Ти си Варна, брой 32 / август 2018

Page 6

ВХОД СВОБОДЕН

ПРАЗНИК НА ВАРНА

Градските честванията по случай Деня на Варна ще започнат в 10:30 ч. на площад „Св. св. Кирил и Методий". Три събития са предвидени за сцена „Раковина“ в Морската градина. От 10:30 ч. детски улични спектакли, в 17:30 ч. - гайдарски оркестър „Диньо Маринов“, а от 19 ч. концерт на Богдан Томов с децата на Варна. От 19 ч. в Римски терми ще свири камерният оркестър „Анима“, а от 21ч. на площад „Независимост“ е концертът “Синатра симфони“ на Васил Петров със симфоничния оркестър на Държавна опера.

СРЕЩИ С ПИСАТЕЛИ

ПЛУВЕН МАРАТОН

В рамките на Алея на книгата във Варна ще гостуват редица български поети и писатели. На 2 август от 19:00 часа в малкия арт салон на Радио Варна е срещата с Ирена Иванова, позната повече като Рене Карабаш, която ще представи новия си роман „Остайница”. На 3 август, отново на същото място, поетесите Ангелина Александрова и Лилия Йовнова ще се срещнат с публика. На 4 август от 19:00 часа Деница Дилова и Васил Панайотов ще говорят за новите си книги в книжарница Сиела.

На 5 август ще се състои ежегодният Плувен маратон Галата-Варна. Ден преди маратона – на 4 август, за втора поредна година ще се проведе спортният форум „1000 х 1000“. Събитието няма състезателен характер и е своеобразна тренировка за онези, които искат да преплуват маратона „Галата – Варна“ на следващия ден. Организаторите очакват всички желаещи да преплуват разстоянието от нос Галата до Варна в 6:30 ч. на Морска гара Варна за предстартов преглед и превозване към старта.

4

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА "ВЪЗДУШНИ ЧУДЕСА - ВАРНА 2018"

На 18 и 19 август небето над плажа в квартал „Аспарухово” ще се изпъстри с разнообразни, цветни, малки, големи и още по-големи хвърчила. Фестивалът ще включва атракции за всички възрастови групи, а за да стане факт празникът, организаторите набират средства и канят всички, които се чувстват съпричастни към събитието, да се включат с идеи или доброволен труд.