Page 1

seizoensblad voor boeiend buitenleven

Melk & honing

lente 2010

10

Cherchez la femme

Hilde Yde met de Kalmia latifolia op de FloraliĂŤn

n ee mm gra ij tis m ee !

Van hok tot bord

Lamsvlees van sterrenchef Bart Depooter Het plattelandsgevoel van

Jan Van Looveren Binnenkijken

De Bronne

Weekendje weg

Brugse Ommeland Surf & win een luxeweekend op het platteland www.melkenhoning.be


Binnen kijken

De Bronne

WIN

Heerlijk logeren aan het eind van de wereld Het begon onschuldig. Telkens Inge van haar werk naar huis reed, keek ze stiekem waar een handelspand te huur stond. “Ik deed mijn job als laborante bij Aquafin nochtans graag”, vertelt ze, “maar de lokroep naar iets anders, iets creatiefs klonk steeds luider.” En toen ze samen met haar echtgenoot Mathieu met de moto doorheen het zuiden van Engeland cruisede, langsheen de vele B&B’s in Land’s End, wist ze het: “Dit wil ik ook!”.

Vier ruime gastenkamers, voorzien van alle comfort, maken uw verblijf de moeite waard.

Ze trommelden familie en vrienden op en werkten zich twee jaar lang uit de naad om de voormalige varkensstallen en schuur om te bouwen tot gastenkamers. Evident was het allerminst. “We hebben weken puin geruimd in en rond de stallen, we lieten een volledig nieuwe dakconstructie ontwerpen om de oude, scheefstaande muren te kunnen stabiliseren en ondertussen probeerde ik als nietboerendochter mij de stiel wat eigen te maken”. Maar de inzet werd beloond. Eind april 2007 konden Inge en Mathieu hun tweede baby én hun eerste gasten verwelkomen. De Bronne ligt heerlijk verscholen in een rustig uithoekje van het onooglijke Steenhuize. De stilte omheen de zacht glooiende hellingen wordt één keer in het jaar verstoord door de Ronde van Vlaanderen. “Het is hier heerlijk fietsen”, bevestigt Mathieu. “Maar veel gasten zoeken ook de rust en gemoedelijkheid op”. Terwijl de oude vierkantshoeve decennia lang als een robuuste, nauwelijks inneembare burcht fungeerde, gooiden Inge en Mathieu letterlijk en figuurlijk poorten en ramen open en creëerden hun eigen, heerlijke Land’s End…

B&B 'De Bronne' is gelegen in het rustige uithoekje van de Vlaamse Ardennen. Vele wielerklassiekers kruisen hier het pad.

’t Steenuilke is een nieuw blond biertje van hoge gisting van de Herzeelse brouwerij De Ryck. Het moet de aandacht voor de bedreigde steenuil aanwakkeren.

16  Melk & honing lente 2010

Familie: Mathieu (34) en Inge (32) Hendrickx-Lapage hebben een zoontje Jolan (5) en een dochtertje Ella (3). Boerderij: eeuwenoude vierkantshoeve in Steenhuize, temidden de Vlaamse Ardennen. Activiteiten: melkvee – akkerbouw – hoevelogies Logies: de oude varkensstallen en graanschuur werden omgebouwd tot 4 gastenkamers met volledig uitgeruste badkamer en een mezzanine waar kinderen kunnen slapen – bed- en badlinnen – internetaansluiting – gemeenschappelijke zitruimte met bar & flat screen TV – binnenkoer met terras – speelweide – boomgaard – fietsenverhuur – parking. Ontbijt: zelf gebakken brood met afwisselend spelt, rozijntjes, noten en rozemarijn – zelfgebakken pistoletjes of rozetten – rijkelijk charcuteriebordje met sneetjes gerookte ham, jonge kaas, stukje belegen kaas uit de streek – eitjes van de kippen: gekookt of gebakken met spek – huisgemaakte confituur van aardbeien-kers, rabarber-stekelbes of appelgelei – koffie of thee – verse melk van de koe – fruitsap – zelfgemaakte yoghurt met in de zomer rood fruit uit de eigen boomgaard – soms ook een rijstpapje of vanillecrème van het huis… Picknickmand: op aanvraag – van eenvoudig lunchpakket tot luxe picknickmand met champagne – ook brood en verse groentesoep verkrijgbaar. Adres: Bekenholstraat 1, 9550 Steenhuize – tel: 0497/551775 Website: www.debronne.be

seizoensblad voor boeiend buitenleven

Tekst: Marijke Pollentier. Beeld: Kristien Wintmolders, VLAM.

De bewoners

Melk & honing Lente 2010  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you