Page 1

De koffietrend ontwikkeling in de afgelopen jaren Top koffie trends 2019 Koffie is een fundamenteel onderdeel geworden van onze eetcultuur. Naast de koffieautomaten thuis en in restaurants, zien we de automaten overal verschijnen zoals bijvoorbeeld op vele openbare plaatsen, en ongetwijfeld heeft u ook een koffieautomaat op kantoor. De afgelopen jaren is de koffieindustrie om verschillende redenen drastisch veranderd. Als liefhebber van koffie of als restauranteigenaar is het dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe trends, zodat u maximaal kunt profiteren van wat nieuw en populair is. Hier zijn enkele algemene trends die we hebben opgemerkt in de koffie-industrie, evenals enkele specifieke dingen om in 2019 op te letten.

Koffie voor een jonger publiek Koffie wordt steeds populairder bij jongere generaties. De snelst groeiende groep van koffiedrinkers is bijvoorbeeld de leeftijdsgroep van 13 tot 18 jaar oud. Als gevolg van deze snelle groei, verandert de koffie-industrie en worden er nieuwe aantrekkelijke drankjes gecreëerd die voldoen aan de smaak en de wensen van de jongere generatie. Hier zijn enkele trends waarvan we verwachten dat ze snel zullen groeien in 2019: Koffieshakes en gezoete alternatieven Hoewel veel ouderen houden van de bitterheid van zwarte koffie, geeft de jongere generatie de voorkeur aan zoeter en romiger dranken. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden veel coffeeshops grotere selecties van zoete koffiedranken, zoals koffieshakes. Koffieshakes werden voor het eerst geadopteerd door grote koffieketens zoals Starbucks en Dunkin’ Donuts, maar nu kun je variëteiten vinden in zelfs kleine cafés en bistro's.


Kant-en-klare koffie Jonge mensen zijn steeds meer onderweg en zoeken naar koffie en drankjes die gemakkelijk mee te nemen zijn. Kant-en-klare koffie is de oplossing voor dit probleem. Als u er niet mee bekend bent, kant-en-klare koffie zijn de koffieautomaten met koffie, cappuccino of warme chocomelk die u kunt vinden in benzinestations en gemakswinkels. Bovendien smaakt kanten-klare koffie zoeter en is het dus ook smakelijker voor koffiedrinkers die niet van bitterheid houden. Gastronomische koffie Jonge mensen willen hun koffie in een aantrekkelijke verpakking, maar alle koffiedrinkers zijn vandaag meer op zoek naar hoogwaardige, gastronomische koffie. Jarenlang kon je alleen koffiebonen en gemalen koffie van een paar bedrijven en regio's krijgen, maar de koffie trend naar kwalitatief hoogwaardiger en ambachtelijke koffie heeft veel andere opties geopend. Tegenwoordig is er een bijna een eindeloze selectie koffie van over de hele wereld die tientallen jaren geleden nog niet beschikbaar was. Fair trade koffie Fair trade is een koffie trend die razendsnel groeit, zelfs voor de koffieautomaat op kantoor. Hierbij wordt de tussenpersoon tussen de koffieproducent en de consument uitgeschakeld. Dit systeem is wederzijds voordelig omdat de producent een grotere winstmarge krijgt terwijl de consument toegang krijgt tot versere en beter smakende koffie. Daarnaast is fair trade gericht op het verbeteren van het leven en de activiteiten van de koffieproducent. Iets waar veel bedrijven zich graag aan linken. Speciale drankjes Nitro-koffie is een coole nieuwe trend die is ontstaan uit de ambachtelijke brouwerij trend. Het is een speciaal omdat aan de koffie stikstofgas wordt toegevoegd. Het resultaat is een rijke en romige textuur.

De koffietrend ontwikkeling in de afgelopen jaren  

https://www.fortune.nl/ De koffietrend ontwikkeling in de afgelopen jaren

De koffietrend ontwikkeling in de afgelopen jaren  

https://www.fortune.nl/ De koffietrend ontwikkeling in de afgelopen jaren

Advertisement