej nr. 2. Fra landevejen kan man skimte den gamle bindingsværksbygning, der huser vandmøllen. Puge Mølle har eksisteret på stedet siden 1500-tallet. Fortsæt til Salbrovad og kør til venstre ad Middelfartvej mod Assens. 8 Holevad Kirke: På venstre hånd ligger Holevad Kirke. Fra Middelfartvej køres ad Bækagervej og Jørgen Brahesvej til Brahesborg. 9 Brahesborg: Vejen går gennem avlsgården, og på gårdspladsen er der fin udsigt til hovedbygningen. Renæssancehuset blev i 1756 ombygget til klassicistisk stil. Kør til venstre ad Brahesborgvej og bemærk den flotte hængebro over voldgraven. 10 Galleri Sulegården: Galleri Sulegården er en fin repræsentant for de vestfynske sulegårde. En sulegård har en speciel konstruktion af tømmer, suler, der bærer tagkonstruktionen. Det giver stor lofthøjde og mulighed for at give laden runde hjørner. Følg ruten tilbage til Assens.


Kas lu

M y

ej

llingeto Kje fteve j

EB B

Ry b

Snave n

T hi ng gy lts

n

f t e v ej

Gamto 323

de

gyd e n

ve Ro Rævesko

FÅBORGVEJ E RUPV EJ Vinte rgå

Ebberup

E ge A ll é KOBB

ÅS t rand ve

ÅÅ

Skæ srendej v

ÅKROG BUGT

HEL NÆ SVE

Brydegård

J

Å

ve j

ULVEMO SK

j

e

Bjø

Teglskov

os e

Allé

Hagenskov Herregård

Ul v e m

EJ Slots

mosevej rn Hagenskov

Å St ran dvej

v en

m

n

de

Pi n

ergsve j

ve j

Br ylle gyden

bje gler vej gs-

e

Gud øgy de

ds en

E

Ja G am

j

t e ve

G amtof

E g eru p

Sømarksvej

Nør gyrem arksden U

PRINS E V

yd Lang eg

Bjer geg yde n

Blangs

Ma rk gyden-

Lan gsted gyden -

e

EJ

TV

FA R

Foll esle d

ODENSE

se Mo

Å Stran d v ej

Egemarksvej

Sk o vhus

Sm ej gydrup en

D y bvad

E

T RE

RIN GV EJ

Al lé

tofteve j

Tor u vej p-

sg yd e

n

Tageb æk gydens-

Skovhaveve j

Hellegårdsvej

et Strand hegn

La n g stedgyden

Mi dd Asse elfa n

ØS

ej

an H Vej øyas

ærvej

To r ø Huse Vej

V i esø ve j

ej

y

Mariendalsv

Prinsehøjsv ej

strupvej

Bo g

t

Hes

Øxne b j ergv

Jo h

Ravnek

Sø va ng e egyd Lang

en

Sønderby Klint

an dv ej

t en

Højd vej al s-

168

en

g Kro

Å

Str

nd ange e n Sj o dv

Gamtofte Lille o ftev ej

J

Nordby Kærum Sø FÅB ORG VE J g er j b Le r ærvej Sønderde k by Flæ Saltofte

UP

Turup

j

Voldvej bro

j

e Saltoftvej Strand

Å

of ket

n Sørebys Nordej V

ve

Torø Huse

vej

g jer

Salt oftevej

Ki r

Melby OD ENS E VE

m

eb Eg

Nyhuse

um

ksve

Voldbro vej

K ær u

E

Kæ r 323

Brahesborg

9Gods

ej Brah es b org v

168

n de

SØN D R

je t

TORØ SUND

Melby Huse

R TU

ø

307 313

ev ej

kk

Korsgade

Dr e

GVE J

Lund-

Møllerhuse

VE J

lø lle

)

Torø

ej

ej

ag 10 ager

r

pv tru Heslev

l leg y

m ar K ær

Ga

9 mi n

B Sk ov OR G v

Lun d

å eg

j d sve

307

dgi n d My lun

e Langeløkk Allé

gø (2

TORØ VIG

TORØ

Mariendal j e ev nd i m ns de l i rre K Nø

RI N

ASSENS

D ID

Bæring

TURU PVEJ

L

ej er v

-Bå s ve j

313

Lundbankevej

M

Bæ vej k age r-

dte

ll Mø

ve j

B ra hes V

s en 1

START Næ

Lille Lundager

313 8 My gind

Jørgen

-

By s tævnevej

se in

Ass

Ra ah aven

in de ve j

Aborg Ab org Stran dvej Aborgvej Strand Aborg Mariendalsvej

Assens-Bågø (29 min)

Smejrup

Myllerup

M

Kærsm

j

ng

j

Stumpen

Karupvej vej årds Nyg

2

Fiskern- e huse Fiskerhusene

eve

ve

rg yden

Rørmos

BÅGØ

Mi

Kild e vej

se

devej

K lintende

l

alte K bje pla idrke- rgg sen d en

e ev øs

j Barløsevej Bæri ngve 7

j

Barløse vej

Barløse 6j

Lange mo

SalbroSm vad ejr

Tv b in gy jer gsde gn Kaslunde

Bla

5

Bak mo ke se

ej os e v

r Ba

rl

y

Sandage r Kirkevej

gyd e

M

ej

ad Sal brov ve up

or

By

Grin dsm

v

Ab

n de

g mi n

BILLESKOV

T VEJ

nd

lve Fils h us e jen

Ba Sandager un 4 ev ej å P3ug e Møll e Noret

v ej

MIDDELFAR

u Or el

err tn e n Ga gyd

Sandager Næs Strandgård svej H u

ov

sk

O re

k bæ e l Å

EMTEKÆR

Bille

Hje r up angsvej Skovv

Em t a d G

Kort - Kultur og natur

ek r e æ

Hj

o un e rt K m om sK Stubberup Nakke j Blåkildev e

Gl. Avernæs

Bru hu


VISSENBJERG OMRÅDET Oplevelser for hele familien! Heldagstur - længde ca. 35 km 1 Start - Vissenbjerg Storkro: Kør til højre ad Søndersøvej og fortsæt ligeud. Herefter kommer parkeringen til Terrariet Vissenbjerg og Vissenbjerg Bakker på højre hånd. 2 Terrariet Vissenbjerg: Terrariet er en specialzoo med en af Skandinaviens største samlinger af krybdyr, padder, skorpioner, edderkopper, insekter m.m. 3 Vissenbjerg Bakkerne: Tag på en fynsk bjergtur. Her på toppen af Fyn har gletsjerne efterladt et stort område med mægtige bakker, stejle skråninger og dybe slugter. Ved ”Udsigten” er du nået 129 meter over havet. Her åbner sig en fantastisk udsigt mod Brændholt Bjerg og Frøbjerg Bavnehøj. 4 Lilleskov Teglværk: Fortsæt turen mod Tommerup Stationsby. Kør en lille afstikker ud af Lilleskovvej og se Lilleskov Teglværk. Museet blev stiftet i 1985 for at bevare og drive Lilleskov Teglværk som museum. Der er kun åbent få dage i løbet af året, men grupper kan efter særlig aftale komme på besøg.

5 Naturlegeplads Galaksen i Nårup: Turen går videre til landsbyen Nårup, som kan fremvise den fornemme Bystævne Galakse - en naturlegeplads, som er blevet til ved en fænomenal frivillig arbejdsindsats, og som virkelig er et besøg værd. Sammen med byens forsamlingshus udgør den nu Nårups absolutte fællessted, hvor både lokale og gæster kan boltre sig. Der er boldplads, svævebane, legeplads, 2 petanquebaner, bålplads og borde/bænke. Et hyggeligt sted at spise den medbragte mad.

6 Danmarks Fugle Zoo: Fra Nårup køres der videre af Skovvej. Her kommer man forbi Danmarks smukkeste og mest idylliske fuglepark. I parken kan man opleve ca. 800 forskellige fugle fra hele verden - blandt andet storke, strudse, papegøjer, svømmefugle og ugler. 7 Frøbjerg Bavnehøj - Fyns højeste punkt: Fortsæt videre til Frøbjerg og bestig Frøbjerg Bavnehøj, som er Fyns højeste punkt på 131 meter. Fra top­ pen af Bavnehøjen er der en fantastisk udsigt over Fyn. Landskabet er dannet af istiden. I gamle dage blev der tændt bål (bavner) på højene rundt om i landet for at kommunikere med hinanden. Bavnehøjen er en del af et karakteristisk dødislandskab. Bakkerne er flade på toppen med meget stejle sider og markante smeltevandsslugter. Det 12 ha store område omkring Frøbjerg Bavnehøj ejes af Naturstyrelsen og blev fredet i 1947. Området består af to bakker, selve Bavne­højen på 131 meter og den lille høj på 122 meter. På Frøbjerg findes bl.a. en mindelund for besættelsestidens ofre og flere andre mindesmærker. I det gamle is­ hus ved bunden af Frøbjerg Bavnehøj er en lille sommeråben udstilling, som fortæller om bavnehøjens historie. Frøbjerg har fået sit navn efter frugtbarhedens gud, Frø eller Frej. I oldtiden var Frøbjerg et helligt sted, hvor der, før foråret kom, blev holdt offerfest. Ved den lille høj lig­ger festpladsen, hvor Frøbjerg Festspil siden 1986 har lavet friluftsteater. Hvert år trækker festspillene op mod 25.000 mennesker ud i naturen. Indtil 1910 var bakkerne græsklædte uden træbevoks­ning, og de blev brugt til græsning for både får og kreatu­rer. Bavnehøjselskabet plantede i 1911-1912 mange af de eksisterende træer, men der er kommet mange flere træer og buske til, som siden er blevet beskåret for at bevare den enestående udsigt. I dag græsses bakkerne af får, som hjælper med at holde træer og buske nede.


Elv

SØ ND

EJ

vv ej

ØV

PVEJ

Ma gt e nb vej ø lle-

VEJ

KIRK E

K

j e rg

yb

Vesterlaugsvej

Kivsmosevej vej Langsted

ke ve u pj

Am e

Mo se

Ak

He s

oL øk

ke

n

Søb evej Søbo Søbo Sø

r

n sb je

Ste

ej ov

sen n

32

Sko vve j

Brobyv Brob obyv yv

BROBY SKOV

eerrg et v

OD EN SE VE J

t

ehav

j rgve

Toft e

M ve elle j m -

lun

rup Fil st

VE RN IIN N GEEVEJ VEJ

Storskov v ej Gra m bo

bj

ær

LINIEN

vej

ej

Do

n

e ru pv

Strandg ade

d

Sø b Jo r dlø s

D

OD EN l ev

Højrupgyd en

Hjortholmvej

Gyde

Nørremarksvej Gu n

ej

Pejr

Elle mos ha ve e

j

en

ark

kem

L

Rø nh

ve j

e rg

DE

jen

e ve

Aug u borsteng

Kirkegyden

d Ny sv e Nyd am

j

e ve

Kir

Skåru pve j

ERSØV ER E

els

H im m

-

Bø g lu ebje nd r g

Havelu ndv

ADE

RR EG

S VE J

elb j

enk

AS SE N

e

Lan

g g ad osegyden

j ve

r up

ej

Helle

e bj

Dortheej lun dsv

e nd

LA

yn d

je Bob

Trunderup Brusbje rg v

329

JEN VE

Kallehave gyden -

Vo ldtofte V ænge

Nø rrelundsv.

Allerup A llerup p PVEJ

Alleru Allerup Alle rup Have Ha ve

u Tr

J

E ND

Smedegyden

Ko

ldve j

Ro Ro lL ille dvej

se

V EJ

LE Frøbjerg Vænge

Søndermark

ej væ Søb ng yet

Trollesøvej

Ålem osevej

BO

AS

L

NDV EJ

E LU

Stængelrisvej

op

Johan Rantzaus Vej

Ruer ne

aveejj r ik

A

323

nKare vej dals

Bi r ke

Ornebjerglund

Andebø mosevellej

Ro ld

V SE

GE N

J

VE

ev ej

t Søll es

h ol

pe n bje rgv

M gy ylle de r u n p-

Brohusgyden Vone b jergvej

Ve

Sogne vej

Kas lu

ej

o se v ej gå rd sÅ

es t

je rg v

Ør sb

ndvej

ds en

Pi n

ling Kjel etoftev ej

Blangs

SE

EN B OG

DE BRE DGA

ark erm N ed

l le sh

Ko en gyd

Ja

tofteve j

G am

M

Saltmos

lle

n ghøjvej

Ør Sk os bje vve

Engvej

ebje rg

de

So gneve j

Agerst ien

EJ en

egy d

vej Hønne rup ru

a

n

ense Å

Nr. oby oby

Skallebjerg

E GV

J

Od

SØLUNG SØLU SØ LUNG NG

ve j

ko

T hi ng gy lts

L

trupve vej Vøjsstr

ve j

r

ePræstget væn

j

EJ 335

ommune Assens K mune yn Kom dtfyn iid Midt g--M Faaborg Bøgh Bøgholm gholm m Fa

Kasb æ k

ke Ak

Trunder upv ej

OR AB FA

LN Æ SVE

V DS

ft e v ej

j ve jer g

ÅR

den Gravergy

n La Langsted

Verninge

Sydmarksvej

vej t ed gs

Hje l m er u L ind e b

k Fugle

J

ej ild ev

j

G DE LUN

Gamto

Ma

gen

ve j Holme

ÅS t rand ve

e vej løkk

seve Oden 168

il

S EN ASSVEJ

e ve j

n eg Br

ekro ed

Holtevej

j t e ve

k

ARREBOR GVE J KN

Hov

j

G amtof

Kr

neg Deg

eb

n Holme hav e gyde

ej

gyden

J VE RO gå rdsv

La n g stedgyden

ej ov Tob

ej p ev

EB Dyre h a ve

Lan gsted gyden -

j

Ap

T SOR

vej

ve te

E g eru p

e ov

J

evej

v. PV EJ RG E RU 323 SK J B E J A L LE K E AK V

Haarby

e Gravke Ban

Ma

Si hu lke ve sj

up

A ALG DE

e Tof te v

b To

TALLERUP V E

Neversvej

o vsb S ko

Ho

rd

O

ergsve j

J

vvej Sko

ej

B FÅ

Ry b

VE RG

j ve ov Sk

Hol tev

Krengerupvej

Strandby vej

es ko vv

Ske l hus e bakke

OV

vej trup

j

ej pv

Sarup

yÅ arb Ha

Signekær

e

RY TTERGADE Ø L LEBA K KEN e n Brylle yd

335

gholm

r

Akkerup

M

j ve

em o s evej

Højrup ve Højrup j

un

Render de n Brunseg y

Gundestrup ej v rup st de

K ir

NÅRUP BJERGE

vej erg

329

se

ELL

j

Bynkeslette

vej olm

K IRK E H

u

ADE DERG

Sarup Sø

j Hø

Gummerup

S igne k

AS SE NS V vej E J ed jst Tø

p eru e ng

VEJ SE

erod Lang

Hu

VE GA

Ny r u

ej Søbrov

ne ej øn v Gr ose m

Hill

323

Tommerup

VE E NS ASS

Bregnemose

om

e ve ejj

Tallerup Huse

Ne ver Hessel- svej hoved

de n Sko vgy

Kroge

Voldtofte

Strærup Strærupvej

vej

H

168

ej

j b o ve Kaste

j

5

Glamsdal

e stemark n

vej ft e

n yde

æk ve

sv ej

Holte

ve j erg ebj Bod

FREDSKOV

stru p vej

Kr

sen s

Stærmose vej Stærm Stærmose

335 HØGSHOLT

Nårup

Søholm Sø

HÅR BY V EJ

Gl. S k olevej

Mulle -

s

Flemløse

to V o ld

yvej H årb

Søb ro ve Skårup

Snave

Ørb

hø Bavne

N SØ

e

Brøundser nget væ

me

fteb j Grø j e rg v e

Ga m

j lleve Gadsb ø

Bjø

ve e a

v

Karle mo

BJ E

4

e rupvej

l

RG VE os e Køng vej J

Præ

os e g

Vand-

Hjort holmj ve

d Ol

A lenb æ k

Flad m

m Vese

Dreslette

deMo værks Gy går se vej ve ds- j

j

AS S E NSVEJ

j

Bryd egaa rd s ve j Enemærket

ej dv øe

merTømyden g Dreslettevej

ge Sna Lan vev e d j lan

H

K reng

SKANNESHAVE

GLAMSBJERG HEGN j ve rup ge GA n DE Kre

e upv

EN

b e j j er g

NÅRUPSKOV

N årupvej

j

ej ev

E ge A ll é KOBBERSKOV

D ær

168

323

Ruegyd e

6

E

Glamsbjerg

ej

k S ke l b æ

s k o vve j

Skov

Skovstrup

Holtegå

S pringenbjergvej rgv e

Sko vs

RR

j

EB B E R UP V E J

K irk

byv e

b je

ej

BUKKERUP KOHAVE

161

LILLESKOV Te ha vm mes e -

GRØFTEN

GRØNNEFALD

329

osen Stim

Hø ed v

u se vh Skovej

Nårupvej

n

H

sbjerg rred He

ÅÅ

Brydegård

j

ULVEMOSEHULE SKOV

Skæ srendej v

OG BUGT

ma

Å

rksv e

Allé

ej

Ul v e m

EJ Slots

Hagenskov Herregård

ve j os e

e Sø

esse l

se Mo

PRINS E V

mosevej rn Hagenskov

Teglskov

eTrollsø vej

Nyvej

Hestehave

v erup

Lille

m

Ko

j olmve Rav nh

Tommerup Stationsby

j lt ve ho nd æ Br

Nyrupve

Lillefald Bukkerup BO GENSE V EJ

168

Stig m ose

Grøfte bjergvej-

FÅBORGVEJ E RUPV EJ Vinte rgårdsvej

Ebberup

Kirk

lER Ske G AD huvseej E VIS S

Brændholt vej

ve j

j

Dærup

ose nsm Br u

Snave n

Kirke Søby

v en

Nyrupv e

FJÆLLEBRO HOLT

329

rg-

Husemose se

Attebovej

Magtenbøllevej

upvej

rgvej Frøbje

VOESBJERG SKOV

329

EJ

7

D yre

æ Dyregrraav v

Lyh

335

je Hes tb d p lun

Kelstrupskov

y vej

o t rups k La n gesøvej Kels

Magtenbølle

Magtenbølle Mark

Teglvær ksv Kådeej kilde

k Ban

335

Skov sb

bølle

Skalbjerg

Frøbjerg

Nårupvej

K

Billesvej

ærvej

n Sørebys Nordej

323

gyd e n

e ov

EB B

de

R Rævesko

j ve

ENSEV OD j Tylleve

ODENSE VEJ

Br yllegyden

bje gler vej gs-

Engelsvej

an H Vej øyas

Skovsbjergvej

Ravnek

Nør gyrem arksden U

ed

E

evej

ÅRLIGM ÅR SK

ODE NSEVEJ

A

Kirkeskov

j sve am

sg yd e

stedSølle ej v Søllested

Sø Søby ej jergv Boelsb

j

ej

Voldvej bro

Øxne b j ergv

Jo h

m rt e a rk

Dæ Gra

Søvej

168

y

Hes t

yve Søb

Voldbro vej

de n

gy

t en

m

j ve

Bo

of ket

Højd vej als-

Gamtofte Lille o ftev ej t

Kir

V i esø ve j

g

ej orpv Vist

åd

nd ange e n Sj o dv y

ev ej

Orte

Orte Byvej

Vedtofte

Halstedvej

Vistorp Dam

Bo g

ej rksv rm a

ØST E R G

2 Vissenbjerg 3

ej tv ol

Koelbjerg Kelstr u p v ej RS DE ej Kelstrup N e v v SØ a h te SkalleHe s

ST DEER-

vej

e pv tru

SkovsBrønse- by rod

START154

Grøftebjerg

Pejr

n

Rybjerg vej ft dto

Vedtoftevej

ve j

E20

evej kk

bjerg

Farbjerg Farbjerg Farb rbjerg Skov ov

Nord Kom fy m ns Ass une Kom ens Himmelstrup Himme mmelstr trup up m une vej Skov ølle

Le rgyden

e kild

Hes tenha ve

J J VE Punge P m U

307

d

Præste- Je gyden

n de

Turup

d es gy en

ø

EJ PV RU

307

nd

d

verod d Elverod de Elve Skov Sk ov

b A n de Højbjerg Huse

K

S æ dholmvej

rhøjvej

R TU

Ska l

Ornebjerg

Lad eg ård M ark

Frøbjergv ej

ø ll

M

TU

Degnegyden

Ørsted Dy

pv tru Heslevej

l leg y

307

VEJ BOGENSE

vej år d s

vej

S MO

gne Bre rgvej bje

M

eg ø ll

hø jev ej

strupvej

rgyden

dte

Bæring

Basselundvej

ej ev os

sk

O js Ve

ng

Myllerup

y

Mi

evej

ej

Bla

M

alte K k bje rg e g pla ir dse d en n

ev øs

Sk ovgyden

em ld Ki

N Ø Ba

Bred

de La Ladegård GÅRDE AD E

Orte

329

Dy r

Barløse vej

se j e

Skydebjerg

NSE V EJ B O GE

Tv b in gy jer gsde gn Kaslunde

j ve

ej

Kaslundvej

Bak mo ke se

Røverskov

e øll

gyd e

161

ve j

L a deg

Aarup

Ørsbjerg

rl

BØ L SEN

re Ind v ej Ri ng

ade erg

V

j

ær M o

307

ASSENSVEJ

Hje r up

e rgv

So

l lu

rt

nb As s e

je dsb Sta

EJ

ov

Kerte

Neve

TV

vej A ar u p gjer eb n vr d e Ha gy

u er

v. us

k rs

v ov

s ård

k n app e

Kertevej

ej pv

en

j

Gadsbølle j ve ær

J Assenbølle PVE ÅR U

ERH OLMVEJ

ØRSBJERG SKOV

Nederen mark evej Ål ø kk

vv e

j

te Øs

Erholm

rg de bje o Tokes k

kk Kohav e ba

vej

er

Li n

Ny f æ ste

ø l le

j

org

løkken -

MID DE LF ej AR

Andeej bølle

FYNSKE MOT O R VE J

E20

55

ØSTERSKOV

329

SØNDEGÅRDE SKOV

Kronb

ru lodp

Rold

rk

eled

eve

e m os

år d

Tro ld

E

ÅLSBO BANKER

L

L 329

j øjv e

E20

Sønderg

m men

LS T GE

SEVE J

Etterupgårds vej

J E VE

HO GL VE . DV EJ

Hække bø Hække- ll e v e j bølle

DV

iels h øj vej

ls ag

ebanke eban an Skov

deb An

SKO

en

Da

Etterup

161

Rørup Ålsbovej

Ålsbo

ej

EN

Sk e

kantvej Tre

uh

ovej

Grønnemose

Rørup Ma rk

VE J

g yd

Røds

moseds vej

er

rup-

den gy ks ar

rup berosej

ens Ass

M

mo mosevejj ve

OT OR

Kort - Vissenbjerg området

ej

Ag

FY N

m

ds v rrd

erup

rup

Lill e

ej

gå Hovgå

e nn Hø

Ve ste

rg a

de


Ø HOP TAG EN TUR TIL BAAGØ

BAAGØ ER DEN ENESTE BEBOEDE Ø I ASSENS KOMMUNE - DER ER 25 INDBYGGERE PÅ DEN LILLE Ø I LILLEBÆLT CA. EN HALV TIMES FÆRGESEJLADS FRA ASSENS. Baagø kan være forblæst og har til tider et barskt klima om vinteren, men det er en idyllisk ø, når foråret melder sit komme. Der er masser af natur, der kan give ro og harmoni til naturelskeren, der sagtens kan få flere dage til at gå på Baagø. Baagø ligger i et Fuglebeskyttelsesområde, så der er gode muligheder for at studere fugle f.eks. fra de to fugleskjul. Baagø byder bl.a. på flade strækninger med udsigt til Lillebælt, Fyn og Jylland. Cykelruten fører gennem øens landsby med de velbevarede gårde og ud til flotte naturområder og fuglereservater. Der er flere stier, som indbyder til, at man lader sin cykel få et hvil, mens man udforsker øen til fods. Inde i Baagø by findes der et lokalhistorisk museum. Cykeludlejning Cykler udlejes ved selvbetjening på havnen. Der er 30 cykler til voksne og 20 til børn. Læg pengene i kassen, tag en cykel og aflever den igen samme sted. Pris: 20 kr. pr. cykel, trailer 5 kr. Telefon 6471 2527.

Transport til Baagø Man kommer til Baagø med færge fra Assens, og turen varer 1/2 time. Færgen kan udover ca. 50 passagerer have et lille antal biler. Husk pladsbestlling på telefon 6471 4142. For færgetider samt mere generel information omkring Baagø: www.baagoe.info og www.visitassens.dk


Kort - Ø HOP TIL BAAGØ Udsigten

Baagø Kirke

Hestestalden

Højvandsstenen

Baagø Færgen Baagø Fyr Baagø by Midt på øen ligger den hyggelige og velholdte Baagø by, som kan spores helt tilbage til 1200-tallet. Den oprindelige ”byplan” er bevaret med store gårde på begge sider af den brede bygade. Der er ikke foretaget nogen egentlig jordudskiftning, men fem af gårdene er flyttet ud som følge af brand eller pladsmangel. I tidens løb har der kilet sig forskellige servicefunktioner ind blandt gårdene: købmand, mejeri og smedje, som i dag er væk, men bygningerne kan stedfæstes.

Kirken Baagø Kirke er opført i 1861 og placeret her så Wedellsborggreven, der havde ydet et stort økonomisk bidrag, kunne have frit udsyn til den. Inventar og udsmykning er enkel, men et par ting skiller sig ud, bl.a. de rigt ornamenterede lysekroner samt kirkeskibet ”Fredericus Quartus”, der blev skænket til kirken af en københavner, som afbigt for den baagøpige, han havde ”bortført” fra øen.


SKINNECYKLING OPLEV NATUREN PÅ EN HELT NY MÅDE

EN ANDERLEDES OPLEVELSE FOR HELE FAMILIEN! Fra 13. april til 24. oktober kan I køre på skinnecykel fra Tommerup St. til Assens, en strækning på ca. 30 km. I kan starte turen fra Assens, Glamsbjerg eller Tommerup. Undervejs på turen kan I f.eks. nyde udsigten til Dreslette kirke, Helnæs Bugten og det gamle fiskeleje Torø Huse. Skinnecykler er lette at træde. Der er plads til tre eller fire på cyklen, og så er der endda plads til bagage og proviant. Proviantering kan også ske undervejs. Langs med banen findes rastepladser med borde og bænke. For at køre på skinnecykel skal I være fyldt 15 år, og for at leje cyklen skal I være fyldt 18 år. Der er helt særlige regler for ”overkørsler”, som I får udleveret, når I lejer cyklen. Skinnecyklerne skal altid køres tilbage til udgangspunktet. Det frodige landskab kan nydes i fred og ro fra skinnecyklen, uden at der opstår problemer med trafikken. Skulle I få lyst til at gøre ophold under turen, stopper I bare op og holder pause. Turen går gennem den skønneste fynske natur med åbne marker og skove.

Booking: GLAMSBJERG Circle K Odensevej 14, 5620 Glamsbjerg Telefon 6472 2202

SUPERBRUGSEN TOMMERUP ST. Tallerupvej 16, 5690 Tommerup Telefon 6476 1418 Åbningstider: 09:00 - 19:00 eller efter aftale

ASSENS CampOne Assens Strand Næsvej 15, 5610 Assens Telefon 6360 6362 info@assensstrand.dk


CYKELUDLEJNING

Alexandersens Cykler Bakkevej 8 5610 Assens

Fri Bikeshop Assens Vagtelvænget 1 5610 Assens

Telefon 2179 7243/ 2179 7243 info@alexandersencykler.dk www.alexandersencykler.dk

Telefon 6471 4510/ 23285022 info5610@fribikeshop.dk www.fribikeshop.dk/Find-butik/Fyn/assens.aspx

Reservering nødvendig senest dagen før.

Reservering nødvendig senest dagen før.

Cykeludlejning Baagø Baagø 5610 Assens Der er 30 cykler til voksne og 20 til børn til udlejning fra 1. april til 1. november. Cyklerne udlejes ved selvbetjening på havnen - læg penge i kassen, tag en cykel og aflever den igen samme sted. Telefon 6471 2527


De fynske cykelruter Fyn og de omkringliggende øer er fantastiske til en cykelferie Øen byder på over 1.000 km skiltede cykelruter i det smukke landskab. Planlæg en cykelferie på Fyn, der passer lige præcis til dig og din familie. Hvad enten du drømmer om at blive ét med naturen og overnatte i det fri på små naturlejrpladser, trille gennem smukke landskaber og blive forkælet med bagagetransport og gode hoteller eller tage cyklen med på øhop i Det Sydfynske Øhav. Kun få lande kan matche den cykeloplevelse, man får i Danmark og på Fyn og de omkringliggende øer. Cykelruterne dækker hele Fyn, samt Langeland og Ærø. Alle er de udførligt skiltede og lagt ad de mest cykelvenlige veje. Du bliver ført sikkert gennem de smukkeste ruter på Fyn. Se ruterne på: www.visitfyn.dk

BRUG FOR HJÆLP? FÅ YDERLIGERE INFORMATION OM CYKELRUTER, CYKELLEJE, ATTRAKTIONER, AKTIVITETER OG EVENTS VisitAssens Tobaksgaarden 7, 5610 Assens Telefon 2337 8466 info@visitassens.dk www.visitassens.dk

Cykelbrochure Vestfyn 2017 - VisitAssens  

Cykeloplevelser Vestfyn 2017 - VisitAssens.dk Få inspiration til cykelture på ferien og find cykelruter i det smukke landskab langs Lillebæl...

Cykelbrochure Vestfyn 2017 - VisitAssens  

Cykeloplevelser Vestfyn 2017 - VisitAssens.dk Få inspiration til cykelture på ferien og find cykelruter i det smukke landskab langs Lillebæl...

Advertisement