Page 1

NDUSTRI • LABORATORIER • BYGG OG ANLEGG • MEKANIKK • VARME/KULDE

Safety Eyewear by

Vernebriller med individuell korreksjon


Komfort og trygghet på jobben.

Vernebriller med styrke fra Carl Zeiss Vision gir den høyeste grad av øyebeskyttelse for industrien, samtidig som enkeltindividens krav til mote og komfort tilfredsstilles optimalt. Carl Zeiss Visions vernebrilleinnfatninger produseres etter strenge optiske og mekaniske krav og leveres i et bredt moteriktig modellutvalg i flere størrelser og farger. Dette gjør dem til en favoritt blant optikere. Denne brosjyren informerer om det meste du behøver å vite for å kunne gi råd til dine kollegaer og medarbeidere som har behov for vernebriller. Ønsker du ytterligere informasjon ber vi deg ta kontakt med oss. Våre spesialister står til din disposisjon på telefon eller e-post.


Individuelle vernebriller for

Vernebriller fra Carl Zeiss Vision passer i miljøer der man utsettes for kjemiske væsker, glødende partikler, støv

VERNEBRILLER ER EN RETTIGHET.

Beskytt øynene på arbeidsplassen!

Alle opplever vi at synet forandrer seg. Dette er en naturlig prosess som skyldes at øyelinsens elastitet avtar, noe de fleste av oss merker fra 40-årsalderen. Da er det godt å vite at vernebriller er en rettighet og noe arbeidsgiveren skal tilby kostnadsfritt for medarbeideren. For et godt syn gjør det lettere for oss å fortsette å gjøre en god jobb uten hodepine eller tretthet i øynene.

SAFETY EYEWEAR BY CARL ZEISS VISION


ditt arbeidsmiljø.

og smuss. For eksempel i byggbransjen og oljeindustrien.

VERNEBRILLER - EN NØDVENDIGHET PÅ MANGE ARBEIDSPLASSER. I dag er vernebriller en nødvendighet i stadig flere yrker og arbeidssituasjoner. Øynene må beskyttes mot støv, kjemikalier, gnister og flis. Kravet til vernebriller er et resultat av stadig mer vektlegging av helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen. Spesielt gjelder dette innen industri, håndverk og i laboratorier. Vi kan levere vernebriller som dekker alle krav som stilles til synet ditt også når synsoppgaven er ekstra krevende. Glassene slipes og behandles i henhold til nyeste teknikker, og innfatningene er sterkere, mer robuste og samtidig mer tiltalende enn noen gang. SAFETY EYEWEAR BY CARL ZEISS VISION


Tre skritt mot et bedre og sikrere arbeidsmiljø. 1 Bestill time hos optikeren.

2 Våre spesialister tilpasser glassene.

3 Arbeidsgiveren dekker kostnadene.

Etter synsundersøkelsen vil optikeren gi profesjonelle råd og sørge for at vernebrillen blir tilpasset perfekt i forhold til arbeidsoppgavene. Det er en fordel om det foreligger en bedriftsavtale med en optiker. Dette reduserer det administrative arbeidet samtidig som optikeren lærer bedriften å kjenne og lettere kan finne frem til optimale løsninger for den enkelte.

Vi overtar der optikeren avslutter sin del av arbeidet. Glassene slipes etter optikerens spesifikasjoner, og skreddersys til det arbeidsmiljøet brillen skal brukes i, noe som for eksempel betinger spesiell overflatebehandling av glassene. Deretter monteres glassene i den innfatningen den ansatte har valgt. At innfatningene er nikkelfrie er en selvfølge.

Alt verneutstyr som kreves for å skape et trygt og sikkert arbeidsmiljø skal betales av arbeidsgiver. Dette gjelder både generelt og personlig sikkerhetsutstyr. Vernebrillen regnes her som en del av det personlige sikkerhetsutstyret.


Safety Eyewear by Carl Zeiss Vision


Sportig eller klassisk p책 jobben? Du velger.

Vernebriller fra Carl Zeiss Vision har EU-standard.

Den tiden er forbi da vernebriller var tunge og klumpete. Dagens vernebriller leveres b책de i en klassisk elegant stil eller i et moderne moteriktig design. De er dessuten lette og komfortable 책 bruke. Selvsagt er alle vernebriller fra Carl Zeiss Vision nikkelfrie, CE-typegodkjent i henhold til forskrift om konstruksjon, utformning og produksjon av personlig verneutstyr (PVU) og oppfyller alle krav som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap setter.


Safety Eyewear by Carl Zeiss

I dag er det en selvfølge å beskytte øynene uansett hvilket arbeid man har. Vernebriller fra Carl Zeiss Vision

GLASS OG INNFATNING - TESTET OG GODKJENT. Carl Zeiss Vision har levert vernebriller til det skandinaviske markedet i over 25 år. Vi garanterer at vernebrillene er CE-merket i henhold til forskrift om konstruksjon, utforming og produksjon av personlig verneutstyr (PVU) som er i overensstemmelse med EU-direktiv 89/686 EEC. Det betyr at din vernebrille er testet av et EU-godkjent teknisk kontrollorgan som for eksempel DIN Cerco i Tyskland eller av INSPEC i Storbritannia. Trygt å vite!

SAFETY EYEWEAR BY CARL ZEISS VISION


Vision. En garanti for ditt syn.

oppfyller alle krav som gjelder for vernebriller med individuell korreksjon.

CE-MERKING – EN TRYGGHET. CE-merking av personlig verneutstyr reguleres gjennom forskrift om konstruksjon, utforming og produksjon av personlig verneutstyr (PVU) som er i overensstemmelse med EU-direktiv 89/686 EEC og som skal følge standarden NS-EN 166 fra 2002. Bruken av personlig verneutstyr er regulert i Arbeidstilsynets forskrift om bruk av personlig verneutstyr på arbeidsplassen. Reseptslipte glass i vernebriller testes i henhold til optiske spesifikasjoner, motstandsdyktighet, transmisjon, diffusjon. De optiske spesifikasjonene og toleransekravene skal tilfredsstille kravene satt i NS-EN ISO 8980-1 og NS-EN ISO 8980-2 fra 2004. For motstandsdyktigheten finnes i dag to ulike klasser: S – Increased robustness Kulefalltest – 22 mm stålkule (44 g) slippes fra 1,3 meters høyde. Herdet mineral, plast og Polykarbonat tåler dette. F – High speed particles. Low energy impact. Vernebrillene beskytes med en 6 mm stålkule 45 m/s. Bare Polykarbonat tåler dette.

SAFETY EYEWEAR BY CARL ZEISS VISION


Riktige glass. Og overflatebehandling. Single Vision – Enstyrkeglass Enkelstyrkeglass korrigerer de fleste typer av synsfeil. De kan også brukes til å korrigere alderslangsynthet på en bestemt avstand, for eksempel som en lesebrille.

Bifokale glass Bifokale glass korrigerer både avstandssynet og syn på nært hold takket være et ekstra ”lesevindu” i nederste del av glasset.

Progressive glass Progressive glass korrigerer synet på avstand, og har en trinnløs overgang til syn på nært hold. Samtidig gir slike glass muligheten til å se klart på alle mellomavstander.

Nærprogressive glass Nærprogressive glass brukes gjerne i forbindelse med arbeid foran dataskjermen. De korrigerer synet på nær- og mellomavstand fra ca 40 cm ut til ca 2-3 meter. Slike glass gir et betydligt bredere synsfelt på mellomavstand i forhold til progressive glass, fordi man gir avkall på å korrigere for synet på avstand.

Overflatebehandlinger Hardbehandling HART er en unik behandling for plastglass som gir meget god

Antirefleksbehandling

beskyttelse mot riper, og som samtidig gjør at glasset tåler større temperatursvingninger. HART gir dessuten økt kjemisk motstandsdyktighet og gjør glassene smuss- og vannavstøtende. . Antirefleksbehandling som øker lysgjennomgangen og fjerner sjenerende reflekser. Glassene blir smuss- og vannavstøtende, samtidig som motstandsdyktigheten mot riper øker. Perfekt for deg som arbeider med mikroelektronikk eller i laboratorier. SAFETY EYEWEAR BY CARL ZEISS VISION


CE SAFE Modeller & Fakta FC705

FC706

FC705

FC706

Elegant plastinnfatning i tidløs design.

Diskret og smidig innfatning.

FARGE Brun, grå STØRRELSER 50-19, 52-19 CE S & F Godkjent STANG 140/145 Standard

FC707

FARGE Brun, matt sølv STØRRELSER 49-20, 51-20 CE S & F Godkjent STANG 140/145 Standard

SW06

FC707

SW06

Klassisk innfatning.

Sportslig og lett plastinnfatning.

FARGE

FARGE Svart/Oransje, Brun/Gul STØRRELSER 57-16 CE S & F Godkjent STANG 125/125 Standard

Brun, mørk Gun Metal

STØRRELSER 50-21, 52-21 CE S & F Godkjent STANG 140/145 Standard

SAFETY EYEWEAR BY CARL ZEISS VISION


CE SAFE Modeller & Fakta Horizon

Diamant

HORIZON

DIAMANT

Stabil polyamidinnfatning.

Favoritt med stil og enkelhet.

FARGE STØRRELSER CE STANGE

FARGE STØRRELSER CE STANG

Blå 52-16, 54-16 S & F Godkjent 135/140

Brun, gun metall 48-18, 50-20, 52-20, 54-22 S & F Godkjent 140 standard, 150 Finnes også med ridestang.

Q2

Unioval

Q2

UNIOVAL

Sterk og tidløs metallinnfatning.

Innfatning som passer i alle miljøer.

FARGE STØRRELSER CE STANG

FARGE STØRRELSER CE STANG

Mørkegrå 48-18, 48-20, 50-18, 50-20, 50-22, 52-20, 52-22 S & F Godkjent 140 standard

Brun / Matt sølv 48-18, 48-22*, 50-18, 50-20, 52-20, 52-22*, 54-20 S & F Godkjent 135/140 standard, 150 * leveres bare i brun

SAFETY EYEWEAR BY CARL ZEISS VISION


Metallinnfatninger: Nikkelfrie <0,5 µg/cm2 per uke. Det tas forbehold om endringer i sortimentet.

Steel

Smart

STEEL

SMART

Modell med sidebeskyttelse i metall.

Sitter sikkert i krevende miljø. Før røkdykkermasker og sport.

FARGE Sølv STØRRELSER 51-18(S), 53-18(S), 53-20(M), (standardsadel) 55-20(M), 55-22(L). Utbyttbar

nesebro i small, medium, large.

CE STANG

S & F Godkjent Flexistang 135/140

FARGE STØRRELSE CE

Brun, gun metall 45-18 Ikke vernebrille.

Ikke fordelaktig å bruke ved arbeid med kjemikalier.

EXT 4

EXT 10

EXT4

EXT10

Diskret og klassisk titaniumsinnfatning.

Stabil titaniumsinnfatning i pilotmodell.

FARGE Antikk brun STØRRELSER 50-20, 52-20 CE S & F Godkjent STANG 135/140 Standard

FARGE Mørk gun metall STØRRELSER 53-18, 55-18 CE S & F Godkjent STANG 140/145 Standard

SAFETY EYEWEAR BY CARL ZEISS VISION


Mai 2010

Optiker:

Carl Zeiss Vision AS - Norway

Kabelgata 4c - 0580 OSLO PB 366 ร˜kern - 0513 OSLO Telefon +47 23 17 23 80 Telefaks+47 800 32 299 e-post: kundeservice@vision.zeiss.com www.vision.zeiss.no

Page Factory, Malmรถ Foto: Linda Andersson Trykk: Tryckfolket AB

Bilder fra SCAN COIN i Malmรถ

vernebriller  

vernebriller