Page 1

Aardappel, Groente en Fruitverwerking

afrekenen met bacteriĂŤn, virussen + schimmels


Aardappel, Groente en Fruitverwerking Vires5 hanteert in haar bedrijfsfilosofie het one-stop-shop principe. Voor de klanten betekent dit dat Vires5 een volledig dienstenpakket kan aanbieden. Mocht Vires5 de gewenste bekwaamheden niet in eigen huis hebben, dan worden deze door Vires5 elders ingekocht, waardoor de klant niet bij verschillende dienstverleners terecht hoeft. Op deze wijze stellen wij de klant centraal en willen wij zo goed als mogelijk voorzien in de behoeften van onze klanten. Hierbij hebben wij samenwerken, communiceren en kwaliteit leveren hoog in het vaandel staan. Kwaliteit en houdbaarheid zijn twee grote doelstellingen voor een voedingsbedrijf. ‘Kwaliteit’ houdt in dat een product aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet. Met houdbaarheid wordt afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels

verwezen naar de termijn dat het product blijft voldoen aan die verwachtingen. Dit vergt kennis en inzicht in diverse aspecten die hiermee verbonden zijn: van microbiologie over anti-oxidantia tot mogelijkheden op basis van technologie. Hoe kunnen deze doelstellingen gerealiseerd worden, en wat zijn de nieuwe inzichten en evoluties hier omheen?

Vraag de gratis watertest aan!

Gratis Redoxbepaling! Geef uw product een goede start met gezond water! Een goede kwaliteit begint bij gezond water. Onze monsternemers kunnen bij uw bedrijf een watermonster nemen of stuur een monster van uw water naar ons toe, wij vertellen u hoeveel Vires5 Food u nodig heeft om uw water gezond te houden.

pagina 2


Aardappelverwerking De aardappel is en blijft een natuur product, dit betekent dat de kwaliteit van het product per jaar kan verschillen. Uw aardappelleverancier zorgt bij het inpakken dat alle aardappelen voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Maar daarmee is het kwaliteitsproces nog niet ten einde. Eventueel besmette aardappels infecteren het proceswater wat uiteindelijk invloed heeft op de kwaliteit van het eindproduct. Daarnaast komt er tijdens de verwerking dusdanig veel zetmeel vrij wat zorgt voor microbiologische groei wat de geur, de smaak en de kleur van het eindproduct beïnvloed.

Vires5 Food is behandeld water met een verhoogde Redox. De hoge Redoxwaarde elimineert op natuurlijke wijze bacteriën, virussen en schimmels. afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels

Vires5 Food is behandeld water wat op een natuurlijke wijze bacteriën, virussen en schimmels elimineert. Vires5 Food kunt u op diverse punten in uw productieproces toepassen: Toevoeging in het basiswater, waardoor er nauwelijks tot geen microbiologische groei ontstaat. Verneveling van het eindproduct om verkleuring en microbiologische groei te voorkomen, wat de houdbaarheid van uw eindproduct aanzienlijk verlengt.

pagina 3


Groenteverwerking Tijdens de verwerking van groenten speelt hygiĂŤne een belangrijke rol voor het behoud van de geur, smaak en kleur van het product. Met Vires5 Food verlengt u de houdbaarheid van verwerkte producten met een aantal dagen. De kleur, geur en smaak blijft behouden en dit alles op een natuurlijke wijze! Zonder toevoeging van allerlei additieven waar u eigenlijk niet mee zou willen werken!

Vires5 voert directe analyses uit om besmetting van grondstoffen met ziekteverwekkende micro-organismen tijdens het productieproces vast te stellen. Daarnaast voert Vires5 ook houdbaarheidstesten uit, en analyseert levensmiddelen op vele microbiologische parameters met oog voor de hoogste kwaliteit.

afrekenen met bacteriĂŤn, virussen + schimmels

Met Vires5 Food verlengt u de houdbaarheid van verwerkte producten

pagina 4


Fruitverwerking Wanneer fruit verwerkt wordt tot sappen, sauzen, jams of gelei wordt het na de oogst zo vers mogelijk geperst, gepasteuriseerd en daarna gebotteld of gestockeerd in tanks. Dit alles gebeurt al dan niet met toevoeging van additieven en/of concentraten. Om de houdbaarheid te garanderen worden enorme kosten gemaakt om te pasteuriseren. Met Vires5 Food is dat verleden tijd! Zonder verhitting de houdbaarheid van uw eindproduct verhogen! Zonder toevoeging van additieven en/of concentraten de kleur, geur en smaak behouden! Vires5 maakt het mogelijk. Ook wanneer fruit vers wordt verwerkt en vers aan de klant wordt aangeboden staat Vires5 garant voor de kwaliteit van uw product.

Zonder verhitting de houdbaarheid van uw eindproduct verhogen!

afrekenen met bacteriĂŤn, virussen + schimmels

Zonder toevoeging van additieven en/of concentraten de kleur, geur en smaak behouden!

pagina 5


Houdbaarheid verlengen?

Vires5 producten kunnen zowel voor levens-middelen als non-food producten gebruikt worden.

De houdbaarheid van levensmiddelen wordt vaak bepaald door de aanwezigheid en groei van micro-organismen. Het verlengen van de houdbaarheid van een product heeft een groot aantal voordelen. Het maakt bijvoorbeeld mogelijk dat producten langer “onderweg” naar uw klanten kunnen zijn waardoor u uw geografische markt kunt vergroten, producten kunnen langer in de schappen liggen waardoor u minder verliezen heeft. U kunt een veilige voorraad bijhouden zodat u altijd kunt leveren wanneer een klant daarom vraagt. U verkoopt een veiliger product. In een groot aantal gevallen is het mogelijk om groei van microorganismen te remmen of zelfs volledig te stoppen. Hiervoor kan Vires5 Food gebruikt worden. Vires5 Food is water met een verhoogde Redoxwaarde. Het kenmerk van een hoge Redoxwaarde is dat het bacteriën, virussen en schimmels op natuurlijke wijze elimineert. Deze conserveringstechnologie is breed toepasbaar;

afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels

zowel in levensmiddelen als in non-food. Soepen, sauzen, dressings, mayonaises, kant en klare maaltijdcomponenten, banketproducten, groenten, fruit, vlees, vis; in principe is alles mogelijk. Elke toepassing vraagt om een unieke oplossing. Bij iedere verwerking zijn andere factoren aanwezig waardoor het van belang is de juiste verhoudingen te gebruiken om de bacteriën, virussen en schimmels in uw verwerkingslijn te kunnen elimineren. Vires5 voert

tevens microbiologische analyses uit met betrekking tot kwaliteitseisen waaraan producten moeten voldoen volgens de Voedsel- en Warenwet. Onze inspecteurs of monsternemers kunnen bij uw bedrijf monsters komen nemen of halen de door u genomen monsters op voor analyse. Aan de hand van de analyses maakt Vires5 een voorstel op maat waarmee Vires5 garant staat voor een constante kwaliteit van uw product!

Vraag de gratis watertest aan!

pagina 6


5 afrekenen met bacteriĂŤn, virussen + schimmels

www.vires5.com Vires5 Bvba, Postbus 18, 2990 Wuustwezel, BelgiĂŤ

Vraag de gratis watertest aan!

Brochure Vires5: Aardappel, Groente en Fruitverwerking  

Vires5 Food is behandeld water met een verhoogde Redox. De hoge Redoxwaarde rekent op natuurlijke wijze met bacteriën, virussen en schimmels...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you