Page 1


1 2010


EDITORIAL Valentina Ario-Bălaşa

Despre Fashion şi Pseudo-Fashion Primesc destul de des invitaţii la tot felul de evenimente şi petreceri, unele cu ştaif, altele cu moţ sclipicios din plastic. Am ajuns la concluzia că publicul este complet indus în eroare, oamenii nu au deloc repere artistice, culturale şi morale. Domneşte o confuzie generalizată. Primesc invitatia : “Prezentare de modă în club - Creatorul X-ulescu îşi prezintă colecţia de lenjerie”. Sunt anunţate, în mod evident şi modelele: starletele de carton ale zilei, începând de la neveste/ amante de fotbalişti, dansatoare din buric, animatoare de club, fete descurcăreţe de profesie, tunate din cap până în picioare, un pic cam pupeze sau asistente TV, adevărate dive de tabloid. Nu e nevoie să onorez invitaţia, pentru că ştiu ce se întâmplă la o “Prezentare de Modă” dintr-un club.

2010, cel mai important eveniment de acest gen din toamna asta, organizat de către Alin Gălăţescu, un profesionist dedicat, care face ceva pentru moda românească. Nu mă pricep să descriu foarte bine cum a fost la festival, dar am văzut Modă Prezentare de Modă este impropriu spus, autentică, modele autentice, cu o carieră termenul de Modă este complet denatur- internaţională, profesionişti care îşi făceau at. Este de fapt un târg de femei siliconate, meseria. Acolo se putea simţi pulsul Moîmbrăcate cu două firfirici de haine, ca să dei româneşti, aşa cum este ea acum. Am nu defileze complet goale. Nu vezi tendinţe, văzut creatori tineri, foarte talentaţi, la înnu vezi creaţie artistică, nu vezi nimic! Numai ceput de drum. Festivalul acesta mi-a hrănit carne, mult Kitsch...Şi ochi sticlind de poftă! nevoia de Modă, a fost o sursă de inspiraţie pentru mine. Aceste “Prezentări de Modă” sunt de fapt nişte petreceri, la care trebuie să vină cât mai mulţi gură-cască, să consume cât mai multă băutură. Este un soi de târg matrimonial fâră intenţii serioase, fetele îşi găsesc sponsori noi, sponsorii consumă carne siliconată în amestec cu alcool şi Kitsch, şi toată lumea este fericită. Bine... şi unde este Moda?!

Moda este o artă, o formă de exprimare artistică. Singurii care fac modă adevarată, conectată la tendinţele internaţionale sunt creatorii şi brandurile celebre. Ştiu sigur că un creator sau un brand care se respectă se adresează unui public treaz, avizat şi conştient.

Un creator care se respectă nu îşi prezintă Moda este acolo unde îi este locul, în fes- colecţia într-o bodegă în faţa unor indivizi tivaluri. Într-un festival de modă autentic, încinşi, care au alcoolemia crescută, şi nici modelul trece pe plan secund, haina este nu au nevoie de paraşuta zilei, pe post de vedeta. Am fost de curând la Festivalul model, ca să le crească vânzările la haine. AVANPREMIERE Fashion and Life-style Fest,


INTERVIEW gabriela rosu


INTERVIEW

Ai început să faci modelling de la vârsta de 16 ani. Unde ai început această activitate şi care sunt cele mai importante realizări pe care le-ai avut? Am început prin participarea mea la Miss Boboc Liceul Economic nr. 1 din Iaşi, unde am luat locul I şi mi s-a oferit un curs de modeling la agenţia de modele Academia Show. Apoi m-a descoperit agenţia MRA din Bucureşti, după care am ajuns să am câte o agentie care să mă reprezinte în aproape toate orasşle mari din Europa: Milano, Barcelona, Munchen, Londra, Viena, Zurich şi Istanbul. Binenţeles asta în decursul a 10 ani . Totul s-a întâmplat treptat fără o ascensiune bruscă. Eu sunt un model comercial, adică mai potrivit pentru cataloage şi reclame decât podium. Cele mai importante realizări ale mele sunt şedintele foto pentru Triumph, cataloage, poze pentru amabalaje, dar şi poze de imagine. Începusem să mă simt ca în familie în acea echipă din micul sătuc german unde erau fabrica şi studioul Triumph. De asemena am mai lucrat pentru Fila, Lovable, Chiarugi, Sportcheck, Takko. Am filmat şi reclame, atât pentru România cât şi pentru alte ţări iar câteva exemple ar fi Peugeot, Orange, Coca Cola, Wash & Go, Bel Seno, Poiana, Hamam, Lotto şi Pert. Ce aşteptări ar trebui să aibă o tânără care şiar dori să înceapă o carieră în modelling şi care sunt sfaturile pe care i le poţi da? Să aibă răbdare pentru că realizările vin în timp. E important să fie gata de muncă pentru că asta e un job ca oricare altul şi presupune muncă: trezit dimineaţa la ora 4, călătorit noaptea, filmări de 36 de ore, accidentări la locul de muncă, măcar 5 ore pe săptămână de sport şi alte sacrificii. Trebuie să fie deschisă şi să accepte sfaturile specialiştilor în ce priveşte look-ul şi vestimentaţia, să vorbească măcar o limbă străină – engleza, pentru a putea comunica cu cei cu care lucrează. Oricât de frumoasă ar

fi o fată, personalitatea şi atitudinea joacă un rol important în această meserie. Trebuie să nu renunţe la studii aşteptând să devină topmodel într-o zi, trebuie să găsească un echilibru între şcoală şi cariera de model, totul însemnând din nou multă muncă. Aşa că, succes şi capul sus! Observăm cu toţii că au apărut tot mai multe evenimente care au în denumirea lor cuvântul “fashion”. Sunt ele reprezentative pentru industria modei româneşti? Dacă ne referim la diferitele festivaluri de modă care au loc prin ţară, bineînţeles că aduc un mare plus modei româneşti. E un loc în care se întâlnesc oameni de specialitate, designeri, fotografi, modele, make-up artişti, hair stylişti, critici de modă, deci nu are cum să nu iasă ceva bun din asta. „Fashion”e un cuvânt împrumutat din limba engleză, care se foloseşte la nivel internaţional.


INTERVIEW

Într-adevăr de multe ori este folosit la scară mai largă, fără a face referire strict la modă, doar pentru a atrage atenţia, ceea ce îl face să-şi piardă din valoare. Moda e o industrie care ocupă un loc important în lume, însă sunt oameni pentru care moda e o artă, cum a fost Alexander Mcqueen de exemplu, care nu cred că folosea cuvântul „fashion” foarte des.

După ani de calatorii în sfârşit am locul meu. Cu ce te ocupi in prezent?

Încă îmi dedic o mare parte din timp fetiţei mele, care are 8 luni. De curând am deschis prima agenţie de casting din Iaşi, şi îmi face mare plăcere să lucrez cu oameni normali, actori, copii, care au şansa să fie protagonişti în Esti model profesionist. Te rugăm să-ţi foloseşti reclame sau chiar filme. din nou imaginaţia. Ai în faţa ta o radiografie făcută modelling-ului românesc. Ce vezi? Este Cândva spuneai că te-ar interesa o carieră în televiziune sau design vestimentar. TV sau catde bine sau de rău? walk în calitate de designer? Cu 2 ani în urmă aş fi zis că e de bine dar acum, lucrurile nu stau prea bine şi sper să fie Design-ul vestimentar nu m-a atras niciodată doar din cauza problemelor financiare şi să-şi pentru că nu am talentul cuvenit insă mi-ar plăcea să lucrez în design de interior. Am înrevinş în curând. In ultimii ani au avut loc schimbări în viaţa ta. ceput şi o şcoală la Barcelona în acest doTe-ai căsătorit, iar de puţin timp eşti o tânără meniu, dar am rămas însărcinată şi a trebuit mămică. Cum este în această nouă postură? sa renunţ. Televiziunea m-ar tenta, îsă nu sunt convinsă că mi s-ar potrivi. E minunat sa fiu mamică, iar căsătoria m-a facut mai responsabilă. Am o familie de care trebuie să am grijă şi care să aibă grijă de mine.


FASHIONnews Noi branduri în Cocor Department Store

A III-a ediţie a Male Fashion Week va avea loc în martie 2011

Podium Fashion Store este pe piaţă din 2008 şi comercializează produse 100% din Italia dintre care enumerăm: Liu Jo, Bluemarine, Fairly, Parasuco, Trust, Virgin.

Male Fashion Week va avea loc în perioada 4-8 martie 2011 şi îşi vor prezenta colecţiile designerii şi casele de modă atât din România cât şi din străinătate. Nu vor lipsi de la eveniment nici designerii debutanţi. “100 de manechine vor defila pe podiumul Male Fashion Week Cluj. O echipă formată din 15 profesionişti va asigura serviciile de make-up şi hair styling pentru eveniment. Fiecare zi de festival este dedicată unei teme astfel că pe podium vor fi prezentate colecţii cu ţinute sport, lenjerie, casual şi de gală”, a declarat Ştefan Florea, organizatorul Male Fashion Week Cluj.

În scurt timp, noi branduri sunt aşteptate în cadrul magazinului Podium Fashion. De asemenea, în cadrul magazinului Giselle , situat la etajul 3, sunt prezente noile colecţii de marochinărie : Cerutti 1881, Barbara, Nuovedive, Tony Perotti, alături de mărcile Feromoda, Elata, Pariziene. Giselle pregăteşte o surpriză clienţilor prin aducerea unui nou brand: încălţăminte de ocazie Menbur din Spania. Magazinul Giselle, înfiinţat în anul 1993, comercializează produse de calitate, în cadrul locaţiei din Cocor existând o varietate de articole. Cocor pune la dispoziţia cumpărătorilor un element unic pe piaţa de retail din Romania: prima cabină virtuală de probă situată la etajul al -III-lea.

In cadrul primelor două ediţii au participat nume cunoscute din moda romanească şi internaţională precum Mondex, Calvin Klein, Be You, stefan Musca, Seroussi, Ancada, Smith, Bossini s.a.m.d. Detali despre eveniment puteţi făsi accesând site-ul www.mfw.ro. Fashion Cocktail la Cafepedia în fiecare luni! În fiecare seară de luni, în intervalul 18:00 – 23:00, Cafepedia Romana va organiza evenimentul intitulat „Fashion Cocktail” eveniment special creat pentru răsfăţul doamnelor şi domnişoarelor şi nu numai, unde diverşi designeri români îşi vor prezenta colecţiile. Bucharest Fashion Week, la

a 14-a ediţie

Prin intermediul acesteia, cumpărătorii se pot scana, creându-şi propriul avatar.

Branduri internaţionale de prestigiu şi mari designeri români se vor reuni sub egida Fashiontv pentru a dicta tendinţele în cadrul festivalului de modă Bucharest Fashion Week. Evenimentul se va desfăşura între 1-5 decembrie la Crystal Palace Ballrooms.

Cu ajutorul avatarului, clientul poate proba haine create de designerii favoriţi.

Peste 100 de modele, echipele de profesionişti de la Il Makiage şi Salerm Cosmetics vor asigura machiajul modelelor. Pentru că de peste 10 ani, Fashiontv contribuie


FASHION NEWS

la promovarea turismului românesc în toată lumea, în premieră la această ediţie a Bucharest Fashion Week va avea loc Fashiontv Romania Awards – decernarea premiilor pentru cele mai fashion locaţii din România. Absolutely Fabulous Fashion&Vintage Fair GOES EAST Fabulous PR & Events aduc Absolutely Fabulous Fashion&Vintage Fair la Iaşi. Evenimentul va avea loc în incita Era Shopping Park, în perioada 4-5 decembrie 2010. Intrarea la acest eveniment este liberă iar programul de vizitare este 11-19:00. Super concurs la această ediţie! „Premiile sunt în număr de 3 şi sunt foarte foarte drăguţe: tricouri pictate manual de fetele de la AnTanTe! Iata ce aveţi de făcut: 1. postaţi o fotografie cu un obiect vintage pe care îl aveţi acasă o broşă, o pereche de cercei, o fustă, o geantă, etc 2. tag-uiţi ERA Shopping Park în fotografie 3. adunaţi like-uri şi comentarii la fotografia voastră Primele 3 fotografii cu cele mai multe comentarii şi like-uri, vă aduc câte un tricou personalizat, pictat manual pe care îl veţi primi chiar la târg”, anunţă organizatorii.

Bijuteriile handmade Prochaine îşi încep povestea online A fost o dată ca niciodată...o poveste cu bijuterii...spusă pentru femei şi trăită intens de fiecare dintre noi. Aşa îşi incepe prezentarea Prochaine, producător de bijuterii handmade, care anunţă lansarea website-ului de prezentare www.prochaine.ro. “Am început lucrul la site-ul de prezentare în urma cu peste 5 luni, când tot business-ul nostru se derula, practic, offline” a precizat Anca Rădulescu, managing partner al Prochaine. “Prochaine targetează femeile îndrăzneţe, sigure pe ele, în căutare de bijuterii unice, distinctive şi elegante. Practic, fiecare bijuterie creată de noi nu seamănă cu alta, deşi păstrăm aceleaşi linii de design şi modele generale”, a arătat Kristina Sambris, managing partner în aceeaşi companie.


FASHION trends

ORADEA Debenhams Lotus Center CLUJ NAPOCA Debenhams Polus Center


CONSTANTA Debenhams City Park Mall of Constanta BUCURESTI Debenhams Bucuresti Mall, Plaza Romania, Baneasa Shopping City, Sun Plaza


FASHION TRENDS


FASHION TRENDS


FASHION TRENDS


FASHION TRENDS

ORADEA Debenhams Lotus Center CONSTANTA Debenhams City Park Mall of Constanta CLUJ NAPOCA Debenhams Polus Center BUCURESTI Debenhams Bucuresti Mall, Plaza Romania, Baneasa Shopping City, Sun Plaza


FASHION

interview

Absolutely Fabulous by Alina Tănasă& Diana Enciu


Aţi început să organizaţi seria de târguri Fashion&Vintage Absolutely Fabulous. Sunt În primul rând: Absolutely Fabulous, Fabu- aceste târguri o susţinere a industriei modei lous PR&Event şi www.absolutelyfabulous.ro, româneşti? înseamnă echipă, comunicare şi prietenie. Cupcake înseamnă aluat: proiecte, clienţi, târ- Clar da! Evenimentele Absolutely Fabulous (Ab Fab) ne definesc iar ceea ce vrem să guri, revistă, şedinţe foto, styling şi fashion. dezvoltăm cât mai mult este conceptul AbsoAbsolutely Fabulous înseamnă idei, imaginaţie, lutely Fabulous, care iniţial a pornit ca un târg creativitate, şi si totodată lucrurile cu care ieşim care dorea să sprijine curentul vintage şi tinerii de fiecare data în evidenţă şi pentru care am designeri care nu aveau unde să îşi expună şi să îşi vândă produsele şi care acum începe să fost remarcate. prindă contur prin revista trimestrială la care În toate există un început. Care a fost punctul lucrăm împreună cu buni prieteni din presa online şi glossy. vostru de pornire în acest proiect ? Cine sunt Diana Enciu şi Alina Tănasă?

Totul a început foarte natural. Am vrut să facem PR şi norocul nostru a fost că ne-am potrivit şi am reuşit să dezvoltăm o idee care a devenit noua noastră agenţie: Fabulous PR&Events. Simţim că ni se potriveşte mănuşă, că vorbeşte despre noi, că se defineşte pe sistemul good and yummy inside-out.


FOTO: Diana Enciu şi Alina Tănasă alături de Yvan Rodic

Câte ediţii aţi organizat până acum şi cum au fost primite de vizitatori?

Ne dorim este să creăm din ab fab un must read, must do, must wear, must visit în materie de fashion&vintage. Am organizat cinci ediţii Absolutely Fabulous Ne aşteaptă cinci ediţii în 2011 cu cinci conFashion and Vintage Fair în Bucureşti, iar la fi- cepte diferite nalul lui noiembrie am avut Absolutely Fabulous Goes West la Oradea. In acest moment ne pregătim pentru Absolutely Fabulous goes East la Iaşi. Vizitatorii sunt extrem de încantaţi de evenimentul nostru pentru că se diferenţiază prin atmosferă de toate celelalte târguri. Încercăm de fiecare dată să ne surprindem vizitatoarele prin cadouri şi surprize absolutely fabulous. Aşa cum cred că deja ştiţi în septembrie l-am avut ca invitat pe faimosul Yvan Rodic alias FACE HUNTER, bloggerul de street style. Încheiaţi anul în plină activitate. Ce planuri aveţi pentru 2011?


DESIGNER spotlight Cine este Alina Cosma? O întrebare deloc simplă! Voi încerca să mă prezint în raport cu una din pasiunile dominante din viata mea: designul vestimentar. Mijloacele vizuale de exprimare mă atrag de ceva timp, în special grafica computerizată şi mijloacele multimedia. Moda desigur, mă interesează de când mă ştiu pentru că îmi place să mă descopăr prin intermediul ei, şi pentru că o găsesc variată şi utilă. Sunt din Bucureşti şi am studiat designul vestimentar şi croitoria numai prin cursuri de specialitate de scurtă durată, preferând metoda Ce te defineşte pe tine ca designer? Sunt un designer atipic din multe puncte de vedere, în special datorită faptului că eu nu sunt o victimă a modei. Adesea ignor trendurile şi ceea ce se întâmplă în peisajul local sau internaţional. Ştiu foarte bine cum vreau sa ma simt intr-o rochie si rareori sunt influentata de cineva. Este simplu să fac un produs care se potriveşte cu linia corpului. Eu încerc însă să creeez rochii care să se potriveasca cu personalitatea femeii moderne, astfel încât să se simta frumoasa, unică şi admirată purtându-le. autodidactă. Mă consider o persoană foarte creativă şi cu un simt înnăscut pentru frumos. Am totodată şi o fire foarte curioasă, unul dintre motivele pentru care am lansat proiectul de design vestimentar şi retail online PARTY NOIRE în 2008 (www.partynoire.com). Ca designer, creez pentru femeile cu stil şi cu o personalitate puternică şi îmi place “consumul conştient”. De aceea am ales să vând numai produse la comandă şi executate pe măsura clientei. FOTO: Spectacular Studios for PARTY NOIRE


DESIGNER SPOTLIGHT

Stilul meu de design este timeless classic si cred ca subtilitatea detaliilor unei creatii o poate face foarte sexy. Care sunt sursele tale de inspiraţie? Apreciez tradiţia, fără a mă limita însă la un stil convenţional. Mă inspiră viaţa de zi cu zi, detaliile de orice fel care îmi ies în cale, şi îmi place să observ perspectivele artistice ale altor oameni, în special ale celor care produc

Cred că va fi uşor pentru un număr mare de femei să se identifice cu stilul acestei colecţii. Ce îţi place dar şi ce nu îţti place din sfera modei româneşti? Cred că scena modei românesti se află pe o pantă ascendentă şi apreciez că se fac eforturi pentru promovarea tinerelor talente în design şi există rezultate vizibile în acest sens.

lucrări de artă contemporană. Ai lansat o nouă colecţie. Cu ce vine nou această colecţie?

Nu voi comenta asupra celei de-a doua părţi a întrebării. Cred că nu putem aprecia părţile pozitive fără a le experimenta şi pe cele negative, astfel încât cele din urmă se anulează întrAtributele principale pentru rochiile PARTY o anumită măsură. NOIRE sunt valoarea, rezultată din calitate, gradul mare de purtare şi sentimentul de confort şi frumos în momentul purtării. Aceste atribute se regăsesc şi în noua colecţie, intitulată MINIMAL. Rochiile din MINIMAL reflectă cel mai bine până acum preferinţa mea de a combina croiala clasică cu elemente moderne.

www.partynoire.com


MINIMAL by PARTY NOIRE

FOTO: Photos courtesy of Alina Cosma


FASHION catwalk

DESIGNER: irina schrotter COLECTION: autumn/winter 2010-2011


CATWALK: romanian fashion week iaĹ&#x;i, 9-10 iunie 2010


FASHIONcatwalk


irina schrotter


irina schrotter


FASHIONcatwalk


FASHIONcatwalk


irina schrotter


FASHION catwalk


BEAUTYspecialist


Cine este George Soare? Sunt hair designer L’Oréal Professionnel şi asistent Haute Coiffure Française iar în prezent mă ocup de salonul deschis anul trecut. Când ai început să lucrezi în acest domeniu şi cum s-a intamplat? Am început această meserie ca ucenic la vârsta de 17 ani. Fiind elev la un liceu seral aveam timp şi de a avea şi alte activităţi. Întamplarea a făcut, ca una din cunoştinţele mele de origine irlandeză să îmi propună să încep această meserie la salonul ei din Bucureşti. Având afinitati către această ramură nu am ezitat şi am acceptat provocarea. În Franţa am avut ocazia să lucrez alături de cei mai mari coafori, iar colaborarea strânsă cu L’oreal Professionnal România a ajutat la formarea mea ca şi coafor. Care sunt micile secrete pentru un păr sănătos?

Primordial este îngrijirea părului cu produse profesionale adecvate tipului de păr la salon dar şi acasă. Sunt importante şi vizitele regulate la coafor pentru tuns, tratamente şi vopsit. Este important un stil de viaţă sănătos. Cât de greu este să găseşti coafura perfectă a unui client? Pentru un profesionist nu este greu, este ca şi când ai cere unui pictor să îţi facă portretul. Cu ce ieşi în evidenţă prin munca ta? Cred că sunt foarte atent la detalii. Care sunt reuşitele tale de până acum? Au fost multe. Cea mai importantă este salonul Tribute by George Soare. La doar 25 de ani am reuşit să strâng alături de mine 20 de oameni speciali. Faptul că toţi au încredere în idealurile mele asta înseamnă foarte mult şi îmi dă putere în continuare. Când nu eşti la salon, ce îţi place să faci? Să mă implic şii în alte proiecte legate tot de coafor! Şi dacă îmi mai rămâne timp îmi place să petrec timp alături de cei dragi!


George Soare a intrat în acest domeniu în urmă cu opt ani. Şansa de a lucra timp de un an în Franţa alături de profesionişti în hairstyling s-a concretizat inclusiv în colaborări pentru prezentări Balmain şi Paco Rabanne. Tot în Franţa, George Soare a participat la numeroase concursuri - a câştigat trofeul principal în competiţia de la Cambrai şi locul 5 la Campionatul de Coafură al Franţei, categoria coafuri de seară (se afla printre puţinii romani care au reuşit această performanţă).

Întors în ţară, a continuat să se remarce la concursuri de specialitate: locul 2 la concursul de creaţie L’Oréal Professionnel (2005), semifinalist la Color Trophy organizat de L’Oréal Professionnel (200&), locul 1 la concursul de colecţie L’Oréal Professionnel, locul 1 la Concursul International de Coafura organizat de Igiena (2009).

Profesionalismul său a fost confirmat de titlurile de hair designer L’Oréal Professionnel şi color designer INOA (noua vopsea revoluţionară L’Oréal Professionnel), completate de colaborarea strânsă cu prestigioasa companie franceza – George susţine frecvent workshop-uri, seminarii şi show-uri în toată ţara.

Prezentările de modă cu designeri ca Wilhelmina Arz sau Lena Criveanu, emisiunile TV, şedintele foto cu cei mai renumiţi fotografi şi editorialele realizate pentru reviste de calibru sunt alte contexte creative în care se evidenţiază stilul unic al coafurilor expresive realizate de George Soare.


BEAUTYinterview Eşti una dintre puţinele vedete care nu prea au fost încadrate la rubrica “prost îmbrăcate”. Cum reuşeşti să fii mereu în tendinţe şi pe gustul criticilor? Julia: Ca orice vedetă, am mai fost şi eu pe acolo pe la rubrica “prost îmbrăcate”, însă nu m-a deranjat. M-am bucurat că balanţa a înclinat mai mult spre “bine îmbrăcate”, deci a fost bine pana acum. M-am îmbrăcat în funcţie de cum am simtit. Niciodată să nu vrei să fii altfel de cum eşti, trebuie să-ţi placă în primul rând, pentru că asta se vede.

Ce make-up artist din România apreciezi? Dar designer? Julia: Sunt mulţi make-up artişti! Eu nu sunt o persoană foarte pretenţioasă şi dau libertate make-up artistului iar atât timp cât el colaborează şi vorbeşte cu mine e totul ok. Tot timpul am avut o colaborare foarte bună şi nu pot spune că este unul care îmi place foarte mult sau din contră, unul care nu îmi place deloc. Poate nu iese mereu ceva strălucit, însa iese bine. Eu mă las pe mâna lor pentru că este o relaxare pentru mine să fiu machiată de altcineva. De doisprezece ani de când mă machiez prin televiziuni sau videoclipuri, nu am întâlnit pe nimeni care să mă determine să spun că nu pot colabora cu el.

Ca designer, îmi place Mihaela Drafta, care este foarte cunoscută în Franţa. Face lucruri foarte în trend, are nişte croitorese extraordinare care lucrează foarte repede şi prezintă calitate. Mie, de exemplu, îmi poate face o rochie de la o zi la alta, ceea ce este un plus Am încercat cât de cât să ştiu ce se poartă în pentru orice designer. anul respectiv, însă dacă, de exemplu, într-un an nu s-ar mai purta Crezi că este necesară paietele eu tot le-aş în România o educaţie mai folosi, puţin aşa. de beauty pentru femei? Ştim că eşti imaginea unui salon. De ce Julia: Absolut! Este te-au ales pe tine? necesară pentru că multe lucruri se pot Julia: Ei s-au învăţa de aici. Eu am gândit, în primul învăţat datorită acesrând, la faptul că nu sunt o copilă şi am credi- tor seminarii multe trucuri, mici secrete care pot bilitate în faţa publicului. În doilea rând, au fi aplicate de orice femeie. Dacă eşti deschis, căutat o persoană care să nu fie băgată în atent şi vrei să înveţi atunci e simplu. scandaluri, care are o imagine curată. Anca Gîlcă În orice domeniu contează să ai o imagine bună, să fii o femeie care arată bine şi care are un cuvânt de spus în ceea ce priveşte credibilitatea unui produs pe piaţă.

“Frumuseţea ţine de atitudine, acesta este adevărul”


CRISTINA HOHAN

BEAUTYstory Pentru mine povestea a început acum 3 ani, în Amsterdam, unde am făcut cursurile şi apoi am lucrat cu fotografi , creatori de modă şi modele, explorând alături de ei viziunea în make-up de la beauty la creativ. În ultimii trei ani am colaborat cu nenumăraţi clienţi atât în Olanda, Germania cât şi România, iar momentan sunt în Iasi,oraşul natal.

cerinţele clientului, aceasta fiind satisfacţia principală a jobului meu. Preţurile diferă în funcţie de cerinţele şi nevoile clientului, şi consider că indiferent de nivelul financiar sau social oamenii au dreptul la înfrumuseţare şi creativitate. MAKE UR MOMENTS AS GOOD AS U WANT!

Realizez cu plăcere facebook: Cristina Hohan orice gen de make-up : simplu şi natural, pentru seară/ evenimente sau colaborări cu fotografi, reviste, portofolii. Sunt deschisă spre creativitate şi idei noi, sunt comunicativă şi am răbdarea necesară pentru a asculta şi îndeplini


SHOPPING

prepare for winter Ghete bărbaţi Brallier 549 lei

Cizme înalte damă Chalita 599 lei

Ghete damă Wootan 499 lei

Ghete bărbaţi Sorbo 499 lei


SHOPPING

Ghete bărbaţi Grignon 499 lei

Cizme damă Galian 799 lei

Cizme înalte damă Schook 599 lei

Ghete damă Popat 349 lei

Ghete bărbaţi Sheneman 499 lei

BUCUREŞTI MALL Calea Vitan

BANEASA SHOPPING CITY Soseaua Bucureşti-Ploieşti, No. 42 D, Sector 1

POLUS CENTER Str. Avraam Iancu, Comuna Floresti Judeţul Cluj

SUN PLAZA 83C, Str. Oltenitei Bucureşti


SHOPPING Se remarcă prin noutatea adusă în tot ceea ce oferă începând cu brandurile internaţionale de fashion nou intrate, conceptele promovate, mixul de branduri şi continuând cu campania de comunicare şi de promovare a centrului comercial. În Băneasa Shopping City, aproximativ 50% din suprafaţa închiriabilă a mall-ului o reprezintă brandurile noi pentru prima dată în România. Cele mai importante sunt ancorele care se regăsesc împreună sub acelaşi acoperiş: PEEK & CLOPPENBURG, SOLMAR, INDITEX şi AZADEA GROUP.


SHOPPING

magazine. În afară de brandurile care deja reprezintă compania precum: PROMOD, MANGO, PARFOIS si DESIGUAL. SOLMAR a mai semnat parteneriate cu Grupul MAX MARA pentru brandurile MAX MARA WEEKEND, MARINA RINALDI şi cu grupul MOSAIC FASHION din Marea Britanie, pentru brandul KAREN MILLEN.

INDITEX este un mare retailer de fashion din lume cu peste 3.500 de outlet-uri în 68 de ţări din: EuPEEK & CLOPPENBURG este prezent în Băneasa ropa, Statele Unite, Asia şi Africa. Pe lângă ZARA, Shopping City cu o colecţie de peste 200 de bran- INDITEX aduce în Băneasa Shopping City şi alte 6 duri internaţionale şi este cel mai mare magazin de mărci: PULL AND BEAR, MASSIMO DUTTI, BERSHKA, fashion din România cu o suprafaţă de aproxima- STRADIVARIUS, OYSHO şi ZARA HOME. tiv 4.000 mp distribuiţi pe două niveluri. Peek & Cloppenburg este bine cunoscut la nivel internaţional, AZALI TRADING este prezentă în centrul comerdatorită mărcilor pe care le reprezintă precum: AR- cial cu 3 branduri: PIAZZA ITALIA, SALSA JEANS si MANI COLLEZIONI, HUGO BOSS, POLO, RALPH LAU- SUNGLASS HUT. REN, MAX MARA, VOGUE, BURBERRY, ERMENEGILDO ZEGNA, LAGERFELD, ADIDAS, ESPRIT, ARMANI În Băneasa Shopping City se află la dispoziţia JEANS, CALVIN KLEIN JEANS, DIESEL, DKNY JEANS şi vizitatorilor colecţii variate de cosmetice, parfumulte altele.

muri, bijuterii, ceasuri şi accesorii. De asemenea,

SOLMAR vine în Băneasa Shopping City cu 7 în magazine de specialitate se găsesc colecţii unice de încălţăminte precum şi sortimente la modă de lenjerie. Magazinele de decoraţiuni interioare, de computere, de accesorii IT şi de telefonie mobilă sunt şi ele prezente în centrul comercial.


Consumatorii pot găsi în „Food & Fun City”

KFC, McDonald’s, MONDOGEL, BUONGIOR-

branduri nou intrate în România ca HAAGEN

NO, ARGENTINE.

DANZ , BURGER KING şi NORDSEE. În Băneasa Shopping City, aroma celor mai Noutăţile culinare sunt aduse şi de: CHOP- de calitate cafele va putea fi savurată la COFSTIX, LA SAFI, RISAKA, SUSHI KO, SHEHE- FEE REPUBLIC sau STARBUCKS, GLORIA JEAN’S RAZADE şi patiseria PAUL, care ofera con- COFFEES, CAFE NESCAFE, BUBBLES-SAVEUR, sumatorului român mâncăruri delicioase în BOURBON COCKTAIL& COFFES, SMOKING toate varietăţile de bucătării internaţionale CAFE LOUNGE. pentru cele mai rafinate gusturi. Centrul comercial Băneasa Shopping City este Pe lângă aceste premiere sunt prezente în parte integrată a Zonei Comerciale Băneasa Food & Fun City şi branduri de succes deja care include: IKEA, Carrefour, Metro, Bricostore existente pe piaţa din România: PIZZA HUT, şi Mobexpert.


SHOPPING

precum curăţătorie, coafor, farmacie, servicii Băneasa Shopping City a devenit punctul

bancare, restaurante şi cafenele.

principal de shopping al Bucureştiului şi al împrejurimilor acestuia, oferind tot ce este mai Centrul comercial, Băneasa Shopping City a bun şi mai nou în materie de shopping şi petre-

fost onorat de la deschidere şi până astăzi cu

cere a timpului liber.

importante distincţii pentru industria locală şi europeană: a primit distictţa de „Cel mai bun

Băneasa Shopping City în mod constant proiect al anului 2008 din Europa de Sud-Est”, pledează pentru excelenţă şi calitate oferind

a câştigat în cadrul CIJ Awards Gala 2008,

clienţilor cele mai bune experienţe de shop-

premii pentru cea mai bună dezvoltare a unui

ping, food şi petrecerea timpului liber. Sub

centru comercial, dar şi pentru cea mai bună

acelaşi acoperiş poţi găsi braduri internatio-

dezvoltare a anului. În 2009, Băneasa Shopping

nale aflate pentru prima dată în Romania. O

City a obţinut în cadrul Galei Southeastern Euro-

ofertă variată de magazine renumite de fash-

pean Real Estate Awards Gala premiul pentru

ion, magazine speciale cu jucării, cărţi, cadouri, proiectul anului, şi tot anul acesta în aprilie, titlul decoraţiuni interioare, presă, dar şi servicii utile de Superbrand în cadrul Superbrands Gala.

Program: a nic i um i-d

10

:00

-23

)

nte

sta ura

:00

10

(re

:0 0

-2

2: 00

(m

ag

az

in

e)

lun


PLACES beauty

Tribute by George Soare – primul salon noştri îţi vor prezenta opţiuni personalizate. Pen-

din România membru Haute Coiffure Fran- tru o relaxare desăvârşită, poţi alege să experiçaise (www.haute-coiffure.com) - a fost mentezi masajul capilar extra, un ritual profund înfiinţat în anul 2009 de către Alexandra Vişan, destresant şi echilibrant. responsabilă de partea de management, şi George Soare, hair designer L’Oréal Professionnel şi asistent Haute Coiffure Française. Situat într-o zonă elegantă a Bucureştiului, salonul se remarcă prin designul curat şi minimal care este perfect echilibrat de atmosfera prietenoasă şi relaxată. Spaţiul definit de stil este completat de echipa formată din profesionişti cu o bogată experienţă, care garantează rezultate de top, de la tunsori şi coafuri stylish la servicii de înfrumuseţare complete - tratamente cosmetice, manichiură/pedichiură, masaj. Tunsoare

Culoare

Fie că îţi doreşti o schimbare remarcabilă, o tunsoare simplă sau una avangardistă, o coafură clasică sau una de efect, aici vei beneficia de o consiliere atentă, iar specialiştii

În funcţie de ceea ce îţi doreşti, echipa noastră de colorişti va creea o formulă personalizată pentru a accentua nuanţă naturală a părului tău sau pentru a o transforma radical. Lucrăm


cu cele mai noi şi inovatoare produse de colorare a părului, iar salonul nostru este acreditat L’Oréal Professionnel. Puteţi exerimenta la noi inclusiv cea mai recentă lansare L’Oréal Professionnel, INOA, un nou standard de colorare profesională pentru o protecţie totală a părului şi pentru un confort optim al scalpului, fără miros şi fără amoniac, care oferă acoperire perfectă a firelor albe de păr. Ne place să dăruim clientelor noastre senzaţia de relaxare şi încredere, de aceea suntem pregătiţi să îndeplinim şi solicitările speciale pentru un confort maxim.

Bucureşti, zona Piaţa Dorobanţi, Str. Putul lui Zamfir, nr 22-24, et 1, sector 1 Telefon: 021.230.22.93; 0372.779.910 E-mail: office@tributesalon.ro Web: www.tributesalon.ro Expert Bride Este cea mai glamorous zi din viaţa unei femei, cea în care fiecare visează să se transforme în prinţesă. Iar parte din arsenalul obligatoriu - pe lângă rochia magnifică - sunt o coafură şi un machiaj fabuloase. George Soare se achită cu eleganţă maximă de partea de hairstyling şi mai mult, garantează un look complet şi unitar, realizat împreună cu make-up artişti de top, colaboratorii săi care pot fi solicitaţi special pentru aceste evenimente. Aplicare extensii Fie că doriţi să vă îmbogăţiţi podoaba capilară pentru un rezultat perfect natural sau să vă remarcaţi printr-un look aparte şi neconvenţional, salonul nostru vă propune extensii din păr natural (pentru port îndelungat sau pentru termen scurt) şi peruci medicinale la comandă.


PLACES travel

Hotel Epoque este un hotel boutique de lux ce vizează turiştii cu standarde ridicate de călătorie, ale căror criterii de selecţie sunt unicitatea şi caracterul locaţiei, servicii personalizate şi nevoia de individualitate. Hotel Epoque este singurul hotel din România afiliat la Worldhotels. Hotel Epoque pune la dispoziţia oaspeţilor săi un concept structural unic cu spaţii de locuit generoase, exclusiv de tip apartament, ce asigură întreg comfortul pentru lucru şi relaxare, devenind astfel o opţiune ideală pentru sejururile medii şi lungi. Epoque oferă o paletă largă de facilităţi şi un grad înalt de personalizare a serviciilor, inclusiv opţiunea de a fi asistat de un valet personal pe parcursul sejurului. Epoque are 45 apartamente, un bistro francez, wintergarden şi spa. Cu o amplasare privilegiată în centrul Bucureştiului chiar lângă Parcul Cişmigiu şi foarte aproape de zona de business a capitalei, Hotel Epoque este un reper atât pentru călătorii de afaceri cât şi de leisure. Misiune o experienţă desăvârşită pentru clienţii noştri Valori Unicitate. Serenitate. Excelenţă. Servicii personalizate. Confort. Intimitate


Structură: Cazare - 45 de apartamente cu suprafeţe între 35 – 110 mp Bistro francez cu open kitchen

Grădina de iarnă cu 90 de locuri locuri adecvată pentru petreceri private şi evenimente corporate Epoque Bar & lounge cu şemineu Spa


PLACES - TRAVEL Piscină interioară de relaxare încălzită, cu căderi de apă terapeutice Sală de gimnastică de întreţinere complet echipată Saună umedă şi uscată, duşuri emoţionale, masaj şi zona de relaxare Tratamente cosmetice faciale şi corporale Refreshment bar Servicii Servicii majordom personal la cerere pentru fiecare invitat VIP check-in şi check-out Servicii limuzină Parcare şi valet parking Concierge: rezervări cina rezervări bilete spectacole informaţii de călătorie Business center Swisscom Acces gratuit la Epoque Spa pentru toţi oaspeţii hotelului Facilităţi pentru oaspeţi cu handicap Room service 24h, Mini bar Internet wireless Apartamente cu terasă sau balcon frantuzesc

Camere pentru fumători dar şi pentru nefumători Selecţie de perne Telefon cu acces internaţional 65 de canale TV şi Pay TV Aer condiţionat şi cutie de valori Servicii turn down Servicii de curăţătorie şi spălătorie 24h Băi dotate cu produse cosmetice Etro, halat de baie, papuci de baie şi uscător de păr


www.austria-incoming.ro


Austria Incoming (AT Incoming) este cea mai importantă companie de consultanţă pentru destinaţiile turistice din Austria şi reprezentanţă exclusivă în Romania a DMMA, asociaţie ce reuneşte nouă regiuni turistice din Austria: Bodensee –Vorarlberg, Bregenzerwald, Donau Niederösterreich, Millstätter See, Mostviertel, Thermenwelt Burgenland, Wiener Alpen, Wienerwald, Zell am See – Kaprun. www.austria-incoming.ro Regiunea Bodensee-Vorarlberg este situată în vestul Austriei, la graniţa cu Germania, Elveţia şi Liechtenstein. Peisajul include munţi maiestuoşi şi unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa - Lacul Konstanz Decembrie- Martie: Zăpadă pentru toţi! Oferta: 7 x nopţi de cazare cu mic dejun 7 x demipensiune 1 x 3-valley Skipass valabil 6 zile 1 x mapă informativă cu ponturi pentru shopping Preţ /persoană /pachet: ***Hotel EUR 549,00 **** Hotel EUR 573,00 Din 1.12.2010 până în 31.3.2011 (Din 26.12.2010 până în 2.1.2011 pe bază de cerere)


Ski în Bregenzerwald - stai 7 nopţi, plăteşti 6 7 nopţi de cazare de duminică până duminică în hotel de 3* sau 4*, pensiune sau apartament de vacanţă 6 zile skipass Bonus – 1 zi de ski cadou: 7 nopţi de vacanţă din care plătiţi doar 6 Reduceri pentru copii la cerere! Preţ/persoană/pachet: -de la 496 EURO în cameră dublă cu demipensiune în hotel 3* -de la 520 EURO în cameră dublă cu demipensiune în hotel 4* -de la 290 EURO în apartament de vacanţă la fermă, fără masă -de la 366 Euro în cameră dublă la pensiune cu mic dejun Perioada: 9.01-28.04.2011 (exceptând intervalul 03-13.03.2010), Rezervări: Du-Du De la mijlocul lunii noiembrie şi până la Crăciun, au loc de-a lungul Dunării, la fiecare sfârşit de sâptămână, numeroase târguri romantice de Crăciun şi evenimente muzicale tradiţionale. Locaţiile potrivite sunt castelele, mănăstirile sau clădirile istorice, acestea oferind o atmosferă deosebită de Crăciun. Opere valoroase de artă şi evenimente culturale de efect sau concertele sunt cele care antrenează programul. Combinaţi vizita la unul din evenimentele deosebite cu o vizită la mănăstirea Benedictina Melk, renumită la nivel mondial, la vinoteca din Durnstein: Winzer „Domäne Wachau, sau la Lumea Vinului Wein.Sinn de la vinoteca Winzer Krems. Târg de Crăciun la Dunare 2 x nopţi de cazare cu mic dejun în pensiune/hotel 3* din Wachau 1 x intrare la Târgul de Crăciun (de ex. la Castelul Grafenegg, Mănăstirea Gottweig-cu concert) 1 x meniu cu 3 feluri la alegere într-unul din restaurante Intrare şi tur ghidat al Mănăstirii Melk, Domäne Wachau sau Wein. Sinn Preţ/persoană/pachet: 156 Euro Supliment cameră single la cerere. Rezervabil de la 2 persoane. Valabilitate: Mijlocul lunii noiembrie până în 23 decembrie 2010

În jurul lacului Millstatt găsiţi cele mai frumoase partii de schi din Carintia, pe care puteţi schia doar cu un singur skipass – cuvântul magic este Caruselul de schi cu skipass-ul Top-Ski-See-Pass GOLD 8 zile Carusel de schi în jurul lacului MILLSTÄTTER SEE 7 nopţi de cazare cu demipensiune Top Ski See GOLD valabil 6 zile Cupoane de reducere la diferite locaţii din regiune Preţ/persoană/pachet Hotel 4* de la € 579,00/ Hotel 3* de la € 497,00 / Pensiune de la € 398,00 Perioada: sezon de iarnă (exceptie 19.12.2010 până la inclusiv 08.01.2011 şi din 05.02.2011 până inclusiv 26.02.2011)


Distracţie pe partie la Ötscherdorf 2 x nopţi de cazare în hotel Jagdhof sau hotel Blumchen Cazare în cameră dublă sau triplă Cazare cu mic dejun sau demipensiune Skipass valabil 2 zile în regiunea de schi „Ötscher“ Preţ/persoană/pachet 149 Euro în hotel de 3* 209 Euro în hotel de 4* Valabilitate: De la începutul sezonului până in 17.12.2010;10-18.01.2011;6.03.2011 - până la sfârşitul sezonului Magia Iernii la Băi termale Cazare în cameră confortabilă şi spaţioasă cu mobilă din lemn de pin cu frigider şi balcon Mic dejun tip bufet delicios cu specialităţi din regiune Bautură de întampinare la barul hotelului Intrare zilnica la băile termale Therme Stegersbach & Sauna welt (gang de trecere direct din hotel) Spaţiu de relaxare rezervat la Therme Geantă cu halat de baie şi prosop pentru saună pe durata sejurului 1 pahar de punch sau vin fiert la focul semineului 1 masaj relaxant cu preparate din plante (30 min) de persoană Participare la programul activ “bewusst-bewegen” al Centrului de sănătate şi masaj Stegersbach Preţ/ pachet/ persoană Thermenhotel PuchasPlus****, Bad Tatzmannsdorf 4 zile/3 nopţi-235 Euro 6 zile/5 nopţi-335 Euro 8 zile/7 nopţi-435 Euro


Weekend Ski & Wellness 4 zile/3 nopţi 3 nopţi cazare cu demipensiune Coş cu fructe în cameră , gustare dupa amiază Halat de baie şi geantă cu prosoape pentru saună Centru wellness cu piscină interioară şi sală fitness Saună, Bio-Saună, baie de aburi, Tepidarium & sală de relaxare panoramică 2 zile skipass pe pârtiile de la Losenheim sau 1 masaj parţial & 1 masaj facial (a 25 min) pe persoană Skibus hotel-pârtie-hotel Loc în garajul subteran Preţ/ pachet/ persoană Hotel Schneeberghof **** / Puchberg am Schneeberg €306/persoană WIENERWALD HOTEL KRAINERHUTTE se află lângă Baden bei Wien, o locaţie foarte prietenoasă, cosmopolită şi atractivă, înconjurată de un parc mare. Aici vă aşteaptă 62 de camere, o piscină interioară, sală de relaxare, bio-saună, solar şi sala fitness. Pachet de Revelion 4 zile/3 nopţi cazare Demipensiune cu cină gourmet cu 4 feluri Cina de Gala de Revelion cu 6 feluri Bal de Revelion cu muzică de dans live Tombola. Bleigießen (obicei specific austriac) Foc de artificii Specialitate: cap de porc / Mic dejun cu somon în prima zi a anului Proiecţie a Concertului de Anul Nou Lectura de Anul Nou la barul cu semineu 1x intrare la ştrandul termal din Baden Intrare liberă la Casino Baden Parc 50.000 m2 în jurul hotelului Relaxare la noua piscină interioară şi purificare la saună Halat de baie confortabil şi şlapi Preţ/ pachet/persoană: 298 Euro în cameră dublă cu demipensiune (7 Euro/persoană/noapte suplimentară) ZELL AM SEE – KAPRUN Pachetul Schnee Okay 2010/2011 7 nopţi de cazare cu demipensiune (Hotel 5*, 4* Superior, 4*, 3* si pensiuni cu demipensiune), Skipass valabil 6 zile pe toate cele 53 de instalţii de cablu din regiunea Zell am See/Kaprun 10% reducere la închirierea echipamentului de schi Reducere de 10 Euro la rezervarea unui curs de schi de 4 sau 5 zile la şcolile de schi din regiunea Zell am See/Kaprun Preţ/ persoană/ pachet Hotel 4* De la 626 Euro Hotel 3* De la 490 Euro Schnee Okay 27.11.-25.12.2010 08.01.-05.02.2011 12.03.-26.03.2011

Schi la soare 26.03.-16.04.2011 30.04.-15.05.2011


PREVIEW event

Music Channel a lansat grila de toamnă

Pe 20 octombrie, Music Channel a organizat prima sa petrecere mondenă, cu ocazia lansării grilei de toamnă. Recunoscut deja pentru organizarea celor mai importante premii muzicale, Romanian Music Awards, de această dată Music Channel a reuşit să reunească artiştii la o petrecere privată pentru a lansa grila de toamnă. Fiind deja apreciat pentru faptul că este singurul post de televiziune muzicală cu cele mai multe producţii proprii, începând cu această toamnă Music Channel aduce o serie de formate noi. VIP Hour (sâmbăta, de la ora 21.00), Movie ON (joi, de la ora 17.30), ediţia extinsă de News de la ora 20.00, care aduce rubrici noi, ca ODD şi Vox, DJ Andi In The Mix (vineri de la ora 22.00) sau proiectul Versus, sunt doar câteva dintre noutăţile sezonului de la Music Channel.


PREVIEW - EVENT Vedetele s-au adunat în număr mare la petrecerea organizată de Music Channel pentru a lansa noua grilă. Printre cei prezenţi s-au numărat: Laura Cosoi şi Smiley, Cornel Ilie, Alex Velea, Lavinia, Mircea Zara, Oana Roman, Mihai ş Florin de la Hi-Q, Cosmin de la Ca$$a Loco, Giulia, Andreea Bănică, Anda Adam şi Victor Slav, Xonia, Matteo, Andra Clitan, Liviu Stanciu şi Ela. VJ Sanziana a fost gazda evenimentului şi a reuşit să întreţină atmosfera, alături de artiştii care au concertat LIVE: Smiley, Andreea Bănică, Alex şi DJ Andi. Surpriza serii a fost duetul lui Alex Velea cu Smiley, care a reusit să ţină invitatţi Music Channel în picioare, cântând alături de artişti versurile pieselor.


LIFE STYLE Noi serii de lecţii de tango argentinian pentru începători la TangoBrujo Tango Brujo anunţă debutul unei noi serii de lecţii de tango argentinian pentru începători, de Vineri, 3 Decembrie 2010.

Lecţiile şi programul TangoBrujo se desfăşoară astfel: Luni şi Vineri: 19:30 - 20:30: Tango începători 20:30 - 22:00: Tango începători - Intermediari/ Intermediari Luni: 22:00 - 00:30: Practica TangoBrujo - locul unde practicăm ce am studiat la lecţiile de tango argentinian Vineri: 22:00-02:30: Milonguita de la Scena - petrecere de tango argentinian dedicată atât cunoscătorilor cât şi necunoscătorilor de tango care doresc să descopere lumea tangoului argentinian Lecţiile pentru fiecare serie de începatori au o durată de 3 luni (24 lecţii). Locaţie: Club La Scena - Calea Calăraşi nr. 55 (colţ cu Str. Mântuleasa). Înscrieri la: laura@esquinadetango.org sau contact@esquinadetango.org.

Guess Who: “Nu o să cânt niciodată house!” Într-un interviu acordat edţiei de News de la Music Channel, Guess Who a făcut o declaraţie care demonstrează că este un artist care se ţine tare pe poziţie şi nu crede că succesul vine din compromisuri. Prezent la lansarea celui mai recent videoclip semnat Guess Who, “Manifest”, Shurubel a stat de vorbă cu artistul, care a declarat în exclusivitate că nu o să cânte niciodată house, pentru că nu îl reprezintă. Într-o industrie muzicală în care artiştii fac colaborări peste colaborări de dragul succesului, Guess Who nu pare interesat să încerce o astfel de reţetă pentru a urca în topuri. Într-un interviu difuzat la Music Channel, la News, artistul mărturiseşte că nu ar schimba niciodată stilul care l-a consacrat.

Hunter aduce în România tradiţia cizmelor de cauciuc autentice Cu o istorie de peste 150 de ani, aprecierea Casei Regale Britanice dar şi a tuturor vedetelor internaţionale, Hunter intră pe piaţa românească. Cu o gamă atent selectată după o cercetare prealabilă a preferinţelor publicului din România, distribuitorul unic Diviodent, a lansat site-ul de vânzari online www.wellies.ro, site pe care se regăsesc celebrele cizme. Site-ul www.wellies.ro prezintă istoria Hunter de la începuturi până în prezent, are o galeria impresionantă de fotografii cu celebrităţi internaţionale purtând celebrele cizme. Doritorii, pot selecta din gama generoasă, cizme din colecţii cum ar fi Original Tall, Carnaby, Regent, Limited Edition Festival Tall sau Balmoral Neopren, cele din urmă fiind preferatele Reginei Angliei.


PEOPLE

SASHA LOPEZ Ce eveniment din viaţă ţi-a insuflat această pasiune pentru muzică?

La ce proiecte lucrezi în această perioadă?

Sasha Lopez, Sasha Lopez, Sasha Lopez + multe De mic copil am această pasiune. Am făcut piese compuse de mine şi Vanotek pentru alţi şcoala de muzică şi pe la 11 ani am compus artişti. prima mea melodie. Cum a fost anul 2010 pentru Sasha Lopez? Dj-ul favorit, care te inspiră este... A fost un an cu urcări şi coborâşuri, dar urcările Mă inspiră băieţii de la Swedish House Mafia, în sunt cu mult mai înalte şi promiţătoare special Axwel dar şi Martin Solveig care face o muzică diferită ce tot ce se face. Cum ai ajuns la numele de scenă Sasha Lopez? M-a botezat Tudor de la Fly Project. Noi fiind buni prieteni, întro bună zi, la o ceaşcă de cafea îmi căutam un nume de scenă. Lui i-a venit ideea, care mi se pare foarte reuşită.


LIFESTYLE

SERGE ISTRATI Să îl cunoaştem putin pe omul, pe Serge Istrati. Dacă îţi sunăm părinţii, ne vor spune despre tine că : „Serge a fost un copil...”

Munte sau mare? Munte,clar

Foarte răsfăţat, a avut de toate, dar pe lângă Cămaşă sau tricou? acestea a fost un băiat cuminte care era priŞi cămaşă şi tricou eten bun cu cartea, muzica şi fotbalul. Ce visai să devii când vei fi mare?

Adidas sau pantof?

Până la 7 ani cosmonaut, după 7 ani body- Adidas guard, după 11 ani doream să fiu fotbalist iar de la 16 ani vroiam să ajung muzician, dj, Modelul de maşină preferat este.... compozitor. Simlplu, fără răsfăţ Audi Care a fost cel mai nebunesc lucru care l-ai Să vorbim de...femei. Ce te intrigă cel mai făcut până acum? mult la femei? Să sar cu paraşuta de la o înălţime de 3 km, Necunoaşterea gândurilor lor. pentru un videoclip. Messenger sau facebook pentru socializare?

Ce nu ai putea ierta sufletului tău pereche?

Şi una şi alta

Să fiu înşelat


LIFESTYLE

Atenţie la dietă când ţineţi post Credincioşii care vor să ţină Postul Crăciunului trebuie să-şi aleagă cu grijă dieta, pentru a nu-şi vitregii organismul de elementele vitale sănătăţii. Produsele de origine animală (carnea, ouăle şi laptele) lipsesc din dieta postului. O perioadă de 3-4 săptămâni de post alimentatar este binevenită pentru sănătate şi poate avea rolul de detoxifiere a organismului, mai ales în cazul persoanelor care consumă carne în exces. În timpul postului, când urmaţi o dietă restrictivă, mineralele şi vitaminele vă revigorează. Necesarul de elemente nutritive le găsiţi în: curmale, smochine, stafide, citrice, prune uscate şi mere. Citricele sunt recomandate persoanele care suferă de diabet. Ceapa, morcovii, ridichea, sfecla şi usturoiu nu trebuie să lipsească din dieta de post , care sunt adevărate medicamente naturale pentru problemele întregului organism. Ele conţin calciu, potasiu, seleniu şi vitamina C. Organismul uman are nevoie de enzime, lipide, vitamine, proteine, zaharuri, de apă şi de sărurile anorganice. În perioada postului nu trebuie să renunţaţi la proteine, înlocuiţi proteinele de origine animală cu cele de provenienţă vegetală. Cele mai indicate sunt proteinele complete care conţin aminoacizi ce nu pot fi sintetizaţi

de organism şi trebuie procurate din alimente precum fasole, linte, nuci şi mazăre. Nutriţioniştii consideră că postul este o bună dietă de detoxifiere a organismului, necesară de câteva ori pe an. Aceştia recomandă să consumaţi grăsimi „bune” (cele nesaturate), necesare organismului pentru asimilarea vitaminelor A, D, E si K. În timpul postului înlocuiţi grăsimile „rele”(din preparate de tip fast-food), cu grăsimi bune, pe care le luaţi din uleiurile vegetale (de măsline, de floarea-soarelui sau de porumb). Dan Ivaşcu


Moş Nicolae

legenda, tradiţii şi obiceiuri

În fiecare an, la data de 6 decembrie, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, întruchiparea dărniciei lui Dumnezeu. Moş Nicolae nu este doar un personaj mitologic, ce aduce copiilor dulciuri sau, dacă nu au fost cumininţi, o nuieluşă, ci este un personaj real, Sfântul Nicolae trăind în secolul al IV-lea, fiind arhiereu în Mira Lichiei (Turcia de azi). Născut din parinti cinstiţi şi credincioşi, tatăl Teofan şi mama Nona, Sfântul Nicolae (al cărui nume înseamnă „biruitor de popor”) învaţă încă de mic tainele credinţei în Iisus, fiul lui Dumnezeu, şi ale iubirii de oameni. Averea moştenită de la părinţi a împărţit-o celor nevoiaşi iar viaţa şi-a trăit-o ca unul din cei săraci, în post şi rugăciune, fiind un model de feciorie, înţelepciune şi iubire pentru semeni. Unchiul său, episcop purtând acelaşi nume, Nicolae, îl ajută să urce pe sfintele trepte ale preoţiei şi astfel ajunge, ales de Duhul Sfant, arhiereul cetăţii Mira din ţara Lichiei. Întreaga viaţă a Sfântului Nicolae stă sub semnul facerii de minuni, între care salvarea de la înec a unui credincios care i-a cerut ajutorul în rugăciunile sale, izbăvirea unei corăbii prin oprirea furtunii de pe mare, dar şi scoaterea oamenilor nevinovaţi din temniţe, vindecarea unor boli incurabile, redarea vederii, auzului şi a graiului. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Nicolae În tradiţia populară Moş Nicolae sau San-Nicoara este un moş cu barba albă, călare pe un cal alb, patronul marinarilor, soldaţilor, călătorilor, văduvelor, orfanilor şi fetelor sărace nemăritate. Barba albă a lui Moş Nicolae este semn că în ziua de 6 decemrie trebuie să ningă, când moşul îşi scutură barba, iar calul alb simbolizează zăpada care cade la începutul iernii. Din vechimi exisă obiceiul ca în dimineaţa zilei de Sfântul Nicolae copiii să găsească în ghetuţe dulciuri, jucării, ori o vărguţă adevărată, în cazul în care nu au fost destul de cuminţi. Conform acestui obicei, în ajunul sărbătorii copiii îşi pregătesc cizmuliţele şi le aşeaza lângă uşă, pentru ca moşul să le găsească şi să le umple cu daruri.


Avon România a lansat „campania re- “Credem în infinitatea de posibilităţi pe care o femeie le are atunci când alege să nu suporte spectului” violenţa. Credem în puterea ei de a depăşi orice problemă. Şi, de asemenea, credem că mentalităţile se pot schimba. Pentru a simboliza toate acestea, am lansat Inelul Respectului, un nou produs dedicat strângerii de fonduri în cadrul Campaniei Respectului”, a declarat Avon România a marcat Ziua internaţională Răzvan Diraţian, director general al Avon pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, Cosmetics România. 25 noiembrie, prin lansarea site-lui www.campaniarespectului.ro, la doi ani de la demararea campaniei împotriva violenţei domestice din România. La fiecare 30 de secunde o femeie din România este victimă a violenţei domestice. Cifrele oficiale sunt însă mult mai mici. În perioada 2004–2009, s-au înregistrat aproximativ 60.000 de cazuri de violenţă în familie, din care aproape 800 au dus la decesul victimei, aşa cum arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei.

Tot profitul obţinut din vânzarea inelului, precum şi din vânzarea celorlalte două produse de campanie – Brăţara şi Colierul Respectului, va fi direcţionat către proiectele Campaniei Respectului implementate în România.

Dintre acestea, doar 30% depun plăngere la poliţie, restul de 70% suportând în tacere abu-

Campania Respectului a fost lansată de Avon România în decembrie 2008. În urma strângerii

zurile.

de fonduri din vânzarea produselor dedicate, Site-ul www.campaniarespectului.ro îşi pro- Avon a sprijinit financiar Fundaţia Sensiblu penpune să informeze publicul cu privire la difer- tru susţinerea de traininguri pe tema violenţei itele forme de violenţă domestică şi la măsurile domestice pentru asistenţii sociali şi alţi angajaţi de siguranţă pe care trebuie să şi le ia o victimă din domeniul protecţiei mamei şi copilului. a acestei forme de violenţă.


revista 2  
revista 2  

revista 2 de est

Advertisement