Page 1


MAGAZINE FOTO Suspekt FOTO Young FOTO must have mĂŚnd HendeDenLille FOTO Must have kvinder Sandra MFS LilleManden Musik


Foto: Isabell Rahbek


“Damer bliver man aldrig træt af, så det stopper vi ikke med at rappe om!”


Suspekt debutplade “Suspekt” blev udgivet i 1999. Det var starten på hvad drengene fra Albertslund er idag. gruppen bestod dengang Bai-D, Orgi-E, Rune Rask assisteret af producer og rapper Troo.L.S. Idag er Troo.L.S dog gået sine ejne veje. De har spyttet nummre gennem højtalernen i lang til og har haft hits som: ‘‘Hvem er en kælling’’, ‘‘Proletar’’ og ‘‘Klaus pagh’’, men de fleste kender dem nok for ‘‘Kinky fætter’’ eller ‘‘Sut den op fra slap’’. Wilder fik lov til at interviewe danmarks absolut mest vulgærer repgruppe i et interviewe om alt fra før koncerten til damer og ingen penge.

Hvordan startede det ? Suspekt startede engang tilbage i 1997 nede i Runes fars kælder, han havde en kælder fyldt med musikudstyr, instrumenter, computer, plader osv. Det var ret spændene at hænge ud dernede, og så var vi isolerede fra omverden. Isolation er en ting vi stadig benytter os af når vi laver nye numre.

Har jeres opvækst i Albertslund haft en stor påvirkning på jeres nuværende liv, som rap-stjerner i DK? Suspekt startede engang tilbage i 1997 nede i Runes fars kælder, han havde en kælder fyldt med musikudstyr, instrumenter, computer, plader osv. Det var ret spændene at hænge ud dernede, og så var vi isolerede fra omverden. Isolation er en ting vi stadig benytter os af når vi laver nye numre.

Hvis ikke i var blevet rappere, hvad så? Så havde vi nok lavet noget mere almindeligt, som hådværkerarbejde el. lign

Inden i går på, er der så nogle faste ting eller ritualer i gør/har? For det meste hygger vi os sammen med de venner der er med ude, som samtidig er vores band og tekninkere, vi ser vores hold som en stor familie med plads til alle. Vi er nogle ret skæve eksistenser, hver i sær, så det kræver plads. Men inden show (og til efterfest) samler vi os for det meste alle sammen, drikker et par øl og en sjat whiskey, noget rødvin og måske en enkelt vodka redbull. Vi er altid mere eller mindre ædru når vi starter en koncert, men undervejs bliver man lidt pløret, itakt med at festen stiger. 10 min inden show skal folk altid pisse, og 1 min inden samler vi alle i bandet og giver hinanden held og lykke med på vejen. Vi er et band - et hold! og det er vigtigt for os, at alle er klar inden “kampen”.

Hvad er den vildeste oplevelse i har haft med en fan ? uha, de vildeste historier er ikke noget man ka skrive om i interviews


Først var det meget med penge og damer , nu det mere melancholsk, hvad bliver det næste fra jeres hånd?

Vil i helst i byen , eller kalder det lokale bodega mere på jer? Vi går som regel aldrig i byen i københavn, fordi vi er ude og spille. Men når vi er færdige med en koncert, er det fedeste at komme ud og feste med de lokale, det sted hvor vi nu engang er. Hvis vi har tid til det ka vi godt lokkes på den lokale om søndagen til en enkelt fadbamse og en fodbold kamp - det skal man aldrig være for fin til.

Vi har aldrig rigtig rappet om penge fordi vi ikke har haft nogle, eller, så har vi ihvert fald rappet om at vi ikke har haft nogle Damer bliver man aldrig træt af, så det stopper vi ikke med at rappe om! det er jo det bedste emne af alle. Hvad det næste bliver ved vi først når vi har lavet det, vi har aldrig planlagt hvad det næste bliver før det bliver skabt i studiet.

“Men når vi er færdige med en koncert, er det fedeste at komme ud og feste med de lokale”

.

.

Brunetter vs. blondiner Røv vs. Patter Drengerøv vs. Familiefar One night stand vs. Fast forhold Jägermeister vs. Bajere

.

Vi diskrminere hverken enten eller, derfor knepper vi både blondiner og brunetter - hvis de har røv og patter for vi er nogle familie drenge med faste one night stand´s der ka li at drikke mange bajere og skylle ned med jægermeister drinks


Foto: Isabell Rahbek


Det er en gylden chance. Jeg skal bare arbejde, ikke slack p책 noget.


Young Hvordan startede det ? Det startede for mig da jeg var 10 år gammel. Jeg begyndte at skrive digte og jeg har egentlig lyttet til Rap, siden jeg var helt spæd. Musik har altid været omkring mig, da mine brødre lyttede meget forskellig slags genrer. Såsom Rock, Punk, Reggae, Rap & R’n’B. Jeg kan huske, at jeg var mest vild med Rap, fordi jeg slet ikke kunne forstå hvordan visse Rap koncepter, som jeg fandt geniale, ikke var anerkendte eller brugt af andre genrer som Pop, Rock ... Det var dét der gjorde Rap specielt for mig. Men som sagt, Jeg skrev digte, fordi der var nogle vendepunkter i mit liv, der gjorde, at jeg var nødt til at komme ud med nogle ting. Men jeg havde ingen intentioner om, at rappe dem. Rap er jo poesi. Man skal bare få teksten til at danne et rytme/flow på et beat, så det begyndte jeg at gøre. Oprindeligt, er det mine brødre der gav mig idéen til at rappe mine tekster. De har altid støttet mig og de var med til at give mig det ekstra gåpåmod jeg manglede. Pludselig fandt jeg mig selv som rapper meget tidligt. Min første rapsang som 12-årig hed “Bedre Dage” som, helt basalt, handlede om hvorfor krig var så forfærdeligt og hvorfor vi alle sammen ikke kunne enes, hehe.

Hvor kan man finde dig på en lørdag aften? Du vil højst sandsynligt finde mig i studiet. Vi har lige fået vores studie oppe at køre, så vi er deroppe hele tiden. Lige for tiden er jeg meget fokuseret på mine egne ting. Jeg er lige pt. I gang med at lave min debut albummet med Kewan og det går fantastisk. Lyden er noget helt nyt, så vi er spændte på hvad folk kommer til at sige. Det er ”desværre” også grunden til at jeg ikke laver så mange features for tiden. Og det er fordi at jeg ved at der er mange drenge, der vil have den selv samme chance, som jeg har fået. Jeg vil have en 20 års karriere, så jeg ved at jeg bare skal arbejde min røv af. De sidste fire lørdage har jeg faktisk i studiet. Jeg er aldrig sådan rigtig i byen, medmindre jeg selv skal optræde, selvfølgelig.

Hvad kan inspirere dig mest? Jeg plejer altid at sige, at det har folk der er figureret i mit liv. Folk, Jeg har mødt og udvekslede historier med. Jeg tager altid udgangspunkt ud fra mig selv. Men der er kun så og så meget, jeg kan sige om mig selv. Så jeg er bevidst om at der kommer et tidspunkt, hvor jeg har sagt nok, eller ikke kan sige mere. Det er så der at en historie der inspirerer mig. En historie har mange facetter og kan fortolkes på flere måder, så det finder jeg mere spændende. En historie kan sagtens inspirerer idéer og sange koncepter. Jeg kan blive inspireret af mange ting, men en god historie er altid nice.


Den bedste oplevelse? Jeg er nødt til at sige to .. Nej, tre ting. At komme med på ”Giv Mig Dine Tanker Part 2” med Nik & Jay. Jeg kan stadig ikke forstå at det fandt sted. Men at møde dem, lære dem at kende og vide hvor fantastiske de er som personer, har været en rimelig surrealistisk oplevelse. Man forstår og værdsætter musikken meget mere når du kender til personerne bag eller får et lille kig i deres tankegang. At opvarme for L.O.C. var en sindssyg oplevelse. Alt for hjernedødt. Bare at være en lille Århus nigga og gå på Tour med en af sine idoler landet rundt. Det var for vildt at opvarme for et publikum der, på forhånd, er indstillet på at høre Rap. Lige pt. Er jeg på medvirkende på Medina ”For Altid” Tour på hendes sang ”Har Du Det Ligesom Mig?” Og det er virkelig en fantastisk oplevelse. Hele crewet er herlige mennesker og det er fedt at optræde for en mere pop anlagt publikum. Min respons, indtil videre, har været storslået så det er jeg rigtigt overvældet over.

Hvordan er det, at varme op for L.O.C., Mac Miller og Rick Ross? Det er hjerneblæsende! Publikummet til Mac Miller koncerten var ikke en dag over 25 år, så det er fantastisk. Men at kunne opvarme for nogle af mine yndlingsrappere som J. Cole, Wiz Khalifa, Rick Ross, L.O.C., det er virkelig en velsignelse fra Gud. Jeg kan ikke forklare med andre ord …

Hvad betyder musikken for dig? Musikken betyder alt for mig, det er mit talerør. For mig, har musikken altid været en katalysator for indre selvterapi samt et redskab, til at kunne gøre rede for politiske budskaber. Det har altid det været, og det er præcis sådan, jeg ville lave min musik. Det er meget terapeutisk for mig, at gå i boksen og få nogle ting ud. Desuden kunne jeg ikke forestille mig, at leve uden at lave musik. Hvis min ”karriereplan” går i vasken, så vil jeg stadig lave musik. Jeg ved at mig og mine nærmeste ville nyde musikken uanset hvad.

Hvad bliver det næste? Jamen jeg kommer fra en musik kollektiv, der går under navnet ”NyVestFamilien” Vi består af en sangerinde (Kaaliyah) og en sanger (Afshin) og 3 rappere (Ramin Royal, Ali Sufi og undertegnede) Vi har en producer (Kewan) som bl.a. laver alle mine ting. Vi er alle i gang med individuelle solo projekter, da vi faktisk laver vidt forskellig slags musik, men vi regner med at smide et ”NyVest” Mixtape/Album ud, så Familie Danmark kan sætte ansigt på vores kære familiemedlemmer. Udover dét har jeg lige været ude og indspille med Rasmus Thude på en sang til hans nye EP hos “PitchShifters”. Jeg har lavet en fokin’ dope sang med Niklas. Men jeg regner dog med at vi tager i studiet og banker flere hits i skabet. Rasmus, Niklas og jeg er alle signet på samme management Instant Major (IMM) så forvent store ting fra os alle tre og NyVestFamilien!


Foto: Isabell Rahbek


Foto: Isabell Rahbek


Must have ?!!?

T-shirt www.hm.com/dk/ Til 250 kr

Vans www.spartoo.dk til 171 kr

skovmandsskjorte fiskeriogfritid.dk Til 299 Kr

Beats fra beatsbydre.com til $299.95 ca. 1.684,02 kr


HendeDenLille Hvordan startede det ? Jamen det startede sådan da jeg var helt lille med sangen, og at jeg altid har elsket at stå på en scene. Men årene gik og det blev lidt mere alvorligt med sangen og så begyndte jeg at rappe. jeg begyndte at rappe, hmm da jeg var 17 og det har så hængt ved og jeg er jo 20 nu. De små startede for lidt over 2 år siden sammen med lille manden.

Hvor kan man finde dig på en lørdag aften? Der kan man finde mig derhjemme eller ude og samle inspiration, det er meget forskelligt. Enten er det i byen med tøserne, eller en god film derhjemme, måske en privat fest eller igang med det næste store hit.

Hvad betyder musikken for dig? Musikken betyder alt, den har jo altid fyldt rigtig meget i mit liv og det vil den altid gøre.

Hvad kan inspirere dig mest? Det kan være meget, det kan være alt og det kan vare lige fra en gå tur. Chris kan give mig meget inspiration, måske en fyr eller en god veninde jeg kan samle inspiration fra alt.

Den bedste oplevelse? Den fedeste oplevelse, hmm, der er 2. Da jeg skulle optræde til Sandras 20 års føsdelsdag sammen med lille manden for første gang. Sandra havde hørt om vi ikke havde lyst til at smide et nummer til hendes 20 års og selvfølgelig ville vi det. Det var helt fantastik at blive taget så godt imod. Den anden oplevelse jeg havde var til Ninas (en venindes) 18 års, vi lavet et show på 9 numre og folk gav den helt vildt op . Det var en første gang vi havde lavet en hel koncert. Vi blev taget for vildt imod og så fandt jeg min drømmefyr den aften og ja, vi er kærester den dag idag.


Dine tattoveringer – hvad betyder de? Jeg har en løve på benet og det var min første tatovering, fordi løven er mit stjernetegn. Så har jeg mineS brødres og mit stjernetegn på håndledet og en gnøjle ved siden af som symbolisere vores alle tre’s kærlighed til musikken. Så har jeg to disneyfigurer, som er næbdyret Perry og agent P for men kan ikke have den ene uden at have den anden. Så har jeg en node på hver håndsom er min kærlighed til musikken , en giraf på foden “boddy”, som en af mine gode venner har lavet.

Det næste bliver helt klart at de små udgiver noget som forhåbentligt kommer ud til Danmark og jeg håber at I vil tage imod os med åbent sind og arme.

Igår fik jeg lavet 3 små hjerter som min gode veninde har lavet og ligeså har jeg på hende .

Hvad bliver det næste? Det næste bliver helt klart at de små udgiver noget som forhåbentligt kommer ud til Danmark og jeg håber at I vil tage imod os med åbent sind og arme.

3 Hurtige Bedste sang: Rasmus seebach - falder Inspirerende kunstner: Shody/sandra Bedste video: ?!?


Foto: Isabell Rahbek


Foto: Benedikte Lundberg


Must have ?!? Guld bukser www.hm.com/dk/ Til 250 kr

Strik fra Mads nøregaar madsnorgaard.dk/ Til 1000 Kr

Taske fra Mulberry http://www.mulberryoutletkobenhavn.net Til 1,786.60

Beats fra beatsbydre.com til $299.95 ca. 1.684,02 kr


Sandra Hvad kan inspirere dig mest? Hvordan startede det ? Jamen selve sangene startede, da jeg var lille. Nogen børn bliver ved med at synge, andre stopper. Jeg var ikke så gammel, da jeg begyndte at skrive dagbog, og så fandt man ud af, at folk kunne finde ud af at åbne de her låse og læse dem, så jeg havde ikke lyst til at skrive dagbog mere, så jeg begyndte at skrive digte i stedet. Så er det svære for folk at forstå, så havde folk lidt svære ved at forstå dem. Da jeg var 15, lavede min bror en masse beats til mig, og så begyndte jeg at skrive tekst over det.

Hvad betyder musikken for dig? Alt i hele verden. Ej, altså jeg ved jo godt, mange siger, at man godt kan leve uden musik, men det har jeg svært ved at forstå. Det er det eneste, jeg ville. Det er ikke sådan, at jeg har lyst til at aflyse, eller ikke kan stå op om morgenen.

Det ved jeg ikke. Hele verden. Det kan være, jeg ser noget, eller jeg hører en sang, måske. Noget folk siger, eller en følelse. Meget af min musik er meget følelsesmæssigt. Nok mest følelser.

Den bedste oplevelse? Det ved jeg ikke. Jeg har haft mange gode oplevelser, jeg synes det er forskelligt, hvad en god oplevelse er. F.eks. underviser jeg, og har haft mange fantastisk oplevelser med at se de oplevelser, de får. En fed oplevelse for mig, er når jeg optræder, når der er mange mennesker, og man virkelig kan mærke publikum.

Dine tattoveringer – hvad betyder de? Jeg har en på fingrene, hvor der står ”Anne”. Det er for min mor. Min mor betyder alt i hele verden. Hun ville altid være der for mig. Jeg har også en på mit skulderblad, hvor der står min fødselsdato og mit navn. Det var nok mest af alt, for at få en tattoveret.


Hvad bliver det næste? Åh, jeg er ikke typen, der kan sætte sig ned, og skrive på en sang. Jeg har en helt masse sange her og der. Jeg er meget kræsen, og har meget selv kritik, så hvis jeg endelig laver en sang, der er god nok, så har jeg en musikvideo til gode

Hvor kan man finde dig på en lørdag aften?

mit skulderblad, hvor der står min fødselsdato og mit navn. Det var nok mest af alt, for at få en tattoveret.

Suk, jeg er jo ved at blive gammel. Nok mest derhjemme, vil jeg sige. Jeg kan sagtens finde på at gå ud, det sker dog ikke så tit, så det må nok blive derhjemme.

3 Hurtige Bedste sang: The Greatest Love of All – Whitney Houston Den mest inspirerende kunstner: Whitney Houston Bedste musikvideo: Stupid Hoe – Nicki Minaj


Foto: Isabell Rahbek


MFS Wilder var til MFS på Forbrændingen i Albertslund. Der var godt gang i publikum under koncerten, og man kunne godt mærke, at det var musikken, der talte til dem. På trods af nogen tekniske fej, synes vi, MFS gjorde det fantastisk. Wilder har valgt at give MFS:

wwwwww


Foto: Isabell Rahbek


LilleManden Hvordan startede det ? Uh, det kan jeg næsten ikke engang huske. Jeg har altid haft en meget musikalsk familie. Har en far, der har spillet guitar og klaver, siden jeg var helt lille. Personligt er det nok da Razz var med i børne MGP. Det var ham, der fik mig til at få lyst, til at skrive rap. Har så prøvet på det siden jeg var de der 9 år, men da jeg blev ældre, valgte min far, at lære mig at spille på guitar. Jeg spillede også en masse andre ting senere hen.

Hvor kan man finde dig på en lørdag aften? Over alt. Her i Glostrup hos ”hende den lille”, der hjemme, med en kop kaffe i hånden eller i byen og drikke.

Hvad betyder musikken for dig? Du ville jo helst høre lige som alle andre, og sige alt det der er lidt kliché, synes jeg. Det hører man alle sige, men det betyder alt. Jeg har svært ved, hvis jeg sidder derhjemme, hvis der ikke kører musik, så er der altid musik i mit hoved. Jeg skal altid høre musik.

Dine tattoveringer – hvad betyder de? Jeg har ikke nogen. Ej, okay. Jeg har jo pinlige. Jeg har et pentagram på hver ankel, som en af mine bedste venner, Mike, også har. De er virkelig dårligt lavet.

Hvad kan inspirere dig mest? Det er ikke lige noget bestemt, måske hvis jeg hører en eller anden sige noget, jeg synes er sjovt, en film eller en sang. Det kan være alt. Især når jeg går og arbejder. Jeg fejer trapper, så jeg har masser af tid, til at gå og tænke, så lige pludselig popper der et eller andet op i hovedet på mig.

Den bedste oplevelse? Der er sgu mange. En af de bedste, det var engang jeg optrådte på Aalborg musikfestival, hvor jeg har spillet i et heavy metal-band. Jeg har aldrig nogensinde spillet for så mange mennesker, på det tidspunkt. Det var super fedt! Ellers var det første gang, jeg optrådte med hende den lille. Når jeg optræder, har jeg det bedst.

Hvad bliver det næste? Det ved jeg sgu ikke. Det tør jeg ikke tænke på. Leger lidt med min musik og prøver det lidt af.

3 Hurtige Bedste sang: Hopsin – Sag My Pants Mest inspirerende kunstner: Hopsin Bedste musikvideo: Uh, det ved jeg ikke.


Foto: Isabell Rahbek


L.o.c.

Prestige paranoia persona vol. 1

Naja Rosa

The Place I Call Home

L.O.C. udkom med Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1 den 23. marts. Albummet minder lidt mere om det gamle L.O.C, men med et nyt poppet twist. Det er et super album, han formår at fortælle en fantastisk historie med sine numre. Wilder har valgt af give L.O.C.

”The Place I Call Home” er et skønt album, der udkom den 6. februar. Naja Rosa valgte at rejse gennem Sydstaterne, for at søge inspiration og gæstekunstner til albummet. Man må sige, at Naja Rosa har klaret det meget godt. Hun har forstået, at få den den stemning med, der er i Sydstaterne med på pladen. Wilder har valgt at give Naja Rose:

wwwwww

wwwwww

Kato

Feat. Snoop dog & Brandon beal Never let u go

Den danske DJ, KATO, har indgået et samarbejde med den amerikanske rapper, Snoop Dogg. Man må sige, at der intet andet end godt kommet ud af samarbejdet. Dog har nummeret ikke lige så meget gang i den, som KATO plejer, men det synes vi er en god ting. Wilder har valgt at give KATO og Snoop Dogg:

wwwwww

Svenstrup & Vendelboe

feat Nadia Malm Singel Glemmer dig Ny Single fra den danske hit duo Svenstrup & Vendelboe sammen med Nadia Malm udkom den 3. februar. Det er titel melodien til Big Brother, og er allerede et stort hit – det er et super fest nummer til at komme i godt humør til en tur i byen. Wilder har valgt at give Svenstrup & Vendelboe:

wwwwww


Liam fortæller på sin hjemmeside: “Musikalsk har jeg de sidste par år kys set med en del yderligheder. Det har medført en udvikling og et musikalsk

råderum, der nu gør det til den fedeste fornemmelse i verden igen at lave noget af det jeg holder mest af. Tekstmæssigt befinder ”Noget Dumt” sig i det selv

forherligende og umiddelbare univers

jeg altid har elsket ved rap. Min musik og tekster har altid fungeret som en løbende biografi, og på “Noget Dumt” befinder man sig i en af de opadgående

kurver, midt i det maniodepressive kapitel 6.”

Bedste tweets Uso : “Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life” Medina : Vil gerne beklage officielt for det flotte rod oppe i President suiten!!!!!!!! Simon Jul : Til den blonde dame der dansede mig i stykker på scenen : Du er den første der har fået mig i nederdel, Netstrømper og vibrator #H.S.F ?


I GA Z

Benedikte Lundberg GĂŚste Fotograf

E

M

W A

R

W

D L E I

Isabell Rahbek Redaktion Fotograf

WILDER Magazine  
WILDER Magazine  

WILDER Magazine