__MAIN_TEXT__

Page 51

Telemarkskanalen fra 1892 er et levende kulturminne som fascinerer turister fra innog utland. Den forbinder kysten av Telemark med innlandet ved hjelp av åtte sluseanlegg på en strekning på 105 km, fra Skien til Dalen.

På Porsgrunds Porselænsfabrik finner du et interaktivt porselensmuseum og det er fortsatt produksjon hvor du kan se hvordan det berømte stråmønsteret blir malt på porselenet. Fabrikken har også utstillinger og fabrikkutsalg.

På Rjukan og Notodden får du et blikk inn i Norsk Hydros historie, og du lærer om de dramatiske aksjonene mot tungtvannsproduksjonen til nazistene under den andre verdenskrig. Rjukan og Notodden, sammen med Møsvatn i Vinje, står på den prestisjetunge verdensarvlista til UNESCO. Er du historieinteressert, kan en tur innom Norsk Bergverksmuseum og sølvgruvene på Kongsberg anbefales når du er på vei til Rjukan. Heddal og Eidsborg har to av Norges flotteste stavkirker, begge bygd på 1200-tallet, og kirkene er viktige bygg for den europeiske middelalderarkitektur. I Morgedal finner du skisportens vugge. Det var der Sondre Norheim utviklet den moderne skikjøringen, og han var en skiløper uten sidestykke i sin tid. Han behersket både langrenn, hopp og slalåm. På eventyrhotellet Dalen Hotel fra 1894 kan du få deg en god natts søvn, og kanskje en av mange kjente personer som har overnattet på hotellet kommer til deg i drømmene. Maten de serverer fra hotellets kjøkken, holder svært høy kvalitet. Et besøk på Dalen Hotel er fint å kombinere med en tur med Telemarkskanalen. 51

Profile for Visit Telemark

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.