__MAIN_TEXT__

Page 34

Thereses skiskole Forrige vintersesong hadde Therese Johaug med trener Pål Gunnar Mikkelsplass skisamling på Rauland. Therese har vært Raulandsvenn i flere år. - Langrennsmulighetene er helt fantastiske, jeg har vært her flere ganger og har fått prøvd stort sett alle løypene i Rauland. Her er det varierte og fine løyper som passer for alle, og de er veldig bra preparerte. Det er veldig viktig, og det ser det ut som Rauland er flinke på. Så er det jo veldig fin natur da. Det var mange flinke og engasjerte deltakere så det ga mersmak å arrangere skiskole her, forteller Johaug. Therese kommer forøvrig med et par treningstips. - Det viktigste er å ha det gøy på ski og med annet man trener. Sett deg mål som passer for ditt utgangspunkt. Tren også variert; noen økter på kortere turer og noen litt lengre og roligere turer, sier hun. Variert løypenett Rauland tilbyr til sammen 150 km velpreparerte langrennsløyper. Cirka 60 km av løypene er skøytetrasé med ett klassisk spor, resten er preparert med to doble klassiske spor. - Løypenettet er dessuten så variert og omfattende at du ikke trenger å ta samme turen flere dager, men kan møte nye opplevelser hver dag. En tur i Silkedalen fra Vierli eller Rauland Skisenter er verdt å prøve. Her går løypene helt opp på høyfjellet i et vakkert og variert landskap, forteller Kristin Larsen som er eier av Rauland Skisenter. Skirenn på sommeren under TelemarksVeka Sammen med lagkameratene på landslaget legger Simen og Therese ned utallige timer med trening om sommeren. Da legges grunnlaget til vinteren når det er renn på løpende bånd. I Telemark finnes også eget profflag med navn Team Telemark. Laget har på rekordtid etablert seg som Norges beste profflag i langrenn. Under treningen på sommeren tar Team Telemark og resten av skieliten turen til Telemark for å trene og delta på skirenn! Da deltar de på Sommarland skifestival under TelemarksVeka. I løpet av fem år har en liten skifestival i Bø utviklet seg til å bli et arrangement som lokker de aller største skistjernene, mosjonister og hundrevis av mennesker. Attpåtil blir rennene direktesendt på TV2, siste helgen i juni. Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo var noen av profilene som skal staket seg gjennom Bø og Lundes gater i for. Vi ønsker dem velkommen tilbake, sommer og vinter.

telemarkshistorier.no 34

Profile for Visit Telemark

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.