Page 1

Nybro Vikings IF Säsongen 06/07 ckeyallsvens o h r ö ng inf i n s ä kan n och l

Nr 1. 2006/2007.

ån r f g n i n Tid

kin i V o r N yb

ld l y f gs

atio m r o f av in

.

Allt inför hockeyallsvenskan! Finsk koloni i Nybro.

Vikings fem finnar ska lyfta laget.  Sidan 4-5

Full fart framåt.

Nye tränaren Hasse Baumann om sin spelfilosofi. Sidan 10-11

Vikings grovarbetare.

Jonny Ågren och Andreas Holfelt vana vid hårt jobb. Sidan 16-17


2

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Ordföranden Stig Davidson har ordet:

Välkommen till Vikings och Victoriahallen i vinter!

NYBRO I SEPTEMBER 2006

Våra mål i föreningen de närmaste åren är:

Nybro Vikings IF har gjort en bra resa i Hockey-Sverige. Klubben har gått från division 1 via en allsvenska med 24 lag fördelat på två serier till en rikstäckande serie med 16 lag. Första året blev vi tolva och nu andra säsongen spänner vi bågen lite högre för att på allvar etablera oss som ett allsvenskt lag på elitnivå. Det nya i årets serie är att de tre bästa lagen går direkt till elitseriekval medan lag fyra till sju får spela om den fjärde platsen i elitseriekvalet. Det bör öka intresset för allsvenskan i år.

• Vi ska ha regionens bästa ungdomsverksamhet i vår förening. Vi spelar inte bara hockey utan skapar också gemenskap. Vårt mål är också att få med fler flickor i vår verksamhet.

Vi har i år en ny A-lagstränare i form av Hasse Baumann som vi hälsar välkommen till klubben. Han ska tillsammans med Anders Rörhed leda vårt A-lag. Vår ambition är att laget i år ska bli bättre än förra året vilket då innebär att vi förbättrat oss för femte året i rad.

• Vi ska inte bara vara Nybros hockeylag utan hela regionens lag.

Vår hockeyresa har vi gjort samtidigt som vi sanerat vår ekonomi. Från ett stort underskott i balansräkningen till ett balanserat resultat. Det har varit tufft och fortfarande har vi det kämpigt. Vi jobbar därför hårt att öka våra inkomster samtidigt som vi har som mål att få ett bättre lag för varje år.

• Vi ska utveckla J-verksamheten och hockeygymnasiet så vi kan konkurrera med andra klubbar i närområdet. • Vårt mål är att bygga upp en stabil ekonomi i föreningen där vi har minst en miljon kronor i eget kapital.

• Vi ska etablera oss som ett allsvenskt lag och inom en femårsperiod ska vi vid något tillfälle ha kvalat till elitserien. • Vårt mål är att senast 2009 kunna påbörja ombyggnad eller nybyggnad av ishall i Nybro. Det är viktigt för att vi ska kunna etablera oss som ett elitlag. Det är högt ställda mål för Nybro Vikings men som inte är omöjliga att nå upp till. Det har småklubbar som Leksand och Mora visat. Vi har i dag ett bra samarbete med

näringslivet och samhället i vår region. Men detta kan utvecklas ytterligare. Näringslivets satsning på Nybro Vikings är viktigt och vi hoppas att vi kan ge ett mervärde för detta stöd. Vår trogna publik är oerhört viktig. Det är vår förhoppning att den ställer upp även denna säsong. Vårt mål är att fler ska komma och titta på hockeyn i Nybro den här säsongen. Publiken kan få se kända lag som Leksand, Södertälje, Björköven, AIK och Västerås som alla spelat i elitserien och där många av dem även tidigare kunnat titulera sig svensk mästare. Välkomna till hockeysäsongen 2006-2007!

Stig Davidson Ordförande

E-post: stig.davidson@public.nybro.se

Fart och fläkt nyckelord ”Money talks” brukar det heta. Detta gäller i högsta grad också i idrottsvärlden. Trodde ni att det var de sportsliga prestationerna på isen som avgjorde hur den slutliga tabellen i serien skulle se ut? Då tror ni helt fel. Vilken placering i tabellen ett lag hamnar på avgörs redan innan serien startar, och är beroende på hur mycket pengar klubben har. Varför gick Skellefteå och Malmö upp i elitserien förra året? Och varför är Södertälje och Leksand storfavoriter att komma först i serien detta år? Bra spelartrupper såklart, och vad är detta en följd av? Pengar givetvis. Lite cyniskt kan tyckas, men på det stora hela ett korrekt påstående. Ett lag med gott om kosing att spendera på duktiga spelare är i det långa loppet nästan alltid bättre än en klubb utan pengar.

Elitserien – ett skämt?

Jag skriver nästan, för ibland finns det andra faktorer som ändrar förutsättningarna, exempelvis Bofors samarbete med Färjestad under många år eller när en liten klubb har ett enormt flyt under en säsong och lyckas få allt att stämma. Av samma anledning hade det varit ett skämt att tippa lilla Nybro som en elitserieaspirant detta år. Vi har inte så gott om pengar. Det finns säkert en del klubbar som har det sämre, men likväl

finns det också många klubbar i serien som har det bättre.

Förpackningen som gör alla till vinnare

Svårbedömt Nybro

Jag tippar Nybro som elva i år, framförallt för att det ska bli en bättre placering än förra säsongen, men också för att årets upplaga av Nybro Vikings känns grymt svårbedömt. Vi har även i år ett ungt lag. Unga lag lever på inspiration, och så länge Hans Baumann lyckas gjuta mod i grabbarna kan säkert ett par fina skalper tas. En personlig förhoppning är att det fysiska spelet ska lyfta Nybro en nivå denna säsong. Det är inte lika roligt för topplagen att åka till Victoriahallen under serielunken och hämta poäng om det kan göra ont. Lite gammalt hederligt grisspel kombinerat med fart och fläkt i spelvändningarna kan bli Nybros lycka i år.

Bra nyförvärv

Förresten, har ni tänkt på att en höjning av publiksiffran under säsongen med ett par hundra personer skulle betyda ett riktigt bra nyförvärv till klubben? Tänk på det om det går tungt under året. Det är då som nästa års tabell kan avgöras.

Oskar Fransson

oskar.fransson@nybrovikings.com

Nybro Vikings IF Nybro IF bildades 1906 och dess ishockeysektion bildades 1955. 1998 blev Nybro IF Hockey en egen förening. 2002 bytte föreningen namn till Nybro Vikings IF (IF står numera för ishockeyförening, och inte idrottsförening som tidigare).

Kampen om kunderna förs numera i butikerna. En förpackning måste kunna sälja sig själv genom att attrahera ögat och direkt förmedla innehållet på ett lockande sätt. Kunderna fattar sina köpbeslut snabbt. Det rör sig om cirka en sekund för dagligvaror! Förpackningens utseende, färg, form och funktion spelar därför en avgörande roll i valet. Visste du att när konsumenten väl tagit produkten i sin hand, är sannolikheten hela 90 procent att den stoppas i varukorgen?

Adress: Villagatan 25 B, 382 31 Nybro Telefon: 0481-140 71 Hemsida: www.nybrovikings.com E-post: info@nybrovikings.com Hemmaarena: Victoriahallen, Grönvägen, Nybro Publikkapacitet: 3 000 Publikrekord: 3 068

Nybro Vikings-bilagan 06/07: Producerad av: Nybro Vikings IF i samarbete med Infotopia HB Annonsförsäljning: Jan-Åke Karlsson, Anders Lundell Skribent: Oskar Fransson Tryck: Östra Småland AB, 45 000 exemplar Distribution: Tidningsbärarna Ansvarig utgivare: Stig Davidson Copyright © Nybro Vikings IF 2006

Tillverkning och kundservice Smurfit Kappa LithoPac Box 824 Titanvägen2/Madesjövägen 21 382 28 Nybro Telefon 0481 - 465 00 Telefax 0481 - 464 05

3


Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Finsk sisu ska lyfta Vikings NYBRO Det är ifrån öst som Nybro Vikings stora lyft ska komma. Fem finska importer ska med sisuns hjälp tillföra Nybro den spetskompetens som behövs för att nå nya höjder i allsvenskan – Vi ska hjälpa laget att spela så bra som möjligt, helst topp sju, säger nye målvakten Antti Jokela.

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

mot nya höjder

Text Oskar Fransson

oskar.fransson@nybrovikings.com

Alltid när det ska börja pratas finska idrottsmän, allra helst hockeyspelare, så kommer det finska ordet ”sisu” fram. Fritt översatt betyder ordet sisu kampvilja, envishet och uthållighet, och sägs vara typiskt för lynnet hos våra nordöstliga grannar. Men det är också ett ideal, förkroppsligat i varje finländsk hockeyspelare. Vad är egentligen detta ideal, och varför har inte svenska spelare denna sisu? – Vi gör alltid vårt bästa så hårt vi kan, förklarar Jussi Savolainen, och Antti Jokela fyller i: – Sisu handlar om att aldrig ge upp och att alltid göra sitt bästa. Jarno Honkonen, som spelat med många finska och svenska spelare genom åren ger sin förklaring: – Finska spelare är väldigt professionella. Försöker alltid göra som tränaren säger och försöker alltid göra det så bra som möjligt. Finnar kanske gillar att träna lite mer än vad svenskar gör. Sedan Nybro Vikings gick upp i Allsvenskan 2002/2003 har åtta olika importer visat upp sig i den rödsvarta dressen. Denna säsong kan fem nya skrivas in på listan, och samtliga kommer från vårt grannland i öst. Men att det blir någon finländsk koloni mitt i Nybro Vikings omklädningsrum är ingen risk: – Så här långt har det fungerat väldigt bra. Vi har pratat med grabbarna om det, så det ska inte bli något problem. Det är bara positivt att vi är så många finnar här, speciellt i början, berättar den store centern Samu Isosalo.

“Bra stämning i ishallen”

Länken mellan den finländska verkligheten och den nya svenska får den rutinerade Jarno Honkonen stå för. Honkonen, som spelat i Sverige i fem år, talar flytande svenska och får hjälpa de övriga finnarna när engelskan inte räcker till. – Jarno har hjälpt oss mycket. Har vi något problem så fixar han det, fortsätter Isosalo. Jarno Honkonen, som de senaste säsongerna representerat Skövde och som var med och spelade i den avgörande matchen i Victoriahallen för ett och ett halvt år sedan när Nybro säkrade sin plats till den riksomfattande hockeyallsvenskan, vet vad han förväntar sig av flytten till Nybro. – Det är en bra stämning i ishallen. Det tänkte man på när man skrev på kontraktet; det ska bli riktigt kul att spela här. Även om Honkonen är den ende med erfarenhet av att spela i Victoriahallen sedan tidigare, så är några

5

...och om oljan blir ännu dyrare? Vi har också tänkt på det! För risken är stor. Då är biobränslen ett smartare alternativ, för din ekonomi och miljön. På Kalmar Energi Bränslehuset köper du briketter och pellets direkt från lager. Här får du tips och råd om hur du installerar pelletsbrännare och om biobränslen i allmänhet. Vi finns ju runt knuten, på Fölehagsvägen i Kalmar. Bara kika in! För grannar ska ju hjälpas åt. Eller hur? Hör av dig! 0480-45 10 30 eller läs mer på www.kalmarenergi.se

Nybro Vikings fem finska nyförvärv. Från vänster Antti Jokela, målvakt, Samu Isosalo, center, Juha Silvander, forward, Jussi Savolainen, back och Jarno Honkonen, forward. Tillsammans skall de med finsk vilja

av hans yngre landsmän inte helt obekanta med omgivningen:. – Jag kände till lite grann om Nybro sedan tidigare. Sami Lehtinen (förre Nybromålvakten) är från samma stad i Finland som jag, och vi har pratat lite om Nybro, men förutom det visste jag inte mycket, berättar Isosalo, som trivs bra i Nybro så här långt: – Hittills har allt varit bra. Det är lite litet, men det gör inget. Så länge vi har bra lagkamrater så är det ingen fara. Juha Silvander håller med: – En bra hockeystad och jag tror vi kan få ett bra år här.

Elitseriespel under NHL-strejken

Av de fem finska spelarna är det bara Jarno Honkonen och Antti Jokela som har någon erfarenhet av att spela hockey i Sverige sedan tidigare (Jokela spelade för Brynäs,

Timrå och Leksand under NHLlockouten 2004/2005). För de övriga är detta ett nytt äventyr, och trots att de bara spelat träningsmatcher än så länge, har de ändå hunnit bilda sig en liten uppfattning om laget och ligan. – Det känns som att det finns fler puckskickliga spelare i Sverige. I Finland dumpar vi pucken och går hårt framåt, berättar Juha Silvander, som förra säsongen höll till i Hokki Kaajani i den finska andraligan. Jussi Savolainen, som förra säsongen spelade i den finska SM-liiga klubben KalPa, ser många likheter mellan sin gamla och sin nya klubb: – Båda lagen har ganska liknande spelartyper. Mycket unga spelare framförallt. Antti Jokela drar också han jämförelser med sina klubbar från förra säsongen, SM-Liiga-klubben Lukko

Rauma samt Mestis-klubben Hokki Kajaani (i finska andradivisionen): – Nybro är lite yngre jämfört med Lukko. Där var alla heltidsspelare, och här är ungefär halva laget det. Skillnaden mellan allsvenskan och Mestis är att det finns skickligare spelare här. Dessutom är det yngre spelare i Mestis också.

Strävan till högstaligan

Även om alla finnarna är rörande överens om att det yttersta målet den kommande säsongen är att hjälpa Nybro Vikings till en så framskjuten placering som möjligt, finns det också plats för individuella mål. Jussi Savolainen till exempel, har haft en efterhängsen ljumskskada efter sig sedan föregående säsong. – Min situation har förändrats sedan jag kom hit. Nu är det absoluta målet att bli återställd från skadan,

berättar Savolainen. En annan finne med skadeproblem, Samu Isosalo, har tidigare varit en mycket lovande center i den finska högstaligan. En besvärlig knäskada saktade dock ner utvecklingen, och inte mindre än två år fick Isosalo vila från hockeyn innan han tog sig tillbaka till den finländska andradivisionen förra säsongen där han spelade ett 20-tal matcher. – Alla har väl något personligt mål egentligen, men det brukar ordna sig när det går bra för laget. För min egen del så har jag spelat i SM-liiga tidigare, men skadorna har satt ett stopp där. Självklart vill jag tillbaks dit. Jag vet att jag kan spela på den nivån och vill förstås visa det också, avslutar Isosalo.

och kvalité, lyfta Vikings. “Sisu handlar om att aldrig ge upp och att alltid göra sitt bästa” säger nålvakten Antti Jokela.

Fakta om de finska nyförvärven #1 Antti Jokela, målvakt Född: 1981-05-07 Längd: 182 cm. Vikt: 80 kg. Tidigare klubbar: Lukko Rauma, Porin Ässät, Brynäs, Timrå, Leksand, UJK. Styrkor: ”Bra blick för spelet och att läsa spelet.” Svagheter: ”Finns alltid saker man behöver förbättra” #23 Samu Isosalo, center Född: 1981-06-10 Längd: 191 cm. Vikt: 98 kg. Tidigare klubbar: North Bay, Lukko, Kiekko-Vantaa, TuTo Styrkor: ”Styrkan och tekningar.” Svagheter. ”Mina knäskador har påverkat min skridskoteknik.”

#19 Juha Silvander, forward Född: 1982-08-12 Längd: 178 cm. Vikt: 84 kg. Tidigare klubbar: TIHC, Ouluu Kärpät, Mikkelin Jukurit, Kajaania Hokki. Styrkor: “Försöker åka mycket skridskor och tacklas mycket.” Svagheter: ”Lite problem med defensiven kanske, så jag försöker spela mycket offensivt. Men vi har en bra tränare och jag vet att han kan hjälpa mig med det problemet.” #5 Jussi Savolainen, back Född: 1982-09-01 Längd: 186 cm. Vikt: 90 kg. Tidigare klubbar: KalPa

Styrkor: ”En ganska bra skytt och rätt bra skridskoåkning.” Svagheter: ”Skador, behöver jag säga mer?” #10 Jarno Honkonen, forward Född: 1974-06-30 Längd: 180 cm. Vikt: 74 kg Tidigare klubbar: Sapko, Hermes Kokkola, Ilves Tampere, Gislaved, Jukurit, Skövde. Styrkor: ”Har lite rutin och ska försöka visa vägen. Ska försöka göra lite mål också.” Svagheter: ”Mitt skott är väl lite svagt, men det är alltid bra placerat.”

harlem.se

4


6

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Nostalgi: Björn “Böna” Johansson NYBRO Han har 133 A-landskamper på meritlistan och var expert i studion när Viasat sände från Victoriahallen i vintras. Självklart har den store Nybroprofilen lite tankar om årets säsong: – Jag hoppas på en plats i tabellen runt 13-14, säger Björn ”Böna” Johansson. Björn ”Böna” Johansson, en av bygdens största hockeyspelare genom tiderna, är tveksam till årets upplaga av Nybro Vikings: – Det ser svårt ut, det tar tid att spela ihop ett nytt lag, säger Johansson, som personligen är nöjd om laget lyckas undvika de sista platserna i botten. Nybro Vikings har haft många nya spelare att spela ihop till ett lag de senaste åren. Annat var det på ”Bönas” egen tid, då stommen i varje lag bestod av lokala talanger. En utveckling han beskyller spelaragenterna för. – Det är agenterna som bestämmer, berättar Johansson. Det finns ingen lagkänsla längre. Går det bra för en

spelare så flyttar han nästa år. Själv är ”Böna” Johansson, som debuterade i Nybro IF:s a-lag redan som 14-åring, en flitig gäst i Victoriahallen. Under försäsongen har det visserligen bara blivit två perioder, men det han såg lämnade en fadd eftersmak. – Man får ju inte röra varandra längre, säger Johansson med klar adress mot de nya bedömningsnivåerna.

7

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Seriepremiär Nybro vs Södertälje Söndag 1 oktober kl. 17.00

“Går fortare idag”

Victoriahallen

– Det är långt ifrån den hockey som jag spelade, men allt går ju fortare idag så det är kanske nödvändigt. Det känns dock som det fysiska spelet försvinner. Det ska bli intressant att se hur Nybro ska spela fysiskt utan att bli utvisade, säger Johansson. Att Nybro Vikings drabbats av så mycket skador de senaste säsongerna har inte Johansson någon egentlig teori på. – Svårt att säga eftersom man inte får vara i närheten av varandra, skrattar Johansson.

103 900:-

OSKAR FRANSSON

Fakta: Björn Johansson

Född: 1950. Moderklubb: Nybro IF. Övriga klubbar: Södertälje SK. Bor: Nybro. Familj: Fru Charon och tre barn Tobias, Marcus och Sofia. Gör idag: Jobbar på Börjes Logistik & Spedition i Nybro. Meriter: Debut i J-landslaget 1969, SM-slutspel i J-SM, 133 A-landskamper, 22 Blandskamper, 9 C-landskamper. Vann skytteligan bland backar i elitserien Foto: Magnus Johansson 1975/1976. Uttagen till 70-talets femma som spelade flest landskamper under det decennit. Uttagen till svenska All Star-laget två år i rad i mitten på 70-talet.

Ta Hockeybussen från Kalmar till Victoriahallen! Tag plats, glöm parkeringsbekymmer och ta hockeybussen till Nybro - bekvämare kan det inte bli.

Proffs på kakel & klinker

Försäkra Dig om en plats på Hockeybussen till Victoriahallen i Nybro och stöd Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan under hösten 2006.

Nypremiär onsdag 25/10 kl 10.00.

Välkommen ombord! Avresa lördag o söndag Kalmar Berga Statoil Centrum-stationen Södra Vägen, Rydbergs Motor Smedby Hemhörnan Trekanten Ståhls Möbler Matchstart

14.30 14.40 14.50 15.00 15.15 16.00

Avresa onsdag o fredag Kalmar Norrliden Statoil Centrum-stationen Södra Vägen, Rydbergs Motor Smedby Hemhörnan Trekanten Ståhls Möbler Matchstart

17.30 17.40 17.50 17.00 18.15 19.00

Återresan mot Kalmar sker 10-15 minuter efter att matchen är slut.

Aktuella matcher: Söndag Söndag Söndag Söndag Onsdag Söndag Fredag Onsdag

1/10 8/10 15/10 22/10 25/10 29/10 3/11 8/11

Nybro–Södertälje Nybro–AIK Nybro–Sundsvall Nybro–Arboga Nybro–Almtuna Nybro–Västerås Nybro–Oskarshamn Nybro–Björklöven

Fredag Onsdag Onsdag Onsdag Söndag Fredag Lördag

17/11 22/11 29/11 6/12 10/12 15/12 30/12

Håll ut!

Nybro–Leksand Nybro–Hammarby Nybro–Huddinge Nybro–Rögle Nybro–Bofors Nybro–Nyköping Nybro–Växjö

Pris inkl. bussresa tur och retur, entré/ståplatsbiljett:

110 kr/person

Vi bjuder på stämning, en härlig hockeyatmosfär, dramatik, spänning – allt som gör en bra hockeymatch! OBS! Hemmapremiären 1/10 spelas klockan 17.00 – buss avgår därmed en timme senare.

För bokning och information DACKE BUSS 0471-502 80

Telefon 0481-140 95


8

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

9

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Det här är Nybro Vikings a-trupp säsongen 06/07

1. Antti Jokela

Målvakt Född: 1981 Längd: 182 cm Vikt: 80 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Lukko Rauma Övriga klubbar: Lukko Rauma, Porin Ässät, Brynäs, Timrå, Leksand, UJK

39. Henrik Tojkander Målvakt Född: 1982-01-30 Längd: 180 cm Vikt: 90 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Viggbyholms IK Övriga klubbar: Viggbyholms IK, Vallentuna, AIK, Borås, Bofors.

3. Joakim Nettelbladt

Back Född: 1986-12-12 Längd: 189 cm Vikt: 91 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Hässelby SK Övriga klubbar: Spånga, Hammarby, Waterloo Black Hawks, Green Bay Gamblers

4. Robin Jacobsson

Back Född: 1986-08-10 Längd: 187 cm Vikt: 95 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Roma IF Övriga klubbar: Tyresö, Trångsund, Hammarby

5. Jussi Savolainen

Back Född: 1982-03-01 Längd: 186 cm Vikt: 90 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Kalpa Kuopio

8. Erik Lewerström

Back Född: 1980-05-28 Längd: 189 cm Vikt: 93 kg Antal säsonger i Nybro: Femte Moderklubb: Nor IK Övriga klubbar: Grums IK, Färjestad BK, Modo.

9. Andreas Holfelt

Back Född: 1979-04-29 Längd: 184 cm Vikt: 94 kg Antal säsonger i Nybro: Sjunde Moderklubb: Hällefors IK Övriga klubbar: Södertälje SK

18. Fredrik Oduya

Back Född: 1975-05-31 Längd: 190 cm Vikt: 95 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Hammarby Övriga klubbar: Windsor Bulldogs,

Guelph Storm, Ottawa 67’s, Kansas City Blades, Kentucky Thorob, 98 Orlando, Örebro, Vallentuna, Uppsala, Edinburgh.

44. Per Braxenholm

78. Elias Fälth

Back Född: 1983-10-31 Längd: 190 cm Vikt: 100 kg Antal säsonger i Nybro: Andra Moderklubb: Karlskrona IK Övriga klubbar: Mörrum, Halmstad

Back Född: 1981-03-30 Längd: 178 cm Vikt: 86 kg Antal säsonger i Nybro: Andra Moderklubb: Hanviken SK Övriga klubbar: Hammarby, Huddinge, Halmstad

10. Jarno Honkonen

11. Christian Magnusson

13. Mikael Mattsson

16. Alexander Kovalonok

19. Juha Silvander

21. Bobby Williams

22. Erik Hjalmarsson

23. Samu Isosalo

26. Andreas Elofsson

36. Jonny Ågren

38. Henric Gustavsson

40. Marcus Olsson

70. Sebastian Fors

81. Robert Kimby

Hans Baumann

Anders Rörhed

Johan Fredriksson

Per-Erik Åberg

Christian Pettersson

Inge Adolfsson

Forward Född: 1974-06-30 Längd: 180 cm Vikt: 74 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Sapko Savonlinna Övriga klubbar: Sapko, Hermes Kokkola, Ilves Tampere, Gislaved, Jukurit, Skövde

Center/forward Född: 1983-05-08 Längd: 178 cm Vikt: 82 kg Antal säsonger i Nybro: Femte Moderklubb: Nybro IF Övriga klubbar: HV71, Mörrum

Forward Född: 1979-06-26 Längd: 173 cm Vikt: 79 kg Antal säsonger i Nybro: Andra Moderklubb: Alvesta SK Övriga klubbar: Färjestad BK, Troja/Ljungby, Grums IK, Mörrum, Mora IK, Morzine

Center Född: 1986-09-25 Längd: 188 cm Vikt: 90 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Trelleborg Övriga klubbar: Trelleborg, Limhamn, Malmö Redhawks

Forward Född: 1979-05-08 Längd: 183 cm Vikt: 84 kg Antal säsonger i Nybro: Sjätte Moderklubb: Mora IK Övriga klubbar: Oskarshamn, Kalmar, Uppsala

Forward Född: 1985-04-16 Längd: 183 cm Vikt: 88 kg Antal säsonger i Nybro: Andra Moderklubb: Stenungsund Övriga klubbar: Frölunda, Mörrum

Forward Född: 1986-06-09 Längd: 180 cm Vikt: 87 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Kalmar HC Övriga klubbar: Alvesta, Vetlanda, Oskarshamn, Lenhovda

Center Född: 1984-06-11 Längd: 188 cm Vikt: 92 kg Antal säsonger i Nybro: Andra Moderklubb: Bålsta Övriga klubbar: Målsta, Modo, Järfälla, Hammarby, Almtuna

Forward Född: 1982-08-12 Längd: 178 cm Vikt: 84 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Tika Tornio Övriga klubbar: TIHC, Ouluu Kärpät, Mikkelin Jukurit, Kajaania Hokki

Tränare Född: 1953-09-07 Längd: 177 cm Vikt: 80 kg Säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Östersunds IK Övriga klubbar: Frösö IK, Bälinge, Östervåla, Ron, Almtuna, Uppsala Hockey, Montpellier Vipers

Forward Född: 1985-10-19 Längd: 180 cm Vikt: 88 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Hammarby Övriga klubbar: Huddinge, Leksand, Swift Current Broncos

Assisterande tränare Född: 1966-04-01 Längd: 182 cm Vikt: 93 kg Antal säsonger i Nybro: 14:e Moderklubb: Hemse BK Övriga klubbar: Roma IF, Visby AIK, Follingbo Flyers, Kalmar HC

Forward Född: 1983-07-26 Längd: 180 cm Vikt: 88 kg Antal säsonger i Nybro: Andra Moderklubb: Gislaved Övriga klubbar: Halmstad

Materialförvaltare Född: 1972-08-16 Längd: 180 cm Vikt: 87 kg Antal säsonger i Nybro: 20:e Moderklubb: Nybro

Center Född: 1981-10-06 Längd: 191 cm Vikt: 98 kg Moderklubb: Lukko Rauma Övriga klubbar: North Bay Centennials (OHL), Lukko Rauma, Tuto

Materialförvaltare Född: 1958-08-21 Längd: 176 cm

Center Född: 1984-03-25 Längd: 178 cm Vikt: 87,5 kg Antal säsonger i Nybro: Andra Moderklubb: Kba 67 Kba-Kings, Skövde IK

Materialförvaltare Född: 1983-09-26 Längd: 180 cm Vikt: 85 kg Antal säsonger i Nybro: Första Moderklubb: Nybro IF

Forward Född: 1980-01-08 Längd: 184 cm Vikt: 90 kg Antal säsonger i Nybro: Elfte Moderklubb: Kalmar HC

Lagledare Född: 1950-11-29 Antal säsonger i Nybro: 30:e Moderklubb: Nybro IF


10

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Sjömannen som tog sig tillbaka till hockeyn Nye Nybrotränaren vet att det finns mer än hockey i livet NYBRO En tjurig fritidspedagog med glimten i ögat. Där har ni nye Nybro Vikings-tränaren i ett nötskal. Och han är övertygad om att det kommer att bli en rolig vinter för Nybro Vikingsanhängarna: – Hur ska jag kunna misslyckas? skrattar Hans Baumann. Text Oskar Fransson

oskar.fransson@nybrovikings.com

Det är minst sagt med glimten i ögat som Hans Baumann fäller kommentaren ovan, men samtidigt är han allvarlig när han fortsätter: – Jag är optimistisk, har hållit på länge med nederlagstippade lag. Vi hade aldrig ramlat ur allsvenskan med Uppsala om vi haft ekonomin hela säsongen, och Nybro har betydligt större förutsättningar än vad som fanns där. Det har alltid funkat, till och med i Frankrike, berättar Baumann. Det var i slutet av förra säsongen som erbjudandet om att träna den franska ishockeyklubben Montpel-

lier i slutspelet kom, och i och med den resan ned till Medelhavet så tog Baumann också ett stort kliv vidare i sin tränarkarriär. – Jag har hoppat mellan Almtuna och Uppsala i alla år, men det var dags att prova något nytt. Har haft erbjudanden om att flytta på mig tidigare, men det har inte känts rätt då. Historien om Hans Baumann börjar dock 53 år tidigare i närheten av Storsjön. Baumann är född och uppvuxen i Östersund. Tidigt skapades ett intresse runt idrott i allmänhet och ishockey i synnerhet, men som 17-åring kom något som fick honom att lägga skridskorna på hyllan. – På den tiden skulle man jobba och göra rätt för sig, så jag stack till sjöss när jag var 17 år och var sedan där ute i sju år. Det var ett ganska hektiskt och tufft liv, berättar Baumann.

Levt ett tufft liv

Kärleken till hockeyn blev dock för stark, och efter nästan tio års uppehåll snörade han på sig grillerna igen. – Tokig som jag var började jag spela hockey igen. Jag började träna hårt och satte upp som mål att spela division ett-hockey, vilket jag också

klarade av. 1982 flyttade jag till Uppsala och utbildade mig till fritidspedagog. Och i Uppsala blev han kvar. Sedan 1986 har han dessutom jobbat med stökiga ungdomar på behandlingshem. – Eftersom jag levt ett ganska tufft liv själv och kunde jag lättare sätta mig in i situationen de levde i, berättar Baumann, som sedan tio år drivit ett eget privat behandlingshem ihop med en vän. – Den stora anledningen till att jag blivit kvar i Uppsala under all den här tiden är just behandlingshemmet, påpekar Baumann.

...träningslivet: ”Det som bekymrar

mig väldigt mycket är att Nybros veteranlag endast tränar en gång i veckan. Jag är van vid att träna tre gånger i veckan plus fem-sex fyspass. Under sju pass i veckan mår jag inte bra.”

Nybros nya taktik: Så vill Baumann se Vikings spela Nybro Vikings kommer att spela efter ett 2-2-1-system. Vänsterforwarden styr försvarssystemet, centern går hem på vänstersidan. Vikings måste se till att komma hem i rätt ordning och spela ett tight försvarsspel, och därefter vända spelet blixtsnabbt. Högerforwarden går först ur zon om spelet är på vänster sida. Tvärt om på andra sidan. Tar en Nybrospelare upp pucken på vänsterkanten ska den läggas ner djupt i anfallszon, där högerforwarden ska finnas. Vikings kommer också att använda sargen väldigt mycket. Sargen är enligt Baumann den bästa medspelaren för den finns alltid på rätt ställe och kommer aldrig att flytta på sig. Väldigt rakt spel i övrigt, alltid gå på mål, skjuta, och ta mycket returer. Det ska vara väldigt tufft framför eget mål och det ska göra ont att som motståndare komma in där.

Sveriges ledande centrum för brasvärme - nu i både Nybro och Kalmar!

Behandlingshem

När sedan behandlingshemmet började gå lite sämre och hockeyn började kännas betydligt roligare var det dags att söka nya utmaningar inom just ishockeyn. – Jag hade två erbjudanden från allsvenska klubbar, varav Nybro var den ena. Det var dock inget svårt val. Nybro var den proffsigaste av de allsvenska klubbarna, väldigt bra skött med klara och tydliga mål, säger Baumann, som alltså hoppas på en rolig vinter i Victoriahallen.

Öppettider: Mån-tor: 10.00–18.00, fredag: 10.00–17.00, lördag (Kalmar): 10.00–13.00

Hasse Baumann tycker till om... ...Nybro: ”Lite litet, jag är en storstadsmänniska. Närheten till Kalmar är definitivt en fördel. Det är dock trevligt med det stora hockeyintresse som finns här. Jämfört med Uppsala kan man tro att det bor 20 gånger fler människor här än där uppe om man ser till hockeyintresset.”

11

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Eldabutiken i Nybro

...matlagning: ”Jag är matfreak, jag tycker om att laga mat. Det är dock inte kul om jag kommer hem och måste laga mat på en halvtimme och sen dra iväg. Men jag är jättenoga med mat, och kan gärna laga mat i mer än två timmar.”

...den nya domarnivån: ”Gillar inte

Det här väljer Hasse:

...resor: ”Resa är ett stort intresse. Jag gillar Portugal, där har jag varit väldigt mycket. Jag gillar Karibien också, men problemet där är att de inte byggt någon bro dit än. Jag kan nämligen inte flyga över huvud taget. Jag var i Karibien mycket när jag var sjöman.”

...sin spelidé: ” Jag vill ha ett otroligt

film bok båt flyg borta hemma landsbygd stad skidsemester solsemester charter camping öl vin snabbmat laga mat i två timmar

den nya bedömningen. Fortsätter de med de här bedömningarna kan man ställa in vem som helst på isen och de kan göra nytta. Man tappar hela spelet hockey tycker jag, det blir innebandy.”

tufft fysiskt spel, inte bara för att jag själv spelade så, utan för att det tillhör hockeyn. Finess och väldigt snabba spelvändningar. Vill också ha kreativa spelare så man kan lista ut saker själv på isen. Fart i spelet, det är så jag lägger upp träningarna också. Fart och fläkt ska det vara.”

Nybro Vikings nye tränare Hasse Baumann – en glädjens man med nära till

Jutarnas väg 22 382 45 Nybro Telefon 0481-162 06

Eldabutiken i Kalmar Dragonvägen 4 392 39 Kalmar Telefon 0480-42 08 90

Vi har plats för dig!

skrattet men som kan peka med hela handen.

Lennart Hagman

Björn Åfors

Ann Westerlund Alvar Andersson

Klövern förvaltar 64 500 m² lokaler i centrala Kalmar. För oss är det viktigaste att underlätta våra kunders vardag med rätt service i rätt tid. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.

Klövern Kalmar 0480-424480 www.klovern.se


Bakre raden från vänster: Fredrik Oduya, Robert Kimby, Jonny Ågren, Erik Lewerström, Robin Jacobsson, Marcus Olsson, Jussi Savolainen, Per Braxenholm, Samu Isosalo. Tredje raden: Andreas Holfelt, Johan Fredriksson, Andreas Sandell, Inge Adolfsson, Bobby Williams, Christian Pettersson, Joakim Nettelbladt. Andra raden: Antti Jokela, Niklas Johansson, Sebastian Fors, Jarno Honkonen, Mikael Mattsson, Henric Gustavsson, Alexander Kovalonok, Henrik Tojkander. Främre raden: Elias Fälth, Juha Silvander, Anders Rörhed, Andreas Elofsson, Hans Baumann, Erik Hjalmarsson, Christian Magnusson.

September 27 Onsdag

Rögle BK (b) kl. 19.00

Oktober 1 4 8 13 15 18 22 25 27 29

Söndag Onsdag Söndag Fredag Söndag Onsdag Söndag Onsdag Fredag Söndag

Södertälje SK (h) kl. 17.00 Bofors IK (b) kl. 19.00 AIK (h) kl. 16.00 Nyköping (b) kl. 19.00 Sundsvall (h) kl. 16.00 Växjö Lakers (b) kl. 19.00 Arboga (h) kl. 16.00 Almtuna (h) kl. 19.00 Hunddinge (b) kl. 19.00 Västerås (h) kl. 16.00

November 1 3 5 8 15 17 20 22 24 26 29

Onsdag Fredag Söndag Onsdag Onsdag Fredag Måndag Onsdag Fredag Söndag Onsdag

Hammaby (b) kl. 19.00 Oskarshamn (h) kl. 19.00 Leksand (b) kl. 16.00 Björklöven (h) kl. 19.00 Björklöven (b) kl. 19.00 Leksand (h) kl. 19.00 Oskarshamn (b) kl. 19.00 Hammarby (h) kl. 19.00 Södertälje (b) kl. 19.00 Västerås (b) kl. 16.00 Huddinge (h) kl. 19.00

December 1 3 6 10 17 28 30

Fredag Söndag Onsdag Söndag Söndag Torsdag Lördag

Almtuna (b) kl. 19.00 Arboga (b) kl. 16.00 Rögle (h) kl. 19.00 Bofors (h) kl. 16.00 Arboga (b) kl. 16.00 Sundsvall (b) kl. 19.00 Växjö Lakers (h) kl. 16.00

Januari 5 7 10 14 17 21 24 26 28 31

Fredag Söndag Onsdag Söndag Onsdag Söndag Onsdag Fredag Söndag Onsdag

Februari AIK (b) kl. 19.00 Almtuna (b) kl. 16.00 Västerås (b) kl. 19.00 Hammarby (h) kl. 16.00 Oskarshamn (b) kl. 19.00 Leksand (h) kl. 16.00 Björklöven (b) kl. 19.00 Nyköping (h) kl. 19.00 Växjö Lakers (h) kl. 16.00 Sundsvall (b) kl. 19.00

5 10 14 18 21 23

Måndag Lördag Onsdag Söndag Onsdag Fredag

Nyköping (h) kl. 19.00 Huddinge (h) kl. 16.00 AIK (b) kl. 19.00 Bofors (h) kl. 16.00 Södertälje (b) kl. 19.00 Rögle (h) kl. 19.00


14

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Kimby på väg Ungdomarna Vikings framtid mot genombrott

Vi har i år bildat en arbetsgrupp för vår ungdoms- och juniorhockey och i år har vi även en representant i huvudstyrelsen. Vi har alla samma målsättning i vår arbetsgrupp; att försöka knyta till oss så många hockeyintresserade ungdomar som möjligt. I Nybro med omnejd, råder det ett genuint hockeyintresse i de flesta familjer sedan tidigt 60-tal, vilket ju är en stor hjälp för oss när det gäller att locka nya ungdomar till oss. Till vår hjälp i ungdomshockeyn har vi ju fantastiskt duktiga och engagerade tränare och ledare som rent ideellt lägger ned massvis med tid för att våra ungdomar skall utvecklas till både duktiga ishockey spelare och inte minst till goda kamrater och lära sig vad som krävs om man vill lyckas i sitt idrottsutövande. Utan våra fantastiskt engagerade föräldrar skulle vi aldrig kunna bedriva den breda ungdomsverksamhet som vi trots allt gör idag.

Minskade barnkullar

Från att ha varit över 300 ungdomar i vår ungdomshockey för några år sedan, har vi i år 175 registrerade ungdomar. Man kan kanske tro att ishockeyn inte

idrott, men med goda tränare, ledare och föräldrars hjälp tror vi i ungdomshockeyns arbetsgrupp att vi tillsammans löser de ekonomiska problemen också Vår förhoppning rent sportsligt är ju att vårt ungdomsarbete skall leda fram till att vi ”producerar” en och annan spelare till Nybro Vikings a-trupp i framtiden. Vi tycker nog som många övriga hockeyintresserade Nybrobor, att det är extra trevligt att titta på när Nybro Vikings spelar och har några egna produkter med i laget, som man har sett växa upp i stan.

lockar våra ungdomar längre men huvudorsaken till det minskade antalet är de minskande ungdomskullarna på senare år, vilket vi säkert får uppleva ytterligare några år till innan det förhoppningsvis vänder igen. Det tråkiga med den minskning vi fått, är ju att hela vår ekonomi påverkas och att vi i år blivit tvingade att höja träningsavgifterna för alla våra ungdomar. Vår målsättning i styrelsen är i alla fall klar, i Nybro skall inte avgifterna bli så höga att många föräldrar inte har råd att låta sina ungar fortsätta med roligaste de vet: ishockey. I storstäderna har man börjat kalla ishockey för en överklass-

NY

BANKOMAT

I ORREFORS

Juniorhockeyn

Vi kommer även i år att deltaga i seriespel med ett J-18 lag och ett J-20 lag, trots att vi hade önskat att vi hade haft tillgång till fler spelare. Två nya mycket välmeriterade tränare har kontrakterats till denna säsong; Lars Justergård, huvudansvarig tränare, och Anders Quist, assisterande tränare, vilket vi i arbetsgruppen är mycket nöjda med. Vi i ungdomshockeyns arbetsgrupp önskar de båda tränarna och de båda lagen lycka till inför denna säsong.

Henning Lindgren

Ordf. u-hockeyns arbetsgrupp, styrelseledamot

Nu förbättrar vi servicen för våra kunder i Orrefors. Under sommaren har vi sett till att alla våra kunder i Kosta fått en egen Bankomat. Nu går vi vidare och öppnar en Bankomat i Orrefors också. Det känns väldigt roligt för oss att kunna få ge alla som bor i Orrefors denna möjlighet. Bankomaten finns i den nya Kristallshopen. Är det mer än kontanter ni behöver är ni alltid välkomna att kontakta oss. Sedan 1905 finns vi i Emmaboda och sedan 1930 har vi funnits på Järnvägsgatan.

Järnvägsgatan 24, 361 22 Emmaboda. Tel. 0471-125 05. Fax 0471-337 55. e-mail: emmaboda@handelsbanken.se hemsida: www.handelsbanken.se/emmaboda

Handelsbanken

Seriepremiär Nybro vs Södertälje Söndag 1 oktober kl. 17.00

Victoriahallen

Stora delar av den förra säsongen förstördes på grund av ett armbrott på den första isträningen. Han kom tillbaka efter jul och blev en ordentlig injektion. Den här säsongen har han så här långt varit Vikings främsta poängplockare under träningsmatcherna. FOTO: MAGNUS JOHNSSON

NYBRO Robert Kimby är namnet på doldisen som anlände i mitten av förra sommaren, blev långtidsskadad på första isträningen och missade mer än halva säsongen. Det är också namnet på Bålsta-grabben som efter nyår blev poängkung i Nybro Vikings och en starkt bidragande orsak till att laget klarade sig kvar. Lägg namnet på minnet. Nu är han en av nyckelfigurerna. Text Oskar Fransson

oskar.fransson@nybrovikings.com

från Bålsta gick på hockeygymnasiet. Det blev två år uppe i Norrland med Modo innan flyttlasset bar tillbaks till Stockholm igen och spel i Hammarby, där han sedermera också fick göra sina första seniorsäsonger. – Min andra seniorsäsong blev inte riktigt som jag tänkt mig, säger Kimby, som snart blev utlånad till sin ”gamla” förening Järfälla som han tidigare representerat under fyra säsonger. Efter en liten tid hörde Leif Boork av sig. Boork var på den tiden tränare för det allsvenska laget Almtuna, och Kimby började spela för sin tredje klubb samma säsong. – Det gick väl hyfsat i alla fall, berättar Kimby. Jag fick spela mycket, speciellt med en man mindre. Det var nyttigt tror jag. Jag fick lära mig en annan roll än vad jag är van vid.

Robert Kimby, född och uppvuxen i Upplandsorten Bålsta några mil utanför Stockholm, påbörjade sin hockeykarriär i just Bålsta innan det blev flytt till Järfälla. Första stora hockeyframgången kom 1999 då han vann tv-pucken med Stockholm. Men själv tycker han inte att det var så speciellt. – Nej, vi var lite för överlägsna. Vi hade en målskillnad på 57-3 i turneringen, berättar Kimby, och framhåller istället deltagandet i Ungdoms-OS 2001 som ett av sina bästa hockeyminnen: – Det var riktigt häftigt! Trots att vi förlorade semifinalen och bronsmatchen var det riktigt kul, säger Kimby, som spelade ihop med bland annat de kända ”hockeysönerna” Alexander Steen och Robert Nilsson.

Det var också tänkt att just Almtuna skulle fortsätta vara Robert Kimbys klubbadress även säsongen 2005/2006. När övergången gick i stöpet svarade en besviken Kimby med att flytta tillbaks till Järfälla istället. – Det var kanske inte ett lika bra lag, men jag kände att jag hade lite att ge tillbaka till den klubben, säger Kimby. Så blev dock inte fallet. En kväll mitt i den svenska högsommaren ringer telefonen. – Det var ett mycket givande samtal, berättar Kimby. Jag fick ett erbjudande om att flytta till Nybro, och det lät kanon. Allt var påskrivet och klart dagen efter.

Spelat i Modo

“Frustrerande”

På den tiden hade unge Kimby redan hunnit med en flytt upp till Örnsköldsvik, där han tillsammans med en barndomskompis

Snabba ryck

Säsongen i Nybro började dock inte riktigt som den unge Stockholmaren hade tänkt sig. – Det var riktigt oturligt. På

första isträningen skulle jag täcka en puck i sarghörnet och fick en tackling, berättar Kimby. Diagnosen blev en bruten handled och skadeperioden sträckte sig ända fram mot nyår. – Det var självklart frustrerande för jag var riktigt sugen på att spela, men samtidigt visste jag hur länge jag skulle vara borta, och var inställd på att spela fram mot jul, berättar Kimby. Debuten i Nybrodressen kom i den tv-sända matchen mot Växjö (0-5), men efter det började han hitta rätt på isen och i motståndarkassen. Efter att ha gått mållös under de första tre matcherna på vårsäsongen svarade han för elva mål på de avslutande 17. – Jag kom in i ett bra läge. Pressen försvann och jag fick bra självförtroende. Man kan säga att jag spelade på inspiration hela våren, säger Kimby om sin fina vårsäsong.

Klyschor

Då kom han in som en bonus i Nybro Vikings. Nu, efter att ha demonstrerat sina färdigheter under våren, är förutsättningarna annorlunda. Nu räknas han som en av nyckelspelarna som ska fylla tomrummet efter bland andra Jens Svensson. Den ökade pressen är dock inget som bekommer Kimby: – Det kan låta som en klyscha, men ingen kan sätta mer press på mig än vad jag själv gör. Jag ser det bara som positivt. Mål inför framtiden? – Självklart vill man som hockeyspelare spela på en så hög nivå som möjligt. Man har ju som mål att göra en riktigt bra säsong och att kämpa för ett elitseriekontrakt. Just nu ligger dock all fokus på att hjälpa Nybro till en bättre placering än förra året, avslutar Kimby.

15


16

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Trotjänarna som är vana vid hårt jobb Ågren och Holfelt sliter både på – och utanför isen NYBRO

Jonny Ågren och Andreas Holfelt är inte bara grovjobbare på hockeyrinken utan också utanför. I takt med att ishockeyspelarna i Nybro Vikings blir allt mer professionella tillhör de båda trotjänarna en nästan unik art med sina tuffa arbeten vid sidan av isen. Text Oskar Fransson

oskar.fransson@nybrovikings.com

De två tillhör de mest populära spelarna i Nybro Vikings. Men de är inte bara hockeyspelare, de är vanliga arbetare vid sidan av hockeyn också. Nyutnämnde lagkaptenen Jonny Ågren är snickare på HWBygg medan Andreas Holfelt är fastighetsskötare på Nybro Bostads AB. Att det skulle innebära några bekymmer med så hårda jobb vid sidan av hockeyn håller ingen av spelarna med om: – Det funkar ganska bra, säger Ågren. Det är perfekt att kunna sysselsätta sig med nåt annat än att bara spela hockey, samtidigt som man kanske får en trygghet att få framåt den dagen när man lägger av med hockeyn.

ju alla från sju till fyra. Hockeyn håller man på med för att det är kul, och det har man gjort sedan man var sex år. Visst, ibland önskar man väl kanske att man bara kunde gå hem och sätta sig efter jobbet. Det är lätt att tänka sig att det inte finns så mycket tid över till annat efter en heldag på jobbet avrundat med lite hockeyträning, men det är inte heller några problem. – Jag har en väldigt förstående flickvän som vet att man är borta, och att man tycker hockey väldigt roligt. Hon är helt med på det här. Visst tycker hon det är jobbigt ibland precis som jag tycker ibland. Men vi har ju lördagarna ihop, skrattar Ågren. Jonny Ågren är, trots sin ringa ålder, redan inne på sin tionde säsong i Vikings-tröjan sedan han anlände från Kalmar HC som 16åring. Andreas Holfelts väg till att bli trotjänare i Nybrotröjan började lite längre uppåt landet, med en mellanlandning i Södertälje. – Jag gick hockeygymnasiet i Södertälje, men tredje året så visste de inte om de ville ha kvar mig. Då hörde Nybro av sig, berättar Holfelt. Sedan blev han kvar. Andreas Holfelt ska just påbörja sin sjunde säsong i Nybrodressen.

Förstående flickvän

– Det är perfekt, instämmer Holfelt. Tur att man har en bra arbetsgivare också som släpper iväg en när man behöver. Dessutom är det skönt att ha något att göra. Jobbar gör

Vill vara kvar i Nybro

– Jag kommer från ett litet ställe, en femtedel av Nybro ungefär. Det är lagom litet här och jag trivs bra. Dessutom så har man ju Jonny här, berättar Holfelt med

ett skratt – som han allt som oftast har nära till. Men som bofast Nybrobo vågar han inte utmåla sig som än: – Bofast? Nej då, mitt kontrakt går ju ut efter säsongen. Skulle sitta i dåligt förhandlingsläge om jag sa att jag är bofast, säger Holfelt med ett leende, men fyller samtidigt i: – Man vill väl vara kvar, det måste jag säga, om inget oförutsätt inträffar alltså. Jag trivs bra här. Hade varit kul att spela utomlands någon gång och tjäna lite pengar, men så bra är man väl inte. Sedan Nybro gick upp i allsvenskan våren 2002 är det bara Jonny Ågren, Andreas Holfelt och Mikael Mattsson – som dock spelat för andra klubbar - som är kvar. – Helst hade man velat ha ett lag som fått spela ihop sig ett par år och se hur bra man hade kunnat bli, berättar Ågren. Samtidigt är det kul att träffa nya människor, men det har varit lite mycket de senaste åren.

Först in

– Man får rätta in de nya spelarna i ledet, flikar Holfelt in. Om de har frågor så vet vi hur det har varit. Alla vet inte vad som gäller heller, att jag ska först ut på isen till exempel. Just skrock är något som många kanske förknippar med hockeyspelare. – Utan att de tänker på det är det många hockeyspelare som har lite speciella saker för sig, berättar Holfelt. Om man tittar på spelare så gör de samma saker inför varje träning och match, fast när man frågar dem om det så

tycker de inte alls att de gör det. Jag gör alltid samma saker på isen, under en uppvärmning till exempel. Och Jonny också, han står mest still. – Ja, jag gör så, instämmer Ågren med ett skratt. Det har blivit en del tränare genom åren också. Lenny Eriksson, som var med och tog Nybro upp i allsvenskan. Gunnar Johansson, värmlänningen och tv-profilen som faktiskt tog Nybro till den största framgången på flera decennier då Nybro spelade play off till elitserien mot Bofors, för att nästa säsong misslyckas kapitalt och få sparken. Lägg där till nödlösningen Pär Lehtonen och Sami Lehtinen, och förra säsongens Mikael Tisell. Skillnader i tränarstil genom åren? – Tisell var den hårdaste i alla fall, där var det hårda regler som gällde, säger Ågren. Fast jag gillade det, skönt med ordning och reda. Gunnar Johansson var roligast utanför isen, riktigt skön kille. – Lenny kände av mycket vad vi behövde, berättar Holfelt. Alla är olika. Hasse (Baumann) har vi bara haft en månad så det är svårt att säga något om honom än. Tränarna som varit här har alla varit bra människor i alla fall. Några speciella mål för säsongen säger sig duon inte ha. – Nej det slutade jag med för fem år sedan, svarar Holfelt. Lagmässigt ska vi bli bättre än förra året, för det är inte roligt att harva i botten hela tiden. – Jag har aldrig haft några egna mål, säger Ågren. Bara ut och köra. Och ha skoj såklart.

Holfelt om Ågren: “Bra målsinne”

Spelstil: ”Han har allt utom skridskoåkningen.

Med snabbare fötter hade han varit i elitserien. Man vet var man har honom. Antingen är han framför mål eller så hämtar han ut pucken i sarghörnen. En gnuggare, men som ändå kan hitta målet.”

Ågren om Holfelt: “Han är gnällig” Spelstil: ”Spelande back. Klok har han också blivit de senaste åren. ”Indianarna” har försvunnit mer och mer. Bra spelare, gillar att spela med honom.”

Styrkor och svagheter: ”Han lyckas alltid få med sig pucken. Riktigt bra målsinne. Rätt bra på att täcka skott också. Skridskoåkningen är som sagt inget vidare.”

Styrkor och svagheter: ”Bra skott. Duktig på att

lägga avgörande mackor. Duktig på att täcka skott och offra sig för laget. Kylig. Lite för kylig ibland kanske.”

Roll i omklädningsrummet: ”Vi är ganska lika,

pratar rätt mycket och skojar till det. Försöker hålla stämningen uppe helt enkelt. Gnäller endel. Jag gnäller kanske mycket, men det är mycket med glimten i ögat också.”

I omklädningsrummet: ”Han gnäller rätt mycket

på materialet. Riktigt gnällig är han. Materialarna får ta mycket skit.”

Utanför isen: ”Riktigt skön kille. Vi hittar på mycket tillsammans på sommaren. Åker vi iväg några stycken är vi oftast med i samma gäng. Vi trivs ihop.”

De många säsongerna bredvid varandra i omklädrningsrummet har bidragit till att Ågren och Holfelt blivit bra kompisar.

Utanför isen: ”Bra kille utanför, samma kille som i omklädningsrummet. Aldrig långt till ett skratt. Bra kompis och bra kille att ha å göra med.”

Jonny Ågren är till vardags snickare på HW-Bygg.

Andreas Holfelt är fastighetsskötare på Nybro Bostads AB.

17


Just nu har vi slutförsäljning på

IBIZA fr. 108.400:-

Altea -06

med verkligen ett bra pris. Vi har även kampanj på nya

IBIZA -07

85 hk med bl.a. ac, 5-dörr och antisladdsystem.

ALHAMBRA Sport Edition 1.8T fr. 248.900:-

Vi har även specialiserat oss på nyare VW Passat och AUDI.

LEON fr. 152.900:-

Välkomna!

VECKANS BEG. BILAR

AUDI A4 -06

PASSAT -06

C.a: 3.000 mil.

www.jlbilar.se

C.a: 3.000 mil.

ÖPPETTIDER: Måndag-Torsdag 9-18, Fredag 9-16.30 Lörd. 10-13, Sönd 12-15 KALMAR Engelska vägen 6, 0480-44 44 88

Mats Loa Henrik Markus 0480-44 44 82 0480-44 44 81 0480-44 44 86 0480-44 44 83

Registrera dig på www.nybrovikings.com!

ALTEA Slutförsäljning -06

i Kalmar är utsedda till Sveriges bästa Seat återförsäljare ”Golden Dealer” för 9:e året i rad. Detta är vi tillsammans med Uffes Bil & Maskin Seatservice mycket stolta över.

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Bli medlem i Nybro Vikings IF!

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

18

19

• Verktyg • Industriförnödenheter • Skog- & Trädgårdsprodukter

Maskinaffären i Nybro AB Lyckvägen 3 • 382 45 Nybro Telefon 0481-187 00

Metropoler i världen:

Glas på rätt sätt Kunskap. Innovation. Design.

Paris Nybro London New York Tokyo

Emmaboda Glas AB 361 31 Emmaboda Telefon 0471-188 00 www.emmabodaglas.se


DROTTSF Ö SI

NING RE O CKEY

20

VÄSTERÅS

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF ALLSVENSKAN NING RE

IS H

SUNDSVALL

VÄSTERÅS

BOFORS

VÄSTERÅS

ALLSVENSKAN

BOFORS

Till elitseriekval direkt 3 lag: Leksand, Södertälje, Rögle. Till kvalseriens play off 4 lag: AIK, Almtuna, Björklöven, Bofors, Oskarshamn och Västerås gör upp. Egen placering: Hänga kvar. Premiärmotståndare: Södertälje (b)

RÖGLE Lindström (f) klubb ej klar. Till elitseriekval direkt 3 lag: Södertälje, Leksand, Rögle. Till kvalseriens play off 4 lag: Växjö, Oskarshamn, Hammarby, Björklöven Egen placering: Bland de 7 främsta. Premiärmotståndare: OskarshamnNYKÖPING (b)

Björklöven

Huddinge

HAMMARBY Bobby Williams ARBOGA SÖDERTÄLJE Finland, (f) Trångsund/Hammarby, Henric Gustavsson (f) Mörrum. Spelarförluster: Ulf Throgen (mv) Tranås AIF, Ola Nilsson (mv) Nordsjälland, Danmark, Christopher Nihlstorp (mv), Rögle, Kalle Zettervall (b) Nyköping, Johan Lilja (b) Arlanda, Forss BJÖRKLÖVEN Daniel Westin ALMTUNA (b) och Tobias AIK (f) båda Sunne IK, Andreas Sundin (f) Jokerit, Finland, Jens Svensson (f) HV71, Rickard Hallgren (f) klubb ej klar, Peter Rylander (f) Stjernen, Norge, Jiri Lala jr (f) Mörrum, Pär Holmqvist (f) klubb ej klar, Andreas Valdix (f) Oskarshamn. OSKARSHAMN NYBRO 3 lag: Leksand, VÄXJÖ Till elitseriekval direkt Södertälje och Rögle Till kvalseriens play off 4 lag: Bofors, Björklöven, AIK, Växjö och Västerås. Egen placering: Bättre än ifjol Premiärmotståndare: Rögle (b)

budet men Rögle, Bofors och Oskarshamn går dit. Egen placering: Bland de 7 bästa. Premiärmotståndare: Hammarby (h)

IDROTTSFÖ DS

Rögle

LEKSA N

LEKSA N

Tränare: Daniel Broberg IS H O CKEY Senaste placering: Allsvenskan: 6:a Nya spelare: Jimmy SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS Danielsson (mv) Borås HC, Tränare: Bobo Simensen Jonathan Sjölund (b) Örebro Senaste placering: Kval till RÖGLE HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE Hockey, John Wikner (f) Braelitserien: 4:a don Wheat Kings, Kanada, Tränare: Joakim Fagervall Tränare: Mikael Johansson, Nya spelare Christopher Fred Wikner (f) Prince George Crougars, ALMTUNA AIK Senaste placering: AllsvenBengt Olsson Nihlstorp (mv) Nybro, Mads Kanada, Mattias Beck (f), HV71, Christian skan: 5:a Senaste placering: Kval till Bödker (b) Rödovre, DanSandberg (f) och Daniel Bång (f) båda AIK:s Nya spelare: Kristoffer allsvenskan: 1:a mark, Johannes Reichel, J20, Stefan Töyrä (f) Hammarby. HUDDINGE Berglund (b) och AlexanNya spelare: Björn Fors Klagenfurt, Österrike, RÖGLE HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE Spelarförluster: Emil Lundgren (mv) Tilburg, ALLSVENSKAN der Sundström (f) båda (mv) Väsby Hockey, Tommie Samuelsson (b) Samuel Beckstrand, HamHolland, David BornhamALLSVENSKAN Björklöven J20, Johan ForsHuddinge J-lag, Viktor Tokaji (b) och András marby, Patrik Ahlstrand (f) mar (b) Stavanger, Norge, IDROTTSFÖ berg (f), Malmö Redhawks Benk (f) båda Dunaujávros AC, Ungern, Pierre Malmö Redhawks, Patrik S D Mattias Hjelm (b) Skå IK, NYKÖPING AIK OTTFrölunda Spelarförluster: Daniel RahimiBJÖRKLÖVEN (b) Vancouver, SteningALMTUNA (f), Väsby Hockey, Tom Boudreau, Zackrisson SF IDR(f) Ö Toni Alasaarela (f) och MarDS Jörgen Hermansson (b) slutar, Filip Hollström, Lindlövens IF, Nicklas Nilsson (f) ooch Jonas J20, David Oliver (f) Dallas tin Fjällby (f) båda Arlanda, (f) Skövde IK, Jesper Jäger (f) Bolzano, MikeWesterlund (f) båda Huddinge J-lag. Stars, USA, Marc Cavosie S H Hammarby, Joakim Häll I(f) O CKEY lios Redlihs (f) och Adrian Ahrling (f), klubbar Spelarförluster: Jan Axtilius (mv) klubb ej (f) Philadelphia Phantoms, Jimmie Svensson (f) OskarI S H Johansson ej klara. klar, Matthias Blomberg (b) och Magnus TengUSA, Martin (f) Fredrik Persson, NYBRO VÄXJÖ O CKEY shamn, Magnus Eklof (f) LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS BJÖRKLÖVEN ALMTUNA AIK Till elitseriekval direkt 3 lag: Södertälje, gren (b) båda MB Hockey, Dick Axelsson (f) Nyköping, Fredrik Vestberg backNYKÖPING i Rögle med Väsby, Mikko Suvanto (f) David Engblom Leksand, Rögle Djurgården, Jonas Höög (f), Freddie Ferm (f) (f) Arboga, Nybroförflutet. klubb ej klar, trotjänare i AIK. SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS Till kvalseriens play off 4 lag: Björklöven, och Tommy Leinonen (f) klubbar ej klara. Spelarförluster: Jere MylTill elitseriekval direkt 3 Bofors Västerås, Växjö Till elitseriekval direkt 3 lag: Leksand, lynimi (mv) Philadelphia lag: Leksand, Södertälje, AIK Egen placering: mellan 3-7. Södertälje, Rögle. Flyers, USA, Philip Larsen (b) Frölunda J20, Till kvalseriens play off 4 lag: Björklöven, Premiärmotståndare: Huddinge (h) Till kvalseriens play off 4 lag: Björklöven Mikael Svensk (b) Almtuna, Daniel JosefsHUDDINGE OSKARSHAMN NYBRO VÄXJÖ ALLSVENSKAN Växjö, Oskarshamn, Västerås. och AIK sedan jämt om de två återstånde son (b) Södertälje, Niklas Karmhag (f), Cobra Egen placering: 3:a platserna. Nordsjälland, Danmark, Alexander Bergström Victoriahallens kelgris Kalle Zettervall Premiärmotståndare: Sundsvall (h) Tränare: Niklas Czarnecki, Egen placering: Mellan 7-12 (f) Olofström, Ola Persson (f) och Alexander IDROTTSFÖ spelar i år i Lenny Erikssons Nyköping. S HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE D Sam Hallam Premiärmotståndare: Björklöven (b) Jernberg (f) båda Jonstorps IF, Henrik EriksHUDDINGE OSKARSHAMN NYBRO VÄXJÖ ALLSVENSKAN Senaste placering: Kval till son (f) Almtuna, Fredrik Möller (f) Helsingborg Tränare: Robert Nordmark, elitserien: 6:a HC, Mikael Johansson (f) MalmöARBOGA Redhawks, RÖGLE HAMMARBY SÖDERTÄLJE Mikael Höglund Nya spelare: David Rautio Tränare: Jukka Rautakorpi, Till elitseriekval direkt 3 lag: Leksand, IS H Senaste placering: AllsvenDROTTSF I Y Ö OCKE DS (mv) och Erik Lindberg (b) Christer Olsson. Tränare: Lenny Eriksson Södertälje, Rögle. skan: 7:a båda lån från Luleå, MathSenaste placering: Kval till Senaste placering: AllsvenTill kvalseriens play off 4 lag: Det står mellan Nya spelare: Richard ias Porseland (b) Frölunda, elitserien: 5:a skan: 11:a Västerås, Bofors, Björklöven, AIK, Almtuna, SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS Forslund (b) Järfälla, Mattias Karlsson (b) Nya spelare: Peter Hirsch Nya spelare; Fredrik HolVäxjö, Oskarshamn. Christoffer Brännström IS H Almtuna, Rory Rawlyk (b), (mv) Nordsjälland, Danmgren (mv), Oskarshamn, Egen placering: 3:a. O CKEY ALLSVENSKAN BJÖRKLÖVEN ALMTUNA AIK (b) Luleå/Asplöven, Per Hartford, Kanada, Johan mark, Jonie Puurula (mv) Martin Holst (mv) Aalborg, Premiärmotståndare: Nybro (h) Andersson, (b), Trondheim, Bülow (f) Alleghe, Italien, TPS Åbo, Finland, Jan Huokko (b) Södertälje, Danmark, Björn AndersO T R T SF Martin Öhrstedt (b) Brynäs, ID Ö SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS DS Martin Johansson (f) och Jonas Elofsson (b) Ålborg, Danmark, Herman son (b) Nyköping J20 Elit, Mikael Svensk (b) Rögle, NYKÖPING BJÖRKLÖVEN ALMTUNA AIK ALLSVENSKAN Jonas Karlsson (f) båda Hultgren (b) Nyköping, Ilkka Vaarasuo (b) JYP, Gustav Engman (b) Columbia Inferno, USA, Tränare: Stefan Lindqvist, Christoffer From-Björk från Skåre, Lou Dickenson Finland, Johan Hägglund (f) Oskarshamn, Tobias Gyllenhammar (b) Vita Hästen, Patrik Magnus Billman (b) lån från Djurgården, IDROTTSFÖ DS SH (f) Caldaro, Italien, Joachim Mikael Karlberg (f) ZSC Lions, Schweiz, Hucko (b) HC Plzen, Tjeckien, Karl IZettervall Senaste placering: AllsvenO CKEY Niklas Andersson (b) lån Mikael AndersGellerstedt (f) Brynäs, Linus Persson (f) Hammarby, Niko Mikkola (b) Nybro IF, Peter Danielsson (f) Botkyrka skan: 13:e från Brynäs, Richard Rolson, målvakt i Mikko Niinikoski (f) Växjö. (f) Laangnau, Schweiz, Johan Eneqvisdt (f) Hockey, Niklas Fogström (f) Tingsryd, Jens Nya VÄSTERÅS spelare: Niklas SUNDSVALL LEKSAND BOFORS lin-Carlsson (f) och Johan NHL-veteranen Bofors. IS H RÖGLE HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE O CKEY Spelarförluster: Henrik Djurgården, Gabriel Karlsson (f) Södertälje, Jakobs (f) Mora, Fredrik Näslund (f) PeterborDahlberg (mv) Skellefteå, Berggren (f) båda Almtuna Marcus RagnarsOSKARSHAMN NYBRO VÄXJÖ Tojkander (mv) Nybro IF, Nicholas Angell Pasi Saarela (f) Lukko Rauma, Finland, Pierreough Petes, USA, Jonas Sjöberg (f), Nyköping Joakim Lundström (mv) J20, Nils Bergström, (f) son – lagkapten i SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS (b) Brynäs, Martin Thelander (b) och Johan Edouard Bellemare (f) Rouen, Frankrike, J20 Elit, Jörgen Rickmo (f) Bolzana, Italien Brynäs/Valbo, John Lind Brunflo, Petter Sandberg (f) Almtuna. Sjödell-Wiklander, (f) Södertälje, Björn Morten Green (f) Modo, Roman Vopat (f) Spelarförluster: Ville Koivula (mv) Angers, (b) Arboga, Petter Rydén (b) Kovland, Magnus ALLSVENSKAN Luleå J20, Magnus EriksEriksson (f) Skåre BK, Martin Strandeldt (f) Jokerit. Frankrike,ARBOGA Magnus Åkerlund (mv) klubb ej Nyberg (b) Timrå, Daniel Johansson (f) LN91, RÖGLE HAMMARBY SÖDERTÄLJE son (f), Hästen Hockey, Henrik Eriksson (f) ALLSVENSKAN HUDDINGE OSKARSHAMN NYBRO VÄXJÖ Stavanger, Norge, Marcus Weinstock (f) Växjö Spelarförluster: Johan Backlund, (mv) Timrå, klar, Herman Hultgren, (b) Leksand, Dan Alexander Sundqvist (f) Skellefteå, Niklas O T R TSF Rögle, Marcus Eriksson (f) Troja/Ljungby ID Ö DS Lakers, Niklas Zetterström (f) Sundsvall, AnMarcus Lundell (mv) Väsby Hockey, Tomas Eriksson (b) Team Kiruna, Johan Jonsson Zetterström (f) Bofors, Erik Sundqvist (f) ClemOS bäste back spelar i hockeyallsvenskan. Kenny Jönsson gör allt för sin moderklubb Rögle BK. FOTO: MAGNUS JOHNSSON Spelarförluster: Mattias Karlsson (b) Bofors, ALLSVENSKAN dreas Lundin (f) Oskarshamn, Marcus Herou Duba (mv) TPS, Finland, Örjan Lindmark (b) Arboga, Niklas Söderström (b) Borås HC, ensnäs, Daniel Jonsson (f) Peiting, Tyskland, IDROTTSFÖ S David Holmqvist (b) Växjö, Stefan Svanbom D RÖGLE ARBOGA SÖDERTÄLJE (f) klubb ej klar. (b) Odense, Danmark, Ladislav Benysek (b) Rickard Karlsson (b) Hammarby,HAMMARBY Christian Tommy Enström (f) Modo, Johan Dahlberg (f) (b) Hammarby, Anders Karlsson (b), Max (f) Leksand, Patrik Nilsson (f) och Henrik (f) IFK Arboga, Steve Saviano (f) Florida Nyberg (b) Timrå. Till elitseriekval direkt 3 lag: Södertälje och Sparta Prag,IS HTjeckien, Yan Golubovsky (b) Wibner (f) slutat, Daniel Johansson (f) Piteå, lån från Modo. IDROTTSFÖ O CKEY Österberg (f), Johan Wictorsson (f) och Victor Nordfeldt (f) båda Djurgården, Rasmus Everblades, USA, Johan Thelin (f) Arboga. Spelarförluster: Rastislav Stana (mv) DS RÖGLE HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE Leksand samt hårt mellan Björklöven, Rögle, klubb ej klar, Stefan Bemström (b) Södertälje, Daniel Back (f) Mora, Nicklas Olausson (f) Spelarförluster: Markus Ottosson (mv) NYKÖPING ALMTUNA AIK Helander (f) samtliga UppsalaBJÖRKLÖVEN Hockey, Nicklas Olheden (f) Oskarshamn, Mikael Backlund Spelarförluster: Pål Grotnes (mv) IK ComMalmö Redhawks, Johan Berggren I S H(b) Y Västerås, AIK och Bofors Jan Nemecek (b) Bolzano, Italien, Jan Srdinko Linköping HC. Brunico, Italien, Tommy Näslund (mv) Nacka, OCKE Danielsson (f) Djurgården, Jens Jakobs (f) SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS (f) och Patrik Beghlund (f) båda Västerås et, Norge, Pär Åkerström (mv) Borås HC, Västerås, Stanislav Neckár (b) Fribourg, ALLSVENSKAN Till kvalseriens play off 4 lag: De lag av ovan (b) Slovan Bratislava, Slovakien, Kimmo Till elitseriekval direkt 3 lag: Leksand och Mathias Svedberg (b) och Pascal Åberg (b) Nyköping, Mikael Hammarström (f) klubb ej J-lag. Per Sundbom (b) slutar, Andreas Custemo Schweiz, Jonathan Eriksson (b) Detroit Red nämnda som inte tar en direktplats. Lotvonen (b) Timrå, Pavel Trnka (b) Plzen, Södertälje. Hårt om övriga platser. båda Hudiksvalls HC, Daniel Sandgren (b) IS H SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS klar. O CKEY Spelarförluster: Peter PopovicBOFORS (b) slutar, (b), slutar, tränare i Växjö Lakers, Peter Wings, USA, Henri Petré (b) SaiPa, Finland, Egen placering: Bland de 7 främsta. Tjeckien, Jens Bergenström (f) SaiPa, Finland, Till kvalseriens play off 4 lag: Nyköping hårt Kovland, Erik Wikström (b) slutat, Andreas NyO T R T S D I FÖ Till elitseriekval direkt 3 lag: Leksand och NYKÖPING BJÖRKLÖVEN ALMTUNA AIK DS Dennis Persson (b) Djurgården, Daniel Messa (b) Nordsjaelland, Danmark, Johan Petri Liimatainen (b) Lugano, Schweiz, Premiärmotståndare: Växjö (h) Niklas Bröms, (f) utlånad till Arboga, Oscar mellan flera lag. berg (f) Team Kiruna, Tobias Renlund (f) Tegs ALLSVENSKAN Södertälje, sedan hårt om tredjeplatsen. Grillfors (b) HV71, Fredrik Johansson (f) Ejdepalm (b) EHC München, Tyskland, Jani Timmy Pettersson (b) Djurgården, Jan SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS Steen (f) Modo, Jimmie Ericsson (f) Skellefteå, Egen placering: Sämst 7:a. SK, Kristoffer Kovland, Robert NYKÖPING BJÖRKLÖVEN ALMTUNA Lindström (f)AIK Till kvalseriens play off 4 lag: Almtuna, AIK, Frölunda, Per Gustafsson (f) Skövde IK, Honkanen (b) Pensacola IcePilots, USA, Huokko (b) Leksand, Josef Boumedienne Niklas Persson (f) Linköping, Jukka Tiilikainen Premiärmotståndare: Almtuna (h) Vavroch (f) klubb ej klar. Björklöven, Bofors och Rögle NYKÖPING BJÖRKLÖVEN ALMTUNA Burström (f) Luleå, AIK Tobias Lundqvist (f) Ville Hirvonen (f) Porin Äsasät, Finland, (b) klubb ej klar, Anders IS H IDROTTSFÖ (f) slutat, Jiri Bicek (f) Brynäs, Calle Steen (f) Till elitseriekval direkt 3 lag: Leksand, Tränare: Mats Andersson, S O CKEY D Egen placering: Bättre än 7:a. Surahammars IF, Mikael Andrée Persson (f) Södertälje, Mikko Per Åge Skröder (f) Modo, Justin Mapletoft Södertälje, Daniel Eklund (f) lånas ut till Falu Södertälje, Björklöven Krister Falk Premiärmotståndare: Nyköping (b) Romö (f) Sundsvall, Niinikoski (f) Bofors. (f) Salzburg, Österrike, Tom Wandell (f) IF, Jarrod Skalde (f), Jaroslav Kalla (f) Kladno, Till kvalseriens play off 4 lag: Jämt mellan Senaste placering: Kval till Tränare: Staffan Lundh, RÖGLE HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS Patrik Zetterberg (f), MatTill elitseriekval direkt 3 lag: Södertälje, Ässät, Finland, David Nyström (f) VålerenTjeckien, Mike Watt (f) klubb ej klar. flera lag men Rögle,Västerås, och Bofors går allsvenskan: 3:a Mats Johansson. tias Lööf (f) och Fredrik Leksand, Rögle gen, Norge, Miroslav Zálesák (f) Fribourg, HUDDINGE OSKARSHAMN NYBRO VÄXJÖ IS H Till elitseriekval direkt 3 lag: Leksand, dit. Nya spelare: Henrik KarlsSenaste placering: AllsvenO CKEY Tränare: Kari Rauhanen RÖGLE Karlsson (f) Leksand, HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE Nilsson (f) samtliga har Till kvalserien playoff 4 lag: Björklöven, Schweiz, Gabriel Södertälje och Rögle. Egen placering: Några placeringar bättre än son (mv) Mälarhöjden/ skan: 8:a Senaste placering: Kval till slutar. Västerås, Växjö, hårt om fjärde platsen. Christoph Brandner (f) Hamburg, Tyskland, Till kvalseriens play off 4 lag: Bofors, ifjol. Bredäng, Rickard Karlsson Nya spelare: Ari LuosVIK-tränaren allsvenskan: 2:a Till elitseriekval direkt 3 Egen placering: Till playoff. Anze Kopitar (f) Los Angeles Kings, USA, SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS Björklöven sedan slåss flera lag om de återPremiärmotståndare: AIK (b) (b) Nyköping, Stefan Svahnbom (b) Almtuna, tarinen (mv)HUDDINGE KalPa, Markus Per Bäckman OSKARSHAMN Nya spelare: Andreas IsaksRÖGLE HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE NYBRO VÄXJÖ lag: Södertälje, Leksand, får i år hjälp av Premiärmotståndare: Bofors (b) Dragan Umicevic (f) Djurgården, Petr Leska stående platserna. Erik Johansson (b) Nordic Vikings, Kina, SvenssonNYBRO (mv) Mariestad, HUDDINGE OSKARSHAMN VÄXJÖ HUDDINGE OSKARSHAMN NYBRO VÄXJÖ son (mv), Brunflo IK, Fredrik Rögle och AIK gör upp (f) Zlin, Tjeckien, Erik Norbäck (f) klubb ej Egen placering: Bland de 3 främsta. Mikael Owilli (b), Karen Trehan (f), Sebastian Nicklas Westerlind (b) tv-profilen Johan Sandgren (b) Olofströms om platserna klar. Premiärmotståndare: Västerås (h) Ellerstad (f) Niklas Ekberg (f) Robin Jalkerud Arboga, Stefan Eriksson (f) Tränare: Leif Strömberg, Thornberg. IK, Juha Jokiraita (b) HC Till kvalseriens play off Till elitseriekval direkt 3 lag: Södertälje NYKÖPING BJÖRKLÖVEN ALMTUNA HAMMARBY ARBOGA (f)SÖDERTÄLJE och Simon Laudon-Sörlin (f) samtliga Väsby,AIKJimmie Svensson Stefan Nyman Örebro, Johan Jonsson (b) Nyköping Hockey, 4 lag: Bofors, Björklöven och Västerås och Leksand. Sedan blir det jämt. Hammarby J20, Jens Persson (f) Vita Hästen, (f) AIK, Andreas Lundin (f) Senaste placering: Kval till Judd Stevens (b) University of Minnesota, Egen placering: En play off-plats. Till kvalseriens play off 4 lag: Västerås, Joakim Häll (f) AIK, Oskar Kjellberg (f) Arlanda Tränare: Hans Baumann, Bofors, Patrik Rönnqvist (f) elitserien: 3:a Ola Johannessen (b) och Knut Henrik Spets NYKÖPING ALMTUNA AIK Premiärmotståndare: Leksand (b) Bofors, Rögle, Björklöven plus BJÖRKLÖVEN ytterligare Wings, Patrik Bergström, (f) Piteå, Tomas Anders Rörhed Skellefteå, Max Kenig (f) Nya spelare: Jhonas Enroth (f) båda Storhamar IL, Andreas Nordfeldt (f) ett par. Lindgren (f) Morzine, Mikael Österberg (f) Senaste placering: AllsvenKalPa, Andreas Valdix (f) (mv) SSK J20, Jonas Olsson Västerås IK, Harri Suutarinen (f) Jukurit, FinEgen placering: Målsättning en kvalplats. Team Kiruna skan: 12:a Nybro. (b) Tingsryd, Ales Kranjc (b) Till länsrivalen. land, Jesse Pehu (f) HPK Hämeenlinna, Erik Tränare: Tomas Kempe, Premiärmotståndare: Arboga (h) Spelarförluster: (mv) Nya spelare: Antti Jokela Spelarförluster: Timo Acroni Jesenice, Slovenien, Martin Thelander NYKÖPINGDaniel Larsson BJÖRKLÖVEN ALMTUNA AIK Andreas Valdix RÖGLE HAMMARBY ARBOGA SÖDERTÄLJE Möller (f) Väsby IK, Tommi Jäminki (f) Lukko Andreas Custemo ALLSVENSKAN Djurgården, Joakim Lundberg (b) slutat, (mv) Lukko Rauma, Finland, Leinonen (mv) Herning, (b) Färjestad, Stefan Bemström (b) Leksand, lämnade Nybro Rauma, Andreas Dahlberg (f) Skövde IK, Antti Senaste placering: Samuel Beckstrand (b) Rögle, Jonas Sjöqvist Henrik Tojkander (mv) Danmark, Fredrik Holmgren till Oskarshamn. Jussi Halme (b) Esbo Blues, Finland, Carter Hildén (f)BJÖRKLÖVEN Sport Vaasa, Finland. ALMTUNA AIK Tränare: PerOBäckman, Allsvenskan: 10:a (b) Trångsunds IF, Tobias Liberg (b) och Bofors, Fredrik Oduya (b) Edinburgh Capitals, (mv) Nyköping, Johan Ryno Trevisani (b) Asiago, Italien, Daniel JosefsT R T S D I FÖ Spelarförluster: Stephen Murphy (mv) EdinHUDDINGE OSKARSHAMN NYBRO VÄXJÖ DS Johan Tornberg Nya spelare: Tuomo Jimmie Kraft (f) Utah Grizzlies, Christopher Skottland, Robin Jacobsson (b) Hammarby (f) Frölunda, Lars-Peder Nagel (f) Stavanger, son (b) Rögle, Johan Sjödell-Wiklander (f) burgh Capitals, Skottland, Nicklas Westerlind Senaste placering: Karjalainen (mv) TPS Lindholm (f) MB Hockey, Mikael Zettergren (f) J20, Jussi Savolainen (b) KalPa, Finland, Norge, Tomas Gustafsson (f) slutar, Rasmus Bofors, Johan Olsson (f) Färjestad, Tony (b) Oskarshamn, Johan Lind (b) Sundsvall, Allsvenskan: 9:a Åbo, Finland, Peter Andersson (mv) Nordic klubb ej klar, Stefan Markl (f) Väsby Hockey, Joakim Nettelbladt (b) Waterloo Blackhawks, Olheden (f) Västerås, Johan Hägglund (f) Lagerström (f) SSK J20, Steve Potvin, (f) Martin Ericsson (b) Skövde, Johan Berggren Nya spelare: Johan Vikings, Kina, Patrik BäärnhielmVÄXJÖ (b) Skövde IS H HUDDINGE OSKARSHAMN NYBRO Joakim Ohlsson (f), Vita Hästen, Linus PersUSA, Jarno Honkonen (f) Skövde, Marcus Leksand. Augsburg Panther, Tyskland, Steve Thornton O CKEY (b) och Henric Björkman (b) båda Västerås Thalberg (mv) Västerås IK, Jonas Eriksson (b) Tingsryd AIF, Markku son, (f) Leksand, Richard Gynge (f) Brynäs, Olsson (f) Malmö Redhawks, Samu Isosalo Till elitseriekval direkt 3 lag: Södertälje, (f) Basel,Schweiz, Calle Steen (f) Leksand, IK, Fredrik Vestberg (f) Rögle, Johan Thelin J-lag, Johan Berggren Paukkunen (b) Lukko Raumo, Finland, DaLinus Stensson (f) Storhamar, Norge, Stefan (f) TuTo, Finland, Alexander Kovalonok (f), Leksand, Björklöven Ragnar Karlsson (f) Luleå, Andrée Persson (f) SUNDSVALL LEKSAND VÄSTERÅS BOFORS Andreas Holfelt sätter ett välplacerat (f) Växjö Lakers, Miikka Jäske (f) EV Weiden, (b) och Henric Björkman (b) båda Arboga, vid Holmqvist (b) Almtuna, Brandon Nolan Töyrä (f) AIK, Bobby Williams (f) Nybro, Liam Kalmar, Juha Silvander (f) Hokki Kajaani, Till kvalseriens playoff 4 lag: Många om Växjö, Fredric Andersson (f) SSK J20, Magnus slagskott bakom Växjömålvakten Tuomo Österrike, Kim Jansson (f) Gislaved, HUDDINGE OSKARSHAMN NYBRO VÄXJÖ Albin Lorentzon (b) Linköping, David Lid(f) Manitoba Moose, Kanada, Gustav HjalNYKÖPING BJÖRKLÖVEN ALMTUNA AIK Karjalainen.  FOTO: MAGNUS JOHNSSON ström (b) Västerås J-lag, Sebastian Meijer marsson (f) Gislaved, Marcus Weinstock NING RE

SUNDSVALL

LEKSAND

NING RE

ARSHAMN

SÖDERTÄLJE

LEKSAND

O CKEY

NING RE

RKLÖVEN

AIK

ARBOGA

O CKEY

LEKSA N

SUNDSVALL

allsvenskan

IDROTTSFÖ DS

NING RE

LEKSA N

Här är läget i övriga lag i IDROTTSFÖ DS

IS H

MMARBY

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

ALLSVENSKAN

BOFORS

LEKSA N

KSAND

Bofors

Almtuna

NING RE

Leksand

LEKSA N

NING RE

Arboga

LEKSA N

LEKSA N

NING RE

NING RE

Hammarby

Oskarshamn

SUNDSVALL

NING RE

LEKSA N

NING RE

LEKSA N

NING RE

HUDDINGE

0471-482 50 www.akessonstryck.se

Sundsvall

LEKSA N

NING RE

LEKSA N

NING RE

NYKÖPING

Tryckeriet för alla!

Nyköping

LEKSA N

RÖGLE

LEKSA N

SH

Södertälje

RÖGLE

Nybro

Växjö

Västerås

HUDDINGE

OSKARSHAMN

NYBRO

VÄXJÖ

NING RE

LEKSA N

NYKÖPING

Dahléngatan 1, 392 39 Kalmar. Telefon 0480-224 60. Fax 0480-197 31. E-post: info@alwex.se www.alwex.se

21


22

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Viking Support

Vi kan lösa era problem

med svårhamlade träd och grenar

i med och motgång Förvaltar

Förädlar

Förnyar

Vikingsupport är en fristående förening som bildades i början av förra säsongen. Vi fick ihop 99 medlemmar första säsongen vilket vi är väldigt glada och stolta över. Denna andra säsong för vår del, har vi satt målet lite högre.

Vi hyr ut bostäder och lokaler i Kalmar och Nybro! Incita AB Norravägen 37 Telefon 0480 51600, www.incita.se info@incita.se

för säsongens första seriematch. Självklart kan ni anmäla er till resorna för att garanterar er om en plats.

Supporterträff

En ny spännande hockeysäsong står framför oss. Många nya spelare och en ny duktig tränare ska se till att vi får en trevlig säsong i ishallen i vinter. Självklart ska vi från Viking Support hjälpa till att bättra på stämningen och se till att killarna på isen och i båset känner publikens stöd. Vill du bli medlem så kan du ta kontakt med oss under hemma matcherna, via vår hemsida www.vikingsupport.nu eller kontakta vår kassör Jan Edberg 070-669 85 72.

Under säsongen kommer våra medlemmar att via vår fina hemsida (www. vikingsupport.nu) bli inbjudna till supporterträffar. Där Viking Support är Nybro Vikings supporterklubb. Under den förra säsongen fanns de represenkommer tränare, terade på i princip alla bortamatcher. FOTO: MAGNUS JOHNSSON spelare med flera att Visa att du roligare får vi och det blir en bättre delge oss sina synpunkter och vi stämning i hallen. Man behöver har chans att ställa frågor. stödjer Vikings! inte vara medlem för att få vara På vår hemsida kommer det även med och sjunga. att finnas information om supUnder hösten kommer Avslutningsvis hoppas vi från porterpub där vi kommer träffas nya replicatröjan! styrelsen att det blir en givande och för att prata upp oss inför hemma Den och mycket mer köper trevlig säsong. Vi ska göra så gott vi matcherna. du på kansliet eller i Club kan för att skapa en god stämning

Bussresor

Klacken

Medlem

Gällande bortaresorna går det redan nu att anmäla er. Bland annat ser vi fram emot resan till Leksand här i höst. Anmälan kommer fortfarande gå till Andreas på 073-994 99 55 eller via andreas@vikingsupport.nu. Vi börjar självklart med att ordna en resa till Rögle

23

Hela denna tidning är en annons utgiven av Nybro Vikings IF

Det som är kanske vår viktigaste uppgift är ju att göra vad vi kan för att skapa en god stämning i hallen. Därför har vi vår egen lilla läktarsektion där vi gör vad vi kan för att hjälpa killarna på isen. Det vill vi ha fler som hjälper oss. Alla är välkomna dit. Ju fler vi är desto

Andreas Carlsson

Vi har ett kapaggregat med grip på en lasbilsmonterad kran. Kranen har en räckvidd på 26 meter, och har möjligheten att ”hålla fast” och lägga ner avkapade grenar så att dessa inte skadar mark och byggnader Maskinen är speciellt lämplig på höga höjder och där träden står inväxta bland byggnader, eller där det finns risk att skada mark eller föremål på marken om de avkapade grenarna får falla fritt.

Viking-kiosken i Victoriahallen vid hemmamatcherna.

Välkomna att kontakta oss:

Ordförande Viking Support

MASKINRING KALMAR ÖLAND Kalmar 0480-696 32 070-317 17 21

HÖGRÖJARNA AB Färjestaden 0485-349 04 070-509 03 00

panelen tycker till

Redaktör: Mattias Lindfors

Panelen kommer att bli ett stående inslag i Vikings matchprogram. Skicka in din fråga till panelen@nybrovikings.com

Linnea Leskovec, 17 Vikings bidrag i svenska damlandslaget Mina förväntningar är att dom ska hamna bland dom sex bästa i serien, men tyvärr är det mycket skador just nu och det påverkar början av säsongen, för man missar mycket samspel i femmorna.

Det är svårt att byta ut ett halvt lag och dessutom har man en ny tränare. Jag skulle vilja se hela laget utan skador i en match innan jag kan ha en åsikt.

Hoppas på att Nybro nosar på en Play Off-plats. Hjärtat säger så i alla fall.

2. Nybro Vikings har som

Man måste ta hand om de egna talangerna och dessutom skapa ett hockeygymnasium i Nybro. Som det är nu sprids våra talanger över hela Sverige.

Man måste ta till vara på talanger i närområdet som t.ex Kovalonok. Bli bättre på att ta hand om sponsorer och kunna erbjuda bättre faciliteter. Kunna erbjuda bussar till matcherna från städerna runt omkring.

Genom att träna hårt, ha “vinnarskalle” och marginalerna på sin sida.

Jonny Ågren, en humoristisk slitvarg som i år även är kapten. tar hand om nyförvärven och skulle gärna se honom som Nybros “hjälte” senare i vår.

Robert Kimby. En frisk Kimby spelar i en annan division än de andra spelarna.

Jonny Ågren, en stor hockeyspelare som har tagit klivit till lagkapten. Kan inte bli annat än publiksuccé.

mål att bli hela regionens lag, hur ska man lyckas?

3. Vem tror du blir årets

publikfavorit?

4. Vilka blir seriens flipp respektive flopp?

Box 8074, 390 08 Kalmar Telefon 0480-47 16 30 Auktoriserad Installatör

Magnus Ekelund, 42 Säljare och ungdomstränare

1. Vilka förväntningar har

du på Nybro Vikings och vad tror du om kommande säsong?

YIT Sverige AB /Smedby Värme & Sanitet

Håkan Lönngren, 58 Säljare och radiokommentator

5. Är mediabevakningen av

Nybro Vikings tillräcklig?

Som årets flipp hoppas jag på Nybro och floppar gör AIK.

Mediabevakningen är hyfsad men skulle kunna vara ännu bättre. Tidningarna och även lokalradion skulle kunna pusha mer och ägna mer utrymme åt Nybro som ändå är på elitnivå.

Det svider att säga det men årets flipp blir AIK. Det smärta i mitt hjärta att säga att floppen står tyvärr Bajen för.

Bedrövligt. Som det är nu är det tydligen viktigare att skriva om vad Kalmar FF-spelarna dricker för sportdryck än att skriva om Nybro. Barometern ändå OK men Östran en katastrof.

Björn Hagblom, 51 Snickare

Henrik “Garvis” Petersson, 36 Sjukgymnast, fd spelare

Bättre placering än förra säsongen och därmed lite mer folk på matcherna förhoppningsvis.

Att de klarar att spela den fysiska hockeyn som man värvat spelare för att kunna göra. Hoppas på en marginal till det nedre sträcket vid säsongens slut.

Genom ökade intäkter på sponsring och andra arrangemang. Dessutom måste det till mycket bättre samarbete med U-hockeyn. Man får intrycket att det är lite “vi och dom”.

Det behövs en bredare organisation kring klubben. Titta på likvärdiga klubbar i landet, oavsett sport, hur man jobbar med marknadsföring och sponsring. Ta fram egna talanger.

Någon av målvakterna Antti Jokela eller Henrik Tojkander.

Jonny Ågren, Nybros bästa och nyttigaste spelare som alltid ger 100%. Bra kille vid sidan av rinken och rutinerad.

Flipp: Nybro, med all otur dom haft på försäsongen kan det inte bli annat än flipp. Flopp: Huddinge, dom ser inte så starka ut.

Flipp: Björklöven. Flopp: Oskarshamn.

Jag som gillar hockey kan aldrig tycka att det är tillräckligt!

Absolut inte! Nybro Vikings tillhör trots allt svensk elithockey. Lokalmedia hårdbevakar vår grannstads fotbollslag alldeles för mycket. Som Nybrobo “skiter” jag i om någon av deras spelare har fått lite snor i näsan eller bytt frisyr.

Flippen blir Leksand som tar sig till kval och floppen blir Södertälje som missar.

Ramirent – din lokala maskinuthyrare Vi täcker det mesta när det gäller bygg- och installationsverksamhet. Berätta om dina behov, så kommer vi med råd och förslag. Vi har ett kundanpassat, modernt sortiment för uthyrning: • bygg- och anläggningsmaskiner • liftar, kranar, hissar och ställningar • containers, bodar och vagnar • el- och värmeprodukter etc Vi erbjuder totallösningar. Vi har mångårig erfarenhet som leverantör av helhetsåtaganden. Tack vare vår breda branschkompetens kan vi erbjuda våra kunder skräddarsydda totallösningar inom alla produktområden. Kalmar Telefon 0480-44 55 42

Mycket tillräcklig. Det står mer om Nybro under en månad i lokala tidningar än vad det står om ex. AIK och Bajen i deras lokaltidningar under en hel säsong.

Din lokala maskinuthyrare. Ramirent är ett av Europas största uthyrningsföretag med verksamhet i tolv länder. Vi har ca 40 kundcenter runt om i Sverige – viktigast för dig är att vi finns nära dig. Lokal närvaro i en resursstark koncern – det innebär bara fördelar för våra kunder, stora som små.

www.ramirent.se


Ta Hockeybussen från Kalmar till Victoriahallen! Tag plats, glöm parkeringsbekymmer och ta hockeybussen till Nybro - bekvämare kan det inte bli. Försäkra Dig om en plats på Hockeybussen till Victoriahallen i Nybro och stöd Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan under hösten 2006. Läs mer på www.nybrovikings.com. Välkommen ombord! Avresa lördag o söndag Kalmar Berga Statoil Centrum-stationen Södra Vägen, Rydbergs Motor Smedby Hemhörnan Trekanten Ståhls Möbler Matchstart

Aktuella matcher: 14.30 14.40 14.50 15.00 15.15 16.00

1/10 8/10 15/10 22/10 25/10 29/10 3/11 8/11

Nybro–Södertälje Nybro–AIK Nybro–Sundsvall Nybro–Arboga Nybro–Almtuna Nybro–Västerås Nybro–Oskarshamn Nybro–Björklöven

Fredag Onsdag Onsdag Onsdag Söndag Fredag Lördag

17.30 17.40 17.50 17.00 18.15 19.00

Återresan mot Kalmar sker 10-15 minuter efter att matchen är slut.

Nybro–Leksand Nybro–Hammarby Nybro–Huddinge Nybro–Rögle Nybro–Bofors Nybro–Nyköping Nybro–Växjö

Pris inkl. bussresa tur och retur, entré/ståplatsbiljett: Vi bjuder på stämning, en härlig hockeyatmosfär, dramatik, spänning – allt som gör en bra hockeymatch! OBS! Hemmapremiären 1/10 spelas klockan 17.00 – buss avgår därmed en timme senare.

För bokning och information DACKE BUSS 0471-502 80

Nybro kommun önskar Nybro Vikings framgång, självkänsla och stolthet i Hockeyallsvenskan. Nybro Vikings är ett av vår kommuns många starka varumärken. Ni betyder mycket för bilden av vår kommun och föreningen är en betydelsefull upplevelseleverantör till en hockeyintresserad publik och allmänhet.

Nytt boende vid ishallen Även utanför Victoriahallen händer det intressanta saker i Nybro. På andra sidan Grönvägen, mittemot ishallen, uppför Nybro Bostads AB nya stadsvillor i kvarterat Ärlan. Intresserad? Hör av dig till Nybro Bostads AB telefon 0481-459 00 eller www.nybrobostadsab.se.

17/11 22/11 29/11 6/12 10/12 15/12 30/12

110 kr/person

Avresa onsdag o fredag Kalmar Berga Statoil Centrum-stationen Södra Vägen, Rydbergs Motor Smedby Hemhörnan Trekanten Ståhls Möbler Matchstart

Söndag Söndag Söndag Söndag Onsdag Söndag Fredag Onsdag

Reservera gärna följande datum för fysisk och intellektuell rörelse samt social gemenskap under första halvåret 2007. Motions och trivselaktiviteten Linnéalunken den 12 juni och Samtalskvällen “Under Kristallkronorna“ den 18 april på temat “Nybro stad 75 år - Hur ser berättelsen om framtiden ut?“.

Varmt välkomna och prova på Nybro – “den moderna småstaden i småländska Glasriket “ omgiven av en tilltalande, dynamisk och attraktiv landsbygd.

www.nybro.se

0607