Page 121

SISI

Besedne igre Tomaž Rott

Martin in Martini, vsak ima nekaj dobrega v sebi, eden živi, drugi poživlja.

Ostroge vzpodbudijo konja, ostrige bojda konjenika.

HUBERT vedno TREBUH nosi. Če ne opazi ga z očali, naj pogleda v ogledalu.

Pijanec je srka, če ga napiješ, lahko nasrka, če ga naliješ, postane crka.

V atrofiji of V beluših uš V naturizmu turizem V nesreči sreča V potoku otok V otroku rok V sardinah srd

HUBERT vedno TREBUH skriva. Če zrcali svoje ime, Hubert le v svoj trebuh zre.

Enâ-kost še zdaleč ne pomeni, da dobi vsak eno kost. Če poje Or-fej, težko bi rekli fuj in fej. Razlika med mostom Golden Gate in Billom Gatesom je v tem, da ima slednji (verjetno) vedno gate. Iz geografije: na Hrvaškem so Bosanci, v Sloveniji pa Hrvatini. Žabe navadno na lepih »krakih«, še boljši so žabji kraki pohani, v tatarski omaki. Najprej je roka, nato zaroka, bogata poroka in razporoka, ter oporoka. Ažbe Žabe anagram slikarja, ki zamorko črno ustvarja, žabe žabarjem podarja. Kobilica Čeprav ime ji radoživost vzklika še bolj uživanje, ki ga naslika – iz platna kar dehti pijača prava, ki sreba stara jo gospa – mmm... mamljiva kava.

V Rabatu ni rabata Vlomilka src tudi brez ključa ukrade ti tvoj mir. Gospo-dične so res dične, tudi mične. Kot starejše so gospe, nič več dične, so še mične?. Hokejist Be-ravs Ko drsal je po ledu, imel je rad hud ravs. Skladalec predmetov navadno ni skladatelj. Če note sklada med črtovjem, lahko navdih je vseh poetov. Kdor opravlja fizično delo, navadno ni fizik. Nasmeh je razpotegnjen meh obraza. Smeh je meh, ki ti raztegne usta do ušes in čeznje. Lahko ga zmerjaš: Kakšen ksiht imaš? Lahko razbijem ti fasado! Verjetno pa težko ga vprašaš: kakšno pročelje imaš?

Če se potapljaš, večkrat to počneš, če se utapljaš zadnjič svet ta zreš. Če si v roju (os), še zdaleč nisi v raju. Stikač le išče, stiskač pa skriva. Grižan je prebivalec Griž, lahko še prenašalec griže. Razlika med frizerjem in frezarjem je trdota rezanega materiala. Fanti POLITI-kanti na Švedskem bi končali v policijski kanti, pri nas pa le v politi kanti. Poli-tiki na srečo večkrat tonejo kot Kon-Tiki. Sind-IKALIS-ti so nevarni veljaki, saj v njih zrcalijo silaki. Pen-drek pero je, s katerim narediš en velik …… V Nici je ribar-nica, v ribarnici je Nica. Kdaj rabiš očala? Ko namesto low fares prebereš love affairs. Rajnik na žalost ima trajnik. E-naslov: tomaz1945@yahoo.com Revija ISIS - November 2012

121

Strokovna revija ISIS | leto XXI. številka 11 | 1. november 2012  

Strokovna revija ISIS | leto XXI. številka 11 | 1. november 2012

Strokovna revija ISIS | leto XXI. številka 11 | 1. november 2012  

Strokovna revija ISIS | leto XXI. številka 11 | 1. november 2012

Advertisement