__MAIN_TEXT__

Page 65

Telemark har mer å by på enn beltestakk, åpne vidder, høye fjell og dype daler. I Skien og Porsgrunn får du smaken av det urbane storbylivet. I Skien kan du føle deg vektløs i Skien fritidspark. I Porsgrunn kan du se verdens største stråmalte porselenskopp og lære spennende ting på DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter. Skien og Porsgrunns mange restauranter serverer smaken av Telemark og andre godbiter. Kultur og historie opplever du på Ibsenhuset, Ælvespeilet, Porselensmuseet, Telemarkskanalen og Henrik Ibsen museum. Følger sesongene Langs bryggekanten ligger Clarion Collection Hotel Bryggeparken. Hotelldirektør viser fram utsikten til vannspeilet. - Vi ligger nesten uti elva. Hver kveld serveres kveldsmat. Det gir en urban følelse å gå på hotell for å spise, frister han. Et utvidet mattilbud finner du på kjøpesenteret Arkaden med mange spisesteder. På restaurant Jacob & Gabriel møter vi kjøkkensjef Lars Ludvig. De bruker mat fra hele Norge der den er best der og da. Lokalmat trenger ikke nødvendigvis å være fra nabokommunen. De tar tradisjonsmaten et steg videre og moderniserer rettene. Tar sats Fritidsparken er et eldorado for alle som elsker å bade. Både kosebade og svømme for å trene. Her er det noe å gjøre for hele familien. I bassengene tilbyr de vanntrening – du føler deg vektløs. Fra stupebrettet tar Emma sats og tar en elegant salto. I Vannhinderløypa leder Jonathan og Mathilde an over hindrene. I etasjen over er fritidsparkens velværeavdeling med 18-årsgrense, et sted fritt for mobil og data. Her trenger du ikke å gjøre annet enn å slappe av. 65

Profile for Visit Telemark

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.