Page 1

Ny谩ri lapozgat贸 a blogr贸l 9 DIY 枚tlet


A nyár kellős közepén összegyűjtöttünk a blogról néhány DIY anyagot. Lapozgassátok szeretettel!:)


Póló szőnyeg Kört horgoltam a különböző színű, hosszú póló csíkokból. Az anyag vastagsága miatt nem használtam hozzá horgolótűt, mert teljesen feleslegesen megnehezítettem volna vele a dolgot, kézzel horgoltam, az ujjam volt a horgolótű.


Paraszt tányér projekt

Fújd le a régi paraszt tányérokat különböző színekkel! Használhatsz meglepő színeket is!


Dekorálj kötéllel!

Előre halványan felrajzoltam a szót a deszkára. Aztán a ragasztópisztollyal mindig a kötél alá nyomtam egy adagot. 3-4 cm-ként haladtam tovább, mert a ragasztópisztoly ragasztója gyorsan köt.


Betonozz széket!

Állólámpa lábai, kidobásra ítélt lavór, zsákos kész beton. A betont vízzel összekeverjük a lavórban, majd beleszúrjuk a lábakat, aminél az egyenlő hosszúságra kell figyelni. Érdemes egy hetet száradni hagyni mielőtt leszedjük a lavórt!


Füles bőrtartó

A bőrből formára kell vágni a tartót egy papír sablon segítségével! Beütős kapcsok szükségesek a fülek rögzítéséhez. Ehhez a bőrtartót és fület is ki kell lyukasztani és összenyomással rákattintani! A tartó oldalát varrógéppel illesztettem egymáshoz. Tarthatunk benne akár fürdőszobai száraz kellékeket, de az íróasztalon is hamar funkciót találhat.


Vintage ikea hack

before

Végy egy egyszerű fa bútort, fesd le hanyagul és tegyél a lábára kocka lábakat, a fogantyújához használj kötelet!


Drótos üveg

Kábeldrót, drótvágó és egy befőttes üveg kell hozzá. Vágsz egy hosszabb darabot a drótból, félbehajtod a közepén tekersz egy hurkot. A drót két szárával körbeöleled a befőttes üveg száját, majd folytatod a betekerést. A végére egy kampót hajlítasz, amit beakasztasz a hurokba. Egyszerű és gyors! Máris használhatod a mécsestartót.


Nemezelés alapfokon Szappan, víz, gyapjú és egy kő. A nemezelés technikája sokrétű, itt most egy egyszerű kőnemezelést mutatok. Becsomagoljuk a követ a gyapjúval és szappanos vízzel dörzsöljük kitartóan, közben forgatjuk. Ha úgy érezzük, hogy a gyapjú összeállt nemezzé, akkor kinyomkodjuk a felesleges vizet egy törölközőbe, majd megszárítjuk. Így készül a karcmentes ajtótámasz! Ha felül két irányban ollóval bevágjuk a nemezt, a követ kivesszük, a bevágással kapott “szirmokat” kihajtogatjuk, akkor akár még ékszertartó is lehet belőle.


Monotípia dekorként Végy egy érdekes textúrájú felületet, ebben az esetben régi, bontott téglát! Kend le zománcfestékkel (nem szárad hamar) helyezd rá a papírt, nyomkodd meg egy kicsit! A papírt lehúzva már kész is van a monotípia nyomatod. Így igazán egyedi és különleges papírmintát kapsz, amit aztán asztaldekorként, meghívónak vagy fotózáshoz felületként is felhasználhatsz.


www.vintagebazaar.hu Blog: www.apacukababa.blog.hu

DIY ideas  

Handcrafted DIY Ideas by www.vintagebazaar.hu

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you