Page 1

UNA LLAR PER VIURE

TOURAYA EL-OUAZAGUI OUAZAGUI CRISTINA JÁÑEZ CARMEN PONCE LÍDIA SORIANO

L’Escola Bressol LA L CASA DELS INFANTS està situada a la zona turística de Castelldefels Castelldefels, és un model de centre educatiu municipal que ofereix serveis a infants de 0-3 0 anys i a les seves famílies des de l’any 2001. Disposa de quatres espais diferents: espai nadó, espai familiar, espai familiar “L’escoleta” i espai de joc, on s’ofereix un ventall de serveis i d’horaris on totes les famíliess poden accedi accedirr i acompanyar als seus fill/es en funció de les seves necessitats i els seus interessos.


LA CASA DELS INFANTS també disposa d’un gran pati on es facilita desenvolupar l’l’àmbit àmbit motriu dels nens i nenes i el seu interès

d’aprenentatge i observació ció de tal manera que coneguin el món que els envolta.


ESPAI NADÓ Per a famílies amb recent nascuts, durant el primer any de vida! Ofereix un espai acollidor per a compartir experiències, dubtes i alegria amb altres mares, sempre acompanyada del teu bebè. És un espai de suport per ajudar al teu nadó a créixer i desenvolupar-se. Professionals amb els que parlar de la crianç criança i educació del recent nascut.

Horaris de matí i tarda. Els grups es troben 1 cop a la setmana

L’ESCOLETA

Servei educatiu municipal per a nens de 2 a 3 anys. anys


Els nens participen acompanyats d’alguna persona adulta del seu entorn familiar. Juguen sense perill, en un espai preparat per a divertir-se i aprendre fent activitats que els interessen acompanyats de les educadores. Les famílies poden jugar amb els nens, poden observar-los, veure com progressen i, al mateix temps, gaudir d’una estona de descans. La trobada amb les famílies és un temps de participació en grup i de compartir experiències. OFEREIX Dos o tres dies de trobada en horari de matí (de 9:30 a 13h), durant aquest temps es combinen estones compartides nens– famílies-educadores amb estones en què els nens es queden amb les educadores, jugant i fent activitats, i les famílies se’n van.

“Educar és una tasca per ser compartida”(0-3) La ciuat de Castelldefels vol promoure l´educació de la petita infància , per això es necessària la comunicació amb la família .L´espai familiar es un element clau per a dur a terme aquesta tasca. El projecte educatiu del centre, creu en el compromís i participació de pares i fills a l´espai familiar. L´experiència d´educar és fonamental per als pares i enriquidora per als fills. Educar és una tasca per ser compartida, la casa ofereix als infants un espai preparat per gaudir d ´activitats que els interessen. Es realitzen trobades entre les famílies i els professionals de diferents àmbits ( salut, serveis socials ,educació, temps lliure , medis de comunicació)i tres grups de mares i pares . Es reuneixen setmanalment per dur a terme un diàleg intrafamiliar entre els adults i els infants.Es produeix un intercanvi d´experiències entre famílies i professionals .Els professionals també aconsellen les famílies sobre diversos temes (alimentació,salut,higiene) i educació dels infants.

“Un espai per jugar,un espai compartit, un espai de trobada “(0-3)


A LA CASA DELS INFANTS creuen que el joc es fonamental per al desenvolupament de l´infant. Per això creen un espai de joc i trobades t per a infants i famílies. Els infants poden gaudir, crear, jugar i explorar les seves capacitats. Alhora, juguen lliurement i es senten acompanyats. Les famílies es relacionen entre elles ,i es produeix un intercanvi de coneixements. Poden venir els germans fins a sis anys. Un ambient segur, net, et, alegre i afectuós genera confiança i seguretat per crèixer i desenvolupar desenvolupar-se. se. Per això, l’espai de joc que hem vist, tenia aquests requisits. Amb això fomenten un context que ajuda al desenvolupament de l´infant .Les famílies aprenen que les activitats activi amb els infants, han d´organitzar-se se entorn a les seves necessitats , així es reforça la seva autoestima i participació ,ja que les consideren properes.Això influeix en el seu desig d´aprendre de forma activa. Donem l´oportunitat als nens de fer coses per sí mateixos i ser més autònoms.Valors que la familia i l´escola volen transmetre.

HORARIS DE L’ESCOLA INFANTIL ACOLLIDA: -De 8:OO a 9:00 -De 8:30 a 9:00 Entrada al matí de 9:00 a 9:30 Sortida del matí: 12:00 (en cas de no utilitzar el servei de menjador) Entrada i sortida de tarda: de 15:00 a 15:30 Sortida tarda: 16:30 a 17:00 DEL CONTACTE Gran via Mar 08071111

DADES Codi del centre


Carrer Ginesta, 20-22 08060 Castelldefels E-mail: eb.granviamar@castelldefels.org

"Una llar per viure"  

Reportatge realitzat per Touraya El-Ouazghari, Cristina Jáñez, Carmen Ponce i Lídia Soriano, activitat de la sortida acadèmica a la Casa del...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you