Page 1

VHODNA VRATA 2016/17


TRADICIJA

V podjetju LESKO že vse od naših začetkov hodimo po neuhojenih poteh. Delamo korake, za katere smo prepričani, da so pravilni, pa čeprav jih pred nami še nihče ni počel na tak način. Vedno smo odprti za nove, smele ideje in nenavadne rešitve. Zdi se nam, da lahko le na tak način ustvarimo nekaj več in bolje. Enako se lotevamo tudi naročil naših naročnikov: z inovativnostjo in s ciljem, da poiščemo rešitve, ki so nekaj posebnega, boljšega. 2


LESENA VHODNA VRATA Prvi stik s hišo doživljamo na vhodu. S trenutkom, ko se dotaknemo kljuke in odpremo vhodna vrata, se pred nami odpre drug svet. Kadar vstopamo v svoj dom, je to trenutek, ko nas objame toplina in ko pred vhodom odložimo vsa bremena vsakdanjika. Kadar vstopamo v bivališče drugih, se z vhodnimi vrati začne potovanje po svetu, v katerega smo povabljeni. Ljudje si želimo skladnosti in harmonije, zato je hkratno opremljanje (ali zamenjava) oken in vrat pogosta in smotrna odločitev. Lesena vhodna vrata LESKO poleg estetskih elementov prinašajo v vaš dom tudi varnost in funkcionalnost, po zaslugi 100-odstotne strojne obdelave pa tudi brezkompromisno kakovost.

NA STEŽAJ Nenavadno, kako globoko so v našo zavest zapisana vrata. Koliko slovenskih pregovorov omenja vrata in koliko simbolike nosijo v sebi. Odprta ali zaprta, domača ali tuja, puščamo jih odprta na stežaj ali priprta… Da le ne loputamo z njimi!

Kakovostna lesena vhodna vrata nam prinašajo bivalno udobje, energetsko prijaznost, zvočno izolativnost in varnost, nenazadnje pa tudi estetsko ugodje. Preprosto lepo je priti v lep dom. Vrata so njegov začetek.

3


SODOBNA TEHNOLOGIJA

V podjetju LESKO imamo natančnost zapisano v genih. Od nekdaj stremimo k visoki dimenzijski natančnosti in stabilni kakovosti brez nihanj. Za kupca to pomeni, da dobi natanko tisto, kar naroči.

4

Z najsodobnejšimi, računalniško vodenimi napravami lahko celotna vrata izdelamo na enem stroju, v enem samem zamahu. S tem zagotavljamo proizvodnjo brez nihanj v kakovosti in minimaliziramo možnost napak. Odlično znanje pri upravljanju računalniško vodenih strojev nam zagotavlja hitro izvedbo in fleksibilnost, saj se lahko prilagodimo željam naročnika in vrata izdelamo po njegovi zamisli.


OKVIRJI 1

2

3

4

1 brez fiksnih delov 2 z obsvetlobo levo 3 z obsvetlobo desno 4 z obsvetlobo obojestransko 5 samo nadsvetloba

5

6

7

8

6 z obsvetlobo levo + nadsvetloba 7 z obsvetlobo desno + nadsvetloba 8 z obsvetlobo obojestransko + nadsvetloba

vse skice so pogled od zunaj

KRILA

1 enokrilna 2 dvokrilna - simetrična 3 dvokrilna - asimetrična 4 dvokrilna garažna vrata odpiranje ven 5 trokrilna garažna vrata odpiranje ven

1

2

3

4

5

SMER ODPIRANJA 1

2

3

4

1 Levo odpiranje noter 2 Desno odpiranje noter 3 Desno odpiranje ven 4 Levo odpiranje ven

zunaj

noter 5


PRESEK KONSTRUKCIJE 1

5

3

4

2

2

4

5

3

1

1

lepljen les

2

furnir

3

sistem proti krivljenju (stran pri ključavnici)

4

parna zapora

5

PUR izolacijska sredica

Osnova sodobnih lesenih vhodnih vrat je »sendvič konstrukcija«, s katero dosegamo moderne gladke površine in stabilnost vratnega krila, ne glede na zunanje vremenske vplive.

Lepljen okvir, parna zapora, sistem proti krivljenju in tesno prilegajoča toplotna izolacija2 poskrbijo, da se vrata ne vdajo pod velikimi temperaturnimi razlikami in razlikami v vlažnosti zraka, obenem pa taka vrata zagotavljajo večjo varnost in bistveno izboljšano zvočno ter toplotno izolativnost.

4

6

3

5

Pozimi boste prihranili pri ogrevanju, poleg tega pa tudi ne boste slišali avtomobilov, ki vozijo po bližnji cesti, niti sosedovih otrok, ki igrajo košarko.


NIZKOENERGIJSKA IN PASIVNA VRATA TOPLOTNI FAKTORJI GLEDE NA DEBELINO VRATNEGA KRILA tip

debelina

Ud, vgrajeno

U krila

Standard

68 mm

1,12 W/m2K

0,99 W/m2K

Nizkoenergijska

85 mm

0,89 W/m2K

0,77 W/m2K

Pasivna*

100 mm

0,77 W/m2K

0,62 W/m2K

*certifikat Passivhaus Instituta iz Darmstadta

Zertifik at

gültig bis 31.12.20 09

Passivha geeign us et Kompo e nente: Herstelle r: Produk tname: Folgen de Krite Wärme Die Tür

verluste

(Prüfgröß

Haustü r

der einge

UD,einge

PHI

Variote c GmbH , 92318 VARIOTE Neumar C Therm kt/Oberp osafe 10 falz 0

rien wu rden fü r di

e: 1,10

Passivh aus Institut Dr. Wol fgang Fe ist Rheinst raße 44 /46 D-6428 3 Darm stadt

bauten

m * 2,20

e Zuerke nnung des Ze

Haustür :

m) erreic

ht im ein

rtifikates

geprüft:

gebauten Zu

stand ein baut en U-W ert von wenn die (W ärmedäin der Anlage dokument mmver U-W ert enthält bundsystem, Ho ierten Einbaudet , die Einbau ails lzb -Wärmebr aufassade und der Haustür Luftdich in Be ücken. theit: Ohne Ein tonschalungs Passivhaus gee stein) ein ignete Wa bau bet rägt der gehalte ndaufb Auch bei n U-W ert 0,62 W/ werden. Der angauten die Luftdicniedrigen Auße (m²K). egeben ntempera htheitskla e turen sse 3 (be zogen auf und unter So nnenei die Fugen länge) nacnstrahlung (Pr üfklimate 100 h DIN EN d und 122 e nach 07 erreic Der ang EN 112 ht: egeben 1) wurde e Wert angege wir ben 3.) Prüfkli en Randbedi d aufgrund der ngunge n: 1.) Lab dem PHI vorlieg 4.) Prüfkli ma e: Innenluft end orbedingu 20ma c: Inn ngen 2.) en Messergebni enluft 23 30 °C; Tempera sse tur Prü °C, 30 % r. F.; Au der Außenoberf fklima d: Innenl erreicht unter Passivh ßenluft den nac aus spez 3 °C, 85 läche (durch Str uft 23 °C, 30 % hfolgend ifische % r.F. r.F ahlung) = Innenl .; Außenluft -15 Au flagen: Die We ufttemp. rte UD un plus 55 °C d UD,ei °C;

 0,71 W/(m²K ) ≤ 0,

80 W/(m ²K)

Q

 1,3 m ³/(hm) ≤ 2,25 m ³/(

ngebau

Das Ze

rtifikat

ist wie

PASSIV HAUS geeign et KOMPO e NENTE D r. Wolfg

ang Fe

ist

t

hm) be i 10

0 Pa

beziehe n sich au f eine Tü r ohne Ve rglasun g.

folgt zu verw

enden:

Haustü r: UD = 0,62 Q100 Pa 

W/(m²K

1,3 m³/(h

)

m)

Prerez vratnega krila

PRIHODNOST JE V ENERGIJSKI UČINKOVITOSTI Dandanes si skoraj ne moremo predstavljati novogradnje brez upoštevanja energijske učinkovitosti. Tudi pri drugih stavbah se modri gospodarji lotevajo prenove, da bi se izognili toplotnim izgubam in s tem prihranili pri stroških ogrevanja. Za nizkoenergijske ali pasivne objekte pri podjetju LESKO izdelujemo vrata, ki ustrezajo predpisanim toplotnim faktorjem. Vrata izdelujemo v različnih debelinah, poleg 68, 85 in 100 milimetrov, tudi debeline 78 in 90 milimetrov.

7


MODERNA LESENA VHODNA VRATA

SERIJA

GL

Les – večno mlad in moderen material. V sodobnih, estetsko dovršenih oblikah.

Moderna lesena vhodna vrata so med ljudmi izjemno priljubljena. Omogočajo brezštevilne izpeljanke z barvami, oblikami in dodatki. Zaradi svojih konstrukcijskih značilnosti ustrezajo vsem zahtevam sodobnega človeka, tudi nizkoenergijskim in pasivnim objektom.

8


GL1

GL2

GL3

GL4

GL5

GL6

GL7

GL8

GL9

GL10

GL11

GL12

GL13

GL14

GL15

GL16

Izberite predlagano … združujte elemente najbolj všečnih … ustvarite svoje …

NAJPOGOSTEJŠI MODELI

Predstavljamo vam nekaj najpogostejših oblik in dizajnov, priljubljenih tako pri novogradnjah kot tudi pri lastnikih starejših objektov. Skice so le nakazane možne izvedbe, saj si lahko vsak kupec povsem poljubno izbere obliko, barvo in dodatke ter tako ustvari vrata po lastni zamisli. Večino predstavljenih modelov je mogoče izdelati v dvobarvni različici.

9


LESENA VHODNA VRATA Z INOX DODATKI

SERIJA

RL

Trpežnost in eleganca nerjavečega jekla ...

Toplina lesa in elegantna hladnost jekla sta zmagovita kombinacija za marsikatero hišo, dom, poslovni prostor ali lokal. Nerjaveče jeklo ponuja mnogo možnosti, s katerimi lahko poudarimo in polepšamo lesena vhodna vrata, poudarimo ali nadgradimo vzorec, ki se lahko ponovi še na steklu ali obsvetlobi.

10


RL1

RL2

RL3

RL4

RL5

RL6

RL7

RL8

Dopolnitev za piko na i ...

NAJPOGOSTEJŠI MODELI

Nerjaveče jeklo se lahko na vratih pojavlja kot odkapna letev, kljuka oziroma potezalo ali kot aplikacija ob steklu. Poleg tega, da odlično opravlja svojo funkcijo, je inox hkrati trpežen material in pomeni estetsko dopolnitev.

11


LESENA VHODNA VRATA Z EMAJLIRANIM STEKLOM

SERIJA

TL

Preplet lesa in stekla ...

Lesena vhodna vrata nove dobe omogočajo kombinacijo z različnimi dodatki in tako dobimo številne podobe, primerne za najrazličnejše objekte. Kadar osnovnemu materialu, lesu, dodamo steklo, vrata dobijo povsem nov karakter. Steklo je lahko klasično ali z emajliranim, obarvanim delom. Emajlirani, zatemnjeni del se običajno izdeluje v črni, neprosojni izvedbi, možni pa sta tudi siva in bela.

12


TL1

TL2

TL3

TL4

TL5

TL6

TL7

TL8

Emajlirano steklo – modni dodatek ...

NAJPOGOSTEJŠI MODELI

Za emajlirano steklo so značilne čiste linije in pravilni vzorci, ki ustvarjajo pridih elegance. Emajliran del deluje kot »obroba« steklene površine, ki je vstavljena v vrata. Čeprav gre za en sam material, dvobravna kontrastna kombinacija daje vtis, kot da se vrata igrajo s še enim, dodatnim materialom.

13


LESENA VHODNA VRATA Z ZUNANJO ALUMINIJASTO OBLOGO

SERIJA

AL

Odporno proti vremenskim vplivom ...

Aluminij je material, po katerem oblikovalci stavbnega pohištva radi posegajo, saj je značilen za modernejše ambiente. Med uporabniki je priljubljen zato, ker ga odlikujeta obstojnost in preprosto vzdrževanje. Lesena vhodna vrata z zunanjo aluminijasto oblogo so samoumevna izbira za vse, ki so izbrali za svoj dom ali poslovno stavbo tudi okna z aluminijasto oblogo.

14


AL1

AL2

AL3

AL4

AL5

AL6

AL7

AL8

AL9

AL10

AL11

AL12

AL13

AL14

AL15

AL16

Dajte prosto pot svoji domišljiji ...

NAJPOGOSTEJŠI MODELI

Pri vratih z aluminijasto zunanjo oblogo lahko izbirate med številnimi modeli, pri katerih lahko poljubno vključujete tudi steklene dodatke, emajlirano steklo ali inox dodatke. Izbirate lahko med najrazličnejšimi barvami, pogoste so tidi izvedbe z dvobarvno aluminijasto oblogo.

15


LESENA VHODNA VRATA MASIVNE OKVIRNE KONSTRUKCIJE

SERIJA

ML

Stabilnost, varnost in preverjena zanesljivost ... Da boste mirno spali.

Klasična vrata z masivno okvirno konstrukcijo, so pogosta izbira zlasti pri prenovah značilnih slovenskih hiš iz obdobja 70-ih in 80-ih let, pa tudi mlajših. Profili okoli polnil ali stekel so bolj rustikalni, pogosta izbira so tudi ornamentna stekla. Sodobna vrata z vsemi modernimi izolacijskimi in zvočnimi lastnostmi, ki pa se po videzu želijo približati vratom, kakršnih smo vajeni z naših domačih pragov.

16


ML1

ML2

ML3

ML4

ML5

ML6

ML7

ML8

ML9

ML10

ML11

ML12

ML13

ML14

ML15

ML16

Funkcionalnost sodobnega časa z videzom, kot smo ga vajeni iz preteklosti ...

NAJPOGOSTEJŠI MODELI

Na voljo so modeli, ki ohranjajo tradicionalne oblike in kombinacije, v katerih je več ornamentike, izrezljanih, stilnih in rustikalnih profilov. V kombinaciji z ornamentnimi stekli ohranjajo vzdušje domačnosti in preverjene tradicije. Poljubno jim lahko dodate tudi različne dodatke – rezljane ornamente, kovaške dekorativne dodatke (mreže) in kljuke tradicionalnih oblik.

17


MASIVNA VHODNA VRATA

Masivna ... Unikatna ... Večna ...

Masivna vhodna vrata bi lahko poimenovali tudi unikatna vhodna vrata, saj omogočajo izvenserijsko in nadstandardno obdelavo. Gre za vrata po naročilu, ki jih izdelujemo povsem po želji kupca. Zaradi naših odličnih mizarskih znanj lahko odlično združujemo vse prednosti strojne obdelave in zadnji dotik mojstrskega ročnega dela, ki je pri tovrstnih vratih nepogrešljiv. Brez oklevanja se lotimo tudi najbolj specifičnih oblik in nadvse uživamo v najtrših orehih. 18


ORNAMENTNA STEKLA 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

1. Prozorna

2. Rjava

3. Siva

4. Satinato beli

5. Mastercarre

6. Pave modri

7. Pave beli

8. Uadi beli

9. Gotik

10. Katedral

11. Chinchilla

12. Ornament rosa

13. Altdeutch beli

14. Altdeutch rjavi

15. Silwit beli

16. Silwit rjavi

19


KLJUČAVNICE VEČTOČKOVNE VARNOSTNE KLJUČAVNICE GLEDE NA TIP IN ŠTEVILO ZAKLEPNIH ZATIČEV

SAMOZAKLEPNI ZATIČI

KLASIČNI ZATIČI

GU SECURY AUTOMATIC

GU SECURY MR

Samozaklepni zatiči so vezani na pomik kljuke in se samodejno sprožijo, ko zapremo vrata. Tako so vrata vedno 3-točkovno zaprta, tudi kadar niso zaklenjena. Pri zaklepanju s ključem se sproži še četrti zatič ob cilindru, ki hkrati blokira pomik kljuke. S tem so vrata 4-točkovno zaklenjena.

Klasični zatiči so vezani na zaklep ključavnice in se sprožijo, ko vrata zaklenemo s ključem. Odklenjena vrata so 1-točkovno zaprta, ko pa jih zaklenemo, sprožimo osnovni zatič ob cilindru in dva oziroma štiri dodatne zatiče (odvisno od modela). Zaklenjena vrata so torej varovana s tremi (model MR-2) ali petimi zatiči (model MR-4).

Ključavnica ima možnost nadgradnje z elektromotorjem, kar omogoča odpiranje s prstnim odtisom, tipkovnico ali drugo vrsto kontrole pristopa.

Ključavnica je primerna za vgradnjo elektro-magnetnega zapirala, potrebnega za delovanje domofona.

DODATKI

DODATNA VAROVALA

SAMOZAPIRALO

GEZE TS 3000/5000 Varovalo odpiranja

20

Varovalo nasadil


ODKLEPANJE S PRSTNIM ODTISOM ALI TIPKOVNICO

Čitalnik prstnih odtisov integriran v vratno krilo

Čitalnik prstnih odtisov integriran v potezalo

Čitalnik prstnih odtisov vgrajen na fasadi

Tipkovnica vgrajena na fasadi

Sistem odpiranja vrat je poleg čitalnika prstnega odtisa ali tipkovnice sestavljen še iz: • elektromotorja ključavnice • napajalnika • prenosnika kabla med podbojem in krilom • krmilnika (lahko je del čitalnika ali tipkovnice) • potezala ali fiksnega gumba na zunanji strani vrat

CILINDRIČNI VLOŽKI 1

2

3

4

5

6

Cilindrične ključavnice se razlikujejo glede na stopnjo varnosti, ki narašča od izdelka 1 do izdelka 6. 1

TITAN K1

standardni cilinder

2

TITAN K5

varnostni cilinder

3

TITAN K55

varnostni cilinder + registracijska kartica

4

EVVA EPS

varnostni cilinder + registracijska kartica + nadzor proti zlorabi

5

EVVA ICS

varnostni cilinder + registracijska kartica + visoka zaščita proti kopiranju ključa

6

KABA EXPERT

varnostni cilinder + registracijska kartica + visoka zaščita (22 aktivnih zatičev) 21


POTEZALA IZ NERJAVEČEGA JEKLA (INOX) Okrogli ravni (E5011)

Okrogli ukrivljeni (E5511)

Ploščati ravni (E5806)

Ploščati izbočeni (E5606)

Odpiranje malo drugače ...

Vratna potezala so priljubljena izbira pri vratih modernejših oblik in pri sodobnejših objektih. Dolžine E5011 v mm 400 500 600 800 1000 22

1200 1400 1600 1800 2000

Dolžine E5511 v mm 350 800 1200 1600 2000

Dolžine E5806 v mm 350 550 750 950 1150

1350 1500 1800 2000

Dolžine E5606 v mm 400 500 700


KLJUKE

New York F1, F4, F9, F9016

Tokyo F1, F4, F9, F9016

Atlanta F1, F4, F9016

London F1, F4, F9016

Dallas F1, F9, F69

Amsterdam F1, F69

Verona F1, F4, F9, F69, F77-R

Paris F1, F4, F9, F69, F77-R

Stockholm F1, F69, F9016

Marseille F1, F69

Dallas (dvodelna) F1, F69

Amsterdam (dvodelna) F1, F69

Detroit (dvodelna) F1, F69

Singapore (dvodelna) Potezalo Singapore Lienbacher Urban F54, F55, F56, F76 F54, F55, F56, F76 Kovana

Opcija pri vseh enodelnih kljukah: fiksni gumb na zunanji strani (primerno za domofon, prstni odtis in tipkovnico)

BARVE KLJUK F1

aluminij natur

F4

aluminij bronze

F9

aluminij titan

F9016

aluminij bela

F77-R

medenina resista

F69

jeklo mat

F1

F9016

F4

F77-R

F9

Različni objekti zahtevajo različne oblike. Široka paleta kljuk v različnih oblikah in barvah ponuja rešitev za vsakogar.

F69

Na tem mestu predstavljamo samo nekatere izmed najpogosteje uporabljanih modelov HOPPE, medtem ko se zlasti moderni dizajnerski izdelki in starinske oblike kljuk lahko izberejo individualno, v katalogih drugih proizvajalcev.

23


ODPRTI ZA VAŠE IDEJE

MURSKA SOBOTA

A

H

MARIBOR

LESKO® Žiri d. o. o. Pot v Skale 10, SI - 4226 Žiri, Slovenija T: 04 / 510-50-50 F: 04 / 510-50-51 www.lesko.si info@lesko.si

JESENICE ŠKOFJA LOKA

I

ŽIRI NOVA GORICA

KRANJ

CELJE

LJUBLJANA KRŠKO

VRHNIKA LOGATEC

HR

NOVO MESTO

KOPER

©2015 LESKO Žiri d.o.o. • LESKO je registrirana blagovna znamka podjetja LESKO Žiri • Vse pravice pridržane • November 2015

LESKO VRATA 2016  

Katalog LESKO VRATA 2016

LESKO VRATA 2016  

Katalog LESKO VRATA 2016

Advertisement