Page 1

CITRONI 1 -----2014


T utkim u smatka gr a a f


fis e e n suu n n i ttelu u n


Graafisten suunnittelijoiden rooli muotoutuu uudelleen graafisen suunnittelukentän laajentuessa. Designmuseon näyttely 11.10. 2013 – 12.1. 2014 teki tutkimusmatkan graafisen suunnittelun nykytilaan ja kysyi, mihin graafinen suunnittelu on matkalla. Näytteitä vastauksista Citronin kannessa ja kolmella ensimmäisellä aukeamalla.


Näyttelyyn oli valittu 16 suunnittelijaa tai suunnittelutoimistoa viidestä Euroopan maasta. Mukana olivat mm: Ben & Julia (DE), Carnovsky (IT), Eike König (HORT), (DE), hint.fm (US), Kokoro & Moi (FI), Letman (NL), Linda Linko (FI), Merijn Hos (NL), Metahaven (NL), Milla Ahola (FI), Tsto (FI), Studio Moniker (NL), Santtu Mustonen (FI), Ollanski (DE), Janine Rewell (FI), Thisissand (FI) ja Tzortzis Rallis (GR/UK). Lisäksi omana kokonaisuutenaan, näyttelynä näyttelyn sisällä oli 29 suunnittelijan 300 printtijulkaisusta koottu Fully Booked: Ink on Paper –näyttely. Sen kuraattorina toimi berliiniläinen Gestalten-kustantamo. Näyttelyn graafisesta ilmeestä vastasi helsinkiläinen suunnittelutoimisto Tsto.


Sumusunnunt


ai Helsingiss채


Mit채 k채tkeytyy Helsingin keskustakortteleiden pihoille?


Jo yhden korttelin matkalla Uudenmaankadulla avautuu varsin mielenkiintoisia pihan채kymi채.


Nykytaiteen museo MAXXI


Vuonna 2010 avattu nykytaiteen museo MAXXI (Museo nazionale delle arti del XXI secolo) Tiber-joen mutkassa niveltyy saumattomasti Rooman Flaminion kaupunginosaan. Museon näyttelyt sekä elokuva- ja esitelmätilaisuudet ovat saavuttaneet nopeasti sekä roomalaisten että kaupungissa vierailevien turistien suosion.


Lontoolais-irakilaisen arkkitehdin Zaha Hadidin suunnittelema ”21. vuosisadan taiteiden museo” keskittyy arkkitehtuuriin ja taiteeseen. Museoon kuuluu myös vanhasta tehdasrakennuksesta kunnostettu talo piha-aukean toisella laidalla. Näyttelytilojen lisäksi MAXXIssa on arkisto, dokumentointikeskus, kirjasto ja ravintola. Rakennusten välissä on ravintola/kahvilatilaa ja lasten leikkipuisto.


Julkaisija: design.citroni.net Valokuvat: Heikki Kunttu

Citroni  
Citroni  

Valokuvia designista, taiteesta, arkkitehtuurista ja elämästä yleisemminkin

Advertisement