__MAIN_TEXT__

Page 24

Gå på oppdagelsesferd i skogen! Det er rikelig med kantareller og multer på sensommer/ høst mens blåbær og tyttebær finner du om sommeren i sør.

Dra på kajakk- og fisketurer ved kysten, her fra Kragerøskjærgården. For dypvannsfiske anbefales Langesund og om du er glad i ørret biter den i en rekke fjellvann.

Nyhet! Innerst i innsjøen Bandak ved Dalen kan du oppleve et kunstverk av en badstue ikledd gullspon. Den har fått navnet Soria Moria.

Foretrekker du å se nye steder på to hjul, har Telemark mye å by på. Du kan velge å tråkke i et behagelig tempo langs rolige veier i idyllisk kystmiljø, prøve deg i høy fart i Vrådal Terrengsykkelpark eller Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal, sykle på grusveier på Hardangervidda eller teste stiene i Nissedal. Mange velger å sykle den 105 lange sykkelruta som stort sett går parallelt med Telemarkskanalen mellom Skien og Dalen. Der står natur- og kulturopplevelsene i kø. Et tips er å ta en natt i de tilrettelagte pakkbuene og avslutt med sauna i den nye spektakulære badstua på Dalen. Vil du oppleve Telemarks vakre skjærgård, går det rutebåter ut til øyene både fra Brevik og Kragerø. For mange er Nasjonalparken Jomfruland utenfor Kragerø en klar favoritt. Den langstrakte øya i havgapet byr på rullesteinstrender, sandstrender, turmuligheter, en slående vakker hvitveisblomstring på våren, og et rikt fugleliv. Langs turstien ved kysten fra Langesund til Kragerø er det flere områder som er en del av Geo Norwegica UNESCO Global Geopark. Det betyr at geologien og naturhistorien er av stor verdi. Flere steder finner du blant annet fosiler og informasjonstavler. Vi anbefaler både badepauser og is-pauser i idylliske Brevik, Langesund, Valle og Kragerø. 24

Profile for Visit Telemark

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.