Issuu on Google+

7JTJPO

-AGAZINE

SKIN REFINE LINE

Er waait een nieuwe wind en dat zullen we geweten hebben

EEN ZAAK LEIDEN

Een drukke bezigheid!

OMNILUXTM LED

HĂŠt toestel dat de Belgische cosmetica markt verovert

SPA WINTER CREAM

Gloednieuw winterverzorgingsproduct van Mineral Care

Schoonheidsinstituut Marktonderzoek

SKINTELLECT SERUMS Jaargang 3, nummer 2

Een waardevolle aanvulling op Ageless by Billabong Beauty lijn


Vision Magazine zorgt ervoor dat u up-to-date blijft Goedemorgen, Voor u ligt de zesde editie van Vision Magazine met daarin de trends en wetenswaardigheden voor de schoonheidssector. In woelige economische tijden hebben we nood aan innovatie en doorzettingsvermogen. In dit nummer bieden we u artikels die zowel innovatie als doorzettingsvermogen huldigen. Op pagina vijf tonen we u verdere resultaten van het marktonderzoek ‘ de consument en het schoonheidsinstituut ‘. Verder introduceren we u nieuwe producten en oplossingen als Hot Caviar, de nieuwste Mila d’Opiz skin refine line. We hebben ook aandacht voor de nieuwste apparatuur in de reeks Bio Skin Face Lifting en geven u extra tips om uw zaak beter te leiden. We bieden u nog reportages uit de medische wereld en vele andere interessante zaken voor de schoonheidsinstituten. Wij wensen u veel leesplezier en een succesvol najaar. Wij verwachten u tevens op de Estheticabeurs van 3 tot 5 oktober 2009 in Brussel. Alvast veel leesplezier! Dirk VAN CAMP Uitgever

Verantwoordelijke uitgever: Dirk Van Camp Artwork: Seppe Dobbelaere Caroline Laevaert Werkten mee aan dit magazine: Caroline Monté Lucie Monté Isabelle Monté

Antwerpsesteenweg 74 2630 Aartselaar www.dkvision.eu

Vision Magazine is een commercieel drukwerk in eigendom van DK Vision bvba. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen en/of vermenigvuldigd op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van uitgever en redactie. DK Vision is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in deze uitgave. DK Vision is niet verantwoordelijk voor handelingen van derden, welke mogelijkerwijs voortvloeien uit het lezen van deze uitgave. DK Vision behoudt zich het recht voor om ingezonden materiaal zonder voorafgaande kennisgeving geheel of gedeeltelijk te publiceren. Over uitslagen van prijsvragen en/of speciale acties wordt niet gecorrespondeerd.

Lookx: Your personal make-up coach!.......................................... p 3 Marktonderzoek: SCHOONHEIDSINSTITUUT......................................... p 5 Vernieuw uw huid, verfijn uw rimpels: Hot Caviar............................................................................................... p 6 Mila d'Opiz Skin Refine Line............................................................... p 7 EEN ZAAK LEIDEN: druk, druk, druk!....................................................... p 10 Mineral Care SPA WINTER CREAM.......................................................... p 12 Omniluxtm. ............................................................................................... p 13 Goud in de Phyto lift lijn van Mila d'Opiz............................................... p 15 Skintellect Serums: een waardevolle aanvulling op Ageless........ p 17 Klantendag Mineral Care: Bezoek aan beautyfarm De Kroesweffer.................................. p 18 Publireportage uit de medische wereld..................................... p 18 Jovilux Skin Analyser........................................................................ p 19


LOOkX

LOOkX Your personal Make-up Coach! LOOkX Fall & Winter Collection 2009 Ook dit najaar brengt LOOkX een verrassende en moderne collectie uit voor de consument. Heldere kleuren gecombineerd met natuurlijke tinten geven de make-up voor het aankomende seizoen een persoonlijke en individuele uitstraling.Volledig in lijn met de laatste trends. De tinten kunnen ook perfect over of naast elkaar aangebracht worden, waardoor prachtige kleurennuances ontstaan. Zo kan u uw eigen favoriete kleurencombinatie samenstellen, of dagelijks van combinatie wisselen. Geef deze tips ook aan uw klanten!

LOOkX stelt wereldprimeur voor! Als schoonheidsspecialiste weet u vast als geen ander dat make-up aanbrengen een hoop oefening vraagt. Maar niet iedereen is zo geduldig of handig om de make-up op een mooie en correcte manier aan te brengen. Daar heeft LOOkX wat op gevonden… LOOkX creëerde een unieke kwast waarmee men in één keer de oogschaduw (2 kleuren!) op de juiste plek aanbrengt! De handgemaakte LOOkX-kwast, de LOOkX Easy Go Brush, is een must-have voor iedere vrouw die haar make-up snel wil aanbrengen of voor wie de techniek nog niet helemaal onder de knie heeft.

Stap 2. Breng nu een lichte kleur oogschaduw aan van LOOkX op de rechterzijde van de kwast. Probeer hierbij de lichtere kleur niet te laten overlappen met de donkere kleur.

Stap 3. Sluit de ogen en zet de kwast op het ooglid. Hou de kwast loodrecht op het oog en veeg langzaam naar de binnenkant.

Stap 4. Herhaal deze beweging, of breng met een LOOkX Eyeschadow een beetje extra kleur aan.

Consumentenprijs LOOkX Easy Go Brush: €19,95

Hoe werkt de Easy Go Brush? Stap1. Breng een donkere kleur oogschaduw van LOOkX aan op de schuine zijde van de kwast.

Stap 5. Maak de make-up af met de LOOkX Exclusive Eyeliner en de LOOkX Extreme Mascara.

3


LOOkX

Preview toonaangevende aanbrengtechnieken

LOOkX Eyeshadow Fall & Winter 2009 LOOkX staat bekend om zijn kwaliteit. Door de unieke samenstelling van onze producten blijven de pigmenten 12 uur hun kleur behouden en kruipen ze niet in de ooglijntjes. Het verhoogde percentage parelpigment geeft de ogen een prachtige zijdeachtige gloed, intens en mysterieus. De 4 nieuwe trendy kleuren passen perfect bij het seizoen.

LOOkX Lipsticks LOOkX Shine Effect Lipstick met revolutionaire technologie verzorgt en hydrateert de lippen 6 uur lang. De zachte textuur zorgt ervoor dat de lippen soepeler en gladder aanvoelen. De kleur loopt niet uit en gaat niet in de plooitjes zitten. Verkrijgbaar in 4 tinten.

LOOkX Fall & Winter 2009: Kleuren om te proberen en te combineren! De nieuwe collectie LOOkX-producten zijn er vanaf 1 september! Om kennis te maken, contacteer: Jovilux nv Leupegemstraat 32 9700 Oudenaarde T. 055 31 50 82 info@jovilux.be www.jovilux.be

Wenst u meer info over trainingsworkshops of refill pakketten? Mail naar info@jovilux.be

4


marktonderzoek

SCHOONHEIDSINSTITUUT MOET VOORAL QUALITY TIME EN ADVIES GEVEN In de vorige editie van Vision Magazine stelden we u het eerste deel van het marktonderzoek omtrent de verwachtingen van de Belgen naar schoonheidsinstituten voor. In dit nummer staat het tweede deel van de resultaten.

Onder verzorging verstaat de Vlaming ook duidelijk het wegwerken van hinderende zaken zoals okselhaar of het verbeteren van onderliggende oorzaken voor een ongezonde huid (bijvoorbeeld betere vochtinbreng in de huid).

De gemiddelde Vlaming verwacht van een schoonheidsinstituut kwaliteit en advies voor zijn of haar huidverzorging. Instituten concentreren zich te vaak op het oplossen van problemen en te weinig op genieten en verzorgen. Enkele concrete cijfers…

Mannen als nieuwe doelgroep

78% van alle Vlaamse vrouwen die meer dan tweemaal per jaar een schoonheidsinstituut bezoeken, doen dit om hun huid te laten verzorgen en het ouderdomsproces te vertragen. Slechts 8% van alle Vlamingen gaan bewust naar het schoonheidsinstituut om een ernstig probleem te laten behandelen (acne, huidschilfers,…). Zonder de cijfers eenzijdig te willen interpreteren, kunnen we stellen dat de grootste doelgroep van de instituten mensen zijn die voor verzorging en onderhoud komen en in veel mindere mate voor problemen. Zoals u in het eerste deel van de studie kon lezen, vertrouwen de Vlamingen schoonheidsinstituten niet als het gaat om medische huidkwaaltjes. Daarvoor gaan ze eerder naar een dermatoloog, een arts of een gespecialiseerd instituut.

Een belangrijke conclusie die we kunnen trekken uit het onderzoek is de aantrekkingskracht van schoonheidsinstituten op mannen. In 1992 was slechts 3% van alle Belgische mannen van oordeel dat ze ook naar een schoonheidsinstituut konden of mochten gaan. Slechts 2% van alle mannen verklaarde toen te overwegen een instituut te bezoeken. In 2008 was het aantal mannen dat bereid is om naar een schoonheidsinstituut te gaan voor huidverzorging al gestegen tot 43%. Opvallend daarbij is dat 58% van alle mannen tussen 20 en 45 jaar in en rond Antwerpen in de afgelopen twee jaar minstens één keer naar een schoonheidsinstituut is geweest. In de regio Kortrijk is dit slechts 25%. Mannen zullen ook vaker kiezen voor een schoonheidsbehandeling – vooral gezichtsverzorging – in een (wellness)hotel of een groot sauna- en wellnesscomplex, dan in een kleiner schoonheidsinstituut. In het volgende nummer van Vision Magazine brengen we u nog meer resultaten van deze studie!

5


PRODUCT

NIEUW

Na Smoussy Caviar, nu ook

HOT CAVIAR!

Soepele huid door kaviaarextracten In oktober 2009 brengt Jovilux het HOT CAVIAR MASK op de markt. Het concept is compleet nieuw: een peel-off masker met hot/cold eigenschappen! Wanneer u het masker aanbrengt, geeft dit u een aangename warme sensatie. Na enige tijd koelt het masker af tot huidtemperatuur en zakt daarna verder terug tot een aangenaam fris gevoel, met een prachtige coup d'éclat als resultaat!

Cellen vernieuwen Kaviaar is een waardevol ingrediënt met een natuurlijke rijkdom. Het combineert op een unieke manier zijn luxueuze imago met uiterst voedende eigenschappen. Het belangrijkste subonderdeel van kaviaar is ‘vitelline’, dat is samengesteld uit fosfolipiden, fosfoproteïnen en sporenelementen. Naast de uitgebreide hydraterende werking stimuleert het HOT CAVIAR MASK de celactiviteit en tegelijkertijd de collageenproductie, waarmee het huidverouderingsproces wordt tegengegaan. Het resultaat: een revitaliserende behandeling die de huid gladder maakt en gezonder doet glanzen.

De tijd lijkt geen vat te hebben De krachtige, anti-oxidante eigenschappen van kaviaar verhinderen dat de celmembranen vernietigd worden en ze ontmijnen de vrije radicalen die de veroudering van de cel veroorzaken. Versterkt met Vitamine E gaat het kaviaarextract de veroudering nog feller tegen. Op die manier wordt de elasticiteit van de huid gereguleerd en blijft men de fijne trekken in het gelaat behouden. EEN NIEUWE GENERATIE PEEL-OFF MASKERS!

6


NIEUW

PRODUCT

MILA d’OPIZ SKIN REFINE LINE Vorig jaar in oktober introduceerde JOVILUX de lijn Phyto Deluxe. Dit was het begin van de meest drastische rebranding van Mila d’Opiz ooit. Want laat het duidelijk zijn: er waait een nieuwe wind. Ook najaar 2009 staat bol van de vernieuwing! Zo lanceren we in september de gloednieuwe Skin Refine Line. Deze lijn richt zich tot de ‘Best Ager’, actieve 50plussers die kwaliteit belangrijk vinden en bereid zijn daar voor te betalen. Skin Refine combineert daarom de meest vooruitstrevende ingrediënten en de meest recente texturen!

Het begin van huidveroudering

Bij elke persoon begint het op een andere leeftijd: huidveroudering. Bij sommigen zelfs al van hun 25ste. De eerste symptomen zijn rimpels en een verzwakking van het

huidweefsel. De mate waarin onze huid veroudert, wordt bepaald door onze levensstijl. Een gezonde voeding, roker of niet, en vooral de kwaliteit van onze huidverzorging spelen een grote rol. Maar we hebben niet alles in de hand. Ook onze genen hebben een grote invloed op hoe en wanneer onze huid begint te verouderen. En deze kunnen we nu eenmaal niet veranderen…

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels zijn de duidelijkste symptomen van een ouder wordende huid. Kleine rimpels en lijntjes kunnen natuurlijk ook bij jonge mensen voorkomen door dehydratatie. De rimpeltjes zullen dus verdwijnen als de huid gehydrateerd wordt of als er lipiden worden toegevoegd. Ouderdomsrimpels kunnen jammer genoeg niet zomaar weggewerkt worden met een crème. Rimpels in het gelaat of lachrimpels, die beginnen aan de neus en verder gaan richting mond, worden duidelijker en dieper naarmate we ouder worden. Een jonge, elastische huid kan

7


PRODUCT

NIEUW

alle bewegingen van onze huid aan, maar bij een oudere huid met verminderde huidelasticiteit wordt de herstelcapaciteit steeds minder. De huid keert niet meer terug naar zijn originele positie, maar rekt uit. Omdat hij ook minder strak is, vormen er zich rimpels en lijntjes.

Peptides

De belangrijkste biotechnologische ingrediënten binnen de Skin Refine Line van Mila d’Opiz zijn peptides. Een peptide is een organisch ingrediënt dat opgebouwd is uit verschillende aminozuren. Peptides zorgen er bovendien ook voor dat de krachtige BT-ingrediënten vlot op de juiste plaats in de diepe huidlagen terechtkomen, zodat hun efficiëntie optimaal is. Peptides vervullen daarnaast heel wat functies in ons lichaam: ze werken als hormoon, als ontstekingsremmer, antibiotica of hebben een helende werking. Binnen de cosmetica zijn peptides celondersteunende elementen die de huidveroudering op verschillende manieren kunnen beïnvloeden.

Skin Refine by Mila d’Opiz

Skin Refine van Mila d’Opiz werkt o.a. met Synake, Matrixyl, gletsjerwater, moeras- en lotusbloem. Ons Zwitsers researchteam ging op zoek naar de meest actieve ingrediënten voor het beste resultaat. De gloednieuwe serie bestaat uit 11 producten voor verkoop naar de eindverbruiker en 7 producten voor de verzorgingen in het schoonheidsinstituut. De Skin Refine Line biedt de schoonheidsspecialiste én de consument een uitgebreid gamma aan mogelijkheden met gegarandeerd zichtbaar resultaat! Elke product op zich is uniek en beantwoordt aan de recentste normen: Creamy Cleansing Foam, Wrinkle Filler, Hydro Lift Fluid,… Allemaal combineren ze jarenlange knowhow met de beste ingrediënten voor een huidverzorging van topkwaliteit! Had u graag meer informatie of een demonstratie van onze vertegenwoordiger? Stuur dan een e-mail naar info@jovilux.be

8


7^dH`^c;VXZA^[i^c\ Ç7ffWhWjkkhÈ Va na f

) €&

ZmXa#7IL '*%

Dbc^ajmIBA:9/o^X]iWVVggddYa^X]ide+((cb ✧ ✧ ✧ ✧

Oj^kZg!o^X]iWVVggddYA:9a^X]ikVc+((cb Hi^bjaZZgiYZY^ZeZgZ]j^YaV\Zc LZiZchX]VeeZa^_`dcYZgWdjlY Dbc^ajmIBA:9\ZZ[ijZZcgZhjaiVViYVijbZiegdYjXiZc VaaZZcc^Zi`VcWZgZ^`Zc

a#7 mX

IL

€*,

*% Z

>[jh[ikbjWWj0 ™ g^beZahZca^_ci_ZhkZgkV\Zcd[kZgYl^_cZc ™ YZkdX]iWVaVchkZgWZiZgi<6<Éh ™ XdjeZgdhZZce^\bZcikaZ``ZckZgoVX]iZc ™ YZedg^…ckZg`aZ^cZcZcYZ]j^YldgYi\aVYYZg ™ ZZc\Z‰gg^iZZgYZ]j^YldgYilZZg\ZodcY ™ YZheVc`gVX]iZcYZZaVhi^X^iZ^ikVcYZ]j^YhigjXijjgkZgWZiZgi

B^XgdYZgbVWgVh^Z :Zc`gVX]i^\ZWZVjineZZa^c\bZib^Xgd"`g^hiVaaZcbZi dcb^YYZaa^_`o^X]iWVVggZhjaiVVi#

a#7 mX

IL

DmncZg\nZc]VcXZg ✧ ✧ ✧ ✧

€),

.* Z

;\ÓY_†djleehX[^WdZ[b_d]lWd0 ™ ]j^YkZgdjYZg^c\ ™ g^beZah ™ VXc‚Zca^iiZ`Zch ™ \gdkZedg^…c ™ dcYZg]j^YhZiVa\de]de^c\Zc ™ e^\bZcikaZ``Zc

K^gijZaZbZhdi]ZgVe^ZYddgZaZXigdedgVi^Z IgVchXZaajaV^gidZY^ZcZckVcVbedjaZhZcXgƒbZh d[YZgbVidad\^hX]ZegdYjXiZcÆI9:HÇ E^_caddh!Z[[ZXi^Z[ZcodcYZgcVVaYZc

€)-

*% Z

LeehZ[X[^WdZ[b_d]lWd0 ™ ]j^YkZgdjYZg^c\ÄoZZgYgd\Z!g^beZa^\Z]j^Y ™ ]j^YkZghaVee^c\kVc\ZaVVi!]Vah!Y‚XdaaZi‚ZcVgbZc ™ XdjeZgdhZ ™ VXc‚ ™ XZaaja^iZh

a# mX

L 7I

H`^cHi^bjaVidg C;DI#j^[hWf_[B^Xgd":aZ`ig^hX]ZÄCZjgdbjhXjaV^gZHi^bjaVi^Z EclWj &#Anb[ZYgV^cV\Z

 

'#7^cYlZZ[hZakZghiZk^\^c\ (#He^ZgkZghiZk^\^c\

9


VERKOOP

Een zaak leiden: druk, druk, druk! Als schoonheidsspecialiste bent u zaakvoerder van uw eigen bedrijf. De basisregel voor elke succesvolle onderneming is: durf uzelf en uw zaak voortdurend in vraag te stellen! We willen u daar graag bij helpen en stelden daarom deze lijst samen van 9 controlepunten.

1. Hygiëne Hygiëne in een schoonheidssalon is meer dan werken met gereinigd materiaal. Het moet duidelijk zijn van zodra men bij u binnenstapt: hier neemt men hygiëne ernstig. De netheid in en rond het gebouw, verzorgd en ontsmet materiaal en uw persoonlijk voorkomen bepalen in grote mate hoe uw klant uw zaak ziet.

2. Sfeer Uw klanten komt naar uw schoonheidsinstituut om te ontspannen: als zij bij u buitenstapt, wil zij zich beter en mooier voelen. Geef dus extra aandacht aan de sfeer die uw salon uitstraalt. Dat kan met aangename muziek, een vriendelijk en gastvrij ontvangst, interesse voor uw klant en aandacht voor kleine details zoals warme handdoeken. Op deze manier heeft u al snel een stapje voor op uw concurrenten. Daarnaast is het ook belangrijk dat u duidelijke afspraken maakt met de klant, zo zal hij zich veilig voelen en zich helemaal kunnen ontspannen.

10

3. Publiciteit Slordig communiceren of slechte reclame maken heeft hetzelfde effect als in uw broek plassen met een donker mantelpakje aan… U krijgt een warm gevoel, maar de anderen merken er niets van! Met deze komische vergelijking snijdt marketingprofessor Erik Van Vooren een absolute waarheid aan: goede reclame is levensbelangrijk voor uw zaak. Dat hoeft niet noodzakelijk duur te zijn, maar het brengt wel altijd veel geld op. Zoek daarom als kleine onderneming naar creatieve, kleine details die grote ketens en firma’s vaak over het hoofd zien. Zorg voor een aantrekkelijk uithangbord, wissel uw etalage regelmatig, zorg voor recente documentatie in uw wachtruimte, hou uw website up-to-date,… Het kost weinig moeite, maar geeft uw zaak meteen een professioneel en betrouwbaar cachet!

4. Cursussen Zorg ervoor dat u altijd up-to-date bent! Niet alleen wat betreft nieuwe producten, maar ook van de algemene trends. Fris regelmatig uw kennis op via cursussen, informeer u bij beroepsorganisaties, leg nieuwe contacten en onderhou een netwerk met andere zelfstandige zaakvoerders. Informatie uitwisselen is tegenwoordig trouwens heel gemakkelijk geworden via e-mail, websites, fora… Maak volop gebruik van deze nieuwe mogelijkheden: uw consument doet het ook.


VERKOOP

5. Actieplanning Stel een actieplan op nog vóór u aan een nieuw seizoen begint. Zo bespaart u tijd tijdens de drukste periode én behoudt u tijdens het seizoen altijd het overzicht. Hou in uw jaarprogramma rekening met aanbiedingen, uw eigen acties, publiciteit en de aanpassing van uw etalage!

6. Prijzen berekenen Zonder een correcte prijsberekening is een winstgevende zaak nauwelijks mogelijk. Voor de productverkoop volgt u uiteraard de richtprijzen die u krijgt van uw leverancier. De prijzen van uw behandelingen berekent u best als volgt: productverbruik voor behandeling x 2 (of zelfs x 2,2) + €30 tot €40 per uur. Denk er ook aan dat het rendement van productverkoop altijd hoger ligt dan dat van een behandeling en dat u uw omzet door te verkopen makkelijk kan doen stijgen zonder langer te werken! tering om deze omzet te verwezenlijken zal meer geld en energie kosten dan dat ze uiteindelijk zal opbrengen. Dan is het nuttiger om in uw kosten te snoeien. Uw rendement zal stijgen, u zal minder uren moeten presteren voor hetzelfde rendement en u moet geen grote investeringen doen om meer te verdienen!

9. Time management

7. Omzetplanning Een zaak opstarten en laten renderen duurt gemiddeld 3 tot 5 jaar. Vanaf het 6e jaar wordt een zaak geacht winstgevend te zijn. Maar voor het zover is, is het belangrijk dat u een nauwgezette planning maakt van uw jaaromzetten. Deel uw vooropgestelde jaaromzet ook op per maand en eventueel per dag. Zo kan u dagelijks bijhouden of u nog op schema zit en voor het einde van het jaar daar is, kan u tijdig ingrijpen in geval van nood!

Als zaakvoerder heeft u heel wat verantwoordelijkheden. Het is daarom belangrijk om uw tijd goed in te delen. 8 uur om te werken, 12 uur voor dagelijkse behoeften (slapen, eten, wassen,…) en de overige 4 uur voor uw gezin, sociale contacten, vrije tijd en persoonlijke ontwikkeling. Als u dit evenwicht niet respecteert, dan zal dit op lange termijn gegarandeerd problemen geven. Het is natuurlijk mogelijk dat u voor een bepaalde duur wat meer tijd investeert in één aspect van uw leven, maar op lange termijn moet u toch trachten om deze verdeling zo evenwichtig mogelijk na te leven.

Uiteraard zijn er nog zoveel andere factoren die het succes van uw onderneming bepalen, maar deze tips zetten u alvast op weg.

8. Businessplanning

Veel succes!

Naast een omzetplanning is het ook belangrijk om uw kostenstructuur te beheren. Op een bepaald moment tijdens uw groei als bedrijf, zal het moeilijker worden om uw omzet nog exponentieel te laten stijgen: een inves-

Lucie Monté zaakvoerder Jovilux

11


PRODUCT

NIEUW

Mineral Care SPA Winter Cream In afwachting van de rebranding van Mineral Care, die in januari 2010 van start gaat, stelt Mineral Care SPA nu al een gloednieuw winterproduct voor: de Mineral Care SPA Winter Cream! De timing van de Winter Cream is ideaal. Dit product bereidt de huid voor op de koude van het najaar en de winter. Wat de crème zo uniek maakt, is de specifieke combinatie van verschillende moderne ingrediënten. • Vitamines, verzorgende oliën en zonnefilters • FUCOGEL: een veelzijdige vochtinbrenger die een film op de huid legt om vochtverlies tegen te gaan én tegelijkertijd vochtmolecules bindt. Dit ingrediënt heeft een onmiddellijk vochtinbrengend en herstructurerend effect. • PHYTOSTEROLEN: hebben een positief effect op een verouderende, rimpelende huid en zijn ook heel efficiënt bij de behandeling van littekens, roodheid en ouderdomsvlekken. Daarnaast zorgt deze component ervoor dat waardevolle actieve ingrediënten minder snel verloren gaan, doordat ze een film leggen op de huid. • CALENDULA: werkt kalmerend, ontstekingsremmend en vangt de vrije radicalen op. Is ook een doeltreffend anti-oedeem. • ANTARCTICINE: geeft bescherming tegen de koude, stimuleert de aanmaak van collageen en heeft een duidelijk antirimpeleffect. Antarcticine is een glycoproteïne afkomstig uit de Antarctische Zee dat bescherming biedt tegen de koude. In cosmetica wordt het gebruikt om de huid te herstellen en te beschermen. Testen hebben aangetoond dat bevroren vetcellen, die normaal na ontdooien hun inhoud lekken, hun weldadige eigenschappen grotendeels behouden net zoals niet-bevroren exemplaren.

Cosmetische voordelen • helpt de huid vocht vast te houden en voorkomt uitdroging van de huid. • beschermt tegen de koude. • stimuleert de fibroblasten en de groei van de keratinocyten, waardoor het weefsel herstelt en wonden sneller genezen. • stimuleert de aanmaak van collageen type I en IV en

12

elastine; het resultaat is een geherstructureerde huid en een vermindering van rimpels. • verkleint de diepte van rimpels, vooral op het voorhoofd en rond de ogen. Een in-vitrohuidmodel, samengesteld uit keratinocyten en fibroblasten, werd gebruikt om het niveau van collageen I, IV en elastine te volgen. • Collageen I steeg met 128% in 15 dagen. • Collageen IV steeg met 81% in 15 dagen. • Het elastineniveau steeg met 31% in 15 dagen. Er werden ook in-vivotesten uitgevoerd om de effecten op rimpeltjes en kraaienpootjes te bestuderen. Het testproduct was een crème met 5% Antarcticine, hij werd tweemaal per dag aangebracht gedurende 30 dagen. Bij controle van de rimpeldiepte na gebruik van de crème bleek de diepte van de rimpels opmerkelijk verminderd, met een maximumwaarde tussen 50 en 60%! Het gebruik van vooruitstrevende BT-ingrediënten voor deze nieuwe crème geeft aan in welke richting Mineral Care verder zal evolueren. Met het recente dynamische management team, dat gestart is begin 2009, mogen we ongetwijfeld nog vele marktgerichte nieuwigheden verwachten. Mineral Care zal alleszins de behoeftes van de schoonheidspecialistes op de voet blijven volgen en haar producten op basis van uw vragen uitbreiden. Meer info over dit product, Mineral Care of Dode Zee? Stel gerust uw vraag via info@jovilux.be.


TECHNIEK

OmniluxTM, hét toestel dat de Belgische cosmeticamarkt verovert! OmniluxTM is al jaren een van de grootste internationale spelers voor behandelingen met led-licht. We zijn dan ook heel fier om u te mogen melden dat sinds februari 2009 Jovilux de enige officiële verdeler van dit toestel is in België op de cosmetische markt. De voordelen van OmniluxTM

• Bundelt 20 jaar wetenschappelijk onderzoek • Volkomen veilig door zijn laagenergetisch licht • Doeltreffende, kwalitatieve led’s op optimale golflengte • Handleidingen beschikbaar voor het behandelen van alle huidtypes, huidproblemen. • Perfect combineerbaar met al uw gelaatsverzorgingen in het instituut • Advies op maat mogelijk • Ook doeltreffend in combinatie met de klassieke verzorging van uw klanten, of als onderdeel van een kuur

Cosmetische toepassingen • Onderhoudt elke doorsnee huid. • Ideaal in combinatie met elke klassieke gelaatsverzorging, voor elke klant, van elke leeftijdscategorie. • Bestrijdt rimpels doordat het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. • Perfect voor de behandeling van de onzuivere huid. • Heilzaam voor de beschadigde huid, zowel bij zonnebrand als bij chemische peeling • Geeft elke huid zijn optimale conditie terug en houdt hem in topvorm! Een must voor elk instituut!

Resultaat • Capillairen worden versterkt en oxygenatie wordt verbeterd, de huid wordt weer gezond gemaakt. • De vochtbalans is optimaal. • Producten worden beter opgenomen. • Rimpels en lijntjes worden voorkomen of vervagen. • Couperose en pigmentvlekken worden tegengehouden of verdwijnen. • De huid is weer gezond. • De huid is opnieuw jong en actief.

MISVERSTANDEN OVER LED-LICHT

Led-licht wordt niet alleen gebruikt voor het behandelen van huidproblemen. De OmniluxTM LED is een uniek toestel waarmee elke schoonheidsspecialiste haar klanten een optimale service kan aanbieden! Led-licht houdt de huid gezond en kan preventief gebruikt worden in combinatie met elke gelaatsverzorging in uw schoonheidsinstituut! De OmniluxTM LED is een universeel, multifunctioneel toestel dat positief werkt voor elke klant en voor elk huidtype en dus een uiterst commercieel toestel!

Kortom, OmniluxTM LED mag in geen enkel instituut dat resultaat gericht wil werken, ontbreken!

Getuigenis van een enthousiaste gebruiker: Mevr Rita Van Hoof Ongeveer een jaar geleden besliste ik om met OmniluxTM LED-systeem in mijn zaak van start te gaan en dat was de beste beslissing die ik voor de groei van mijn zaak kon nemen! Het LED-licht kan aangeboden worden in combinatie met elke behandeling en voor elk huidtype, waardoor ik het licht meestal als kennismakingsbehandeling voor nieuwe klanten aanbied en die zijn telkens verkocht zonder dat ik er moeite moet voor doen. Niet alleen is het licht zeer ontspannend voor de eindverbruiker, maar de effecten zijn ook verbluffend zowel bij het behandelen van een specifiek probleem als voor het algemeen gezond maken en houden van de huid. Dit toestel liet mij toe een klantenbinding te creëren waardoor ik een trouw en stabiel cliënteel kon opbouwen én het geeft mij ook het zelfvertrouwen om op zoek te gaan naar het beste resultaat voor elke klant. De OmniluxTM LED is de beste investering die ik voor mijn zaak kon doen en ik zou mijn toestel dan ook niet meer kunnen missen! Dit is de eerste investering waarvan ik kan zeggen dat ik ze onmiddellijk opnieuw zou doen, mocht er iets met mijn toestel gebeuren!”

13


TECHNIEK

Een dag met OmniluxTM LED Op 8 mei 2009 werd in het Jovilux-gebouw in Oudenaarde een heuse OmniluxTM – dag georganiseerd. Iedereen die al een tijdje een OmniluxTM-toestel gebruikte, kreeg er extra up-to-date informatie. Het was ook de ideale gelegenheid om vragen te stellen die tijdens de behandelingen met het toestel gerezen waren. De dag begon met enkele lezingen boordevol nieuwe informatie: Caroline Monté sprak over ‘licht’ en hoe we deze term kunnen concretiseren binnen het OmniluxTM verhaal. Lucie Monté vertelde over de vele nieuwe ervaringen die tijdens proefbehandelingen waren opgedaan en gaf meer uitleg over het nut van het IR-licht binnen behandelingen in een instituut. Later in de voormiddag was het de beurt aan Steve Baker, marketingmanager van Phototherapeutics in Engeland, de producent van OmniluxTM-apparatuur. Mr. Baker is microbioloog en hoofd van de afdeling research. Hij heeft tot op vandaag alle wetenschappelijke studies met Om-

14

niluxTM (en dat zijn er heel wat) op de voet gevolgd en de resultaten ervan begeleid. Hij vertelde ons dat er met het led-toestel al zoveel klinische testen zijn gedaan dat men er tegenwoordig een bibliotheek mee kan vullen. Steve was dan ook de juiste persoon om moeilijkere thema’s zoals de behandeling van psoriasis en vitiligo aan te snijden, correcte info te geven en de werkelijke haalbaarheid van dergelijke behandelingen te bespreken. Na de lunch in een gezellig restaurant, werd er in de namiddag uitgebreid de tijd genomen om de vragen van de genodigden te beantwoorden. Opvallend was dat OmniluxTM zelf ook SESderma, de producten van Dr. Serrano, in combinatie met hun LED-systeem promootte. In het verleden werden namelijk testen gedaan met dit productengamma en de resultaten waren simpelweg verbluffend. Rond 16u was het tijd om deze intensieve dag af te ronden. Heel wat nieuwe informatie was uitgewisseld en alle vragen kregen een duidelijk antwoord, waardoor het mogelijk was voor iedereen om het beste te halen uit deze informatieve dag. We kijken alvast uit naar de volgende informatiesessie!


TECHNIEK

EEN BEAUTYTREND MET KARAAT: GOUD IN DE PHYTO LIFT LIJN VAN MILA D’OPIZ Goud is een van de oudste metalen die de mens bewerkte. Vandaag blijft deze luxueuze grondstof zijn krachten delen met de mens. Een van de meest bekendste goudsoorten wordt vandaag gewonnen onder de Zwitserse berg Napf. Als permanente vernieuwer op de cosmeticamarkt, introduceert Mila d’Opiz nu de Phyto Lift Gold Essence: een maandkuur voor het bestrijden van rimpels op basis van de meest hoogwaardige ingrediënten en het pure Zwitserse goud!

Sinds februari 2009 is JOVILUX NV de enige verdeler voor het OmniluxTM LED-systeem op de Belgische cosmeticamarkt.

Eeuwen geleden gebruikten de Chinezen goud al als wondermiddel tegen ontstekingen. Ook vandaag nog keert dit edelmetaal terug in hun geneeskunde. Goud beschermt de huid tegen vrije radicalen en heeft een antioxiderende werking. Met andere woorden, goud vormt de ideale grondstof om de veroudering van de huid tegen te gaan.

Wij verdelen: • OmniluxTM Revive (633 nm rood licht) • OmniluxTM Blue (415 nm blauw licht) • OmniluxTM Plus (830 nm IR licht) • OmniluxTM Lumière (633 nm rood licht op voet) • OmniluxTM Lumière Excel (633 nm rood licht + 830 nm IR licht op voet)

Daarnaast stimuleert 24-karaats goud de microcirculatie, waardoor de belangrijkste regeneratieprocessen geactiveerd worden. Het resultaat van deze gouden behandeling: een stabielere huid, een versterkt immuunsysteem en een langdurige hydratatie.

Opleidingen en bijkomende cursussen vinden plaats in Oudenaarde. Leveringen gebeuren van bij Jovilux. Heeft u vragen over het toestel of over een bepaalde behandeling? Contacteer ons dan meteen!

Met de uitbreiding binnen het topsegment van de Zwitserse natuurcosmetica blijft Mila d’Opiz een leidinggevende rol spelen binnen de antiageingcosmetica!

Vanaf september 2009 zal het OmniluxTM LED-systeem ook beschikbaar zijn in een unieke verhuurformule! • Wil u het toestel graag eerst uittesten vooraleer u het aanschaft? • Wil u een volgende investering nog uitstellen? • Werk dan nu gedurende minimum 6 maand met het OmniluxTM LED-toestel en overtuig uzelf!

Meer weten? Stel gerust uw vraag via info@jovilux.be.

Meer info? Mail naar info@jovilux.be Jovilux nv 055 31 50 82

15


Product

16


PRODUCT

SKINTELLECT SERUMS Een waardevolle aanvulling op Ageless by Billabong Beauty.

‘s Werelds eerste lijn voor transdermale huidverbetering, Ageless by Billabong Beauty, krijgt een waardevolle aanvulling: de Ageless Skintellect-serie. Deze reeks van 4 aparte producten herdefinieert op een verrassende manier het serum zoals we dat tot nu toe kenden.

Micro Aid with epidermal growth factor

De serums van Ageless Skintellect dringen op ingenieuze wijze, via positieve kettingreacties, tot diep door in de cellen en beïnvloeden de verschillende functies van onze huid. De producten bevatten uitsluitend natuurlijke stoffen, waardoor ons lichaam ze meteen herkent, aanvaardt en benut.

Wenst u een proefset of had u graag meer info?

Een krachtig anti-oxidanten offensief dat de veroudering en de pigmentvorming een halt toeroept. Dit serum zorgt er ook voor dat de Vitamine C van uw transdermale product uitsluitend voor collageenproductie kan worden gebruikt, zodat u sneller resultaat kan bemerken van uw Ageless kuur!

Aarzel dan niet en bel Jovilux nv op 055 31 50 82.

Dankzij hun natuurlijke samenstelling en directe werking kunt u deze serums werkelijk met élk product combineren. Gebruikt u nog geen Ageless? Waarom er nog langer van dromen! Tast gerust toe en ondervindt zelf waarom deze serums zo anders zijn!

Matriskin Elixir Met dit elixir geeft u uw dagelijkse moisturizer een natuurlijke upgrade met actieve stoffen zoals Matrixyl in combinatie met natuurlijk hyaluronzuur. Geniet van een superhydraterend effect waardoor uw huid een prachtig gevulde en strakke aanblik krijgt, terwijl ze ook structureel verbetert.

DMAE & Natural Peptight Serum DMAE is een neuropeptide die de huid weer strakker maakt, vrije radicalen neutraliseert en celmembranen beschermt tegen veroudering. Daarnaast trakteert het serum op een heerlijke verzorging door gefermenteerde zeekelp, viscollageen peptiden en het voedende Coconutendosperm. Het effect van dit serum is werkelijk een onmiddellijk zichtbare lifting.

‘All You Need’ Lipid & Ceramid Serum Veruit het meest populaire serum uit de reeks. Dit serum bestaat voor 100% uit lichaamseigen stoffen die de vochtvasthoudendheid van de huid met maar liefst 41% verbeteren en de kwaliteit van het huidcement structureel veranderen waardoor de huid beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook voor de vette huidtypes: het normaliseert de talgproductie zonder meteen te verdrogen. All You Need laat zien dat eigenlijk niemand met rimpeltjes of een geïrriteerde huid hoeft rond te lopen!

17


NIEUWS

Mineral Care klantendag

Bezoek aan beautyfarm De Kroesweffer www.dekroesweffer.nl Elk seizoen komen Mineral Care-klanten samen om ervaringen uit te wisselen en om kennis te maken met de vele nieuwigheden. Dit najaar wordt daar een leuk extraatje aan toegevoegd: een verwenarrangement op een Nederlandse beautyfarm. De verwendag begint al om 10 uur. Dan ontvangt zaak- nen in de vernieuwde wellnessfaciliteiten en krijgt u een voerder Mieke Bosweger u in haar authentieke platte- ontspannende massage met warme Mineral Care SPA landskeuken voor koffie, thee en heerlijke broodjes. In de Massage Oil. Rond 17u keren we, helemaal ontspannen, voormiddag worden de nieuwste producten en behande- terug naar België. lingen voorgesteld, rechtstreeks vanuit Israël. En er wordt ook een tipje van de sluier gelicht rond de rebranding die Wil u er ook bijzijn op deze luxueuze klantendag? Stuur dan zeker een e-mail naar info@jovilux.be. op til is. Na een lekkere lunch is het tijd om u helemaal te ontspan-

Publireportage uit de medische wereld Bij Duinbergen Clinic werken we al jaren met crèmes op basis van vitamine A. Onderzoek wees namelijk uit hoe belangrijk deze vitamine is voor onze huid. Samen met vitamine C is het zelfs de enige vitamine die echt doeltreffend werkt: het herstelt de huid en maakt deze gezonder. Wanneer een nieuwe patiënt bij ons komt, raden wij hem of haar eerst een huidanalyse aan. De oorzaak van een huidprobleem ligt meestal niet aan de oppervlakte. Een huidanalyse is dan ook écht nodig. Het is verbluffend wat we met onze toestellen kunnen meten en onderzoeken. Na een deskundige analyse door onze huidexperts volgt een aangepaste behandeling. We bepalen de producten die de patiënt nodig heeft en gaan na of er eventueel een chirurgische ingreep nodig zal zijn. Onze specialisten schrijven u misschien niet altijd de meest lekker geurende comfortcrèmes voor, maar ze beloven u wel resultaat op lange termijn. Een gezonde huid is dan ook een absolute prioriteit voor onze artsen en chirurgen. Heeft u een plastische ingreep nodig? Vertrouw dan op onze producten verrijkt met vitamine A. Hierdoor is de huid beter voorbereid op de ingreep en zal het resultaat duidelijk mooier zijn. De vitamine verstevigt namelijk de bovenste huidlaag, waardoor de wondjes beter genezen.

18

Verder stimuleert vitamine A de fibroblasten (cellen die collageen aanmaken). Zo weet u meteen waarom antirimpelcrèmes met vitamine A zoveel efficiënter zijn… Sinds we in ons instituut de producten Retises 0.25 en Retises 0.5 van Sesderma gebruiken, boeken we heel mooie resultaten. En dat horen we van de patiënten zelf! De Retises-producten bevatten Retinol: een intensieve dosis aan vitamine A. Retinol is erg krachtig en kan mogelijk een reactie veroorzaken op de huid. Daarom is het belangrijk dat dit enkel onder professionele begeleiding wordt aangebracht en dat de dosissen geleidelijk worden opgebouwd. De huid moet met andere woorden even wennen aan de hoge dosis vitamine A. Na een tweetal weken is het reactiegevaar geweken en is de huid gewend aan de dosis vitamine A. Vanaf dan is het gewoon een kwestie van te blijven smeren... Monset Valérie, Zaakvoerder Duinbergen clinic.

Ook in het schoonheidsinstituut De Retises producten worden door Jovilux verdeeld aan schoonheidsspecialistes, enkel na het volgen van een diepgaande opleiding, zodat ze klaar zijn voor de markt van vandaag waar plastisch chirurgische ingrepen niet meer weg te denken zijn.


VERKOOP

JOVILUX SKIN ANALYSER PREVIEW Met het toestel kan u de huid van uw klanten tot in de kleinste details analyseren en hen zo een doorgedreven advies op maat geven. Dit zal de verkoop (en de uitstraling) van uw schoonheidsinstituut zeker een flinke boost geven. Met de SKIN ANALYSER meet u de gevoeligheid van de huid, de mate van hydratatie, de grootte van de poriĂŤn, de diepte van kraaienpootjes en rimpels (met visualisatie in 3D), couperose, egaliteit van de teint, en kan u gemakkelijk zwarte punten en pigmentvlekken analyseren. Zo zal u elke klant kunnen overtuigen van het belang van hoogwaardige cosmetica en doeltreffende behandelingen!

Iedereen die op zoek is naar een gloednieuw, revolutionair tool om zijn verkoop te stimuleren, verwachten we op de stand van Jovilux (stand 3/120) tijdens de Estheticabeurs van 3 tot 5 oktober in Brussel!

19


Topmerken + Marktkennis + Opleidingen + Begeleiding =

JOVILUX PARTNERSHIP

Nv Jovilux Leupegemstraat 32 9700 Oudenaarde T. 055 31 50 82 info@jovilux.be www.jovilux.be


Vision Magazine - Jaargang 3 Nr 2