Page 1

FARVEL TIL 3.G’ERNE

LOOK-A-LIKES: SE RØDKILDES SVAR PÅ J-LO FUHLENDORF & LONE FRANK

OSCARFILM: HAR DU SET DEM ALLE?

V I M ita

HVAD FANDEN ER CAE?

ntra

uros

DET HADER VI PÅ VIM SPOT PÅ: se hvem VIMs modepatrulje har spottet denne gang!


REDAKTIONEN

el

off t t a K

ffel o t t Ka r: Lede

Redaktør: Kathrine Jessen, 2.k Skrivere: Cecilie Katrine Agerbo, 1.d Hej Kilden! Mette “Charlie” Bomberg, 3.b

Og hej 3.gʼere. Har ikke helt fattet, om I går ud til sommer? Kan I ikke huje lidt til fællesmøderne eller skrive det på lectio? Forstår det ikke helt.

Sara Røes Dahl, 3.e Emma Skjøth, 3.d Anne Sofie Vestergaard, 3.d Kathrine Jessen 2.k Layout: Katrine Larsen, 2.m Kathrine Jessen, 2.k Nicklas Bjerg Hansen, 1.l Foto: Anne Sofie Vestergaard, 3.d Kathrine Jessen, 2.k Illustration: Mette “Charlie” Bomberg, 3.b Web: Niklas Bjerg Hansen, 1.l Katrine Larsen, 2.m

Forstår dog at vi her på VIM, grundet det der studenter-pjat, mister en del medlemmer her på redaktionen. Faktisk hele 4 stk! Deriblandt vores altid smukke, nutids-r-elskende redaktør, AS, som hopper med på (studenter)vognen til sommer. Overdriver ikke når jeg siger, det er et tab for hele Rødkilde. Ja. For jer allesammen. Hun har gjort det skidegodt og skal derfor ligge i en spritlage i 3 måneder. Det er mig derfor en ære at overtage posten som VIMredaktør. Og som I nok kan se, har jeg en del at skulle leve op til - og blive bedre til. Blandt andet at skrive en leder med et budskab, der har bare en antydning af relevans. Har vidst skudt mig selv i hovedet på dét punkt for at citere den kære Amalie, hvis intelligens mine skrivefærdigheder deler niveau med i øjeblikket. Forresten har billedet herover intet med denne tekst at gøre. Men hvis I kender gruppen Are You KIDDing ved I, hvor jeg vil hen. Og I er mega awsome og har humor på Åniveau ligesom jeg selv. Nu ved I også, hvad jeg laver i utallige fysiktimer (hej Anders M). Er der overhovedet andre end mig, der forstår, hvad jeg prøver at formidle? Hvis svaret er nej, kan i prise jer lykkelige over, at vi har så mange andre enormt dygtige og arbejdssomme vimmere, som knokler hårdere end julemanden d. 24. december og skriver på livet løs om blandt andet lasagne, CAE, Oscarfilm og meget, meget, meget mere! Næste gang I ser dem i kantinekøen eller ved cykelstativerne så giv dem lige et kram. De fortjener det! Og hav så en sindssygt god skole-sommerferie 1.- og 2.gʼere. Og 3.gʼere: hav det for nice ude i det virkelige liv! Jeg er ærligt talt mere end hammermisundelig. /Kathrine Jessen, 2.k, redaktør, VIM


FUHLENDORFF-CAFÉ PÅ RØDKILDE

Af Sara, 3.e Tak til Elevrådet for en fed eftermiddag med stand-up komikeren Kristian Fuhlendorff! Og tak til Iver for en fed warm-up – godt gået! Det var d. 15. marts 2012, at Kristian Fuhlendorff gæstede Rødkildes fredagscafé, hvilket betød,at en del flere elever pludseligt fik øjnene op for, at sådan en café findes – og at den er en hel del federe end Studiecafén, som ikke ligefrem redder cafébranchen. Men med dette tiltag, som gentog successen fra den gang 3.g’erne var små 1.g’ere, blev selv Elevrådet overrasket over antallet af fremmødte, for lige pludselig lød det over højtalerne: ”Vi har ikke mere pizza…”, hvilket ikke er så godt, men Fuhlendorff og Iver fik hurtigt tankerne ledet væk fra denne bagatel, og i det mindste var der da nok øl! Fuhlendorff mestrede i høj grad improvisationskunsten ved inddragelse af elever fra skolen – heriblandt Emma fra 3.c, som fik en opsang med på vejen for at skrive på computer under showet (hvilket dog var til skolens hjemmeside, så det var ikke helt irrelevant). Også andre blev inddraget, hvilket gav en god dynamik til showet, som for det meste handlede om parforhold, racisme og kvinder, som ophober følelser og tidligere misgerninger for så at bruge dem i skænderier senere. Fuhlendorff inddragede derudover også sig selv i sine eksempler, idet han talte om sine forliste forhold samt om det at være forældre, hvilket fik hele skolen til at knække sammen af grin. Det fedeste ved denne eftermiddag var dog den kendsgerning, at vi, Rødkilde, var så fede, at den kære Fuhlendorff ikke kunne stoppe igen, da han først var begyndt!

Han gik således 15 minutter over tid, selvom han havde fået at vide, at tiden var gået – men så var der jo liiige noget mere, som han skulle sige. En anden ting, som lige understreger Rødkildes fantastiske humor, er det faktum, at Uffe Holm kommer til skolen takket være alle eleverne, som har stemt på vores dejlige fodboldhold i Futsal-konkurrencen! Det kan vi kun glæde os til for nu har vi jo helt fået smag for det med stand-up komikken – og måske Iver en dag vil blive den nye Torben Chris fra Rødkilde!

Layout: Nicklas 1.L


DET SKER I APRIL LAYOUT OG TEKST AF: NICKLAS, 1.L

April er måneden hvor skoven begynder at springe ud og foråret lurer lige om hjørnet. Gennem tiden er det ikke kun foråret der har sat sine spor. VIM vil prøve at gøre dig mere kvik når det handler om paratviden i april. Here it goes:


F.eks. var det d. 2. april, 1801, at der under Napoleonskrigene var “kampen om København” og britterne overtog den danske flåde. Bum. 3. april 1814 blev Lorenzo Snow, amerikansk leder for mormon-kirken født - og 100 år efter, i 1914, blev den canadiske ishockeyspiller, Ray Getliffe, født. Den 4. april er det internationaldag for landmineopmærksomhed og assistance, så husk partyhatten! Gloria Diaz, filippinsk model og skuespiller - og i øvrigt Miss Universe 1969, blev født d. 5. april 1951. Og d. 6. april kan vi fejre “New Beer’s Eve” - i hvert fald i USA, hvor man fejre, at man ikke længere skal være mådeholdig overfor alkohol. Det er noget vi forstår! Desværre døde Noël François de Wailly d. 7. april, 1801, der var fransk leksikografiker. Det betyder, at han fremstillede ordbøger. Nu hvor vi er ved de døde, så var der mere end 4 millioner mennesker tilstede ved Pave Poul John II’s begravelse d. 8. april, 2005. Hjemmeværnet oprettede d. 9. april 1959 ”specialenheden” SEP, Specielle Efterretningspatruljer, der skulle fungere som en opklaringsenhed for fjendtligt militær. – Ja meget er der sket med hjemmeværnet siden. D. 10. april er en glædens dag. På netop denne dag i 1633 er bananer til salg for første gang nogensinde i England. 1434 år efter, regn selv hvis du har mat A, ellers lad være, udsteder nationalbanken 20-kronen og en ny 5-krone. Som bonus info til oldtidskundskabsfolket er det også dag 100 i den gregorianske kalender. Vores kære mand, Albert Einstein, offentliggør d. 11. april 1905 sin relativitetsteori. Dagen efter blot i 1991 går det galt for et fly der styrter ned på en mark ved Tureby syd for Køge. Nu hvor Rødkilde snart gæstes af Uffe Holm, skal det siges at han d. 13. april 1976 blev født, men ikke at glemme at netop denne dato, blot i 1992, blev Pedal-Ove frikendt for hustrumord. D. 14. april må siges at være mindst så banebrydende som alle de ovennævnte, for det var som bekendt i 1904 at den første rullende trappe blev demonstreret. Man kan tale om at dagen for den første rulletrappe er kendt af alle, men mindst lige så kendt er det at

den polske filminstruktør Krzysztof Kieslowski modtager Sonningprisen d. 15. april. Nu sidder du sikkert og tænker: ”D. 15. april? Var der ikke noget om et skib?” -til det er det kun at sige nej! Der var ikke noget skib eller nogen færge der forliste, men i stedet en Oceandamper kaldet Titanic, selvfølgelig i 1912. D. 16. april 2012 døde Arnold Mærsk Mc-Kiney Møller og faktisk blev netop hans firma stiftet på selv samme dato blot i 1904. Bemærkelsesværdigt tænker du sikkert, men tænk lige over at Odenses borgmester, Anker Boye, vælges til formand for Kommunernes Landsforening i 1998. Det kongelige Døvstummeinstitut oprettes d. 17. april 1807 og samme dag indføres 8 timers arbejde i Frankrig i 1919. For at det ikke skal være løgn, blev generalsekretæren for Tjekkoslovakiets kommunistparti, Alexander Dubek, fjernet og erstattes af Gustáv Husák i 1969. Dagen d. 18. april er opkaldt efter Eleutherius, der i 200-tallet menes at have været biskop i det senere Jugoslavien. Han led martyrdøden under en rejse til Illyrien. Måske har Tycho Brahe ret når han siger at dette er en af de uheldige dage? D. 19. april er udover dagen hvor VIM’s forås-udgave udkommer også dagen hvor The Simpsons for første gang løb over skærmen i 1087. Faktisk bliver den amerikanske filmskuespillerinde Grace Kelly gift med fyrst Rainier 3. af Monaco. D. 20. april er lig med stærefri, men ikke mindst lig med Adolf Hitler’s fødselsdag samt årsdagen for Columbine High School-massakren, hvor to studerende dræbte 12 andre studerende og en lærer. Gad vide om er der en sammenhæng mellem stærefri og Columbine-massakren? Ja tænk lidt over den. Nu er du blevet meget, meget, meget klogere på hvad der sker/skete fra den 1.-20. april gennem tiden. Og grunden til vi ikke nævnte 1. april var, at du da burde være klog nok til at vide, at det både er aprilsnar-dagen OG den første skoledag i Japan. BUM!


TEKST: ANNE SOFIE VESTERGAARD 3.D

INFORMATION WANTS TO BE FREE

Der er ikke noget, der er determineret ‒ men jo mere vi ved, jo bedre kan vi bruge det .

Sådan lød en af Lone Franks mange overbevisninger gennem foredraget, som omhandlede den udvikling, der er sket indenfor hjerneforskning og genetik. Lone Frank er helt klart for, at man som individ vælger oplysningens vej og bliver testet for forskellige sygdomme i den henseende at bruge resultatet som et redskab til en aktiv ageren på området.

Selvom hun ”måtte have en øl først”, overskyggede nysgerrighed for hendes vedkommende frygt. Den umiddelbare reaktion på den nyerhvervede viden var nervøsitet som det primære. Eftervirkningen var dog, at Lone Frank begyndte at foretage nogle ændringer i sin levevej, hvormed hun argumenterede for, at man med viden om risici i baghovedet vil være tilbøjelig til at prioritere anderledes, og det er oftest med henblik på at forbedre tilværelsen.

M

en kunne du tænke dig at vide, om du har en stor risiko for at dø af en blodprop eller lignende? Hvis du har, er her metoden til, hvordan du skal gøre: 1. Man indsender sit spyt 2. Spyttet oprenses 3. Gentype bestemmes 4. Arvemassen bliver testet i millioner af positioner 5. Testen kan herfra fortælle om individets risiko for tonsvis af forskellige sygdomme

– mere simpelt bliver det vel i virkeligheden ikke… Informationen findes online, og der er herved mulighed for, at man kan synkronisere og sammenligne arvemasser med sine venner på facebook.

Foredrag ved...

LONE FRANK

Hvor etikerne benævner det som

Foredraget gjorde krav på en

”giftig viden”, finder Lone Frank det ”helvedes interessant”. Det er nemt at spore en entusiastisk tilgang til omtalte gentest, og den dygtige foredragsholder vakte især opmærksomhed, fordi hun formåede at formidle en ellers meget indviklet naturvidenskabelig proces gennem hverdagseksempler i en jordnær daglig tale.

individuel stillingtagen blandt elever og lærere, der lyttede med, og der var både etiske, moralske og helt individuelle aspekter, der skulle tages op til revision. På skift begyndte publikum at debattere med den nærmeste siddekammerat, andre tyssede på dem for at få ro til at tænke, og min siddemakker begyndte at udrede de væsentligste detaljer i en sms til sin far. Foredraget blev modtaget med forskellige reaktioner, hvilket egentlig er ganske forståeligt taget Lone Franks budskab i betragtning. Så måske er der i virkeligheden noget, der er determineret, spørgsmålet er bare – om man ønsker at se dette i øjnene…

Dette kommer eksempelvis til udtryk i den henslængte kommentar:

”Hvis jeg nogensinde bliver afhængig af heroin, så kan jeg informere min læge om, at jeg har brug for store mængder metadon, for at det skal hjælpe!”.

Hermed manifesterede hun den væsentlige pointe i, at gentesten hjælper til, at folk vil få den rette medicin allerede ved første behandling, frem for at alle patienter skal gennem standardprocedurer af medicintest, som i værste fald kan slå dem ihjel.

Læs mere om Lone Frank på www.lonefrank.dk


! S E K I L A LOOK DU V IDST E NO AT S K HAR IN FO IKKE, PÅ R O GIK ØDK ILDE ?!

.a

Sharin

Foo

sseau 3

e Rou Mathild

Michael York

Jacob Neckelmann 2.j

Silas Skibsholt

1.m

Johnny Bravo

sen 3.d line Jakob

pez

Jennifer Lo

Niko

Michael Stæ

rke

Peter Wrie

dt

Har du spottet en look-a-like, som er så god at den bare må deles? Så skynd dig at skrive til VIM på vim.roedkildegym@gmail.com!


SPOT PÅ THOMAS WOLTMANN, 3.B

Af Cecilie, 1.d Denne gang i Spot på, har vi i VIM interviewet Thomas Woltmann fra 3.b, som skiller sig ud på Rødkildes gange med den super fede og anderledes stil. Thomas Woltmann skiller sig ud med stumpede bukser, farverige strømper og blomstrede skjorter – det skal også lige siges at Thomas til vinterbal havde blåt jakkesæt på, det må da være at skille sig lidt ud og have stil!


Ønsker du at skille dig ud fra mængden med din tøjstil, eller er det bare noget der falder dig helt naturligt? Når jeg køber tøj, går jeg ikke efter det, der skiller sig mest ud fra det almindelige, jeg køber såmænd bare det, jeg synes ser fedt ud. Det der nok skiller mig ud, er nok mine til tider stumpede bukser og altid farverige strømper, men det kommer nok også som et resultat af lange ben og en gave på 10 par farverige strømper. Hvor finder du inspiration til din tøjstil? Jeg følger med på en blog for mænd, som omhandler mode, sport osv. og der bliver man da lidt inspireret til tider. Men det er også pænt svært ikke at blive inspireret når man kigger i diverse blade og på internettet. Men jeg bliver også inspireret af det tøj de mennesker rundt om mig går med. Går du generelt meget op i mode, og går du meget op i at følge modetendenserne? Jeg vil nok sige jeg generelt går rimelig meget op i mode, det med modetendenserne kommer nok lidt an på hvilke veje de går, men man kan jo for det meste altid finde en modetendens, som passer til sin egen stil. Jeg tror altid jeg til en hvis grad har gået op i hvad jeg tog på om morgenen, men det har nok udviklet sig lidt siden jeg kom på gymnasium. Er der bestemte steder, hvor du finder dit tøj? Jeg kan godt lide at kigge i nye butikker som jeg ikke har været i før, der finder man tit nogen lækkerier, som man ikke finder andre steder, kan f.eks. godt lide at kigge på tøj når jeg besøger nogen af de lidt større byer som

f.eks. København. Ellers så køber jeg sku tøj i et hav af forskellige butikker, der er til gengæld bestemte butikker som jeg aldrig handler i. Hvad er dit seneste køb? Det var vist en Ralph Lauren skjorte - super lækker. Hvad er en god investering/hvad har din bedste investering været? En god investering er nok noget man gider gå i, og som man synes er fedt, og hvis det så heller ikke koster en bondegård, så det jo bare super. Min bedste investering har måske været en blå skjorte fra HM til 75kr, den er jeg satme glad for, men ellers så investerer jeg for det meste kun i tøj som jeg gider gå i. Hvis du skulle bytte klædeskab med nogen, hvem skulle det så være? Måske Mads Christensen, siden det en mand med konstant god stil.

LAYOUT: NICKLAS, 1.L


OSCARF LM

TEKST: EMMA SKJØDT 3.D

Men hvad går Oscaruddelingen egentlig ud på? Mange ser ”The Oscar” som værende den mest betydningsfulde pris, der bliver udgivet. Prisen bliver skænket af The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, hvor der i alt sidder 5835 personer, og det er derfor vinderne altid siger “I would like to thank the Academy ” … Kort sagt går Oscaruddelingen ud på at hylde de bedste indenfor film branchen, og det er derfor sjældent at man fortryder, at man har sat en oscarfilm på!

Nu er der jo ”snart” sommerferie, og hvis jeg kender det danske vejr ret, så ved jeg, at der kommer en del triste regnvejrsdage i løbet af sådan en sommer … Men heldigvis har jeg svaret på, hvad du kan lave i alle de regnvejrsdage .. Du skal selvfølgelig nørde OSCARFILM!

ForRest Gump (1994) Vinder af 6 Oscars. Her følger man den ikke så intelligente Tom Hanks igennem et helt liv, hvor han tilfældigvis er til stede til en del historiske øjeblikke. Selvom alle kalder ham dum, er hans liv trods alt fyldt med succes. Når man ser denne film, kan man hverken lade være med at grine eller græde, og den rammer alle lige i hjertet.

THE Green Mile (1999) Var nomineret til 4 Oscars. Tom Hanks spiller fængselsbetjent på “Death Row”, og skal være sammen med de dødsdømte i deres sidste tid. Han får et helt specielt forhold til en af fangerne, der er dømt for børnemord og voldtægt, da det viser sig, at han er i besiddelse af en helt særlig evne. Hvis du gerne vil se en film, hvor man kommer helt tæt på livet i fængslet, og samtidig gerne vil se fantastisk skuespil skal du se denne 3 timer lange film - du vil ikke fortryde det.

Titanic (1997) Vinder af 11 Oscars. Hvis ikke man har set den, har man i hvert fald hørt om den. Mange synes den er pladder romantisk, mens andre synes den er meget rørende. Filmen beskriver en tragisk historisk begivenhed samtidig med, at man følger det smukke nyforelskede par. Men ja – Oscarsene taler for sig selv.

American beauty (1999) Vinder af 5 Oscars. Den dygtige Kevin Spacey spiller rollen som en deprimeret mand i midtvejskrise. Hans liv tager dog en drastisk ændring, da han bliver forelsket i sin datters veninde. Filmen er både sjov og livsbekræftende, og er en af de film, der blev modtaget bedst i Amerika.


Gladiator (2000) Vinder af 5 Oscars. Dette er historien om en Romersk general, der mister alt. Han ender som gladiator i Rom og søger hævn. Denne film er den smukkeste film nogensinde – det er en smuk histore, og den er samtidig fantastisk filmet. Det er en film for både drenge og piger, da den både indeholder vilde kampscener og en smuk kærlighedshistorie.

Million dollar baby (2004) Vinder af 4 Oscars. Denne film er endnu et af Clint Eastwoods mesterværker. Vi kommer helt tæt på den kvindelige bokser, der spilles af Hillary Swank. Vi følger hendes liv i bokseringen og udenfor med hendes træner, der spilles af Clint Eastwood. Filmen tager dog en forfærdelig drejning, der gør, at man altid vil huske denne film.

The fighter (2010) Vinder af 2 Oscars. Mark Wahlberg og Christian Bale spiller to brødre, der lever to meget forskellige liv, men de har én ting tilfælles – boksning. Det kan godt være at du synes at Christian Bale er god I Batman, men så har du ikke set ham I denne film hvor han spiller en bokser, der nu er endt som misbruger.

LAYOUT: KATHRINE JESSEN 2.K

MoulIn Rouge (2001) Vinder af 2 Oscars. Historien foregår inde midt i Paris, hvor man følger det elskende par – den fattige forfatter spillet af Evan McGregor og den smukke kurtisane spillet af Nicole Kidman. Filmen er fyldt med både musik og kærlighed, og det er en film alle piger burde se.

O S C A R F

Brokeback mountain (2005) Vinder af 3 Oscars. Hovedtemaet I denne film er forbudt kærlighed. Heath Ledger og Jake Gyllenhall spiller fantastisk i denne film, og nej denne film handler ikke om bøsser – den handler om kærlighed. Man kommer helt under huden på, hvordan det var at være cowboy dengang, og hvordan det er at være anderledes end alle andre i en tid som denne.

The kings speech (2010)

Vinder af 4 Oscars. Historien om Kong George VI, der spilles af Colin Firth, og ingen andre ville kunne spille denne rolle så godt som ham. Vi kommer helt tæt på, hvordan det var at være konge i den tid, og vi følger samtidig det pres, der ligger på kongens skuldre – især når man stammer. Det kan godt være at plottet ikke umiddelbart lyder så interessant, men det er en fantastisk film alle bør se.

L M


TEKST: ANNE SOFIE VESTERGAARD 3.D

VINTERBAL En aften sidst i januar så Rødkilde Gymnasium lidt anderledes ud, end hvad vi ellers er vant til. Der var nemlig pyntet op til fest, og rettet an til middag for skolens 3.g’ere + påhæng, det længe ventede vinterbal skulle stå! Vinterballet er en af de enestående oplevelser fra Gymnasietiden, som de fleste 3.g’ere ser spændt og forventningsfuldt frem til - og med god grund. For vinterballet bød på mange nye indtryk, mange smil, mange stolte forældre og rigtig rigtig rigtig mange kamera-klik!

Stine: ”Det var en helt fantastisk aften med søde mennesker, lanciers og SMUKT tøj”

Luisa: ”En uforglemmelig aften i det stiveste puds og de smukkeste kjoler” De mere vante gå-i-byen-”moves” var skiftet ud med en stiv og formel lanciers, og et afslappet kram eller klap på skulderen bliver til bukken og nejen drenge og piger imellem – en speciel men god og givende oplevelse. Alle mødte op i deres stiveste puds – et antræk der var lagt meget tid og energi i. Påklædningen kom til sin ret under de fineste rammer, og som prikken over i’et dalede sneen udenfor. På trods af, at det var sidst på måneden var der ikke sparet på noget! Rødkildes parkeringsplads fik da også besøg af et par enkelte limousiner, til at forsøde tilværelsen

yderligere på vej mod Casino Munkebjerg hvor efterfesten skulle stå.


En fest som de fleste vil huske som noget helt særligt. Stemningen var i top og dansegulvet var fyldt af unge mennesker i gallakjoler og jakkesæt der håbede på at natten forblev ung. Det bedste af det hele var, at vinterballet formåede at leve op til forventningen om en uforglemmelig og dejlig aften med de bedste venner på tværs af årgangen.

Alexander ”Det var en hyggelig aften, og det var sjovt at se de andres forældre”

Anne: ”En utrolig vellykket aften, hvor man som 3.g’er ikke skal tænke over andet end at hygge med sine venner og det kan kun lade sig gøre, hvis der er hjælp udefra og der må man virkelig sige, at 1- og 2.g-erne gør deres for, at gøre aftenen ekstra fed! Hele atmosfæren og stemningen var i top!”

Nikoline: ”Jeg synes vinterbal er en god og hyggelig tradition at holde fast i, da rammerne stadig er meget formelle med lanciers, gallapartner, forældre og spillemandsorkester. Men samtidig tager vi videre og drikker os fulde i vores flotte kjoler og jakkesæt, det var en sjov og anderledes oplevelse. Det var en rigtig god aften, hvor man, især som klasse, kommer endnu tættere på hinanden og får et fantastisk minde til efter gymnasiet.”

Så 1.g’ere og 2.g’ere... I kan godt begynde at glæde jer!

Emilie: ”Vinterbal-traditionen, som kun er for 3.g’ere er super fin. På mange andre gymnasier har de galla hvert år, og jeg har på fornemmelsen, at traditionen ender med at blive lidt for triviel for mange. Aftenen for os var meget mere unik, og en aften alle havde set virkelig meget frem til. Den var fuld af flotte mennesker og en helt fantastisk stemning. På en eller anden måde var det vel starten på en afslutning af 3 helt vildt fede år, og hvor mange fik en følelse af, at ”vi var alle i samme båd””

GODE GALLARÅD FRA 3.GʼERNE • Husk at få det bedste ud af aftenen, og dans med på alle lanciers-runderne (det bliver sjovere og sjovere – især hvis/når kvadrillen har fået et par øl) • Piger: Husk ekstra sko – De højhælede begynder at stramme efter første dans. • Sørg for at fortælle jeres forældre, hvor i hallen I står, når I skal danse, så de kan få nogle flotter billeder og video er deres kære små, som pludseligt er blevet så store!

AF: ANNE SOFIE VESTERGAARD 3.D & SARA RØES DAHL 3.E AFTERPARTY FOTO: THUNDERPOWER


DET HADER VI PÅ VIM VIM er gået hen og blevet en smule forårsdepressive, hvilket jo hører sig til nu hvor foråret er lige om hjørnet. For ikke at blive alt for pessimistiske, vil vi dog også fornøje jer med de ting vi elsker!

VI HADER

- at folk, som har taget bussen i skole, vælger at krydse vejen på 17 forskellige tidspunkter og tilmed i snegle-fart så de stopper trafikken fra begge sider. - Stativerne som er blevet sat op, når man går gennem ved Østerbo. - “Moves like Jagger” som tittelsang til fællesmøder. - Visse personer, som føler sig seje ved at stå og ryge ude ved cykelstativerne om morgenen. - At bruge alle vores penge på suppe i kantinen

MEN VI ELSKER - fredagscafeer (især når de fortsætter i byen) - at der nu hænger en nedtælling til sidste skoledag i vinduet.. - at VIM’mere er så gode til at whine over ligegyldige ting (; - det der suk der går igennem rummet når Vagn (fra adm) træder op på talerstolen - Kantinens banankage med ny smurt chokolade glasur - Fede fastelavns-mimer, hvor alle er klædt ud. - Forår og påskeferie & ikke mindst studenterhuen

LAYOUT: NICKLAS 1.L


MUNDLORT!

Maja, 2.b, og Cecilie, 3.d, sidder og snakker om 2. verdenskrig. Maja: ”Min farfar var officer under 2. verdenskrig.” Cecilie: ”Ja okay, men min morfar var altså dødsgardist!” Pigerne synes nu alligevel, at der var noget underligt over det, så de googler det og finder hurtigt ud af, at en dødsgardist er Voldemorts mænd i Harry Potter-universet. - Cecilie kom i øvrigt i tanke om, at hun egentligt mente frihedskæmper.

VIM BRINGER HERMED ÅRETS SIDSTE OMGANG AF DEN BRUNESTE MUNDLORT TAPPET DIREKTE FRA ELEVER OG LÆRERES MUNDE!

En forkert formulering? Rikke Sønderby, i en matematik-time med 1.j: ”Det er en uskik sådan at gå ud af timerne for at hente slik, vand, mad og tis!” Hørt i kantinen: en tilfældig put, til andre putter: ”Tror I godt at en pige kan være så forelsket i sig selv, at hun ikke har lyst til at have sex med andre?”

3.e har dansk og prøver at planlægge deres optræden til fællesmødet. Nogle af drengene foreslår, at de vil skrive en rap. Lise O.: ”Ja, i må gerne skrive en rap - men den må ikke være vulgær". Drengene: ”Jamen ellers bliver det lidt kedeligt, Lise”. Dertil svarer Lise O.: ”Jamen ok, men så må det ikke være om mig! Og heller ikke rektor! Men måske om kantinedamerne..."

Hørt i en 3.g.-klasse ”Og så fortalte han, at det startede dengang med Big Ben – øh, Big Bang, selvfølgeligt”.

Håb for fremtidige generationer? 1.b. snakker om fordomme og kulturer i Danmark. Klassen kommer ind på fordomme om Fyn og pludselig begynder Helena at grine og udbryder: "ej....det er først nu jeg ved hvor Fyn ligger"

1.n har historie med Bodil Bruhn. Bodil spørger om der er nogen, der kan sige noget om Karl Marx. Thomas Møll svarer så: "det sgu da ham, der lavet den der musikvideo." Bodil opdager hurtigt, at Thomas snakker om Carl Mar og Bodil svarer så: "Nej, Thomas, Carl Mar er ham parterapeuten, der hele tiden snakker om tissemænd - ikke Karl Marx."

Christoffer Dahl fra 1.e sagde under en debat om 1. verdenskrig; ”Hvordan kan Tyskland føle sig uretfærdigt behandlet, efter det de gjorde mod jøderne?” - Han havde vist ikke helt fanget, at klassen snakkede om 1. verdenskrig og ikke 2. verdenskrig, selvom klassen havde arbejdet med det siden efterårsferien.

3Ng/1 i første modul, om morgenen inden vinterbal: Klassen havde om hvordan den potentielle energi kan omdannes til kinetisk energi ved bevægelse. Torben, læreren: ”Hvad vil den potentielle energi have omdannet sig til på bunden af bakken?” Anne HP (råber): ”KINESISK ENERGI!” Kinesisk? Ja, godmorgen, HP!

Når man ikke lige tænker sig om: En 3.g.-pige: ”Det er som regel folk fra Indien, der donerer deres knogler til videnskaben.” En anden 3.g.-pige: ”Skal knoglerne så ikke være brune?”

Esben, EB, i en religionstime med 3.b.: ”Hvorfor bliver Zeus ofte portrætteret som stor, stærk, med store arme og store lår – ligesom mig?” AF: CHARLIE BOMBERG 3.B LAYOUT: KATHRINE JESSEN 2.K


AF: CHARLIE BOMBERG 3.B

Hvad er CAE? Forleden stod jeg nede ved skærmen foran kontoret, og hørte to 1.g'ere kigge på skemaer og pludseligt udbryde:

”CAE? Hvad pokker er CAE?” Derfor vil VIM nu gerne forklare jer, hvad CAE er! 1) CAE er det eneste fag, hvori du ikke får lektier for. 2) CAE er det eneste fag, hvori du ikke får fravær, hvis du ikke møder op til timen. 3) CAE er det eneste fag, der er forkortet med tre bogstaver og ikke to. 4) - SRP og SRO er ikke fag, det er opgaver. 5) CAE er det eneste fag, hvori du selv skal betale for dine bøger. 6) CAE er det eneste fag, hvori du må tegne i din bog (fordi du selv har betalt for den). 7) CAE er det eneste fag, hvori du selv skal betale for at gå til eksamen. 8) CAE er i øvrigt også det eneste fag, hvor du selv kan bestemme, om du gider gå til eksamen eller ej. 9) CAE er det eneste fag, hvori du ikke har en fast lærer – men to lærere, der kommer på skift, alt efter hvad der passer til deres skema. P. s: 10) CAE er det eneste sprogfag, du ikke starter i 1.g. VIM håber, at I nu er blevet lidt klogere på, hvad CAE er!

CAE står for Cambridge Advanced English og er et tilbud, der hvert andet år, bliver udbudt til 2. og 3.g'erne.


Hvorfor engelsk og idræt? ”Fordi det er dem der interesserer mig mest og det har altid gjort. Ja, fordi jeg altid har været interesseret i engelske bøger, engelske film og jeg har altid dyrket sport Så, det var helt oplagt at det var det, det skulle være, ikk'os ja. Jeg ville sandsynligvis beskæftige mig med det selvom jeg ikke fik penge for det, så det var det ikk'os ja, ja” Hvordan bevarer man gejsten som lærer, når pensum er det samme, eksempelvis Shakespeare? ”Ja, altså lige nøjagtig Shakespeare er jo helt specielt - det bliver man aldrig træt af. Altså, jeg gør ikke i hvert fald - uanset hvor mange gange jeg har læst det. Jeg har læst Macbeth 15 gange tror jeg, og det kan stadig få de små hår til at rejse sig på ryggen ikk'os ja, ja” Du har ofte en meget ulæselig håndskrift, hvornår begynder du at rette stile digitalt? ”Ja, når jeg bliver tvunget til det, ja” Hvad er det bedste ved Rødkilde? ”Det er øhh, nok eleverne, ja ja ja simpelthen ikke for at smigre men det tror jeg faktisk, ja det synes jeg faktisk det er, ja ja” Hvem er din yndlingsklasse? ”Det er selvfølgelig jer, det er klart (3.d), hæhæhæ”

De hurtige: MADPAKKE/KANTINEMAD 90% af tiden, fordi det er hurtigst og nemmest. FOR KOLDE/FOR VARME LOKALER Det skal være en mellemting, jeg har prøvet at være i et lokale der var 15 grader. Det var ikke så fedt… SMARTBOARD/TAVLE Tavle ja! Til hver en tid! Sådan skal du opføre dig, for at score point hos Søren: ”Det samme som hos alle andre sandsynligvis, ja velforberedt og aktiv ja, og så skal man selvfølgelig helst ikke være sur, ja sådan en mokke, det gider vi ikke…”


FASTELAVNSMIMER TEKST: ANNE SOFIE VESTERGAARD 3.D FOTO: KATHRINE JESSEN 2.K

I anledning af fastelavn indbød MIMER til den årlige fastelavnsfest – oprindeligt var det meningen at den skulle ”stikke helt af” med hjælp fra

Hampenberg, Alexander Brown og Yepha. MEN de var strandet i New York, hvilken vel egentlig var et okay sted at strande, nu hvor det skulle være. Om ikke andet var det helt klart dem, der gik glip af en kæmpe fest…

MIMER kom på overarbejde, men det lykkedes dem at få den danske rapper CLEMENS til at komme og give et nummer i stedet for – med dette skal der lyde en kæmpe kredit til arrangørerne, for selvom CLEMENS ikke skubbede til taget, så fik han sat alvorligt gang i festen med et publikum, der var feststemt langt udover det sædvanlige – sjældent ser vi så mange Rødkilde-elever hoppe i takt med armene i vejret (Ak ja, gid den samme gejst var at finde til fællesmøderne!)


FASTELAVNSMIMER

VIM ynder selvfølgelig at gengive minderne fra sådan en vellykket fest, og vi finder det desuden vigtigt at rose alle RØDKILDER for at bakke op om ideen omkring udklædning. Der var både søde plysdyr, skræmmende uhyrer, manden med leen, skolepige uniformer, Pippi-langstrømper, kendisser, naturpatruljen kiggede også forbi, Ja! Selv den gode Jimmy (Pedel) var klædt ud i dagens anledning – Det var simpelthen for fedt at se!

TAK FOR ENDNU EN FANTASTISK FEST!


TEKST: EMMA SKJØTH 3.D

KANTINETEST:

ET R S N E DAG

VIM invaderede igen kantinen for at teste deres mad, og i denne omgang stod den på DAGENS RET.

VIM besluttede sig for at teste den klassiske spaghetti med kødsovs.

Pris: 30 kr

Udseende: Umiddelbart ligner det lidt noget efterskolemad. Det er en portion fuldkornspasta med en klat kødsovs og så med lidt salat ude i siden. Vi kan derimod også sige, at det generelt er begrænset, hvor lækkert spaghetti med kødsovs kan se ud.

Konsistens:

Energifordeling: Kantinedamerne har valgt at lave fuldkornspasta = mere mæthed og energi til eleverne = stort plus fra VIMmerne! Man vælger selv mængden af salat, og dermed om man vil have mest salat eller kødsovs.

Pasta: Pastaerne er ikke så saltede som man kunne have håbet, hvis man craver salt. Og de er ret gennemkogte, så de glider bare ned! Salat: Forårsløg er et plus, salaten er frisk - det gør de godt! Bum. Kødsovs: GOD, rimelig flydende - det kører bare ned uden tygning! Indeholder tomater, gulerod, løg og er fint krydret – selv kræsne mennesker vil kunne lide den!

Duft/lugt: Det er nice, og hele kantinen dufter! Mmmmmmmmhhhhh Bedømmelse: Mange elever vil nok sige at 30 kr. er lige i den dyre ende, men det skal lige siges, at man bliver meget mæt! Det er dejligt med lidt varm mad midt på dagen, og retten giver et energiboost til resten af dagen. Man vælger hvor meget salat, man vil have, og man vælger også, hvor stor portionen skal være. Det kan derfor varmt anbefales at købe denne ret, og det kan generelt anbefales at købe dagens ret, da man næsten altid er sikker på at blive mæt. BONUS: VIM vil gerne rose kantinedamerne! De laver mad til eleverne hver dag, og man bliver altid mødt med et smil. Tak fordi I er på vores skole kantinedamer, i gør skoledagen lidt nemmere at komme igennem!

Generelt om dagens ret: Hver dag står kantinedamerne og kokkererer mad til eleverne, som vi kan spise i det store spisefrikvarter. Der er altid to retter at vælge imellem, og det kan være alt fra suppe til pitabrød. Man kan i hvert fald sige, at der er meget variation i retterne.

SMAGSDOMMERE EMMA SKJØTH 3.D, ANNE SOFIE VESTERGAARD 3.D, NICKLAS HANSEN 1.L, CECILIE AGERBO HANSEN 1.D, KATHRINE JESSEN 2.K

VIM Forår 2012 - Rødkilde Gymnasium  

VIM's skrivere og layoutere har knoklet de seneste uger for at kunne levere dette blad spækket med artikler! Glæd dig til få læst årets sids...

VIM Forår 2012 - Rødkilde Gymnasium  

VIM's skrivere og layoutere har knoklet de seneste uger for at kunne levere dette blad spækket med artikler! Glæd dig til få læst årets sids...

Advertisement