Page 1

Esittelyssä PRO.

sylVe PRO on loistava foorumi senioreiden IT-koulutukseen – järjestömme tarjoaa todella loistavat opiskelumateriaalit. Oppiminen ei ole koskaan mahdotonta, vaikka joutuisikin aloittamaan aivan alusta.

Liity jäseneksi. Kaikki eläkettä nauttivat voivat liittyä PRO:n jäseneksi. Jos talouteesi kuuluu jo PRO:n jäsen, myös sinä olet tervetullut tapahtumiimme. Paikallisyhdistysten jäsenmaksu vaihtelee, mutta vuosimaksumme on yleensä 250–320 kruunua. Voit itse valita, haluatko kuulua lähimpään vai muuhun yhdistykseen, jonka toiminta sinua kiinnostaa.

tule mukaan!

inGela Arvostan erityisesti sitä, että pääsen ajamaan asioitani yhdessä muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa. Teemme työtä muun muassa vanhustenhoidon edellytysten parantamiseksi.

liity jäseneksi tai Pyydä lisätietOja: Lue lisää osoitteesta pro.se Soita numeroon 08-701 67 00 Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@pro.se

© Tammikuu 2014 PRO, Pensionärernas Riksorganisation www.pro.se Teksti ja tuotanto: IK Stockholm Paino: Tellogruppen Kansikuva: Berith Karlsson, PRO Högsjö Valokuvat: Lena Granefelt/Agent Molly & Co Tuotenro: PRO653FI


Ruotsissa on jo yli 1,8 miljoonaa eläkeläistä. Vaikka kukin meistä on ainutlaatuinen persoonallisuus ja kaikilla meillä on omat kiinnostuksen kohteemme, meillä on myös hyvin paljon yhteistä. Me kaikki haluamme elää, asua ja toimia omilla ehdoillamme. Lyhyesti sanottuna: haluamme nauttia elämästä.

PRO:n ääni kuullaan.

Toimintaa ja yhdessäoloa.

PRO valvoo eläkeläisten etuja yhteiskunnassa. Meillä on laaja kontaktiverkosto, johon kuuluu maan johtavia poliitikkoja, ja vaikutamme yleiseen mielipiteeseen eläkeläisten asioista. PRO:n mielestä yhteiskunta toimii parhaiten, kun tuemme solidaarisesti toinen toistamme.

Meillä on kaikkiaan 400 000 jäsentä 1 400 yhdistyksessä eri puolilla maata.

PRO, Pensionärernas riksorganisation, on eläkeläisten etujärjestö ja kohtauspaikka. Organisaatiota johtavat PRO:n jäsenet demokraattisesti – se on siis kansanliike sanan varsinaisessa merkityksessä. PRO-laiset työskentelevät päivittäin ympäri maata jäsentensä etujen, yhteenkuuluvuuden ja henkilökohtaisen kehityksen hyväksi.

Turvallinen eläke.

Yhdessä olemme vahvoja – ja pystymme varmistamaan, että elämä eläkeläisenä on parempaa ja hauskempaa.

Eläkkeet kasvavat ja pienenevät. Kuilu eläkeläisten ja palkansaajien tulojen välillä kasvaa entisestään. Lisäksi eläkeläiset maksavat enemmän veroa kuin palkansaajat. PRO haluaa muuttaa tätä.

Toimivaa hoitoa ja huolenpitoa.

PRO vaatii lisäresursseja vanhustenhoitoon ja tehokkaampia järjestelmiä, joilla estetään ihmisten juoksuttaminen eri instanssien välillä.

Hyvää asumista.

Useimmat meistä haluavat asua kotona, mutta saattavat tarvita apua asunnon muuttamiseksi uusiin olosuhteisiin sopivaksi. Seniori- ja palveluasumisen lisäämisen ansiosta yhä useammat vanhemmat ihmiset pystyvät elämään itsenäistä elämää. Haluamme, että kunnat ottavat enemmän vastuuta vanhusten asumisesta.

Yhdessä tutkimme maailmaa.

Järjestämme kaikenlaisia matkoja aina Tukholman-teatterimatkoista Andalusian-lomiin. Vuosittain yli 100 000 ihmistä osallistuu PRO:n järjestämille matkoille.

Sukututkimusta, viininmaistelua ja uusia kieliä.

Opintopiireihimme osallistuu yli 120 000 ihmistä vuosittain. Lisäksi meillä on oma kansalaisopisto Gysingessä, jossa voi harrastaa kaikkea verhoilusta ja aina englannin opiskeluun.

Liikunta on luonnollinen osa elämää.

PRO:ssa on Ruotsin suurin petankkiseura, mutta lisäksi meillä on tarjolla myös muita liikuntamuotoja, kuten sauvakävelyä, tanssia, golfia sekä muita aktiviteetteja.

Vaalimme sielun kulttuuria.

Taidetta, teatteria, elokuvia ja musiikkia arvostaville jäsenillemme tarjoamme mahdollisuuksia käydä näyttelyissä ja konserteissa. Ja jos haluat mieluummin itse laulaa, voit valita kaikkiaan 560 eri kuorosta ja yhtyeestä.

Ainutlaatuiset jäsenedut ja alennukset. PRO:n tekemä työ on tuottanut hedelmää: Eläkkeiden verotuksen epäoikeudenmukaisuutta on vähennetty asteittain.

Kattava ja laadukas jäsenlehti. Alennusta SJ:ltä. Alennusta oman matkatoimistomme ulkomaanmatkoista.

Voimaan on tullut uusi ikäsyrjintää koskeva laki.

PRO:n jäsenille suunnitellut vakuutukset.

Pakkoa dementian hoitoon lisäävä lakialoite pysäytettiin.

Lukuisia etuja jäsenkortillamme, esim ilmainen atk-tuki.

Vanhuksille määrättävien lääkkeiden valvontaa on parannettu.

Alennusta kansanopistomme kursseista.

Profinska  

Valtakunnallisen eläkeläisjärjestö PRO-toimintaesite

Profinska  

Valtakunnallisen eläkeläisjärjestö PRO-toimintaesite

Advertisement