Page 1

Virk

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! Joulumarkkinat Vanhalla Suurtorilla ovat houkutelleet Brinkkalan sisäpihalle paljon kävijöitä.

Markkinoille ehti mukaan myös Marimirtin uutuustakki, joka palkittiin erikoismaininnalla Martin markkinoilla. Virk onnittelee pitkäaikaista yhteistyökumppania!

Taiteilija Epp Maria Kokamägi piti Turussa onnistuneen näyttelyn.

Tarttolainen HaleBopp Singers hurmasi Turussa ja Naantalissa.


Saammeko esitellä: Varsinais-Suomen Virokeskuksen työntekijät Viro-keskuksessa on tällä hetkellä työntekijöinä toiminnanjohtaja Kirsi, toimistoapulainen Heivi, myynti- ja markkinointialan opiskelija Piritta ja minä, tiedottaja (harjoittelija) Sannakaisa. Työ on monipuolista ja mukavaa. Jokainen päivä tuo mukanaan jotain uutta, eikä koskaan voi varsinaisesti ennen töihin tuloa suunnitella päivänsä ohjelmaa. Työtehtäviimme kuuluu päivittäin passien luovutus virolaisille ja muutenkin keskuksemme toiminnasta kertominen uusille asiakkaille. Työyhteisömme on pieni ja tulemme loistavasti keskenämme toimeen ja autamme toisiamme kaikessa. Tässä pieni esittely meistä kaikista: Kirsi Kirsi on Viro-keskuksen toiminnanjohtaja. Aikaisemmin hän on tehnyt toimittajan töitä suomessa ja kouluhallintoa Virossa Tarton Suomalaisessa koulussa. Tarton Suomalainen koulu on tehnyt paljon yhteistyötä Viro-keskuksen kanssa, joten sitä kautta Kirsi on ollut paljon tekemisissä yhdistyksen kanssa jo ennen Virokeskukseen töihin tuloa. Lopulta hän alkoi suunnitella muuttoa Turkuun ja sattumalta Viro-keskuksen entinen työntekijä suunnitteli muuttoa Tallinnaan. Siitä se ajatus sitten lähti. Keskustelut vapaasta työpaikasta alkoivat, muutto Turkuun

Kirsi, Piritta ja Sannakaisa.

toteutui ja Kirsi palkattiin Virokeskukseen toiminnanjohtajaksi. Kirsin mielestä työpaikka on ollut aivan loistava valinta, sillä sitä kautta hän saa edelleen olla paljon tekemisissä Viron kanssa ja puhua viroa. Työpaikka on hänelle myös siinä suhteessa sopiva, että hän saa tehdä paljon monipuolisia tehtäviä ja organisoida erilaisia asioita luovasti ja ilman valmiita kaavoja. Hän nauttii myös työpaikkaohjaajana toimimisesta: -siinä kun saa toteuttaa luontaista opettajantaipumustaan, hän väittää (ja nauraa päälle). Heivi Heivi on viralliselta ammatiltaan puutarhuri. Ajatus Viro-keskuksessa työskentelemisestä iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Hän halusi Virokeskukseen töihin, koska kiinnostus yhdistystä kohtaan oli suuri. Hän teki unelmastaan totta ja sai kuin saikin paikan yhdistyksestä. Heivin päällimmäisin työtehtävä on passien luovutus, mutta ohessa hän toimii myös siivoojana ja emäntänä. Heivi on loistava asiakaspalvelija koska hän pystyy puhumaan sekä viroa (äidinkieltään), että suomea. Hän emännöi perhekahvilaa ja juttutupaa. Silloin hän pääsee jutustelemaan paljon erilaisten ihmisten kanssa ja vertailemaan kokemuksia. Heivi pitää työstään erittäin paljon, sillä hän on saanut paljon uusia kontakteja ja Viro on kotimaana hänelle erittäin lähellä sydäntä.


Piritta Piritta aloitti elokuussa opiskelut Turun Ammatti-instituutissa. Hän opiskelee yo-pohjaisella linjalla myynti- ja markkinointialaa. Aluksi hänellä oli ajatuksena lähteä opiskelemaan taloushallintoa, mutta lopulta ajatus numeroiden pyörittelystä ei sittenkään kiinnostanut. Viro-keskukseen Piritta saapui sattumien kautta työssäoppimiseen, mutta sattuma on hänen mielestään kuitenkin ollut loistava, sillä hän on viihtynyt yhdistyksessä erittäin hyvin. Piritta työskentelee tarvittaessa myös yhdistyksen tiloissa toimivassa Abelitamatkatoimistossa. Yleisesti hänen työnkuvaansa kuuluu laskutusta, kirjanpitoa ja tietojenhakua, mutta hän tekee myös paljon muita monipuolisia ja erilaisia tehtäviä. Sannakaisa Itse olen valmistunut keväällä 2011 ravintolakokiksi. Koulun jälkeen kuitenkin huomasin, ettei kyseinen ala kiinnostanutkaan tarpeeksi, joten päätin vaihtaa alaa. Idea Viro-keskuksessa työskentelystä tuli työvoimatoimiston järjestämän kurssin kautta, sillä kerroin siellä että toimistotyöt kiinnostavat minua. Kun sitten pääsin harjoitteluun Viro-keskukseen, innostuin toimistotyöstä vielä enemmän kuin aluksi olin ajatellut. Yksikään päivä ei ole samanlainen ja joka päivä pääsee kokeilemaan jotain uutta. Kirjoittaminen ja journalismi ovat aina kiehtoneet minua, joten on kiva saada kirjoittaa paljon. Porukan haastatteli: Sannakaisa Salonen Varsinais-Suomen Viro-keskus tarjoaa hyvän harjoittelupaikan: 2012 toimistolla on ollut harjoittelijoita kolmen eri oppilaitoksen sekä työvoimahallinnon kautta. Yhteistyö jatkuu vuonna 2013!

Jorma Haranen esittelemässä ruokaillan alkuruokien kirjoa.

Virolaisen ruuan ilta ravintola Alabamassa marraskuussa kokosi 90 herkuttelijaa maistelemaan virolaiseen ruokaperinteeseen pohjautuvia ruokia. Tarjoilut todistivat jälleen, että virolaisessa ruokakulttuurissa on paljon meille tuttua, mutta myös paljon erilaista - mainiosti suomalaiseen makuun sopivaa! Varsinkin alkuruokakattaus herätti ihastusta runsaudellaan ja kekseliäisyydellään. Suuret kiitokset illan järjestelyistä Tarja ja Jorma Haraselle sekä keittiön vapaaehtoistiimille!

Varsinais-Suomen Viro-keskuksen historiahankkeeseen liittyen järjestämme vuoden 2013 alussa valokuvakeräyksen. Keräämme valokuvia, jotka liittyvät Viron uudelleen itsenäistymisen murroksessa versoneisiin ystävyystoimintoihin ja avustusprojekteihin. Lisäohjeita kuvakeräykseen osallistumisesta on tulossa uuden vuoden puolella, mutta joulunpyhien aikaan on jo hyvä katsella kuvia ja muistella Viro-yhteistyössä tapahtunutta. Albumit ja digikuvatallenteet esiin!

Viron itsenäisyyspäiväjuhla 16.2. klo 15.00 Turun yliopistolla Tervetuloa mukaan perinteiseen juhlaan! Ilmoittautumiset viimeistään 8.2. toimistolle: toimisto@viro-keskus.fi

tai puhelimitse:

(02) 250 3359


Epp Maria valloitti Turussa

Näyttelyn avajaisissa: vas. Arto Degerholm, Armas Lahoniitty, Maarika Saarna-Siimann, ministeri Jaak Aaviksoo, kunniakonsuli Keijo Virtanen, Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen, taiteilija Epp Maria Kokamägi.

Epp Maria Kokamäen näyttely Berner-galleriassa Turun Vanhalla raatihuoneella houkutteli paikalle yli 700 kävijää. Hieno saavutus yhdistyksellemme ja osoitus siitä, että virolainen taide kiinnostaa yleisöä!

HaleBopp Singers esiintyi Turussa Akatemiantalolla noin 120 hengen yleisölle ja Naantalin Kristoffer-salissa noin 80-henkiselle joukolle. Lisäksi tarttolaisen kuoron 15-vuotisjuhlakiertueeseen kuuluivat esiintymiset hotellilaiva Borella ja ravintola Alabamassa. 40 laulajan kuoron matkan ja esiintymiset teki mahdolliseksi laaja tukijoiden joukko. Varsinais-Suomen Virokeskuksen tukena järjestelyissä olivat Turun kaupunki, Tarton kaupunki, Turku Energia, Kuoro tutustumassa Turun Kultaranta Resort, S/S Bore, Naantalin konservatorioon, musiikkikoulutusta kamarikuoro ja Tartu Rahvaülikool. Kiitos! esitteli Tommi Saalas (oik.)

Insinööritoimisto TURUN RAKENNUSSUUNNITTELU OY • rakennuttamistehtävät • kustannusarviot Metsäkyläntie 66 20320 Turku esko.randell@randell-yhtiot.fi

Randell-Yhtiöt Oy

• suunnittelutyöt • rak.luvat ja valvonta puh. (02) 246 2750 fax (02) 246 1007 GSM 0400 525 998 Metsäkyläntie 66, 20320 TURKU puh. (02) 246 2900 www.randell.yhtiot.fi

Virk joulukortti 2012  

Joulutervehdys Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:ltä 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you