Page 1


1 2010


INTERVIEW gabriela rosu


INTERVIEW

Ai început să faci modelling de la vârsta de 16 ani. Unde ai început această activitate şi care sunt cele mai importante realizări pe care le-ai avut? Am început prin participarea mea la Miss Boboc Liceul Economic nr. 1 din Iaşi, unde am luat locul I şi mi s-a oferit un curs de modeling la agenţia de modele Academia Show. Apoi m-a descoperit agenţia MRA din Bucureşti, după care am ajuns să am câte o agentie care să mă reprezinte în aproape toate orasşle mari din Europa: Milano, Barcelona, Munchen, Londra, Viena, Zurich şi Istanbul. Binenţeles asta în decursul a 10 ani . Totul s-a întâmplat treptat fără o ascensiune bruscă. Eu sunt un model comercial, adică mai potrivit pentru cataloage şi reclame decât podium. Cele mai importante realizări ale mele sunt şedintele foto pentru Triumph, cataloage, poze pentru amabalaje, dar şi poze de imagine. Începusem să mă simt ca în familie în acea echipă din micul sătuc german unde erau fabrica şi studioul Triumph. De asemena am mai lucrat pentru Fila, Lovable, Chiarugi, Sportcheck, Takko. Am filmat şi reclame, atât pentru România cât şi pentru alte ţări iar câteva exemple ar fi Peugeot, Orange, Coca Cola, Wash & Go, Bel Seno, Poiana, Hamam, Lotto şi Pert. Ce aşteptări ar trebui să aibă o tânără care şiar dori să înceapă o carieră în modelling şi care sunt sfaturile pe care i le poţi da? Să aibă răbdare pentru că realizările vin în timp. E important să fie gata de muncă pentru că asta e un job ca oricare altul şi presupune muncă: trezit dimineaţa la ora 4, călătorit noaptea, filmări de 36 de ore, accidentări la locul de muncă, măcar 5 ore pe săptămână de sport şi alte sacrificii. Trebuie să fie deschisă şi să accepte sfaturile specialiştilor în ce priveşte look-ul şi vestimentaţia, să vorbească măcar o limbă străină – engleza, pentru a putea comunica cu cei cu care lucrează. Oricât de frumoasă ar

fi o fată, personalitatea şi atitudinea joacă un rol important în această meserie. Trebuie să nu renunţe la studii aşteptând să devină topmodel într-o zi, trebuie să găsească un echilibru între şcoală şi cariera de model, totul însemnând din nou multă muncă. Aşa că, succes şi capul sus! Observăm cu toţii că au apărut tot mai multe evenimente care au în denumirea lor cuvântul “fashion”. Sunt ele reprezentative pentru industria modei româneşti? Dacă ne referim la diferitele festivaluri de modă care au loc prin ţară, bineînţeles că aduc un mare plus modei româneşti. E un loc în care se întâlnesc oameni de specialitate, designeri, fotografi, modele, make-up artişti, hair stylişti, critici de modă, deci nu are cum să nu iasă ceva bun din asta. „Fashion”e un cuvânt împrumutat din limba engleză, care se foloseşte la nivel internaţional.


INTERVIEW

Într-adevăr de multe ori este folosit la scară mai largă, fără a face referire strict la modă, doar pentru a atrage atenţia, ceea ce îl face să-şi piardă din valoare. Moda e o industrie care ocupă un loc important în lume, însă sunt oameni pentru care moda e o artă, cum a fost Alexander Mcqueen de exemplu, care nu cred că folosea cuvântul „fashion” foarte des.

După ani de calatorii în sfârşit am locul meu. Cu ce te ocupi in prezent?

Încă îmi dedic o mare parte din timp fetiţei mele, care are 8 luni. De curând am deschis prima agenţie de casting din Iaşi, şi îmi face mare plăcere să lucrez cu oameni normali, actori, copii, care au şansa să fie protagonişti în Esti model profesionist. Te rugăm să-ţi foloseşti reclame sau chiar filme. din nou imaginaţia. Ai în faţa ta o radiografie făcută modelling-ului românesc. Ce vezi? Este Cândva spuneai că te-ar interesa o carieră în de bine sau de rău? televiziune sau design vestimentar. TV sau catwalk în calitate de designer? Cu 2 ani în urmă aş fi zis că e de bine dar acum, lucrurile nu stau prea bine şi sper să fie Design-ul vestimentar nu m-a atras niciodată doar din cauza problemelor financiare şi să-şi pentru că nu am talentul cuvenit insă mi-ar revinş în curând. plăcea să lucrez în design de interior. Am înIn ultimii ani au avut loc schimbări în viaţa ta. ceput şi o şcoală la Barcelona în acest doTe-ai căsătorit, iar de puţin timp eşti o tânără meniu, dar am rămas însărcinată şi a trebuit mămică. Cum este în această nouă postură? sa renunţ. Televiziunea m-ar tenta, îsă nu sunt convinsă că mi s-ar potrivi. E minunat sa fiu mamică, iar căsătoria m-a facut mai responsabilă. Am o familie de care trebuie să am grijă şi care să aibă grijă de mine.


FASHIONNews Noi branduri în Cocor Department Store Podium Fashion Store este pe piaţă din 2008 şi comercializează produse 100% din Italia dintre care enumerăm: Liu Jo, Bluemarine, Fairly, Parasuco, Trust, Virgin. În scurt timp, noi branduri sunt aşteptate în cadrul magazinului Podium Fashion.

De asemenea, în cadrul magazinului Giselle , situat la etajul 3, sunt prezente noile colecţii de marochinărie : Cerutti 1881, Barbara, Nuovedive, Tony Perotti, alături de mărcile Feromoda, Elata, Pariziene. Până la sfârşitul lunii noiembrie, Giselle le pregăteşte o surpriză clienţilor prin aducerea unui nou brand: încălţăminte de ocazie Menbur din Spania. Magazinul Giselle, înfiinţat în anul 1993, comercializează produse de calitate, în cadrul locaţiei din Cocor existând o varietate de articole. Cocor pune la dispoziţia cumpărătorilor un element unic pe piaţa de retail din Romania: prima cabină virtuală de probă situată la etajul al -III-lea. Prin intermediul acesteia, cumpărătorii se pot scana, creându-şi propriul avatar. Cu ajutorul avatarului, clientul poate proba haine create de designerii favoriţi.

A III-a ediţie a Male Fashion Week va avea loc în martie 2011 Male Fashion Week va avea loc în perioada 4-8 martie 2011 şi îşi vor prezenta colecţiile designerii şi casele de modă atât din România cât şi din străinătate. Nu vor lipsi de la eveniment nici designerii debutanţi. “100 de manechine vor defila pe podiumul Male Fashion Week Cluj. O echipă formată din 15 profesionişti va asigura serviciile de make-up şi hair styling pentru eveniment. Fiecare zi de festival este dedicată unei teme astfel că pe podium vor fi prezentate colecţii cu ţinute sport, lenjerie, casual şi de gală”, a declarat Ştefan Florea, organizatorul Male Fashion Week Cluj. In cadrul primelor două ediţii au participat nume cunoscute din moda romanească şi internaţională precum Mondex, Calvin Klein, Be You, stefan Musca, Seroussi, Ancada, Smith, Bossini s.a.m.d. Detali despre eveniment puteţi făsi accesând site-ul www.mfw.ro


FASHION NEWS

Bucharest Fashion Week, la

a 14-a ediţie

Branduri internaţionale de prestigiu şi mari designeri români se vor reuni sub egida Fashiontv pentru a dicta tendinţele în cadrul festivalului de modă Bucharest Fashion Week. Evenimentul se va desfăşura între 1-5 decembrie la Crystal Palace Ballrooms. Peste 100 de modele, echipele de profesionişti de la Il Makiage şi Salerm Cosmetics vor asigura machiajul modelelor. Pentru că de peste 10 ani, Fashiontv contribuie la promovarea turismului românesc în toată lumea, în premieră la această ediţie a Bucharest Fashion Week va avea loc Fashiontv Romania Awards – decernarea premiilor pentru cele mai fashion locaţii din România.

Absolutely Fabulous Fashion&Vintage Fair GOES EAST Fabulous PR & Events aduc Absolutely Fabulous Fashion&Vintage Fair la Iaşi . Evenimentul va avea loc în incita Era Shopping Park, în perioada 4-5 decembrie 2010. Intrarea la acest eveniment este liberă iar programul de vizitare este 11-19:00.

Bijuteriile handmade Prochaine îşi încep povestea online A fost o dată ca niciodată...o poveste cu bijuterii...spusă pentru femei şi trăită intens de fiecare dintre noi. Aşa îşi incepe prezentarea Prochaine, producător de bijuterii handmade, care anunţă lansarea website-ului de prezentare www.prochaine.ro. “Am început lucrul la site-ul de prezentare în urma cu peste 5 luni, când tot business-ul nostru se derula, practic, offline” a precizat Anca Rădulescu, managing partner al Prochaine. “Prochaine targetează femeile îndrăzneţe, sigure pe ele, în căutare de bijuterii unice, distinctive şi elegante. Practic, fiecare bijuterie creată de noi nu seamănă cu alta, deşi păstrăm aceleaşi linii de design şi modele generale”, a arătat Kristina Sambris, managing partner în aceeaşi companie.


FASHION Trends

ORADEA Debenhams Lotus Center CLUJ NAPOCA Debenhams Polus Center


CONSTANTA Debenhams City Park Mall of Constanta BUCURESTI Debenhams Bucuresti Mall, Plaza Romania, Baneasa Shopping City, Sun Plaza


FASHION TRENDS


FASHION TRENDS


FASHION TRENDS


FASHION TRENDS

ORADEA Debenhams Lotus Center CONSTANTA Debenhams City Park Mall of Constanta CLUJ NAPOCA Debenhams Polus Center BUCURESTI Debenhams Bucuresti Mall, Plaza Romania, Baneasa Shopping City, Sun Plaza


FASHION

Interview


agnes


toma


FASHION Catwalk

DESIGNER: irina schrotter COLECTION: autumn/winter 2010-2011 CATWALK: romanian fashion week, iaĹ&#x;i, 9-10 iunie 2010


11


FASHION Catwalk

irina schrotter


FASHION Catwalk

irina schrotter


FASHION Catwalk

irina schrotter


FASHION Catwalk


BEAUTYspecialist


Cine este George Soare? Sunt hair designer L’Oréal Professionnel şi asistent Haute Coiffure Française iar în prezent mă ocup de salonul deschis anul trecut. Cand ai început să lucrezi în acest domeniu şi cum s-a intamplat? Am început această meserie ca ucenic la vârsta de 17 ani. Fiind elev la un liceu seral aveam timp şi de a avea şi alte activităţi. Întamplarea a făcut, ca una din cunoştinţele mele de origine irlandeză să îmi propună să încep această meserie la salonul ei din Bucureşti. Având afinitati către această ramură nu am ezitat şi am acceptat provocarea. În Franţa. Acolo am avut ocazia să lucrez alături de cei mai mari coafori, iar colaborarea strânsă cu L’oreal Professionnal România a ajutat la formarea mea ca şi coafor. Care sunt micile secrete pentru un păr sănătos? Primordial este îngrijirea părului cu produse profesionale adecvate tipului de păr la salon dar şi acasă. Sunt importante şi vizitele regulate la coafor pentru tuns şi tratamente dar şi vopsit. Nu în ultimul rând este important un stil de viaţă sănătos. Cat de greu este să găseşti coafura perfectă a unui client? Pentru un profesionist nu este greu, este ca şi când ai cere unui pictor să îţi facă portretul. Cu ce ieşi în evidenţă prin munca ta? Cred că sunt foarte atent la detalii. Care sunt reuşitele tale de până acum? Au fost foarte multe, dar cea mai importantă reuşită este salonul Tribute by George Soare, faptul că la doar 25 de ani am reuşit să strâng alături de mine 20 de oameni speciali în a forma o echipă. Faptul că toţi au încredere în idealurile mele asta înseamnă foarte mult pentru mine şi îmi dă putere în continuare. Când nu eşti la salon, ce îţi place să faci? Să mă implic şii în alte proiecte legate tot de coafor! Şi dacă îmi mai rămâne timp îmi place să petrec timp alături de cei dragi!


George Soare a intrat în acest domeniu în urmă cu opt ani. Şansa de a lucra timp de un an în Franţa alături de profesionişti în hairstyling s-a concretizat inclusiv în colaborări pentru prezentări Balmain şi Paco Rabanne. Tot în Franţa, George Soare a participat la numeroase concursuri - a câştigat trofeul principal în competiţia de la Cambrai şi locul 5 la Campionatul de Coafură al Franţei, categoria coafuri de seară (se afla printre puţinii romani care au reuşit această performanţă).

Întors în ţară, a continuat să se remarce la concursuri de specialitate: locul 2 la concursul de creaţie L’Oréal Professionnel (2005), semifinalist la Color Trophy organizat de L’Oréal Professionnel (200&), locul 1 la concursul de colecţie L’Oréal Professionnel, locul 1 la Concursul International de Coafura organizat de Igiena (2009).

Profesionalismul său a fost confirmat de titlurile de hair designer L’Oréal Professionnel şi color designer INOA (noua vopsea revoluţionară L’Oréal Professionnel), completate de colaborarea strânsă cu prestigioasa companie franceza – George susţine frecvent workshop-uri, seminarii şi show-uri în toată ţara. Prezentările de modă cu designeri ca Wilhelmina Arz sau Lena Criveanu, emisiunile TV, şedintele foto cu cei mai renumiţi fotografi şi editorialele realizate pentru reviste de calibru sunt alte contexte creative în care se evidenţiază stilul unic al coafurilor expresive realizate de George Soare.


SHOPPING

prepare for winter Ghete bărbaţi Brallier 549 lei

Cizme înalte damă Chalita 599 lei

Ghete damă Wootan 499 lei

Ghete bărbaţi Sorbo 499 lei


SHOPPING

Ghete bărbaţi Grignon 499 lei

Cizme damă Galian 799 lei

Cizme înalte damă Schook 599 lei

Ghete damă Popat 349 lei

Ghete bărbaţi Sheneman 499 lei

BUCHAREST MALL Calea Vitan

BANEASA SHOPPING CITY Soseaua Bucureşti-Ploieşti, No. 42 D, Sector 1

POLUS CENTER Str. Avraam Iancu, Comuna Floresti Judeţul Cluj

SUN PLAZA 83C, Str. Oltenitei Bucureşti


SHOPPING Se remarcă prin noutatea adusă în tot ceea ce oferă începând cu brandurile internaţionale de fashion nou intrate, conceptele promovate, mixul de branduri şi continuând cu campania de comunicare şi de promovare a centrului comercial. În Băneasa Shopping City, aproximativ 50% din suprafaţa închiriabilă a mall-ului o reprezintă brandurile noi pentru prima dată în România. Cele mai importante sunt ancorele care se regăsesc împreună sub acelaşi acoperiş: PEEK & CLOPPENBURG, SOLMAR, INDITEX şi AZADEA GROUP.


SHOPPING

magazine. În afară de brandurile care deja reprezintă compania precum: PROMOD, MANGO, PARFOIS si DESIGUAL. SOLMAR a mai semnat parteneriate cu Grupul MAX MARA pentru brandurile MAX MARA WEEKEND, MARINA RINALDI şi cu grupul MOSAIC FASHION din Marea Britanie, pentru brandul KAREN MILLEN.

INDITEX este un mare retailer de fashion din lume cu peste 3.500 de outlet-uri în 68 de ţări din: EuPEEK & CLOPPENBURG este prezent în Băneasa ropa, Statele Unite, Asia şi Africa. Pe lângă ZARA, Shopping City cu o colecţie de peste 200 de bran-

INDITEX aduce în Băneasa Shopping City şi alte 6

duri internaţionale şi este cel mai mare magazin de mărci: PULL AND BEAR, MASSIMO DUTTI, BERSHKA, fashion din România cu o suprafaţă de aproxima-

STRADIVARIUS, OYSHO şi ZARA HOME.

tiv 4.000 mp distribuiţi pe două niveluri. Peek & Cloppenburg este bine cunoscut la nivel internaţional, AZALI TRADING este prezentă în centrul comerdatorită mărcilor pe care le reprezintă precum: AR-

cial cu 3 branduri: PIAZZA ITALIA, SALSA JEANS si

MANI COLLEZIONI, HUGO BOSS, POLO, RALPH LAU-

SUNGLASS HUT.

REN, MAX MARA, VOGUE, BURBERRY, ERMENEGILDO ZEGNA, LAGERFELD, ADIDAS, ESPRIT, ARMANI În Băneasa Shopping City se află la dispoziţia JEANS, CALVIN KLEIN JEANS, DIESEL, DKNY JEANS şi vizitatorilor colecţii variate de cosmetice, parfumulte altele.

muri, bijuterii, ceasuri şi accesorii. De asemenea,

SOLMAR vine în Băneasa Shopping City cu 7 în magazine de specialitate se găsesc colecţii unice de încălţăminte precum şi sortimente la modă de lenjerie. Magazinele de decoraţiuni interioare, de computere, de accesorii IT şi de telefonie mobilă sunt şi ele prezente în centrul comercial.


Consumatorii pot găsi în „Food & Fun City”

KFC, LA ZAMFIR, McDonald’s, MONDOGEL,

branduri nou intrate în România ca HAAGEN

BUONGIORNO, ARGENTINE.

DANZ , BURGER KING şi NORDSEE. În Băneasa Shopping City, aroma celor mai Noutăţile culinare sunt aduse şi de: CHOP-

de calitate cafele va putea fi savurată la COF-

STIX, LA SAFI, RISAKA, SUSHI KO, SHEHE-

FEE REPUBLIC sau STARBUCKS, GLORIA JEAN’S

RAZADE şi patiseria PAUL, care ofera con-

COFFEES, CAFE NESCAFE, BUBBLES-SAVEUR,

sumatorului român mâncăruri delicioase în

BOURBON COCKTAIL& COFFES, SMOKING

toate varietăţile de bucătării internaţionale CAFE LOUNGE. pentru cele mai rafinate gusturi. Centrul comercial Băneasa Shopping City este Pe lângă aceste premiere sunt prezente în

parte integrată a Zonei Comerciale Băneasa

Food & Fun City şi branduri de succes deja

care include: IKEA, Carrefour, Metro, Bricostore

existente pe piaţa din România: PIZZA HUT,

şi Mobexpert.


SHOPPING

precum curăţătorie, coafor, farmacie, servicii Băneasa Shopping City a devenit punctul

bancare, restaurante şi cafenele.

principal de shopping al Bucureştiului şi al împrejurimilor acestuia, oferind tot ce este mai Centrul comercial, Băneasa Shopping City a bun şi mai nou în materie de shopping şi petre-

fost onorat de la deschidere şi până astăzi cu

cere a timpului liber.

importante distincţii pentru industria locală şi europeană: a primit distictţa de „Cel mai bun

Băneasa Shopping City în mod constant proiect al anului 2008 din Europa de Sud-Est”, pledează pentru excelenţă şi calitate oferind

a câştigat în cadrul CIJ Awards Gala 2008,

clienţilor cele mai bune experienţe de shop-

premii pentru cea mai bună dezvoltare a unui

ping, food şi petrecerea timpului liber. Sub

centru comercial, dar şi pentru cea mai bună

acelaşi acoperiş poţi găsi braduri internatio-

dezvoltare a anului. În 2009, Băneasa Shopping

nale aflate pentru prima dată în Romania. O

City a obţinut în cadrul Galei Southeastern Euro-

ofertă variată de magazine renumite de fash-

pean Real Estate Awards Gala premiul pentru

ion, magazine speciale cu jucării, cărţi, cadouri, proiectul anului, şi tot anul acesta în aprilie, titlul decoraţiuni interioare, presă, dar şi servicii utile de Superbrand în cadrul Superbrands Gala.

Program: a nic i um i-d

10

:00

-23

)

nte

sta ura

:00

10

(re

:0 0

-2

2: 00

(m

ag

az

in

e)

lun


revista test  

revista test test test

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you