Viisas Elämä -katalogi kevät 2022

Page 1

KEVÄT 2022


SISÄLLYS Kotimaiset kirjailijat Tammikuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 Helmikuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Maaliskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 Huhtikuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9

Ulkomaiset kirjailijat Tammikuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 Helmikuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 Maaliskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 Huhtikuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 Toukokuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Kesäkuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19

Uudistetut painokset . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

21


Kotimaiset kirjailijat


TAMMIKUU 2022

Löydä aito itsesi -tehtäväkirja Tiia Gynther Millainen on aito sinä? Millainen sinä olet aidoimmillasi? Missä olet vahvimmillasi? Löydä aito itsesi - tehtäväkirja on Tiia Gyntherin ajatuksia herättävä ja inspiroiva teos, joka rohkaisee lukijaa pysähtymään ja kuuntelemaan aidosti itseään. Kirja tarjoaa mahdollisuuden tarkastella rehellisesti omia haaveitaan ja kannustaa lähtemään niitä kohti. Lisäksi se kehottaa pohtimaan, millaista on juuri sinulle sopiva arki, elätkö sitä parhaillaan tai mitä voisit muuttaa elämässäsi, jotta voisit tehdä siitä enemmän itsesi ja toiveidesi näköistä. Kaiken taustalla on lempeän luja sanoma: aito muutos on mahdollista silloin, kun uskot vahvemmin itseesi ja unelmiisi ja välität vähemmän siitä, mitä muut ajattelevat valinnoistasi.

128 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-025-6 Svh 24,00 €

TIIA GYNTHER Tiia Gynther on intohimoinen yrittäjä, valmentaja ja äiti, joka rakastaa hitaampaa arkea, unelmia ja luontoa. Tiia on kouluttautunut positiivisen psykologian, yritysjohtamisen, ratkaisukeskeisen valmentamisen sekä monipuolisesti hyvinvoinnin parissa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt Kohti unelmauraa -työkirja (Viisas Elämä, 2020). © Jannamari Palo

ILMESTYY TAMMIKUUSSA 4


TAMMIKUU 2022

Uusi suhde Rakkaus kypsässä iässä

Elisabeth Falck & Paula Ruotsalainen Millaista on astua uuteen parisuhteeseen, kun molemmilla on jo ikää ja monenlaista koettuna? Miten rakentaa paras mahdollinen rakkaussuhde myöhemmässä vaiheessa elämää? Parisuhdealan ammattilaisten Elisabeth Falckin ja Paula Ruotsalaisen yhteistyönä syntynyt Uusi suhde – Rakkaus kypsässä iässä pohtii rakkautta keski-ikäisten ja sitä vanhempina rakastuneiden näkökulmista. Haastateltujen parien lisäksi äänensä saavat kuuluviin aikuiset lapset. Kirja antaa ymmärrystä aikuisen parisuhteen erityisyydestä ja kannustaa keski-iän ylittäneitä uskaltautumaan avoimin mielin uuteen rakkauteen: edessä olevan ajan rajallisuuden tajuaminen tuo yhdessäoloon aivan uudenlaista syvyyttä, lempeyttä ja kiitollisuutta. Teos sopii oivaksi tietolähteeksi aikuisessa parisuhteessa eläville ja siitä haaveileville sekä oppikirjaksi ihmissuhdealan ja seniorityön ammattilaisille.

160 s./ sidottu / mustavalkoinen/ 17.3, 14.8 ISBN 978-952-384-023-2 Svh 30,00 €

Elisabeth Falck on pohjakoulutukseltaan teologi ja pappi. Hän on toiminut pari- ja perhepsykoterapeuttina, uusperheneuvojana ja työnohjaajana jo yli 20 vuotta. Paula Ruotsalainen on perhepsykoterapeutti, pari- ja seksuaaliterapeutti sekä työnohjaaja, ja hän on toiminut perheneuvojana yli 30 vuoden ajan. Hänellä on kokemusta kymmenien eroryhmien ohjaamisesta.

© Julia Alakulju

ILMESTYY TAMMIKUUSSA 5


HELMIKUU 2022

Nainen omassa voimassaan Tunne syvä viisautesi

Noora Lintukangas & Emilia Vasko-Kujala Voimaannuttava teos naiseuden syvimmästä olemuksesta Nainen omassa voimassaan sekä ravistelee että kohottaa lukijaansa, sukupuolesta riippumatta: se tuo vahvuuden eläväksi, todeksi ja sanoitetuksi, niin että kuka tahansa nainen voi kirjan avulla tunnistaa ja tutkia itsessään erilaisia naisen voiman muotoja ja kokonaisuutta. Vaikka naisena eläminen on vahvasti läsnä nykyajassa, naiseuteen liittyvät käsitteet, sanat ja tarinat eivät aina tavoita 2020-luvun arkea. Kirja puhuttelee myös naiseuteen liittyviä isoja kollektiivisia haasteita ja auttaa löytämään tapoja niiden kohtaamiseen ilman kahtiajakautumista. Haasteiden tunnustaminen voi viedä meidät kohti yhtenäisempää kokonaisuutta, jolloin kipeistäkin traumoista voi puhua rakentavasti ja ihmisyyttä kunnioittaen.

352 s./ sidottu / mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-027-0 Svh 34,00 € Emilia Vasko-Kujala (Jagat Prem) on henkinen valmentaja, valtiotieteiden maisteri, äiti ja kundaliinijoogan opettajakouluttaja. Hän on toiminut aikuiskoulutusalan tehtävissä 20 vuotta, sittemmin hyvinvointialan kouluttajana ja yrittäjänä yhdessä puolisonsa Tommi Kujalan kanssa perustamassaan Kehto Koulussa.

© Meeri Koutaniemi

Noora Lintukangas (Hartejpal Kaur) on Loviisassa asuva tietokirjailija, toimittaja, yrittäjä, ekonomi, viisilapsisen uusperheen äiti ja kundaliinijoogan opettajakouluttaja. Noora tunnetaan Hidasta Elämää -blogistaan ja hän on aiemmin kirjoittanut myös kaksi joogan filosofiasta ammentavaa kirjaa, Viihdy omassa arjessasi (2017) ja Selviytymisopas elämän kriiseihin (2020).

ILMESTYY HELMIKUUSSA 6


HELMIKUU 2022

Naisen elämänkaari tehtäväkirja Noora Lintukangas & Emilia Vasko-Kujala Tutkimusmatka naiseuden monimuotoiseen maailmaan Hyväksy muutos ja löydä iloa ja viisautta jokaisesta elämänvaiheestasi. Siinä Naisen elämänkaari tehtäväkirja -teoksen valoisa ohjenuora kaikille tytöille ja naisille, jotka haluavat ymmärtää sukupolvien välistä ketjua ja naiseuden monia eri muotoja. Kirja kertoo kolmesta naiseuden ikäkaudesta ja älykkyyden keskuksesta, jotka ovat läsnä jokaisessa naisessa, kuten myös kaikki ikäkaudet, kaiken aikaa. Tietoiskujen lisäksi lukija pääsee kirjan tehtävien avulla tutkimaan omaa elämäänsä ja naiseuttaan – laajasti, herkästi, ohjatusti ja kannatellusti. Tehtäväkirja naisen elämänkaaresta on itsenäinen teos, mutta pohjaa kirjoittajien aiemmin ilmestyneeseen Nainen omassa voimassaan -kirjaan (Viisas Elämä 2022).

208 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-028-7 Svh 30,00 € Emilia Vasko-Kujala (Jagat Prem) on henkinen valmentaja, valtiotieteiden maisteri, äiti ja kundaliinijoogan opettajakouluttaja. Hän on toiminut aikuiskoulutusalan tehtävissä 20 vuotta, sittemmin hyvinvointialan kouluttajana ja yrittäjänä yhdessä puolisonsa Tommi Kujalan kanssa perustamassaan Kehto Koulussa.

© Meeri Koutaniemi

Noora Lintukangas (Hartejpal Kaur) on Loviisassa asuva tietokirjailija, toimittaja, yrittäjä, ekonomi, viisilapsisen uusperheen äiti ja kundaliinijoogan opettajakouluttaja. Noora tunnetaan Hidasta Elämää -blogistaan ja hän on aiemmin kirjoittanut myös kaksi joogan filosofiasta ammentavaa kirjaa, Viihdy omassa arjessasi (2017) ja Selviytymisopas elämän kriiseihin (2020).

ILMESTYY HELMIKUUSSA 7


MAALISKUU 2022

Pohjoisen alitajunnan maa Tarina naiseuden myyteistä

Eeva Maria Leino & Tytti Leiwo Astu mukaan myyttiselle matkalle Pohjolaan, ikiaikaisten tarinoiden lähteille Eeva Maria Leinon ja Tytti Leiwon yhdessä kirjoittamat villit tarinat sekä Leiwon symboliikkaa pursuavat kuvitukset herättävät henkiin lähes unholaan painuneen naisen alkuvoimaisen ja universaalin sielunmaiseman. Siellä neidon arkkityyppi, Pohjolan tytär, käy matkaa opastajansa viisaan eukon, Louhen, kanssa: elämänpolku neidosta naiseksi on täynnä kiehtovia ja arvoituksellisia seikkailuja sekä kasvamisen kipua. Unenomainen, symbolinen teos vie lukijansa kauas pois nykyajan ihmiselle ominaisesta juurettomuudesta ja suorittavasta elämäntavasta. Se puhuttelee kaikkia niitä, jotka tuntevat selittämätöntä kaipuuta pohjolan myyttiseen maailmaan, oman sielun voimaannuttavien alkulähteiden ääreen. 192 s./ sidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-260-032-4 Svh 34,00 €

Kuva: Eeva Maria Leino

Kuva: Tytti Leiwo

Pohjoisen alitajunnan maa – Tarina naiseuden myyteistä on Eeva Marian ja Tytin toinen yhteinen kirja ja samalla Tytin esikoisteos. Ensimmäinen kirja oli nimeltään Paluu Jumalattaren luontoon – Polku pohjoisen voiman ja myyttien juurille (Viisas Elämä, 2021).

Eeva Maria Leino ammentaa mytologiasta ja luontomme kasvien voimista työssään hyvinvointivalmentajana. Hänen työnsä ydinteemana on naisten voimaantuminen ja intohimona juurtemme viisaiden tiedon murusten palauttaminen nykynaisen elämään. Tytti Leiwo on hämäläinen kuva-artesaani, jota kiinnostaa itämerensuomalainen mielenmaisema sekä karkureitit kesytetystä kulttuurista. Pohjoisen alitajunnan maa on Leiwon esikoisteos kirjoittajana.

ILMESTYY MAALISKUUSSA 8


HUHTIKUU 2022

Mökkihulluutta ja mielenrauhaa Sanna Vaara Suomalaisiin on iskenyt mökkihulluus! Ryteikköjen, verenimijöiden ja huussin tuoksun takamailla on Paratiisi, missä neuroottisinkin kaupunkilainen rauhoittuu. Mikä hulluus saa citynaisen ostamaan ensimmäisen näkemänsä mökin? Makuuhuoneettoman saunarakennuksen hylätyltä tontilta, salaa perheen vastahankaisilta teineiltä. Valtavatkaan projektit eivät pelota mökkikuumeessa hourivaa. Voiko kaiken, mitä ei osaa, opiskella YouTubesta? Miten suhtautua puolisoon, josta kuoriutuu mökillä maaninen Puuha-Pete? Vastaako todellisuus lainkaan kuvitelmia mökkeilyn autuudesta ja saako mökkiläistä enää takaisin kaupunkiin? Tämä kirja on napakymppi kaikille mökkihulluille. Niille, jotka unelmoivat omasta tai vuokratusta mökistä, tai ovat jo syvällä mökkihöperyydessä. Mökkihulluutta ja mielenrauhaa sisältää oivaltavia pohdintoja ja huvittavia tarinoita mökkeilyn eri puolista.

176 s./ sidottu / mustavalkoinen/ 84.2 ISBN 978-952-384-026-3 Svh 30,00 €

Riisu rintsikat, kello ja muut turhat kaupunkilaisvermeet ja souda mökkimystikon tiluksille.

SANNA VAARA Kirjailija ja kirja-alan tuottaja Sanna Vaara toteutti monen suomalaisen unelman ja hankki oman mökin järven rannalta. Vaara on kolmen lapsen äiti, joka tunnetaan myös sanataidetta suoltavana Räppäri Vaarana. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt Siskonpeti (2021), Modernien munkkien matkassa – Hillitön henkinen elämäni (2019) ja Maa kutsuu! (2016).

ILMESTYY HUHTIKUUSSA

© Julia Alakulju

9


TOUKOKUU 2022

Irtipäästämisen ihme Matka vapauteen

Sami Minkkinen Suomen kuuluisin hypnoosivalmentaja auttaa löytämään irtipäästämisen lahjan Irtipäästäminen on yksi elämän suurimpia ihmeitä. Energiamäärä, joka meiltä irtipäästämisen yhteydessä vapautuu, on valtavan suuri. Irtipäästämisen myötä tarvetta menneisyyden draamoille, katkeruudelle ja muille negatiivisille tunteille ei enää ole. Energiaa vapautuu uuden luomiseen. Nykyinen olotilamme on monin tavoin seurausta menneisyydessä tehdyistä teoista ja tapahtumista. Tosiasia on, että luomme itse oman todellisuutemme, emme aina tietoisesti, mutta vähintäänkin alitajuisesti. Kuinka elämämme muuttuisi nyt, jos todella osaisimme päästää irti? Kuinka iso merkitys sillä olisi, jos pöytämme olisi puhdas? Mitä voisimmekaan tehdä? Meitä ei ole tuomittu elämään tulevaisuutta menneisyytemme kautta, vaan meille on annettu irtipäästämisen lahja. Voimme alkaa elää omanäköistä elämää, ilman vanhoja uskomuksia ja rajoituksia. Menneisyyden ei tarvitse määrittää meitä.Tulevaisuus luodaan lopulta tulevaisuuden ajatuksista käsin, vapaana menneisyydestä.

272 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-051-5 Svh 32,00 €

Kirjan avulla opit NLP:n ja hypnoottisten menetelmien avulla keinot, joilla voimme irtipäästää niistä asioista, joita emme enää elämäämme halua. Askel askeleelta matkaamme kohti vapaampaa elämää ja uutta tulevaisuutta. Vapaus on se todellisuus, joka avautuu meille tämän kirjan lukemisen jälkeen.

Sami Minkkinen on televisiostakin tuttu, kokenut NLP-valmentaja ja suosittu hypnotisoija. Hänen intohimonaan on ihmisten auttaminen, valmentaminen ja ohjaaminen. Hänellä on kymmeniä tuhansia suomalaisia seuraajia eri somealustoilla. © Krister Löfroth

ILMESTYY TOUKOKUUSSA 10


11


Ulkomaiset kirjailijat


TAMMIKUU 2022

Myötätunnon kirja Thom Bond Valaiseva opas ihmissuhteiden ja oman elämän parantamiseen Kaipaatko enemmän harmoniaa ja hyväsydämisyyttä elämääsi? Myötätunnon kirja perustuu Thom Bondin huomattavaa menestystä saavuttaneeseen verkkokurssikokonaisuuteen, jolla on ollut tuhansia osallistujia. Kirja toimii koosteena vuoden kestävän kurssin keskeisimmästä annista ja keskittyy ennen kaikkea väkivallattoman vuorovaikutuksen vahvistamiseen. Se sisältää runsaasti koskettavia tarinoita myötätunnosta ja konkreettisia tehtäviä, jotka lisäävät tietoisuutta omasta käyttäytymisestä, tarpeista ja toiveista. Sen lisäksi, että opimme paremmin ymmärtämään itseämme, tulemme paremmin ymmärretyiksi. Thom demonstroi kirjassaan lukuisia eri tapoja ajatella, puhua ja toimia siten, että voimme kokea harmoniaa ja tuntea enemmän myötätuntoa jokapäiväisessä elämässä. 384 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3, 14.8 Suomentanut Risto Heikkilä ISBN 978-952-384-035-5 Svh 32,00 €

THOM BOND Thom Bond on rakentavan ja väkivallattoman vuorovaikutuksen arvostettu asiantuntija. Hänet tunnetaan etenkin myötäelämisen taitoa käsittelevästä verkkokurssistaan, jolla on ollut lähes 30 000 osallistujaa yli 120 maasta.

© Collin Bond

ILMESTYY TAMMIKUUSSA 13


HELMIKUU 2022

Japanilainen myötätunnon taito − Omoiyari Erin Niimi Longhurst Kiehtova katsaus japanilaiseen epäitsekkyyteen ja myötätunnon voimaan Jos olet kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista, tämä kirja on sinulle! Erin Niimi Longhurstin uutuus on kiehtova sukellus japanilaiseen sielunmaisemaan ja omoyarin käsitteeseen, jossa yhdistyvät välittäminen, vieraanvaraisuus ja muiden auttaminen. Aiheet vaihtelevat luonnon kunnioittamisesta ja puhtauden merkityksellisyydestä syvällisempiin teemoihin kuten menneisyydestä oppimiseen ja harmonian saavuttamiseen. Kyse ei ole pelkästään käytännön teoista vaan myös hengellisestä yhteisöllisyydestä ja perinteistä: kun sisällytät myötätunnon jalon lahjan sekä omaan että lähellä olevien ihmisten jokapäiväiseen elämään, oivallat, miten pienet ja jopa merkityksettömiltä tuntuvat huomaavaiset eleet voivat muuttaa maailmaa.

240 s./ sidottu/ nelivärinen/ 17.3 Suomentanut Taija Kuula ISBN 978-952-384-034-8 Svh 32,00 €

ERIN NIIMI LONGHURST Erin Niimi Longhurst on japanilais-brittiläinen kirjailija ja kolumnisti, jonka kahdet juuret näkyvät hänen töissään. Häneltä on aiemmin suomennettu teos Japanismin parhaat — Hyvän elämän ohjeita ikigaista wabi-sabiin, ikebanaan ja metsäkylpyihin (Viisas elämä, 2018). Erin asuu tällä hetkellä Lontoossa ja toimii digimarkkinointitoimiston johtajana.

ILMESTYY HELMIKUUSSA 14


HELMIKUU 2022

Kysy ensin MIKSI Simon Sinek Odotettu suomennos johtamisen ja markkinoinnin modernista klassikosta Miksi jotkut organisaatiot ovat innovatiivisempia, menestyneempiä ja tuottavampia kuin toiset? Entä mikä yhdistää maailman vaikutusvaltaisimpia johtajia? Simon Sinek, yksi tämän hetken kuumimmista johtajuusasiantuntijoista, pureutuu näihin kysymyksiin läpimurtoteoksessaan. Sen sanoma on yksinkertainen, mutta painokas: pysyvä menestys ei synny siitä, millaisia tuotteita tai palveluita tarjotaan, vaan oivalluksesta, miksi niin tehdään ja miten siitä viestitään. Kun sydämessään uskoo tekevänsä jotain merkityksellistä, myös muut aistivat sen.

Kysy ensin miksi? on vaikuttava teos siitä, millaista johtajuutta maailma tarvitsee juuri nyt. Se on oivaa luettavaa kaikille esimies- tai johtotehtävissä toimiville kuin myös itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.

320 s./ nidottu/ mustavalkoinen / 17.3, 69.11 Suomentanut Mika Oksanen ISBN 978-952-384-030-0 Svh 36,00 €

SIMON SINEK Simon Sinek on lähes kulttimaineeseen noussut huippusuosittu tietokirjailija, johtamiskonsultti ja motivaatiopuhuja, jonka TED-luennot ovat saavuttaneet kymmeniä miljoonia katselukertoja. Kysy ensin miksi? on julkaistu alun perin vuonna 2017. Se on ensimmäinen suomennos hänen kirjallisesta tuotannostaan. Courtesy of the author

ILMESTYY HELMIKUUSSA 15


MAALISKUU 2022

Lunasta voimasi

40 päivän matka piilotetun trauman ratkaisemiseksi

Mastin Kipp Lähde tutkimusmatkalle etsimään elämäsi todellista tarkoitusta Jos koet, ettet ole vielä löytänyt elämäsi tarkoitusta, lue Mastin Kippin mullistava kirja. Siinä hän avaa omaa tarinaansa ja kertoo, miten menestys ei todellakaan ole ollut helpon tien takana. Omista vaikeuksistaan ja riippuvuuksistaan selviytymisen kautta hän kehitti konkreettisen 40 päivän ohjelman tueksi kaikille niille, joiden elämä ei ole aina mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Etsimme usein helpotusta stressiin, burnoutiin tai tyhjyyden tunteeseen erilaisten ulkoisten keinojen kautta, vaikka ongelmien todellinen syy voi löytyä kehon kätkemistä menneisyyden traumoista. Mastinin sanoma on rohkaiseva: sillä hetkellä, kun löydät elämäsi tarkoituksen, kaikki muuttuu – silloin myös menestys, rakkaus, yltäkylläisyys, hyvinvointi ja hyvä energia seuraavat perässä.

320 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3, Suomentanut Sanna Lönnfors ISBN 978-952-384-036-2 Svh 32,00 €

MASTIN KIPP Mastin Kipp on yhdysvaltalainen bestseller-kirjailija, motivaatiopuhuja ja suositun TheDailyLove.com-verkkosivuston perustaja. Kirjoituksillaan, luennoillaan ja kansainvälisillä seminaareillaan hänen työnsä on koskettanut ihmisiä yli 100 maassa ympäri maailmaa. Oprah Winfrey on luonnehtinut häntä seuraavan sukupolven yhdeksi merkittävimmistä henkisistä esikuvista. © Jack Waterlot

ILMESTYY MAALISKUUSSA 16


HUHTIKUU 2022

Herkkyys on vahvuutta Empatian voima vaativassa maailmassa

Anita Moorjani Oletko tunneihminen? Tämän käsikirjan avulla opit kanavoimaan ainutlaatuiset voimavarasi oikein Empaattiset ihmiset eivät vain aisti toisten ihmisten tunnetiloja vaan usein imaisevat ne itseensä – mikä ei välttämättä ole aina hyväksi. Halu auttaa muita voi viedä huomaamattoman paljon energiaa ja tehdä empaattisista ihmisistä helppoja saaliita onnenonkijoille. Mutta kuten Anita Moorjani uudessa kirjassaan osoittaa, haavoittuvuuden voi kääntää myös suunnattomaksi vahvuudeksi. Hän antaa lukijoilleen runsaasti käytännön vinkkejä ja harjoituksia, jotka auttavat ymmärtämään, millaisia haasteita empaattiset ihmiset kohtaavat. Kun opit tunnistamaan tämän intuitiivisen lahjan itsessäsi, opit säännöstelemään ja suojelemaan energiaasi: sen sijaan, että uupuisit herkkyytesi takia, alat kukoistaa juuri sen ansiosta, millainen olet.

240 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 Suomentanut Teija Hartikainen ISBN 978-952-384-037-9 Svh 32,00 €

ANITA MOORJANI Singaporessa syntynyt Anita Moorjani on on luennoitsija ja menestyskirjailija, joka kuvaa teoksissaan omaa kuolemanrajakokemustaan ja sen käänteentekeviä seurauksia. Kirjat ovat vaikuttaneet satojen tuhansien lukijoiden elämään ympäri maailmaa.

Courtesy of the author

ILMESTYY HUHTIKUUSSA 17


HUHTIKUU 2022

Tyttö, jolla on alaselkätatuointi Amy Schumer Häpeilemättömän hauska ja riipaisevan rehellinen kuvaus supersuositun koomikon elämästä Maailmankuulu stand up -koomikko Amy Schumer osoittaa tässä omaelämäkerrassaan olevansa paitsi hillitön tarinankertoja myös armoitettu kynäniekka. Saamme kurkistaa Amyn värikkääseen elämään, sen kohokohtiin kuin myös hersyvän kiusallisiin kommelluksiin kännisekoiluineen ja tuhoon tuomittuine treffeineen.

KANSI TULOSSA

Vaikka Schumer tunnetaan ronskista huumoristaan, Tyttö, jolla on alaselkätatuointi ei ole mitään kevyttä rantalukemista, vaan koskettava kasvutarina, joka välillä naurattaa vedet silmissä ja välillä raapaisee syvältä. Se saa lukijan peilaamaan itseään ja kysymään: voisinko minäkin kelvata tällaisena kuin olen, virheineni ja vartaloineni, mokista huolimatta? Viihdyttävä lukukokemus on kuin illanvietto parhaan ystävän kanssa – ikimuistoinen ja hauska seikkailu, jonka ei soisi loppuvan koskaan.

364 s./ nidottu/ mustavalkoinen 99.1, 77.4983, 777.981 Suomentanut Tuikku Ljungberg ISBN 978-952-384-039-3 Svh 34,00 €

AMY SCHUMER Amy Schumer on palkittu yhdysvaltalainen koomikko, näyttelijä ja käsikirjoittaja, jonka nyt suomennettu esikoisteos The Girl with the Lower Back Tattoo julkaistiin alunperin vuonna 2016. Tuolloin se nousi heti The New York Timesin bestseller-listan kärkeen. Inside Amy Schumer -komediasarjaa on esitetty myös Suomessa.

ILMESTYY HUHTIKUUSSA 18


TOUKOKUU 2022

Rajoittamaton

Päivitä aivosi, opi nopeammin ja vapauta itsesi

Jim Kwik Mitä jos elämäsi mullistavin oppi onkin se, miten opit? Jim Kwikiä on tituleerattu maailman parhaaksi aivovalmentajaksi, jonka metodit parantavat muistia ja tehostavat oppimista hätkähdyttävän nopeasti. Kwik käy vaihe vaiheelta läpi tieteellisesti todistetun strategiansa ja näyttää, miten herätät aivojesi uinuvat supervoimat ja saavutat enemmän, olipa kyse tuottavuudesta, menestyksestä tai suuresta elämänmuutoksesta. Taidon opittuasi voit soveltaa sitä mihin tahansa: itsepuolustuslajeihin, musiikkiin, tai vaikkapa mandariinikiinan opiskeluun! Rajoittamattoman ytimessä piilee yksinkertainen mutta käänteentekevä salaisuus: voit löytää todellisen potentiaalisi nopeammin kuin ikinä uskoitkaan – ja silloin kaikki on mahdollista.

352 s./ nidottu/ mustavalkoinen / 17.3, 14.13 Suomentanut Jaana Puhakainen ISBN 978-952-384-040-9 Svh 34,00 €

JIM KWIK

© Nick Onken

Ollessaan 5-vuotias Jim Kwik sai aivovamman, joka hidasti huomattavasti hänen oppimiskehitystään. Vuosien sinnikkään työn tuloksena hänestä tuli muistitekniikoiden, pikalukemisen ja nopean oppimisen asiantuntija, jonka metodit ovat auttaneet niin ikäihmisiä, opiskelijoita ja opettajia kuin myös julkkiksia, huippu-urheilijoita ja maailman johtavia yrityksiä. Rajoittamaton on hänen esikoisteoksensa, joka ilmestyessään nousi välittömästi The New York Timesin ja The Wall Street Journalin bestseller-listojen ykköseksi.

ILMESTYY TOUKOKUUSSA 19


TOUKOKUU 2022

Ylävitonen itselle Sinä pystyt, sinä osaat!

Mel Robbins Odotettu uutuus supersuositun “5 sekunnin muutoksen” kirjoittajalta Ilmiömäiseksi menestystarinaksi nousseen Mel Robbinsin tuore teos jatkaa samaa teemaa kuin edeltäjänsä: miten olemattoman pieniltä vaikuttavilla eleillä voi muuttaa koko elämänsä ja ottaa sen haltuun aivan uudella tavalla? Ylävitonen itselle on yksinkertainen mutta vaikuttava metodi, joka opettaa meitä muuttamaan ajattelutapaamme ja käytöstämme. Viihdyttävän vetävään tyyliinsä Mel kehottaa meitä kaikkia ottamaan tavaksi heittää joka päivä ylävitoset sille kaikkein tärkeimmälle henkilölle elämässäsi – eli sinulle itsellesi. Vain siten voit löytää varmuuden, jota unelmiesi toteuttaminen vaatii. Jos siis koskaan epäilet itseäsi, kuuntelet kiltisti sisäistä kriitikkoasi, keskityt enemmän virheisiin kuin onnistumisiin, tämä kirja on omistettu sinulle. 256 s./ nidottu/ mustavalkoinen / 17.3 Suomentanut Jaana-Mirjam Mustavuori ISBN 978-952-384-038-6 Svh 32,00 €

MEL ROBBINS Mel Robbins on arvostettu juontaja, life coach ja yksi maailman kysytyimmistä motivaatiopuhujista. Melin innostavaa TED-puhetta on katsottu jo yli ennätykselliset 20 miljoonaa kertaa, ja sosiaalisessa mediassa hänellä on yli 60 miljoonaa seuraajaa. Häneltä on aiemmin suomennettu teos 5 sekunnin muutos (Viisas elämä, 2020), joka on käännetty 36 kielelle.

ILMESTYY TOUKOKUUSSA 20


KESÄKUU 2022

Audrey Hepburn

Hollantilainen tyttö ja toinen maailmansota

Robert Matzen Muistelmateos rakastetun filmitähden lapsuusvuosista ja niiden tähän asti vaietuista salaisuuksista Audrey Hepburn (1929-1993) oli yksi aikansa palvotuimpia ja valovoimaisimpia filmitähtiä, joka muistetaan etenkin elokuvista Loma Roomassa ja Aamiainen Tiffanyllä. Tyyli-ikoniksikin nousseen näyttelijän elämästä ja elokuvaurasta on kirjoitettu satoja kirjoja, mutta Hollannissa vietetyt lapsuus- ja nuoruusvuodet ovat jääneet lähes kokonaan huomiotta. Elämäkerturi Robert Matzen kuvaa koskettavasti Hepburnin varhaisia teinivuosia natsimiehityksen aikana ja piirtää tarkan kuvan Velpin kaupungissa toimineen vastarintaliikkeen verkostosta. Saamme lukea, miten hämmästyttävällä rohkeudella Audrey osallistui sen auttamiseen monien muiden lasten tavoin. Teos raottaa verhoa tähteyden taakse ja tuo esiin humaanin ja nöyrän, mutta myös pelottoman ihmisen, jolle muiden auttamisesta tuli lopulta elämän merkittävin tehtävä. 400 s./ nidottu/ mustavalkoinen / 99.1, 17.3 Suomentanut Tuikku Ljungberg ISBN 978-952-384-041-6 Svh 36,00 €

ROBERT MATZEN Robert Matzen on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on erikoistunut Hollywoodin kulta-aikana kukoistaneiden näyttelijöiden uraan ja toisen maailmansodan kauaskantoisiin vaikutuksiin heidän elämässään. Teoksissaan hän yhdistää huolella tehtyä tutkimustyötä ja mukaansatempaavaa tarinankerrontaa. © Annie Whitehead

ILMESTYY KESÄKUUSSA 21


Uudistetut painokset


UUDISTETUT PAINOKSET KEVÄT 2022

01/22

Brian Mayne GOAL MAPPING -MENELMÄ: KÄYTÄNNÖN TYÖKIRJA Kuinka toteutat unelmasi Miksi jotkut ihmiset ovat paljon menestyvämpiä kuin toiset? Tämä polttava kysymys inspiroi Brian Maynea kehittämään Goal Mapping -menetelmän. Goal Mapping -menetelmä on käytännön opaskirja, joka opettaa tämän erikoislaatuisen menetelmän ja ohjaa käyttämään sitä minkä tahansa tavoitteen saavuttamiseksi. Brian Maynen vuonna 1995 kehittämästä Goal Mapping -menetelmästä on tullut huikean suosittu yritysmaailmassa, opiskelijoiden koulutuksessa ja suuren yleisön keskuudessa. ISBN 978-952-384-050-8. Suomennos: Leena Siitonen 216 s., nidottu, mustavalkoinen + värikuvaliite, 17.3. Svh 32,00 €

01/22

Pirjo Saarnia TERVEELLISEMPIÄ HERKKUJA Sadoilla tuhansilla keski-ikäisillä suomalaisilla veren rasvaja sokeriarvot ovat liian korkeat, verenpaineesta puhumattakaan. Millaisilla herkuilla kolesteroli- ja sokeriarvot lähtevät laskuun? Miten perinteisiä leivontareseptejä muokataan terveellisemmiksi, niin ettei maku kuitenkaan kärsi? Kirja tarjoaa luotettavia ja mielenkiintoisia faktoja terveellisistä herkuista. Jokainen meistä haluaa herkutella, ja tämän kirjan ansiosta terveellinen herkuttelu on mahdollista. ISBN 978-952-384-048-5. 133 s., nidottu nelivärinen, 59.34. Svh 30,00 €

01/22

Gangaji LÖYDÄ SISÄINEN LOISTEESI Löydä sisäinen loisteesi on teos kaikille, jotka haluavat nähdä syvemmälle itseensä ja saavuttaa omassa elämässään henkisen tasapainon ja täyttymyksen. Uskomme, että onnellisuus löytyy ulkoisista tekijöistä, mutta Gangaji näyttää, että onnellinen elämä on koko ajan läsnä, meissä itsessämme, omassa luonnossamme. Kirja koostuu neljästä osasta, joista jokainen muodostaa yhden etapin matkalla kohti täyttymystä. Eckhart Tolle on kirjoittanut kirjaan esipuheen. ISBN 978-952-260-996-0. Suomennos: Raija Viitanen 200 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

23


UUDISTETUT PAINOKSET KEVÄT 2022

02/22

Christopher Gilham VIISI TIIBETILÄISTÄ HARJOITUSTA Dynaamisia liikkeitä terveyden, energian ja elinvoiman lisäämiseksi Viitenä tiibetiläisenä harjoituksena tunnetut joogaliikkeet ovat peräisin Himalajalta. Ne vievät päivittäin vain hetken aikaa, mutta lisäävät merkittävästi fyysistä voimaa, energiaa ja notkeutta sekä mielen selkeyttä. Liikkeiden säännöllinen harjoittaminen lieventää lihasjännitystä ja hermoston stressiä, edistää ruoansulatusta, vahvistaa sydäntä ja verisuonia, sekä edistää rentoutumista ja hyvinvointia. ISBN 978-952-384-043-0. Suomennos: Leena Siitonen 99 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 27,00 €

02/22

Jeanne De Salzmann OLEMISEN TODELLISUUS Gurdjieffin neljäs tie Ihminen on itselleen arvoitus. Kaipaamme kestävyyttä, pysyvyyttä, absoluuttisuutta – olemista. Osallisuus syvempään todellisuuteen herää kysymyksenä: ”Kuka minä olen tässä maailmassa?” Tämä on polun ensimmäinen askel. Kirja pohjautuu G. I. Gurdjieffin lähimmän seuraajan muistikirjoihin ja tarjoaa uusia oivalluksia hänen henkiseen opetukseensa – gnosiksen tiehen tai “olemisen tietoon”, jota on välitetty eteenpäin aina antiikin ajoista asti. ISBN 978-952-384-044-7. Suomennos: Vesa Iitti 240 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

03/22

Tara Brach EHDOTON HYVÄKSYMINEN Elämän vastaanottaminen Buddhan sydämellä Ehdoton hyväksyminen kehottaa meitä hyväksymään itsemme kipuinemme, pelkoinemme ja ahdistuksinemme sekä astumaan kevyesti mutta päättäväisesti ymmärryksen ja myötätunnon poluille. Se tarjoaa lempeää viisautta ja hellää hoitoa parasta mahdollista lääkettä arvottomuuden ja kaipuun tunteisiimme. Hengitä, hellitä ja anna näiden myötätuntoisten opetusten täyttää sydämesi. ISBN 978-952-384-042-3. Suomennos: Sarvamitra 320 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

24


UUDISTETUT PAINOKSET KEVÄT 2022

03/22

Yongey Mingyur Rinpoche ELÄMÄNILON SALAISUUS JA ONNELLISUUDEN TIEDE Mitä yhteistä on nykyaikaisen neurotieteen ja ikivanhan buddhalaisen viisauden käsityksillä mielen toiminnasta ja todellisuuden perimmäisestä luonteesta? Kuinka löytää elämänilo ja onnellisuuden salaisuus? Kirjassa käsitellään meditaatiota neurologian valossa ja tutkitaan, miten meditaation säännöllinen harjoittaminen vaikuttaa aivojen onnellisuutta ja myötätuntoa käsitteleviin alueisiin. Tieteellisen tarkartelun lisäksi kirjassa annetaan helposti lähestyttäviä meditaatio-ohjeita, joiden avulla voi löytää tien arkipäiväisten ongelmien läpi. ISBN 978-952-384-045-4. Suomennos: Soili Takkala 324 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

04/22

Byron Katie (kirjoittaja) & Hans Wilhelm (kuvittaja) PIKKU-TIIKERI, ONKO SE TOTTA? Neljä kysymystä, jotka saavat sinut hymyilemään jälleen Pikku-Tiikeri, onko se totta? on tarina tiikerinpennusta, joka luulee koko maailmansa romahtavan: vanhemmat eivät enää rakasta, ystävät ovat hylänneet ja elämä on kaikin puolin epäreilua. Eräänä päivänä viisas kilpikonna kysyy Pikku-Tiikeriltä neljä tärkeää kysymystä ja kaikki muuttuu hetkessä paremmaksi. Kysymysten avulla Pikku-Tiikeri ymmärtää, että hänen ongelmansa eivät johdu ympäröivästä maailmasta, vaan hänen omista, piintyneistä ajatuksistaan. ISBN 978-952-384-049-2. Suomennos: Jenni Vehkaluoto 30 s., nidottu, nelivärinen, L85.22. Svh 24,00 €

25


Oivalluksia merkitykselliseen elämään

Viisas Elämä Oy Mekaanikonkatu 19 A 00880 Helsinki myynti@viisaselama.fi www.viisaselama.fi

26