Page 1


Aquesta fotografia recorda que per aquí passava el tren des de Barcelona a Mataró. Aquest tren va ser el primer tren d’Espanya, a l’any 1848. El van treure quan van començar les olimpíades al 1992. Aquesta placa està a la porta de l’escola Vila Olímpica.

Anna Ruiz Joan Bleda


La parròquia de davant de l’escola té forma de peix. Les escales de darrera del peix són la cua. Té forma de peix perquè està a prop del mar. A la parròquia hi ha un esplai, i van nens de l’escola. Aquesta església està al barri de la Vila Olímpica.

Maria Gallego Eric Ferreres


Aquest cementiri es diu el cementiri de l’Est. És el cementiri del Poblenou. Va ser el primer cementiri de Barcelona. El cementiri porta més de 100 anys. Antigament, enterraven al costat de les esglésies, i quan no hi cabia més gent, van construir un cementiri fora de Barcelona.

Lukas Roos Tomàs Aspa


Aquesta fotografia ens ensenya que els edificis són molt moderns. Els van construir al 1992. Alguns tenen forma d’escala, i altres forma de peix i de tobogans. Són edificis per viure i per treballar. Les oficines formen ponts per on passen els cotxes. Candela Yodar Mark Julius Malveda


La biblioteca és una zona on no es pot cridar. També la biblioteca és un servei on es pot agafar llibres i endur-te’ls a casa. També serveix per aprendre a llegir. El gimnàs és un servei que serveix per fer esport, també és molt important perquè els nens aprenguin a fer esports, poden fer tots els esports. També el CAP és un altre servei per si algú està malalt, hi ha metges que ens poden curar. El centre comercial es diu Centre de la Vila. Pol Miranda David Aubanell Víctor Bonet


Aquesta fotografia és de l’escultura per recordar el tren que anava des de Barcelona fins a Mataró. Aquest tren es va construir l’any 1848, i va ser el primer tren d’Espanya. El tren passava per l’Avinguda Icària. A l’Avinguda, els arbres eren alsines, i al terra hi havia molts aglans.

Anna Mannes Dimas Silguero


Aquesta fotografia és d’una xemeneia que la van deixar per tenir record de les fàbriques que hi havia abans de fer la Vila Olímpica. Hi ha molts pisos rodejant la xemeneia. Estava al costat de la plaça dels Voluntaris.

Alexandra Rubio Pau Borrell


La Torre Mapfre es va construir després de que tiressin bastants fàbriques i van fer la Vila Olímpica. Al costat de la Torre Mapfre van construir l’Hotel Arts. Al costat de l’Hotel Arts està la plaça dels Voluntaris. També van fer una font molt maca i també molt gran.

Joaquín Alberto Rita Caparrós Mia Mata


Aquesta fotografia és de la plaça dels Voluntaris. Ser voluntari vol dir ajudar sense cobrar res. A les olimpíades feien falta voluntaris per ajudar als esportistes, al públic... La mare de la Gala va ser voluntària als Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Anna Maria Fernández Marta Carrillo


Aquesta fotografia és del Port Olímpic. Al costat del port hi ha bars. El port el van fer abans dels Jocs Olímpics. Serveix per amarrar els vaixells.

Gala Cardi Cigoli Nil Pardo


En aquesta foto es veu l’estació meteorològica, on diuen quin temps fa a Catalunya, si plourà o nevarà, si farà núvol o sol, o farà fred o farà calor. Ells reben la informació dels satèl·lits de l’espai i després l’explica l’home del temps.

Nicole Jourdain Adrià Vidal


Aquesta fotografia és del casal del barri, que es diu Can Gili Nou. Vam entrar i vam mirar una maqueta de la Vila Olímpica. També vam mirar un vídeo i ens va agradar molt. Aquest vídeo era de quan destruïen amb les màquines les cases. Vam mirar fotos de com era abans el barri, i vam intentar trobar la nostra casa al terra, i alguns nens i nenes la van trobar.

Carla Jiménez Hugo Àrias Manuel Ollé

visita a la vila olimpica  

Els nens i nenes de 2n descriuen la seva visita pel barri de la Vila Olímpica

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you