__MAIN_TEXT__

Page 3

Telemark har noe for enhver smak Opplev kysten av Telemark med et besøk på vakre Jomfruland i Kragerø og test escape room på Henrik Ibsen Museum i det urbane Skien. Prøv ny sklie i Bø Sommarland og reis på Telemarkskanalen gjennom store deler av fylket til Dalen, hvor du kan vandre høyt på Lårdalsstigen med panoramautsikt over innlandsfjorden Bandak. Vinteren er vakker i Telemark, den moderne skisportens fødested. Du finner mange alpinanlegg å velge mellom og lange flotte skiløyper. Sommeren har mye å by på, brosjyren du holder i gir deg en rekke tips. Du kan velge opplevelser med masse fart, lyd og god stemning. Delta på arrangementer fra Wrightegaarden i Langesund til Helterennet i Rauland. Kjenn på den øredøvende stillheten ute i naturen ved kysten, i skogen eller på fjellet. Høsten fyller naturen med vakre farger, vandreturer og sykkelturer blir noe ekstra. Du finner mange gode tips til turer i hele fylket på våre hjemmesider. Telemark er nåtid og fortid. Vi har en rikholdig historie fra kunst og kultur til krig og fred. Ikke minst er vi stolte over å være på UNESCOs verdensarvliste på grunn av vår industriarv, som favner om store deler av Telemark. Aktørene i Telemark er også innovative og nyskapende. Det er store nyheter på gang: Utvikling av Gausta-området rundt Gaustatoppen både vinter og sommer, nye hoteller i Porsgrunn og Kragerø, Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal, nye klatreparker, nytt museumsbygg i Skien og satsing over hele fylket på vandring og sykkel. Det fine og unike med Telemark er at du kan få med deg mange spennende og varierte opplevelser i løpet av få dager. Her får du påfyll for både kropp og sjel, samt aktiviteter høyt og lavt. Telemark er eventyr i pose & sekk. Kom selv og sjekk hva vi har å by på – velkommen!

Innhold På tur med barna Side 8 Aktiv i naturen Side 22 Styrk med nye podcast-serie Side 30 Sulten på kultur Side 38 Populære arrangementer Side 44 Historie i verdensklasse Side 48 Skiferie og vinteraktiviteter Side 56 Overnattingssteder Side 68

Jørn Lier Horsts sommer-favoritter Side 18 3

Langrennsstjernene trives i Telemark Side 32

Profile for Visit Telemark

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.