Page 1

Uitgewerkt Interieur advies

>Moodboards >Kleuradvies >Plattegronden >Meubel en verlichtings advies


Analyse van de huidige situatie de woonkamer:4,67 m x4,70 m

de eethoek :2,67 m x 3,95 m

– witte wanden – 1 grijze bank klein – 1 grijze bank groot – 1 salontafel – 1 zwart leren stoel – 1 wand kast – tv meubel – 2 lampen aan het plafond – heel veel kleinere planten – palisander vloer (donker en glanzend)

– witte wanden – houten tafel – 4 hoge eetkamerstoelen – kinderstoel – open kast – rode lampen – lamp boven de tafel – palisander vloer (donker en glanzend)


Woonvraag – de ruimtes zijn te wit en ongezellig – kleuradvies voor de muren – meer Marokkaanse invloeden – verlichting is onvoldoende – wat voor kleed? – indeling – de gordijnen vervangen De klant wil graag meer sfeer in huis. De wanden zijn nu veel te wit. Het interieur is meer in de stijl van haar vriend. De klant mist wat Marokaanse invloeden. De klant houdt van blauw en groen tinten. Ze is wel erg tevreden over de vloer, de keuken. Vooral het eetgedeelte vindt de klant niet gezellig. Het is er te rommelig.

Opmerking van Franca

– Het huis heeft een aparte vorm. Door de keuken in het midden te plaatsen wordt de ruimte in drie zones verdeeld. – De zithoek is erg gericht op de achterste muur. Je kijkt helemaal niet naar buiten. – De achterste wand wordt door de donkere muur nog donkerder. – De twee lampen aan het plafond maken de ruimte erg klein – De zithoek zonder salontafel is gezelliger en ruimtelijker. – De verwarming op de beide muren zijn erg dominant. Door deze weg te werken kan je de wanden veel beter benutten. – Door meer ronde vormen toe te voegen komt de ruimte meer in balans. Dat kan met verlichting en kleine meubels bij open haard en bijzettafeltjes. – Er zijn veel kleine losse accessoires in lime tinten. Probeer met meer verschillende kleuren ( ton sur ton) te werken en niet allemaal dezelfde naast elkaar. – De tafel kan groter. De lamp mag er meer uitspringen. – De open kast oogt rommelig. Met een dichte kast creëer je meer rust.


Sfeerbeeld blauw met groen.


Sfeerbeeld neutraal met accenten in zwart, wit en paars.


Sfeerbeeld neutraal met accenten in zwart, wit en paars


Sfeerbeeld paars met zilver, grijs en wit.


Plattegrond Versie A


Plattegrond Versie B


Referentie beelden


Legenda van de gebruikte meubels en lampen


Verschillende manieren van styling


Uitleg


In de woonkamer zijn allebei de verwarmingen in mijn ontwerp weg gewerkt. Dat geeft rust. Door de ombouw op het schuine korte muurtje langer te maken past het tv meubel mooi en creĂŤer je gelijk een mooi hoekje voor de kinderen. De plattegrond versie A heeft mijn voorkeur. Je kan meer doen met de achterwand en het zitgedeelte is intiem en naar het raam gericht.

Ik heb ervoor gekozen om twee plattegronden en een aantal sfeerbeelden uit te werken. Vooral in het paarse sfeerbeeld is goed te zien hoe dat zal werken bij de vloer. Maar ook met blauw en groene accenten zal dit erg mooi staan. De wanden kan je behangen. Om goede keuze te maken adviseer ik je om met een boek thuis goed te kijken. Naast het behang van Eijffinger heeft Designers Guild ook hele mooie behang soorten. De nieuwste lijn heeft een mooi patroon in wit met parelmoer. Zie hiervoor ook de sfeerbeelden die ik los heb bijgevoegd

Verlichting: probeer in elke hoek een lamp te plaatsen. Zet liever een paar grote lampen neer die sfeer brengen dan veel kleine. Vul de grote lampen wel aan met wat kleine schemerlampen. Gordijnen: Ik heb bij de Ikea mooie witte kant en klare gordijnen gezien van lichte stof met een mooie patroon. Zie bijlage. Ook vt wonen heeft een mooie collectie. In de zomer is linnen erg mooi. In de winter wat dikkere stof. Ik heb een aantal plekken gereserveerd voor pronkstukken. Naast de vtwonen rekken kan je ook goed houten planeken gebruiken voor meer sfeer.

De wand achter de tafel kan je bv met het behang van Ferm living behangen. Zeker de blauwe is een echte eyecather. Hou de rest rust en laat in de keuken en woongedeelte het blauw terug komen in bv de gordijnen en de kussens.

Kleur: de wand achterin in een warme wit tint. De andere wanden ook. Behang de lange wand, schuine wand en evt korte wandje mee. Dit maakt de woonkamer heel ruimtelijk. Het glimmende behang zal zeker achterin de ruimte veel levendiger maken.

Een houten eettafel die wit is geschilderd geeft net dat beetje sfeer dan als je voor een kunststof witte tafel kiest. Met een mix van houten en witte stoelen wordt dit een mooi geheel. Op de wand die doorloopt naar de keuken kan je op ooghoogte als je zit smalle latjes plaatsen. Verf ze in dezelfde kleur als de muur. Plaats daarop wat simpele elementen zoals een dienblad. Beter een paar mooie dingen dan veel kleine rommel :)

In de plattegrond staat de salon tafel erin getekend. Volgende fase kan die eruit of vervangen worden door meer losse elementen. Kies voor goede basis stukken in een neutrale kleur. Accessoires voegen kleur toe. Denk ook eens aan een groot doek in een bepaalde tint dat je makkelijk kan vervangen. Kussens, kaarsen, en een kleed doen de rest. Ook nepbloemen geven kleur.


Heb je ook behoefte aan een persoonlijk interieuradvies? Als je daar over van gedachten wilt wisselen dan kunnen we we hierover mailen of bellen. Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt. Om ideeĂŤn op te doen en verder kennis te maken met mijn stijl, voorkeur en werkwijze verwijs ik je graag naar mijn villa d'Esta interieur en woonblog. Daar vindt je veel (gratis) inspiratie over wonen, interieur, kleur, meubel en verlichting. Veel woonplezier! Franca

Interieuradvies { uitgewerkt }  

Dit is een voorbeeld van een interieuradvies Pakket:" In Harmonie" van villa d'Esta

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you