__MAIN_TEXT__

Page 10

I Telemark finner du klatreparker både i Skien fritidspark og Høyt & Lavt klatrepark i Bø, ved Bø camping. Velg løyper til ulike ferdighetsnivåer. Begge steder tilbyr også bobilparkering, leiligheter/ hytter og svømmebasseng.

Det er mange grunner til at unger elsker Telemark. I Bø ligger familieparken Bø Sommarland med det som er Skandinavias største vannpark. Her kan minstemann boltre seg i barnebasseng, mens de tøffe tenåringene kan suse ned Magasuget eller i nyheten TRYLL, en sklie med spennende filmklipp. Like ved Sommarland ligger klatreparken Høyt & Lavt, og på Akkerhaugen ligger Norsjø Ferieland der dere kan teste ut en av Europas beste wakeboard-kabelbaner. De minste vil garantert bli henrykte etter et piratcruise på kanalbåten MS Telemarken. En tur til Telemark er rett og slett en vannvittig opplevelse for både små og store.

fritidspark har de i tillegg klatring, frisbeegolf, minigolf, ny pumptrack og mye annen moro å by på. Lenger inn i fylket er det flere strender og gøyale vannaktiviteter på Straand Sommarland i Vrådal, og i Treungen finner du naturens eget vannland; nemlig jettegrytene. Etter noen fartsfylte timer der, kan dere besøke Z-museum i Treungen, og utforske forfedres tidsalder på en måte dere sannsynligvis aldri har sett maken til. Eller dra til Fyresdal og Hamaren Aktivitetspark med sykkelløype for barn. Vil dere senke tempoet, men likevel ha gode og gøyale opplevelser, anbefales et besøk på en av Telemarks mange bondegårder. Gårdsferie og få klappe hest, lam, kaniner og høner, er spesielt populært blant de minste. Det finnes også flere barnevennlige vandreturer som Falkeriset i Rauland, Solstien på Rjukan og Vasseventyret på Haukelifjell. Hvis dere ønsker noe med mer fart, kan dere sjekke inn på skateboardhotellet i Rauland.

I kystkommunene Kragerø, Bamble og Porsgrunn finner du utallige badestrender, avsidesliggende viker og fjellknauser du kan hoppe i fjorden fra. Er du skikkelig tøff kan du ta bomba fra stupetårnet på Olavsberget i Porsgrunn. Når sola skjuler seg bak regntunge skyer eller lav tåke, har både Skien, Langesund og Rjukan flotte badeanlegg innendørs. I Skien 10

Profile for Visit Telemark

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.

Telemarkskatalogen 2019  

Et magasin utgitt av Visit Telemark med ferietips, aktiviteter, attraksjoner og gode opplevelser i Telemark, vår, sommer, høst og vinter.