__MAIN_TEXT__

Page 35

Gausta sikter høyt - Allerede neste år, utvides det alpine løypenettet med en ny heis vestover mot Gaustatoppen. Tanken er å knytte Gausta Skisenter sammen med Gaustabanen som bruker 15 minutter fra bunn til topp inne i fjellet, fortsetter Ane. Enormt potensiale sommer og vinter Gaustatoppen og verdensarvsbyen Rjukan, representerer det største grunnlaget for turisme i området. Potensiale for videre utvikling er likevel stort. I tillegg til ny hotellfløy, leiligheter og toppstasjon med restaurant, er det planlagt ny stolheis, et større spaanlegg og flytende sauna i Kvitåvatn. Saunaen med panoramautsikt til Gaustatoppen er allerede på plass. - Vi tenker et levende torg med blant annet restaurant, bakeri og skøytebane. Vi er nå i gang med å utvikle et nytt sykkelprodukt for Gausta. Vi er nå i gang med å utvikle et nytt sykkelprodukt for Gausta, både i terrenget og pump tracks i sentrumsområde øst, sier Ane Johnsen.

Etter snart 50 år som destinasjon girer Gausta opp til storstilt satsing de neste årene. Nytt merkenavn; Gausta – Telemark – Norway er på plass. Målet er å etablere seg som en av Norges fremste helårs fjelldestinasjoner. Ved terskelen til Hardangervidda finner du Gaustatoppen, Norges kanskje mest ikoniske fjell. Hvis man ønsker å bygge opp en sterk destinasjon, kan man ikke ønske seg et bedre utgangspunkt. Gaustatoppen er så imponerende at de som bor der, og besøkende, får et spesielt forhold til den. - Destinasjonen har egenarten som trengs, og eier har ideer og viljen til å satse, sier direktør for Gaustablikk Ane Johnsen. Oppgraderinger for vintersesongen I sommer og høst, er det investert 40 millioner i oppgradering av hotell, leiligheter, spisesteder og skisenter. Skisentrene samler seg nå under nytt navn Gausta skisenter. Nytt barneområde, ny varmestue, utvidelse av snøanlegget, ny dagligvareforretning og oppgradering av restauranttilbudet, er noen av investeringene som er gjort. 35

Profile for Visit Telemark

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.