Viisas Elämä -katalogi syksy 2021

Page 1

1


SISÄLLYS Kotimaiset kirjailijat Elokuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 Syyskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Lokakuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 Marraskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

Ulkomaiset kirjailijat Elokuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 Syyskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 Lokakuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 Marraskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Joulukuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19

Muut tuotteet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 Uudistetut painokset . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2

23


Kotimaiset kirjailijat

3


ELOKUU 2021

Sisäinen rauha Ilkka Virolainen & Harri Virolainen Ulkoisesti kaikki on ihan hyvin: on kiinnostava työ, mukava perhe, hyvä taloudellinen tilanne, ystäviä ja harrastuksia. Silti mieltä kalvaa tunne, että jotain puuttuu. Löytyykö “se jokin” uramenestyksestä, vuorten valloituksesta tai muiden ihailun tavoittelusta? Moni täyttää elämänsä materiaalisilla seikoilla tai torjuu tylsyyttä erilaisilla virikkeillä. Entä jos täyttymys olisikin sisällämme, juuri tässä hetkessä? Ajatuksia herättävä teos sisältää konkreettisia, omaan arkeen sopivia harjoituksia tietoisen läsnäolon saavuttamiseksi. Ja juuri sieltä – mielen hiljaisuudesta – sisäinen rauha kumpuaa, ilman tarvetta vatvoa mennyttä tai murehtia tulevaa. Ajattelusta tulee selkeämpää, myönteiset tunteet lisääntyvät, ja tunnet päässeesi kotiin, missä ikinä oletkin.

208 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-260-992-2 Svh 32,00 €

ILKKA VIROLAINEN & HARRI VIROLAINEN Ilkka Virolainen ja Harri Virolainen ovat kirjoittaneet useita kirjoja mielen voimavaroihin ja ihmisten potentiaaliin liittyen. He ovat toimineet myös meditaatio-opettajina ja järjestäneet sisäiseen rauhaan liittyviä työpajoja, luentoja ja yksilöllistä ohjausta yli 15 vuoden ajan niin Suomessa kuin ulkomailla. Molemmilla kirjailijoilla on neljä maisterin tutkintoa ja yksi tohtorin tutkinto. Kuva © Julia Alakulju

ILMESTYY ELOKUUSSA 4 4


ELOKUU 2021

Siskonpeti Sanna Vaara Elämään kuuluu kaikki – ja lopulta kaikesta seuraa aina jotain hyvää Mitä tehdä, kun elämäniloa säteilevä isosisko sairastuu syöpään ja saa kuusi kuukautta elinaikaa? Sanna Vaaran Siskonpeti on yhtä aikaa selviytymistarina ja ylistyslaulu elämälle, sen iloille ja suruille. Lapsuudentraumat, kuolemanpelko ja häpeä saavat kyytiä, kun puntit täristen mennään pelkoja päin, milloin räppiä lavalla tykittäen, milloin autohuutoterapiaa harrastaen. Kirjoittamisen ohella hätää hillitsee hokema, joka toimii kuin taikatemppu: Kaikki on hyvin. Silloinkin kun ei ole. Pysäyttävästä aiheestaan huolimatta Siskonpeti on tulvillaan toivoa, lämpöä ja naurua. Se on rohkaiseva muistutus, että matka jatkuu, vaikka sen kulkua tai määränpäätä ei aina ymmärtäisikään.

288 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 84.2, 17.3 ISBN 978-952-384-008-9 Svh 30,00 €

SANNA VAARA Sanna Vaara on kulttuurin monityöläinen, kirjailija ja kolmen lapsen äiti, joka tunnetaan myös sanataidetta suoltavana Räppäri Vaarana. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt Modernien munkkien matkassa – Hillitön henkinen elämäni sekä Maa kutsuu!

Kuva © Julia Alakulju

ILMESTYY ELOKUUSSA 5 5


SYYSKUU 2021

Meditaation kultainen kirja Taavi Kassila Kuinka voimme lahjoittaa itsellemme iloa, mielenrauhaa ja onnellisuutta? Kuinka lisätä luovuuttamme ja oppia rakastamaan enemmän? Meditaatio on kultaakin arvokkaampaa, sillä se lahjoittaa meille mielenrauhaa, iloa ja lisää kykyämme rakastaa. Meditaatio kasvattaa luovuuttamme ja parantaa terveyttämme. Se vähentää stressiämme ja kohentaa ihmissuhteitamme. Ja lopulta meditaatio lahjoittaa meille ihmiselämän korkeimman päämäärän – päättymättömän autuuden. Tässä meillä on käytännöllinen opas, joka kertoo meditaatiosta tieteellisten tutkimusten ja pyhien kirjoitusten valossa. Opimme harjoittamaan meditaatiota askel kerrallaan. Kirjaan sisältyy kymmenkunta erilaista meditaatiotekniikkaa, luontomeditaatiosta mindfulnessiin ja mantrameditaatiosta visualisointiharjoituksiin. Tervetuloa meditaation kultaisen lähteen äärelle!

400 s./ sidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-260-991-5 Svh 36,00 €

TAAVI KASSILA Kirjailija, elokuvaohjaaja ja joogaopettaja Taavi Kassila aloitti meditaation harjoittamisen 18-vuoden iässä, lähes viisikymmentä vuotta sitten. Hän harjoittaa meditaatiota päivittäin, yksin ja yhdessä toisten kanssa – sekä Suomessa että Intiassa. Ja hän myös opettaa meditaatiota.

Kuva © Vesa Linna

ILMESTYY SYYSKUUSSA 6 6


LOKAKUU 2021

Hyvää oloa saunomalla – Saunafulness Carita Harju Tee saunahetkestä hyvinvoinnin lähde, jossa luot uudelleen syvän yhteyden itseesi ja kehoosi Carita Harju valottaa teoksessaan, miten saunomisesta on tullut entistä tärkeämpi hyvinvoinnin lähde: se vähentää stressiä, tekee hyvää sydämelle ja parantaa unen laatua. Ennen elämä oli hidastempoisempaa kuin nyt ja olemiseen oli enemmän aikaa. Nykyään hiljaisia hetkiä ei juurikaan ole, vaan hektisen suorittamisen ohella käytämme lähes kaiken valveillaoloaikamme puhelimen tai muun ruudun äärellä. Mutta sauna on yhä paikka, jonne älylaitteita ei oteta mukaan. Hyvää oloa saunomalla - Saunafulness sisältää uutta tietoa saunan monista terveyshyödyistä ja myös hyviä vinkkejä oman saunahetken rikastuttamiseen. Kuin huomaamatta sauna tarjoaa luonnollisen ja kiireettömän meditatiivisen tilan, jossa voit aidosti pysähtyä ja antaa mielen rauhoittua.

272 s./ sidottu/ nelivärinen/ 17.3, 59.32 ISBN 978-952-260-963-2 Svh 36,00 €

CARITA HARJU Carita Harju on suomalaisen saunakokemuksen asiantuntija ja markkinoinnin moniosaaja. Hän haluaa tuoda suomalaisen saunan terveys- ja hyvinvointivaikutukset kaikkien ulottuville. Vuonna 2009 hän perusti Sauna from Finland -verkoston edistääkseen suomalaisen saunan kansainvälistä tunnettuutta ja liiketoimintaa. Kuva © Anna Ruotanen

ILMESTYY LOKAKUUSSA 7 7


LOKAKUU 2021

Saa mitä haluat -muistikirja Ilkka Koppelomäki Odotettu työkalu omien ajatustesi kirjaamiseen ja oman elämäsi kehittämiseen Uusi muistikirja on kovasti odotettu lisätyökalu aiemmille Saa mitä haluat -kirjojen käyttäjille. Tätä ainutlaatuista muistikirjaa voi hyödyntää kuka tahansa itsensä kehittämisestä kiinnostunut ihminen. Saa mitä haluat -muistikirja on kehitetty yhdessä Ilkka Koppelomäen valmennettavien kanssa. Kirja sisältää vinkkejä ja tukea itsensä kehittäjälle ja tyhjiä täytettäviä sivuja. Saa mitä haluat -muistikirja jatkaa Ilkka Koppelomäen suuren suosion saavuttanutta Saa mitä haluat -kirjasarjaa, johon kuuluu ennestään Saa mitä haluat - Opas omannäköisen elämäntoteuttamiseen (2018) ja Saa mitä haluat - Elämäsi kirja (2020).

192 s./ sidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-017-1 Svh 32,00 €

ILKKA KOPPELOMÄKI Ilkka Koppelomäki on itsensä johtamisen valmentaja, joka on vienyt itsensä kehittämistä eteenpäin merkittävällä tavalla Suomessa Uskalla Innostua -yrityksellään jo vuodesta 2007 lähtien. Hän on monipuolinen valmentaja, jonka tyylissä yhdistyy sekä valmennus, sparraus että mentorointi. Kuva © Julia Alakulju

ILMESTYY LOKAKUUSSA 8 8


LOKAKUU 2021

Kiitollisuuden vuosi 2022 Maria Nordin Huippusuosittu Maria Nordin opastaa ja tukee hyvinvointia lempeillä tietoisuustaidoilla. Maria Nordinin Kiitollisuuden vuosi 2022 tuo Eroon oireista -teoksen ja -verkkokurssin harjoitukset osaksi lukijan arkea. Kalenteri sisältää Free to Heal® -menetelmään pohjautuvia, eri vuodenajat huomioivia ajatuksia, mielikuvamatkoja ja innostavia affirmaatioita vuoden jokaiselle viikolle. Kalenteri kannustaa harjoittelemaan, lisää onnellisuuden tunnetta, ja tarjoaa vinkkejä kiitollisuuden aiheista arjessa. Kalenterissa on tilaa myös jokaisen omille merkinnöille.

256 s./ sidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-016-4 Svh 32,00 €

MARIA NORDIN Kirjailija Maria Nordin on arkkitehti, hyvinvointivalmentaja sekä Free to Heal ®-menetelmän kehittäjä ja kolmen lapsen äiti. Häneltä on ilmestynyt aikaisemmin bestseller-kirja Eroon oireista (2020) sekä lasten satukirja Taikamatka (2021).

ILMESTYY LOKAKUUSSA 9 9


MARRASKUU 2021

Valon vuosi Tee unelmasi todeksi

Karita Aaltonen & Kaie Hakonen Oletko miettinyt, mitkä asiat sinua inspiroivat? Tämä työkirja on jokaiselle oman elämänsä kuningattarelle, joka haluaa rakastua elämään ja hyvinvoivaan tapaan elää sekä alkaa elää unelmiaan. On sinun vuorosi loistaa! Valon vuosi auttaa sinua kirkastamaan omia unelmia ja saamaan hyvinvoinnista elämäntapa, josta ei ole enää paluuta vanhaan. Se antaa sinulle voimaa ja inspiraatiota lähteä askel askeleelta kohti omia unelmia ja näyttää sinulle, miten saat hyvinvoinnista elämäntavat. Pelkkien haikailujen sijaan voit vuorostaan hehkua, kuinka elämä todella tuntuu hyvältä, inspiroivalta ja upealta. Ei enää puskemista, vaan lempeyttä ja rakkautta itseä kohtaan. Kirja jakautuu teemakokonaisuuksiin, kuten onnistumiseen johtaviin harjoitteisiin, kirjaan täytettäviin kirjoitustehtäviin ja unelmakarttaan sekä hengitys-, jooga- ja mielen voiman harjoitteisiin.

180 s./ sidottu/ nelivärinen / 17.3, 59.3 ISBN 978-952-384-009-6 Svh 32,00 €

Karita Aaltonen on valmentaja, joogaopettaja ja ihmisten inspiroija. Hän suhtautuu työhönsä ja hyvinvointiin intohimoisesti sekä luennoi ja kouluttaa yrityksissä, tapahtumissa ja teemapäivillä. Kaie Hakonen on kirjailija, kouluttaja, puhtaan terveellisen ravinnon lähettiläs, Mehun- ja Smoothien SM-voittaja, rentoutusohjaaja ja inspiroija. Kuva © Kristiina Männik

ILMESTYY MARRASKUUSSA 10 10


Ulkomaiset kirjailijat

11 11


ELOKUU 2021

Hengitys Uutta tietoa kadonneesta taidosta

James Nestor Kiehtova ja ajankohtainen tutkimusmatka yhteen kehomme aliarvostetuimpiin mutta olennaisimpiin toimintoihin Miksi meidän pitäisi opetella hengittämään? Vaikka usein oletetaan, hengittäminen ei ole vain passiivista toimintaa. On olemassa lukuisia eri tapoja oppia hengittämään oikein. Hengitys vaikuttaa niin fyysiseen kuin psyykkiseen hyvinvointiimme. James Nestorin Hengitys on viihdyttävä ja hätkähdyttävä tietokirja hengittämisen kadonneesta taidosta. Kirja vie lukijan eri kulttuureihin ja historian aikakausiin. Teos yhdistää hengitykseen liittyvän modernin tieteen ja perimätiedon lukijaa viihdyttävällä tavalla. Kirjassa James Nestor kertoo myös oman tarinansa, joka liittyy länsimaalaiseen hengitysteitä rappeuttavaan elämäntapaan. Vääränlainen hengitystapa voi johtaa astmaan, uniapneaan sekä kuorsaukseen. Suomennos: Taija Kuula 336 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3 , 59.3 ISBN 978-952-260-965-6 Alkuteos: Breath Svh 34,00 €

Mitä pidemmälle kirjaa luet, sitä tietoisemmaksi ja vakuuttuneemmaksi tulet hengityksen laajasta merkityksestä.

JAMES NESTOR James Nestor on Yhdysvaltalainen bestseller-kirjailija ja toimittaja, joka on julkaissut useita tieteellisiä kirjoja ja esiintynyt kymmenissä kansainvälisissä medioissa. Hän tutkii kadonnutta kykyämme hengittää oikein.

Kuva © Julie Floersch

ILMESTYY ELOKUUSSA 12 12


SYYSKUU 2021

Wim Hof -menetelmä Kylmäaltistus, hengitys ja tahdonvoima

Win Hof Maailmankuulu kylmäaltistusmetodi ja hengitysharjoittelu valtaa nyt myös Suomea. Tässä mukaansatempaavassa menestyskirjassa Wim Hof kertoo kehittämästään menetelmästä, joka on yhdistelmä turvallisia ja helppoja hengitysharjoituksia, kylmähoitoa ja sitoutumista. Kun kylmän sietokykysi vahvistuu, verenkiertosi paranee, aistisi valpastuvat ja ajatuksistasi tulee kirkkaampia. Mukana on tositarinoita ihmisiltä, jotka eivät ole saaneet apua perinteisestä lääketieteestä, mutta ovat Wimin metodin avulla parantuneet sairauksista tai kroonisista taudeista. Kuten “Jäämiehen” huikea tarina osoittaa, mieli on tehokkain työkalumme oman kehon hallintaan – silti vain harvat käyttävät sitä. Oivallat, miten pystyt paljon enempään kuin ikinä kuvittelitkaan: voit muuttaa kehosi toimintaa, löytää mielenrauhan ja iloita elämisen ihmeestä. Suomennos: Jaana Puhakainen 256 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3, 59.3 ISBN 978-952-260-987-8 Alkuteos: The Wim Hof Method Svh 34,00 €

WIM HOF

“Jäämies” Wim Hof ​​on moninkertainen Guinness-maailmanennätyksen haltija, joka tunnetaan poikkeuksellisesta saavutuksistaan ja kyvystään kestää äärimmäistä kylmää. Ihmiset ympäri maailman ovat muuttaneet elämänsä Wim Hof -metodin avulla, jonka lukuisat terveyshyödyt on vahvistettu monissa eri tieteellisissä tutkimuksissa. Kuva ©Peter Shagen

ILMESTYY SYYSKUUSSA 13 13


LOKAKUU 2021

Onnellisuus on olemuksesi Opas pysyvään elämänmuutokseen

Tina Turner Rakastetun supertähden koskettava tarina vaikeuksien voittamisesta, onnellisuudesta ja toivosta Tina Turner on elävä legenda, jonka uskomaton ura alkoi jo yli kuusikymmentä vuotta sitten. Värikkäisiin vaiheisiin on sisältynyt niin ennennäkemätöntä menestystä kuin suurta suruakin. Mutta koskaan aiemmin tämä yksi maailman kuuluisimmista artisteista ei ole puhunut hengellisestä puolestaan ja sisäisestä ajatusmaailmastaan yhtä avoimesti kuin nyt. Viime vuosina elämää varjostaneet vakavat sairaudet ja läheisen ennenaikainen kuolema saivat hänet pohtimaan syvällisemmin pitkäaikaista suhdettaan buddhalaisuuteen ja sen ajattomiin oppeihin. Vaikka on paljon asioita, joita ei voi hallita, ratkaisevaa on se, miten haasteisiin suhtautuu. Onnellisuus on olemuksesi on lohdullinen, toiveikas muistutus siitä, miten jokainen meistä voi voittaa vaikeudet ja elää onnellisempaa elämää. Teos on kansainvälinen bestseller.

Suomennos: Jaana-Mirjam Mustavuori 192 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3 ISBN 978-952-260-989-2 Alkuteos: Happiness Becomes You Svh 34,00 €

TINA TURNER

Kuva © Vera Tammen

Tina Turner on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä ja arvostetuimpia laulajia maailmassa. Hän on voittanut urallaan lukuisia palkintoja ja myynyt enemmän konserttilippuja kuin yksikään toinen artisti. Jäljittelemättömästä tyylistään ja vahvoista tulkinnoistaan tunnetun megatähden levyjä on myyty yli 200 miljoonaa kappaletta.

ILMESTYY LOKAKUUSSA 14 14


LOKAKUU 2021

Kollektiivinen trauma

Ylisukupolvisten ja kulttuuristen haavojemme parantaminen

Thomas Hübl Miten parantua sielun haavoista, jotka ulottuvat vielä paljon syvemmälle kokonaisiin yhteisöihin ja kulttuureihin? Miksi vanhat ja näennäisesti toisiinsa liittymättömät traumat periytyvät sukupolvelta ja yhteisöltä toiseen? Thomas Hübl punoo yhteen muinaisia viisauksia ja modernia tietämystä kiehtovalla tavalla. Hän tutkii puhuttelevassa teoksessaan sekä kollektiivisten traumojen näkyviä oireita että niiden taustalla piileviä perimmäisiä syitä. Käy ilmi, etteivät kielteiset kokemukset vaikuta vain yksilötasolla identiteettiin ja hyvinvointiin vaan koko ihmiskuntaa ravisuttavina kriiseinä ilmastonmuutoksena, globaalina pandemiana, rasismina, ja poliittisena polarisaationa. Teos paljastaa, miten lukemattomin eri tavoin traumat muokkaavat maailmaamme, ja tarjoaa käytännöllisiä työkaluja ja harjoituksia niistä toipumiseen.

Suomennos: Maija Myllymäki 320 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3 ISBN 978-952-384-010-2 Alkuteos: Healing Collective Trauma Svh 34,00 €

THOMAS HÜBL Thomas Hübl on kirjailija, opettaja ja The Academy of Inner Science -akatemian perustaja. Hänet tunnetaan maailmanlaajuisesti mystisten traditioiden ja tieteen yhdistämisestä teostensa ja opetustyönsä kautta.

ILMESTYY LOKAKUUSSA 15 15


LOKAKUU 2021

Mieti vielä

Uudelleen ajattelemisen taito

Adam Grant Opi kyseenalaistamaan mielipiteesi ja tarkastelemaan niitä uudesta näkökulmasta Tämä kirja on kutsu päästää irti näkemyksistä, jotka eivät enää palvele meitä. Älykkyys nähdään usein kykynä ajatella ja oppia. Nopeasti muuttuvassa maailmassa on kuitenkin joukko kognitiivisia taitoja, joilla saattaa olla vieläkin enemmän merkitystä: kyky ajatella uudelleen ja poisoppimisen taito. Jokapäiväisessä elämässämme liian monet meistä kuuntelevat mieluummin mielipiteitä, jotka saavat meidät tuntemaan olomme hyväksi kuin niitä, jotka saisivat meidät haastamaan ajatusmaailmaamme. Rohkeilla ideoilla ja täsmällisillä todisteilla Adam Grant selvittää, kuinka voimme omaksua väärässä olemisen ilon, hyödyntää huijarisyndrooman yllättäviä etuja ja tuoda vivahteita jännittyneisiin keskusteluihin. Tämä kirja paljastaa, että meidän ei tarvitse uskoa kaikkea mitä ajattelemme tai sisäistää kaikkea mitä tunnemme. Suomennos: Tuikku Ljungberg 384 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3 ISBN 978-952-384-019-5 Alkuteos: Think Again Svh 36,00 €

ADAM GRANT

Adam Grant on psykologi, The New York Timesin myydyin kirjoittaja, Whartonin arvostetuin professori ja Harvardin yliopiston kasvatti. Hänet on tunnustettu maailman 25 vaikutusvaltaisimman johtamisajattelijan joukkoon ja hän on saanut arvostettuja tieteellisiä palkintoja American Psychological Associationiltä sekä National Science Foundationiltä.

ILMESTYY LOKAKUUSSA 16 16


MARRASKUU 2021

Yoganandan elämä Joogi, josta tuli moderni guru

Philip Goldberg Vaikuttava muistelmateos länsimaisen joogan kehittäjän elämäntyöstä ja vaiherikkaasta elämästä Yhdysvaltoihin vuonna 1920 saapunutta Paramahansa Yoganandaa pidetään yleisesti modernin joogan isänä, jonka ajattomat opetukset ovat vaikuttaneet miljooniin ihmisiin ja lukemattomiin joogainstituutioihin ympäri maailmaa. Ensimmäinen elämäkerta hänestä ilmestyi jo vuonna 1946, mutta se keskittyi lähinnä tarinoihin muista ihmisistä, eikä niinkään Yoganandaan itseensä tai hänen kokemiinsa haasteisiin, saavutuksiin, ja ihmissuhteisiin. Philip Goldbergin yksityiskohtainen kuvaus valottaa Yoganandan poikkeuksellista elämää sen kaikkine vivahteineen. Teos on paljon enemmän kuin kertomus yhden ihmisen elämästä: se rikastuttaa ja laajentaa käsitystämme tämän merkittävän roolimallin ajatusmaailmasta ja inspiroi lukijaansa todelliseen ja aitoon muutokseen. Suomennos: Aleksi Lausti 448 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3, 99.1 ISBN 978-952-260-990-8 Alkuteos: The Life of Yogananda Svh 34,00 €

PHILIP GOLDBERG

Brooklynista kotoisin oleva Philip Goldberg on toimittanut ja kirjoittanut lukuisia tietokirjoja jo yli 45 vuoden ajan. Kysytty puhuja ja meditaatio-opettaja on käsitellyt teoksissaan etenkin intialaisten hengellisten opettajien vaikutusta lännessä.

ILMESTYY MARRASKUUSSA 17 17


MARRASKUU 2021

VAU! Ihastelun tiede

Katrin Sandberg & Sara Hammarkrantz Vau! Kerrassaan upeaa! Niin on nimittäin tämäkin tieteelliseen tutkimukseen perustuva kirja, jonka luettuasi ymmärrät miksi ihastelu ja ihmettely on niin tärkeää Ihastelu on ainutlaatuinen tunne, joka antaa meille iloa ja onnea luoden syvää mielekkyyttä elämäämme. Tutkimukset ja testit ovat osoittaneet, että ihastelun tunteella on syvällinen ja kestävä vaikutus kehomme järjestelmään ja hyvinvointiin. Se vähentää stressiä ja tulehduksia sekä lisää läsnäolon taitoa, empaattisuutta ja jopa älykkyyttä. Kirjailijat Katrin Sandberg ja Sara Hammarkrantz osoittavat, että tarvitsemme ihastelua nyt enemmän kuin koskaan, ja että kehomme ja mielemme kiittävät meitä siitä. Sandberg ja Hammarkrantz ovat lukeneet tieteellisiä artikkeleita, keskustelleet tutkimuksen pioneerien kanssa, haastatelleet psykologeja ja tutkijoita Yhdysvalloissa ja Euroopassa sekä tavanneet asialle omistautuneita ihmisiä.

Suomennnos: Jaana-Mirjam Mustavuori 160 s. / sidottu / nelivärinen / 17.3 ISBN 978-952-384-021-8 Alkuteos: Förundranseffekten Svh 32,00 €

Sara Hammarkrantz on omistautunut toimittaja ja kirjailija, jota ohjaa halu kertoa uusista ideoista terveyden, henkilökohtaisen kehityksen, johtajuuden ja tieteen aloilla. Hän on erikoistunut positiiviseen psykologiaan ja kirjoittanut aiheesta kirjan. Katrin Sandberg ohjaa ihmisiä käyttämällä valmennusmalliaan, joka perustuu positiivisten tunteiden ja tilanteiden tunnistamiseen ihmisten elämäntarinoissa.

ILMESTYY MARRASKUUSSA 18 18


JOULUKUU 2021

Oprah ja polkua valaisevat mestarit Oprah Winfrey Lämminhenkinen ja syvällinen uutuus oman kutsumuksen löytämisestä ja merkittävän elämän luomisesta Miten sinä haluat käyttää lahjaksi saamasi ajan? Millaisen tulevaisuuden toivot valkenevan edessäsi? Näiden kysymysten ääreen Oprah Winfreyn tuorein teos johdattaa lukijansa. Köyhistä oloista lähtöisin oleva monimiljonääri tietää, miten valtavasti töitä omien tavoitteiden saavuttaminen vaatii. Mutta menestys ei tule yksinomaan siitä, mitä teemme, vaan siitä, miksi olemme. Oprahin lisäksi ajatuksiaan jakavat tutut visionäärit, taiteilijat, henkiset opettajat ja muut tiennäyttäjät, kuten Deepak Chopra, Elizabeth Gilbert, Ellen DeGeneres, Glennon Doyle, Eckhart Tolle, Joe Biden, Brené Brown ja moni muu. He ovat jo löytäneet oman polkunsa ja rohkaisevat meitä esimerkillään etsimään omaa tarkoitustamme, askel askeleelta.

208 s. / sidottu / nelivärinen / 17.3 ISBN 978-952-384-013-3 Alkuteos: The Path Made Clear Svh 34,00 €

OPRAH WINFREY Oprah Winfrey on yksi menestyneimpiä ja arvostetuimpia media-alan vaikuttajia. Hän on tullut tunnetuksi etenkin huippusuositusta ja tv-historian pisimpään jatkuneesta “The Oprah Winfrey Show” -keskusteluohjelmasta ja lukuisista hyväntekeväisyyskampanjoistaan.

Kuva © Dfree / Shutterstock

ILMESTYY JOULUKUUSSA 19 19


JOULUKUU 2021

Opas vagushermon parantavaan voimaan Stanley Rosenberg Kehosi salainen ase sairauksia ja henkistä rasitusta vastaan Haluaisitko oppia äärimmäisen helppoja mutta myös tehokkaita keinoja vähentää stressiä? Stanley Rosenberg kannustaa lukijaansa valjastamaan kehossa uinuvat voimavarat aivojen vagushermon avulla, jonka keskeisin tehtävä on rauhoittaa elimistöä ja suojata sitä ahdistukselta. Kiivaassa elämäntahdissa moni uupuu: palautumiseen ei vain jää riittävästi aikaa. Kun autonomisen hermoston tasapaino valvetilan ja levon välillä horjuu, alamme väistämättä oireilla tavalla tai toisella. Miten tämä epätasapaino on korjattavissa? Käytännöllinen ja kiehtova opas kertoo, miten vagushermon voi “herättää” itse lempeillä hengitys- ja rentoutusharjoituksilla. Kun kuormittumisen tunne kevenee, kehosi luontainen kyky parantaa itseään vahvistuu – ja sydän ja mielikin voivat paremmin. Suomennos: Sanna Lönnfors 336 s. / nidottu / mustavalkoinen + väriliite 16 s. / 17.3, 59.3 ISBN 978-952-384-012-6 Alkuteos: Accessing the Healing Power of the Vagus Nerve Svh 36,00 €

STANLEY ROSENBERG Stanley Rosenbergilla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus kraniosakraaliterapiasta. Hän on perehtynyt laajasti hermoston rooliin ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa ja kehoon, mieleen ja tunteisiin liittyvien häiriöiden hoitomuotojen kehittämiseen.

ILMESTYY JOULUKUUSSA 20 20


MARRASKUU 2021

Kulje valosi kanssa -opaskortit 44-korttia ja opaskirja

Rebecca Campbell Vahvista sisintä intuitiotasi ja anna sen johdattaa sinut positiivisten energioidesi luo Rebecca Campbellin suunnittelemat intuitiiviset valokortit ovat kuin elämäsi peili. Ne kertovat sinulle juuri sen rohkaisevan viestin, jota tässä hetkessä tarvitset. Pakan 44 kuvakorttia on jaettu viiteen eri osa-alueeseen: vahvistuskortit ohjaavat oikeiden valintojen tekemisessä, kysymyskortit auttavat kuuntelemaan sydämesi ääntä, toimintakortit neuvovat, miten toimia jossain tilanteessa, kun taas aktivointikortit herättävät parantavat voimasi ja siirtymiskortit johdattavat sinut sisäisen ja voimaannuttavan luovuutesi äärelle. Mukana tuleva opaskirja sisältää yksityiskohtaiset selitykset jokaisesta kortista ja ohjeet niiden tulkintaan. Sielusi ääni voimistuu, ja löydät syvemmän yhteyden oikeaan minääsi sekä todelliseen tehtävääsi elämässä. Suomennos: Tuikku Ljungberg 44 korttia + opaskirja / nelivärinen/ A17.3 ISBN 978-952-384-011-9 Alkuteos: Work Your Light Oracle Cards Svh 39,00 €

REBECCA CAMPBELL Rebecca Campbell on kansainvälisesti arvostettu henkinen opas ja opettaja, joka rohkaisee ihmisiä vastaamaan sielunsa kutsumukseen. Viisas Elämä on aiemmin julkaissut häneltä teoksen Rise Sister Rise – Vapauta viisas, villi naiseutesi (2020). Kortit on kuvittanut Danielle Noel.

ILMESTYY MARRASKUUSSA 21 21


Uudistetut painokset

22 22


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2021

07/21

Pema Chödrön VIISAUS KAAOKSEN KESKELLÄ Sydämen neuvoja vaikeina aikoina Pema Chödrönin Viisaus kaaoksen keskellä opastaa kohtaamaan tuskalliset tunteet ja käyttämään niitä luomaan viisautta, myötätuntoa ja rohkeutta elämäämme. Buddhalaiseen viisauteen pohjautuvat harjoitukset auttavat muuttamaan kielteisiä tottumuksia ja toimiaan kaaoksesta huolimatta totuudellisesti ja rakkaudellisesti. ISBN 978-952-384-014-0. Suomennos: Sarvamitra 160 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3 Svh 28,00 €

07/21

Wayne Muller TIE TYYTYVÄISEEN ELÄMÄÄN Bestseller-kirjailija, pappi ja terapeutti Wayne Mullerin elämäntapaopas kertoo siitä, miten saavuttaa kokonaisvaltaisesti tyydyttävä elämä. Teos osuu suoraan kiireisen, ja yhä vain lisää hamuavan yhteiskuntamme ytimeen. Muller opettaa, miten rahaa, mainetta ja parempaa minää pakonomaisesti tavoittelevasta nykyisyydestä voi siirtyä hyväksyvään elämään ilman radikaaleja elämäntapamuutoksia. ISBN 978-952-260-995-3. Suomennos: Milla Karvonen 253 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

08/21

Piero Ferrucci YSTÄVÄLLISYYS Hyväntahtoisuuden voima Maailmankuulun psykoterapeutin ajankohtainen ja opettavainen muistutus siitä, miten suunnaton voimavara hyväsydämisyys on: kaikki hyvä on seurausta ihmisten huomaavaisuudesta ja lempeydestä toisiaan kohtaan. Ystävällisyys – Hyväntahtoisuuden voima on antoisa lukukokemus kenelle tahansa, joka kaipaa lempeyttä, iloa ja toiveikkuutta elämäänsä. ISBN 978-952-260-994-6 Suomennos: Lauri Porceddu 200 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

23 23


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2021

08/21

Deepak Chopra SIELUKAS JOHTAMINEN Sielukkaita ja viisaita johtajia tarvitaan kaikkialla, missä ihmiset toimivat yhdessä jotakin saavuttaakseen. Sielukas johtaminen esittelee seitsemän periaatetta hyvään johtajuuteen ja antaa selkeät välineet sisäisen viisauden kehittämiseksi ja vaalimiseksi alasta ja ympäristöstä riippumatta. ISBN 978-952-260-999-1. Suomennos: Jussi Korhonen 200 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

10/21

JP Jakonen STRESSIVAPAA JOHTAJA 52 näkökulmaa itsensä johtamiseen, henkilökohtaiseen kasvun ja viisaaseen elämään JP Jakosen Stressivapaa johtaja tarjoaa 52 ehdotusta henkilökohtaiseen kasvuun, itsensä johtamiseen ja viisaaseen elämään. Kirja antaa vastausapua elämässä askarruttaviin pieniin ja suuriin kysymyksiin liittyen mm ihmissuhteisiin, oman elämän suuntaan, työhön ja motivaatioon. ISBN 978-952-260-916-8. 208 s., nidottu mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

10/21

Ken Wilber RAJATON VIISAUS Idän ja lännen lähestymistapoja henkilökohtaiseen kasvuun Ken Wilber on tieteellisen älyn ja syvällisen henkisen viisauden yhdistäjä. Rajaton viisaus yhdistää mielen, kehon, tunteiden ja hengen osana kokonaisvaltaista hyvinvointia. Wilber käsittelee henkisen kasvun lähestymistapoja kattavasti ja esittelee eri teoriat, menetelmät ja harjoitukset selkeästi ja käytännönläheisesti. ISBN 978-952-260-998-4. Suomennos: JP Jakonen 216 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

24 24


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2021

11/21

Colin C. Tipping ANNA ANTEEKSI ITSELLESI Colin Tipping on kehittänyt menetelmän, joka tekee anteeksiantamisesta huomattavasti helpompaa. Sen avulla voimme oppia ymmärtämään menneisyyden tapahtumia uudella tavalla, ja tunnistaa niiden taustalla mahdollisesti piilevät tiedostamattomat uskomukset. Teos opastaa, miten lopullinen anteeksianto tapahtuu. Kun ymmärrämme olevamme anteeksiannon arvoisia, voimme parantaa syvimmätkin haavamme, ja vapautua itsesyytösten vyyhdistä. ISBN 978-952-260-993-9. Suomennos: Jussi Korhonen 167 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

11/21

Pema Chödrön PELOSTA VAPAUTEEN Selviytymisopas vaikeina aikoina Pema Chödrönin Pelosta vapauteen opastaa hyväksymään elämämme olosuhteet, rentoutumaan jatkuvassa muutoksien tuomassa epävarmuudessa ja vapautumaan pelosta. Kirjan Buddhalaiset mielenharjoitusmenetelmät kehittävät myötätuntoa sekä iloista ja lempeää suhtautumista itseämme ja muita ihmisiä kohtaan. ISBN 978-952-384-015-7. Suomennos: Elina Bhutia 167 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

12/21

John Teasdale, Mark Williams & Zindel Segal MINDFULNESS-TYÖKIRJA 8 viikon ohjelma masennuksesta ja ahdistuksesta vapautumiseen Mindfulness-työkirjassa on 8 viikon ohjelma, jonka MBTC:hen perustuva menetelmä on kliinisissä tutkimuksissa osoittautunut erittäin tehokkaaksi hoidoksi masennukseen ja ahdistukseen. Kirjassa on harjoituksia (tehtäväksi itsekseen tai osana terapiaa), hyödyllisiä vinkkejä ja työkaluja oman edistyksen seuraamiseen. ISBN 978-952-384-020-1. Suomennos: Tanja Kielinen 275 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

25 25


26 26


27 27


Oivalluksia merkitykselliseen elämään

Viisas Elämä Oy Mekaanikonkatu 19 A 00880 Helsinki myynti@viisaselama.fi www.viisaselama.fi

28 28