Viisas Elämä -katalogi syksy 2020

Page 1

Syksy 2020


SISÄLLYS H e i n äk u u . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 Elokuu...............................6 S y y s k u u . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1 0 L o k ak u u . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1 7 Marraskuu.............................. 2 1 Joulukuu................................ 25 Uudistetut painokset. . . . . . . . . . . . . . . . . 26


HEINÄKUU 2020

Susan Hyatt Susan Hyatt on sertifioitu elämäntaitovalmentaja ja laihdutusasiantuntija. Hänen luomansa BARE-ohjelman radikaali sanoma on ”kohtele vartaloasi kuin ystävääsi”. Kirjailija on some-kuuluisuus, jonka pelottomuus, rehellisyys ja huumori keräävät ihailevia seuraajia eri puolilla maailmaa.

UPEA Opi kohtelemaan itseäsi rakastavasti ja kunnioittavasti 7 viikon ohjelmalla

Susan Hyatt Opi kohtelemaan itseäsi rakastavasti ja kunnioittavasti, ei pahantahtoisen kriittisesti.

UPEA ohjaa sinut yllättävälle tielle kohti terveyttä ja tyytyväisyyttä – itsehillinnän sijaan se ylistää mielihyvää. UPEA auttaa sinua vapautumaan kaikesta, mikä lannistaa henkisesti ja fyysisesti. Opit rentoutumaan ilman ylensyömistä, alkoholia, tv-sarjamaratoneja tai muita tapoja, jotka turruttavat mielen ja vievät voimasi. Opit pitämään huolta itsestäsi ja tunnet olosi mielettömän hyväksi Lakkaa tuijottamasta vartalosi virheitä ja siirrä painopiste asioihin, joilla on oikeasti merkitystä. Ota elämän haasteet paljaina vastaan! UPEA ei ole laihdutusohjelma, se on ohjelma, joka rikastuttaa elämääsi.

ISBN 978-952-260-906-9 Suomentanut Kia Kujala 280 s. nidottu, mustavalkoinen Kl. 59.31, 17.3 Svh 32,00 €

Ilmestyy 1.7.2020

3


HEINÄKUU 2020

Johannes Laine Johannes Laine määrittelee itsensä intohimoiseksi sarjainnostujaksi ja unelmien toteuttajaksi. Hän on yksi palkitun OHMYGOODNESS Vegaanisen kahvilan ja Joogastudion perustajista, ja kertoo keittokirjan syntyneen kahvilan työntekijöiden rakkaudenosoituksena lukijoille.

Goodness Cookbook 100% maukkaita ja helppoja vegaanisia reseptejä

Johannes Laine Terveellistä ja herkullista vegaanista ruokaa rakkaudella kokattuna. Upean keittokirjan helpot ja inspiroivat ohjeet auttavat kokkaamaan laadukasta vegaanista ruokaa kotona. Kansien välistä löydät vuoden 2019 vegeravintolan (Vege Awards) suosituimmat ja värikkäimmät herkut. Goodness Cookbook kerää yhteen OHMYGOODNESS -ravintolan parhaat reseptit. Saat reseptejä niin koko päivän aamiaisiin, nopeisiin välipaloihin kuin romanttisiin illallisiin. Kirja tuo julki myös ylistettyjen jälkiruokien, tahnojen, kastikkeiden ja juomien salat. Reseptejä ja inspiraatiota on tarjolla niin paljon, että jaksat jatkaa terveellistä kokkailua pidempäänkin! Goodness Cookbook sopii myös lapsiperheille ja kotikokeille, jotka ottavat vasta ensiaskeleitaan vegaanisen ruuan laitossa.

ISBN 978-952-260-924-3 n. 150 s. sidottu, nelivärinen Kl. 59.34 Svh 30,00 €

Ilmestyy 21.7.2020 4


HEINÄKUU 2020

Tiia Gynther Tiia Gynther on 26-vuotias espoolainen positiivisen psykologian asiantuntija, henkilökohtainen valmentaja, ravintovalmentaja sekä hyvinvointivalmentaja. Hän on myös kahden pienen pojan äiti ja intohimoinen yrittäjä, joka haluaa tarjota oivalluksia ja inspiraatiota hyvinvoivaan arkeen.

Kohti unelmauraa Tehtäväkirja

Tiia Gynther Mainio työkalu sinulle, joka haluat selkeyttää urahaaveitasi ja suunnata kohti merkityksellistä työelämää.

Kohti unelmauraa -työkirjasta löydät tehtäviä, joiden tavoitteena on auttaa sinua löytämään oma suuntasi kohti omaa unelmauraasi. Työkirja johdattaa sinua uusiin oivalluksiin, sen harjoitusten avulla voit asettaa tavoitteita, pohtia motivaatiota, tunnistaa omat vahvuutesi ja kartoittaa nykyhetkeäsi sekä tulevaisuuttasi työelämässä. Harjoituksiin voit palata, kun kaipaat muistutusta siitä, minkä eteen oikein teet työtä. Työkirjan harjoitukset opastavat sinua omaksumaan kasvun asenteen, jonka avulla voit edetä rohkeasti unelmiesi parissa ja kehittyä ja oppia uutta läpi elämän.

ISBN 978-952-260-914-4 n. 70 s., nidottu, mustavalkoinen Kl. 38.8, 17.3 Svh 22,00 €

Ilmestyy 28.7.2020 5


ELOKUU 2020

Lydia Fenet Lydia Fenet on Christie’sin taidehuutokauppakamarin menestyneimpiä meklareita, joka on kerännyt kymmeniä miljoonia dollareita hyväntekeväisyysjärjestöille. Hän tietää kokemuksesta, kuinka ratkaisevasti aitous ja kyky myydä vaikuttavat omaan elämään ja menestymiseen uralla.

Vaikuttavin nainen olet sinä Ota yleisösi haltuun ja myy osaamisesi

Lydia Fenet Kirja naisille, jotka haluavat tulla kuulluiksi. Christie’sin taidehuutokauppakamarin meklari Lydia Fenet tietää kokemuksesta, kuinka ratkaisevasti aitous ja kyky myydä vaikuttavat omaan elämään ja menestymiseen uralla. Inspiroiva opas sisältää lukuisia esimerkkejä, oivalluksia ja neuvoja siitä, miten toteuttaa tavoitteensa, miten verkostoitua liike-elämässä ja neuvotella palkasta, miten hallita esiintymispelkoa ja hyödyntää omia vahvuuksiaan, ja miten lakata pyytelemästä anteeksi. Fenetin ainutlaatuinen tarina välittää rohkaisevan viestin: kun opit taistelemaan sen puolesta, mitä haluat ja ansaitset, saat äänesi kuuluviin tilanteessa kuin tilanteessa.

ISBN 978-952-260-890-1 Suomentanut Laura Haavisto n. 432 s., nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 34,00 €

Ilmestyy 7.8.2020 6


ELOKUU 2020

Sanni Nevalainen & Katja Frange Sanni Nevalainen on KTM, Suggestoterapeutti SHY, Valon taiteilija, kouluttaja ja kirjailija. Viisas Elämä on julkaissut häneltä muun muassa enkelitrilogian Enkeleiden matkassa, Enkelit arjessa ja Enkelit ystävinä. Katja Frange on kirjailija, henkinen valmentaja, näkijä ja taiteilija. Intuitiolla ja Kuunsilta -kirjojen sekä Naisen Voimapakan myötä hänet tunnetaan etenkin intuitiivisen elämän sanansaattajana ja feminiinisen tietoisuuden avaajana.

Ilon kortit Sanni Nevalainen & Katja Frange Ilon kortit tuovat elämääsi keveyttä ja myönteisyyttä. Ne muistuttavat elämän positiivisesta puolesta ja siitä, että ilo voi olla syvästi parantavaa ja muuttavaa voimaa. Elämme ajassa, jossa tarvitaan enemmän positiivisuutta, valoa ja iloa maailmaan. Se lisää parantavaa energiaa maailmassa. Suuri muutos parempaan ei tapahdu murehtimisen ja toivottomuuden kautta, vaan ilosta ja inspiraatiosta, rakkaudesta. Ilo on syntymäoikeutesi. Katja Frangen ja Sanni Nevalaisen yhteistyössä syntyneet Ilon kortit ovat jo heidän toinen yhteistyö huippusuosittujen Intuitiokorttien jälkeen.

ISBN 978-952-260-923-6 44 korttia + opaskirja n. 100 s. nidottu, mustavalkoinen Kl. A17.3 Svh 38,00 €

Ilmestyy 11.8.2020

7


ELOKUU 2020

Harri Virolainen & Ilkka Virolainen Tohtorikaksoset Harri ja Ilkka Virolainen ovat perehtyneet kehon ja mielen yhteyteen ja siihen, miten tunteet vaikuttavat suorituskykyyn. He ovat vetäneet tunnetyöpajoja ja luennoineet monissa eri maissa. He valmentavat urheilijoita, johtajia ja eri alojen asiantuntijoita tunteiden käsittelyssä.

Vapaudu tukahdutetuista tunteista Harri & Ilkka Virolainen Suurin osa ihmisistä tukahduttaa omia tunteitaan, koska ei uskalla tai osaa ilmaista niitä. Tunteiden ja niiden ilmaisemisen tulisi olla ihmisille luontaista. Tunteiden patoaminen vaikuttaa kielteisesti moniin elämän osa-alueisiin, niin terveyteen, ihmissuhteisiin kuin työhönkin. Vapaudu tukahdutetuista tunteista kertoo tutkimustulosten ja käytännöllisten esimerkkien avulla tunteiden ja niiden tukahduttamisen vaikutuksesta ihmisten elämään. Lisäksi kirja antaa keinoja tukahdutettujen tunteiden käsittelyyn. Kun tunnistat ja tunnustat tunteesi ja työstät niitä, pystyt kokemaan elämässäsi enemmän rauhaa, vapautta sekä elämäniloa.

ISBN 978-952-260-917-5 n. 280 s., nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 30,00 €

Ilmestyy 14.8.2020 8


ELOKUU 2020

Pauliina Tervo Pauliina Tervo on valtiotieteiden maisteri, yrittäjä, reseptivelhona tunnettu hyvän olon valmentaja. Tervo luennoi ja on auttanut verkkokursseillaan ja kirjoillaan jo tuhansia suomalaisia löytämään hyvän olon ja terveen vatsan. Lisäksi hänellä on suosittu blogi osoitteessa fodmapkeittioni.fi

FODMAP startti Pauliina Tervo Suomessa on noin miljoona ihmistä, joille toiminnalliset vatsavaivat ovat jokapäiväinen riesa. Taustalla on usein ärtyvän suolen oireyhtymä, jossa herkistynyt suolisto reagoi erilaisiin stressitekijöihin ja jopa sinänsä terveellisinä pidettyihin ruoka-aineisiin. Tutkimusten mukaan suurin osa herkkävatsaisista saa avun tervehdyttävästä FODMAPruokavaliosta. Kyse on erilaisista lyhytketjuisista hiilihydraateista, jotka eivät sula eivätkä imeydy ohutsuolessa ja kulkeutuvat paksusuolessa elävien bakteerien ravinnoksi. Tämä kirja tarjoaa helpon startin FODMAP-ruokavalion kokeiluun. Tervehdyttävässä FODMAP-ruokavaliossa rajoitetaan huonosti sulavien hiilihydraattien määrää ja lisätään ruokavalioon sellaisia ruoka-aineita, jotka tukevat huonokuntoisen suoliston tervehtymistä. Kirjasta löydät runsaasti hyödyllistä tietoa ja herkulliset reseptit, joilla pääset opettelemaan suolistoystävällisten ruokien kokkailua. Testaa kaksi viikkoa ja totea teho!

9

ISBN 978-952-260-919-9 n. 180 s. nidottu, nelivärinen Kl. 59.34 Svh 30,00 €

Ilmestyy 25.8.2020


SYYSKUU 2020

Kelly McGonigal Menestyskirjailja Kelly McGonigal on psykologi, Stanfordin yliopiston luennoitsija ja maineikas joogaopettaja. Hän on ansioitunut mind-body-tutkija, joka tahtoo työssään muuntaa tutkimuksesta saatavan tiedon käytännön toimiksi.

Joogaa kivun lievitykseen Kelly McGonigal Eroon kroonisen kivun aiheuttamasta fyysisestä ja emotionaalisesta taakasta. Joogan perinteinen viisaus ja kehon ja mielen tutkimuksen tuoreimmat tulokset voivat yhdessä tehdä lopun kroonisen kivun tuottamasta kärsimyksestä. Jooga vahvistaa lihaksia, ja sen avulla voi todistetusti hoitaa selkäkipua, polvikipua ja monia muita vaivoja. Jooga lievittää stressiä, ahdistusta ja masennusta, jotka voivat aiheuttaa ja pahentaa kipua. Kattava fyysinen ja henkinen työkalupakki esittelee lempeitä asentoja ja käytännön keinoja kivun karkottamiseksi. Syvärentoutusharjoitusten avulla voit päästä sopuun kehosi kanssa. Kun krooninen kipu päästää sinut otteestaan, alat tuntea itsesi jälleen omaksi itseksesi.

ISBN 978-952-260-925-0 Suomentanut Taavi Kassila n. 200 s. nidottu, mustavalkoinen Kl. 59.331, 59.2 Svh 32,00 €

Ilmestyy 2.9.2020 10


SYYSKUU 2020

Taru Tammikallio Varhaiskasvattaja ja sosionomi Taru Tammikallio hyppäsi tyhjän päälle ja lähti rynnäköllä kohti unelmiaan. Matkalla tutuiksi tulivat esteet ja kyyneleet, mutta myös tekemisen riemu. Rohkeus kannatti - nyt Taru on luovan alan yrittäjä ja auttaa verkkovalmentajana muita toteuttamaan urahaaveitaan.

Oman elämäsi superstara® Toteuta ammatilliset unelmasi

Taru Tammikallio Unohda tekosyyt, lähde rytinällä kohti haluamaasi ja luo unelmiesi ura.

Oman elämäsi Superstara® – Toteuta ammatilliset unelmasi on työelämään keskittyvä self help -kirja sinulle, joka haluat löytää sisäisen supertähtesi ja tehdä työksesi sitä, mistä todella nautit. Taru Tammikallio kertoo, miten hän onnistui lyömään läpi media-alalla, ja jakaa oppinsa siitä, miten myös sinä voit rakentaa unelmiesi uran. Uraopas tarjoaa 10 selkeää askelta, joilla edetä kohti tavoitettasi, vaikka puntti tutisisi ja lähipiiri vastustaisi. Opit valjastamaan mielesi tavoitteidesi tueksi, tunnistamaan sinua estävät uskomukset, tuomaan osaamistasi esille, rakentamaan ammatillista brändiä, ja nauttimaan matkasta.

ISBN 978-952-260-908-3 n. 350 s., sidottu, mustavalkoinen Kl. 38.8, 17.3 Svh 32,00 €

Ilmestyy 10.9.2020 11


SYYSKUU 2020

Karita Aaltonen & Kaie Hakonen Karita Aaltonen toipui parantumattomaksi uskotusta aivosyövästä, ja rohkaisee nyt kaikkia ottamaan vastuun terveydestään. Viisas Elämä julkaisi hänen koskettavan parantumiskertomuksensa Uskalla parantua vuonna 2017. Kaie Hakonen on värikkääseen ruokaan rakastunut reseptitaikuri ja ruokakirjailija.

Valoa lautasella Parane puhtaalla ravinnolla

Karita Aaltonen & Kaie Hakonen Ruoka voi sairastuttaa, mutta se voi myös tukea parantumista. Puhtaalla ruualla on ollut tärkeä rooli kirjoittajien omissa, uskomattomissa parantumiskertomuksissa. Kirjan perustana ovat nuo kokemukset sekä parantavasta ruuasta tehdyt luotettavat tutkimukset. Valoa lautasella on täynnä hoitavia, lempeitä ja rakkaudellisia ruokavinkkejä, joilla tehostat immuunipuolustusjärjestelmäsi toimintaa ja saat polttoainetta matkallesi kohti tervettä kehoa ja mieltä. Parantava ruoka on ravitsevaa, maukasta ja kaunista. Puhtaat raaka-aineet, helpot ja herkulliset reseptit, mehut ja smoothiet sekä terveyden lähettiläiden omat suosikit, “noitajuomat” – löydät kaiken samojen kansien välissä.

ISBN 978-952-260-859-8 n. 200 s. sidottu, nelivärinen Kl. 59.34 Svh 34,00 €

Ilmestyy 15.9.2020 12


SYYSKUU 2020

Elina Kauppila Elina Kauppila vetää tunne- ja vuorovaikutuskursseja vanhemmille, varhaiskasvatuksen ja ala-asteen ammattilaisille. Viisas Elämä on julkaissut Kauppilalta aiemmin kirjat Kamalan ihana päivä – lasten mindfulness, Ihana perhe – tietoisen vanhemmuuden ABC sekä Huomaa hetki perheessä – Vanhemman tunnetaitokirja.

Minä tunnen tunteeni Työkirja lapsille

Elina Kauppila Kun lapsi saa tilaisuuden harjoitella aistimista ja tuntemista tekemisen lomassa, hän oppii siirtämään tuon taidon muuhunkin arkeensa ja kokemuksiinsa. Minä tunnen tunteeni sisältää 25 harjoitusta, joita lapset voivat tehdä joko itsenäisesti tai yhdessä aikuisen kanssa. Niiden avulla lapsi havainnoi, miten tekeminen vaikuttaa ajatuksiin ja omaan kehoon, ja miten se lisää myötätuntoa itseä kohtaan. Tämä työkirja on suunnattu lapsille, vanhemmille, opettajille, terapeuteille ja kaikille niille, jotka ovat tekemisissä lastenpsykologian ja -psykiatrian kanssa. Tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja Elina Kauppilalta on aiemmin julkaistu muun muassa teokset Huomaa hetki perheessä, Ihana perhe ja Kamalan ihana päivä.

ISBN 978-952-260-861-1 Nidottu, mustavalkoinen Kl. 38.1, 17.3 Svh 28,00 €

Ilmestyy 18.9.2020

13


SYYSKUU 2020

Harville Hendrix & Helen LaKelly Hunt Harville Hendrix ja Helen LaKelly Hunt ovat kehittäneet pariskunnille ja vanhemmille suunnatun Imago Relationship -terapian, joka auttaa paranemaan lapsuuden haavoista ja saavuttamaan ihmissuhteissa aidon läsnäolon. Yhdessä heillä on yli 30 vuoden kokemus terapeutteina, ja heidän teoksiaan on käännetty yli 50 kielelle.

Ansaitsen rakkauden Opas kukoistavaan parisuhteeseen

Dr. Harville Hendrix & Dr. Helen LaKelly Hunt Kansainvälinen menestysteos uudistettuna painoksena Miksi viehätymme tietyntyyppisistä ihmisistä? Miten valitsemme puolisomme? Ansaitsen rakkauden -parisuhdeopas on auttanut jo miljoonia pariskuntia ymmärtämään toisiaan paremmin ja löytämään uudelleen syvän, romanttisen yhteyden. Rakastumme usein tietämättämme ihmiseen, joka aktivoi meissä juuri ne puolet, joita meidän tulisi käsitellä. Kun puolisot hyväksyvät toistensa erilaisuuden ja tiedostavat, mistä haitalliset käyttäytymismallit ovat peräisin, he oppivat aidosti kuuntelemaan toisiaan, nauramaan yhdessä enemmän, ja kokemaan aidon kumppanuuden. Silmät avaava lukukokemus kaikille niille, jotka haluavat yhdessä oivaltaa, millainen todella palkitseva rakkaussuhde voi olla.

14

ISBN 978-952-260-885-7 Suomentanut Kia Kujala 576 s. nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 34,00 €

Ilmestyy 18.9.2020


SYYSKUU 2020

Maria Nordin Maria Nordin on koulutukseltaan arkkitehti. Hän on urallaan perehtynyt rakennusten terveysvaikutuksiin. Nordin työskenteli 8 vuotta sisäilma-asiantuntijana, jolloin hän paneutui ympäristöyliherkkyyden mekanismiin. Nordin on kirjoittanut lähes 10 vuotta suosittua blogia, jossa hän on rikkonut tabuja ja pohtinut ihmisyyden kysymyksiä. Parannuttuaan monista sairauksista ja ympäristöyliherkkyydestä hän kehitti menetelmän, jota hän nyt opettaa verkkokursseillaan ja kirjassaan.

Eroon oireista Maria Nordin Eroon oireista avaa syvällisesti arkkitehti Maria Nordinin tietoisuustaitojen menetelmän taustoja ja opettaa tämän menetelmän askel askeleelta lukijalle. Tarina avautuu Nordinin oman parantumisen kautta ja vie lukijan matkalle selvittämään tietoisuuden ja terveyden yhteyden mysteeriä. Maria Nordin tarjoaa kirjassaan rohkean ja uudenlaisen näkemyksen sairauksien synnyn, kehon ja mielen mekanismien ja ihmisen tietoisuuden yhteyksiin. Nordinin Eroon oireista -verkkokurssi on ollut avuksi jo tuhansille ihmisille erilaisten sairauksien ja terveyshaasteiden hoidon tukena. Julkisuudessa esitetyistä väitteistä poiketen kyseessä ei ole uskomushoito eikä lääketiedettä korvaava menetelmä. Kyseessä on keho-mieltä tasapainottava mielen tason harjoitusmenetelmä. Verkkokurssin kautta menetelmää harjoittaa yli 5000 ihmistä 25 maasta.

15

ISBN 978-952-260-857-4 n. 300 s. sidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 34,00 €

Ilmestyy 24.9.2020


SYYSKUU 2020

Ilkka Koppelomäki Ilkka Koppelomäki on suosittu itsensä johtamisen valmentaja ja Uskalla innostua -yrityksen perustaja, joka on auttanut ihmisiä voimaan paremmin jo yli 10 vuoden ajan. Ilkan missio on viedä itsensä kehittämistä eteenpäin Suomessa, ja hän haluaa nähdä Suomen, jossa ei olisi yhtään katkeraa vanhusta, vaan omaan elämään tyytyväisiä hyvinvoivia ihmisiä. Saa mitä haluat -teos on tavoittanut jo tuhansia lukijoita ja kaikki Suomen Sokos Hotelsit kiertänyt Saa mitä haluat -luentokiertue keräsi yli 3000 kuulijaa.

Saa mitä haluat Elämäsi kirja

Ilkka Koppelomäki Tärkeimmät suunnitelmasi kohti haluamaasi arkea Elämäsi kirja on jatkoa suursuosion saavuttaneelle Saa mitä haluat -oppaalle. Se pysäyttää sinut pohtimaan, mitä elämältä oikeasti haluat ja miten voisit tehdä siitä mielekästä – ihan joka päivä. Ohjatun prosessin avulla laadit kirjan sivuille selkeän, yksityiskohtaisen ja juuri sinulle sopivan suunnitelman, jolla ohjaat elämääsi haluamaasi suuntaan. Kun seuraat prosessin etenemistä viikko- ja kuukausitasolla, kuljet väistämättä kohti tasapainoista ja onnellista arkea, hallittua ajankäyttöä ja nautinnollista elämää. Tästä suunnittelukirjasta tulee elämäsi tärkein kirja – se auttaa sinua toteuttamaan tavoitteesi, olipa kyseessä hyvinvointi, työ, ihmissuhteet, tai mahdottomalta tuntuvat unelmat.

16

ISBN 978-952-260-887-1 (ruskea) ISBN 978-952-260-911-3 (beige) 200 s. sidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 43,00 €

Ilmestyy 29.9.2020


LOKAKUU 2020

Kaisa Peltola Kaisa Peltola jätti ekonomin työt ja liike-elämän, kouluttautui henkisen kasvun ohjaajaksi ja perusti yrityksensä Wings Wide Openin vuonna 2015. Joogan parista Kaisa alkoi siirtyä yhä vahvemmin meditaatioon ja kehoterapioihin, joita hän nyt käyttää työskentelynsä pohjana modernein metodein jalostettuina.

Häpeän alkemia Erillisyydestä elävään yhteyteen

Kaisa Peltola Suomalainen häpeä ei ole vain menneestä johtuvaa, vaan elämme edelleen hyvin häpäisevässä ja erillistävässä kulttuurissa. Henkisen kasvun ohjaaja Kaisa Peltola on työskennellyt vuosia häpeän parissa ja vetänyt suosittuja Häpeän Alkemia -työpajoja. Nyt työpajojen tärkeimmät kokemukset ja havainnot on koottu yksiin kansiin kirjaksi, joka tarkastelee häpeää ennen muuta kehollisena prosessina: lukija johdatetaan häpeästä vapautumisen matkalle omaan kehoon ja herättää sen eloon, luonnolliseen aistillisuuteen ja syvään tietoisuuteen. Kun olemme sinut oman häpeämme kanssa, pystymme murtamaan häpäisijöiden sanatonta valtaa ja luomaan ympärillemme rehellisyyden, rakkauden ja myötätunnon ilmapiiriä.

ISBN 978-952-260-825-3 190 s. nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 27,00 €

Ilmestyy 1.10.2020 17


LOKAKUU 2020

Mark Nepo Mark Nepo on yhdysvaltalainen runoilija, kirjailija ja filosofi. Havahtumisen kirja nautti kulttimainetta, kunnes Oprah nosti sen suursuosioon 2010. Kirja on moderni klassikko, joka on puhutellut syvästi satoja tuhansia lukijoitaan.

Havahtumisen kirja 20-vuotisjuhlapainos

Mark Nepo Saavuta haluamasi elämä olemalla läsnä elämässä joka sinulla jo on!

Havahtumisen kirjan 20-vuotisjuhlapainos on jokapäiväinen apu ja opas, niin hyviin kuin huonoihin hetkiin. Se muistuttaa meitä, että elämä jota elämme on elämä joka meillä on. Ja kun sitä elää täysin sydämin, siitä tulee elämä jota haluamme elää. Teos koostuu jokaiselle vuoden päivälle kohdistetuista mietelmistä, tarinoista ja viisaista sanoista, jotka toimivat ohjenuorana kullekin päivälle. Jokaisen merkinnän ohessa on harjoitus, jonka avulla lukija voi herätellä mieltään ja sydäntään, herkistää itseään tälle mahtavalle maailmankaikkeudelle. Havahtumisen kirja on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, kumppaniksi ja sielunystäväksi ja toimii työkaluna, jonka tarvitset tehdäksesi itsestäsi kokonaisen.

ISBN 978-952-260-901-4 Suomentanut Ritva Hellsten n. 510 s. sidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 34,00 €

Ilmestyy 7.10.2020 18


LOKAKUU 2020

Sandra Rangel Sandra Rangel valmistui lääkäriksi El Bosquen yliopistossa, Kolumbiassa. Myöhemmin sairastuttuaan syöpään hän alkoi tutkia vaihtoehtoisia ja luonnollisia hoitomenetelmiä sairauksien ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi. Tätä nykyä omasta sairaudestaan täydellisesti toipunut Sandra on omistautunut ihmisten auttamiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Mikrobiomi Näkymättömät ystävämme

Sandra Rangel Mikrobiomin optimoiminen on avain huipputason terveyteen ja hyvinvointiin. Kokonaisvaltaisen terveydenhuollon ammattilainen, lääkäri Sandra Rangel kertoo uudessa kirjassaan, miten kehon mikrobiomi ja sen optimointi vaikuttavat terveyteemme. Kehossasi elää valtava määrä mikrobeja, ja sinun terveytesi on riippuvainen niiden hyvinvoinnista. Mikrobiomilla tarkoitetaan ihmisen elimistön normaalia bakteeriflooraa. Nämä mikrobit ovat näkymättöämiä ystäviämme, mikro-organismeja, jotka elävät kehossamme. Ne edustavat 90% ihmisen kehon soluista, ja terveytemme on niistä täysin riippuvainen. Mikrobiomi on kuuma aihe kokonaisvaltaisessa lääketieteessä ja elintärkeä meille kaikille. Lääkäri Sandra Rangel selittää uudessa kirjassaan mikrobiomin saloja ja näyttää käytännön tapoja optimoida sitä, jotta voi elää entistä terveempää ja energisempää elämää.

19

ISBN 978-952-260-947-2 Suomentanut n. 200 s. nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 32,00 €

Ilmestyy 14.10.2020


LOKAKUU 2020

Kelly Noonan Gores Kelly Noonan Gores työskenteli pitkään viihdeteollisuudessa, kunnes siirtyi kirjoittajaksi, ohjaajaksi ja tuottajaksi ja perusti oman Elevative Entertainment -tuotantoyhtiön, tiedostavan median, joka antaa tietoa, inspiroi ja voimaannuttaa. Heal on hänen suurin intohimonsa ja tärkein elämäntyönsä.

HEAL Löydä kehosi voima parantua

Kelly Noonan Gores Kiehtova henkinen ja tieteellinen matka kohti parantumista.

Heal tutkii ihmiskehon uskomatonta kykyä parantaa itsensä. Lääkärin kertoma diagnoosi saattaa tulla suurena järkytyksenä, ja luovutamme muille oikeuden tehdä päätöksiä terveydestämme. Tunnistamalla sairauksien emotionaaliset juuret voimme päästä käsiksi oman kehomme parantavaan voimaan. Tiede ja spirituaalisuus kuuluvat yhteen. Samannimiseen uraauurtavaan dokumenttielokuvaan perustuva Heal seuraa kahta henkilöä heidän parantumismatkallaan. Kirja yhdistää tieteen salat ja tosielämän kokemukset Marianne Williamsonin, Bruce Liptonin, Deepak Chopran, Bernie Siegelin, Anita Moorjanin ja Kelly Broganin kaltaisten ihmisten kertomina.

ISBN 978-952-260-926-7 Suomentanut Jaana-Mirjam Mustavuori n. 398 sivua, nidottu mustavalkoinen, Kl. 17.3 Svh 32,00 €

Ilmestyy 20.10.2020 20


MARRASKUU 2020

Johanna Tolppola Kirjan kirjoittaja Johanna Tolppola on markkinoinnin moniosaaja ja vaikuttaja, uraäiti, joka kannustaa kaikkia hyvinvoinnin tielle. Koskettavat tarinat toimittanut Päivi Ekola työskentelee kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa Fit-lehden päätoimittajana.

15 tarinaa hyvinvoinnista Johanna Tolppola Miten arvomaailma muuttuu, jos tuore äiti sairastuu syöpään, tai miten voi uskoa itseensä niinä hetkinä, kun kukaan muu ei usko? Viisitoista tarinaa hyvinvoinnista kerää yhteen suomalaisten somevaikuttajien henkilökohtaisia tarinoita elämästä, rohkeudesta ja onnellisuudesta. Oman tarinansa kertovat muun muassa Sara Vanninen, Eveliina Tistelgren, Marjaana Lehtinen ja Monna Pursiainen. He puhuvat käännekohdista, jotka ovat muuttaneet heidän käsityksensä hyvinvoinnista. Tarinoista opit ottamaan haltuun vaikuttajien käytännölliset keinot hallita elämän kaaoskohtia ja tarkastelemaan ongelmia ratkaisukeskeisesti. Kirja johdattelee sinua löytämään oman tiesi kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

ISBN 978-952-260-858-1 n. 250 s. sidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 30,00 €

Ilmestyy 2.11.2020 21


MARRASKUU 2020

Sadhguru Sadhguru Jaggi Vasudev on joogi, mystikko ja vapaaehtoisjärjestö Ishan perustaja. Järjestö toimii mittavissa humanitaarisissa ja ympäristönsuojeluun tähtäävissä projekteissa. Sadhguru on käynyt puhumassa Maailman Talousfoorumissa, YK:ssa, Harvardissa ja monissa muissa instituutioissa ympäri maailmaa.

Sisäisen ilon mekanismi Joogin opas

Sadhguru Miten löydät ilon ja onnen lähteen sisältäsi Sadhguru on yksi aikakautemme merkittävimmistä hengellisistä opettajista, jonka ajatukset ovat kiehtova yhdistelmä maanläheisyyttä ja mystisyyttä, ikivanhaa viisautta ja modernia visiota. Tarkkasilmäinen ja osittain omaelämäkerrallinen kuvaus vie sinut matkalle kohti sisäistä viisauttasi. Mitä tapahtuu, jos teetkin tietoisen valinnan siitä, miten elämäsi koet? Joogin puhuttelevien ajatusten myötä lukija havahtuu käsittelemään kaikkia elämänalueitaan uudella tavalla, olipa kyseessä ruoka, juomatavat, ihmissuhteet, terveys, mielenrauha tai hurmio. Kun otat askeleen kohti sisintäsi, sinussa tapahtuva muutos tekee ilosta pysyvän mielentilan ja tarjoaa avaimen koko ihmiskunnan muutokseen.

ISBN 978-952-260-812-3 Suomentanut Sami Niskanen 350 s. nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 32,00 €

Ilmestyy 4.11.2020 22


MARRASKUU 2020

Rebecca Campbell Rebecca Campbell on intuitiivinen spirituaalinen opas, inspiroiva puhuja ja opettaja. Mainosalalla johtajana menestynyt kirjailija ohjaa omien kokemustensa pohjalta naisia vastaamaan rohkeasti sielunsa ainutlaatuiseen kutsuun niin, että he pystyvät valaisemaan maailman läsnäolollaan.

Rise Sister Rise Vapauta viisas, villi naiseutesi

Rebecca Campbell Naiset, nouskaa tekemään muutoksesta totta! Naisten on tullut aika nousta johtamaan globaalia muutosta, jota mystikot kaikkina aikoina ovat ennustaneet: äitiyden paluuta ja feminiinisyyden nousua. Rise Sister Rise kehottaa naisia kertomaan oman totuutensa ja astumaan johtoon. Työelämässä naiset ovat joutuneet pärjäämään miesten säännöillä, käyttämään patriarkaalisia selviytymiskeinoja ja vaientamaan intuitionsa. Nyt maailma on muuttumassa. On koittanut luonnollisen feminiinisyyden ja naisellisen viisauden aika. Kirja tarjoaa mietiskelyn aiheita, rituaaleja ja käytännön välineitä, joiden avulla opimme kunnioittamaan naiseuttamme. Kun parannumme itse, pystymme parantamaan maailman.

23

ISBN 978-952-260-903-8 Suomentanut Tuija Tuomaala n. 360 s., nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 34,00 €

Ilmestyy 11.11.2020


MARRASKUU 2020

Joe Dispenza Joe Dispenza on maailmankuulu kirjailija ja neurotieteisiin, solubiologiaan, psykologiaan, muistiin ja ikääntymiseen perehtynyt tutkija. Uraauurtava asiantuntija kertoo, miten voit ajatteluasi muuttamalla synnyttää ihmeitä omassa kehossasi ja omassa elämässäsi.

PLASEBO Lumevaikutuksen teho

Joe Dispenza Voivatko ajatukset vaikuttaa sairauksista paranemiseen? Ajatukset muuttavat aivojamme ja kehoamme. Plasebo kertoo esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat parantuneet syövästä, sydäntaudista tai masennuksesta uskomalla lumelääkkeen voimaan. Kirjoittaja avaa plasebovaikutuksen periaatteita, ja hänen kehittämänsä henkilökohtaisen muutoksen mallin avulla voit itse saada aikaan samanlaisia myönteisiä tuloksia. Kirjan loppuosa keskittyy meditaatioon – pääset oppimaan tekniikoita, joita Joe Dispenza opettaa kiitetyissä työpajoissaan. Niiden avulla vapaudut mieltäsi kahlitsevista jähmettyneistä ajatusmalleista ja otat ensi askeleet kohti parantumista.

ISBN 978-952-260-945-8 Suomentanut n. 480 s., nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 34,00 €

Ilmestyy 18.11.2020 24


JOULUKUU 2020

Jen Sincero Jen Sincero on New York Timesin bestseller-listan paalupaikalla viihtyvä kirjailija, puhuja ja elämäntapavalmentaja. Hän on auttanut lukemattomia ihmisiä pääsemään yli ongelmistaan kirjoitustensa, nettisivujensa ja luentojensa avulla.

You are a badass aina Pidä motivaatio vahvana, tunnelma korkealla ja tee pysyviä muutoksia!

Jen Sincero New York Times bestseller-kirjailijan teos You are a badass aina on taskukokoinen oppaasi ja suunnannäyttäjäsi muutosmatkasi haastekohdissa. Kirjan sata harjoitusta, pohdintaa ja vihjettä auttavat sinua pysymään motivoituneena ja pitämään keskittymisesi horjumattomana. Tämä opas näyttää sinulle, kuinka tehdä läpimurtoja, joita katalysoivat Sinceron ikoniset kirjat ”You are a badass” ja ”You are a badass rahantekijä”. Valtuutesi nousta Badassiksi on vain ensimmäinen askel ansaitsemasi elämän luomisessa. You are a badass aina -kirja takataskussa pääset esteiden läpi ja voitat epäilykset, jotka ovat suuruutesi tiellä. ISBN 978-952-260-948-9 Suomentanut n. 260 s. nidottu, mustavalkoinen Kl. 17.3 Svh 28,00 €

Ilmestyy 3.12.2020 25


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2020

15.6.

Erkki Lehtiranta MUSIIKKI, HENKISYYS JA HYVINVOINTI – KUINKA MUSIIKKI VOI MUUTTAA ELÄMÄÄSI Tämä kirja on löytöretki ääneen ja musiikkiin. Teos johdattaa niin musiikin ikiaikaisten mysteerien kuin modernin tutkimustiedonkin pariin. Mukana on paljon testattuja vinkkejä, jotka liittyvät musiikin monipuoliseen käyttöön elämämme laadun parantajana. FM Erkki Lehtiranta on musiikintutkija, kirjailija, kouluttaja ja henkisyyden tutkimusmatkailija. ISBN 978-952-260-913-7 334 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 78.1, 17.3 Svh 30,00 €

25.6.

Deepak Chopra SALAISUUKSIEN KIRJA – AVAIMET ELÄMÄLLE AVAUTUMISEEN

Salaisuuksien kirja on Deepak Chopran, aikamme merkittävimpiin kuuluvan henkisen ajattelijan oivallusten ja viisauden kristallinkirkas tiivistymä. Kirjassa Chopra paljastaa elämän viisitoista salaisuutta, joiden avulla jokainen voi löytää elämänsä piilevät ulottuvuudet. Kirjassa annetut harjoitukset johdattavat lukijaa kohti täydempää elämää. ISBN 978-952-260-940-3. Suomentanut Teija Hartikainen 278 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 30,00 €

9.7.

Alejandro Junger PUHDAS KEHO Tri Alejandro Junger esittelee tässä teoksessa kehittämänsä mullistavan lääketieteellisen kehonhoito-ohjelman, jonka avulla keho saadaan parantamaan itse itsensä ilman lääkkeitä ja joka sopii kiireiseenkin elämäntyyliin. Alejandro Junger (M.D.) on sisäelin- ja sydänsairauksiin erikoistunut lääkäri, joka on myös opiskellut itämaista lääketiedettä Intiassa. ISBN 978-952-260-920-5. Suomentanut Leena Siitonen 348 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 59.34, 17.3. Svh 30,00 €

26


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2020

14.7.

Christopher K. Germer MYÖTÄTUNNON TIE – TUNTEIDEN VOIMA HYVINVOINNISSA Välttelemme tuskaa, mutta kohdatessa oman epätäydellisyytemme, ilman tuomisemista tai itsesyytöksiä, eheydymme. Terapeutti, tietoisen läsnäolon ja meditaation opettaja tri Christopher Germer osoittaa viisaasti ja vakuuttavasti itseen kohdistuvan myötätunnon voiman ja tarjoaa kestäviä keinoja sen toteuttamiseksi käytännössä. ISBN 978-952-260-902-1. Suomentanut Jussi Korhonen 360 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 32,00 €

7.8.

Isa Merikallio JAKSAA, JAKSAA! – NÄKÖKULMIA VAARALLISEEN VAHVUUTEEN Kirja auttaa tosielämän esimerkkien avulla lukijaa ymmärtämään niitä alitajuisia motiiveja, jotka johdattavat valitsemaan liikaa suoritteita ja tavoitteita. Kirjan avulla selviää, mitä on aito, kestävä vahvuus ja miten sen varaan voi rakentaa nykyistä paremman roolin suhteessa omaan itseen, työhön, muiden tarpeisiin ja toiveisiin. Koko elämän suunnan voi muuttaa pienillä arjen valinnoilla. ISBN 978-952-260-942-7. 160 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 28,00 €

20.8.

Zindel Segal , Mark Williams & John D. Teasdale MINDFULNESS MASENNUKSEN HOIDOSSA

Mindfulness masennuksen hoidossa on kirja mindfulnessiin perustuvasta kognitiivisesta terapiasta eli MBCT:stä. Teos kertoo, miten masennusta sairastavat voivat tämän terapian avulla oppia suhtautumaan ajatuksiinsa, tunteisiinsa ja fyysisiin tuntemuksiinsa radikaalisti uudella tavalla. Vaikuttava kirjoittajakaarti koostuu psykologian ja lääketieteen tohtoreista, joiden työ mindfulnessin parissa on tunnustettu ympäri maailman. ISBN 978-952-260-907-6. Suomentanut Tanja Kielinen 640 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 34,00 €

27


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2020

7.9.

Keijo Halinen ja JP Jakonen KUKOISTAVAN JOHTAMISEN KÄSIKIRJA Tämä kirja auttaa ymmärtämään oman elämän ja organisaation johtamiseen vaadittavia mielen malleja. Teos opastaa lukijaa johtamaan itseään, ymmärtämään toisia ja elämään tasapainoisempaa elämää. Kirjan monipuoliset harjoitukset auttavat lukijaa soveltamaan kukoistavan johtamisen taitoja myös käytännössä. ISBN 978-952-260-941-0 184 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 32,00 €

7.9.

William Ury MYÖNTEINEN EI – KUINKA SANOA EI JA SAADA HALUAMASI LOPPUTULOS ”Ei” on yksi tärkeimmistä ja voimakkaimmista sanoista ja sen käyttäminen myönteisellä tavalla on taito. Myönteinen ei -kirja tarjoaa yksinkertaisia ja käytännöllisiä keinoja kieltäytyä välttäen vastapuolen mahdollisesti agressiivinen reaktio ja näin päätyä myönteiseen ja toivottuun lopputulokseen. ISBN 978-952-260-882-6. Suomentanut Jouni Porio 304 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 32,00 €

29.9.

Paul Gilbert MYÖTÄTUNTOINEN MIELI – SOPUSOINTUISEN ELÄMÄN TIE Myötätunto rauhoittaa ahdistunutta mieltä ja vaikuttaa terveyteemme. Tämän käytännönläheisen kirjan avulla opit ymmärtämään ahdistuksen toimintatapoja ja kirjan sisältämien harjoitusten avulla käsittelemään ja vapautumaan niistä. Myötätuntoiseen terapiaan (CFT) perustuvalla ohjelmalla saavutat myötätuntoisempaa asennetta itseäsi kohtaan, itsetuntoa ja parempia ihmissuhteita. ISBN 978-952-260-918-2. Suomentanut Tanja Kielinen 624 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 32,00 €

28


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2020

14.10.

Thich Nhat Hanh PELKO – VAPAUDU PELOISTASI TIETOISEN LÄSNÄOLON AVULLA Pelko on kaiken nielevä tunne, joka koskee meitä kaikkia. Hanh tutkii pelkojemme alkuperää, valaisee polkua löytää rauhaa ja vapautta ahdistuksesta. Tämän voimakkaan ja käytännönläheisen kirjan avulla voitamme toimintakykyämme heikentävän epävarmuuden ja henkilökohtaiset pelkotilamme. Thich Nhat Hanh on yksi maailman kuuluisimmista henkisistä opettajista. ISBN 978-952-260-898-7. Suomentanut Lauri Porceddu 156 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 28,00 €

20.10.

Sonja Lyubomirsky KUINKA ONNELLISEKSI – ELÄMÄSI PARHAAT ASIAT OVAT ULOTTUVILLASI Kalifornian yliopiston psykologian professori Sonja Luybomirsky on luonut yksityiskohtaisen mutta helposti lähestyttävän ohjelman onnellisuuden lisäämiseksi jokapäiväisessä elämässä. Kirja selvittää seikkaperäisesti mitä onni on – ja mitä se ei ole. Teos esittelee konkreettisia strategioita onnen saavuttamiseksi, ja sen näkemykset pohjautuvat tieteellisiin tutkimuksiin. ISBN 978-952-260-915-1. Suomentanut Jouni Porio 338 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 30,00 €

8.12.

Kristin Neff ITSEMYÖTÄTUNTO – OPI SUHTAUTUMAAN ITSEESI HYVÄKSYVÄSTI Monet suhtautuvat itseensä hyvin kriittisesti, ja myötätunnon osoittaminen itselle voi aluksi tuntua ajatuksena vieraalta. Tutkimukset kuitenkin paljastavat, että myötätuntoisesti omiin puutteisiinsa suhtautuvat voivat huomattavasti paremmin kuin ne, jotka jatkuvasti kritisoivat itseään. Kristin Neff on Texasin yliopiston professori ja maailman johtavia myötätuntotutkijoita. ISBN 978-952-260-943-4. Suomentanut Tanja Kielinen 398 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 32,00 €

29


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2020

8.12.

Byron Katie ILON TUHAT NIMEÄ – ELÄMÄN SALAISUUKSIEN TIE Menestyskirjailija Byron Katie tutkii tässä kirjassa henkisen kirjallisuuden klassikkoa, Tao te chingiä ja näyttää, miten se toimii oppaana sisäiseen rauhaan ja sopusointuiseen elämään. Kirjassa taolaisuuden ajattomat oivallukset välittyvät ainutlaatuisella tavalla nykypäivän lukijalle. Byron Katien syvällinen ja samalla iloluontoinen viisaus on käytännöllistä, siinä ei ole mitään teoreettista. ISBN 978-952-260-928-1. Suomentanut Teija Hartikainen 336 s. nidottu, mustavalkoinen. Kl. 17.3. Svh 30,00 €

30Oivalluksia merkitykselliseen elämään

Viisas Elämä Oy Mekaanikonkatu 19 A 00880 Helsinki myynti@viisaselama.fi www.viisaselama.fi