Page 66

/ Vapen/ S 404 FENDT 1050 VARIO

FENDT SKAPADE SIG ETT NAMN som där de ångrat sin egen idé, men att vad traktortillverkare men erbjuder som stundtals känts som ett ”Mission numera ett komplett program av Impossible” har vänts till någonting jordbruksmaskiner. J. P. Sauer & Sohn positivt. GmbH grundades 1751 och är Tysklands äldsta fortfarande verksamma tillverkare – Självklart var vi lite skeptiska till en av vapen och har bland annat FBI och början, men drivkraften att visa att vi många länders poliskår som kunder. kunde realisera saker som andra inte ens Tillsammans har dessa tyska bjässar drömt om var starkare, säger Matthias. skapat S 404 Fendt 1050 Vario, ett unikt vapen som bara finns i ett exemplar och Hoppas på fortsatt entusiasm som endast går att köpa på auktion.

Peter-Josef Paffen, styrelseordförande i AGCO/Fendt, är själv en hängiven jägare och berättar att de genast ställde sig positiva till projektet. – Jordbruk och jakt har tillsammans i generationer stått för kompetent naturvård och kraftfull hållbarhet. Sedan 1930 har vi gjort allt för att stötta våra jordbrukare genom att erbjuda dem de bästa jordbruksmaskinerna, säger han i ett pressmeddelande. Sauers VD, Matthias Klotz, säger skämtsamt att det har funnits tider

66

JAKT, FISKE & OUTDOOR

Pengarna från auktionen kommer därefter gå till Network Open Fields Biosphere, ett projekt som det tyska jägarförbundet (DJV) driver och PeterJosef Paffen hoppas nu att entusiasmen från processens gång förs vidare. – Nu hoppas vi att vår entusiasm gnuggar av sig på jägarna och att detta gevär bidrar rejält till det arbete som DJV gör för biosfären och för viltet som lever här, säger han.

Budgivningen pågår fram till slutet av juli och ni kan följa den HÄR.

VILDMARKEN #7 2019

/

WWW.VILDMARKEN.SE

Profile for Vildmarken

Vildmarken nr 7 2019