Page 18

Ploskovni materiali Dekodur razvija za prihodnost Dekodur ECO melaminski laminati Ker je okoljska problematika vedno pomembnejša, so v nemškem podjetju Dekodur razvili revolucionarno nov izdelek in ekološko dragoceno alternativo pogosto uporabljenim klasičnim HPL laminatom za izdelavo pohištva. Z analizami, razvojem in preizkušanjem v laboratoriju za tehnologijo lesa v Dresdnu, sedaj lahko tudi pri nas po naročilu kupite prvi visokotlačni laminat brez prostega formaldehida in fenolov.

Sladkorni trs

Te zeleno-laminatne plošče so praktično brez emisij formaldehida (< 0,01 acc PPM – EN DIN 717/1). Njihovo jedro je izdelano iz 100 % bioloških sestavin, pridobljeno iz sekundarno obnovljivih virov in jih je mogoče v celoti reciklirati. V primerjavi s tradicionalno proizvodnjo HPL-a, zdaj bistveno prispevate k zmanjšanju emisij CO₂ in zaščiti podnebja. DEKODUR razvija za prihodnost pod sloganom: »okolju prijazno – ohranjanje virov – recikliranje«.

Tropine sladkornega trsa

Tekoča melasa

Trsni sladkor

Natron papir

Energija

Visokotlačni EKO laminat

Skladišče ploskovnih materialov v Ljubljani

482

Blažič, robni trakovi, d.o.o. • Bravničarjeva ulica 18, 1000 Ljubljana • t +386/(0)1/519 92 60 • f +386/(0)1/507 63 79 • info@blazic.eu • www.blazic.eu

Blažič, robni trakovi: Ploskovni materiali  

Ploskovni materiali - Poglavje iz Kataloga 2011 podjetja Blažič, robni trakovi.

Advertisement