Page 1

SANT JORDI 2012 2nB Els bambús 11/12


L' ORCA I LA BALENA Hi havia una vegada una balena que es deia Lila. Vivia en una cova a l'oceà Atlàntic. Era una cova molt gran i còmoda i allà vivia amb la seva família. La Lila nedava molt bé i també jugava molt bé a pilota. Un dia va sortir a nedar i es va trobar una orca, que es deia Taquetes. Es van posar a parlar i es van fer amigues. Es van posar a jugar a pilota. Se l' havien de passar amb la cua. A la Lila li sortia molt bé, en canvi la Taquetes no ho feia gaire bé. Per això va entrenar cada dia tirant la pilota contra les roques. Quan ja havia practicat molt, va anar a buscar a la Lila i li va dir si volia jugar una partida. Quan van anar a jugar, com que la Taquetes havia entrenat molt, li va sortir molt millor que a la Lila. Des d' aleshores, la Taquetes va ser una orca futbolista professional. Si practiques i lluites pel que vols, et sortiran bé les coses.


V铆ctor Asensio Arnau Abell贸 Paula Ribes


LA GAVINA I EL PEIX Hi havia una vegada una gavina que estava volant i volia anar a Àfrica. Mentre volava li va agafar gana i volia pescar un peix. Va veure un peix i se'l va voler menjar, però el peix es va amagar sota l' aigua. La gavina es va enfadar molt i va anar a atrapar-lo per sota l' aigua, perquè es pensava que podria aguantar molt sense respirar. Després d' una estona, la gavina va sentir que no podia respirar, que s' estava ofegant i que no podia volar amunt. Aleshores, va aparèixer el peix que la gavina volia pescar i amb les seves aletes la va pujar fins a la superfície. La gavina li va donar les gràcies i li va dir que si una altra vegada ell necessitava ajuda, que la cridés. Mai intentis fer allò que no pots. No facis mal a ningú perquè potser després et salva la vida.


Cala Fargier Unai Moreno Nora BalaguĂŠ

Ainara Llorente


EL CONILL I LA TORTUGA Hi havia una vegada un conill que va sortir a passejar pel prat. Es va acostar al riu a beure aigua i va caure. Per allà va passar una tortuga i el conill li va demanar ajuda perquè no sabia nedar. La tortuga pensava que sí que sabia nedar i no el va voler ajudar. El conill intentava sortir del riu bellugant les potes, però no se'n sortia. Mentrestant, la tortuga passava d' ell i marxava a casa seva. Finalment, el conill va poder sortir agafant-se a les branques i fent molt esforç. Després el conill es va trobar la tortuga que s' havia enganxat en una arrel d' un arbre. Llavors, la tortuga li va demanar ajuda i el conill li va dir que no perquè ella no l' havia ajudat. Si tu no ajudes, no esperis que t' ajudin a tu.


Lioba Mases Nora Huguet Ernest Araw


EL GUEPARD I EL RATOLÍ Hi havia una vegada un ratolí i un guepard. Eren enemics perquè el guepard es creia el millor i es feia el xulo. Els dos volien fer una competició a veure qui aguantava més temps saltant a la corda.. Pel matí, el ratolí s' entrenava i el guepard descansava, perquè deia que ell era el millor i no necessitava tant entrenament. El dia de la competició, el guepard va dir que guanyaria ell i el ratolí no. Però com que el ratolí s' havia entrenat molt, va guanyar i des d' aquell dia, el guepard es va entrenar molt i va aprendre que per guanyar s’ ha d’ esforçar molt. No pots dir que ets el millor si no ho demostres.


Pablo BarlerĂ­n Eduardo Deiros Duna Rius


EL MICO I LES FORMIGUES Hi havia una vegada un arbre ple de formigues, que buscaven menjar tan tranquil.les. Més tard va venir un mico i les va fer fora. Les formigues li van dir que havien de compartir l' arbre, però ell no volia. Llavors les formigues van anar a buscar el seu amic goril.la i li van explicar tot el que havia passat. El goril.la va anar a buscar el mico i quan va arribar a l' arbre li va dir al mico: - has de compartir l' arbre, tothom té dret a menjar. Però el mico va dir: - l' arbre només és meu. El goril.la va agafar el mico i el va treure de l' arbre. Llavors el mico se'n va adonar que s' havia portat malament. I des de llavors va compartir l' arbre. Tots hem de compartir.


Diego Carrasco Nadinne Rojas Isabel Gómez

Lluís Barcalà


L' HIPOPÒTAM, LA TORTUGA I EL JAGUAR Una vegada a la selva,l' hipopòtam, la tortuga i el jaguar es creien els més forts i van fer un concurs de força. L' hipopòtam va pensar: "Jo faré trampes". Es va posar uns "manguitos" als braços i una camisa a sobre. El jaguar el va veure i no va dir res. Quan va començar el concurs, van sortir els tres a l' escenari a ensenyar els seus músculs. El jaguar, mentre l' hipopòtam no el mirava i es feia el fort, va punxar els manguitos de l' hipopòtam amb les urpes. L' hipopòtam va quedar en ridícul per fer trampes i així va aprendre que l' important és esforçar-se i no fer trampes. És millor no fer trampes, perquè pots quedar en ridícul.


Rita Boira Núria Martí-Mora Àlex Perelle


EL CARGOL I EL GUEPARD Un dia, un cargol i un guepard van sortir a passejar i es van trobar un ratolí. Era un ratolí cuiner i cuinava molt bé. Va proposar al cargol i al guepard que fessin una competició per veure qui aguantava més estona menjant fideus. Ell faria de jutge i també prepararia els fideus. El ratolí va preparar fideus amb pesto i va donar la senyal de sortida. Van començar a menjar els fideus. El guepard menjava molt ràpid, en canvi el cargol anava molt poc a poquet. Al cap d' una estona, el guepard es va atipar, perquè menjava massa ràpid i li va començar a fer mal la panxa. El cargol, en canvi, no es va atipar, perquè anava poc a poc i va continuar menjant. El ratolí va dir que el guanyador era el cargol i va rebre una medalla. Estava molt content i el guepard se'n va anar trist cap a casa seva. No sempre els animals més grans són els que guanyen.


Mark Mannes Laia SagĂş Carles BarberĂ


EL GAT I EL GOS Hi havia una vegada un gat i un gos que es van trobar en un bosc i van jugar junts. El gat es va fer mal i el gos el va ajudar. Quan van arribar a casa, ho van explicar tot a les seves mares i elles van dir que no juguessin més junts. El gos i el gat van dir :- i per què? La mare del gos va dir: - no veus que el gat et pot esgarrapar? La mare del gat va dir: - no veus que el gos et pot mossegar? Però ells dos van insistir tant que les mares els van deixar anar a jugar. Mentre jugaven, les mares se'ls miraven per la finestra i com van veure que s' ho passaven tan bé jugant junts, van decidir que els deixarien jugar sempre i les mares també van ser amigues, perquè se'n van adonar que els gossos i els gats no calia que fossin enemics. Tots podem ser amics


Anna Oliva Katerina Albert Jordi Gasulla

Sant Jordi 2012  

Faules de Sant Jordi dels nens i nenes de 2nB

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you