__MAIN_TEXT__

Page 20

Mistenkt fra Telemark Som gammel speider har Jørn Lier Horst gode minner fra speiderturer med bål, kniv og knuter i dypet av Bambleskogene. I William Wisting-historien «Katharina-koden» foregår mye av handlingen i Telemark, blant annet fra en hytte i den mørke skogen i Bamble. I «Den eneste ene» brenner det i skogen på grensa mellom Siljan i Telemark og Larvik. - Jeg har ofte en mistenkt person fra Telemark. Ofte en utflyttet bambling, forteller han. I Clues-serien skriver han om Perlen pensjonat, og der har han brukt Langesund Bad som modell. For bøkene sine har han fått mange priser. Det kommersielle gjennombruddet kom i 2011 da han ga ut «Vinterstengt». Den fikk Bokhandlerprisen, og var den første med et opplag på over 10.000. I dag har den solgt over 150.000. For «Jakthundene» fikk han Riverton-prisen, og han mottok prisen Glassnøkkelen for Nordens beste krim for den samme boka. Når Høyers hotell i Skien arrangerer krimfestivalen Døden på Høyers, har Jørn vært gjest flere år. Alle får svar Når Jørn Lier Horst får ideer og nye tanker til innhold i bøkene sine, noterer han dem ned. Han har alltid likt å skrive, og da han var ungdom hadde han en liten bok der han samlet ord han syntes var fine og spennende. - Jeg hadde en lærer som så dette, og oppfordret meg til å skrive mer. I skrivehula han har i et gulmalt bygg på Fredriksvern i Stavern, sitter han ofte og leser tilbakemeldinger han får fra leserne sine.

telemarkshistorier.no 20

Profile for Visit Telemark

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.